Performing Arts festivals tijdens WintersZwolle Festivalweken

Performing Arts festivals tijdens WintersZwolle Festivalweken

Zwolle – De periode rondom de kerstdagen heeft de donkerste dagen van het jaar. Het is een goed moment om terug te kijken, vooruit te blikken, te ontmoeten en te vieren. Zwolle viert de winter groots met WintersZwolle: drie maanden vol activiteiten.

De kern van WintersZwolle zijn de WintersZwolle Festivalweken; de weken rondom Kerstmis en de jaarwisseling. Regisseur Rob Bults vertelt over de opzet ervan en nodigt je van harte uit.

Lees verder »

Verschillende gemeenten kiezen voor Regionale aanpak LHBTI tijdens Regenboogfestival 2019

Verschillende gemeenten kiezen voor Regionale aanpak LHBTI tijdens Regenboogfestival 2019

Zwolle – Maandag werd de tweede editie van het Regenboogfestival Zwolle gehouden. Dit festival heeft voornamelijk als doel om professionals, beleidsmakers en bestuurders handvatten te bieden, te inspireren én te motiveren nog actiever aan de slag te gaan met LHBTI en inclusie.

Er werd ook een verklaring van inzet regionale aanpak LHBTI ondertekend. Wethouders uit Hardenberg, Steenwijkerland, Kampen en Dalfsen kwamen naar Zwolle om samen met onze wethouder een verklaring van inzet te ondertekenen. Ommen steunt ook deze verklaring, helaas was er maandag geen vertegenwoordiging van deze stad aanwezig.

Lees verder »

Thomas a Kempis College en JenaXL Zwolle winnen de regiofinale van de First Lego League

Thomas a Kempis College en JenaXL Zwolle  winnen de regiofinale van de  First Lego League

Zwolle – Team NXTgen en team TaKTiek, de First Lego League (FLL) teams van JenaXL en het Thomas a Kempis College hebben op 28 en 29 november beiden de regiofinale gewonnen. De FLL is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

De opdrachten worden opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. Dit jaar is het thema City Shaper. De leerlingen werken in een team om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen.

Lees verder »

Internationale kunstenaars geven vorm aan “R-IJS DOOR DE TIJD”

Internationale kunstenaars geven vorm aan “R-IJS DOOR DE TIJD”

Zwolle – In een speciaal voor de organisatie van IJsbeelden geplaatste hal op het parkeer terrein van de IJsselhallen beginnen de ijssculpturen al flink vorm te krijgen.

Al weer voor het tweede jaar na de flinke tegenvaller in 2017, toen het dak vlak voor de opening instortte door een grote hoeveelheid sneeuw, zal het IJsbeeldenfestival binnenkort zijn deuren weer gaan openen voor het publiek. De geruchten dat het festival niet opgewassen zou zijn deze tegenvaller te boven te komen blijken dus onterecht. Met het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” zullen de bezoekers dit jaar meegenomen worden door verschillende tijden uit de historie.

Lees verder »

Vrolijk kinderfeest tijdens Pietenparty in winkelcentrum Stadshagen

Vrolijk kinderfeest tijdens Pietenparty in winkelcentrum Stadshagen

Zwolle – Groot feest tijdens een Pietenparty in het winkelcentrum van Stadshagen. Net als voorgaande jaren organiseerde de winkeliersvereniging Stadshagen een groot kinderfeest.

Kinderen tot 10 jaar konden zaterdag op vertoon van een gratis kaartje naar binnen in de tent die in de winkelstraat stond. Er klonk muziek, de kinderen dansten en zongen mee met de pieten.

Lees verder »

Studenten Landstede MBO helpen mee met World Press Photo

Studenten Landstede MBO helpen mee met World Press Photo

Zwolle – Meer dan honderd studenten van Landstede MBO werken mee aan de organisatie van World Press Photo Exhibiton in Academiehuis de Grote Kerk, van 30 november tot 22 december.

Behalve foto’s van de wereldwijde winnaars is ook beeldmateriaal van studenten fotografie te zien. Bijzonder detail: de projectleiding van Landstede MBO heeft conflictfotograaf Eddy van Wessel bereid gevonden om tijdens de opening een presentatie te geven over zijn werk en zijn motivatie.

Lees verder »

Heel veel trekkers in de IJsselhallen tijdens miniatuurbeurs

Heel veel trekkers in de IJsselhallen tijdens miniatuurbeurs

Zwolle – Dit weekend kwamen duizenden trekkers en andere landbouwvoertuigen naar de IJsselhallen in Zwolle. Dit keer in het klein, uitgestald in honderden kramen tijdens de Landbouwminiaturenbeurs.

Een internationaal gebeuren van duizenden liefhebbers voor hen die en passie hebben voor alles wat met landbouw te maken heeft, maar dan in het klein. Veel bezoekers zochten tussen de handelswaar naar dat ene wat nog aan de collectie ontbreekt, of waar de meeste emotionele waarde aan te koppelen is.

Lees verder »

Gratis bus tijdens WintersZwolle

Gratis bus tijdens WintersZwolle

Zwolle – WintersZwolle krijgt steeds meer vorm. Naast de vele evenementen die er georganiseerd worden, zal er in deze periode ook een grote gele Amerikaanse schoolbus worden ingezet, de Zwolle Express. De bus rijdt van het station naar de IJsselhallen / IJsbeelden Festival en naar het centrum van Zwolle.

Bezoekers van het IJsbeelden Festival en de IJsselhallen kunnen in de periode van 14 december t/m 1 maart gratis gebruikmaken van dit opvallende vervoermiddel. In deze periode komen naar schatting ruim 160.000 bezoekers naar het IJsbeelden Festival en de vele andere evenementen van de IJsselhallen.

Lees verder »

Kinderen leren programmeren tijdens Devoxx4Kids

Kinderen leren programmeren tijdens Devoxx4Kids

Zwolle – Zaterdag kregen kinderen van 10 tot 14 jaar de kans om aan verschillende soorten programmeersessies deel te nemen tijdens het programmeer/robotica event Devoxx4kids Tijdens deze uitvoering van Devoxx4Kids volgden kinderen interactieve workshops. Leren programmeren lijkt complex doordat er veel verschillende programmeertalen bestaan. Daarom laten de workshops kinderen spelenderwijs leren wat er mogelijk is met computers.

Softwareontwikkelaar Luminis en Hogeschool Viaa organiseerden opnieuw het Devoxx4kids-event in Zwolle, na succesvolle eerdere edities. Kinderen uit de regio waren welkom om te leren programmeren tijdens een Devoxx4Kids-event. Zij worden daarbij ondersteund door workshopleiders van Luminis en krijgen ook begeleiding van Pabo-studenten van de Hogeschool Viaa.

Lees verder »

Pinball enthousiastelingen genieten volop in de IJsselhallen tijdens Dutch Pinball Open 2019

Pinball enthousiastelingen genieten volop in de IJsselhallen tijdens Dutch Pinball Open 2019

Zwolle – Honderden enthousiastelingen bezochten zaterdag de in de IJsselhallen gehouden Dutch Pinball Open. Nadat het evenement meerdere malen in Brabant gehouden is koos de organisatie dit jaar voor Zwolle.

Dat het een evenement is dat internationale bezoekers naar Zwolle bracht bleek wel aan de vele buitenlandse kentekens die te zien waren op de parkeerplaats. Uit heel Nederland maar ook van daarbuiten stroomden de fanatiekelingen en nieuwsgierigen de IJsselhallen binnen, waar zo’n 200 flipperkasten uitgestald stonden. Allemaal ingesteld op “Free Play”.

Lees verder »

SamenZwolle lanceert dé activiteitenagenda voor Zwolse ouderen

SamenZwolle lanceert dé activiteitenagenda voor Zwolse ouderen

Zwolle – Om de Zwolse ouderen een handje te helpen is er een mooi activiteitenoverzicht samengesteld op www.samenzwolle.nl/samenouderen. Hier zien de Zwolse ouderen in één oogopslag wat er die dag, week of maand te doen is. Ook is er een flyer ontwikkeld (waar een greep van alle activiteiten die er zijn in staan) voor de ouderen die online minder of niet actief zijn en ook graag op de hoogte zijn van het activiteitenaanbod in de stad.

“Er is iedere dag iets leuks te doen in Zwolle voor ouderen. Van sport en spel tot groen en theater. En dat moeten de ouderen weten! Het doel hiervan is dat ouderen een rijkere invulling van de dag ervaren of eigenlijk zelfs gaan uitzien naar de dag, waarbij geen belemmeringen zijn. Op een prettige, informele manier hun netwerk vergroten, om zo eenzaamheid terug te dringen en zelfredzaamheid te stimuleren. En hopelijk een grotere leefwereld gaan ervaren. Een wereld waar mooie, nieuwe en slimme verbindingen ervoor zorgen dat ouderen volop mee kunnen doen met alles wat Zwolle te bieden heeft. Zodat alle ouderen in Zwolle het gevoel hebben ertoe te doen!”

Lees verder »

Trouw in de kou!

Trouw in de kou!

Zwolle – Een oproep aan trouwlustige koppels! Wegens het grote succes van afgelopen jaar is het dit jaar ook weer mogelijk om jouw geliefde ten huwelijk te vragen bij het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle.

Vorig jaar hebben honderden mensen zich aangemeld om op hun knie te gaan in de -10 graden Celsius vrieshal. Arnold Spijk en zijn geliefde Irene Polane uit Gasselternijveen, waren toen de gelukkigen. Arnold ging in de bevroren wereld bij Romeo & Julia op zijn knieën en Irene riep volmondig: JA!

Lees verder »