Fraterhuis pakt groots uit in Park de Wezenlanden

Fraterhuis pakt groots uit in Park de Wezenlanden

Zwolle – Zaterdagavond 18 mei presenteerde Filmtheater Fraterhuis de Oscarwinnende adembenemende documentaire ‘Free Solo’, dit jaar in Park de Wezenlanden. De zonnige dag schiep veel verwachtingen en trok overdag al van alle kanten nieuwsgierige bezoekers.

Uiteindelijk brachten zo’n 500 filmliefhebbers de avond door in het Zwolse park. Vanaf een eigen stoeltje of kleedje in het gras en gewapend met picknickmanden, hapjes en drankjes zagen deze bezoekers een succesfilm van het Fraterhuis in de buitenlucht. Het jaarlijks traditionele filmcadeau
van het Fraterhuis aan Zwolle viel goed in de smaak bij een dankbaar publiek.

Lees verder »

Resto VanHarte sluit activiteiten in Zwolle groots af met buurtbarbecue

Resto VanHarte sluit activiteiten in Zwolle groots af met buurtbarbecue

Zwolle – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte stopt met het organiseren van buurtdiners in Zwolle per 1 juni. Reden hiervoor is dat er onvoldoende lokale financiering is om de activiteiten in de stad voort te zetten. Daarom neemt het buurtrestaurant op vrijdag 31 mei groots afscheid van de buurt met een barbecue op het Assendorperplein, voor wijkcentrum De Enk op Enkstraat 67. Resto VanHarte wil buurtbewoners, vrijwilligers en relaties hiermee bedanken voor hun jarenlange steun. De barbecue is mede mogelijk gemaakt door ING met een donatie, Resto VanHarte ontvangt deze dankzij vele publieksstemmen. Iedereen is van harte welkom om zich aan te melden en gezellig aan te schuiven.

Restomanager Joris de Boer:  “In de tijd dat Resto VanHarte actief is geweest in Zwolle is veel bereikt. Vele Zwollenaren, van jong tot oud hebben wij bij elkaar gebracht aan de eettafel, op evenementen en tijdens de buurtbarbecues. Vele vrijwilligers hebben bij Resto VanHarte een warme plek gevonden en een waardevolle bijdrage geleverd aan het succes van deze locatie. Resto VanHarte wil bij deze iedereen enorm bedanken voor hun inzet en samenwerking. Met deze buurtbarbecue willen we een bijzondere periode mooi afsluiten.”

Lees verder »

Parcours KLM Urban Trail Zwolle bekend

Parcours KLM Urban Trail Zwolle bekend

Zwolle – Op zondag 19 mei gaat de derde editie van de KLM Urban Trail Zwolle van start op de Melkmarkt. Zwolle is de vijfde stad op de kalender van de KLM Urban Trail Series 2019, een verzameling van 13 unieke stadslopen waarbij niet alleen langs, maar ook dwars door historische of bijzondere gebouwen wordt gelopen. Voor de deelnemers ligt er een vernieuwd stadsparcours klaar met in totaal 18 highlights. Inschrijven voor de KLM Urban Trail Zwolle is nog mogelijk.

De derde editie van de KLM Urban Trail Zwolle voert lopers door en langs 18 iconische locaties in de binnenstad van Zwolle. De start is op de Melkmarkt en vervolgens gaat de route onder meer door het stadscentrum, langs het station, om de gracht heen en richting Park Wezenlanden. Highlights waar de deelnemers op de route onder andere doorheen lopen zijn: de Grote Kerk, The Great Escape, Poppodium Hedon, Historisch Centrum Overijssel, Thomas a Kempis College en nog 13 andere geweldige locaties. Het volledige parcours met alle locaties is te vinden op de website www.klmurbantrailzwolle.nl. Deelnemers starten op zondag 19 mei om 10.00 uur en krijgen na de finish een unieke Urban Trail-medaille en een ontbijt aangeboden.

Lees verder »

Voorzomerfeest Nooterhof

Voorzomerfeest Nooterhof

Zwolle – Op zondagmiddag 12 mei, van 13.00-17.00 uur, organiseert de Milieuraad Zwolle in samenwerking met een groot aantal andere groene partners  weer het Voorzomerfeest Nooterhof. Onder andere met veel leuke groene doe-activiteiten voor jong en oud, verteltheater, en muziek. Deze keer is er veel aandacht voor het thema Klimaat en groen. Hoe helpt groen tegen natte voeten? Groen helpt enorm tegen (de gevolgen van) klimaatverandering. Tegelijk kunnen groene oplossingen ook bedreigde planten en dieren helpen.

Op allerlei manieren gaan bezoekers er zelf mee aan de slag via leuke creatieve , speelse en leerzame workshops bij een groot aantal kramen. Ook is er een speciale speurtocht kriskras door het park. De bijenstal is open. Er zijn ezels die het leuk vinden om te wandelen met kinderen. Maar je kunt ook gewoon lekker genieten van de sfeer, van de natuur en van een drankje op het terras. En van sfeervolle muziek door de band Om de Hoek, onder het motto: 'Daar krijg je het pas echt lekker warm van'. Datum: zondag 12 mei 2019. Openingstijden: 13:00 tot 17:00 uur. Toegang gratis. Locatie: De Nooterhof, Goertjesweg , 8013 PA Zwolle.  Advies: kom op de fiets.

Lees verder »

Reizend festival Popronde trekt op 1 november naar Zwolle

Zwolle – De Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, maakte vandaag de data voor de editie van 2019 bekend. Van 12 september tot en met 30 november tourt de karavaan met talentvolle artiesten door het hele land. Op 1 november zal het festival de cafés, podia, galeries en kerken in Zwolle weer overnemen, en omtoveren tot festivalterrein.

De Popronde presenteert jaarlijks circa 140 Nederlandse acts en artiesten die ‘ertoe gaan doen’. Nu grote namen als Kensington, Racoon, Rondé, HAEVN, Jeangu Macrooy, EUT en Chef’Special reisden voor ze doorbraken mee met de Popronde, en speelden in je favoriete kroeg in jouw eigen stad. De Popronde is een vaste prik op de agenda van Zwolle. Elk jaar spelen talentvolle acts in verschillende horeca in Zwolle. Geen enkel genre wordt buiten beschouwing gelaten en de avond wordt afgesloten met een afterparty. Op welke mooie plekken alle bands in Zwolle gaan spelen houden is nog even geheim.

Lees verder »

Zwolle viert Tweede Paasdag massaal in een heerlijk zonnetje

Zwolle viert Tweede Paasdag massaal in een heerlijk zonnetje

Zwolle – Deze Tweede Paasdag was er één met een uitzonderlijk weertype. Waarschijnlijk zullen de records er aan gaan qua zon uren en temperatuur.

Een ideale combinatie van een vrije dag en mooi weer om er met het gezin op uit te gaan. Dit keer zullen veel mensen de woonboulevard links hebben laten liggen, want op de kinderboerderijen en in de speeltuinen was het lekker druk. Alle georganiseerde evenementjes zoals het traditionele paaseieren zoeken in speeltun Het Noorden konden plaats vinden in een heerlijk zonnetje. De korte broeken en zomerjurkjes werden uit de kast gehaald. De tas met drinken ingepakt, en de kinderen waren klaar om te rennen door de speeltuinen om als eerste een (chocolade) paasei te vinden.

Openingsfestival: Beleef en doe mee in Gerrits Tuin

Zwolle – Op vrijdagmiddag 19 april is het openingsfestival van Gerrits Tuin, de tijdelijke invulling achter het VanWonen-kantoor aan Willemsvaart 21. Het vervolg op het ‘cadeau aan de stad’ dat VanWonen een jaar geleden ter ere van haar 1-jarig bestaan gaf. Iedereen is vrijdag van harte welkom!

Afgelopen jaar zijn er veel partijen aangehaakt bij het ‘cadeau aan de stad’ en is Gerrits Tuin ontstaan. De naam is een knipoog naar het verleden, omdat het gebied in de achtertuin ligt van het enige kantoor dat Gerrit Rietveld ooit ontworpen heeft.

Lees verder »

Oranjepret in park Eekhout op Koningsdag

Oranjepret in park Eekhout op Koningsdag

Zwolle – Voor het 8e jaar op rij wordt op Koningsdag (zaterdag 27 april a.s.) hét sfeervolle kinder- en familiefeest Oranjepret in park Eekhout georganiseerd. Ook dit jaar heeft Stichting Oranjepret een geweldig, gratis toegankelijk programma weten te organiseren met allerlei activiteiten voor kinderen zoals theater, muziek, dans en nog veel meer. Het officiële programma wordt om 12.00 uur met een wervelend optreden van For Saxes Only, het Zwols saxofoonorkest, geopend.

Activiteiten voor kinderen
Vanaf 11.00 uur kunnen kinderen met hun eigen waar in het park terecht voor de welbekende kleedjesmarkt. Vanaf 12.30 zijn er diverse optredens en workshops in het park en de aangrenzende dierenweide met onder andere de voorstelling ‘Drie kouwelijke mussen’ door Peter van Dijk met versjes en liedjes van Annie M.G. Schmidt, een muzikaal tekenavontuur door Het Kleurfeest, Rhythm on Trash door Cup a Music, circusspelen verzorgd door Grote broer kunsteducatie, dansworkshops door Diff Dance Centre en goochelacts van Magic John. Houd onze website in de gaten voor het complete programma en de tijden: www.parkeekhout.nl/oranjepret.

Lees verder »

Deltion studenten organiseren gratis middagen in Monkey Town

Deltion studenten organiseren gratis middagen in Monkey Town

Zwolle – De studenten van het Deltion College die de opleiding Leisure and Hospitality volgen in Zwolle hebben voor Monkey Town Zwolle evenementen georganiseerd. De studenten werken iedere donderdag, tien weken lang aan verschillende themaweken.

Hierbij zijn er twee grote evenementen in elkaar gezet en zes kleine. Voor de grote evenementen werden onder andere basisscholen uitgenodigd om mee te genieten. Eén van die grote evenementen draaide om de verjaardag van Oehlie de aap. Er waren verschillende dingen die je kon beleven op Oehlie’s verjaardagsfeest. Zo had je de levensechte dieren waaronder chinchilla’s, levensgrote bellen blazen op het terrein van Monkey Town en de grote verrassing voor oehlie. Aan het eind van de dag kreeg Oehlie een ‘levens echt’ cadeau overhandigd. Oehlie voelde zich verrast en ongelooflijk jarig.

Lees verder »

Dance4Liberation 2019 – Full Line-up Release

Dance4Liberation 2019 – Full Line-up Release

Zwolle – Ook in 2019 heeft de hoofdstad van Overijssel de eer om op Bevrijdingsdag het grootste outdoor dance festival van Nederland te organiseren! Op zondag 5 mei 2019 vieren we met meer dan 30.000 partyfreaks onze vrijheid tijdens Dance4Liberation op locatie 'de Grote Voort' in Zwolle!

Net als afgelopen jaren krijgt het festival twee grote area’s met de artiesten van dit moment. Met optredens van o.a. Lil Kleine, Lucas & Steve, Headhunterz en Radical Redemption gaat Dance4Liberation dit jaar voor GOUD! Check hieronder de complete line-up, bekijk de aftermovie van vorig jaar en tag je vrienden! Celebrate your freedom with…DANCE!

Lees verder »

Coen&Sander presenteren grootste Koningsnacht Spektakel weer in Zwolle

Coen&Sander presenteren grootste Koningsnacht Spektakel weer in Zwolle

Zwolle – Coen&Sander presenteren op koningsnacht (26 april) wederom het grootste Koningsnacht Spektakel van Nederland! In een avondvullend programma van 19:00 tot 00:00 uur kunnen ruim 15.000 muziek-en party liefhebbers in Zwolle compleet uit hun dak gaan. Verwacht een avond volop entertainment, muziek van heel veel topartiesten en BN’ers, gigantisch veel humor, gezelligheid en natuurlijk heel veel lol!

Programma
Tino Martin ‣ Glennis Grace ‣ Lee Towers ‣ Wolter Kroes ‣ Captain Jack ‣ Paul Elstak ‣ Stef Ekkel ‣ Het Feestteam ‣ Jody Bernal ‣ Raymon Hermans ‣ Henk & Mick ‣ Hitmaestro ‣ Coen&Sander

Wat een ontzettend leuk programma hebben Coen&Sander weer neer weten te zetten, vind je ook niet? Alvast in de stemming komen voor aankomende editie? Bekijk hier de geweldig mooie aftermovie van afgelopen jaar: https://youtu.be/dSIUIVax20E

Lees verder »

Koningsdag vier je keihard in Zwolle

Koningsdag vier je keihard in Zwolle

Zwolle – 25.000 party people, 2 gigantische outdoor area's en alléén de beste artiesten van dit moment. Dat zijn in 2019 dé ingrediënten voor een onvergetelijke editie van Kingdance Zwolle!

Hieronder de line-up voor 2019, bekijk de recap van 2018 en scoor je tickets vandaag nog voor slechts €15,- (ex. Fee) op www.kingdance.nl.

Lees verder »