Fitness Event Zwolle in MAC3Park stadion

Fitness Event Zwolle in MAC3Park stadion

Zwolle – Zaterdag was het PEC Zwolle stadion de locatie van het allereerste Fitness Event Zwolle. Een evenement waar in vier categorieën 160 atleten tegen elkaar streden om de felbegeerde titel te mogen dragen van "Fitste man of vrouw van de regio Zwolle".

Naast deze contest, bestaande uit diverse onderdelen waaronder de zo genoemde Double Unders,  Pull Ups, Toes To Bar, Single Unders, Jumping Pull Ups, Deadlift, Shuttle Run en Hanging Knee Raises, was er ook ruimte voor workshops en een gezondheidsmarkt.

Lees verder »

Blaudzun naar Stadsfestival Zwolle

Blaudzun naar Stadsfestival Zwolle

Zwolle – Het Stadsfestival keert vrijdag 6 tot en met zondag 8 september terug in Zwolle. Dit jaar slaan Zwolse Theaters, Hedon, Museum de Fundatie, HCO/Allemaal Zwolle, Stadkamer, Academiehuis en de Zwolse onderwijsinstellingen de handen ineen om het festival in de binnenstad een nieuwe impuls te geven.

Zaterdag wordt bekend dat o.a. singer-songwriter Blaudzun, Hadewych Minis & Matangi Quartet, Brother Till, Kikker, Theater Gnaffel, Pjotr en Brassband Gallowstreet aan de line-up van het Stadsfestival 2019 zijn toegevoegd.

Lees verder »

Wethouder Dogger opende Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

Wethouder Dogger opende Dierenwelzijnsmarkt Zwolle

Zwolle – Wethouder William Dogger opende op woensdag 10 juli 2019 symbolisch de Dierenwelzijnsmarkt. Op de markt was van alles te zien, te doen en te leren over dieren.

Vooral voor kinderen was een bezoek aan de markt erg leuk en leerzaam. De Dierenwelzijnsmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door het Dierenteam Zwolle.

Lees verder »

Speciaalbier- en wijnfestival komt er weer aan

Speciaalbier- en wijnfestival komt er weer aan

Zwolle – Kannen & Kruiken komt voor een tweede editie weer naar Zwolle. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 7 juli kan men genieten van verschillende dranken in het Ter Pelkwijkpark.

Zowel voor kenners als beginnende bier- of wijndrinkers zijn volop nieuwe smaken te ontdekken dankzij het grote aanbod wijnen en bieren. Volgens de organistie geven gerechten uit mobiele keukens en live muziek sfeer aan het park.

Lees verder »

Zwolle-Zuid neemt waardig afscheid van de IJsselcentrale

Zwolle-Zuid neemt waardig afscheid van de IJsselcentrale

Zwolle – Onder de tropische Zwolse zomerzon komen de eerste inwoners van Zwolle-Zuid zaterdag rond het middaguur naar de IJsseldijk bij Harculo voor de theater- en muziekvoorstelling Requiem voor de IJsselcentrale.

Dit weekend wordt er een ode gebracht aan de gesloopte energiecentrale. Volgens actrice Lusanne Arts "een gebouw dat jullie eerst lelijk, maar al gauw mooi vonden." Vanaf het startpunt gaan de bezoekers de dijk op en bewegen zich in stilte als een rouwparade naar het terrein van de voormalige IJsselcentrale voorafgegaan door de vrouwen in het zwart van dameskoor Gioia.

Lees verder »

Gezelligheid op de jaarmarkt in Assendorp Zwolle

Gezelligheid op de jaarmarkt in Assendorp Zwolle

Zwolle – Zaterdag was het weer een kleurrijk gebeuren in de Assendorperstraat. Een prachtige zonnige dag was een goede basis voor de jaarlijks terug kerende jaarmarkt.

Verscheidene ondernemers uit de Assendorperstraat toonden hun waar in de kramen voor de winkel. Daarnaast streken vele marktkooplui uit de rest van Zwolle maar ook van daarbuiten neer in de gezelligheid van de markt. Met een podium voor de jeugdigen zodat zij hun kunsten ten gehoren konden brengen, en uiteraard de versnaperingen in de vorm van ijsjes, broodjes hamburger enzovoort. Wederom een goed evenement in de toch al zo bruisende wijk Assendorp

Eerste namen Stadsfestival Zwolle 2019 bekendgemaakt

Eerste namen Stadsfestival Zwolle 2019 bekendgemaakt

Zwolle – Het Stadsfestival keert vrijdag 6 tot en met zondag 8 september terug in Zwolle! Dit jaar slaan Zwolse Theaters, Hedon, Museum de Fundatie, HCO/Allemaal Zwolle, Stadkamer, Academiehuis en de Zwolse onderwijsinstellingen de handen ineen om het festival op nieuwe locaties in de binnenstad een nieuwe impuls te geven.

Met Wende, Rico & Sticks, Postmen, Tim Knol & Blue Grass Boogiemen, Colored Monkeys, Toneelgroep Oostpool, Kameroperahuis, Nederlandse Reisopera, Bovenste Knoopje Open en 155 zijn de eerste namen inmiddels geboekt voor het festival vol muziek, theater, dans en verhalen.

Lees verder »

Stratenfestival Zwolle gaat door met nieuwe organisatie

Stratenfestival Zwolle gaat door met nieuwe organisatie

Zwolle – Wie geniet er niet van? Een heerlijke ontmoeting na de zomervakantie in de binnenstad van Zwolle met al je vrienden, familie en geliefden tijdens het Stratenfestival Zwolle.

Het Stratenfestival Zwolle viert dit jaar haar 40ste editie, een ware mijlpaal. Vele generaties Zwollenaren genieten elk jaar van dit Stratenfestival: een festival met podia boordevol muziek verspreid over de hele binnenstad.

Lees verder »

National Geographic City Clean-Up doet Zwolle aan

National Geographic City Clean-Up doet Zwolle aan

Zwolle – Juni staat bij National Geographic in het teken van Stop met Plastic. Een jaarlijkse actie tegen wegwerpplastic georganiseerd door National Geographic. Doelstelling dit jaar is om voor 2020 wereldwijd 1 miljard stuks plastic uit de oceaan te houden.

Om dit doel te behalen organiseert National Geographic onder andere drie verschillende City Clean-Ups. De eerste twee hebben inmiddels plaatsgevonden in Den Haag en Nijmegen. Zondag 30 juni is de laatste en die zal plaatsvinden in Zwolle.

Lees verder »

Voor het eerst prikkelarme middag tijdens zomerkermis in Zwolle

Voor het eerst prikkelarme middag tijdens zomerkermis in Zwolle

Zwolle – In 2018 viel de herdenking bij het Indië monument samen met de zomerkermis. Om deze reden werden de kermis exploitanten gevraagd ten tijde van de herdenking het geluid te dempen.

Ook dit jaar zal tijdens de herdenking op 15 augustus, die weer samenvalt met de Zwolse zomerkermis, van 19.00 tot 20.30 uur het geluid van de kermis aangepast worden zodat er eervol herdacht kan worden. Nieuw dit jaar is dat er naast dit prikkelarme moment ook een speciaal prikkelarm moment is ingericht. Op deze manier kan de groepering doe moeite heeft met de vele geluiden en lichtflitsen, maar wel graag naar de kermis gaan ook een aantal uren genieten van wat de Zwolse kermis te bieden heeft.

Lees verder »

Hippies strijken neer in Park de Wezenlanden Zwolle

Hippies strijken neer in Park de Wezenlanden Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag was Park de Wezenlanden het decor voor een heuse hippiemarkt. De markt doet denken aan de kleurrijke markten zoals deze op Ibiza te bezoeken zijn.

Het is een kleurrijk geheel met kraampjes vol kleding, ruimte voor ontspanning en niet te vergeten de inwendige mens. Ongeveer 70 kramen boden ruimte voor lekker rondsnuffelen tussen de vintage items die werden aangeboden. Op andere plekken was er ruimte voor ontspanning door massages. Verder waren er diverse eetgelegenheden veelal in de vorm van de populaire foodtrucks.

Lees verder »

Mooi weer maakt de Zwolse Halve Marathon een geslaagd evenement

Mooi weer maakt de Zwolse Halve Marathon een geslaagd evenement

Zwolle – Zaterdagavond was het droog, en de wind was gaan liggen. Erg welkome omstandigheden voor de deelnemers aan de Zwolse Halve Marathon. Ook zorgde de goede weersomstandigheden weer dat er flink wat publiek langs de route te vinden was.

Tafels, stoelen, hapjes en drankjes werden naar de route gesleept om van dit sport evenement optimaal te kunnen genieten. Sfeer werd wederom verzorgd door de vele bands en muzikanten langs de route. De snelste tijd werd neergezet door William Wanjiku uit Kenia. Hij liep de 21,1 kilometer in een mooie tijd van 1:00:24. De snelste Nederlands deelnemer was Ronald Schröer met een tijd van 1:06:25. Hij werd met deze tijd twaalfde.

Lees verder »