Drie prijswinaars Edisons geven optredens in Hedon

Drie prijswinaars Edisons geven optredens in Hedon

Zwolle – Maar liefst drie Edison prijswinnaars komen een optreden geven in Hedon. Gisteravond werden in de Westergasfabriek te Amsterdam deze felbegeerde Nederlandse muziekprijzen door presentator Eric Corton uitgereikt. In de prijzen vielen o.a. Di-Rect, Roxeanne Hazes en Wulf. Deze drie acts geven binnenkort nog een optreden in Hedon.

Di-Rect won een Edison in de categorie ‘Rock’ en lieten hiermee o.a. de Zwolse band Paceshiftes achter zich. Dat Di-Rect ook in Zwolle waanzinnig populair is bleek: hun optreden op 19 april verkocht in ruim één dag volledig uit. Roxeanne Hazes won een Edison in de nieuwe categorie ‘Nederlandstalig’ voor haar optreden op 31 maart zijn nog enkele tickets beschikbaar. Roxeanne Hazes versloeg in haar categorie Spinvis en BLØF.

Lees verder »

Grote Zaal Hedon decor voor opname album van rapgroep De Alliantie

Grote Zaal Hedon decor voor opname album van rapgroep De Alliantie

Zwolle – Afgelopen dinsdag bracht De Alliantie de single Mooi Toch uit van het gelijknamige debuutalbum dat op 17 februari in Hedon wordt gepresenteerd. De clip ging viraal en pakte ruim 100.000 views in haar eerste dag. De Zwolse rapgroep werd eerder al tweemaal uitgenodigd door 3FM waar ze het nummer live op de radio deden. Er zijn nog een klein aantal kaarten beschikbaar voor de album release via hedon-zwolle.nl, waar tevens het album te pre-orderen is.

Begin april 2017 startte de opmars naar de release in Hedon, in de grote zaal, waar het gehele album uiteindelijk werd opgenomen en gemixt. Het werd een intensief opnameproces waarbij De Alliantie maandenlang meermaals in de week de grote zaal ombouwde tot één van de grootste opnamestudio’s van Nederland. “In het begin voelde het ietwat onwennig, je staat toch in de zaal waar je normaal gesproken ietwat aangeschoten de grootste artiesten van Nederland staat te bekijken. Nu staan wij op onze sokken onze plaat op te nemen terwijl Marco Borsato de dag daarvoor daar een uitverkochte show gaf”, aldus producer/DJ Sjoerd.

Lees verder »

Artiesten Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 gepresenteerd

Artiesten Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 gepresenteerd

Zwolle – Donderdagavond zijn in poppodium Hedon de artiesten bekend gemaakt welke op het Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 zullen optreden.

Bij de 28e editie zullen er de gehele dag op diverse podia artiesten optreden. Het hoofdpodium zal gevuld worden door The Bluebettes, Josylvio, Miss Montreal, Bökkers, Michelle David & The Gospel Sessions, Scott Bradlee's Post Modern Jukebox, Kraantje Pappie en Chef's Special. De ambassadeurs van de vrijheid, welke op diverse festivals in Nederland zullen optreden, worden in maart bekend gemaakt.

Lees verder »

British Got Talent sensatie Bars & Melody geeft optreden in Hedon

British Got Talent sensatie Bars & Melody geeft optreden in Hedon

Zwolle – Zondag 7 januari doet British Got Talent sensatie Bars & Melody een optreden in het Zwolse poppodium Hedon. Het duo deed auditie met Hopeful: een nummer met teksten tegen pesten. Inmiddels is deze video al bijna 180 miljoen keer bekeken op Youtube. De laatste kaarten voor dit optreden zijn nu beschikbaar.

Het Britse duo wist tijden British Got Talent het vertrouwen te winnen van juryvoorzitter Simon Cowell wat hun een platencontract bij zijn platenmaatschappij Syco Records opleverde. Dit vertrouwen wierp zijn vruchten af want het duo scoorde hits over de hele wereld en wist in Japan zelfs de nummer 1 positie in de hitlijsten te bereiken. Ook ontving het diverse platina exemplaren van hun debuutalbum 142. Het afgelopen najaar verscheen het tweede album ‘Generation Z’.

Lees verder »