Zwolse doet mee aan 2bike4alzheimer op een fiets zonder zadel

Zwolse doet mee aan 2bike4alzheimer op een fiets zonder zadel

Zwolle – Een estafettetocht op de fiets: met je team 400 kilometer afleggen in 24 uur. Tanja Slagter uit Zwolle doet mee aan 2bike4alzheimer. Niet op een gewone fiets of een tandem, maar op een ElliptiGO, een soort crosstrainer, maar dan op wielen.

Een ElliptiGO is een bijzondere fiets: het heeft namelijk geen zadel. Onder het motto ‘zitten kan altijd nog’ doet Tanja met haar teamleden mee aan het landelijke evenement 2bike4alzheimer. Met het sportieve evenement 2bike4alzheimer wordt geld opgehaald voor onderzoek naar Alzheimer. De Zwolse doet mee in het team 2GO4alzheimer en samen met haar teamgenoten is ze hard aan het werk om sponsorgelden binnen te halen.

Lees verder »

Vrijwilligersprijs uitgereikt op Vrijwilligersfestijn

Vrijwilligersprijs uitgereikt op Vrijwilligersfestijn

Zwolle – Zwolle is een stad van verbinding. Meer dan 60% van de inwoners doet vrijwilligerswerk! Om dat te vieren organiseerden ZwolleDoet!, SamenZwolle, WijZ en SportService Zwolle afgelopen zaterdag 7 september het Vrijwilligersfestijn om Zwolse vrijwilligers te bedanken.

Meer dan 400 vrijwilligers kwamen naar het Vrijwilligersfestijn voor de grootste high tea van Zwolle. In het Academiehuis – De Grote Kerk stonden diverse hapjes en drankjes klaar en zorgden Bertolf en Tangarine voor muzikaal vermaak, terwijl Sportacrobatiek Zwolle het publiek verraste met een show. Aansluitend konden vrijwilligers een theaterproductie in Odeon bezoeken en genieten van het Stadsfestival.

Lees verder »

Salverda Berkumloop maakt drie goede doelen blij

Salverda Berkumloop maakt drie goede doelen blij

Zwolle – De 29ste editie van de Salverda Berkumloop heeft dinsdagavond een mooi bedrag voor de drie goede doelen opgeleverd.

Vlak voor de start van het hardloopevenement overhandigde Rutger Blankvoort (voorzitter Berkumloop) een fraaie cheque van 4.473 euro aan KIDS Zwolle. De Monicares Foundation nam 4.213 euro in ontvangst en Wijkvereniging Berkum ontving 4.173 euro.

Net als voorgaande jaren werd er ook dit jaar gelopen voor verschillende goede doelen, te weten: KIDS Zwolle, Monicares Foundation en Wijkvereniging Berkum. Van alle deelnemers werd een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast konden de lopers zich laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven en dit in de vorm van een extra bijdrage kenbaar maken tijdens het inschrijven. Vlak voor de start van de Salverda Berkumloop werden de cheques aan de goede doelen overhandigd.

Zwols fonds De Gasthuizen doet het nóg een keer: 10.000 euro voor senioren

Zwols fonds De Gasthuizen doet het nóg een keer: 10.000 euro voor senioren

Zwolle – Een te besteden bedrag van 10.000 euro kende het Zwolse Fonds De Gasthuizen in mei dit jaar toe aan SportService Zwolle. Dat was geen makkelijke beslissing, want met de Zwolse sportorganisatie waren er nog vele aanvragers die óók kans wilden maken op het uitzonderlijk hoge bedrag dat toen werd uitgereikt. Daarom besloot het bestuur van De Gasthuizen om in oktober 2019 nóg eens 10.000 euro beschikbaar te stellen. Aanvragen kan tot 1 oktober.

Het hoge bedrag van 10.000 euro wordt uitgereikt vanwege het 10-jarig jubileum van het Zwolse fonds De Gasthuizen. ‘Met zo’n bedrag kun je dromen waarmaken’, zegt voorzitter Albert Oosterveld.

Lees verder »

KWF Kankerbestrijding collecteweek Zwolle staat voor de deur

KWF Kankerbestrijding collecteweek Zwolle staat voor de deur

Zwolle – De 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding start op zondag 1 september. Verspreid over 800 collecteteams gaan ruim 80.000 collectanten de straat op. In Zwolle zetten zich ca. 650 collectanten in om zo veel mogelijk geld op te halen voor meer kennis en betere behandelingen. Zodat minder mensen kanker krijgen, meer mensen genezen en meer mensen beter kunnen leven met de ziekte.

Deze 70e collecteweek belooft erg bijzonder te worden. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van KWF en zal zaterdag 31 augustus een speciale KWF Munt slaan, ter ere van het 70-jarig bestaan van KWF. Deze gebeurtenis vormt tevens de aftrap van de collecte. Daarnaast staat NPO Radio 2 de hele week in het teken van de collecteweek.

Lees verder »

Vier het leven maakt uitstapje laagdrempelig voor ouderen

Vier het leven maakt uitstapje laagdrempelig voor ouderen

Zwolle – Ouderen die niet graag alleen uit gaan of begeleiding nodig hebben kunnen naar het theater blijven gaan dankzij Stichting Vier het Leven. Vrijwilligers begeleiden ouderen persoonlijk van deur tot deur. Drie maal per jaar ontvangen deelnemers kosteloos het programmaboekje en kan een keuze worden gemaakt uit diverse voorstellingen.

In het programmaboekje najaar 2019 staan onder andere de volgende voorstellingen in van Odeon en de Spiegel: Amadeus, Gelders Orkest en Orkest van het Oosten, Ilse de Lange, Koffie&Klassiek, GAS van Noord Nederlands Toneel, Hans Dulfer, Il barbiere di Siviglia van de Nederlandse Reisopera, Toonkunstkoor Caecilia en Renée van Wegberg brengt Shaffy, List en Piaf ten gehore.

Lees verder »

Leerlingen Ambelt fietsen recordbedrag bij elkaar

Leerlingen Ambelt fietsen recordbedrag bij elkaar

Zwolle – De topprestatie van de leerlingen en begeleiders van de Ambelt die onlangs de Alpe d’Huez bedwongen, heeft extra glans gekregen. Deze week werd bekend dat zij een recordbedrag van 9812,50 euro bij elkaar hebben gefietst voor het goede doel: de Hartstichting. Een forse verbetering van het oude record van vorig jaar toen er 8400 euro voor Kika is opgehaald.

Leerlingen en begeleiders hebben half juni de beroemde Franse berg Alpe d’Huez beklommen. Voor deze prestatie hebben de 34 leerlingen zich laten sponsoren ten bate van de Hartstichting. Voor havo-leerlingen Kevin en Marilène was dit bedrag een grote verrassing. Kevin: “Ik had niet verwacht dat we zoveel zouden ophalen. Daar zijn we wel trots op.” Marilène: “Jammer dat we net de 10.000 euro niet hebben gehaald. Maar wel een heel mooi bedrag.” Het is de zesde keer dat dit evenement plaatsvindt op de Ambelt. Ieder jaar kiezen de leerlingen zelf hun goede doel.

Lees verder »

Roparunteam Run2Day Zwolle haalt 24.000 euro op voor Stichting Roparun

Roparunteam Run2Day Zwolle haalt 24.000 euro op voor Stichting Roparun

Zwolle – Tijdens het Pinksterweekend, 8 – 10 juni heeft Roparunteam Run2Day Zwolle voor de vierde maal deelgenomen aan de Roparun. Een estafetteloop van meer dan 560 kilometer van Hamburg (of Parijs) naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren en op die manier geld ophalen voor mensen met kanker. Het team haalde maar liefst 24.000 euro op! In de afgelopen 4 jaar heeft het team al een totaalbedrag bij elkaar gelopen van 76.193,94 euro. Een waanzinnige prestatie!

In totaal namen er 323 teams deel aan de 28ste editie van de Roparun en al die teams tezamen hebben een bedrag bij elkaar weten te brengen van ruim 5,6 miljoen euro.

Lees verder »

Jenaplanschool de Phoenix haalt € 1000 op voor stichting de Dierenambulance Zwolle

Jenaplanschool de Phoenix haalt € 1000 op voor stichting de Dierenambulance Zwolle

Zwolle – De Phoenix heeft vrijdag 7 juni tijdens het jaarlijkse Phoenixfeest €1000,- gedoneerd aan stichting Dierenambulance Zwolle. Tijdens het Phoenixfeest waren er verschillende spelletjes, springkussens, een stormbaan, paardrijden, een grote verloting en een heerlijk buffet met hapjes en drankjes. De ouders en kinderen konden doormiddel van een strippenkaart deelnemen aan de verschillende activiteiten. De opbrengst voor de Dierenambulance was uiteindelijk €1000,-. Een woord van dank is er voor alle sponsoren en vrijwilligers.

De Phoenix laat op deze wijze zien aandacht te hebben voor dieren in de omgeving. Een medewerker van de Dierenambulance heeft in de week voor het Phoenixfeest toelichting gegeven aan alle stamgroepen over de werkzaamheden. De kinderen waren erg onder de indruk van het goede werk wat de Dierenambulance doet.

Lees verder »

Roparunteam Run2Day Zwolle voor 4e keer aan start Roparun

Roparunteam Run2Day Zwolle voor 4e keer aan start Roparun

Zwolle – Op zaterdag 8 juni zal Roparunteam Run2Day Zwolle voor de 4e keer aan de start staan van de Roparun. Na twee keer gestart te zijn vanuit Hamburg en vorig jaar vanuit Parijs zal het team met teamnummer 153, ditmaal vanuit weer vanuit Hamburg starten. De route van Hamburg naar Rotterdam bedraagt ruim 565 kilometer. Het Zwolse team start zaterdag 8 juni  in de vierde startgroep van 5 teams om 12.18 uur en verwacht maandag 10 juni rond 15.30 uur de finish in Rotterdam te bereiken.

De Roparun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop, leveren enthousiaste mensen, geheel belangeloos, een sportieve prestatie, met als doel geld in te zamelen voor kankerpatiënten om hun leven draaglijker te maken. Ons credo “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. De opbrengst van de Roparun gaat dus niet naar onderzoek, maar naar organisaties en initiatieven die het leven voor deze patiënten veraangenamen.

Lees verder »

Leerlingen de Ambelt fietsen voor Hartstichting

Leerlingen de Ambelt fietsen voor Hartstichting

Zwolle – Leerlingen van de Ambelt in Zwolle leveren al fietsend een hartverwarmende inspanning voor de Hartstichting. In juni beklimmen zij samen met docenten en begeleiders de Alpe d’Huez en brengen op die manier een sponsorbedrag bijeen. De leerlingen zijn al sinds april volop in training.

Het vertrek naar de Alpe d’Huez staat gepland op maandag 10 juni, de daadwerkelijke beklimming vindt op 13 juni plaats. Er doen 35 leerlingen mee die worden begeleid door docenten en vrijwilligers. Er wordt hard getraind en daarnaast wordt van hen verwacht dat zij met persoonlijke sponsoring een bedrag voor het goede doel opbrengen. Vorig jaar haalden de leerlingen een bedrag van € 8230,- euro op voor Kika.

Lees verder »

Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis Benefiet Golftoernooi dat op vrijdag 24 mei werd gehouden heeft €33.500,- opgeleverd. Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan de exploitatie van het Huis in Zwolle waar ouders kunnen logeren als hun kindje is opgenomen in Isala.

Het Ronald McDonald Huis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Om deze reden wordt om het jaar dit Benefiet Golftoernooi georganiseerd. Deze twaalfde uitverkochte editie bij Golfclub Zwolle had een culinair tintje door de bijdrage van Zwolse toprestaurants Het Pestengasthuys, Over de Tong, De Librije. Zij serveerden in de baan verschillende proeverijtjes. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde dag en vindt het bijzonder dat zoveel organisaties zich in zetten voor het Huis. Kroese Tempert Makelaars ging er met de eerste prijs vandoor.

Lees verder »