Opening buurttuin Hof van Breecamp in Zwolle

Opening buurttuin Hof van Breecamp in Zwolle

Zwolle – Gelegen in de wijk Breecamp in Stadshagen ligt buurttuin Hof van Breecamp. Een buurttuin volledige gerund door bewoners. Een nieuwe plek, nadat de oorspronkelijke plek ontruimd moest worden om plaats te maken voor nieuwbouw. Als enig burgerinitiatief van Zwolle heeft Hof van Breecamp een nieuwe, permanente plek gekregen.

De nieuwe Hof van Breecamp staat in het teken van verbinding en ontmoeting. Een paar privé moestuintjes en de rest vol met fruitbomen en fruitstruiken.Ruimte voor workshops, proeverijen, kleine concerten en andere activiteiten. En uiteraard de jaarlijkse streekmarkt Breecamp Bruist. Er is een zwerfboekenkast geplaatst. Afgelopen jaar de buurttuin verkozen tot het beste vrijwilligersinitiatief van Zwolle!

Lees verder »

Wijkmanager Wim van Hattum opent tentoonstelling Alles Stroomt in Aa-landen

Wijkmanager Wim van Hattum opent tentoonstelling Alles Stroomt in Aa-landen

Zwolle – Wijkmanager Wim van Hattum opende op 15 mei de eindtentoonstelling van het kunst- en natuurproject ‘Alles Stroomt’ in de Aa-landen. Hij deed dit door water in een door kinderen gebouwde watermachine te gieten. De watermachine is een van de kunstwerken die de afgelopen maanden door kinderen uit de wijk zijn gemaakt tijdens het kunst- en natuurproject Alles Stroomt.

Het doel van dit project is om (jonge) wijkbewoners kennis te laten maken met de verhalen uit hun eigen wijk en ze op deze manier meer bij hun eigen wijk te betrekken. Tot 15 juni zijn op 8 verschillende locaties in de Aa-landen nog meer dan 100 andere kunstwerken te zien. Voor meer informatie kijk op www.zogemaakt.com/allesstroomt.

Kater Soes vermist

Kater Soes vermist

Zwolle – Sinds 19 december wordt onze lieve kater Soes vermist. De baasjes van Soes  wonen in de Trompstraat, zeeheldenbuurt, Wipstrik.
Soes is een gecastreerde en gechipte kater van 1 jaar oud en draagt een petrol-kleurig suède halsbandje met daaraan een gouden kokertje, waar de onderkant vanaf is gevallen. Soes is erg aanhankelijk, ook op straat. Hij kan niet goed mauwen. Hij heeft speciaal voedsel nodig, zonder wordt hij ziek, verliest zijn vacht en krijgt oogklachten. Hij wordt heel erg gemist.

Lees verder »

Leerlingen Duyvencamp brengen bezoek aan De Berkumstede

Leerlingen Duyvencamp brengen bezoek aan De Berkumstede

Zwolle – Alle  leerlingen van basisschool De Duyvencamp hebben donderdag  kerststukjes uitgedeeld aan de bewoners van De Berkumstede. In het restaurant  zongen de leerlingen bekende kerstliedjes voor de bewoners.

Hierna hebben zij hun eigengemaakte kerstkaarten en kerstbakjes uitgedeeld aan de bewoners. Ook werd er gezongen op de huiskamers, wat veel mooie en ontroerende momenten opleverde.

Gratis reparatie fietsverlichting in Stadshagen

Gratis reparatie fietsverlichting in Stadshagen

Zwolle – Tijdens de volgende Repair Café Stadshagen van 24 november 2018 staat voor de derde jaar het repareren van fietsverlichting centraal. Heeft u een fiets waaraan de verlichting niet goed is, dan staan twee monteurs van Scholten Fietsgoed Stadshagen klaar om de fietsverlichting na te kijken en waar nodig te repareren. Voor de arbeidsloon worden geen kosten in rekening gebracht. Voor mogelijke vervanging van materialen krijgt u bij Scholten Fietsgoed Stadshagen een korting van 15%.
Eind oktober ging de wintertijd weer in. Dat betekent dat het laat licht wordt en vroeg donker. Een goede verlichting helpt voor de zichtbaarheid van fietser en voor de automobilist. Zorg voor eigen (en die van uw kinderen) veiligheid door een goede fietsverlichting! Dit is de vierde keer dat deze actie wordt uitgevoerd. Tot nu toe zijn van 165 fietsen de verlichting weer van goede verlichting voorzien.

Lees verder »

Intocht van Sinterklaas in Assendorp

Intocht van Sinterklaas in Assendorp

Zwolle –  Sinterklaasintocht Assendorp vindt plaats op zaterdag 24 november. Om 14.00u zal de Sint zijn entree maken voor het Dominicanenklooster. Na een feestelijke ontvangst bij het klooster door Ilse Horstman, zal Sint samen met zijn Pieten zijn ronde maken door de Assendorperstraat.
De intocht wordt begeleidt door een muzikale verassing! Tijdens de route is er voor alle kinderen tijd om Sinterklaas de hand te schudden en een praatje te maken met de Pieten.

Lees verder »

Schaapskudde door Holtenbroek

Schaapskudde door Holtenbroek

Zwolle – Maandagochtend, iets na half twaalf vertrok de Zwolse schaapskudde vanaf wijkboerderij de Eemhoeve via de Bachlaan door Holtenbroek.
Het was een prachtig gezicht al die warme wolletjes. Herder Tjitse liep met grote passen voorop. Dat moet ook wel, want bij een beetje getreuzel gaat de kudde zich verspreiden op zoek naar lekkere graspolletjes. En dat is zo midden in de wijk nu ook weer niet de bedoeling. De kudde graast nog een paar dagen op Westerveld en vertrekt vrijdag naar Appelscha om te overwinteren. Ingezonden door: Hannie Liefers

Eerste sleutel Knarrenhof Zwolle overhandigd

Eerste sleutel Knarrenhof Zwolle overhandigd

Zwolle – Op donderdag is de sleutel aan de eerste bewoners van de eerste woning van het eerste Knarrenhof in Nederland officieel overhandigd. De heer en mevrouw Holterman kregen de sleutel overhandigd door de geestelijk vader van Knarrenhof, Peter Prak. Het Knarrenhof in Zwolle is het eerste Knarrenhof van Nederland. De komende periode ontvangen ook de andere bewoners de sleutel van hun nieuwe woning.
In 2011 werd bij een aantal 50+-ers het idee geboren voor een gezamenlijk woningproject waar het gaat om meer dan wonen alleen: Knarrenhof. Naast wonen staan noaberschap, zelfredzaamheid en zelfstandigheid centraal. De naam is een geuzennaam en komt van Van Kooten &  De Bie. Knarrenhof is een mooi voorbeeld van wooncoöperaties zoals oud-minister Stef Blok dat graag gerealiseerd zag. En dient nu als inspiratieproject voor de Rijksbouwmeester. Het eerste Knarrenhof in Nederland is nu werkelijkheid geworden in Zwolle: 34 koopwoningen en 14 sociale huurwoningen in de wijk Aa-landen in Zwolle.

Lees verder »

Sinterklaas komt ook naar Assendorp

Sinterklaas komt ook naar Assendorp

Zwolle – De Sinterklaasintocht Assendorp vindt plaats op zaterdag 25 november. Om 13.30 uur zal de Sint zijn entree maken voor het Dominicanenklooster.
Na een warme ontvangst bij het klooster zal Sint, samen met zijn Pieten, zijn ronde maken door de Assendorperstraat. Tijdens de route is er voor alle kinderen tijd om Sinterklaas de hand te schudden en een praatje te maken met de Pieten. Na een uitgebreide rondgang wordt Sinterklaas rond 14.30 uur aan het Assendorperplein verwelkomd door…. wie? Laat dat nou een grote verrassing zijn! De DJ-Pieten sluiten het feest af met een Pietendisco in de muziektent.

Handhaven parkeerverbod berm Industrieweg Holtenbroek

Handhaven parkeerverbod berm Industrieweg Holtenbroek

Zwolle –  Handhavers van de gemeente Zwolle voeren extra controles uit op foutparkeren in de berm langs de Industrieweg in Holtenbroek. Voor deze staat geldt al jaren een parkeerverbod. De afgelopen tijd werd er steeds vaker in de berm geparkeerd doordat er niet voldoende parkeerruimte bij Deltion College was.

Tot begin november 2017 heeft de gemeente de situatie van bermparkeren gedoogd. Na vele klachten heeft Deltion College een deel van het Triferto-terrein gehuurd en parkeergelegenheid voor 200 auto’s gecreëerd. Met deze uitbreiding is de gemeente overgegaan tot handhaving. Voorafgaand aan de handhaving zijn bermparkeerders twee weken lang gewaarschuwd en verwezen naar de nieuwe parkeergelegenheid.

Sint & pieten in Stadshagen

Sint & pieten in Stadshagen

Zwolle – Ja hoor, ook dit jaar staat een bezoek aan Stadshagen weer met grote chocoladeletters in de agenda van Sinterklaas. De vrijwilligers van wijkstichting Stadshagen Totaal hebben weer alles op alles gezet om de ontvangst van het gezelschap in goede banen te leiden. Wil je de goede man en zijn trouwe vrienden ook verwelkomen, kom dan op zaterdag 25 november om 12.15u naar het haventje bij de Twistvlietbrug in Stadshagen. Daarna gaan we met zijn allen in optocht door de wijk met gezellige muziek van de pietenband Paardenvoetjes. We komen rond 14.00u aan in het winkelcentrum van Stadshagen, waar de sint even een bezoekje brengt aan de winkeliers. Daarna houdt de goede man een meet & greet in zijn ‘huiskamertent’ in de Wade.

Lees verder »

Sint Maarten optocht in Westenholte

Zwolle – Zaterdagavond 11 november was er ter ere van Sint Maarten een optocht door de wijk Westenholte onder begeleiding van muziekvereniging Excelsior. Ondanks het slechte weer, waren er toch veel kinderen die langs de deuren gingen om snoep te vragen. De kinderen werden zoals gewoonlijk weer lekker verwend.

11_november_2017_-_sintmaarten_westenholte_-_01.jpg 

Op 11 november wordt de feestdag van Martinus van Tours gevierd. Martinus was een Romeinse soldaat die door zijn gulle gift als Sint Maarten herinnerd wordt. Sint-Maarten heette eigenlijk Martinus. De naam betekent ‘van Mars' of ‘aan Mars toegewijd'. Mars is de Romeinse oorlogsgod. Martinus werd geboren in 316 in Hongarije. Later is hij officier in het Romeinse leger geworden. Hij stierf op 8 november 397 in Frankrijk. Op 11 november werd hij plechtig begraven in Tours. Die dag is zijn feestdag geworden.

11_november_2017_-_sintmaarten_westenholte_-_02.jpg

11_november_2017_-_sintmaarten_westenholte_-_03.jpg

11_november_2017_-_sintmaarten_westenholte_-_04.jpg 

 

Lees verder »