Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis Benefiet Golftoernooi dat op vrijdag 24 mei werd gehouden heeft €33.500,- opgeleverd. Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan de exploitatie van het Huis in Zwolle waar ouders kunnen logeren als hun kindje is opgenomen in Isala.

Het Ronald McDonald Huis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Om deze reden wordt om het jaar dit Benefiet Golftoernooi georganiseerd. Deze twaalfde uitverkochte editie bij Golfclub Zwolle had een culinair tintje door de bijdrage van Zwolse toprestaurants Het Pestengasthuys, Over de Tong, De Librije. Zij serveerden in de baan verschillende proeverijtjes. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde dag en vindt het bijzonder dat zoveel organisaties zich in zetten voor het Huis. Kroese Tempert Makelaars ging er met de eerste prijs vandoor.

Lees verder »

De Trias Fietswerkplaats Zwolle zoekt opknapfietsen

De Trias Fietswerkplaats Zwolle zoekt opknapfietsen

Zwolle – In de Trias Fietswerkplaats, gevestigd in Dock 24 in Zwolle, kunnen jongeren onder begeleiding hun eigen fiets opknappen of een fiets voor een ander! Want helaas zijn er ook in Zwolle kinderen en jongeren die door financiële omstandigheden geen fiets hebben waarmee ze naar school, naar de sportclub of een vriendje kunnen.

De Trias Fietswerkplaats is daarom doorlopend op zoek naar gebruikte fietsen die na een opknapbeurt weer een tweede leven krijgen. Alle fietsen zijn welkom. Staat er een fiets te verstoffen in de schuur? Een medewerker van de Trias Fietswerkplaats komt deze graag ophalen! Zelf een fiets brengen kan ook op woensdagen tussen 13.00 en 17.00 uur bij Dock 24 aan de Gasthuisdijk 24 in Zwolle. Meer informatie Jeroen Beckers, begeleider Trias Fietswerkplaats: j.beckers@trias-groep.nl

Muziek voor mantelzorgers en hun naasten

Muziek voor mantelzorgers en hun naasten

Zwolle – Een concert op maat voor mantelzorgers en hun naasten! Daaraan werken deze week studenten Klassieke Muziek en Docent Muziek van het ArtEZ Conservatorium samen met het Kameroperahuis. Tijdens dit wel heel bijzondere muziekproject maken 20 groepjes studenten speciaal voor evenzoveel mantelzorgers en verzorgden onder begeleiding van regisseurs van het Kameroperahuis Céline Hoex, Eva Traa en Tim Hammer een persoonlijk concert. Inspiratie voor deze concerten wordt gehaald uit gesprekken die de studenten met de mantelzorger en verzorgde voeren.

Live concert in eigen woonomgeving
Het Kameroperahuis en het ArtEZ Conservatorium zijn samen op zoek gegaan naar mantelzorgers uit Zwolle die willen meewerken aan dit muziekproject. Muziek verbindt mensen met elkaar en heeft het vermogen om herinneringen op te roepen. Aan de hand van persoonlijke gesprekken over hun muzikale herinneringen ontwikkelen de studenten tijdens deze projectweek een concert op maat voor mantelzorgers en hun verzorgde. Op vrijdagmiddag 15 maart is de live voorstelling bij hen thuis of in hun eigen woonomgeving om zo muziek dichter bij de mensen te brengen. Juist voor hen, die niet zo makkelijk zelf meer de deur uit kunnen.

Weer 66 mille voor Zwolse jeugd

Weer 66 mille voor Zwolse jeugd

Zwolle – Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle start het jaar 2019 met het uitdelen van geld aan twintig Zwolse jeugdprojecten. De stichting wint de laatste jaren aan naamsbekendheid binnen Zwolle en dat is te merken aan de hoeveelheid aanvragen die zij te verwerken krijgt de laatste tijd.

De laatste jaren ontvangt het Weeshuis steeds meer aanvragen van basisscholen voor vernieuwing en/of vergroening van hun speelplein. Dit past uitermate goed binnen de doelstelling van de stichting, zeker als ook buurtkinderen gebruik kunnen maken van het speelplein. Onder andere Vrije School Michael en De Toonladder in Holtenbroek, De Aquamarijn in Diezerpoort, De Smaragd in Dieze, Het Mozaïek en Jenapleinschool in Assendorp, Talentum in Ittersum, De Duyvencamp in Berkum en De Zevensprong in Stadshagen hebben in de afgelopen jaren hun weg gevonden naar het Weeshuis en konden op een bijdrage rekenen. Ook deze ronde zijn er weer twee basisscholen die financiële steun krijgen voor de vernieuwing van hun speelplein: De Twijn in Berkum en De Aquarel in Aa-landen.

Lees verder »

Vrijwilligers gezocht: help mee in Nooterhof Zwolle vanaf april 2019

Vrijwilligers gezocht: help mee in  Nooterhof Zwolle vanaf april 2019

Zwolle – Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit meerdere tuinen waaronder een kruidentuin, een vergeten groentetuin, een waterspeeltuin en grasvelden.
Op dit moment is het het park Nooterhof gesloten door vertrek  van de vorige beheerder.  Aan de Milieuraad is -samen met andere Zwolse natuurorganisaties- gevraagd om het park Nooterhof en ook het Earthship (theehuis) in 2019 met vrijwilligers een paar dagen per week open te stellen. Er zijn veel mensen nodig om dit mogelijk te maken. 

Lees verder »

Doe mee aan MS Motion Zwolle op 14 april 2019

Doe mee aan MS Motion Zwolle op 14 april 2019

Zwolle – Kom in beweging tegen de zenuwslopende ziekte MS! Het Nationaal MS Fonds organiseert op zondag 14 april 2019 het hardloop- en wandelevenement MS Motion Zwolle. Met de sponsorloop zamelt het fonds geld in voor onderzoek naar de chronische ziekte multiple sclerose (MS).
Sponsorloop
MS Motion is een gezellig en sportief evenement voor iedereen, jong en oud. Deelnemers wandelen of rennen 5 of 10 kilometer en halen daarmee geld op voor onderzoek naar de darmflora van mensen met MS. Meer geld voor onderzoek is nodig, want het aantal mensen met de zenuwziekte MS blijft stijgen. In Nederland hebben circa 17.000 mensen de ziekte en elk jaar komen daar 800 mensen bij.

Lees verder »

De Lunchwinkel, vrijdag open van 12 tot 12 voor Roeland tegen PPMS

De Lunchwinkel, vrijdag open van 12 tot 12 voor Roeland tegen PPMS

Zwolle – Vrijdag 4 januari zal De Lunchwinkel voor één keer van 12 uur ‘s morgens tot 12 uur ‘s nachts open zijn. Alle inkomsten van deze dag zullen worden gedoneerd aan @help-roeland-stop-ppms.Roeland is een Zwolse alleenstaande vader met Primair Progressieve Multiple Sclerose (PPMS). Behandeling via Cell Transplantation (HSCT) is mogelijk in Moskou. Omdat dit niet vergoed wordt, is er actie nodig.
In de Lunchwinkel, onderdeel van Gosker Zorg zal het team samen met mensen met een verstandelijke beperking vrijdag klaar staan. Voor deze speciale dag komt er een  aangepaste winterkaart. Ook zal er een kraampje zijn met warme chocolademelk, glühwein lekkere hapjes en leuke spulletjes. U bent van harte welkom aan de Nieuwe Markt 12 in Zwolle.

Doe-tip: knotten met de VLO rond de feestdagen

Doe-tip: knotten met de VLO rond de feestdagen

Zwolle – Het knotseizoen is in volle gang voor de Vrijwilligersgroep Landschaps Onderhoud Zwolle  (VLO). Zaterdag 22 december 2018 gaat de VLO wilgen knotten  aan de Kattenwinkelweg 9A, 8015 PV Zwolle (Windesheim)

Nieuwe vrijwilligers, liefhebbers van werken in de natuur, zijn welkom, om mee te helpen met het knotten van wilgen.  Een actief en gezellig idee : een keer meedoen in de periode rond de feestdagen.

Lees verder »

Opbrengst Nationaal MS Fonds collecte in Zwolle weer hoger

Zwolle – Tijdens de collecteweek eind november van het Nationaal MS Fonds in Zwolle, is het mooie bedrag van € 14.471.15 opgehaald. Vorig jaar was het totaalbedrag ruim 13.000 euro, in 2016 kwam het bedrag voor het eerst boven de 10.000 euro uit. Daarmee zit de collecte van het Nationaal MS Fonds in Zwolle al jaren in de lift. De opbrengst gaat in zijn geheel naar het Nationaal MS Fonds dat zich blijft inzetten voor onderzoek naar MS.

Een geweldige prestatie en resultaat van iedereen, aldus de Zwolse collectecoördinatoren Marleen Postma (Noord), Marieke Veld (Zuid) en Erik Riemens (Midden). Samen met het Nationaal MS Fonds zijn ze blij met dit mooie bedrag en bedanken alle gevers. Ook dank aan alle collectanten, die dit jaar van 19 tot en met 24 november weer op pad zijn gegaan.

Lees verder »

Zwolle steunt Diabetes Fonds met €16.881

Zwolle steunt Diabetes Fonds met €16.881

Zwolle – 226 vrijwilligers gingen 29 oktober tot en met 3 november in Zwolle op pad voor het Diabetes Fonds. Gezamenlijk haalden zij € 16.881 op. Het opgehaalde geld gaat naar onderzoek om diabetes te genezen, beter te behandelen of te voorkomen.
Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: 'Wij zijn onze duizenden vrijwilligers enorm dankbaar dat zij de straat zijn opgaan om te collecteren voor het Diabetes Fonds. Diabetes is helaas een groeiende ziekte. Al ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en elke week komen daar 1.200 mensen bij. Geld voor onderzoek en voorlichting is dus keihard nodig.'

Lees verder »

Inschrijven kerstpakkettenactie weer mogelijk

Zwolle – Vanaf 31 oktober is het mogelijk u in te schrijven voor de leukste vrijwilligersklus van Zwolle! Individuele inschrijvingen en die van groepen zijn welkom. Bent u er weer bij dit jaar? Ook voor 2018 verwachten we zo’n 800 vrijwilligers nodig te hebben, om samen 2.500 kerstpakketten te vullen. Daar hebben we u hard bij nodig!
Een feestelijk kerstpakket, vrijwillig samengesteld door honderden Zwollenaren, in samenwerking met Stichting KerstZwolle. Delen vanuit dankbaarheid! 

Lees verder »

Zonovergoten achtste Ronald McDonald Rally met een topopbrengst voor het goede doel

Zonovergoten achtste Ronald McDonald Rally met een topopbrengst voor het goede doel

Zwolle – Omgeven in een prachtige entourage van levensgrote Dino's klonk om 9.01 uur het startschot van de achtste Ronald McDonald Rally in Zwolle bij Dinoland Zwolle. Aan de start verschenen maar liefst 84 klassieke auto's in de tour- en sportklasse en dat betekende wederom een uitverkochte editie.
Organisator en bestuurslid, van Ronald McDonald Huis Zwolle, Evert Leideman kijkt terug op een zonnige sportieve dag voor het goede doel met een megaopbrengst van €40.000,- Dit jaar een extra bijzondere rally omdat het Ronald McDonald Huis Zwolle 15 jaar bestaan. 'Ik ben trots en dankbaar dat wij dit met elkaar mogen doen. En met elkaar bedoel ik de deelnemers, de sponsoren, de studenten, alle vrijwilligers en mensen die bezig zijn met de rally op wat voor manier dan ook. Het is prachtig dat wij op deze manier geld kunnen inzamelen om een thuis te kunnen zijn voor ouders waarvan hun kindje is opgenomen in Isala. Want dat is én blijft zo belangrijk.' 

Lees verder »