Kinder Sportspektakel in het Theater van de Sport – Landstede Sportcentrum

Kinder Sportspektakel in het Theater van de Sport – Landstede Sportcentrum

Zwolle – In de komende kerstvakantie wordt er in het Theater van de Sport – Landstede Sportcentrum voor het eerst een Kinder Sportspektakel georganiseerd. Een gezellige middag vol sport, voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

Tijdens het Kinder Sportspektakel maken de kinderen kennis met volleybal, basketbal, zaalvoetbal, korfbal en karate. Onder begeleiding van vrijwilligers van verschillende verenigingen kunnen zij al deze sporten uitproberen. Deze eerste editie van het Kinder Sportspektakel vindt plaats op woensdag 3 januari van 13:00 – 16:00 uur. Tussendoor worden de kinderen getrakteerd op iets lekkers en na afloop krijgen alle deelnemers een vrijkaartje van Landstede Basketbal cadeau.

Lees verder »

Mega Sport- & Speelspektakel bij Windesheim in de kerstvakantie

Mega Sport- & Speelspektakel bij Windesheim in de kerstvakantie

Zwolle – Sportcomplex On Campus bij hogeschool Windesheim wordt de eerste week van de kerstvakantie weer omgetoverd tot Mega Sport- & Speelspektakel. Kinderen van 4 tot 14 jaar kunnen hier drie dagen lang spelen, sporten, springen, klimmen, dansen én zwemmen. Nergens anders in Zwolle vind je zoveel activiteiten onder één dak.

Leef je uit in een grote sportzaal vol springkussens voor groot en klein, speel een potje zaalvoetbal of allesbal, klim naar grote hoogten (de klimmuur is 15 meter hoog!), oefen je dansmoves in de swing-in én neem een duik in het zwembad. Ouders en begeleiders zijn welkom om te werken of relaxen in een van de beschikbare zitjes. Wifi, stroom en catering zijn aanwezig.

Lees verder »

Grootste mobiele reuzenrad op Zwolse Zomerkermis 2018

Grootste mobiele reuzenrad op Zwolse Zomerkermis 2018

Zwolle – Vooruitkijkend naar het nieuwe jaar en de zomer daarvan is bekend geworden dat de eerste attracties van de Zwolse Zomerkermis al weer geboekt zijn.

Naast de vertrouwde Booster en de Supermouse is bekend geworden dat de het 55 meter hoge reuzenrad The View van Arend Harms opgebouwd zal worden in Zwolle. Dit grootste mobiele reuzenrad bevat 42 gesloten gondels, is volledig multi-color LED verlicht en voorzien van speciale VIP en invalide gondels. Een eyecatcher in de skyline van de Zwolse binnenstad van waaruit een groot deel van Zwolle te zien zal zijn. De zomerkermis staat in Zwolle van vrijdag 10 augustus tot en met zondag 19 augustus.

Tien jaar Het Sprookjesfestival

Tien jaar Het Sprookjesfestival

Zwolle – Voor het tiende jaar wordt in de Zwolle Theaters Het Sprookjesfestival georganiseerd. Het festival duurt nu inmiddels  5 volle dagen tijdens de kerstvakantie.

Speciaal voor de jeugd is het festival een festijn met prinsessen, een gelaarsde kat, sneeuwpoppen en zelfs digitale kabouters. Kinderen kunnen knutselen, spelen en ontdekken in het theater. Ook plekken waar normaal geen toegang toe is wordt opengesteld voor de nieuwsgierige jeugdigen. Het Sprookjesfestival zal plaatsvinden van 26 tot en met 30 december. Voor meer informatie bezoek de website.

Bevrijdingsfestival Overijssel en Hedon intensiveren samenwerking

Bevrijdingsfestival Overijssel en Hedon intensiveren samenwerking

Zwolle – Poppodium Hedon in Zwolle en Bevrijdingsfestival Overijssel intensiveren de samenwerking voor het komende jaar. Voor de aankomende editie van het Bevrijdingsfestival op zaterdag 5 mei zal Hedon-programmeur Erik Delobel de line-up samenstellenvoor het Hoofdpodium, Podium Abbott, SENA performers stage en de Deltion VIP Lounge. Beide partijen vonden elkaar bij eerdere edities van het festival al op promotioneel vlak en voor de opkomende bands van het SENA Performers Stage.

Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) en Hedon hebben al jaren een speciale band. Uitwisselingen vonden eerder al plaats op gebied van vrijwilligers, promotioneel vlak en de jaarlijkse bekendmaking van het festivalprogramma in Hedon. “De thematiek van het Bevrijdingsfestival, vrijheid als kostbaar goed, dragen we met Hedon een warm hart toe. We staan jaarlijks graag stil bij het gegeven dat we in vrijheid leven en in vrijheid van muziek mogen genieten. Wetende dat dat niet altijd zo vanzelfsprekend is”, aldus Hedon-directeur Anne Riemersma.

Lees verder »

Meld je aan voor 2e editie Kerst speel je Samen

Meld je aan voor 2e editie Kerst speel je Samen

Zwolle – Al 150 mensen hebben zich ingeschreven om mee te doen met de komende (2e) editie van Kerst speel je Samen. Op zondag 17 december wordt met alle deelnemers een groot ad hoc koor en orkest gevormd, waarmee ’s ochtends bekende kerststukken worden ingestudeerd. ’s Middags is er om 13.30 uur een concert.

Aan het concert wordt meegewerkt door organist Toon Hagen. De Zwolse stadsdichter Kees Smits schreef speciaal voor het evenement een tekst die samen met het publiek gezongen zal worden. Burgemeester Henk Jan Meijer zal Kerst speel je Samen openen. 

Lees verder »

IJsbeeldenfestival tijdens donkere dagen in Zwolle

IJsbeeldenfestival tijdens donkere dagen in Zwolle

Zwolle – Van 23 december 2017 tot en met 4 maart 2018 is het grootste ijssculpturen festival van Europa te bekijken in een 1.500 m² grote vrieshal in de IJsselhallen in Zwolle. Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar luidt: Wereldberoemde verhalen. De beste ijs-kunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.500 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee creëren ze betoverende themawerelden en meer dan 100 ijssculpturen tot wel 6 meter hoog.

Lees verder »

Sinterklaasintocht Zwolle

Zwolle – Sinterklaas zal naar alle waarschijnlijkheid op 18 november Zwolle aandoen in zijn oude vertrouwde tabbert, maar het feest zelf is wel in een nieuw jasje gestoken. Vanaf 14:00 uur kan iedereen zich vermaken met activiteiten op én rond het Rodetorenplein en Grote Kerkplein. De goedheiligman meert rond 14:20 uur aan bij het Rodetorenplein om zich in het feestgedruis te storten.

23157083_1649370145138112_5932972454443746275_o.png

Route Sinterklaasparade 2017 

Nieuw dit jaar is de route die Sinterklaas af zal leggen met een grote parade. Om 14:30 uur begint het Sinterklaasfeest op het Grote Kerkplein, wat het eindpunt is van de parade,tot ongeveer 17:00 uur. Daarna snel naar huis om je schoen te zetten! Op de facebookpagina van de organisatie is te lezen dat er nog plaats is voor 3 sprookjesfiguren e/of mascottes.  Aanmelden kan hier https://www.facebook.com/sinterklaasintochtzwolle/.

Winnaars Smartlappenfestival 2017

Zwolle – Tolly & de Kwarktasjes zijn zaterdagavond 4 november de winnaars geworden van het Smartlappenfestival 2017. Voor de zes dames van Tolly & de Kwarktasjes was het de eerste keer dat ze meededen. Ze hebben al beloofd hun titel volgend jaar te willen verdedigen. Ook deze 26e editie in Odeon was weer helemaal uitverkocht.

winnaar_smartlappenfestival_2017_1.jpg 

De dames brachten een prachtige ode aan de 'Hema' worst op de klanken van ‘Een beetje verliefd' van André Hazes. Het publiek barstte helemaal in lachen uit toen de dames zich als opgeblazen worsten tussen de toehoorders gingen begeven. Tweede werd het duo Ander Koek en als derde eindigde Klik & Ko.

Lees verder »

Opsteker voor werkzoekenden

Zwolle – Werk zoeken is vaak vermoeiend en frustrerend, daar kun je alle hulp bij gebruiken. Daarom organiseren Stichting Voor Elkaar Zwolle, de Broekriem, Arbopositief, de Gift City en Stadkamer op 14 november het evenement "Sterker naar Werk". Hier krijgt men meer bagage om van de zoektocht naar werk een succes te maken. Met inspiratie om door te gaan en kennis en vaardigheden die je verder kunnen helpen. De activiteit vindt plaats in Stadkamer centrum.

Op zoek naar een nieuwe baan, maar wil je eens kijken waar nu echt je kracht ligt? Hulp nodig bij het schrijven van een goede brief of bij het maken van een LinkedIn profiel? Weten hoe je nu precies aan je ideale baan komt? Voor dat alles en meer kan men op dinsdag 14 november terecht in Stadkamer. Tijdens een morgen vol workshops en één op één hulp kan men een stap verder zetten en zo sterker naar (nieuw) werk gaan! Er is zelfs een fotograaf aanwezig die ter plekke geschikte sollicitatiefoto's maakt van de deelnemers.

Lees verder »