Kledinginzameling actie: "Help een gehandicapt kind op het paard!"

Kledinginzameling actie: "Help een gehandicapt kind op het paard!"

Zwolle – Van 23 januari tot en met 30 januari 2018 wordt er in Zwolle door de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Oost (VPGO) gebruikte kleding ingezameld. Bij VPGO zijn 12 stichtingen in Overijssel aangesloten. Het doel van de inzameling staat op de inzamelzak vermeld.
Gordijnen, beddengoed en gebruikte schoenen

Van 18 tot en met 30 januari 2018 wordt de bekende, witte inzamelzak huis-aan-huis bezorgd. Hierin kunt u oude kleding en textiel doen. Ook gordijnen, beddengoed en gebruikte schoenen zijn zeer welkom. De gevulde zak dient op de datum, die op de zak staat vermeld, buiten te worden gezet.

Lees verder »

Trap Kinderkanker de wereld uit

Trap Kinderkanker de wereld uit

Zwolle – Op 19 mei 2018 lopen Lambert Abraham en Bob Hoogstra gezamenlijk "The Great Marathon" voor KiKa in Beijing en daarbij zullen wij 5164 traptreden per persoon, ofwel in totaal 10.328 traptreden mogen trotseren om ons doel te behalen.

Wij gaan deze uitdaging niet uit de weg en het zal ons bloed, zweet en tranen kosten. Maar jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker en op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter! Om de genezingskans naar 95% te verhogen is veel geld voor onderzoek nodig. Het zou fantastisch zijn, wanneer wij de 10.328 traptreden, voor één euro per trede gesponsord weten te krijgen. Willen jullie ons daarbij helpen? 

Lees verder »

IntermeZZo zoekt mensen die de Mont Ventoux mee willen beklimmen

IntermeZZo zoekt mensen die de Mont Ventoux mee willen beklimmen

Zwolle – IntermeZZo, het Zwolse nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten, zoekt  mensen die de Franse berg Mont Ventoux mee op willen. Lopend of fietsend, als team IntermeZZo. Naar boven, net als anderen die zich betrokken voelen bij de ziekte kanker.

Deelname op donderdag 30 en/of vrijdag 31 augustus kan individueel of samen met naasten, collega’s of vrienden. Ook teams uit bedrijven, organisaties of scholen zijn zeer welkom. De informatiebijeenkomst is geheel vrijblijvend.

Lees verder »

Leerlingen CCC halen hoog bedrag op voor Compassion

Leerlingen CCC halen hoog bedrag op voor Compassion

Zwolle – Vrijdag 22 december stond voor de CCC-leerlingen uit klas 2 in het teken van het inzetten voor het goede doel. Zij deden dit op een speciale manier; door het organiseren van een echte Duitse Weihnachtsmarkt. De markt was een groot succes, waarbij er een hoog bedrag werd opgehaald voor ontwikkelingsorganisatie Compassion.

De afgelopen weken zijn de leerlingen bij het vak Duits druk bezig geweest met het organiseren van de Weihnachtsmarkt. Alles werd uit de kast getrokken om er een typische Duitse kerstmarkt van te maken. Bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals blikken gooien en een kerstquiz. Er waren lekkere versnaperingen en er kon kerstversiering gekocht worden die door de leerlingen was gemaakt.

Lees verder »

Greijdanus zamelt geld en goederen in voor vluchtelingen op Lesbos

Greijdanus zamelt geld en goederen in voor vluchtelingen op Lesbos

Zwolle – Op Greijdanus Zwolle is er afgelopen maand een inzamelingsactie gehouden voor vluchtelingen op Lesbos. De winter is daar begonnen, en vanwege te weinig ruimte in de vluchtelingenkampen slapen veel mensen in de open lucht. Er is vooral een groot tekort aan warme kleding, dekens en slaapplekken. Leerlingen kwamen in actie om hulpgoederen en geld in te zamelen. Afgelopen vrijdag is er een grote vrachtwagen van hulporganisatie GAiN met hulpgoederen richting Griekenland vertrokken.

Leerlingen van het Greijdanus in Zwolle hebben meegeholpen bij de actie en zijn eigen initiatieven gestart. Zo is er een collecte op school gehouden en stond de kringloopwinkel Twice in a Lifetime uit Hattem een zaterdag in het teken van deze actie. Docenten droegen bij door spullen te brengen en financieel te ondersteunen. Tijdens de ouderavonden zijn ook ouders van leerlingen bij de actie betrokken, zij waren van te voren geïnformeerd en hebben tijdens de avonden veel spullen meegenomen. Zelfs na afloop van de actie kwamen er nog goederen binnen.

Lees verder »

Ruim 50.000 producten ingezameld voor Kerstpakkettenactie Zwolle

Ruim 50.000 producten ingezameld voor Kerstpakkettenactie Zwolle

Zwolle – De kerstpakkettenactie Zwolle 2017 zit er op! Met zo’n 800 vrijwilligers zijn er in nog geen week tijd ruim 50.000 producten ingezameld en 2.550 feestelijke kerstpakketten ingepakt voor sociale minima in Zwolle. Deze worden komende week uitgedeeld door de organisaties die de pakketten hebben aangevraagd.

De organisatoren zijn onder de indruk, van de saamhorigheid en liefde die voelbaar was bij vrijwilligers en organisaties. Na de inzameldagen van afgelopen weekend bleek er een tekort aan financiële middelen om de laatste ruim 8000 producten in te zamelen. Een oproep in de media bracht een stortvloed aan reacties op gang: al op de eerste inpakavond konden ze melden dat er ruim voldoende geld was binnengekomen om alle bestelde kerstdozen van producten te voorzien.

Lees verder »

Ronald McDonald Business Breakfastclub brengt recordbedrag bijeen voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Ronald McDonald Business Breakfastclub brengt recordbedrag bijeen voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Zwolle – Een recordbedrag van maar liefst 57.500,- euro stond vermeld op de cheque die de stuurgroep van de Ronald McDonald Business Breakfastclub tijdens het 78e ontbijt overhandigde aan Lianne Booijink en Petra van der Veer, managers van het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Dit eindejaarontbijt vond plaats in de prachtige ambiance van de bioscoop van Pathé Zwolle. Manager Lianne Booijink was blij verrast met dit enorme bedrag dat bij elkaar is gebracht door de 210 leden: "Het Huis is volledig afhankelijk van giften, dus deze bijdrage helpt ons om ook het komende jaar weer net iets extra's te kunnen doen. Het afgelopen jaar hebben we de machines van de wasserette kunnen vervangen en de woonkeuken vernieuwd, maar ook het komende jaar zullen we voor dit fantastische bedrag weer een goede invulling weten te vinden", aldus Lianne.

Tegen betaling van een bijdrage van 275 euro –een bedrag dat geheel ten goede komt van Ronald McDonald Huis Zwolle- komen de leden elke derde dinsdag van de maand bij elkaar voor een ontbijt op wisselende locaties bij een van de leden van de club. Op die manier steunen de leden niet alleen het Ronald McDonald Huis, maar kunnen zij ook een kijkje achter de schermen nemen bij het organiserende bedrijf én op een rustig tijdstip van de dag netwerken met ondernemers uit Zwolle en omgeving.

Lees verder »

Tweede editie Hart voor Zwolle Cup

Tweede editie Hart voor Zwolle Cup

Zwolle – Op donderdag 21 december vindt de tweede editie van de Hart voor Zwolle Cup plaats. Tijdens dit toernooi, georganiseerd door Stichting Hart voor Zwolle, strijden 18 teams om deze felbegeerde cup. Met het toernooi zamelt de stichting geld in om kwetsbare Zwollenaren zonder netwerk te kunnen helpen. “Sport is een ultiem middel om mensen met elkaar te verbinden, en dat is waar wij ons elke dag voor inzetten”, zegt Nathan van Dam van Stichting Hart voor Zwolle.

Uit het aantal deelnemende teams blijken wel de ambities van Stichting Hart voor Zwolle: van 8 deelnemende teams vorig jaar naar 18 teams bij de huidige editie. Dit jaar doen er niet alleen bedrijven teams mee, maar zijn er ook teams bestaande uit vluchtelingen en daklozen. “Het toernooi is niet alleen een gezellige afsluiting van het jaar voor de bedrijven, maar we willen ook laten zien wat onze vrijwilligers voor de stad betekenen.”, vertelt Nathan.

Lees verder »

Warme truien gedoneerd voor o.a. dak- en thuislozen

Warme truien gedoneerd voor o.a. dak- en thuislozen

Zwolle – De timing had niet beter kunnen zijn gezien de huidige winterse weersomstandigheden. Met medewerking van PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van de club, is de Gift City deze week blij verrast door het bedrijf Allsetra met maar liefst ruim 500 sweaters.

Allsetra, gevestigd aan de Ceintuurbaan in Zwolle, had uit een eerdere bedrijfsactie nog een flink aantal sweaters in opslag liggen. “Hier gebeurde eigenlijk niets meer mee en dat is natuurlijk zonde. Vooral als je weet dat er heel wat mensen zijn, die het niet zo breed hebben en zo’n warme sweater wel kunnen gebruiken”, vertelt Michiel Fox, commercieel manager bij Allsetra.

Lees verder »

Laatste oproep kerstpakkettenactie Zwolle

Laatste oproep kerstpakkettenactie Zwolle

Zwolle – Nog een paar dagen en dan gaan we echt aan de slag met het inzamelen en sorteren van de producten. De kerstpakkettenactie gaat beginnen! Dat is alleen mogelijk door de hulp van alle vrijwilligers. Het is ongelooflijk, maar 96% van alle klussen is ingevuld! Ruim 800 vrijwilligers hebben zich ingeschreven voor KerstZwolle 2017. We zijn ontzettend dankbaar dat het gelukt is! Maar.. er zijn nog steeds lege plekken!! Laten we die nog vullen met elkaar. Alleen dan zamelen we voldoende producenten in voor 2500 pakketten.

Er zijn op de volgende plekken nog hard mensen nodig(op vrijdag 15 december):

  • Jumbo Aalanden vooral tussen 15:45 uur en 19:15 uur
  • Jumbo Diezepoort van 17:30 uur tot 19:15 uur
  • Jumbo Holtenbroek van 08:00 uur tot 10.00 uur én van 17:30 uur tot 19:15 uur
  • Jumbo Kamperpoort van 08:00 uur tot 10.00 uur én van 17:30 uur tot 19:15 uur

Lees verder »

Luisterhelden gezocht voor luisterlijn Zwolle

Luisterhelden gezocht voor luisterlijn Zwolle

Zwolle – De decembermaand staat in het teken van gezelligheid en warmte. Maar dit gaat niet voor iedereen op. De donkerste dagen van het jaar versterken gevoelens van depressie, rouw en eenzaamheid. Veel mensen ervaren de luisterende oren van de Sensoorvrijwilligers als lichtpuntjes in de nacht. Ze verzachten pijn, angst en verdriet. De luisterlijn Sensoor is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor dit waardevolle werk.

Alles wat er zich in een mensenleven kan voordoen, komt voorbij aan de telefoon, chat en e-mail van Sensoor. De vrijwilligers bieden dag en nacht een luisterend oor. De behoefte aan dit luisterend oor is groot, dagelijks worden er ruim 1000 gesprekken gevoerd. Gehoord worden is een basisbehoefte van ieder mens. Het geeft steun en helpt om weer grip te krijgen op eenzame, angstige of depressieve gedachten. Met name de gesprekken in de nacht zijn speciaal. Roland, drie jaar vrijwilliger bij Sensoor, ervaart dat ook: ‘’Een gesprek dat mij bijblijft, was met een man die het niet meer zag zitten. Hij was suïcidaal maar wilde niet dood. Hij belde naar Sensoor om zijn gedachten om te verzetten want alleen lukte hem dit niet. Het praten over zijn gevoelens hielp hem, hij werd er rustig van. Echt een parel van een gesprek. Ik heb het idee dat ik die nacht een leven heb gered.’’

Lees verder »