Leerlingen Ambelt fietsen recordbedrag bij elkaar

Leerlingen Ambelt fietsen recordbedrag bij elkaar

Zwolle – De topprestatie van de leerlingen en begeleiders van de Ambelt die onlangs de Alpe d'Huez bedwongen, heeft extra glans gekregen. Deze week werd bekend dat zij een recordbedrag van 9812,50 euro bij elkaar hebben gefietst voor het goede doel: de Hartstichting. Een forse verbetering van het oude record van vorig jaar toen er 8400 euro voor Kika is opgehaald.

Leerlingen en begeleiders hebben half juni de beroemde Franse berg Alpe d'Huez beklommen. Voor deze prestatie hebben de 34 leerlingen zich laten sponsoren ten bate van de Hartstichting. Voor havo-leerlingen Kevin en Marilène was dit bedrag een grote verrassing. Kevin: "Ik had niet verwacht dat we zoveel zouden ophalen. Daar zijn we wel trots op." Marilène: "Jammer dat we net de 10.000 euro niet hebben gehaald. Maar wel een heel mooi bedrag." Het is de zesde keer dat dit evenement plaatsvindt op de Ambelt. Ieder jaar kiezen de leerlingen zelf hun goede doel.

Lees verder »

Roparunteam Run2Day Zwolle haalt 24.000 euro op voor Stichting Roparun

Roparunteam Run2Day Zwolle haalt 24.000 euro op voor Stichting Roparun

Zwolle – Tijdens het Pinksterweekend, 8 – 10 juni heeft Roparunteam Run2Day Zwolle voor de vierde maal deelgenomen aan de Roparun. Een estafetteloop van meer dan 560 kilometer van Hamburg (of Parijs) naar Rotterdam, waarbij mensen in teamverband een sportieve prestatie leveren en op die manier geld ophalen voor mensen met kanker. Het team haalde maar liefst 24.000 euro op! In de afgelopen 4 jaar heeft het team al een totaalbedrag bij elkaar gelopen van 76.193,94 euro. Een waanzinnige prestatie!

In totaal namen er 323 teams deel aan de 28ste editie van de Roparun en al die teams tezamen hebben een bedrag bij elkaar weten te brengen van ruim 5,6 miljoen euro.

Lees verder »

Jenaplanschool de Phoenix haalt € 1000 op voor stichting de Dierenambulance Zwolle

Jenaplanschool de Phoenix haalt € 1000 op voor stichting de Dierenambulance Zwolle

Zwolle – De Phoenix heeft vrijdag 7 juni tijdens het jaarlijkse Phoenixfeest €1000,- gedoneerd aan stichting Dierenambulance Zwolle. Tijdens het Phoenixfeest waren er verschillende spelletjes, springkussens, een stormbaan, paardrijden, een grote verloting en een heerlijk buffet met hapjes en drankjes. De ouders en kinderen konden doormiddel van een strippenkaart deelnemen aan de verschillende activiteiten. De opbrengst voor de Dierenambulance was uiteindelijk €1000,-. Een woord van dank is er voor alle sponsoren en vrijwilligers.

De Phoenix laat op deze wijze zien aandacht te hebben voor dieren in de omgeving. Een medewerker van de Dierenambulance heeft in de week voor het Phoenixfeest toelichting gegeven aan alle stamgroepen over de werkzaamheden. De kinderen waren erg onder de indruk van het goede werk wat de Dierenambulance doet.

Lees verder »

Roparunteam Run2Day Zwolle voor 4e keer aan start Roparun

Roparunteam Run2Day Zwolle voor 4e keer aan start Roparun

Zwolle – Op zaterdag 8 juni zal Roparunteam Run2Day Zwolle voor de 4e keer aan de start staan van de Roparun. Na twee keer gestart te zijn vanuit Hamburg en vorig jaar vanuit Parijs zal het team met teamnummer 153, ditmaal vanuit weer vanuit Hamburg starten. De route van Hamburg naar Rotterdam bedraagt ruim 565 kilometer. Het Zwolse team start zaterdag 8 juni  in de vierde startgroep van 5 teams om 12.18 uur en verwacht maandag 10 juni rond 15.30 uur de finish in Rotterdam te bereiken.

De Roparun is een jaarlijks terugkerende estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Tijdens deze estafetteloop, leveren enthousiaste mensen, geheel belangeloos, een sportieve prestatie, met als doel geld in te zamelen voor kankerpatiënten om hun leven draaglijker te maken. Ons credo "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". De opbrengst van de Roparun gaat dus niet naar onderzoek, maar naar organisaties en initiatieven die het leven voor deze patiënten veraangenamen.

Lees verder »

Leerlingen de Ambelt fietsen voor Hartstichting

Leerlingen de Ambelt fietsen voor Hartstichting

Zwolle – Leerlingen van de Ambelt in Zwolle leveren al fietsend een hartverwarmende inspanning voor de Hartstichting. In juni beklimmen zij samen met docenten en begeleiders de Alpe d'Huez en brengen op die manier een sponsorbedrag bijeen. De leerlingen zijn al sinds april volop in training.

Het vertrek naar de Alpe d'Huez staat gepland op maandag 10 juni, de daadwerkelijke beklimming vindt op 13 juni plaats. Er doen 35 leerlingen mee die worden begeleid door docenten en vrijwilligers. Er wordt hard getraind en daarnaast wordt van hen verwacht dat zij met persoonlijke sponsoring een bedrag voor het goede doel opbrengen. Vorig jaar haalden de leerlingen een bedrag van € 8230,- euro op voor Kika.

Lees verder »

Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Benefiet Golftoernooi levert €33.500,- op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis Benefiet Golftoernooi dat op vrijdag 24 mei werd gehouden heeft €33.500,- opgeleverd. Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan de exploitatie van het Huis in Zwolle waar ouders kunnen logeren als hun kindje is opgenomen in Isala.

Het Ronald McDonald Huis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Om deze reden wordt om het jaar dit Benefiet Golftoernooi georganiseerd. Deze twaalfde uitverkochte editie bij Golfclub Zwolle had een culinair tintje door de bijdrage van Zwolse toprestaurants Het Pestengasthuys, Over de Tong, De Librije. Zij serveerden in de baan verschillende proeverijtjes. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde dag en vindt het bijzonder dat zoveel organisaties zich in zetten voor het Huis. Kroese Tempert Makelaars ging er met de eerste prijs vandoor.

Lees verder »

De Trias Fietswerkplaats Zwolle zoekt opknapfietsen

De Trias Fietswerkplaats Zwolle zoekt opknapfietsen

Zwolle – In de Trias Fietswerkplaats, gevestigd in Dock 24 in Zwolle, kunnen jongeren onder begeleiding hun eigen fiets opknappen of een fiets voor een ander! Want helaas zijn er ook in Zwolle kinderen en jongeren die door financiële omstandigheden geen fiets hebben waarmee ze naar school, naar de sportclub of een vriendje kunnen.

De Trias Fietswerkplaats is daarom doorlopend op zoek naar gebruikte fietsen die na een opknapbeurt weer een tweede leven krijgen. Alle fietsen zijn welkom. Staat er een fiets te verstoffen in de schuur? Een medewerker van de Trias Fietswerkplaats komt deze graag ophalen! Zelf een fiets brengen kan ook op woensdagen tussen 13.00 en 17.00 uur bij Dock 24 aan de Gasthuisdijk 24 in Zwolle. Meer informatie Jeroen Beckers, begeleider Trias Fietswerkplaats: j.beckers@trias-groep.nl

Muziek voor mantelzorgers en hun naasten

Muziek voor mantelzorgers en hun naasten

Zwolle – Een concert op maat voor mantelzorgers en hun naasten! Daaraan werken deze week studenten Klassieke Muziek en Docent Muziek van het ArtEZ Conservatorium samen met het Kameroperahuis. Tijdens dit wel heel bijzondere muziekproject maken 20 groepjes studenten speciaal voor evenzoveel mantelzorgers en verzorgden onder begeleiding van regisseurs van het Kameroperahuis Céline Hoex, Eva Traa en Tim Hammer een persoonlijk concert. Inspiratie voor deze concerten wordt gehaald uit gesprekken die de studenten met de mantelzorger en verzorgde voeren.

Live concert in eigen woonomgeving
Het Kameroperahuis en het ArtEZ Conservatorium zijn samen op zoek gegaan naar mantelzorgers uit Zwolle die willen meewerken aan dit muziekproject. Muziek verbindt mensen met elkaar en heeft het vermogen om herinneringen op te roepen. Aan de hand van persoonlijke gesprekken over hun muzikale herinneringen ontwikkelen de studenten tijdens deze projectweek een concert op maat voor mantelzorgers en hun verzorgde. Op vrijdagmiddag 15 maart is de live voorstelling bij hen thuis of in hun eigen woonomgeving om zo muziek dichter bij de mensen te brengen. Juist voor hen, die niet zo makkelijk zelf meer de deur uit kunnen.

Weer 66 mille voor Zwolse jeugd

Weer 66 mille voor Zwolse jeugd

Zwolle – Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle start het jaar 2019 met het uitdelen van geld aan twintig Zwolse jeugdprojecten. De stichting wint de laatste jaren aan naamsbekendheid binnen Zwolle en dat is te merken aan de hoeveelheid aanvragen die zij te verwerken krijgt de laatste tijd.

De laatste jaren ontvangt het Weeshuis steeds meer aanvragen van basisscholen voor vernieuwing en/of vergroening van hun speelplein. Dit past uitermate goed binnen de doelstelling van de stichting, zeker als ook buurtkinderen gebruik kunnen maken van het speelplein. Onder andere Vrije School Michael en De Toonladder in Holtenbroek, De Aquamarijn in Diezerpoort, De Smaragd in Dieze, Het Mozaïek en Jenapleinschool in Assendorp, Talentum in Ittersum, De Duyvencamp in Berkum en De Zevensprong in Stadshagen hebben in de afgelopen jaren hun weg gevonden naar het Weeshuis en konden op een bijdrage rekenen. Ook deze ronde zijn er weer twee basisscholen die financiële steun krijgen voor de vernieuwing van hun speelplein: De Twijn in Berkum en De Aquarel in Aa-landen.

Lees verder »

Vrijwilligers gezocht: help mee in Nooterhof Zwolle vanaf april 2019

Vrijwilligers gezocht: help mee in  Nooterhof Zwolle vanaf april 2019

Zwolle – Het park Nooterhof is al jaren een prachtige plek voor iedereen die houdt van rust en groen. Ook voor kinderen een fijne plek om te spelen en de natuur te ontdekken. Het park bestaat uit meerdere tuinen waaronder een kruidentuin, een vergeten groentetuin, een waterspeeltuin en grasvelden.
Op dit moment is het het park Nooterhof gesloten door vertrek  van de vorige beheerder.  Aan de Milieuraad is -samen met andere Zwolse natuurorganisaties- gevraagd om het park Nooterhof en ook het Earthship (theehuis) in 2019 met vrijwilligers een paar dagen per week open te stellen. Er zijn veel mensen nodig om dit mogelijk te maken. 

Lees verder »

Doe mee aan MS Motion Zwolle op 14 april 2019

Doe mee aan MS Motion Zwolle op 14 april 2019

Zwolle – Kom in beweging tegen de zenuwslopende ziekte MS! Het Nationaal MS Fonds organiseert op zondag 14 april 2019 het hardloop- en wandelevenement MS Motion Zwolle. Met de sponsorloop zamelt het fonds geld in voor onderzoek naar de chronische ziekte multiple sclerose (MS).
Sponsorloop
MS Motion is een gezellig en sportief evenement voor iedereen, jong en oud. Deelnemers wandelen of rennen 5 of 10 kilometer en halen daarmee geld op voor onderzoek naar de darmflora van mensen met MS. Meer geld voor onderzoek is nodig, want het aantal mensen met de zenuwziekte MS blijft stijgen. In Nederland hebben circa 17.000 mensen de ziekte en elk jaar komen daar 800 mensen bij.

Lees verder »

De Lunchwinkel, vrijdag open van 12 tot 12 voor Roeland tegen PPMS

De Lunchwinkel, vrijdag open van 12 tot 12 voor Roeland tegen PPMS

Zwolle – Vrijdag 4 januari zal De Lunchwinkel voor één keer van 12 uur 's morgens tot 12 uur 's nachts open zijn. Alle inkomsten van deze dag zullen worden gedoneerd aan @help-roeland-stop-ppms.Roeland is een Zwolse alleenstaande vader met Primair Progressieve Multiple Sclerose (PPMS). Behandeling via Cell Transplantation (HSCT) is mogelijk in Moskou. Omdat dit niet vergoed wordt, is er actie nodig.
In de Lunchwinkel, onderdeel van Gosker Zorg zal het team samen met mensen met een verstandelijke beperking vrijdag klaar staan. Voor deze speciale dag komt er een  aangepaste winterkaart. Ook zal er een kraampje zijn met warme chocolademelk, glühwein lekkere hapjes en leuke spulletjes. U bent van harte welkom aan de Nieuwe Markt 12 in Zwolle.