Festival WOEST! zoekt jong talent

Zwolle – WOEST! zoekt naar talentvolle jongeren van 12 t/m 18 jaar, die graag op een podium staan! Team Woest biedt deze talenten een tof talentontwikkelingstraject waarin wordt ingezet op artistieke ontwikkeling en op persoonsvorming van de jongeren.

Aan het eind van het traject krijgen de talenten een podium op Festival WOEST (28 mei t/m 1 juni) én treden ze op bij het aansluitende festival Zwolle Unlimited op het Ik toon-podium (2 en 3 juni). Ik toon Zwolle is blij met deze mooie samenwerking met WOEST. 

Lees verder »

Halve Finale Grote Prijs van Nederland in Hedon

Halve Finale Grote Prijs van Nederland in Hedon

Zwolle – Op donderdag 22 maart is Hedon het toneel voor de halve finale van De Grote Prijs van Nederland. De Grote Prijs startte het jaar met een reeks van negen kwartfinales waarvan twaalf acts zich hebben weten te plaatsen voor de halve finale in Zwolle.

Bands die zich hebben weten te plaatsen voor deze halve finale zijn: Maeve, Amartey, Small Town Bandits, Vikings in Tibet, Tom de Visser, YVI, Camilla Blue, WARD, Rey Tranquilo, Auraphilly, Dubbelfroes en Zino Chaves. De laatste twee acts zijn afkomstig uit Zwolle en spelen een thuiswedstrijd. Anders dan voorgaande jaren komen dit jaar de halve finalisten uit verschillende genres op één podium bij elkaar. Hierdoor staat er voor elke muziekliefhebber wel een leuke band op het podium.

Lees verder »

Woestelingen; 18 jongeren denken mee over festival WOEST

Woestelingen; 18 jongeren denken mee over festival WOEST

Zwolle – Pizza, cola, fanta, dubbelfris, een haardvuur en 18 jongeren. Tijdens deze eerste pizzasessie, in de binnentuin van de Statenzaal, gaven jongeren, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, de aftrap voor een nieuwe jongerenraad voor kunst en cultuur. ‘Woestelingen’ noemen ze zichzelf. De jongeren starten de brainstormen over hun aandeel in festival WOEST, dat dit jaar plaatsvindt van 28 mei tot en met 1 juni op de Pelserkade in Zwolle. Van een spectaculaire opening, een afterparty met je vrienden tot een ontmoeting met Voice of Holland artiest Aïrto of een coole Youtuber, er zijn genoeg ideeën bedacht. “Zelf meehelpen en iets organiseren voor je vrienden, dan maak je iets waar je trots op bent” aldus een van de nieuw geworden “Woestelingen”.

Jongeren ‘in the lead’
Waar lopen jongeren warm voor? Wat willen ze leren en wat vinden ze leuk om te ontdekken. Wanneer jongeren vanuit intrinsieke motivatie aan de slag gaan kunnen ze veel bereiken. Als festival voor jongeren wil het organisatieteam van WOEST weten wat de jongeren bezighoudt, wat zij willen zien op het komende festival en vooral ook met wie ze willen komen.
Aansluitend worden de cultuuraanbieders en docenten van scholen welkom geheten bij de pizzasessie. Samen met jongeren gaan ze co-creëren om op deze manier workshops te ontwikkelen die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. In de proeftuin van Festival WOEST worden deze workshops getoetst bij de jongeren die het festival gaan bezoeken.

Lees verder »

Zwolle viert St. Patricks Day in Academiehuis

Zwolle viert St. Patricks Day in Academiehuis

Zwolle – Een week voor St. Patrick’s Day werd vandaag in het Academiehuis alvast een voorproefje gegeven. St. Patricks Day is de nationale feestdag van Ierland die op 17 maart gevierd wordt. Hierbij gaat iedereen doorgaans in het groen gekleed. Tijdens deze speciale folksessie in de Grote Kerk kwamen muzikanten en dansers bijeen om het publiek te trakteren op een demonstratie. Op Ierse tunes van de muzikanten werd in wisselende samenstellingen gedanst.

Tijdens deze sessie kwamen enkele muzikanten bijeen die vaker samenspelen op de sessie in de Ierse pub Sally O’Briens. Maar het stond vooral in het teken van de kinderen die zich voor de gelegenheid bij de sessie hadden aangesloten. Deze leerlingen van Wendy van Zomeren lieten op viool en cello horen aan welke jigs en reels zij de afgelopen tijd tijdens Fiddling Ceilidh gewerkt hadden.

Lees verder »

Grootste beroepen event in IJsselhallen Zwolle

Grootste beroepen event in IJsselhallen Zwolle

Zwolle – Het grootste beroepen-event van Nederland wordt van 15 tot en met 17 maart gehouden in Overijssel. In 10 vmbo- en 59 mbo-finales strijden 650 talentvolle mbo-studenten en 350 vmbo-leerlingen op het NK vakwedstrijden voor de titel 'beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018'. Van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen en schoonheidsspecialisten. Daarmee is Skills The Finals belangrijk als talenten kweekvijver voor de arbeidsmarkt. De 350 vmbo’ers hebben op 15 maart hun finales. De mbo’ers zijn drie dagen in competitie. Skills The Finals vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties van het Deltion College, Groene Welle en ROC van Twente in Overijssel. De organisatie van deze nationale kampioenschappen voor beroepen is in handen van WorldSkills Netherlands.

De afgelopen maanden deden ruim 10.000 mbo'ers bij Skills Heroes en bijna 10.000 vmbo’ers bij Skills Talents mee aan vakwedstrijden in verschillende richtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 350 vmbo-talenten en ruim 650 mbo-talenten zich voor de nationale finales. Nog eens 3 mbo-finales vinden de komende weken elders plaats op schoollocaties in Nederland. De finales in Overijssel zijn voor vmbo-talenten een dag en voor mbo-talenten drie dagen. Ze moeten opdrachten uitvoeren in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, de EK voor beroepen. Dit EK vindt eind september plaats in Budapest.

Lees verder »

Maarten van Trijp wint na eindsprint Ster van Zwolle

Maarten van Trijp wint na eindsprint Ster van Zwolle

Zwolle – De 58e editie van de Ster van Zwolle is vandaag gewonnen door Maarten van Trijp. De renner van Destil-Parkhotel Valkenburg bleef Jaap Kooijman van Vlasman Cycling Team en René Hooghiemster van Alecto Cyclingteam voor bij de finish aan de Ceintuurbaan. Hierbij won hij de sprint van een kopgroep van zes renners.

De Ster van Zwolle, de traditionele opening van het Nederlandse wielerseizoen, leek met de weersverwachtingen geen doorgang te kunnen vinden. Toen ijzel en sneeuw uitbleven, deed in de ochtend al gauw de mededeling de ronde dat er gewoon geracet zou worden. Het was wethouder René de Heer die om 12.00 uur het startschot op het Grote Kerkplein gaf.

Lees verder »

Alien Ant Farm speelt voor enthousiast publiek in Hedon

Alien Ant Farm speelt voor enthousiast publiek in Hedon

Zwolle – Deze band verwierf in 2002 wereldwijd bekendheid met hun cover van Michael Jacksons "Smooth Criminal". We hebben het natuurlijk over de alternatieve Californische rockband Alien Ant Farm. Deze band werd in 1995 opgericht.

Alien Ant Farm komt niet vaak naar Nederland voor een optreden. Maar na hun optreden op Pinkpop in 2002 en een concert in Amsterdam in 2016 was het dinsdag 20 februari toch weer zover. In Hedon gaf de band voor een enthousiast publiek hun derde Nederlandse optreden in vijftien jaar.

Lees verder »

De Grote Karaoke Show mikt op de grote festivals

De Grote Karaoke Show mikt op de grote festivals

Zwolle – De Zwolse band, de Grote Karaoke Show, gaat een samenwerking aan met het team dat verantwoordelijk is voor het succes van o.a. ‘The Dirty Daddies’. Vanaf deze week zal Wilfried Damman met zijn team zich gaan ontfermen over deze Zwolse feestmachine. Samen gaan ze de show naar grote podia en festivals proberen te brengen brengen. ‘Na meerdere tips van vakcollega’s uit verschillende hoeken werd het nu tijd om deze Zwolse parel op te vissen en een deal aan te bieden’, aldus Wilfried Damman.

De Grote Karaoke Show speelde het afgelopen jaar een aantal grote shows in Zwolle: in hun thuisbasis Hedon speelden ze een clubshow en op een uitverkocht Oud en Nieuw feest, maar ook op Het Bruisconcert, het Stadsfestival en in het PEC stadion waren ze te zien. Vorige week maandag waren de mannen van De Grote Karaoke Show ook artistiek verantwoordelijk voor het Carnavalsconcert ‘De Vrienden van Sassendonk live’ in theater de Spiegel.

Lees verder »

Artiesten Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 gepresenteerd

Artiesten Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 gepresenteerd

Zwolle – Donderdagavond zijn in poppodium Hedon de artiesten bekend gemaakt welke op het Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 zullen optreden.

Bij de 28e editie zullen er de gehele dag op diverse podia artiesten optreden. Het hoofdpodium zal gevuld worden door The Bluebettes, Josylvio, Miss Montreal, Bökkers, Michelle David & The Gospel Sessions, Scott Bradlee's Post Modern Jukebox, Kraantje Pappie en Chef's Special. De ambassadeurs van de vrijheid, welke op diverse festivals in Nederland zullen optreden, worden in maart bekend gemaakt.

Lees verder »

De voorrondes van de Poker Series komen naar Zwolle

De voorrondes van de Poker Series komen naar Zwolle

Zwolle – Op zondag 4 maart is de Poker Series weer in Zwolle. Het pokertoernooi dat zich richt op recreatieve pokerspelers begint om 17:00 bij Restaurant Urbana. Iedereen van zestien jaar of ouder kan aan dit evenement deelnemen. Rond 22:00 zal het toernooi weer afgelopen zijn. Bij het pokerkampioenschap van Nederland komen gemiddeld zo’n 100 spelers per toernooi in actie. De voorrondes worden door het hele land gehouden, waarbij spelers zich kunnen plaatsen voor de halve finale of grote finale.

De Poker Series gaat ook dit jaar weer op zoek naar de beste recreatieve pokerspeler van Nederland. Er worden in 2018 zo’n 50 voorrondes gehouden en daarna volgen er nog drie halve finales, de grote finale en de ranking finale. Aan de eerste drie seizoenen van de Poker Series deden in totaal zo’n 12.000 spelers mee.

Lees verder »

Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht Sassendonk

Verkeersstremming tijdens carnavalsoptocht Sassendonk

Zwolle – Ook dit jaar is Zwolle omgedoopt in Sassendonk van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari. De carnavalsvereniging De Eileuvers organiseert verschillende carnavalsactiviteiten in en rondom de Zwolse binnenstad. Op zaterdag 10 februari vindt er onder andere een carnavalsact op de Nieuwe Havenbrug plaats en wordt er een (praalwagen)optocht gehouden. Het verkeer ondervindt hiervan tussen 09.30 en 18.00 uur hinder.

Carnavalsact op Nieuwe Havenbrug
Nadat de intocht van Stadsprins Decibel.nl en Jeugdstadsprinses Romy heeft plaatsgevonden, volgt er een act. Om de act te kunnen uitvoeren op de Nieuwe Havenbrug wordt de brug tussen 9.30 en 12.00 uur afgesloten. Al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, ondervindt hiervan stremming. De omleidingsroute is via de Emmawijk. Daar bevindt zich tevens een tijdelijke bushalte. Deze tijdelijke bushalte is tot 18.00 uur in gebruik. Tussen 15.30 en 18.00 uur gaat de (praalwagen)optocht uiteen. De Nieuwe Havenbrug is dan ook afgesloten.

Lees verder »

Groot succes tijdens 7e editie Wythmenerplasloop

Groot succes tijdens 7e editie Wythmenerplasloop

Zwolle – Op zaterdag 13 januari vond de 7e editie van de Wijthmenerplasloop plaats. De deelnemers konden zich vooraf opgeven voor 2,5 (voor de jongste deelnemers), 5 of 10 kilometer. En dat werd veelvuldig gedaan. 277 Deelnemers wisten de eindstreep te behalen. Jong en oud liepen mee en trotseerden deze koude en tevens bewolkte dag. De loop ging van start en eindigde bij het Kulturhus in Wijthmen, waarbij de route vooral over halfverharde schelpenpaden, bospaden en hier en daar verharde wegen leidde.

Bij de Kidsrun van 2,5 kilometer is Luuk Mondria eerste geworden bij de jongens. Hij liep de afstand in 10:28 minuten. Tristan de Haan werd tweede in 10:36. De derde plek was voor Thijs van Vilsteren. Hij kwam binnen in 11:06. De Kidsrun werd bij de meiden gewonnen door Naömi Gooijer. Zij kwam door in 11:19. Anouk Fakkert werd tweede met een tijd van 11:40. Jaïra Gooijer ging voor een derde plek in 11:54.

Lees verder »