Nieuwe banken voor opa’s en oma’s bij De Stadshoeve

Nieuwe banken voor opa’s en oma’s bij De Stadshoeve

Zwolle – ‘Op ons terrein bevindt zich een mooi speelkasteel waar kinderen zich heerlijk, maar ook lang kunnen vermaken. Voor ouders en grootouders willen we daarbij goede zitmogelijkheden bieden. Daarom komen in januari drie nieuwe zitbanken mét rugleuning’, vertelt Esther Jellema, secretaris van stichting De Stadshoeve in Stadshagen.

De Stadshoeve is in september 2017 geopend voor bewoners en bezoekers van Stadshagen. ‘Wij noemen het vooral een ontmoetingscentrum’, legt Jellema uit. ‘Er is een kinderboerderij, we hebben volop speelmogelijkheden, maar de Stadshoeve heeft ook een bistro en ontmoetingsruimten waar mensen kunnen vergaderen.

Lees verder »

Mooiste kerstraam Indische Buurt Zwolle

Mooiste kerstraam Indische Buurt Zwolle

Zwolle – In de Indische Buurt is een oude traditie in ere hersteld. Daar schreef Travers Welzijn een wedstrijd uit voor het mooiste kerstraam. Naast ramen telden ook versierde huizen en tuinen mee.

Op 16 december is de jury door de buurt gegaan en heeft uit alle deelnemers een winnaar gekozen. Op 19 december zijn de prijzen uitgereikt. De winnaar is de Madurastraat 27.

Lees verder »

Wethouder Schuttenbeld presenteert buurtinitiatief in Westenholte

Wethouder Schuttenbeld presenteert buurtinitiatief in Westenholte

Zwolle – Donderdag 12 december was wethouder Schuttenbeld op de Marjoleinweg in Westenholte, waar bewoners het initiatief hebben genomen om hun omgeving een beetje groener te maken.

Zwollenaren voeren op allerlei plekken ideeën uit om iets te verbeteren in hun buurt, straat of wijk. De gemeente stimuleert en ondersteunt zulke initiatieven en roept iedereen op om te komen met nieuwe ideeën.

Lees verder »

Zwolle-Tolhuislanden zet volgende stap met duurzame energie

Zwolle-Tolhuislanden zet volgende stap met duurzame energie

Zwolle – Buurtschap Tolhuislanden heeft de gemeente Zwolle aangeboden om in haar gebied een deel van de duurzame energieproductie in Zwolle voor haar rekening te nemen.

Het aanbod is het resultaat van een gedegen buurtproces, waarbij de bewoners vanuit regie over hun eigen leefomgeving hebben onderzocht in welke mate zij wind- en zonne-energie in hun gebied kunnen en willen realiseren.

Lees verder »

Huiswerkkamer in Stadshagen gestart

Huiswerkkamer in Stadshagen gestart

Zwolle – Huiswerk maken, niet iedereen vindt het even leuk. Maar juist door het samen te doen met andere jongeren, wordt het ineens een stuk minder erg!

Bij de Huiswerkkamer kunnen jongens en meiden uit Stadshagen, Westenholte en Spoolde hun huiswerk maken. De Huiswerkkamer is een rustige plek in jongerencentrum LevelZ. De jongeren kunnen elkaar vragen stellen, of aan de begeleiders die rondlopen.

Lees verder »

KPN start met aanleggen glasvezel in Ittersum Zwolle

KPN start met aanleggen glasvezel in Ittersum Zwolle

Zwolle – KPN NetwerkNL heeft maandag bekend gemaakt glasvezel in de Zwolse wijk Ittersum aan te willen gaan leggen. Ittersum is onderdeel van de plannen om de komende drie jaar ongeveer één miljoen huishoudens van glasvezel te voorzien. De planning is om 15 juli te starten met de werkzaamheden.

“In elk huishouden neemt het datagebruik sterk toe. Ons datagebruik stijgt in Nederland elk jaar met zo’n 30%. Glasvezel kan die groei aan en hierdoor is Ittersum klaar voor alle mogelijkheden van het internet. Nu en in de toekomst”, zegt Jeroen Deen, gebiedsmanager. De afgelopen periode heeft KPN ook glasvezel gelegd in de wijk Dieze.

Lees verder »

Warme braderie in Zwolle Zuid

Warme braderie in Zwolle Zuid

Zwolle – Zaterdagmiddag was er de jaarlijkse braderie in winkelcentrum Zwolle Zuid. Het winkelcentrum was gevuld met gezellige kramen en er was voor jong en oud heel veel te beleven.

Er stonden diverse kraampjes waar leuke spulletjes te koop waren, naast de kraampjes van de lokale middenstanders. Er was een kinderplein waar ook wat vermaak ter verkoeling was. Niet onwenselijk met de tropische temperaturen op deze zaterdagmiddag. Ondanks de hitte werd de braderie goed bezocht en was het gezellig druk.

Vijftig tinten groen in Zwolle

Vijftig tinten groen in Zwolle

Zwolle – Inwoners van de Zwolse wijk Assendorp hebben de handen ineengeslagen en besloten hun huizen te isoleren, minder energie te gebruiken en de wijk te verduurzamen. Daarvoor hebben zij de actie vijftig tinten groen op touw gezet.

Dinsdag 25 juni werd in het Dominicanenklooster de website https://50tintengroenassendorp.nl/ gelanceerd. Dit werd gedaan door wethouder Monique Schuttenbeld die benadrukte hoe belangrijk het is dat meer mensen energie- en milieubewust gaan denken. Ze verrichte de lancering door gevelplanten uit te reiken aan de makers van de website.

Lees verder »

Verbinden van verschillende generaties in Dieze-West

Verbinden van verschillende generaties in Dieze-West

Zwolle – Zijn ouderen eenzaam of valt het wel mee? Als het aan de studenten uit het project “Wij(k) leren” ligt is dat nog niet zo eenvoudig om te zeggen. De afgelopen maanden deden zij onderzoek naar deze vraag en stuitte al snel op vooroordelen die niet persé waar hoefden te zijn. Ter afsluiting van het project organiseerden de studenten een vrolijke spelletjesmiddag voor jong en oud. Waarbij verschillende generaties met elkaar verbonden werden.

In het project Wij(k)leren Zwolle worden de krachten gebundeld tussen onderwijs en het werkveld en tussen mbo en hbo. De studenten gaan samenwerken aan echte vraagstukken uit de wijk, samen met andere studenten, professionals en bewoners. Het project biedt de unieke mogelijkheid om mee te lopen in de praktijk van de professionals van het Sociaal Wijkteam Zwolle, Sociaal Raadslieden Zwolle en Travers Welzijn.

Lees verder »

Positieve ervaringen met huisbezoeken Vitaal & Veilig Thuis in de Aa-landen Zwolle

Positieve ervaringen met huisbezoeken Vitaal & Veilig Thuis in de Aa-landen Zwolle

Zwolle – Ouderen, vrijwilligers en samenwerkingspartners zijn positief over de huisbezoeken in de Aa-landen in het kader van het programma Vitaal & Veilig Thuis. Dit blijkt uit onderzoek dat GGD IJsselland in opdracht van de gemeente Zwolle heeft uitgevoerd. Vrijwilligers van Stichting WijZ voeren de huisbezoeken uit.

Het doel van het Zwolse programma Vitaal & Veilig Thuis is het vergroten van de vitaliteit en veiligheid van ouderen zodat ze langer vitaal en veilig thuis kunnen wonen. Om dit doel te bereiken worden er zogenaamde huisscans afgenomen bij de ouderen thuis.

Lees verder »