KPN start met aanleggen glasvezel in Ittersum Zwolle

KPN start met aanleggen glasvezel in Ittersum Zwolle

Zwolle – KPN NetwerkNL heeft maandag bekend gemaakt glasvezel in de Zwolse wijk Ittersum aan te willen gaan leggen. Ittersum is onderdeel van de plannen om de komende drie jaar ongeveer één miljoen huishoudens van glasvezel te voorzien. De planning is om 15 juli te starten met de werkzaamheden.

“In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan en hierdoor is Ittersum klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst”, zegt Jeroen Deen, gebiedsmanager. De afgelopen periode heeft KPN ook glasvezel gelegd in de wijk Dieze.

Lees verder »

Warme braderie in Zwolle Zuid

Warme braderie in Zwolle Zuid

Zwolle – Zaterdagmiddag was er de jaarlijkse braderie in winkelcentrum Zwolle Zuid. Het winkelcentrum was gevuld met gezellige kramen en er was voor jong en oud heel veel te beleven.

Er stonden diverse kraampjes waar leuke spulletjes te koop waren, naast de kraampjes van de lokale middenstanders. Er was een kinderplein waar ook wat vermaak ter verkoeling was. Niet onwenselijk met de tropische temperaturen op deze zaterdagmiddag. Ondanks de hitte werd de braderie goed bezocht en was het gezellig druk.

Vijftig tinten groen in Zwolle

Vijftig tinten groen in Zwolle

Zwolle – Inwoners van de Zwolse wijk Assendorp hebben de handen ineengeslagen en besloten hun huizen te isoleren, minder energie te gebruiken en de wijk te verduurzamen. Daarvoor hebben zij de actie vijftig tinten groen op touw gezet.

Dinsdag 25 juni werd in het Dominicanenklooster de website https://50tintengroenassendorp.nl/ gelanceerd. Dit werd gedaan door wethouder Monique Schuttenbeld die benadrukte hoe belangrijk het is dat meer mensen energie- en milieubewust gaan denken. Ze verrichte de lancering door gevelplanten uit te reiken aan de makers van de website.

Lees verder »

Verbinden van verschillende generaties in Dieze-West

Verbinden van verschillende generaties in Dieze-West

Zwolle – Zijn ouderen eenzaam of valt het wel mee? Als het aan de studenten uit het project “Wij(k) leren” ligt is dat nog niet zo eenvoudig om te zeggen. De afgelopen maanden deden zij onderzoek naar deze vraag en stuitte al snel op vooroordelen die niet persé waar hoefden te zijn. Ter afsluiting van het project organiseerden de studenten een vrolijke spelletjesmiddag voor jong en oud. Waarbij verschillende generaties met elkaar verbonden werden.

In het project Wij(k)leren Zwolle worden de krachten gebundeld tussen onderwijs en het werkveld en tussen mbo en hbo. De studenten gaan samenwerken aan echte vraagstukken uit de wijk, samen met andere studenten, professionals en bewoners. Het project biedt de unieke mogelijkheid om mee te lopen in de praktijk van de professionals van het Sociaal Wijkteam Zwolle, Sociaal Raadslieden Zwolle en Travers Welzijn.

Lees verder »

Positieve ervaringen met huisbezoeken Vitaal & Veilig Thuis in de Aa-landen Zwolle

Positieve ervaringen met huisbezoeken Vitaal & Veilig Thuis in de Aa-landen Zwolle

Zwolle – Ouderen, vrijwilligers en samenwerkingspartners zijn positief over de huisbezoeken in de Aa-landen in het kader van het programma Vitaal & Veilig Thuis. Dit blijkt uit onderzoek dat GGD IJsselland in opdracht van de gemeente Zwolle heeft uitgevoerd. Vrijwilligers van Stichting WijZ voeren de huisbezoeken uit.

Het doel van het Zwolse programma Vitaal & Veilig Thuis is het vergroten van de vitaliteit en veiligheid van ouderen zodat ze langer vitaal en veilig thuis kunnen wonen. Om dit doel te bereiken worden er zogenaamde huisscans afgenomen bij de ouderen thuis.

Lees verder »

BuurtAED-actie in Zwolse Ittersum groot succes

BuurtAED-actie in Zwolse Ittersum groot succes

Zwolle – In Zwolle Zuid, in de wijk Ittersum hangt nu een AED in deKappeijne van de Coppelolaan, naast de ingang van de Christelijk Gereformeerde Kerk Zuiderhof. Buurtbewoners hielden samen een inzamelactie voor een AED, via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting. De actie was een groot succes, de buurt haalde binnen drie weken voldoende geld op om de AED met bijpassende buitenkast te kopen. Ook gemeente Zwolle doneerde een mooi bedrag. En de Zuiderhof gaf toestemming voor de locatie en verzorgde de installatie.

Initiatiefnemers van de actie Marianne Grooten en Gerrit Kolkman: “In onze buurt hadden we geen AED die dag- én nacht beschikbaar is. Toen we onze actie startten kregen we veel bijval. Super dus dat het in zo’n korte tijd gelukt is om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Ook zijn we erg blij met de medewerking van de Zuiderhof, waardoor onze AED op een heel geschikte locatie hangt.”

Lees verder »

Opening buurttuin Hof van Breecamp in Zwolle

Opening buurttuin Hof van Breecamp in Zwolle

Zwolle – Gelegen in de wijk Breecamp in Stadshagen ligt buurttuin Hof van Breecamp. Een buurttuin volledige gerund door bewoners. Een nieuwe plek, nadat de oorspronkelijke plek ontruimd moest worden om plaats te maken voor nieuwbouw. Als enig burgerinitiatief van Zwolle heeft Hof van Breecamp een nieuwe, permanente plek gekregen.

De nieuwe Hof van Breecamp staat in het teken van verbinding en ontmoeting. Een paar privé moestuintjes en de rest vol met fruitbomen en fruitstruiken.Ruimte voor workshops, proeverijen, kleine concerten en andere activiteiten. En uiteraard de jaarlijkse streekmarkt Breecamp Bruist. Er is een zwerfboekenkast geplaatst. Afgelopen jaar de buurttuin verkozen tot het beste vrijwilligersinitiatief van Zwolle!

Lees verder »

Wijkmanager Wim van Hattum opent tentoonstelling Alles Stroomt in Aa-landen

Wijkmanager Wim van Hattum opent tentoonstelling Alles Stroomt in Aa-landen

Zwolle – Wijkmanager Wim van Hattum opende op 15 mei de eindtentoonstelling van het kunst- en natuurproject ‘Alles Stroomt’ in de Aa-landen. Hij deed dit door water in een door kinderen gebouwde watermachine te gieten. De watermachine is een van de kunstwerken die de afgelopen maanden door kinderen uit de wijk zijn gemaakt tijdens het kunst- en natuurproject Alles Stroomt.

Het doel van dit project is om (jonge) wijkbewoners kennis te laten maken met de verhalen uit hun eigen wijk en ze op deze manier meer bij hun eigen wijk te betrekken. Tot 15 juni zijn op 8 verschillende locaties in de Aa-landen nog meer dan 100 andere kunstwerken te zien. Voor meer informatie kijk op www.zogemaakt.com/allesstroomt.

Kater Soes vermist

Kater Soes vermist

Zwolle – Sinds 19 december wordt onze lieve kater Soes vermist. De baasjes van Soes  wonen in de Trompstraat, zeeheldenbuurt, Wipstrik.
Soes is een gecastreerde en gechipte kater van 1 jaar oud en draagt een petrol-kleurig suède halsbandje met daaraan een gouden kokertje, waar de onderkant vanaf is gevallen. Soes is erg aanhankelijk, ook op straat. Hij kan niet goed mauwen. Hij heeft speciaal voedsel nodig, zonder wordt hij ziek, verliest zijn vacht en krijgt oogklachten. Hij wordt heel erg gemist.

Lees verder »

Leerlingen Duyvencamp brengen bezoek aan De Berkumstede

Leerlingen Duyvencamp brengen bezoek aan De Berkumstede

Zwolle – Alle  leerlingen van basisschool De Duyvencamp hebben donderdag  kerststukjes uitgedeeld aan de bewoners van De Berkumstede. In het restaurant  zongen de leerlingen bekende kerstliedjes voor de bewoners.

Hierna hebben zij hun eigengemaakte kerstkaarten en kerstbakjes uitgedeeld aan de bewoners. Ook werd er gezongen op de huiskamers, wat veel mooie en ontroerende momenten opleverde.

Gratis reparatie fietsverlichting in Stadshagen

Gratis reparatie fietsverlichting in Stadshagen

Zwolle – Tijdens de volgende Repair Café Stadshagen van 24 november 2018 staat voor de derde jaar het repareren van fietsverlichting centraal. Heeft u een fiets waaraan de verlichting niet goed is, dan staan twee monteurs van Scholten Fietsgoed Stadshagen klaar om de fietsverlichting na te kijken en waar nodig te repareren. Voor de arbeidsloon worden geen kosten in rekening gebracht. Voor mogelijke vervanging van materialen krijgt u bij Scholten Fietsgoed Stadshagen een korting van 15%.
Eind oktober ging de wintertijd weer in. Dat betekent dat het laat licht wordt en vroeg donker. Een goede verlichting helpt voor de zichtbaarheid van fietser en voor de automobilist. Zorg voor eigen (en die van uw kinderen) veiligheid door een goede fietsverlichting! Dit is de vierde keer dat deze actie wordt uitgevoerd. Tot nu toe zijn van 165 fietsen de verlichting weer van goede verlichting voorzien.

Lees verder »

Intocht van Sinterklaas in Assendorp

Intocht van Sinterklaas in Assendorp

Zwolle –  Sinterklaasintocht Assendorp vindt plaats op zaterdag 24 november. Om 14.00u zal de Sint zijn entree maken voor het Dominicanenklooster. Na een feestelijke ontvangst bij het klooster door Ilse Horstman, zal Sint samen met zijn Pieten zijn ronde maken door de Assendorperstraat.
De intocht wordt begeleidt door een muzikale verassing! Tijdens de route is er voor alle kinderen tijd om Sinterklaas de hand te schudden en een praatje te maken met de Pieten.

Lees verder »