Redding van kauw in Holtenbroek komt te laat

Redding van kauw in Holtenbroek komt te laat

Zwolle – De brandweer heeft donderdag een kauw bevrijd op het Straussplein in Holtenbroek. Omwonenden hoorden het gekrijs van de vogel. Toen ze een kijkje gingen nemen zagen ze het kauwtje op de kop in een boom hangen. Om een pootje van de vogel zat een touw dat verstrikt was geraakt in de boomtakken.

Brandweermannen haalden de vogel uit de boom met een hoogwerker. Op de grond verwijderde een brandweerman met een mesje het touw van het pootje. De dierenambulance werd opgeroepen toen bleek dat het dier een wondje aan de poot had. Ook was het dier te zwak om nog te kunnen vliegen.

Lees verder »

Personeel voorkomt brand in Zwols restaurant

Personeel voorkomt brand in Zwols restaurant

Zwolle – In restaurant La Cubanita op de Melkmarkt heeft donderdag brand gewoed in de elektrische installatie. Medewerkers van het restaurant grepen direct in. Ze blusten de brand en sloegen alarm.

Rond tien over half zeven ’s avonds werd het brandje ontdekt. De gasten moesten het restaurant verlaten. De brandweer hoefde niets meer te blussen maar voerde nog wel een nacontrole uit. Om zeker te weten dat het vuur gedoofd was hebben brandweerlieden wat sloopwerk moeten uitvoeren.

Lees verder »

Voorbijganger redt leven van vrouw in Zwolle

Voorbijganger redt leven van vrouw in Zwolle

Zwolle – Een vrouw is maandag onwel geraakt op haar scootmobiel. Ze belandde in het water onder de scootmobiel. Een voorbijganger redde haar leven door haar hoofd boven water te houden.

De vrouw reed maandagmiddag in het buitengebied van Zwolle over een fietspad op de Holthagen. Haar man fietste achter haar toen ze plotseling onwel werd. De vrouw reed een sloot in en ging kopje onder. Ze kwam vast te zitten onder de scootmobiel. Haar man waarschuwde direct de hulpdiensten.

Lees verder »

Legervoertuig trekt dieselspoor door Diezerpoort

Legervoertuig trekt dieselspoor door Diezerpoort

Zwolle – Een Fennek-verkenningsvoertuig van de Koninklijke Landmacht heeft maandag een groot dieselspoor achtergelaten in Diezerpoort. Een wegbeheerder van de Rova ontdekte de diesel op de Van Wevelinkhovenstraat rond half elf ’s ochtends.

Toen hij het anderhalve kilometer lange spoor volgde kwam hij uit op de parkeerplaats van Mcdonald’s. De bemanning van het legervoertuig ontdekte dat ze een probleem hadden op de Meppelerstraatweg en besloot het voertuig stil te zetten op de parkeerplaats.

Lees verder »

Klein dierenleed op Turfmarkt

Klein dierenleed op Turfmarkt

Zwolle – De brandweer heeft woensdagavond een merel bevrijd. Het vogeltje zat klem tussen een muurtje en het hekwerk van Kindcentrum Aquamarijn aan de Turfmarkt.

Toen brandweerlieden probeerden het diertje te pakken ontstond er al voldoende ruimte voor de merel om weg te vliegen. Behalve de brandweer was ook de dierenambulance opgeroepen maar bij aankomst was de vogel al gevlogen.

Pan op vuur zet woning vol rook in Zwolle-Zuid

Pan op vuur zet woning vol rook in Zwolle-Zuid

Zwolle – Een woning aan de Jofferenlaan is dinsdag vol rook te komen te staan. De gewaarschuwde brandweer moest de voordeur open rammen om binnen te komen. In de woning bleek er een pannetje te lang op het vuur te hebben gestaan.

De brandweer heeft de pan buitengezet en de woning geventileerd om de rook te verdrijven. Er hoefde niets geblust te worden. De bewoonster is nagekeken door ambulancepersoneel. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Lees verder »

Jerrycan gedumpt in papiercontainer in Assendorp

Jerrycan gedumpt in papiercontainer in Assendorp

Zwolle – In een papiercontainer op de Van Karnebeekstraat is zaterdag een jerrycan aangetroffen. Politieagenten die een kijkje kwamen nemen lieten de brandweer ter plaatse komen.

Brandweerlieden voerden metingen uit. Het bleek niet om een gevaarlijke stof te gaan. Wat er wel in de jerrycan zit is onbekend.

Bejaarde vrouw rijdt met auto in het water in Stadshagen

Bejaarde vrouw rijdt met auto in het water in Stadshagen

Zwolle – Een 82-jarige vrouw is woensdag met haar auto de sloot langs het Kamperlijntje ingereden. Toen ze haar auto wilde verzetten op de Lindenhorststraat bleek de auto nog in de achteruit te staan toen ze gas gaf.

Hierdoor schoot de auto de stoeprand op en gleed ze van het talud af de spoorsloot in. Een buurman schoot haar direct te hulp. Toen hij bij de auto was trof hij de vrouw lachend aan. De buurman kon haar snel weer op het droge krijgen.

Lees verder »

Auto brandt uit aan Staatssecretarislaan

Auto brandt uit aan Staatssecretarislaan

Zwolle – VIDEO – Donderdagavond rond 23.45 uur is een auto in de brand gevlogen aan de Staatssecretarislaan in Zwolle-Zuid. Voor de derde keer op dezelfde parkeerplaats werd een auto door brand verwoest. Buurtbewoners probeerden de brand nog te blussen met emmers water.

De opgeroepen brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Het vuur sloeg snel om zich heen waardoor ook een tweede auto vlam vatte. Luidde knallen waren te horen toen 6 banden ploften door de hitte.

Lees verder »

Brand Stilohal Van Wevelinkhovenstraat

Brand Stilohal Van Wevelinkhovenstraat

Zwolle- In de leegstaande Stilohal aan de Van Wevelinkhovenstraat is maandag brand uitgebroken. Het vuur woedde aan de achterkant in de spouwmuur. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand.

Rond kwart over acht ’s avonds rukte de brandweer met spoed uit naar de sporthal. Aan de achterzijde was brand uitgebroken in de spouwmuur op de bovenste verdieping. De brandweer kon moeilijk bij de brandhaard komen en schaalde op. De korpsen van Hasselt, Wezep en Hattem kwamen ter plaatse om te assisteren bij het bluswerk.

Lees verder »