Koningskoekjes voor ouderen in Zwolle dankzij Stephan en Daphne

Koningskoekjes voor ouderen in Zwolle dankzij Stephan en Daphne

Zwolle – Omdat er dit jaar voor de tweede keer weinig activiteiten zijn op Koningsdag besloten Stephan en Daphne de Brie, 11 en 12 jaar oud en woonachtig in Stadshagen, om te kijken wat er nog wel mogelijk zou zijn.

Zij bedachten dat zij koekjes konden bakken voor de ouderen in Zwolle en deze coronaproof konden gaan bezorgen. Met dit idee zijn zij naar Jumbo Nagelmaeker in Stadshagen gegaan en deze besloot hen te gaan sponsoren, om dit idee te kunnen realiseren.

Lees verder »

Politie maakt einde aan koningsdagfeest in Park de Wezenlanden

Politie maakt einde aan koningsdagfeest in Park de Wezenlanden

Zwolle – Dinsdag vierden veel mensen Koningsdag in Park de Wezenlanden. Rond acht uur ’s avonds sommeerde de politie iedereen om naar huis te gaan. De sfeer bleef desondanks gemoedelijk.

In het park genoten de hele dag veel mensen van het mooie lenteweer en vierden er Koningsdag. Drank en eten werd van huis meegenomen. Ook de nabijgelegen Jumbo supermarkt deed goede zaken. Dit was te zien aan de volle zakken lege bierblikjes. Ook pizzabezorgers reden af en aan om eten in het park af te leveren.

Lees verder »

Oranjevereniging Spoolde trakteert op tompouces

Oranjevereniging Spoolde trakteert op tompouces

Zwolle – Leden van Oranjevereniging Spoolde kunnen op Koningsdag de bestelde tompouces ophalen via een heuse Tompouce Drive Trough.

Zij mogen, in feestelijke oranje outfit, de traktatie ophalen met de auto, op de fiets of met de benenwagen. Voor het mooist verklede gezin of persoon is er een leuke prijs. Voor haar jongste leden tot 8 jaar organiseert de Oranjevereniging Spoolde een Koningsdag Kleurwedstrijd. En de jeugd van 8 tot en met 12 jaar mag de potloden, stiften en penselen tevoorschijn halen voor een tekenwedstrijd.

Lees verder »

Zwolle kleurt oranje dankzij Koningsspelen

Zwolle kleurt oranje dankzij Koningsspelen

Zwolle – Vrijdag waren de Koningsspelen in Zwolle. Het landelijk Oranjefeest
waar sport en bewegen centraal staat, dit jaar met het thema IK+JIJ=WIJ.

“Deze week hebben we op gepaste wijze kinderen in beweging gebracht en Zwolle oranje
laten kleuren,” vertelt Eventmanager Marco Welink van SportService Zwolle. Dit jaar heeft de landelijke organisatie voor het thema IK+JIJ=WIJ gekozen, omdat tijdens deze onzekere tijden iedereen elkaar hard nodig heeft: “Met dit thema willen we landelijk laten zien dat samen ons nét dat beetje extra geeft. Deze editie moedigen we dan ook iedereen aan om er samen een sportieve, gepaste en waardevolle dag van te maken.”

Lees verder »

Koningsdagactiviteiten Zwolle op 27 april 2021 afgelast in verband met coronavirus

Koningsdagactiviteiten Zwolle op 27 april 2021 afgelast in verband met coronavirus

Zwolle – In verband met het coronavirus en de landelijke richtlijnen gaan ook de Koningsdagactiviteiten in Zwolle op dinsdag 27 april aanstaande niet door.

De officiële opening van Koningsdag op de Nieuwe Markt en de traditionele kleedjesmarkt in de Diezerstraat zijn ook dit jaar wegens het coronavirus afgelast. Dat geldt ook voor de Koningsdagactiviteiten in Park Eekhout, op het Assendorperplein, bij winkelcentrum Stadshagen en op overige locaties in de stad.

Lees verder »

Koningsdagactiviteiten in Zwolle afgelast vanwege coronavirus

Koningsdagactiviteiten in Zwolle afgelast vanwege coronavirus

Zwolle – Het was te verwachten in deze tijd van corona: de gemeente Zwolle maakt bekend dat in verband met het coronavirus en de landelijke richtlijnen ook de Koningsdagactiviteiten in Zwolle op maandag 27 april niet doorgaan.

De officiële opening van Koningsdag op de Nieuwe Markt en de traditionele kleedjesmarkt in de Diezerstraat zijn dit jaar wegens het coronavirus afgelast.

Lees verder »

Kingdance Zwolle 2020 – Line-up + Ticket Info

Kingdance Zwolle 2020 – Line-up + Ticket Info

Zwolle – Twee gigantisch dikke outdoor area’s, super vette podiums, alléén de beste artiesten van dit moment, spectaculaire shows én dedicated bezoekers die keihard uit hun dak gaan. Dat zijn in 2020 dé ingrediënten voor een onvergetelijke editie van Kingdance Zwolle!

Het festival, wat vandaag de dag ruim 30.000 bezoekers uit heel Nederland trekt, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste en dikste outdoor festival op Koningsdag en dat gaat in 2020 niet anders zijn. Check hieronder de moddervette line-up, meld je aan als Ambassadeur, bekijk de aftermovie van 2019 en koop je tickets op tijd want vorig jaar was dit festival ruimschoots van te voren uitverkocht.

Lees verder »

Coen&Sanders Koningsnacht Spektakel 2020

Coen&Sanders Koningsnacht Spektakel 2020

Zwolle – Voor het derde jaar op rij komen Coen&Sander met een scala aan fantastische artiesten naar de Grote Voort in Zwolle voor het grootste, gezelligste en leukste Koningsnacht Spektakel van Nederland!

Zo komt niemand minder dan André Hazes komt met zijn volledige band een speciaal optreden verzorgen, trekt Hans Kazan fantastische goocheltrucs uit zijn hoed én gaan we met z’n alle van links naar rechts met de nr. 1 feest-act van NL: Snollebollekes! Ook ‘Viva Hollandia’ held Wolter Kroes, Zanger Kafke en de Lawineboys zijn van te partij.

Lees verder »

Koningsdag 2019 in Zwolle feestelijk ingeluid

Koningsdag 2019 in Zwolle feestelijk ingeluid

Zwolle – Om deze Koningsdag 2019 in Zwolle feestelijk in te luiden beklommen de 4 luiders van het Zwols Klokkenluidersgilde St. Michaël met hun luidmeester al om 09.40 uur de 200 treden van de Zwolse Peperbustoren. Dit deden ze om na de klokslag van 10 uur hun vrolijke klanken over de stad te laten klinken.

Eenmaal weer beneden gekomen werden de luiders beloond met een lekker glaasje oranjebitter. Dit is trouwens de eerste keer sedert hun oprichting dat het jonge Zwols klokkenluidersgilde Koningsdag kon inluiden. De luiders hebben er ontzettend veel plezier in en ze verheugen zich alweer op de Bevrijdingsdagluiding op 5 mei as.

Lees verder »

Kingdance Zwolle 2019 is uitverkocht

Kingdance Zwolle 2019 is uitverkocht

Zwolle – Kingdance is volledig uitverkocht! Er zijn dus géén tickets meer verkrijgbaar en er is er ook géén deurverkoop. Vanuit heel Nederland komen dit jaar een record aantal bezoekers (30.000) naar Zwolle om er één groot oranje-feest van te maken!

Geen tickets weten te scoren? De organisatie heeft een heel mooi alternatief want op dezelfde locatie vindt 10 dagen later (zondag 5 mei, Bevrijdingsdag) namelijk Dance4Liberation plaats. Met artiesten als Lil Kleine, Lucas&Steve, Headhunterz, Radical Redemption en Kris Kross Amsterdam gaat ook dit festival naar alle waarschijnlijkheid uitverkopen met 30.000 bezoekers. Zorg dat je deze NIET mist, bekijk hieronder de complete line-up en scoor je tickets vandaag nog voor slechts €19,50 (ex. fee) op www.dance4liberation.nl.

Lees verder »

Coen&Sander presenteren grootste Koningsnacht Spektakel weer in Zwolle

Coen&Sander presenteren grootste Koningsnacht Spektakel weer in Zwolle

Zwolle – Coen&Sander presenteren op koningsnacht (26 april) wederom het grootste Koningsnacht Spektakel van Nederland! In een avondvullend programma van 19:00 tot 00:00 uur kunnen ruim 15.000 muziek-en party liefhebbers in Zwolle compleet uit hun dak gaan. Verwacht een avond volop entertainment, muziek van heel veel topartiesten en BN’ers, gigantisch veel humor, gezelligheid en natuurlijk heel veel lol!

Programma
Tino Martin ‣ Glennis Grace ‣ Lee Towers ‣ Wolter Kroes ‣ Captain Jack ‣ Paul Elstak ‣ Stef Ekkel ‣ Het Feestteam ‣ Jody Bernal ‣ Raymon Hermans ‣ Henk & Mick ‣ Hitmaestro ‣ Coen&Sander

Wat een ontzettend leuk programma hebben Coen&Sander weer neer weten te zetten, vind je ook niet? Alvast in de stemming komen voor aankomende editie? Bekijk hier de geweldig mooie aftermovie van afgelopen jaar: https://youtu.be/dSIUIVax20E

Lees verder »

Koningsdag vier je keihard in Zwolle

Koningsdag vier je keihard in Zwolle

Zwolle – 25.000 party people, 2 gigantische outdoor area’s en alléén de beste artiesten van dit moment. Dat zijn in 2019 dé ingrediënten voor een onvergetelijke editie van Kingdance Zwolle!

Hieronder de line-up voor 2019, bekijk de recap van 2018 en scoor je tickets vandaag nog voor slechts €15,- (ex. Fee) op www.kingdance.nl.

Lees verder »