Rode Kruis Zwolle zoekt wijkcoördinatoren en collectanten voor collecte

Zwolle – Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doet het Rode Kruis om de hoek – en ver weg. Dat doen de medewerkers vanuit het hart en met de mouwen opgestroopt. Om onze activiteiten uit te kunnen voeren hebben ze (financiële) middelen nodig. Daarom wordt jaarlijks de collecte georganiseerd. Van de opbrengst van de collecte voert het Rode Kruis activiteiten uit in Zwolle. Om deze collecte op te zetten en uit te voeren, zijn ze op zoek naar wijkcoördinatoren en collectanten.

Dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers voor het Rode Kruis is het mogelijk om directe hulp te geven aan mensen die dat hard nodig hebben. Om deze activiteiten met volle inzet te kunnen blijven voortzetten is de opbrengst van de collecte erg belangrijk. De opbrengst komt namelijk 100% ten goede aan het werk van Rode Kruis afdeling Zwolle.  Bijvoorbeeld aan de jeugd EHBO-opleiding en de Jeugdvakantieweek die het Rode Kruis Zwolle organiseert om kinderen die eigenlijk nooit op vakantie kunnen gaan een leuke week te bezorgen.

Lees verder »

Lopen voor onderzoek naar MS in de volle zon

Lopen voor onderzoek naar MS in de volle zon

Zwolle – Het jaarlijkse evenement MS Motion was dit jaar op drie locaties te vinden in Nederland. In Utrecht, Rotterdam en Zwolle liepen deelnemers verschillende afstanden om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ongeneeslijke ziekte MS.

Zowel solo als in groepsverband trotseerden de lopers de warme zon voor dit goede doel. De afstanden werden lopend, maar ook hardlopend afgelegd. Dit jaar was de vijfde editie van dit evenement. Op de atletiekbaan van AV PEC, waar de start en finish was voor de diverse afstanden werden de deelnemers muzikaal ondersteund door Excelsior uit Westenholte.

Team Actief voor Hospice Zwolle beklimt Mont Ventoux

Team Actief voor Hospice Zwolle beklimt Mont Ventoux

Zwolle – Hospice Zwolle is een van de goede doelen tijdens het jaarlijkse evenement ‘Groot verzet tegen kanker’ van de stichting Mont Ventoux, dat eind augustus plaatsvindt in Zuid-Frankrijk. Hospice Zwolle is voor haar eigen team nog op zoek naar deelnemers en sponsoren.

Op 30 en 31 augustus wil team Actief voor Hospice Zwolle met een grote groep enthousiaste fietsers, wandelaars en hardlopers de Mont Ventoux beklimmen. Op een actieve manier samen een steentje bijdragen aan een bijzonder doel is de gedachte die erachter zit.

Lees verder »

Bied mee op gesigneerde en tijdens wedstrijden gedragen PEC Zwolle shirts met unieke bedrukking

Bied mee op gesigneerde en tijdens wedstrijden gedragen PEC Zwolle shirts met unieke bedrukking

Zwolle – Zaterdag heeft PEC Zwolle een mooie overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd stond in het teken van de Week van de Vitaliteit. De shirts waarin gespeeld is hebben een eenmalige en unieke bedrukking en jij kan er een bemachtigen!

Alle wedstrijdgedragen shirts zijn direct na de wedstrijd gesigneerd en worden geveild op www.matchwornshirt.com. De opbrengst komt in het kader van de Week van de Vitaliteit ten goede aan PEC Zwolle United en Stichting Empower. 

Lees verder »

Senioren helpen? De Gasthuizen helpt mee

Zwolle – Wie in Zwolle iets onderneemt voor senioren, kan wellicht rekenen op een bijdrage van het fonds De Gasthuizen. In aanmerking komen verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren met creatieve ideeën om het leven van senioren leuker, gezelliger, makkelijker of beter te maken.

Initiatiefnemers kunnen hun ideeën insturen tot 1 mei 2018. Daarna is er weer een toekenningsronde in oktober 2018. De financiële hulp is voor organisaties en particuliere initiatieven voor senioren die zelf niet voldoende budget hebben om hun plannen te realiseren. 

Lees verder »

Sponsor voor een AED gevraagd

Sponsor voor een AED gevraagd

Zwolle –  René Dinkelberg is sinds enige jaren vrijwilliger bij het Rode Kruis. Hij is op vele evenementen aanwezig, om eventueel EHBO te verlenen waar dat nodig is. Ook zit hij bij het noodhulpteam. Dit team komt in actie wanneer er sprake is van een ramp met meer dan 30 gewonden.

Daarnaast is René als burgerhulpverlener verbonden bij de Hartstichting. Wanneer er bij hem in de buurt een reanimatie is wordt hij opgeroepen om te helpen.  Daarbij wordt er ook een AED (Automatische Externe Defibrillator) gebruikt. Helaas kan hij in de avond en nacht geen gebruik maken van vele AED's omdat die meestal achter slot en grendel zitten. Wanneer hij zelf een AED zou hebben kan hij mensen met een hartstilstand eerder helpen, zodat er een grotere overlevingskans is.

Lees verder »

Meubels Florens Radewijnsschool naar Gambia

Meubels Florens Radewijnsschool naar Gambia

Zwolle – Het schoolmeubilair van de Florens Radewijnsschool uit Windesheim krijgt een tweede leven. De zeven kasten en 62 tafels en stoelen gaan naar Nurseryschool in Sukuta-Madina in Gambia. Docente van de Florens Radewijnsschool, Daphne van Ginkel, die bij deze school in Gambia op bezoek is geweest: ‘Kinderen vanaf groep 3 hebben daar geen tafels en stoelen. Het is heel mooi dat onze spullen daar nog jaren mee kunnen, zodat veel kinderen naar school kunnen blijven gaan. Het is fijn om als Florens Radewijnsschool daar een concrete bijdrage aan te leveren’.

‘Ik heb met eigen ogen mogen zien dat de hulp en spullen daar goed terecht komen. De mensen van de wijk Sukuta-Madina zijn erg blij met de hulp. Kinderen krijgen een schooluniform en elke dag een verse maaltijd, voor sommige kinderen de enige maaltijd van die dag. Nadat kinderen naar school zijn geweest is er een betere toekomst voor ze en dat is in Gambia hard nodig’, aldus Van Ginkel. Wanneer het meubilair precies aankomt, is nog onduidelijk. Als er een container met spullen vol is, gaat die naar Gambia.

Lees verder »

Welke vrijwilliger helpt ons met het maken van de Isala Vitamine Groen route voor kinderen?

Welke vrijwilliger helpt ons met het maken van de Isala Vitamine Groen route voor kinderen?

Zwolle – In 2018 starten Natuur en Milieu Overijssel en Isala een geweldig mooi project om de groene ziekenhuisomgeving van Isala beter te gebruiken. En ook om mensen meer bewust te maken van de positieve effecten van groen op gezondheid. Hoe gaan we dat doen? Door een Isala Vitamine Groen route te maken voor kinderen tot 12 jaar. Alhoewel sommige mensen intuïtief aanvoelen dat groen goed is voor hun gezondheid en welzijn, maakt de route dit expliciet en krijgen natuur en landschap extra betekenis. We maken een binnen en buiten speurroute die beleving, educatie en entertainment combineert. Deze spannende speurroute stimuleert kinderen op onderzoek uit te gaan en zij nemen in hun enthousiasme ouders/verzorgers en andere volwassenen mee. Bij de ontwikkeling en test betrekken we ook de kinderen zelf.

Wat levert het je op als vrijwilliger?
In een klein, vertrouwd en enthousiast team van Isala en Natuur en Milieu Overijssel werk je aan een uniek project. Het levert een prachtig, concreet eindresultaat op voor (zieke) kinderen, brengt natuur dichterbij en zet het belang van groen voor gezondheid op de kaart.  

Lees verder »

Hervormd Weeshuis schenkt 63.000 euro in eerste vergadering 2018

Hervormd Weeshuis schenkt 63.000 euro in eerste vergadering 2018

Zwolle – Diverse initiatiefnemers beginnen het jaar goed met een financiële ondersteuning van het Weeshuis voor hun project. Elk project is bedoeld ter bevordering van de ontwikkeling van de Zwolse jeugd tot 25 jaar op allerlei denkbare vlakken zoals cultuur, onderwijs en sport.

In deze beslisronde werd aan vijftien projecten een bijdrage toegekend. Opnieuw viel een aantal projecten in het bijzonder op. Bijvoorbeeld het theaterproject “Express Yourself” van Sportacrobatiek Zwolle (een mix van cultuur en sport), het bijzondere en gedurfde muziektheaterspektakel De Wilde Deerne van de Zwolse Stadsproductie, de projecten van Wipstrikkwartier (een nieuw speelschip en “Kleur de wijk”) en “Het Tussendoortje” een buurtinitiatief bedoeld voor het opnieuw inrichten van de speelplek tussen de Groenestraat en Blokstraat.

Lees verder »

Geslaagde Tulp voor Hulpactie in Zwolle

Geslaagde Tulp voor Hulpactie in Zwolle

Zwolle – De 'Tulp voor Hulp' was vanaf maandag 26 februari te koop bij vier Albert Heijn winkels in Zwolle. Van iedere bos tulpen die verkocht werd (herkenbaar aan de Tulp voor Hulphoes), ging 1 euro naar noodhulpprojecten van het Rode Kruis.

Zeventien Rode Kruisvrijwilligers waren op 2 en 3 maart aanwezig bij één van de vier Albert Heijn winkels in Zwolle: Zwolle-Zuid, AA-landen, Diezerpoort en Stadshagen. Naast tulpen (3,50 euro per stuk), werden er ook kleurplaten en ballonnen uitgedeeld. Het was een leuke en geslaagde actie. In drie van de vier locaties was alles uitverkocht.

Lees verder »

Maak je sterk tegen MS en doe mee met MS Motion Zwolle

Maak je sterk tegen MS en doe mee met MS Motion Zwolle

Zwolle – Zondag 22 april kun je in Zwolle meedoen met het hardloop- en wandelevenement MS Motion dat georganiseerd wordt door het Nationaal MS Fonds. Meedoen met MS Motion betekent dat je je steentje bijdraagt aan een wereld zonder MS.

De kracht van beweging
MS Motion is een uitdagend en gezellig evenement voor iedereen. Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. Zelf MS hebben, iemand kennen met MS of zin hebben in een sportieve uitdaging; er is altijd een goede reden om je in te schrijven voor MS Motion!

Lees verder »

De Trias Fietswerkplaats zoekt (opknap)fietsen

Zwolle –  De Fietswerkplaats is voortdurend op zoek naar gebruikte fietsen die na een opknapbeurt weer een tweede leven krijgen of fietsen waarvan onderdelen nog bruikbaar zijn voor de reparatie van andere fietsen. Staat er een fiets te verstoffen in de schuur? De Fietswerkplaats haalt deze graag op! Afleveren kan ook op woensdag of donderdagmiddag aan de Westenholterweg 68 in Zwolle.

De Trias Fietswerkplaats biedt in de Zwolse wijk Westenholte een plek aan jongeren die ondersteuning krijgen van Trias (jeugd- en opvoedhulp). Aandacht, activering en individuele begeleiding staat bij de Fietswerkplaats voorop. Jongeren komen één tot twee dagdelen per week naar de werkplaats en knappen onder begeleiding fietsen op: voor zichzelf of voor een andere jongere. Want helaas zijn er ook in Zwolle kinderen en jongeren die het zonder (passende) fiets moeten stellen omdat hier thuis geen geld voor is.

Lees verder »