Tricklebolt geeft eerste drive-in concert van Nederland in Zwolle

Tricklebolt geeft eerste drive-in concert van Nederland in Zwolle

Zwolle – Waar in tijden van Corona veel muzikanten op zoek gaan naar een online podium om hun muziek aan de man te brengen besloot de uit Salland afkomstige band Tricklebolt het op een andere manier te proberen.

”Eind februari speelden we nog live in de grote zaal tijdens de releaseshow van ons nieuwe album Straight In The Blue. Op dit moment wisten wij niet dat dit onze laatste shows zou zijn want we gingen een ontzettend drukke zomer met veel shows tegemoet. Na een aantal weken van nieuwe muziek maken tijdens de lock down begon het gevoel ons toch te bekruipen dat we iets voor onze fans moesten doen. In navolging van de vele initiatieven in het buitenland hadden we uiteindelijk een Eureka moment, namelijk een Drive-In concert!”

Lees verder »

The Overslept naar Hedon

The Overslept naar Hedon

De Nederlandse pop- rockband The Overslept treedt op vrijdag 6 maart op in Hedon. Het viertal heeft in haar ruim vijfjarig bestaan al flink wat meters gemaakt. Zo was de band al te zien als voorprogramma van Panic! At The Disco en Paramore in AFAS Live, stonden ze op Pinkpop, Paaspop en Noorderslag en scoorden ze met het nummer Stolen Car een bescheiden radiohit.

The Overslept is een Nederlandse rockband, bestaande uit jeugdvrienden Sem Jonkhout (zang en gitaar), Tommy van der Leer (bas), Daniël van den Brink (drums) en Délano Ladurner (gitaar). Het viertal besluit in 2014 hun muzikale krachten te bundelen. Na hun deelname aan de Popronde tekent de band bij 8Ball Music. Het viertal wordt in juni 2017 gebombardeerd tot 3FM Talent.

Lees verder »

Royal Republic naar derde editie These Go To Eleven Festival

Royal Republic naar derde editie These Go To Eleven Festival

Zwolle – De Zweedse rockband Royal Republic is een van de bands die op zondag 12 april in Hedon staan tijdens de derde editie van These Go To Eleven Festival. Het festival wist naast Royal Republic ook o.a. Stake, Iguana Death Cult en Noorderslag hoogtepunt Personal Trainer te strikken. These Go To Eleven Festival is een festival waar de liefde voor garagerock en gitaarbands centraal staan en vind jaarlijks plaats in Hedon te Zwolle.

Royal Republic werd n 2007 opgericht in de Zweedse stad Malmö en stond op ongeveer elk groot Europees zomerfestival. Met nummers als ‘All Because of You’, ‘Tommy-Gun’ en ‘Full Steam Spacemachine’ werden grote hits gescoord. Voor Royal Republic is het een mooie terugkeer naar het Zwolse poppodium, in het prille begin van hun carrière stonden ze al eens voor een volle zaal in Zwolle.

Lees verder »

Robin Scherpen en D A R K D A Y S ontvangen Hedon Beurs

Robin Scherpen en D A R K D A Y S ontvangen Hedon Beurs

Zwolle – Woensdag werden door Hedon directeur Anne Riemersma de nieuwe Hedon Beurs bands voorgesteld. Dit gebeurde tijdens de bijeenkomst van de Hedon Music Club.

Per 1 februari ontvangen Robin Scherpen en D A R K D A Y S vanuit Hedon een beurs en zullen ze intensieve ondersteuning krijgen vanuit Hedon Productiehuis. “Middels de Hedon Beurs proberen we talentvolle acts net dat extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top.” aldus Hedon programmeur Erik Delobel.

Lees verder »

Poëzieweek gestart met en vioolmuziek en gedichten

Poëzieweek gestart met en vioolmuziek en gedichten

Zwolle – Donderdag was het Gedichtendag in de Stadkamer. Deze dag is de start van de poëzieweek. Talenten van de Zwolse Viool Academie brachten een programma, waarin poëzie werd afgewisseld met of begeleid door vioolmuziek.

Ook stadsdichter Jeroen Kraakman leverde aan het programma met twee speciaal geschreven gedichten. Hij werd hierbij muzikaal begeleid door Adriaan Stoet. Het thema Vrijheid stond deze avond centraal.

Lees verder »

“Geslaagde warming-up voor ArtEZ Chamber Music Sessions in Grote Kerk”

“Geslaagde warming-up voor ArtEZ Chamber Music Sessions in Grote Kerk”

Zwolle – Studenten van ArtEZ speelden zaterdag de hele dag klassieke muziek in de Grote Kerk. Samen met Academiehuis de Grote Kerk organiseerde ArtEZ Conservatorium het gratis toegankelijke Kamermuziekfestival. De optredens werden goed bezocht.

De studenten speelden op het Kamermuziekfestival in elf ensembles. Zij speelden onder meer muziek van Schubert, Brahms, Piazzola en Haydn. Dit als voorbereiding op de Chamber Music Sessions die komende maand beginnen. Tijdens deze bijzondere concertserie in Waanders in de Broeren strijden de jonge muziekgezelschappen om een plek in de grote finale. Tijdens de finale, ‘the best of’, treden alleen de beste ensembles op en zijn er prijzen te winnen.

Lees verder »

‘Arrow Rock Festival Tribute 2020’ in IJsselhallen Zwolle

‘Arrow Rock Festival Tribute 2020’ in IJsselhallen Zwolle

Zwolle – Zaterdag was ‘Arrow Rock Festival Tribute 2020’ in de IJsselhallen. Liefhebbers werden meegenomen op een “Trip down Memory Lane.”

In 2003 was het allereerste Arrow Rock Festival in Lichtevoorde. Op 27 juni van dat jaar was het niet zo fris als zaterdag. In Lichtevoorde stond men nog buiten op een enorm veld te genieten van de beste klassieke rockbands. De bezoekers van zaterdag konden lekker binnen swingen in de IJsselhallen.

Lees verder »

Pianomuziek voor twintig vingers in Zwolle

Pianomuziek voor twintig vingers in Zwolle

Zwolle – Vanaf het moment dat pianist Wouter Harbers “De Fantasie” van Schubert hoorde, een pianostuk voor vier handen, droomde hij ervan het uit te voeren. Op maandagochtend 13 januari komt die droom uit. Wouter geeft dan samen met pianist Martin Oei een koffieconcert in Waanders In de Broeren.

“De Fantasie” van Schubert is in Nederland onder andere bekend door de broertjes Jussen, voor wie het een lijflied geworden is. Daardoor geïnspireerd voeren Wouter en Martin het stuk op 13 januari uit. Verder spelen ze een selectie van vrolijke muziek met onder andere een Hongaarse Dans van Brahms. Wouter omkleedt de pianoklanken met uitleg en anekdotes over de muziek en de componisten ervan.

Lees verder »

Hedon Zwaar Nieuwjaar trapt 2020 af voor metal-liefhebber

Hedon Zwaar Nieuwjaar trapt 2020 af voor metal-liefhebber

Zwolle – Zaterdag 4 januari luidt Hedon Zwaar Nieuwjaar het jaar in voor de metal-liefhebbers van Nederland. Het Zwolse indoorfestival heeft voor komende editie o.a. headliners Enthroned en Schammasch weten te strikken.

De Belgische black metal-giganten van Enthroned fungeren als headliner voor komende editie van Hedon Zwaar Nieuwjaar. De mannen zijn al sinds 1993 actief in de scene.

Lees verder »

Zwolle loopt massaal uit voor het Bruisconcert 2019

Zwolle loopt massaal uit voor het Bruisconcert 2019

Zwolle – Traditiegetrouw vindt op de tweede dag van de HBO Bruisweek, de Zwolse introductieweek voor eerstejaars HBO studenten, het Bruisoncert plaats op het Grote Kerkplein.

Het Bruisconcert maakt weliswaar onderdeel uit van het introductieprogramma, maar is vrij toegankelijk voor iedereen. Dit jaar wist Buro Ruis in samenwerking met Hedon wederom een divers line-up te stellen met gevestigde namen. Zo opende Suzan & Freek het Bruisconcert op een bomvol plein, gevolgd door de uit Deventer afkomstige rapper Snelle en werd het Bruisconcert in stijl afgesloten met de mash-up coverband DareDevills.

Lees verder »

Zwolle-Zuid neemt waardig afscheid van de IJsselcentrale

Zwolle-Zuid neemt waardig afscheid van de IJsselcentrale

Zwolle – Onder de tropische Zwolse zomerzon komen de eerste inwoners van Zwolle-Zuid zaterdag rond het middaguur naar de IJsseldijk bij Harculo voor de theater- en muziekvoorstelling Requiem voor de IJsselcentrale.

Dit weekend wordt er een ode gebracht aan de gesloopte energiecentrale. Volgens actrice Lusanne Arts “een gebouw dat jullie eerst lelijk, maar al gauw mooi vonden.” Vanaf het startpunt gaan de bezoekers de dijk op en bewegen zich in stilte als een rouwparade naar het terrein van de voormalige IJsselcentrale voorafgegaan door de vrouwen in het zwart van dameskoor Gioia.

Lees verder »