Historische fietsgroep doet Zwolle aan

Zwolle – Een bijzonder tafereel vrijdagmiddag in Zwolle. Een fietsgroep op historische fietsen.

dsc_0018-bordermaker.jpg 

In verband met de fietsweek begon de Historische fietsgroep Noord op de Rembrandtlaan met een tocht door de binnenstad van Zwolle. Het is een groep enthousiaste fietsers met fietsen uit de periode 1895-1960 en bijpassende kleding. De fietsgroep was onderdeel van de afsluiting van Fietsweek Zwolle.

dsc_0017-bordermaker.jpg

dsc_0013-bordermaker.jpg

dsc_0016-bordermaker.jpg 

Zoekactie naar vermiste hond Max

Zwolle – Sinds woensdag 27 juli wordt vanaf de Lavendelstraat in Zwolle de hond Max vermist. Mogelijk is het beestje gestolen. Zaterdag vanaf 14.00 uur vindt met speurhonden een zoekactie plaats naar Max.

max.jpeg 

Max is sinds 27 juli om 05.00 uur vermist. Hij is de voortuin uitgelopen en nooit meer teruggekomen. Hij ging wel vaker de tuin even uit, zegt de geschrokken eigenaar, en Max liep dan naar het veldje tegenover de woning en kwam vervolgens meteen terug. Maar nu was hij spoorloos. Er is een grote actie gestart op Facebook en dat bericht wordt door Zwollenaren veel gedeeld. Er zijn flyers opgehangen. Er is gezocht met 3 speurhonden en meerdere mensen, maar nergens is Max te bekennen en niemand heeft hem gezien. De wijk Pierik is op de hoogte, en mensen zoeken mee. Er is kans dat Max gestolen is. Max is een Jack Russel van 8 jaar oud. Hij is gechipt. Had de dag van vermissing een slipketting om. Zaterdag gaat er een zoekactie van start met vrijwilligers en speurhonden.

Zwanengevecht kondigt lente aan

Zwolle – Dat de lente op stapel staat was zaterdagmiddag in Holtenbroek goed te merken. Twee zwanenmannen vochten om een vrouwtje.

zwanen.jpg 

Het is vooral de man van het al bestaande paar dat fel in de aanval ging. Je zou met je mensenverstand dan denken dat de derde partij het hazenpad zal nemen, maar het tweede mannetje bleef na de vechtpartij onverstoorbaar in de buurt.

Afscheid stadsfotograaf Harry ten Klooster

Harry ten Klooster: "Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Ik stop met fotograferen voor Weblog Zwolle om tijd vrij te maken voor andere hobby’s."

htk4.jpg 

"Allen die ik de afgelopen jaren voor de camera heb gehad of met wie ik heb samengewerkt, ontzettend bedankt voor al die leuke, fijne en mooie momenten. Ik wens u allen een heel goed 2016. Wellicht tot ziens in het ‘Zwolse’." HtK.

20141213_160153.jpg

htk1.jpg

htk2.jpg 

Jonge eendjes in eind november

Zwolle – Soms geloof je je ogen niet. Dat overkwam Klaas Mulder uit Zwolle. Jonge eendjes in november, het is mogelijk. In een sloot aan de Sandbergmate in Zwolle Zuid heeft een moedereend recent 12 eendjes ter wereld gebracht.

img-20151124-wa0000.jpg 

Foto’s: Klaas Mulder

Mulder keek dinsdag vreemd op toen hij de moedereend en de kleine eendjes zag zwemmen. Daar zag hij moedereend met haar kroost vrolijk in de vijver zwemmen. Woensdag waren de beestjes niet meer te zien in de bewuste sloot. De kans is groot dat de meeste eendjes het niet gaan overleven in deze koude tijd van het jaar.

eendjes.jpg 

Dader van schade aan auto Distelvlinder gezocht

Ingezonden:

Zaterdag 11 april is mijn groene VW Golf aangereden, terwijl hij geparkeerd stond in de Distelvlinder bij de kruising met de Burg. de Vos van Steenwijklaan.

schade.jpg 

In de voorruit zit een gat, en de motorkap en het spatbord zijn beschadigd op 1meter hoogte vanaf de grond. Er zijn krassen van witte lak te zien. Wat voor een voertuig kan zo’n schade veroorzaken, en heeft iemand iets gezien of gehoord die zaterdagmiddag?

Mysterie rond verkeersbord bij Ceintuurbaan

Zwolle – Menig Zwollenaar kijkt de laatste week met verbaasde blik naar nieuwe verkeersborden op de Ceintuurbaan in Zwolle. 

24-11-2014__nieuwe_verkeersborden_langs_de_ceintuurbaan_04.jpg 

Is het een verplichte route? Waar naar toe? Wat is welke straat? Het lijkt erop dat als je naar een aantal adressen op de Ceintuurbaan moet, je de aangewezen route dient te volgen, maar krijg je dat in een paar tellen dat je aandacht voor het bord kan hebben ook duidelijk? Wat betekent dat nummer 15? Is het wel veilig, als je iets te lang naar dat verkeersbord tuurt?

24-11-2014__nieuwe_verkeersborden_langs_de_ceintuurbaan_02.jpg

24-11-2014__nieuwe_verkeersborden_langs_de_ceintuurbaan_03.jpg

24-11-2014__nieuwe_verkeersborden_langs_de_ceintuurbaan_01.jpg