Nacht van de Nacht in Doepark Nooterhof

Nacht van de Nacht in Doepark Nooterhof

Zwolle – In een schemerig Doepark Nooterhof bruist het van de sfeervolle duistere activiteiten voor jong en oud op zaterdag 27 oktober van 19.00-22.00 uur. Dan organiseert de Milieuraad Zwolle de Zwolse Nacht van de Nacht.

Ook bij slecht weer is er van alles te doen. Er is een buiten- en binnen- programma. Onder andere een spectaculair Nachtcircus met Jeugdcircus Pavarini, verteltheater met Arabische Nachtsprookjes, een spannende escape room, een bijzonder virtueel avontuur in 3D,  sterrenkijken en presentaties over de sterrenhemel , een nachtnatuur-speurtocht,  activiteiten over natuurlijk vuur,  van alles over nachtdieren, en ervaar wat het donker met je doet. Bijzondere opening om 19.00 uur, met medewerking van het jeugdcircus. Toegang is gratis.

Lees verder »

Doe’s Gek is er voor alle kinderen

Doe’s Gek is er voor alle kinderen

Zwolle – Het evenement Doe’s Gek, dat dit jaar tijdens de herfstvakantie voor de tweede keer wordt gehouden in de IJsselhallen. In samenwerking met Stichting Kind in Beeld kunnen wederom ook kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen genieten van al het speelplezier.

Anke Bosch van de Zwolse Stichting Kind in Beeld: “Vorig jaar hadden we een zelfde samenwerking en dat was een groot succes met vele blije kinderen. We zijn dan ook heel erg blij dat Doe’s Gek de kinderen weer deze mogelijkheid wil aanbieden.” Dat er veel vraag naar is vanuit de doelgroep blijkt ook dit jaar, want binnen enkele dagen dat Stichting Kind in Beeld de gratis tickets aanbood via hun kanalen waren ze al weg. Bosch: “Het ging dit jaar wel heel snel. Het is tevens een besef dat er heel Zwolse kinderen in armoede opgroeien en zo’n gezellig dagje uit goed kunnen gebruiken”.

Lees verder »

Britse nummer-1 band Procol Harum voor optreden naar Hedon

Britse nummer-1 band Procol Harum voor optreden naar Hedon

Zwolle – De Britse band Procol Harum komt op donderdag 1 november voor een optreden naar het Zwolse poppodium Hedon. De band die in de jaren zestig bij elkaar kwam scoorde met het nummer A Whiter Shade of Pale een grote hit wat in verschillende landen waaronder Engeland op de nummer 1 positie stond.

In 2018 viert de band dat ze maar liefst vijftig jaar actief zijn. Een mijlpaal die de band viert doormiddel van een een unieke cd-box en uiteraard deze show in Zwolle. De samenstelling van de band is in de loop van de jaren vaak veranderd, maar zanger/pianist Gary Brooker en tekstschrijver Keith Reid blijven de band trouw. De kaartverkoop voor dit optreden is van start gegaan.

Lees verder »

IJsselhallen in het teken van de geit

IJsselhallen in het teken van de geit

Zwolle – Op zaterdag 29 september staat de geit centraal in de IJsselhallen Zwolle. Zowel professionals als liefhebbers kunnen kennismaken met alle aspecten van de geitenhouderij. Met volop nieuws, praktische tips, ideeën en wetenswaardigheden belooft het een leerzame dag te worden. Bovendien houdt de Stichting Landelijke Geitenkeuring de gehele dag de Nationale Geitenkeuring.

Bezoekers van het Geitenevent kunnen workshops volgen over uiteenlopende onderwerpen. Opfok, bedrijfsinformatie, een blik op de toekomst, data, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Alles komt aan bod.  

Lees verder »

Holland Got's Talent zoekt publiek als jury

Holland Got's Talent zoekt publiek als jury

Zwolle – Op 19, 20, 21, 22 en 23 oktober keert het spectaculaire ‘Holland’s Got Talent’ weer terug in Zwolle. De auditierondes van dit succesvolle RTL 4-programma worden opgenomen in theater 'De Spiegel’ en jij kan als allereerste getuige zijn van de grappigste, ontroerendste en spectaculairste audities uit heel Nederland!

Nieuw in de jury dit seizoen is televisiepresentator, zanger en komiek, Paul de Leeuw. Paul zal samen met juryleden Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Dan Karaty al het talent beoordelen. De presentie ligt dit nieuwe seizoen in handen van Humberto Tan.

Lees verder »

Outdoor Roller Disco op het Grote Kerkplein

Outdoor Roller Disco op het Grote Kerkplein

Zwolle – Na het grote succes van eerdere indoor edities is Buro Ruis op vrijdag 14 september terug met een speciale editie van de Roller Disco.

De studentenorganisatie pakt groots uit met een Roller Disco XL op het Grote Kerkplein in Zwolle. Met funky disco platen en de leukste glitteroutfits verwacht de organisatie ook deze editie weer een geslaagd feest. Van de Bee Gees tot aan ABBA, de grootste disco hits zullen tijdens deze avond uit de speakers rollen. Gezelligheid is gegarandeerd, iedereen is welkom vanaf 16 jaar.

Lees verder »

Eerste Foto en Film Festival De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018

Eerste Foto en Film Festival De Stad Vertelt met o.a. de World Press Photo tentoonstelling 2018

Zwolle – Van 31 augustus tot en met 2 september 2018 wordt het eerste Foto en Film Festival De Stad Vertelt in het Academiehuis Grote Kerk Zwolle georganiseerd. Naast de World Press Photo tentoonstelling 2018 zijn er meerdere tentoonstellingen te bezoeken en is er een interessant programma met internationale, landelijke en Zwolse professionele fotografen en filmers.

Chris Keulen, winnaar Zilveren Camera Canon, komt op 31 augustus 2018 in het Foto en Film Café vertellen over zijn fotoserie Kwetsbare Liefde. Naast zijn presentatie en een interview met Bert Janssen, fotograaf, en Gertjan Aalders, voorzitter vakjury, kunnen bezoekers zelf aan de slag in het Foto en Film Cafe met bekende fotografen en filmers. 

Lees verder »

Parade Stadsfestival in Zwolle

Parade Stadsfestival in Zwolle

Zwolle – Speciaal voor het Stadsfestival hebben alle eerstejaars studenten van de ArtEZ Academie voor Art & Design, Docent Theater en het Conservatorium in Zwolle samen met Theater Gajes een beeldende en muzikale theatrale gemaakt. Je wordt meegenomen in hun zoektocht naar identiteit. In de parade komen diverse kunstvormen samen, denk aan fysiek spel, animaties, installaties, composities, tekst en nog veel meer. Kom kijken en maak kennis met de creatieve talenten van de toekomst!

Een parade van extremiteiten waarin voor alle extremen een plek is! Een ‘inclusieve’ parade waarin een stel nieuwelingen zich voorstelt aan de stad.

Lees verder »

Night Skate Zwolle voor Stichting MS Research

Night Skate Zwolle voor Stichting MS Research

Zwolle – Op vrijdag 24 augustus is de vierde én speciale editie van de Night Skate Zwolle vanaf Park de Wezenlanden. Tijdens deze tocht halen we, samen met Ronald Mulder, geld op voor Stichting MS Research. Voor deze editie vragen we daarom €5,00 inschrijfgeld en dat gaat in z’n geheel naar het goede doel. Dus door jouw deelname aan de Night Skate Zwolle help je je medemens.

Warming up door Ronald Mulder
Om 19.00 uur begint Ronald Mulder met de Stunned Warming Up om te oefenen met remmen en rijden in een groep. Dus wil je nog wat tips van een topper, kom dan op tijd! Om 19.30 uur klinkt het startschot en gaan we skaten op de openbare weg richting Aa-landen onder begeleiding van verkeersregelaars en muziek. Iedereen die redelijk goed kan skeeleren en 12 jaar of ouder is kan meedoen. De tocht duurt ongeveer 2 uur (bijna 15 kilometer).

Lees verder »

Talent gezocht voor Wijkfestival Zwolle-Zuid

Talent gezocht voor Wijkfestival  Zwolle-Zuid

Zwolle – Zwolle-Zuid is een veelzijdige wijk, met vele talenten. Welke, dat wordt onder meer tijdens de tweede editie van het Wijkfestival Zwolle-Zuid op zaterdag 29 september voor het voetlicht gebracht. Zowel tijdens een grote informatiemarkt met allerlei leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud, als tijdens een Talentenjacht voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. Deelnemers voor de Talentenjacht kunnen zich nog aanmelden tot en met 1 september.

Het Wijkfestival Zwolle-Zuid is op 29 september van 12.30-15.30 uur in en om Winkelcentrum Zwolle Zuid en wijkcentrum De Pol. Het is de tweede editie van het wijkfestival, dat op een leuke en interessante wijze organisaties uit de wijk en thema’s die in ‘zuid’ spelen voor het voetlicht brengt. Vaste onderdelen van het programma zijn stands van wijkorganisaties en -verenigingen, kinderactiviteiten en workshops waar bezoekers uitgedaagd worden om mee te denken en te praten over onderwerpen die belangrijk zijn voor hun wijk.

Lees verder »

Zwolle kleurt in 2019 al roze

Zwolle kleurt in 2019 al roze

Zwlle – De initiatiefnemers van “Roze Zaterdag 2020’ waren er helaas niet in geslaagd om de officiële Roze Zaterdag in 2020 naar Zwolle te halen, en zagen Leeuwarden deze wedstrijd winnen. Echter bleek dit een startsein te zijn voor een back-up plan wat al klaar lag voor het geval dit zou gaan gebeuren, en wat nu ondersteund door het enthousiasme van de Gemeente en Provincie een jaar eerder georganiseerd zal gaan worden!

Het belangrijkste doel was met de Roze Zaterdag om de zichtbaarheid van LHBTI+ organisaties, groot én klein te vergroten, en om dit gedachtengoed door te zetten doen de initiatiefnemers dit nu door middel van een botenparade door de Zwolse grachten, verschillende voorstellingen, voorlichtingen en meerdere feesten door de binnenstad tijdens het “Zwolle Pride Weekend”, waardoor de organisatie de LHBTI’ers wil laten zien dat ze trots mogen zijn op wíe zij zijn en van wie zij houden.

Lees verder »

Bruisboot met intieme shows Krystl en Rob Dekay tijdens Stadsfestival

Bruisboot met intieme shows Krystl en Rob Dekay tijdens Stadsfestival

Zwolle – Buro Ruis en het Stadsfestival slaan de handen ineen en presenteren een bijzondere vaarroute met op vrijdag 31 augustus een intiem optreden van Rob Dekay en op zaterdag 1 september een set van Krystl. Er zijn slechts enkele kaarten beschikbaar.

Rob Dekay
Rob Dekay maakt eigenzinnige en soulvolle country-pop. In 2010 kwam Rob Dekay in aanraking met de hiphop-formatie FATA uit Deventer, het begin van een serieuzer avontuur in de muziekwereld. Zo werkte hij in 2014 met Akwasi aan diens soloalbum Daar Ergens en maakte hij in 2015 met Dio het nummer Leuke Meisjes, waarmee hij het jaar ervoor ook als Ambassadeur van de Vrijheid het land doorkruiste. Rob stond op Lowlands, speelde maar liefst vijf maal op Oerol, tweemaal op Where the Wild Things Are en was o.a. te horen op Zwarte Cross, Solar Festival en Paaspop. 

Lees verder »