Kinderen leren programmeren tijdens Devoxx4Kids

Kinderen leren programmeren tijdens Devoxx4Kids

Zwolle – Zaterdag kregen kinderen van 10 tot 14 jaar de kans om aan verschillende soorten programmeersessies deel te nemen tijdens het programmeer/robotica event Devoxx4kids Tijdens deze uitvoering van Devoxx4Kids volgden kinderen interactieve workshops. Leren programmeren lijkt complex doordat er veel verschillende programmeertalen bestaan. Daarom laten de workshops kinderen spelenderwijs leren wat er mogelijk is met computers.

Softwareontwikkelaar Luminis en Hogeschool Viaa organiseerden opnieuw het Devoxx4kids-event in Zwolle, na succesvolle eerdere edities. Kinderen uit de regio waren welkom om te leren programmeren tijdens een Devoxx4Kids-event. Zij worden daarbij ondersteund door workshopleiders van Luminis en krijgen ook begeleiding van Pabo-studenten van de Hogeschool Viaa.

Lees verder »

Pinball enthousiastelingen genieten volop in de IJsselhallen tijdens Dutch Pinball Open 2019

Pinball enthousiastelingen genieten volop in de IJsselhallen tijdens Dutch Pinball Open 2019

Zwolle – Honderden enthousiastelingen bezochten zaterdag de in de IJsselhallen gehouden Dutch Pinball Open. Nadat het evenement meerdere malen in Brabant gehouden is koos de organisatie dit jaar voor Zwolle.

Dat het een evenement is dat internationale bezoekers naar Zwolle bracht bleek wel aan de vele buitenlandse kentekens die te zien waren op de parkeerplaats. Uit heel Nederland maar ook van daarbuiten stroomden de fanatiekelingen en nieuwsgierigen de IJsselhallen binnen, waar zo’n 200 flipperkasten uitgestald stonden. Allemaal ingesteld op “Free Play”.

Lees verder »

SamenZwolle lanceert dé activiteitenagenda voor Zwolse ouderen

SamenZwolle lanceert dé activiteitenagenda voor Zwolse ouderen

Zwolle – Om de Zwolse ouderen een handje te helpen is er een mooi activiteitenoverzicht samengesteld op www.samenzwolle.nl/samenouderen. Hier zien de Zwolse ouderen in één oogopslag wat er die dag, week of maand te doen is. Ook is er een flyer ontwikkeld (waar een greep van alle activiteiten die er zijn in staan) voor de ouderen die online minder of niet actief zijn en ook graag op de hoogte zijn van het activiteitenaanbod in de stad.

“Er is iedere dag iets leuks te doen in Zwolle voor ouderen. Van sport en spel tot groen en theater. En dat moeten de ouderen weten! Het doel hiervan is dat ouderen een rijkere invulling van de dag ervaren of eigenlijk zelfs gaan uitzien naar de dag, waarbij geen belemmeringen zijn. Op een prettige, informele manier hun netwerk vergroten, om zo eenzaamheid terug te dringen en zelfredzaamheid te stimuleren. En hopelijk een grotere leefwereld gaan ervaren. Een wereld waar mooie, nieuwe en slimme verbindingen ervoor zorgen dat ouderen volop mee kunnen doen met alles wat Zwolle te bieden heeft. Zodat alle ouderen in Zwolle het gevoel hebben ertoe te doen!”

Lees verder »

Trouw in de kou!

Trouw in de kou!

Zwolle – Een oproep aan trouwlustige koppels! Wegens het grote succes van afgelopen jaar is het dit jaar ook weer mogelijk om jouw geliefde ten huwelijk te vragen bij het Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle.

Vorig jaar hebben honderden mensen zich aangemeld om op hun knie te gaan in de -10 graden Celsius vrieshal. Arnold Spijk en zijn geliefde Irene Polane uit Gasselternijveen, waren toen de gelukkigen. Arnold ging in de bevroren wereld bij Romeo & Julia op zijn knieën en Irene riep volmondig: JA!

Lees verder »

Wythmenerplas tóch weer locatie van Dancefeesten

Wythmenerplas tóch weer locatie van Dancefeesten

Zwolle – De gemeente heeft de Zwolse kalender voor 2020 gevuld en maakt bekend wat er aankomend jaar in onze stad te doen is. Deze agenda is stevig gevuld met sportieve, culturele en culinaire evenementen.

Wat echt opvalt is dat er meer dancefeesten gepland staan dan afgelopen jaar. De gemeente geeft aan dat er mogelijk niet twee, maar vijf dancefeesten in Zwolle zijn. De jongeren die van dansen en muziek houden nog meer beleven in Zwolle. Zij kunnen náást de al bestaande dance-evenementen Kingdance en Dance4Liberation in 2020 ook terecht bij één of mogelijk twee nieuwe dance-evenementen aan de Wijthmenerplas.

Lees verder »

Intocht Sinterklaas Zwolle belooft weer groot festijn te worden

Intocht Sinterklaas Zwolle belooft weer groot festijn te worden

Zwolle – De eerste nachtvorst is al weer gemeten in Zwolle. En dat betekent dat de koude maar gezellige wintermaanden weer voor de deur staan.

Eén van de spannende dagen voor de kinderen uit Zwolle is natuurlijk pakjesavond. Maar geen pakjesavond zonder Sinterklaas. Op zaterdag 16 november zal de goedheiligman weer voet aan wal zetten op het Rodetorenplein, waarna hij met parade door de binnenstad zal rondgaan. Maar net als andere jaren is er die zaterdag veel meer te doen in de stad.

Lees verder »

Muziek van Popronde gaat los in Zwolse binnenstad

Muziek van Popronde gaat los in Zwolse binnenstad

Zwolle – Sinds vrijdagmiddag 16:00 uur klinkt er muziek in de binnenstad. Op verschillende plekken spelen onbekende bands in de hoop meer bekendheid te krijgen. Van 12 september tot 17 november zijn er naast Zwolle zijn er nog veertig andere steden die een Popronde hebben.

De Popronde is voor (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour-en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live muziekgebied – buiten de mainstream om – in Nederland gebeurt. Van metal tot hiphop, van singer-songwriters tot drum ’n bass, van rock tot blues, bijna elk genre is vertegenwoordigd. Jaarlijks worden ongeveer 140 bands uit de circa 1300 aanmeldingen geselecteerd. De Popronde is een showcasefestival en bevat geen wedstrijdelement.

Lees verder »

World Press Photo Expo komt weer naar Zwolle

World Press Photo Expo komt weer naar Zwolle

Zwolle – Ook dit jaar is Zwolle erin geslaagd om World Press Photo binnen te halen. De wereldberoemde tentoonstelling van fotojournalistiek is te zien van 30 november tot en met 22 december in de Grote Kerk (Academiehuis) in Zwolle.

World Press Photo is een wereldwijde prestigieuze wedstrijd voor fotojournalistiek. Een vakkundige internationale jury koos uit 78.801 inzendingen door 4738 fotografen de winnaars in 8 categorieën: eigentijdse thema’s, leefomgeving, algemeen nieuws, langdurige projecten, natuur, portretten, sport en hard nieuws. Ook de foto van het jaar is gekozen door deze jury. Alle winnende foto’s worden tentoongesteld in Zwolle. De reizende tentoonstelling deed al ruim honderd steden in 45 landen aan.

Lees verder »

Dove en horende acteurs staan samen op het podium van Schouwburg Odeon in unieke voorstelling

Dove en horende acteurs staan samen op het podium van Schouwburg Odeon in unieke voorstelling

Zwolle – Zondag 24 november is de voorstelling KIJK ME van De Noorderlingen Vooropleiding Theater te zien in Schouwburg Odeon. Een bijzondere, visuele en fysieke voorstelling waarin dove en horende spelers samen op het podium staan. Voor iedereen, met of zonder gehoor.

“Zou ik een voorstelling kunnen maken met dove en horende acteurs samen? Kan ik deze twee werelden samenbrengen?” Dit zijn twee vragen die al jaren door het hoofd van theatermaker Lies van de Wiel spookten. Ze schakelde tolk Nederlandse Gebarentaal en theatermaker Tineke Groenenboom in en zo ontstond langzamerhand het idee voor KIJK ME: een voorstelling voor iedereen, met of zonder gehoor.

Lees verder »

Nederlands IJsbeelden Festival weer in Zwolle

Nederlands IJsbeelden Festival weer in Zwolle

Zwolle – Van 14 december 2019 tot en met 1 maart 2020 staat het grootste ijssculpturen festival van Europa, in Nederland. De beste ijscarvers ter wereld komen naar Zwolle waar ze aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw.

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival is: “R-IJS DOOR DE TIJD”. De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 550.000 kilo ijs en sneeuw. Daarmee vertalen zij het thema “R-IJS DOOR DE TIJD” in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer.

Lees verder »

Doe’s Gek weer in de IJsselhallen in Zwolle

Doe’s Gek weer in de IJsselhallen in Zwolle

Zwolle – Het is weer herfstvakantie in onze regio. Inmiddels al weer voor de derde keer wordt in de herfstvakantie “Doe’s gek” georganiseerd in de IJsselhallen. Een event speciaal voor kids.

In de IJsselhallen worden diverse activiteiten aangeboden voor kinderen. Onder andere spelcomputers, Lego, springkussens en een draaimolen zijn beschikbaar om de kinderen te doen vermaken.

Lees verder »