Stadshagen heeft primeur met uitzetten KPN-kopernetwerk

Stadshagen heeft primeur met uitzetten KPN-kopernetwerk

Zwolle – De Zwolse wijk Stadshagen heeft samen met vijf andere gebieden in Nederland met glasvezel de primeur. KPN heeft daar het kopernetwerk uitgezet, waardoor alle klanten nu internetten en tv-kijken via snel glasvezel.

KPN vervangt op grote schaal zijn kopernetwerk door glasvezel. Op ruim 2,8 miljoen adressen is dat al gebeurd en de komende vijf jaar komen er nog eens miljoenen adressen bij. Daar waar glasvezel ligt wordt het kopernetwerk uitgezet. Zwolle Stadshagen is een van de zes proefgebieden waar als eerste de knop omging. Dat is dinsdag gebeurd in de telefooncentrale aan de Oude Wetering 19. In Stadshagen zijn zo goed als alle 8100 adressen voorzien van een werkende glasvezelaansluiting.

Lees verder »

Bewoners Slingerbeek in Aa-landen hangen ook de slingers zelf op

Bewoners Slingerbeek in Aa-landen hangen ook de slingers zelf op

Zwolle – “Er zijn zoveel mooie initiatieven in de buurt. Kleine aanpassingen hebben zo’n groot effect. Dat werkt aanstekelijk. Dat wilde ik ook in onze straat.” Everine Ykema is een van de bewoners aan de Slingerbeek in de wijk Aa-landen die de straat groener en biodiverser wil maken.

Samen met de buren Miriam Wolf en Tineke den Hertog nam ze contact op met wijkbeheerder Monique Wiegers. In het paasweekend zijn de nieuwe plantenvakken gevuld. Everine woont al dertien jaar aan de Slingerbeek. Een fijne buurt en waar vanaf het begin een goed contact met de buren is. “Maar het is een stenige straat. Een buurt met veel planten en bloemen ziet er gewoon aantrekkelijker uit, maar ik wil ook graag bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit.”

Lees verder »

Openluchtconcert Stadshagen uitgesteld tot juni 2022

Openluchtconcert Stadshagen uitgesteld tot juni 2022

Zwolle – Het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen wordt definitief verschoven van 3 juli 2021 naar de zomer van 2022. Dit is besloten na overleg van Tresore Producties met de Gemeente Zwolle en afstemming met de Veiligheidsdiensten.

“Wij waarderen het wijkinitiatief en vinden het een mooi concept, maar helaas. Het komt simpelweg te vroeg. Als alles al in de dan geldende Corona maatregelen zou passen, zal dit één van de eerste evenementen zijn die wordt georganiseerd in Zwolle. Omdat het evenement vrij toegankelijk is en we allemaal hunkeren naar wat afleiding, verwachten wij een te grote toeloop van mensen uit heel Zwolle. Daarvoor kunnen wij de veiligheid niet garanderen”, legt Iskander Tuqan, senior beleidsadviseur evenementen bij Gemeente Zwolle uit.

Lees verder »

Online wijkgesprek voor bewoners Westenholte en Spoolde

Online wijkgesprek voor bewoners Westenholte en Spoolde

Zwolle – De gemeente Zwolle organiseert een aantal online bewonersbijeenkomsten over de uitkomsten van het Buurt-voor-Buurt Onderzoek 2020. De bijeenkomsten voor bewoners van de wijken Westenholte en Spoolde is op 7 april.

Met het tweejaarlijkse Buurt-voor-Buurt Onderzoek vraagt de gemeente Zwolle bewoners naar hun mening over hun buurt met onderwerpen zoals leefbaarheid, onderlinge contacten, veiligheid en de kwaliteit van de buitenruimte.

Lees verder »

Garden Battle pioniers gezocht in Stadshagen en Wipstrik

Garden Battle pioniers gezocht in Stadshagen en Wipstrik

Zwolle – Inwoners uit Stadshagen en de Wipstrik gezocht als pioniers voor de Garden Battle, een serious game die vanaf vandaag online staat op de website van Climate Campus. Gemeente Zwolle heeft de Garden Battle laten ontwikkelen met Europese subsidie om te onderzoeken of inwoners via een serious game leren van het klimaat.

Inwoners die zich aanmelden voor de Garden Battle komen terecht in de digitale tweelingstad Zwolle, een online platform waar alle straten en woningen in Zwolle als bouwblokken te zien zijn. Deelnemers kunnen in die digitale stad hun eigen straat en woning opzoeken en daar hun eigen tuin claimen.

Lees verder »

Openluchtconcert brengt inwoners van Stadshagen weer samen

Openluchtconcert brengt inwoners van Stadshagen weer samen

Zwolle – In de Zwolse wijk Stadshagen organiseert Tresore Producties voor de zomervakantie de eerste editie van het nieuwe muziekevenement Symphonica Stadshagen.

Het evenement is een combinatie van Night of the Proms en het Prinsengrachtconcert. Het vindt plaats aan het water bij het Twistvlietpark. Een avond waar klassieke muziek en pop samenkomen en buren elkaar na maandenlang binnenzitten weer kunnen ontmoeten. Een gratis openluchtconcert bovendien, georganiseerd voor én door wijkbewoners.

Lees verder »

Warmtecafé Voorbij Fossiel op 9 maart

Warmtecafé Voorbij Fossiel op 9 maart

Zwolle – 50 tinten groen Assendorp kijkt op dinsdag 9 maart naar de toekomst in het Warmtecafé Voorbij Fossiel. Vier actieve jongeren uit Assendorp schuiven aan om te praten over een een duurzame toekomst. Ook is er muziek en een column van raasdlid Patty Wolthof.

Veranderingen in energie en warmte gaan snel. De klimaatcrisis ook. In dit warmtecafé schuiven vertegenwoordigers van Ragnarok kleding, Jong Blauwvinger Energie en studenten Global Project and Change Management aan. Ze vertellen wat hen bezighoudt en hoe ze hun toekomst willen vormgeven. Ook is er live muziek en een persoonlijke klimaatcolumn, dit keer uitgesproken door raadslid en Assendorper Patty Wolthof.

Lees verder »

IJsbaan in Westenholte is open, maar alleen voor leden

IJsbaan in Westenholte is open, maar alleen voor leden

Zwolle – De ijsbaan van IJsvereniging WVF in Westenholte is vrijdagmiddag om één uur open gegaan. Alleen leden van de club mochten de baan op.

Jong en oud stonden al ruim voor één uur te wachten om hun eerste rondjes te kunnen rijden op het natuurijs in Westenholte. De laatste keer dat de ijsbaan open ging was in januari 2019.

Lees verder »

Ook de Aa-landen bindt de schaatsen onder, ijs in Holtenbroek is slecht

Ook de Aa-landen bindt de schaatsen onder, ijs in Holtenbroek is slecht

Zwolle – Donderdag profiteerden veel schaatsliefhebbers in de Aa-landen van het prachtige winterweer. In het zonnetje reden veel schaatsers hun rondjes op de bevroren Dobbe-vijver.

Niet alleen werd er geschaatst op de schitterende, bijna egale, ijsvlakte. Ook een ijshockeyer leefde zich uit op het ijs. Verderop in de wijk werd er ook geschaatst op de vele sloten die door de woonwijk kronkelen.

Lees verder »

Ton ter Bekke heeft afscheid genomen van Ondernemersclub Marslanden

Ton ter Bekke heeft afscheid genomen van Ondernemersclub Marslanden

Zwolle – Met de overhandiging van een mooie bos bloemen en een kistje wijn bedankte Rinke Beverwijk, voorzitter van de OCM, Ton ter Bekke voor zijn inspanningen voor de OndernemersClub Marslanden. Eind december 2020 stopte Ter Bekke na 32 jaar met zijn werkzaamheden voor de OCM.

Sinds 1978 was Ton ter Bekke eerst als bestuurslid en later in de functie van bestuurssecretaris betrokken bij de oprichting en ontwikkeling van de ondernemersvereniging van bedrijventerrein De Marslanden in Zwolle. Ton had vorig jaar aangegeven te willen stoppen met zijn wekelijkse werkzaamheden. Eerder was Ton ook al actief als bestuurssecretaris bij andere ondernemersverenigingen in Zwolle.

Lees verder »

Wijkplatform staat voor belangen Holtenbroek!

Wijkplatform staat voor belangen Holtenbroek!

Zwolle – Een groep fanatieke en enthousiaste wijkbewoners heeft deze week ‘Stichting Wijkplatform Holtenboek’ opgericht. Met deze stichting willen de bewoners bereiken dat er in Holtenbroek actief wordt samengewerkt aan belangenbehartiging en informatievoorziening voor bewoners. Dit kent Holtenbroek momenteel namelijk niet en dat blijkt een groot gemis.

Stichting Wijkplatform Holtenbroek gaat gesprekken aan, om te kijken hoe voor Holtenbroek een wijkvereniging of -organisatie actief kan worden. De stichting vindt het ook van groot belang dat er in Holtenbroek weer een echte huis-aan-huis wijkkrant wordt uitgegeven.

Lees verder »