IJsbeelden Festival Zwolle meldt recordaantal bezoekers

IJsbeelden Festival Zwolle meldt recordaantal bezoekers

Zwolle – Het IJsbeelden Festival in Zwolle meldt dat ze een recordaantal bezoekers hebben getrokken. De hele kerstvakantie is het winterevenement uitverkocht.

“Nog nooit is de start van het IJsbeelden Festival zo goed geweest als dit jaar. Bezoekers komen uit heel Nederland naar Zwolle om de ijsbeelden te aanschouwen. Wat opvalt dit jaar is dat het aantal buitenlandse bezoekers spectaculair is gestegen,” aldus organisator Eric Broekaart. Hij zegt dat dit te danken is aan een marketing-campagne in Duitsland.

Lees verder »

IJsbeelden Festival gaat winterjassen inzamelen voor Oekraïne

IJsbeelden Festival gaat winterjassen inzamelen voor Oekraïne

Zwolle – Het IJsbeelden Festival in Zwolle en de stichtingen MYzwolle en HUMANE slaan de handen ineen. Het doel is om tijdens het IJsbeelden Festival zo veel mogelijk winterjassen in te zamelen voor Oekraïne.

De stroomvoorziening in Oekraïne wordt elke dag vernield door Russische raketten, waardoor miljoenen Oekraïners geen elektriciteit meer hebben. Dit terwijl het daar al vaak vriest. “Dus help mee en trek je winterjas uit voor de mensen in Oekraïne!” is het motto van de inzamelingsactie. “Laat je winterjas achter bij het bezoek aan het IJsbeeldenfestival, of neem een oude nog goede jas mee van zolder. Zo makkelijk is het om iets bij te dragen aan de nood van mensen in Oekraïne die momenteel lijden onder de winter.”

Lees verder »

IJsbeelden Festival in Zwolle wil tonen hoe mooi de wereld is

IJsbeelden Festival in Zwolle wil tonen hoe mooi de wereld is

Zwolle – Het IJsbeelden Festival in Zwolle is uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. Na twee gemiste edities gaat het festival dit jaar weer door, deze keer met “een verwonderlijk thema”, aldus de organisatie.

Het IJsbeelden Festival staat geheel in het teken van het thema ‘What a wonderful world’. In roerige tijden als deze, veroorzaakt door verschillende vormen van onrust in de wereld, wil het festival een tegengeluid laten horen: “Juist nú willen we namelijk samen genieten van de mooie dingen in het leven. Sterker nog, het verlangen naar reizen, entertainment en andere leuke dingen doen met elkaar, is nog nooit zo groot geweest.”

Lees verder »

IJsbeelden Festival in Zwolle zonder ijskunstenaars uit Rusland

IJsbeelden Festival in Zwolle zonder ijskunstenaars uit Rusland

Zwolle – Het grootste ijssculpturen-festival van Europa staat vanaf half december weer in Zwolle. Het IJsbeelden Festival wordt opgebouwd door professionele ijskunstenaars, carvers genoemd, afkomstig uit de hele wereld. Dit jaar is besloten om geen carvers uit Rusland uit te nodigen.

De voorbereidingen voor het grote ijsbeelden-evenement zijn in volle gang. Hoewel het festival vanwege corona twee jaar werd geannuleerd, is de organisatie al die tijd wel bezig geweest met het organiseren van het evenement. De afgelopen twee jaren waren daarom zeer teleurstellend voor carvers, leveranciers, publiek en organisatie.

Lees verder »

Schellerdriehoekfeest een succes afgelopen zaterdag

Schellerdriehoekfeest een succes afgelopen zaterdag

Zwolle – Het Schellerdriehoekfeest afgelopen zaterdag was een groot succes. De organisatie meldt dat meer dan zeventig vrijwilligers uit de buurt hebben meegeholpen om er een fantastisch evenement van te maken.

Dankzij de inzet van flyer-rondbrengers, opbouwers, taartenbakkers, hamburgerbakkers, ijsjesverkopers, limonadeschenkers, opruimers en vele anderen was het een zeer geslaagde editie van het Schellerdriehoekfeest. Na een afwezigheid van twee jaar konden jonge en oude buurtbewoners genieten van de diverse kramen met spullen van lokale ondernemers. Ook de kleedjesmarkt, waar buurtbewoners tweedehands boeken, speelgoed en kleding konden verkopen, was een succes.

Lees verder »

Zwolse Grachtenrace ingekort vanwege hitte

Zwolse Grachtenrace ingekort vanwege hitte

Zwolle – Twee jaar lang moest Zwolle het doen zonder de Grachtenrace. Nu corona de jaarlijkse sloepenrace niet meer dwars zat bleek de hitte zaterdag een probleem te zijn. De organisatie besloot de twaalfde editie van de Zwolse Grachtenrace flink in te korten.

Normaal roeien de deelnemers vanaf de start bij het Rodetorenplein een rondje tegen de klok in door de stadsgracht. Vervolgens gaan ze over het Zwarte Water naar het keerpunt bij de Mastenbroekerbrug om weer koers te zetten richting de binnenstad.

Lees verder »

Charles Yosei Muneria wint Halve Marathon Zwolle

Charles Yosei Muneria wint Halve Marathon Zwolle

Zwolle – Charles Muneria uit Kenia is zaterdag als eerste over de eindstreep gekomen op de Grote Markt. Hij bleef zijn landgenoten Isaac Kipkemboi en Richard Mengich enkele seconden voor.

Een parcoursrecord werd niet gelopen. Ook lukte het niet om een tijd onder de zestig minuten neer te zetten. Muneria won de wedstrijd in 1.00,28. Bij de dames ging de hoogste eer naar de Ethiopische Nigisti Haftu. Viola Chepngeno rende als tweede vrouw over de eindstreep. Haftu en Chepngeno werden gezien als favorieten voor de winst in het damesveld.

Lees verder »

Programma Mout Bierfestival Zwolle bekend

Programma Mout Bierfestival Zwolle bekend

Zwolle – Mout Bierfestival keert terug naar Park de Wezenlanden in Zwolle. Na een aangepaste editie vorig jaar, is het programma dit jaar uitgebreid met onder meer livemuziek in samenwerking met Poppunt Overijssel.

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 juli zijn er diverse lokale, nationale en internationale brouwerijen aanwezig, worden er speciale bierworkshops gegeven door Nederlands bekendste biersommelier Arvid Bergström en is er vermaak voor jong en oud. Early Beer-tickets voor Mout Bierfestival Zwolle zijn al uitverkocht, reguliere tickets zijn nog verkrijgbaar.

Lees verder »

Nieuw in Zwolle: Show de Knetter Festival

Nieuw in Zwolle: Show de Knetter Festival

Zwolle – Show de Knetter Festival wordt op 9 juli voor de eerste keer georganiseerd in Zwolle. Het festival biedt een podium voor jong muzikaal talent. Zowel bekende muzikanten als amateurmuzikanten treden op.

Met diverse optredens en muziekworkshops sluit Zwolle Presents het schooljaar goed af. Er komen drie podia waar de hele dag door diverse optredens te zien zijn. Er worden verschillende muziekworkshops gegeven en je kunt allerlei instrumenten uitproberen. Er komt ook een fotostudio waar bezoekers met hun instrument gefotografeerd kunnen worden. Daarnaast zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden en is er klein vermaak, zoals een springkussen, schminken en een grabbelton.

Lees verder »

Symposium Vrouwkracht & Tijdgeest

Symposium Vrouwkracht & Tijdgeest

Zwolle – Wat wordt de impact van technologie als AI (kunstmatige intelligentie) in de zorg, de sector waarin juist veel vrouwen werken? En wat betekent de ambitie van Zwolle om in 2030 de vierde economische topregio van Nederland te zijn specifiek voor de kansen van vrouwen?

Deze en andere onderwerpen worden uitgediept op het feestelijk evenement Vrouwkracht & Tijdgeest waarmee vrouwennetwerk VVAO Zwolle op 3 juni haar 75-jarig bestaan viert in De Agnietenberg. “We zetten Zwolle op de kaart,” zeggen Netty Wakker, directeur van Kennispoort Regio Zwolle en Trudy Huisman, voorzitter Economic Board Regio Zwolle. Deze sprekers op het evenement Vrouwkracht & Tijdgeest zetten zich in om van Zwolle een economische topregio te maken. “De kracht zit in het samenbrengen van talent, kennis èn elkaar iets gunnen,” zeggen beiden vol overtuiging.

Lees verder »

Uitbarsting van culturele activiteiten in Dieze-Oost

Uitbarsting van culturele activiteiten in Dieze-Oost

Zwolle – Afgelopen zomer 2021 was het raak. De wijk Dieze–Oost werd positief verrast door de komst van Festival Zwetsen & Kletsen in Park de Hogenkamp.

Het was een tweedaagse uitbarsting van culturele activiteiten voor jong en oud, omlijst door live optredens van talentvolle doorbrekende bands en singer-songwriters en de aanwezigheid van diverse foodtrucks. En nu keert Festival Zwetsen & Kletsen terug. De organisator van het festival, Stichting Wildebras, is door wijkbewoners met open armen ontvangen.

Lees verder »

Festival Het Tussenland maakt programmering bekend

Festival Het Tussenland maakt programmering bekend

Zwolle – Van de grijns van een Djinn tot De poppenspeler van Warschau, van Het feest van de dwazen en De zeven schaduwpoorten tot de Tonnemannen van Zwolle. Van trapezespektakel tot theatrale acrobatiek, van vlijmscherpe Nederlandse raps en melancholieke fado tot Ethiopische jaren-60-funk. Dat is het veelkleurige palet waarmee Festival Het Tussenland antwoord geeft op de vraag welke verhalen er verteld moeten worden in deze tijd, na deze jaren.

Het programma van Festival het Tussenland, van 3 tot en met 5 juni in Zwolle, is bekend en staat online. Kom genieten van theatrale vertelshows, adembenemend circustheater en bruisende rootsconcerten. Ben jij erbij? Het festival is gratis toegankelijk.

Lees verder »