IJsbeelden Festival gaat winterjassen inzamelen voor Oekraïne

IJsbeelden Festival gaat winterjassen inzamelen voor Oekraïne

Zwolle – Het IJsbeelden Festival in Zwolle en de stichtingen MYzwolle en HUMANE slaan de handen ineen. Het doel is om tijdens het IJsbeelden Festival zo veel mogelijk winterjassen in te zamelen voor Oekraïne.

De stroomvoorziening in Oekraïne wordt elke dag vernield door Russische raketten, waardoor miljoenen Oekraïners geen elektriciteit meer hebben. Dit terwijl het daar al vaak vriest. “Dus help mee en trek je winterjas uit voor de mensen in Oekraïne!” is het motto van de inzamelingsactie. “Laat je winterjas achter bij het bezoek aan het IJsbeeldenfestival, of neem een oude nog goede jas mee van zolder. Zo makkelijk is het om iets bij te dragen aan de nood van mensen in Oekraïne die momenteel lijden onder de winter.”

Lees verder »

Douwe Egberts punten doneren voor Voedselbank Zwolle

Douwe Egberts punten doneren voor Voedselbank Zwolle

Zwolle – Lionsclub Zwollerkerspel organiseert in december weer een inzamelingsactie van Douwe Egberts waardepunten ten behoeve van de Zwolse Voedselbank.

In diverse supermarkten komt een grote doos te staan waarin je Douwe Egberts punten kunt doen. Vergeten waardepunten die bijvoorbeeld al jaren in een keukenla liggen, krijgen op deze manier een goede bestemming. Douwe Egberts doet daar in het kader van deze inzamelingsactie zelf nog eens twintig procent bovenop.

Lees verder »

Zwols initiatief helpt Oekraïne aan generatoren

Zwols initiatief helpt Oekraïne aan generatoren

Zwolle – ‘Energie voor Oekraïne’ is een initiatief van Vincent Wever uit Zwolle en zijn buurvrouw om geld in te zamelen voor stroomgeneratoren voor Oekraïne. Wie zijn energiecompensatie kan missen, kan dat geld doneren aan de actie.

Momenteel is Rusland bezig de Oekraïense elektriciteitsvoorziening kapot te bombarderen. Met de donaties worden generatoren aangeschaft die naar de zwaarst getroffen gebieden in Oekraïne gaan. Huishoudens, maar bijvoorbeeld ook ziekenhuizen en drinkwatervoorzieningen worden zo aan stroom geholpen. Twee keer 190 euro – het bedrag dat veel mensen ontvangen als energiecompensatie – is genoeg voor een generator.

Lees verder »

Alleenstaande oudere aanmelden voor PEC Zwolle feestdagenpakket

Alleenstaande oudere aanmelden voor PEC Zwolle feestdagenpakket

Zwolle – PEC Zwolle United gaat opnieuw alleenstaande ouderen verrassen met een heerlijk feestdagenpakket. Na twee zeer geslaagde eerdere edities met bijzonder mooie ontmoetingen kan een vervolg niet uitblijven, zegt de maatschappelijke tak van PEC.

PEC Zwolle United: “De dankbaarheid die wij bij het bezorgen mochten ervaren, geeft aan dat de aandacht voor ouderen meer dan welkom is. In de laatste week van 2022 gaan we op pad om de mensen te verrassen met het feestdagenpakket. Niet alleen in Zwolle, maar ook in de wijde regio.”

Lees verder »

Kind in Beeld vraagt bijdrage voor sinterklaascadeautje voor 700 Zwolse kinderen

Kind in Beeld vraagt bijdrage voor sinterklaascadeautje voor 700 Zwolse kinderen

Zwolle – In Landstede sportcentrum heeft afgelopen woensdag opnieuw Hét Grote Sinterklaasfeest plaatsgevonden. Dit sinterklaasfeest is specifiek bedoeld voor kinderen van Zwolse minima-gezinnen, met als doel dat ieder kind in Zwolle met Sinterklaas een cadeautje krijgt.

Voor ouders die dat financieel niet kunnen bekostigen, biedt Hét Grote Sinterklaasfeest de oplossing. Het is net zoals alle voorgaande edities weer een grandioos gezellige sinterklaasmiddag geworden. Dit jaar ontvangen meer dan zevenhonderd kinderen een sinterklaascadeau vanuit Stichting Kind in Beeld. Zo’n driehonderd kinderen, die met hun ouders op het sinterklaasfeest aanwezig waren, kregen daar hun cadeautje.

Lees verder »

Leger des Heils collecteert voor kwetsbare mensen in Zwolle

Leger des Heils collecteert voor kwetsbare mensen in Zwolle

Zwolle – Collectanten van het Leger des Heils gaan in de week van 27 november tot en met 3 december de straat weer op voor de landelijke collecte. Ook in Zwolle wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen.

De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de organisatie. Verspreid over Nederland heeft het Leger rond de 130 buurthuiskamers, bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Leger des Heils: “In deze complexe tijden, waarin armoede en uitsluiting als gevolg van economische omstandigheden steeds vaker voorkomen, is financiële hulp harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen.”

Lees verder »

Write for Rights Zwolle

Write for Rights Zwolle

Zwolle – Amnesty International organiseert voor de tiende keer de grootste schrijfactie ter wereld. Rond de Internationale Dag van de Rechten van de Mens komt Amnesty in actie voor mensen die groot onrecht wordt aangedaan. Zij staan symbool voor vele anderen in hun land.

Burgemeester Peter Snijder zal deze tiende editie van Write for Rights Zwolle op 10 december om tien uur openen in Stadkamer Centrum. Deze landelijke actie zorgt ervoor dat honderdduizenden brieven naar autoriteiten gestuurd worden om hen te vragen een einde te maken aan mensenrechtenschendingen. Tijdens het evenement Write for Rights Zwolle zullen er muzikanten en dichters aanwezig zijn. Ook zijn er kinderactiviteiten.

Lees verder »

Warme kamers van Leger des Heils in Zwolle

Warme kamers van Leger des Heils in Zwolle

Zwolle – Het Leger des Heils verruimt deze winter de openingstijden van ruim honderd buurthuiskamers in Nederland. Iedereen die in de knel komt door de inflatie of een te hoge energierekening is welkom.

In Zwolle gaat het voorlopig om de buurthuiskamers in de Geert Grootestraat en de Hemerkenstraat. Het Leger vraagt andere organisaties, bedrijven, scholen, sportverenigingen en kerken om hetzelfde te doen. Zo wil het Leger des Heils deze winter een deken van warme kamers over Nederland leggen. De organisatie richt zich op Nederlanders met een smalle beurs die uit voorzorg kiezen voor een koud huis om extra hoge kosten te voorkomen. Het kan gaan om ouderen, jongeren, zzp’ers, gezinnen, studenten.

Lees verder »

Fietsen voor het goede doel in Swolsche lichtjestocht

Fietsen voor het goede doel in Swolsche lichtjestocht

Zwolle – De Swolsche lichtjestocht kon vorig jaar niet doorgaan door de lockdown. Dit jaar hebben de organisatoren nog mooiere plannen voor de Swolsche lichtjestocht op zondag 11 december.

Op een donkere winteravond wordt voor het goede doel een unieke, verlichte route gefietst door het mooie Zwolle. Geïnspireerd op de bekende Fjoertoer, de lichtjeswandeling op Terschelling. Meefietsen kan alleen of met familie, vrienden of buren om met elkaar een sfeervolle avond te beleven. De kids maken zelfs kans op een prijs voor de mooist verlichte fiets.

Lees verder »

Grote Sinterklaasactie Zwolle weer van start

Grote Sinterklaasactie Zwolle weer van start

Zwolle – Het is weliswaar nog lang geen 5 december, maar de Grote Sinterklaasactie Zwolle is alweer opgestart. Vorig jaar vond de actie door corona in aangepaste vorm plaats, natuurlijk wel met de bekende zwaaipieten. Het werd een succes dankzij de gulle giften van vele Zwollenaren en bedrijven.

De organisatoren hebben bij de vorige actie met man en macht gewerkt om veel kinderen een bijzondere sinterklaasavond te bezorgen. De sinterklaasactie wordt nu weer gehouden zoals in voorgaande jaren, zodat er nog meer cadeaus ingezameld kunnen worden. En daar gaat het de organisatoren om. Dit jaar hebben ze de hulp van Zwollenaren nog harder nodig om aan alle vraag te kunnen voldoen, want er zijn dit jaar meer gezinnen met kinderen die op de sinterklaasactie een beroep moeten doen.

Lees verder »

Stiekem gedanst op benefietfestival om wensen in vervulling te laten gaan

Stiekem gedanst op benefietfestival om wensen in vervulling te laten gaan

Zwolle – In Hedon is zondag het benefietfestival van de stichting ‘Roeien met de riemen die je hebt’ (RMRH) gehouden. Het hoogtepunt van het festival was een optreden van Toontje Lager.

De stichting verkocht zo’n tweehonderdvijftig kaarten voor het festival. De opbrengst wordt gebruikt om mensen met een krappe beurs, mantelzorgers, mensen met beperkingen en hun begeleiders een leuke dag te bezorgen.

Lees verder »

Junior Kamer Zwolle viert 55-jarig bestaan met Hanzebal in Grote Kerk

Junior Kamer Zwolle viert 55-jarig bestaan met Hanzebal in Grote Kerk

Zwolle – JCI Zwolle, voorheen Junior Kamer Zwolle, viert dit jaar haar 55-jarig bestaan. De Zwolse ondernemersclub voor mensen tot 40 jaar werd opgericht in 1967 en kent een rijke geschiedenis met diverse prominente leden.

Met het organiseren van het Hanzebal haalt de vereniging geld op voor KindermeZZo. Het Hanzebal vindt plaats op zaterdag 24 september vanaf 17.30 uur in Academiehuis Grote Kerk. Met het bal zetten de huidige leden van JCI Zwolle haar oud-leden in het zonnetje én halen ze met een veiling geld op voor het goede doel. Het geld is bestemd voor de verspreiding van het duoboek ‘Ik voel, ik voel, wat jij niet ziet’, bedoeld voor kinderen en volwassenen om moeilijke onderwerpen rond verlies en ziekte bespreekbaar te maken.

Lees verder »