Grote Zwolse afvaardiging in selectie rondreizend festival Popronde

Grote Zwolse afvaardiging in selectie rondreizend festival Popronde

Zwolle – Meer dan honderd acts gaan komend najaar op tour met de Popronde, het grootste reizende festival van Nederland. In een drie uur durende uitzending van 3voor12 Radio maakte 3FM DJ Sagid Carter de namen van die selectie bekend.

Met in de selectie o.a. Micah & Julia, NABER en NONCHELANGE zijn veel acts woonachtig in Zwolle of betrokken in de Zwolse muziekscene. Vanaf zaterdag 11 september trekt de Popronde-karavaan het land door, hopelijk als vanouds met optredens in poppodia, theaters, kroegen, kerken, kledingwinkels en kapperszaken. Op vrijdag 5 november doet Popronde de binnenstad van Zwolle aan.

Lees verder »

Organist Toon Hagen bespeelt het Leeuwenberg-orgel op Michaëlsdag

Organist Toon Hagen bespeelt het Leeuwenberg-orgel op Michaëlsdag

Zwolle – Op 29 september is het Michaëlsdag. Organist Toon Hagen zet de dag van de beschermheilige van Zwolle luister bij met een concert op het Leeuwenbergh-orgel in Academiehuis de Grote Kerk.

Op het programma staan Barok, Romantiek en eigentijdse werken. Als patroonheilige is Michaël veelal verbonden aan bergen of heuvels. Zwolle is gebouwd op een zandrug, daar komt de naam Zwolle vandaan, en was dus iets hoger dan het omliggende gebied. Zwolle had een van de oudste parochies met Michaël als schutspatroon; de eerste vermelding van Zwolle op 7 december 1040 ging over de Michaëlskerk, de huidige Grote Kerk.

Lees verder »

Frank Boeijen met intieme show voor 100 bezoekers naar Hedon

Frank Boeijen met intieme show voor 100 bezoekers naar Hedon

Zwolle – Icoon van de Nederpop Frank Boeijen komt voor twee optredens naar Hedon.

De zanger die wereldberoemd in Nederland werd met hits als Kronenburg Park, Avond en Zeg Me Dat Het Niet Zo Is geeft zijn optredens in de Grote Zaal van Hedon voor slechts honderd bezoekers. De kaartverkoop voor de optredens op zondag 15 november is inmiddels gestart.

Lees verder »

Nieuwe namen Hedon presenteert Gerrits Tuin vrijgegeven

Nieuwe namen Hedon presenteert Gerrits Tuin vrijgegeven

Zwolle – Vorige week maakte Hedon de eerste serie namen bekend van de optredens die het Zwolse poppodium vanaf donderdag 27 augustus tot en met zondag 13 september in Gerrits Tuin zal organiseren.

Vrijdag werden een groot aantal nieuwe namen bekend. Zo geeft o.a. de Zwolse rapper Sticks een luistersessie rondom zijn nieuwe album STICKmatic, geeft de populaire band Son Mieux een optreden en is er met Bach voor Baby’s ook een show voor de allerkleinste muziekliefhebbers.

Lees verder »

Eerste namen Hedon presenteert Gerrits Tuin bekend

Eerste namen Hedon presenteert Gerrits Tuin bekend

Zwolle – Vanaf donderdag 27 augustus tot en met zondag 13 september zal poppodium Hedon in samenwerking met Gerrits Tuin een veelzijdige concertreeks organiseren.

De eerste acts voor deze concertreeks op deze sfeervolle buitenlocatie zijn vandaag bekend gemaakt. Er staan optredens gepland van Spinvis, Altin Gün, Pjotr, Lucky Fonz III, Benjamin Herman Kwartet, The Cool Quest, Room for Jazz ft Thomas Pol en Joya Mooi. De komende periode zullen er nog meer acts voor Gerrits Tuin worden onthuld.

Lees verder »

Festivalsfeer bij het Kattegat

Festivalsfeer bij het Kattegat

Zwolle – Zon, een drankje, rondscharrelende kipjes en live muziek. Zaterdagavond waanden mensen zich heel even in de festivalsfeer bij het Kattegat.

In de woongemeenschap aan de Oostzeelaan werd een heus backyard concert georganiseerd. In de grote achtertuin was plek voor dertig mensen die konden genieten van de muziek van Micah & Julia. Zij zongen er verschillende liedjes terwijl de zon langzaam onderging. De muziek van het duo is geïnspireerd door verschillende invloeden uit de pop.

Lees verder »

Tricklebolt geeft eerste drive-in concert van Nederland in Zwolle

Tricklebolt geeft eerste drive-in concert van Nederland in Zwolle

Zwolle – Waar in tijden van Corona veel muzikanten op zoek gaan naar een online podium om hun muziek aan de man te brengen besloot de uit Salland afkomstige band Tricklebolt het op een andere manier te proberen.

”Eind februari speelden we nog live in de grote zaal tijdens de releaseshow van ons nieuwe album Straight In The Blue. Op dit moment wisten wij niet dat dit onze laatste shows zou zijn want we gingen een ontzettend drukke zomer met veel shows tegemoet. Na een aantal weken van nieuwe muziek maken tijdens de lock down begon het gevoel ons toch te bekruipen dat we iets voor onze fans moesten doen. In navolging van de vele initiatieven in het buitenland hadden we uiteindelijk een Eureka moment, namelijk een Drive-In concert!”

Lees verder »

The Overslept naar Hedon

The Overslept naar Hedon

De Nederlandse pop- rockband The Overslept treedt op vrijdag 6 maart op in Hedon. Het viertal heeft in haar ruim vijfjarig bestaan al flink wat meters gemaakt. Zo was de band al te zien als voorprogramma van Panic! At The Disco en Paramore in AFAS Live, stonden ze op Pinkpop, Paaspop en Noorderslag en scoorden ze met het nummer Stolen Car een bescheiden radiohit.

The Overslept is een Nederlandse rockband, bestaande uit jeugdvrienden Sem Jonkhout (zang en gitaar), Tommy van der Leer (bas), Daniël van den Brink (drums) en Délano Ladurner (gitaar). Het viertal besluit in 2014 hun muzikale krachten te bundelen. Na hun deelname aan de Popronde tekent de band bij 8Ball Music. Het viertal wordt in juni 2017 gebombardeerd tot 3FM Talent.

Lees verder »

Royal Republic naar derde editie These Go To Eleven Festival

Royal Republic naar derde editie These Go To Eleven Festival

Zwolle – De Zweedse rockband Royal Republic is een van de bands die op zondag 12 april in Hedon staan tijdens de derde editie van These Go To Eleven Festival. Het festival wist naast Royal Republic ook o.a. Stake, Iguana Death Cult en Noorderslag hoogtepunt Personal Trainer te strikken. These Go To Eleven Festival is een festival waar de liefde voor garagerock en gitaarbands centraal staan en vind jaarlijks plaats in Hedon te Zwolle.

Royal Republic werd n 2007 opgericht in de Zweedse stad Malmö en stond op ongeveer elk groot Europees zomerfestival. Met nummers als ‘All Because of You’, ‘Tommy-Gun’ en ‘Full Steam Spacemachine’ werden grote hits gescoord. Voor Royal Republic is het een mooie terugkeer naar het Zwolse poppodium, in het prille begin van hun carrière stonden ze al eens voor een volle zaal in Zwolle.

Lees verder »

Robin Scherpen en D A R K D A Y S ontvangen Hedon Beurs

Robin Scherpen en D A R K D A Y S ontvangen Hedon Beurs

Zwolle – Woensdag werden door Hedon directeur Anne Riemersma de nieuwe Hedon Beurs bands voorgesteld. Dit gebeurde tijdens de bijeenkomst van de Hedon Music Club.

Per 1 februari ontvangen Robin Scherpen en D A R K D A Y S vanuit Hedon een beurs en zullen ze intensieve ondersteuning krijgen vanuit Hedon Productiehuis. “Middels de Hedon Beurs proberen we talentvolle acts net dat extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top.” aldus Hedon programmeur Erik Delobel.

Lees verder »

Poëzieweek gestart met en vioolmuziek en gedichten

Poëzieweek gestart met en vioolmuziek en gedichten

Zwolle – Donderdag was het Gedichtendag in de Stadkamer. Deze dag is de start van de poëzieweek. Talenten van de Zwolse Viool Academie brachten een programma, waarin poëzie werd afgewisseld met of begeleid door vioolmuziek.

Ook stadsdichter Jeroen Kraakman leverde aan het programma met twee speciaal geschreven gedichten. Hij werd hierbij muzikaal begeleid door Adriaan Stoet. Het thema Vrijheid stond deze avond centraal.

Lees verder »