SP stelt raadsvragen over massale bijeenkomst in Park de Wezenlanden

SP stelt raadsvragen over massale bijeenkomst in Park de Wezenlanden

Zwolle – De Zwolse fractie van de SP heeft maandag schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeesters en wethouders. Dit omdat de berichtgeving over de grote bijeenkomst zondag in Park de Wezenlanden veel vragen en boze reacties in de stad heeft opgeroepen.

Gisterenmiddag vond in het stadspark een openlucht kerkdienst plaats van de stichting Presence. Minstens driehonderd mensen kwamen samen. Ze negeerden, op de eerste dag van de lockdown, de basisregels die de verspreiding van het coronavirus beperken. Zo werd er niet voldoende afstand gehouden. Ook droeg maar een enkeling een mondkapje.

Lees verder »

VG Sport organiseert eerste sportfestival in Victorium Zwolle

VG Sport organiseert eerste sportfestival in Victorium Zwolle

Zwolle – Stichting Verstandelijk Gehandicapten Sport organiseert zondag 7 november het eerste sportfestival voor alle verstandelijk gehandicapten uit de regio Zwolle. Binnenkort is Zwolle een multifunctioneel sportcomplex rijker, het Victorium, en dit is een unieke kans om hier het allereerste event te organiseren: het VG Sport Festival.

Victorium is het grootste en meest veelzijdige sport- en trainingscomplex voor topsport, breedtesport en sportzorg in de regio. Teun Bouwhuis, voorzitter VG Sport Zwolle, vertelt: “We zijn trots dat we het VG Sportfestival in Victorium mogen organiseren. Tijdens het sportfestival kunnen verstandelijk gehandicapten diverse sporten beoefenen, krijgen ze leuke sportclinics van breedte- en topsporters en behendigheidsspelen. Daarnaast worden er penalty’s geschoten bij wel een hele bijzondere keeper. Uiteraard gaan de voetjes ook van de vloer, want we hebben leuk entertainment geregeld. Het sportfestival wordt afgesloten met food & drinks.”

Lees verder »

Nieuw Zwols festival in Park de Hogenkamp met overvol programma

Nieuw Zwols festival in Park de Hogenkamp met overvol programma

Zwolle – De eerste editie van Festival Zwetsen & Kletsen vindt op zaterdag 18 en zondag 19 september plaats in Zwolle. Het is een eerste productie van de in maart 2020 opgerichte Stichting Wildebras. Park de Hogenkamp in Dieze Oost vormt dan het podium voor een ramvol cultureel programma voor jong en oud.

“We hadden een droom, om een plek te creëren waar met name Zwolse creatieve makers hun product, hun kunst of hun kunde kunnen tonen aan een divers publiek,” aldus Frank Groenewegen, voorzitter van Stichting Wildebras. Er is als locatie gekozen voor Park de Hogenkamp, gelegen in het stadsdeel Dieze Oost, omdat juist dit stadsdeel wel een sociale boost kon gebruiken, zo bleek uit het meest recente buurt voor buurt onderzoek, dat periodiek wordt uitgevoerd door Gemeente Zwolle.

Lees verder »

Landelijke Walk of Peace dit jaar in Zwolle

Landelijke Walk of Peace dit jaar in Zwolle

Zwolle – De Zwolse wijk Diezerpoort is het decor van de landelijke Walk of Peace op zaterdag 18 september, de eerste dag van de Nationale Vredesweek.

De opening gebeurt samen met Geert van Dartel (voorzitter Raad van Kerken in Nederland), Maryem Lhajoui (Pax voor Vrede) en de Zwolse wethouder Michiel van Willigen. De Vredesweek duurt tot en met 26 september, met in Zwolle onder meer een interreligieus Begraafplaatsenpad en de Van Kerk naar Moskee Run. Motto is ‘Inclusief samenleven’ oftewel: ‘Iedereen telt mee’.

Lees verder »

Bruisend Kunstkracht Festival op Zwolse schoolpleinen laat jongeren weer stralen

Bruisend Kunstkracht Festival op Zwolse schoolpleinen laat jongeren weer stralen

Zwolle – De komende weken vindt het Kunstkracht Festival plaats op de schoolpleinen van voortgezet onderwijsinstellingen in Zwolle en omstreken. Vorige week vond het eerste Kunstkracht Festival plaats op het schoolplein van TalentStad Beroepscollege. Maandag was het de beurt aan 200 leerlingen van TalentStad Praktijkonderwijs en Doc 93. Roy de Witte, gedeputeerde voor de portefeuille Leefbaar Platteland, Cultuur en Sociale Kwaliteit, opende dit Kunstkracht festival en nam een kijkje op het terrein.

Roy de Witte was maandag aanwezig om het Kunstkracht Festival voor TalentStad Praktijkonderwijs en Doc 93 te openen. In een speech sprak Roy de leerlingen toe en wenste hun veel plezier. Roy kreeg een rondleiding op het terrein van het Kunstkracht Festival om te kijken wat er in de verschillende area’s gebeurde en om aan te haken bij de cultuureducatieprofessionals en leerlingen. Roy vertelt. “Echt fantastisch. Kijk om je heen, je ziet de leerlingen genieten. Het is zo fijn om te zien dat die jongeren weer een lach op hun gezicht hebben en samenzijn en -spelen. Dat maakt cultuureducatie zo belangrijk. Ik zeg niet voor niets dat cultuureducatie de zuurstof van de samenleving is.”

Lees verder »

Jaarvoorraad frikandellen winnen? Dat kan met de Frituurloop Zwolle

Jaarvoorraad frikandellen winnen? Dat kan met de Frituurloop Zwolle

Zwolle – Op 6 & 7 maart wordt door ‘De Culinaire 4 Mijl’ de ‘Frituurloop’ in Zwolle georganiseerd in samenwerking met 5 cafetaria’s; snacken, drankje doen en al die calorieën eraf wandelen met een prachtig tochtje door de stad.

Daarnaast krijg je bij elke cafetaria een quizronde en maak je kans op frituurprijzen, met als klapper een jaarvoorraad aan frikandellen. Iedereen die houdt van een leuke wandeling en een lekkere snack kan meedoen aan de Frituurloop.

Lees verder »

Ook in Zwolle kerst vieren bij Online Kerstdiner van KRO-NCRV

Ook in Zwolle kerst vieren bij Online Kerstdiner van KRO-NCRV

Zwolle – Om toch samen te kunnen zijn, organiseert KRO-NCRV samen met Resto VanHarte het Grootste Online Kerstdiner van Nederland. Woensdag 23 december vanaf 18.00 uur is iedereen welkom aan de grootste online kersttafel van Nederland.

Joris Linssen, Anita Witzier, Edson de Grace en Ramon Brugman schuiven samen met een aantal bijzondere gasten aan tafel. Op een groot aantal locaties in het hele land, waaronder Zwolle, kunnen driegangendiners worden afgehaald. Thuis worden de gasten tussen de gangen door getrakteerd op muzikale optredens en een kijkje in de keuken van dit speciale diner.

Lees verder »

Eerste editie St. Michaëlsdag ter ere van Zwolse stadspatroon een feit

Eerste editie St. Michaëlsdag ter ere van Zwolse stadspatroon een feit

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld met o.a. cultuurhistorie/monumenten in haar portefeuille, opende afgelopen vrijdag de expositie ter ere van de Zwolse stadspatroon Sint Michaël in de Sassenpoort.

Door beeld, woord en geluid krijgt de bezoeker het verhaal over Sint Michaël en de draak tot zich en wat de betekenis daarvan voor de stad Zwolle is. De legende van de Zwolse stadspatroon is tot en met Sint Michaëlsdag op 29 september te bezichtigen in de Sassenpoort. En voor diegene die nog nooit in de Sassenpoort is geweest, is dit meteen een mooie aanleiding om dan eindelijk eens een van de mooiste monumenten die de stad rijk is te bezichtigen.

Lees verder »

Unieke Trouwbeurs zondag in Theater De Spiegel

Unieke Trouwbeurs zondag in Theater De Spiegel

Zwolle – Op zondag 27 september worden meerdere verdiepingen van de schouwburg omgetoverd tot een bruisend inspiratieplein tijdens Trouwbeurs Zwolle.

Theater de Spiegel en Organisatiebureau Njoy & Party zijn een match. Na een succesvolle eerste editie vorig jaar is het tijd voor een vervolg. Tientallen lokale, regionale en landelijke trouwexperts geven vrijblijvend advies aan de bruidsparen-to-be en er worden de laatste trends en ontwikkelingen gepresenteerd.

Lees verder »

Eerste editie St. Michaëlsdag ter ere van Zwolse stadspatroon klein-maar-fijn van start

Eerste editie St. Michaëlsdag ter ere van Zwolse stadspatroon klein-maar-fijn van start

Zwolle – De stichting Levende Stadsgeschiedenis Zwolle loopt al geruime tijd met het idee om een evenement ter ere van de Zwolse stadspatroon Sint Michaël te organiseren.

Het bestuur van de stichting is bij elkaar geweest om over een eventueel evenement te brainstormen. Naar aanleiding daarvan werd duidelijk dat het onderwerp voldoende mogelijkheden biedt om een mooi evenement te organiseren dat klein kan beginnen maar alle potentie heeft om samen met diverse andere partijen in de stad een jaarlijks terugkerend evenement te worden.

Lees verder »

Streep door IJsbeeldenfestival 2020

Streep door IJsbeeldenfestival 2020

Zwolle – De organisatie van het Nederlands IJsbeelden heeft besloten om het evenement één jaar over te slaan. Het evenement stond dit jaar gepland van 12 december 2020 t/m 28 februari 2021.

Het coronavirus zet nu dus ook een streep door het IJsbeelden Festival van dit jaar. Broekaart, organisator van het IJsbeelden Festival: “doorgaan van het evenement zou mogelijk de continuïteit in de toekomst in de waagschaal kunnen leggen. Dat risico is te groot, met spijt in ons hart nemen we deze moeilijke beslissing”.

Lees verder »