Landstede Basketbal bindt ‘partnerclubs’

Landstede Basketbal bindt ‘partnerclubs’

Zwolle – Landstede Basketbal is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met drie zogenoemde ‘partnerclubs’, basketbalverenigingen uit de regio. De Zwolse eredivisieclub wil graag kennis delen met deze clubs en tegelijkertijd haar regionale binding vergroten.

Om de plannen met de partnerclubs nader toe te lichten organiseerde Landstede Basketbal dinsdagavond in het eigen Landstede Sportcentrum een informatieavond voor basketbalverenigingen. Daarnaast werd er door de eerste clubs – die zich als partnerclub aan Landstede Basketbal hebben verbonden – een handtekening gezet. De aanwezige vertegenwoordigers van ZAC (Zwolle), Risne Stars (Rijssen) en The Valley Bucketeers (Nijverdal) kwamen één voor één naar voren om de samenwerking officieel te bekrachtigen. Dit onder toeziend oog van vertegenwoordigers van BV Peatminers (Vriezenveen), BV Ceres (Emmeloord), BASE (Epe), Red Giants (Meppel), Twente Buzzards (Hengelo), De Kikkers (Borne), Orca’s (Urk), Dyna ’75 (Heerenveen), HBV Falcons (Hoogeveen) en Lay Back (Kampen).

Lees verder »

Landstede Basketbal strikt Kaza Kajami-Keane

Landstede Basketbal strikt Kaza Kajami-Keane

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich versterkt met de Canadees international Kaza Kajami-Keane. De 24-jarige pointguard is afkomstig van Carleton Univesity, waar eerder ook voormalig Landstede-speler Tyson Hinz voor uitkwam. Het afgelopen jaar speelde de 1.85 meter lange Kajami-Keane voor Toronto 905 in de G-League, de development competitie van de NBA.

“Bij onze zoektocht naar een pointguard zijn wij niet over één nacht ijs gegaan”, vertelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen. “In Kaza zien wij terug wat wij denken voor komend seizoen nodig te hebben. Een prima verdediger, een uitstekende passer en een makkelijk scorende speler. Bovendien beschikt hij als guard van het nationale team van Canada over internationale ervaring.” Kaza Kajami-Keane was in het shirt van Carleton University, dat in het afgelopen decennium talloze kampioenschappen vierde, per wedstrijd goed voor gemiddeld 15,7 punten, 4,5 rebounds en 5,7 assists. In het afgelopen seizoen speelde hij voor Toronto 905 en kwam hij tot 6,3 punten en 4,2 assists in gemiddeld 18,5 minuten per duel.

Lees verder »

Matthias Odding nieuwe relatiebeheerder Landstede Basketbal

Matthias Odding nieuwe relatiebeheerder Landstede Basketbal

Zwolle – Landstede Basketbal heeft in de persoon van Matthias Odding een opvolger gevonden voor Harold van Riessen, die de commerciële afdeling van de Zwolse eredivisieclub verruilt voor een nieuwe uitdaging. De 27-jarige Odding is een geboren en getogen Zwollenaar. Met ingang van 1 september 2018 fungeert hij als de nieuwe relatiebeheerder van de Landstede Basketbal Businessclub.

“Sport en ondernemen vind ik het allermooiste wat er is. Dat zijn ook de twee dingen die niet weg te denken zijn uit mijn leven”, vertelt Matthias Odding. “Ik ben tot op heden altijd actief geweest in de voetballerij en dat heeft er in geresulteerd dat ik in 2015 mijn eigen voetbalschool Skills Zwolle ben begonnen. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan bij de commerciële afdeling van buurman PEC Zwolle. Deze ervaringen van het ondernemen in de sport wil ik meenemen in mijn nieuwe uitdaging bij Landstede Basketbal. Sport en ondernemen hebben veel dingen met elkaar gemeen. Het uitvoeren van een passie, omgaan met teleurstelling en succes én doelgericht zijn.”

Lees verder »

Landstede Basketbal contracteert Kevin Bleeker

Landstede Basketbal contracteert Kevin Bleeker

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich versterkt met Kevin Bleeker. De 25-jarige forward/center komt over van New Heroes Den Bosch. “De speelwijze van Landstede Basketbal spreekt mij enorm aan en ik heb een goed gevoel overgehouden aan het eerste gesprek dat ik in Zwolle heb gevoerd”, vertelt Kevin Bleeker.

De 2.08 meter lange Bleeker ziet zijn overstap naar Zwolle als een mooie nieuwe uitdaging. “Ik heb het afgelopen seizoen door een zweepslag een tijdje niet kunnen spelen en ik denk dat ik in Den Bosch niet heb ik kunnen laten zien wat ik in huis heb. Ik hoop dat daar komend seizoen verandering in komt”, aldus Kevin Bleeker, die positief is over de plannen van zijn nieuwe club. “Landstede Basketbal speelt nu al meerdere jaren om de prijzen en heeft het afgelopen seizoen de supercup gewonnen. Ik heb dan ook heel veel zin om voor Landstede te gaan spelen. En op individueel vlak wil ik mijzelf natuurlijk graag blijven ontwikkelen.” De 25-jarige Bleeker begon zijn basketballoopbaan bij BV Noordkop in Den Helder en vertrok daarna naar de Verenigde Staten. Daar speelde hij vijf jaar lang voor Canisius College.

Lees verder »

Landstede Basketbal verliest duel Donar en mist bekerfinale

Landstede Basketbal verliest duel Donar en mist bekerfinale

Zwolle – Het is The Hammers van Landstede Basketbal opnieuw niet gelukt om van Donar te winnen. Afgelopen donderdag verloor de ploeg van coach Herman van den Belt al van Donar met 55-86. Door ook het tweede duel te verliezen, mist Landstede een plaats in de bekerfinale. Ze hadden in deze tweede halve finale de taak om 44 punten goed te maken op de ploeg uit Groningen.

De spelers van Landstede begonnen heel sterk in het eerste kwart. De thuisploeg kwam met 23-20 voor te staan. Ook halverwege bleef het gelijk op gaan. Toch werd er niet veel gescoord aan beide kanten. Zo gingen de spelers de tweede rust in met een kleine voorsprong: 33-32.

Lees verder »

Landstede Basketbal legt Bart van Schaik vast

Landstede Basketbal legt Bart van Schaik vast

Zwolle – Landstede Basketbal en Bart van Schaik hebben overeenstemming bereikt over een contract voor vier seizoenen. De 18-jarige guard/forward is een exponent uit de eigen jeugdopleiding en maakte dit seizoen al meerdere malen zijn opwachting in de hoofdmacht van Landstede Basketbal. “Ik ben hier heel blij mee” reageert Bart van Schaik na het zetten van zijn handtekening.

Van Schaik speelde de afgelopen jaren voor verschillende teams van Basketball Academy Zwolle en kijkt uit naar zijn definitieve overstap naar de ploeg van hoofdcoach Herman van den Belt. “Landstede Basketbal is een club die al jarenlang tot de top van Nederland behoort en het is hartstikke mooi dat ik voor deze club mag spelen. Ik ken het systeem al langer en daarom voel ik mij hier thuis. Dit is voor mij een ultieme kans”, zegt Van Schaik, die in oktober 2017 tijdens de thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns zijn eerste punten liet aantekenen in de Dutch Basketball League.

Lees verder »

Landstede Basketbal begint sterk aan 2018 met overwinning op ZZ Leiden

Landstede Basketbal begint sterk aan 2018 met overwinning op ZZ Leiden

Zwolle – Landstede Basketbal opent het nieuwe jaar sterk. De ploeg van coach Herman van den Belt heeft op zondagmiddag in een thuiswedstrijdvan tegenstander Zorg en Zekerheid Leiden gewonnen met 69-65. Leiden heeft hiermee de koppositie aan Donar moeten overdragen.

Deze overwinning is een goede opsteker nadat de Zwollenaren voor de Kerst nog enkele uitnederlagen te verduren hadden. Het team is dit seizoen voor het eerst compleet en lijkt daarmee hernieuwde wilskracht te hebben.

Lees verder »

Moeizaam spel Landstede Basketbal tegen Den Helder Suns eindigt in verlies

Moeizaam spel Landstede Basketbal tegen Den Helder Suns eindigt in verlies

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zaterdagavond uit geen punten in de wacht weten te slepen tegen Den Helder Suns. Dit team is de hekkensluiter en wist vooralsnog geen punten te behalen. Nu was het met 76-73 te sterk tegen de Zwolse ploeg van coach Herman van den Belt.

Beide ploegen hebben minder spelers om in te zetten. Een deel van het team van Den Helder speelt in Weert. Aan de kant van Zwolle zitten Mike Schilder, Franko House en Olaf Schaftenaar aan de zijkant, en is Noah Dahlman niet topfit. Zo komen er slechts acht tegen negen spelers voor op het wedstrijdsheet.

Lees verder »

Landstede Basketbal verliest onnodig van Forward Lease Rotterdam

Landstede Basketbal verliest onnodig van Forward Lease Rotterdam

Zwolle – Landstede Basketbal verloor op donderdagavond in het slotkwart van Forward Lease Rotterdam. Dit na een voorsprong van 16 punten weg te geven, waardoor de Rotterdammers wonnen met 92-89. In de laatste 10 minuten wisten de spelers uit Rotterdam maar liefst 37 punten te scoren.

Na een sterke opening weet Landstede controle te krijgen over de wedstrijd. Mede door een driepunter van Franko House, staat het binnen een paar minuten 0-8 voor The Hammers. Daarna verliest hij zijn concentratie door de verschillende fouten. De Rotterdammers weten hierdoor een inhaalslag te maken. Twee driepunters van Jordan Gregory maken dat Landstede na de eerste kwart alsnog leidt met 15-18.

Lees verder »

Landstede Basketbal verlengt contract Nigel van Oostrum

Landstede Basketbal verlengt contract Nigel van Oostrum

Zwolle – Landstede Basketbal en Nigel van Oostrum hebben overeenstemming bereikt over verlenging van het lopende contract. De 27-jarige guard, die in de zomer van 2016 over kwam van Aris Leeuwarden, is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolse dienst. “Ik zit zo lekker in mijn vel in Zwolle. Ik voel mij hier gewoon thuis”, stelt de geboren Engelsman, die beschikt over liefst drie nationaliteiten (Amerikaans, Engels en Nederlands).

“Voor mij is dit de perfecte plek om mijzelf te ontwikkelen en als basketballer beter te worden. Landstede Basketbal beschikt gewoonweg over een toporganisatie. Daarnaast ligt het teamspel van Landstede mij goed. Wij werken er elke dag hard aan om als team beter te functioneren, om uiteindelijk in de play-offs ons beste basketbal te spelen”, aldus de 1.96 meter lange Nigel van Oostrum, die aan het begin van het huidige seizoen door coach Herman van den Belt werd gebombardeerd tot captain. “Ik ben blij dat de coach en mijn ploeggenoten vertrouwen in mij hebben. Ik doe er alles aan om een goede leider te zijn, want ik vind dit echt een topteam.”

Lees verder »

Goede start Landstede Basketbal

Zwolle – De basketballers van Landstede hebben zondagmidddag gewonnen. Tegen Aris Leeuwarden werd de tweede zege van het nieuwe Eredivisieseizoen behaald. De uitslag in Zwolle werd: 75-54.

De kwartstanden waren: 20-13, 40-31, 59-50 en de einduitslag 75-54. Met name in het laatste kwart nam Landstede Basketbal afstand van de Friese gasten uit Leeuwarden. Net als vroge week werd J.T. Yoho de topscorer bij Landstede, met 19 punten. J.T. Tiller en K. Hyland scoorden 16 punten. Vorige week werd in Zwolle Apollo Amsterdam verslagen. Na twee zeges staat Landstede aan de leiding in de competitie.

Landstede Basketbal start seizoen met winst

Zwolle – Landstede Basketbal is het nieuwe Eredivisie seizoen gestart met winst. In Zwolle werd gewonnen van Apollo Amsterdam. De uitslag werd: 89-76.

_mg_1004.jpg 

De ouverture van het nieuwe basketbalseizoen was goed voor de lange mannen van Landstede. Tegen het vaak lastige Apollo ging Landstede prima van start, nam een voorsprong en gaf dat niet meer uit handen. Het eerste kwart eindigde in 22-16, en de basketballers gingen pauzeren met de stand 43-31. Het derde kwart was met 64-60 in het voordeel. Dat kwart was in het voordeel van de Amsterdammers. Toen was het nog opletten om Apollo niet langszij te laten komen. Zover kwam het niet. J.T. Yoho was deze middag de grote ster bij Landstede. Hij scoorde maar liefst 32 punten. J.T. Tiller maakte 16 punten. Zondag 16 oktober speelt Landstede Basketbal om 14.00 uur thuis tegen Aris Leeuwarden. 

_mg_1073.jpg

_mg_1070.jpg 

_mg_1206.jpg 

Via Lees verder meer foto's… 

Lees verder »