Bubble Run in Park de Wezenlanden

Bubble Run in Park de Wezenlanden

Zwolle – Maandag werd in Park de Wezenlanden een heuse Bubble Run gehouden. Deze (hard)loop wedstrijd kon vooral gewonnen worden door bezig te zijn met lopen. Doel was meer het meedoen dan het winnen.

Op drie locaties van het 2,5 kilometer lange parcours werd een schuimzone gerealiseerd. Deelnemers konden kiezen om 1 of 2 ronden te lopen. Vooral kinderen genoten van de enorme schuimmassa waar door heen gelopen kon worden.

Kunst- en theaterfestival Leger des Heils W&G Overijssel belooft een spektakel te worden

Kunst- en theaterfestival Leger des Heils W&G Overijssel belooft een spektakel te worden

Zwolle – Woensdagavond 6 juni van 19.00 tot 22.00 uur zullen verschillende talenten van het Leger des Heils stralen op het podium tijdens het kunst- en theaterfestival. Het festival wordt gehouden in theater Odeon in de Dommerholtzaal, Blijmarkt 25 in Zwolle. De avond wordt gevuld met maar liefst 15 acts! Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis!

De avond begint met een hele bijzondere muzikale opening. De presentatie wordt die avond gedaan door Kanvie Winter. Kanvie is jongerenwerker bij Scoopwelzijn, Host bij Studio15 waar ze danslessen en workshops verzorgt en onderwijsassistent bij Rebound. Ze heeft creatieve therapie gestudeerd aan de hogeschool te Utrecht. Vorig jaar heeft ze het festival ook met veel succes gepresenteerd. Tijdens de avond zullen 15 acts het publiek vermaken met allerlei optredens. In toneel, zang, muziek, verhaal, dans, mode en schilderkunst. Ook is er een special quest aanwezig. Kijk voor meer informatie op: www.legerdesheils.nl/overijssel

Lees verder »

Talentenfluisteraar Luk Dewulf op Festival Woest

Talentenfluisteraar Luk Dewulf op Festival Woest

Zwolle – Wat is talent en hoe herken je talent. Daar spreekt de Vlaamse talentenfluisteraar Luk Dewulf over op dinsdag 29 mei tijdens het avondprogramma van Festival Woest. Komend najaar is hij één van de gasten op het Nationaal Onderwijs Congres maar binnenkort al te zien in Zwolle. Toegang tot zijn lezing is gratis op vertoon van een toegangsbewijs dat geïnteresseerden kunnen bestellen via www.festivalwoest.nl

Ouders, opvoeders, leerkrachten en begeleiders, iedereen wenst gelukkige en zelfverzekerde kinderen. Maar hoe kan je hierbij helpen? Dit alles in een samenleving die vaak alleen maar kijkt naar tekorten, waarin ontzettend veel kinderen worden gelabeld vanuit een stoornis of gebrek. ‘Focus op hun passie en wat ze kunnen, in plaats van te kijken naar waar ze minder sterk in zijn. Want tenslotte is niemand perfect” aldus Dewulf.

Lees verder »

Voorzomerfeest Doepark Nooterhof

Voorzomerfeest Doepark Nooterhof

Zwolle – Op zondagmiddag 13 mei, van 13.00-17.00 uur organiseert de Milieuraad Zwolle in samenwerking met een groot aantal andere groene partners het Voorzomerfeest Doepark Nooterhof. Onder andere met veel groene doe-activiteiten, en een spannende muzikale theatervoorstelling…

Deze keer is er veel aandacht voor het thema insecten. Deze hebben een ontzettend belangrijke functie in de natuur. Op allerlei leuke en creatieve manieren gaan bezoekers er zelf mee aan de slag. Zo is er bijvoorbeeld een heus mierenhotel, met leuke en leerzame workshops. En de spannende muzikale familievoorstelling 'Redt Amra het Bijenvolk?', door TOF Toneel .

Lees verder »

Tiende editie Zwolse Grachtenrace

Zwolle – Op zaterdag 16 juni 2018 gaan 600 roeiers in 70 teams de strijd met elkaar aan tijdens de tiende editie van de Zwolse Grachtenrace. Een populair evenement waar jaarlijks vele bezoekers op afkomen. De start en finish van de sloeproeirace vinden dit jaar plaats bij Brasserie Hofvlietvilla. “En omdat we vieren dat het de tiende editie is, wordt het een extra feestelijk evenement”, zegt Josje Waagmeester van de organisatie.

De 70 teams roeien drie rondes door de grachten van Zwolle. “De wedstrijd is een bekend fenomeen geworden onder roeiers. Al binnen drie dagen was de inschrijving vol. Dat is een nieuw record”, zegt Josje. De teams roeien een race van 16 kilometer. Het keerpunt bevindt zich bij Mastenbroekerbrug op het Zwarte Water, vlakbij Stadshagen.

Lees verder »

Bierpop 2018 verhuist naar IJsselhallen

Zwolle – Miss Montreal heeft zojuist de vierde editie van haar festival Bierpop aangekondigd. Grote verandering is dat het festival dit jaar plaatsvindt in Zwolle. De IJsselhallen vormen het nieuwe decor voor het festival dat dit jaar plaats zal vinden op 10 november.

Bierpop betekent vooral dansen, drinken en goed eten. Ook dit jaar is Sanne Hans (Miss Montreal) de drijvende kracht achter Bierpop. “De vierde keer alweer! En nu dus in Zwolle, ook een te gekke stad. Ik ben supertrots dat Bierpop zo goed gaat dat we meer ruimte nodig hebben. Voor mij is het ook de perfecte afsluiter van het festivalseizoen: net als je afkickverschijnselen begint te krijgen, is er nog Bierpop in november. Bier, bands en allemaal leuke mensen: eigenlijk is het supersimpel. Ik heb er onwijs veel zin in. Zie ik jullie daar?!”

Lees verder »

Zwolle viert Bevrijdingsfestival 2018: dit kun je doen + livestream terrein

Zwolle viert Bevrijdingsfestival 2018: dit kun je doen + livestream terrein

Zwolle – Sinds 25 april zijn vrijwilligers al druk in de weer om Park de Wezelanden om te bouwen voor het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Overijssel dat op 5 mei plaats vindt. De eerste rijplaten werden uitgereden en sindsdien krijgt het terrein steeds meer vorm. In het kader van “Geef de vrijheid door” viert Zwolle ook dit jaar om de bevrijding van Nederland in 1944-45 in de herinnering te houden. Jaarlijks komen zo'n 130.000 mensen naar het festival in Zwolle. Ook dit jaar is er weer heel veel te zien, te luisteren, te doen en te beleven.

De opening van de 28e editie van het festival wordt om 11.00 uur op het hoofdpodium verzorgd. Het Bevrijdingsvuur wordt overgedragen en de vlam van het Bevrijdingsfestival Overijssel aangestoken. Dit vuur wordt door 16 estafettesporters in een tocht van 86 kilometer opgehaald uit Wageningen. Het Bevrijdingsvuur is hét symbool voor leven in vrede en vrijheid. Na het ontsteken van de vlam zal het Wilhelmus worden gezongen.

Lees verder »

Zwemloop in het Openluchtbad in Zwolle

Zwemloop in het Openluchtbad in Zwolle

Zwolle – Op woensdag 16 mei wordt in het Openluchtbad de tweede editie van de Zwolse zwemloop georganiseerd. Vorig jaar werd deze zwemloop voor het eerst georganiseerd, in het kader van het 25-jarig jubileum van de Vereniging Openluchtbad Zwolle. Dat was een succes en daarom werken triathlonvereniging Triade, zwemvereniging ZV44, Terp 3 en het Openluchtbad opnieuw samen om er ook dit jaar weer een leuk sportevenement van te maken, voor jong en oud.

Bij de zwemloop zwemmen de deelnemers eerst een aantal baantjes in één van de twee 50 meterbaden van het Openluchtbad. Daarna lopen ze één of meerdere rondes over en rond het terrein van het zwembad. 's Middags zijn er twee afstanden voor de jeugd (van 8 t/m 15 jaar), 's avonds zijn de senioren (16+) aan de beurt. Zo aan het begin van de zomer, is het evenement een goede gelegenheid om eens een kijkje te nemen in het Openluchtbad, dat dan net weer geopend is. Daarnaast is de zwemloop een mooie laagdrempelige kans om kennis te maken met de triathlonsport. En wie weet, een eerste stap in de voorbereiding voor de triathlon, die in september bij de Milligerplas wordt georganiseerd.

Lees verder »

Zwolle viert Koningsdag 2018: dit kun je doen

Zwolle viert Koningsdag 2018: dit kun je doen

Zwolle – De oranje feestartikelen en oranje tompouces kunnen weer tevoorschijn gehaald worden. Het is bijna Koningsdag! Met daaraan voorafgaand Koningsnacht. Twee dagen waarop er volop feest gevierd wordt, ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook in 2018 zal het Oranje-feest weer losbarsten in Zwolle. Van de verschillende vrijmarkten tot optredens.

Niet alleen in de binnenstad, maar ook in de verschillende wijken worden verschillende activiteiten georganiseerd. Veel van deze activiteiten zijn gratis te bezoeken. Weet je dus nog niet wat dit jaar het plan tijdens Koningsdag wordt, misschien lukt het dan na het volgende overzicht.

Lees verder »

Groot Zwols programma Theater Na de Dam 2018

Groot Zwols programma Theater Na de Dam 2018

Zwolle – Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Met Theater Na de Dam worden de verhalen en gedachten over de Tweede Wereldoorlog levend gehouden. Zwolse theaters en Bevrijdingsfestival Overijssel presenteren op 4 mei een gezamenlijk programma in Schouwburg Odeon, de Grote Kerk en Eureka, met voorstellingen van o.a. Theatergroep De Jonge Honden, Theater De Makkers en studenten van ArtEZ. In totaal zijn er maar liefst zes voorstellingen te zien.

Theater De Makkers maakt de jongerenvoorstelling voor Theater Na de Dam. Theater de Makkers gaat met de voorstelling Aan tafel terug in de tijd waarin voedsel schaars was en een andere waarde had. Een voorstelling geïnspireerd op kookboeken uit de Tweede Wereldoorlog en persoonlijke verhalen van mensen over het onderwerp voedsel.

Lees verder »

Bubbel Run komt naar Zwolle op Tweede Pinksterdag

Bubbel Run komt naar Zwolle op Tweede Pinksterdag

De allereerste Bubbel Run komt naar Zwolle op maandag 21 mei, 2e pinksterdag in Park de Wezenlanden. De Bubbel Run is een parcours van 5 KM of 2.5 KM met 3 tot 6 schuim zones een leuk schuimrijk evenement voor jong en oud. Start met je familie, vrienden of collega's en wordt op de finish onthaald als een schuimbom met muziek.

Met al ruim 500 deelnemers en nog 5 weken te gaan belooft het een waar bubbelfestijn te worden in het Park de Wezenlanden. De organisatie roept dan ook een ieder op om mee te lopen voor het goede doel: "mijn leven met mijn hersenschudding" #invisibleinjury. Loop hand in hand over de finish. Niemand hoeft alleen te staan, met elkaar wordt de wereld tot een betere plek gemaakt.

Lees verder »

Koningsspelen Zwolle staat voor de deur

Zwolle – Het is bijna zover. Op vrijdag 20 april gaan de landelijke Koningsspelen in Zwolle van start. SportService Zwolle organiseert dit sportieve Oranjefeest samen met diverse sportverenigingen en partners op zes sportparken in Zwolle. In totaal zijn er 58 Zwolse scholen met 13.885 leerlingen die dit jaar deelnemen. Het thema is: BinnesteBuiten. We moedigen iedereen aan om lekker naar buiten te gaan en te ontdekken wat je in huis hebt.

Het is alweer het zesde jaar dat SportService Zwolle dit sportieve Oranjefeest organiseert en daar een eigen Zwols feestje van maakt. Deze dag organiseert zij in samenwerking met de volgende partners: Deltion college, Landstede, On Campus/CALO Windesheim, CSE, Thomas a Kempis College, JenaXL en Frion. Door dit sportevenement ervaren kinderen, uit het basisonderwijs, hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen.

Lees verder »