Vierde Rietdekkersbeurs in IJsselhallen

Vierde Rietdekkersbeurs in IJsselhallen

Zwolle – Op vrijdag 6 maart wordt alweer de vierde editie van de Rietdekkersbeurs georganiseerd in de IJsselhallen in Zwolle. De Rietdekkersbeurs is dé tweejaarlijkse vakbeurs voor alle rietdekkersbedrijven, zowel nationaal als internationaal.

Diverse toeleveranciers presenteren op de beurs de laatste innovaties, er worden presentaties gehouden over actuele onderwerpen in de branche en natuurlijk is er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje collega’s te treffen, inspiratie op te doen en nieuwe contacten te leggen.

Lees verder »

Veel mooie koeien in IJsselhallen tijdens Nationale Vleesvee Manifestatie

Veel mooie koeien in IJsselhallen tijdens Nationale Vleesvee Manifestatie

Zwolle – Zaterdag stonden de IJsselhallen vol met koeien. De Federatie Vleesveestamboeken Nederland organiseerde een nationale keuring, de Nationale Vleesvee Manifestatie.

Tijdens dit evenement kon het publiek kan genieten van de fokkerijpassie van diverse vleesveerassen. Deze editie heeft een extra feestelijk tintje aangezien de Federatie dit jaar 30 jaar bestaat.

Lees verder »

Zwolse Vogelmarkt gaat gewoon door

Zwolle – Op zaterdag 19 september vindt in de IJsselhallen Zwolle weer een editie van de Zwolse Vogelmarkt plaats. Deze vogelmarkt is de grootste in Europa en de organisatie is in handen van de marktcommissie van de Volièrevriend welke deze markt voor de 62e keer organiseert! De markt bestaat uit 2850 strekkende meter aan schragen op een oppervlakte van maar liefst 11.500 m².

dsc_8572.jpg

Uit alle delen van Europa komen de 480 verkopers en bieden een ongekend scala vogels aan. Ook kunt u terecht voor advies en vele vogelbenodigheden. De vogels worden verkocht uit kooien en niet uit lopers. Door kwaliteitsinspecteurs wordt er gecontroleerd op diverse zaken zoals: overbevolking, voer, water, gezondheid etc. Door de vereniging worden 75 vrijwilligers ingezet om dit evenement in goede banen leiden. Deze markt is weer groter dan de vorige vogelmarkten.

Lees verder »

Handwerkbeurs gratis op zondag voor mannen

Zwolle – Zoals al vele jaren is ook dit jaar de handwerkbeurs weer neergestreken in de Zwolse IJsselhallen. Een bijzonder moment is dat op zondag de mannen gratis entree hebben. Morgen kunt u nog terrecht van 10.00 – 16.00 uur

De kassa en het restaurant gaan om 9.30 uur open zodat u voor de beurs nog een kop koffie kunt drinken. n Zwolle kunt u uiteraard volop genieten van vele stands op het gebied van verschillende handwerk- en textieltechnieken zoals borduren, breien, patchwork en quilten, vilt, naai- en borduurmachines, hardanger, kantklossen, kralen en veel meer. Verder zijn er diverse activiteiten zoals vele workshops en demonstraties.

Lees verder »

Handwerkbeurs gratis op zondag voor mannen

Zwolle – Zoals al vele jaren is ook dit jaar de handwerkbeurs weer neergestreken in de Zwolse IJsselhallen. Een bijzonder moment is dat op zondag de mannen gratis entree hebben. Morgen kunt u nog terrecht van 10.00 – 16.00 uur

De kassa en het restaurant gaan om 9.30 uur open zodat u voor de beurs nog een kop koffie kunt drinken. n Zwolle kunt u uiteraard volop genieten van vele stands op het gebied van verschillende handwerk- en textieltechnieken zoals borduren, breien, patchwork en quilten, vilt, naai- en borduurmachines, hardanger, kantklossen, kralen en veel meer. Verder zijn er diverse activiteiten zoals vele workshops en demonstraties.

Lees verder »

Classic Car Sensation Zwolle afgelast

Zwolle – Vanwege de tijdelijke opvang van maximaal 400 vluchtelingen op dringend verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan de gemeente Zwolle, kan het voor 18 en 19 oktober geplande klassiekerevenement Classic Car Sensation Zwolle in de IJsselhallen Zwolle helaas niet doorgaan.

oldtimerbeurs_ijsselhallen.jpg

De noodopvang voor vluchtelingen uit Syrië, Eritrea en Somalië vindt plaats in één van de twee hallen waar Classic Car Sensation zou plaatsvinden. Vervangende ruimte binnen het IJsselhallencomplex was op de genoemde data niet beschikbaar, en gesprekken over het aanbieden van alternatieve accommodatie die zowel voor wat betreft de geplande totale vloeroppervlakte van 10.000 vierkante meter als qua ambiance aan de oorspronkelijke opzet van het auto- en lifestylefestijn zou voldoen, hadden niet het gewenste resultaat. Daarom is besloten, Classic Car Sensation Zwolle geen doorgang te laten vinden.

Lees verder »

Landbouwminiaturenbeurs Zwolle

Zwolle – Dit weekend vond in de IJsselhallen van Zwolle de 25e editie van de Landbouwminiaturenbeurs plaats. Het was er zaterdag een drukte van jewelste. De aanloop uit eigenlijk heel Europa was groot. De hele parkeerplaats bij de IJsselhallen was geheel bezet, wat aangeeft dat dit een populair evenement is.

miniaturen-25.jpg 

Tijdens de Landbouwminiaturenbeurs en tentoonstelling zijn er standhouders uit vrijwel alle landen van Europa. Miniaturen en aanverwante verzamelaarsobjecten zoals folders, boeken en speldjes worden te koop en om te ruilen aangeboden. Er zijn zeldzame collectors-items te zien en schaalmodellen die door leden van de vereniging zelf gemaakt zijn. Verder waren er shows met radiografisch bestuurbare minaturen en konden kinderen zich met speelgoed uitleven op een zandbult. De landbouwminiaturen zijn zondag ook nog in de IJsselhallen te bewonderen. Entree € 5,00, voor leden gratis (op vertoon van lidmaatschapskaart 2013). Kinderen tot 13 jaar gratis entree (onder begeleiding van een volwassene).

miniaturen-5.jpg 

miniaturen-14.jpg 

miniaturen-24.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Lees verder »

Acht stamboeken bij NVM in IJsselhallen Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 26 oktober kiezen 8 stamboeken de nationaal kampioenen in IJsselhallen Zwolle. Ruim 430 dieren betreden vanaf 9.00 uur de IJsselhallen. De kampioenen defileren om 15.30 uur. Onder het motto van (h)eerlijk vlees uit passievolle fokkerij! is er tijdens de keuring de mogelijkheid het kwaliteitsvlees te proeven.

De derde Nationale Vleesveemanifestatie is een keuring waar vleesveefokkend Nederland zich van zijn beste kant laat zien. Ruim 430 dieren zijn bij de organisatie aangemeld. Vanuit het Blonde d’Acquitainestamboek komen de meeste dieren naar IJsselhallen Zwolle, op de voet gevolgd door de rassen Limousin, Verbeterd Roodbont, Belgische Witblauw, Piemontese, Charolais, Marchigiana en Hereford.

Lees verder »

Kynologisch Nederland in Zwolle op show

Zwolle – 1 en 2 oktober is Zwolle weer het centrum van de Kynologie in Nederland. Meer dan 2200 honden zijn in de IJsselhallen om deel te nemen aan de IJsselshow. Het is voor de 11e keer dat de Stichting Organisatie Hondenshow Zwolle deze grote internationale show organiseert. Op de twee dagen zijn ruim 230 rassen vertegenwoordigt, een unieke collectie honden die uit alle hoeken van Europa komen. Naast de bij iedereen bekende rassen zijn er dit jaar ook rassen die je niet alle dagen ziet zoals de Kishu, de Tosa en de Västgotaspets. Omdat er zoveel onbekende rassen komen wordt er in de erering beide dagen een presentatie gegeven van de unieke en exotische rassen.

ijsselshow_img_9257.jpg

Vanwege het warme weer waarschuwt de organisatie om geen honden in de snikhete auto’s achter te laten maar toch kwamen er meldingen bij de dierenambulance binnen van dierenbezitters die dat wel hadden gedaan. Wanneer mensen geen gehoor gaven hun dier eruit te halen dan deed de dierenambulance dit ten koste van een autoruitje.

ijsselshow_img_9068001.jpg

ijsselshow_img_9221.jpg

ijsselshow_img_9227.jpg

Lees verder »

Lodewijk Hoekstra op Dé Tuinbeurs van 11 – 13 februari

Zwolle – Lodewijk Hoekstra van Eigen Huis & Tuin RTL4 geeft inspirerende workshops (zondag) en de Zandtovenaar bekend van KRO Kindertijd laat een betoverend optreden zien van zand, licht en magie op een gigantisch lichtbak (zaterdag) op Dé Tuinbeurs op 11 – 13 februari in de Zwolse IJsselhallen.

combifoto_tuinbeurs_6280_0310.jpg

Tijdens de ludieke Tuintours worden bezoekers rondgeleid over de beurs langs de prachtigste modeltuinen en interessantste producten. Inspirerend! Presentator en tuinman Lodewijk Hoekstra bekend van o.a. Eigen Huis & Tuin (RTL 4) geeft op zondag inspirerende workshops en deskundige adviezen. De Zandtovenaar (te zien in de gelijknamige televisieserie bij KRO Kindertijd) zal op zaterdag een magische show neerzetten. De Zandtovenaar strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. Ervaar het zelf, zand komt tot leven! Verder zijn er op Dé Tuinbeurs Zwolle diverse interessante demonstraties, workshops en presentaties. Live muziek zal zorgen voor nog meer sfeer.

Lees verder »

17e editie van Europa’s grootste karperbeurs

Zwolle – Zaterdag 5 en zondag 6 februari 2011 worden de deuren van de IJsselhallen Zwolle wagenwijd opengezet voor bezoekers van de grootste karperbeurs in Europa. Carp Zwolle bevat dit jaar weer volop interessante ingrediënten voor zowel de beginnende als de gevorderde karpervisser.

g_rick_bongers_470.jpg
Gastspreker Rick Bongers

Diverse demonstraties van Europa’s beste karpervissers die er ook zijn om advies te geven om de echte kanjers aan de kant te krijgen. De aanwezigheid van alle topmerken uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland maken het aanbod van deze beurs zeer compleet. Zoals altijd zullen de beste winkeliers, groothandels en karperspeciaalzaken uit binnen en buitenland aanwezig zijn, plus alle bekende karpervissers. Ook kan men schitterende dialezingen bijwonen. Op de website http://www.carpzwolle.nl/ staat het volledige dialezingen programma.  

Lees verder »

K3 Show populairder dan ooit!

Zwolle – Goed nieuws voor alle K3-fans! De populairste meidengroep van de lage landen komt op 1, 2 en 3 oktober met hun nieuwe show naar de IJsselhallen in Zwolle!! De shows zijn op 1 oktober om 14u en 17u, op 2 oktober om 11u, 14u en 17u en op 3 oktober om 11u, 14u en 17u. De run op de allerlaatste kaarten is begonnen!

k3_ijsselhallen_2009_8935_470.jpg
Archieffoto
K3 is populairder dan ooit! Met de single MaMaSé! verbraken Karen, Kristel en Josje vorig jaar alle records en de gelijknamige CD (inmiddels meer dan triple platina) staat drie maanden na release nog altijd in de album top 10. Na het zwangerschapsverlof van Karen en de geboorte van diens zoontje Sky deze winter, is K3 dit najaar terug in Nederland met een fonkelnieuwe show! De K3 shows in het najaar van 2009 (MaMaSé! shows) waren tot op de laatste kaart uitverkocht en met de nieuwe K3 show lijkt het al snel dezelfde kant op te gaan.   

Lees verder »