Kinderen ontdekken brand in bedrijfspand en slaan alarm

Kinderen ontdekken brand in bedrijfspand en slaan alarm

Zwolle – Zondagavond rond 20.30 uur is brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Eiffelstraat op industrieterrein Marslanden.

Kinderen van een naastgelegen bedrijf waarschuwden hun moeder dat ze veel rook zagen. Daarop is men gaan kijken, en werd ontdekt dat er brand was uitgebroken in één van de garageboxen waar en autobedrijf gevestigd is.

Lees verder »

Brandweer Zwolle redt machinist uit hijskraan in Hattem

Brandweer Zwolle redt machinist uit hijskraan in Hattem

Hattem – De brandweer van Zwolle heeft donderdag een machinist uit de cabine van een mobiele torenkraan gered op een bouwplaats in Hattem. Op een bouwplaats brak de giek van de kraan af en stortte naar beneden. Niemand raakte gewond.

Rond half twee ’s middags knapte het horizontale gedeelte van de torenkraan op de bouwplaats aan het Hof van Blom af. Het metalen gevaarte viel bovenop in aanbouw zijnde woningen. Ook viel een kleiner gedeelte van de giek rakelings langs een appartementencomplex.

Lees verder »

Opnieuw schoorsteen van woning aan Wipstrikkerallee in brand

Opnieuw schoorsteen van woning aan Wipstrikkerallee in brand

Zwolle – In een schoorsteen van een woning aan de Wipstrikkerallee heeft maandag een brand gewoed. Het is de tweede dag op rij dat de brandweer uit moest rukken naar de Wipstrikkerallee. Zondag stond een schoorsteen van een huis iets verderop in de straat in brand.

Om kwart voor zes ’s middags rukten politie en brandweer met spoed uit. Ter plaatse had de brandweer de grootste moeite om een hoogwerker voor de woning te krijgen. Buren moesten eerst hun geparkeerde auto’s verzetten. Daarna zaten bomen de brandweer dwars. Door de vele dikke takken bleek het een tijdrovende klus te zijn om de bak van de hoogwerker naar de brandende schoorsteen te manoeuvreren.

Lees verder »

Grote rookwolken trekken door Zwolse spoorzone

Grote rookwolken trekken door Zwolse spoorzone

Zwolle – Door een containerbrand bij het laadperron van The City Post, het voormalige postsorteercentrum aan de Westerlaan, trokken grote rookwolken door de spoorzone. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te bestrijden. Ook wisten brandweerlieden te voorkomen dat het gebouw vlam vatte.

Vrijdagavond rond half twaalf laaiden de vlammen hoog op uit een grote container bij het laadperron van het gebouw. De met spoed uitgerukte brandweer slaagde er snel in om de metershoge vuurzee in te dammen. Echter moest er een hoogwerker aan te pas komen om het brandende papier en sloopafval in de container definitief uit te krijgen.

Lees verder »

Brand pand binnenstad Zwolle

Brand pand binnenstad Zwolle

Zwolle – Een grote brand in een leegstaand winkelpand heeft woensdag de Zwolse binnenstad vol rook gezet. Ook in een deel van Assendorp hing een forse brandlucht. De brandweer had het vuur binnen een uur onder controle.

Rond vijf uur ’s middags rukte de brandweer met spoed uit naar een leegstaande winkel naast het oude pand van Hudson’s Bay. Omdat de leegstaande gebouwen gesloten waren en de Weeshuispassage met bouwhekken was afgesloten moesten brandweerlieden en agenten deuren forceren en hangsloten doorknippen om bij de brandhaard te komen.

Lees verder »

Opnieuw brand in ondergrondse container in Zwolle-Zuid

Opnieuw brand in ondergrondse container in Zwolle-Zuid

Zwolle – De brandweer heeft zaterdag een brand in een ondergrondse afvalcontainer geblust. De container stond op de Tak van Poortvlietware in Zwolle-Zuid. Op nieuwjaarsdag moest de brandweer ook al in actie komen om een brand in een ondergrondse container te blussen in Zwolle-Zuid.

Rond één uur ’s middags ontving de brandweer een telefoontje over rookwolken die opstegen uit een ondergrondse afvalcontainer in de Tak van Poortvlietware nabij de Van Zuylenware.

Lees verder »

Brand in ondergrondse container in Zwolle-Zuid

Brand in ondergrondse container in Zwolle-Zuid

Zwolle – De brandweer heeft vrijdag een brand in een ondergrondse afvalcontainer geblust. De container stond op de Schepenenlaan in Zwolle-Zuid.

Rond kwart voor drie ’s middags ontving de brandweer een telefoontje over rookwolken die opstegen uit een ondergrondse afvalcontainer in de Schepenenlaan nabij de Wijnmanlaan.

Lees verder »

Auto in brand gestoken in Assendorp

Auto in brand gestoken in Assendorp

Zwolle – Een geparkeerde auto is donderdag in brand gestoken achter een bedrijfspand aan de Assendorperdijk. De auto ging volledig in vlammen op. Ook een muur van het gebouw liep forse brandschade op.

In de nacht van woensdag op donderdag, rond half twee, rukten brandweer en politie met spoed uit. Op de parkeerplaats achter een kantoorgebouw stond een auto van uitzendbureau Young Capital in brand.

Lees verder »

Auto vliegt in brand tijdens klussen in Pierik

Auto vliegt in brand tijdens klussen in Pierik

Zwolle – Een geparkeerde auto in de Violierenstraat is dinsdag deels in vlammen opgegaan. Een man was aan het klussen aan de achterzijde van de auto toen er opeens brand ontstond.

Tegen half tien ’s ochtends gingen de brandweer en politie met spoed ter plaatse. De brandweer wist de brand snel te blussen. Niemand raakte gewond. Een bergingsbedrijf gaat het wrak afslepen.

Forse rookwolken bij flatbrand in Holtenbroek

Forse rookwolken bij flatbrand in Holtenbroek

Zwolle – In de Glenn Miller Flat aan de Palestrinalaan woedde maandag korte tijd een keukenbrandje. De brandweer wist het vuur snel te doven.

Rond tien voor half vier ’s middags brak er brand uit in een woning op de tweede woonlaag van de flat. Hierbij ontstond forse rookontwikkeling. De meldkamer van de brandweer ontving hierover meerdere telefoontjes. “Door deze meldingen over de dikke rook in combinatie met brand in een groot flatgebouw hebben we het zekere voor het onzekere genomen en opgeschaald,” zegt Laura Burgman, woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland. Behalve de brandweer van Zwolle werden ook de korpsen van Hattem en Wezep opgeroepen.

Lees verder »