Zwolse autobrand over twee weken pas geblust

Zwolse autobrand over twee weken pas geblust

Zwolle – Een autowrak is dinsdag spontaan in brand gevlogen op het terrein van bergingsbedrijf Wolves op de Marslanden. De hybride auto had vijf dagen eerder in brand gestaan in Stadshagen. Een bergingsbedrijf uit Den Haag heeft het wrak meegenomen voor definitieve blussing.

Rond tien over half vijf ’s ochtends stond het wrak op het buitenterrein van de autoberger in lichterlaaie. De gealarmeerde brandweer had het vuur binnen tien minuten gedoofd. De auto stond vorige week vrijdag ook al in brand in Stadshagen. De BMW stond toen in de Cleyndertstraat nabij de Stadshagenallee geparkeerd. Er was toen volgens een politiewoordvoerder een vermoeden van brandstichting.

Lees verder »

Arjan Mengerink benoemd als nieuwe directeur Veiligheidsregio IJsselland en commandant brandweer

Arjan Mengerink benoemd als nieuwe directeur Veiligheidsregio IJsselland en commandant brandweer

Zwolle – De 57-jarige Arjan Mengerink is door het Algemeen Bestuur per 1 januari 2020 benoemd als de nieuwe directeur Veiligheidsregio IJsselland en als commandant van de brandweer. Op dit moment is Arjan bezig met leiderschapsontwikkeling bij de politie Oost-Nederland.

Arjan heeft veel managementervaring op het gebied van veiligheid, niet alleen als districtschef bij Politie IJsselland en lid van de veiligheidsdirectie van Veiligheidsregio IJsselland maar ook als algemeen commandant politie en als operationeel leider bij de veiligheidsregio. Daarnaast is Arjan veel betrokken geweest bij grote ontwikkelopgaven binnen de politie, zoals bij de vorming van de nationale politie en de realisatie van de meldkamer. Hij is afgestudeerd aan de Politieacademie en heeft de studie sociologie aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. In 2015 werd hij verkozen als multiplier of the year: een titel die hij kreeg vanwege het feit dat hij een leiderschapsstijl heeft waarin hij met passie anderen stimuleert om hun capaciteiten en talenten optimaal te benutten.

Lees verder »

Korte, felle stalbrand in Wijthmen

Korte, felle stalbrand in Wijthmen

Zwolle – Aan de Oude Twensteweg in Wijthmen heeft maandag een korte maar hevige brand gewoed in een stal. De eigenaar van het paardenpension raakte hierbij lichtgewond.

Rond tien voor twee brak er brand uit in een stal van het paardenpension. De brandweer van Zwolle was snel ter plaatse. De brandweerlieden hadden vervolgens in korte tijd het vuur onder controle.

Lees verder »

Brandweer rukt uit voor rook bij Kringloop Zwolle

Brandweer rukt uit voor rook bij Kringloop Zwolle

Zwolle – De brandweer is zondag uitgerukt naar Stichting Kringloop Zwolle aan de Nieuwe Deventerweg. Wijkbewoners zagen dikke rook opstijgen achter het kringloopcentrum. Het bleek te gaan om brandend afval.

Rond twaalf uur zagen bewoners van Schelle dikke, zwarte rookwolken opstijgen aan de andere kant van de spoorlijn. Ze vreesden dat het kringloopcentrum in brand stond en belden 112. Ter plekke kon de brandweer niets meer vinden. Wel hing er een zware brandlucht.

Lees verder »

Man ernstig gewond bij brand Dinoland Zwolle

Man ernstig gewond bij brand Dinoland Zwolle

Zwolle – Een man is donderdag ernstig gewond geraakt bij een brand in Dinoland aan de Willemsvaart. Bij het verwisselen van een gasfles in een patatwagen brak brand uit. Het park moest tijdelijk ontruimd worden.

Rond tien over half vier verwisselde een medewerker van het dinopark een gasfles in een patatwagen. Hierbij ging iets mis volgens woordvoerdster Laura Vrolijken van Dinoland. De 51-jarige medewerker van de facilitaire dienst werd geraakt door de steekvlam. Hierbij liep hij ernstige brandwonden op. De patatwagen vloog ook in brand. De verkoopmedewerkster van de frietkar bleef ongedeerd.

Lees verder »

Zelfredzame kat maakt inzet brandweer overbodig

Zelfredzame kat maakt inzet brandweer overbodig

Zwolle – Een brandweerwagen, een zestal brandweerlieden en een handjevol publiek stonden maandag tevergeefs omhoog te kijken op de hoek van de Nieuwe Markt en de Oude Vismarkt.

Voorbijgangers belden rond half vier ’s middags de brandweer omdat er een kat op het dak van de Chocolate Company zou zitten. Ze maakten zich zorgen daar het diertje nogal veel lawaai maakte.

Lees verder »

Dixi toilet-unit geblust door brandweer

Dixi toilet-unit geblust door brandweer

Zwolle – In de late nacht van donderdag op vrijdag kreeg de brandweer een melding van een buitenbrand aan het Stationsplein.

Binnen in de afzetting van de herinrichting van de Spoorzone bleek een Dixi in brand te staan. Dit openbaar huurtoilet stond al flink in brand toen de brandweer even voor 04.00 uur aankwam.

Lees verder »

Brandweer blust groenafval aan Hyacinthstraat Zwolle

Brandweer blust groenafval aan Hyacinthstraat Zwolle

Zwolle – Zondag tegen 21:30 uur is er brand ontstaan in een bult groen- en tuinafval op de parkeerplaats achter revalidatiecentrum De Vogellanden.

Het afval wordt hier met regelmaat illegaal gestort. De brandweer heeft het groenafval uit elkaar getrokken en geblust. Het is onduidelijk of de brand is ontstaan door broei of dat het is aangestoken.

Brand in flatwoning Gombertstraat Zwolle

Brand in flatwoning Gombertstraat Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond iets na half 10 werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een flat aan de Gombertstraat in Holtenbroek.

Het betrof een woning op de vijfde verdieping. De brandhaard was op het balkon van de woning. De brandweer moest zich toegang tot de woning verschaffen. De ramen van de woning waren afgeplakt. Een aantal etages zijn ontruimd.

Lees verder »

Weer een wasmand in brand in Zwolle

Weer een wasmand in brand in Zwolle

Zwolle – Donderdagavond werd de brandweer gealarmeerd via een openbaar meldsysteem van een hotel aan Het Spinhuisplein.

De oorzaak bleek een wasmand die vlam gevat heeft. Door broei in de doeken is de brand ontstaan. De brandweer heeft de wasmand naar buiten gebracht en geblust en het pand geventileerd.