Landskampioen verder als Landstede Hammers

Landskampioen verder als Landstede Hammers

Zwolle – Landskampioen Landstede Basketbal gaat met ingang van het seizoen 2019-2020 verder onder de clubnaam Landstede Hammers. “Deze nieuwe stap is in onze ogen een grote stap vooruit, die tegelijkertijd recht doet aan het verleden”, stelt Hajo Bijleveld, bestuurslid van Landstede Hammers.

De titel ‘Hammers’ komt niet uit de lucht vallen, want in het verleden droeg de Zwolse basketbaltrots al de namen ‘Cees Lubbers The Hammers’ en ‘Landstede The Hammers’. Bovendien noemen de supporters zichzelf ‘Hammers’. In de zomer van 2000 werd de eredivisieclub omgedoopt tot Landstede Basketbal en onder die noemer pakte de ploeg van cultuurdrager en coach Herman van den Belt op zaterdag 1 juni 2019 voor het eerst in de clubhistorie de landtitel.

Lees verder »

Landstede Basketbal lijft Mohamed Kherrazi in

Landstede Basketbal lijft Mohamed Kherrazi in

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich versterkt met 53-voudig international Mohamed Kherrazi. De 29-jarige power forward komt over van Zorg en Zekerheid Leiden, de club waar hij de afgelopen acht seizoenen voor uitkwam. Met Leiden werd Kherrazi één keer landskampioen, won hij twee keer de beker en twee keer de supercup.

Mohamed Kherrazi maakte in 2013 zijn debuut voor Oranje. De 2.00 meter lange international had in Leiden nog een contract voor één jaar, maar die heeft hij in goed overleg met de club laten ontbinden. Voor Landstede Basketbal aanleiding om toe te happen. “Uiteraard zijn we erg blij met het contracteren van Mohamed”, reageert Adriaan van Bergen, manager van Landstede Basketbal. “Dat hij beschikbaar kwam was een kans waar wij direct op zijn ingesprongen. We zochten naar een vervanger voor Olaf Schaftenaar en ik denk dat we daar met het aantrekken van Mohamed Kherrazi goed in zijn geslaagd.”

Lees verder »

Freek Vos vertrekt bij Landstede Basketbal

Freek Vos vertrekt bij Landstede Basketbal

Zwolle – Freek Vos vertrekt bij Landstede Basketbal. De 22-jarige forward/center, die de afgelopen vier seizoenen deel uit maakte van de Zwolse hoofdmacht, kiest voor zijn maatschappelijke carrière. “Het is tijd voor iets anders. Ik ga werken aan mijn toekomst. Al wil dat niet zeggen dat ik per direct stop met basketballen”, reageert Vos.

Adriaan van Bergen, manager van Landstede Basketbal, betreurt het vertrek van Vos, maar respecteert zijn besluit en wenst hem alle goeds voor de toekomst. “Wij vinden het uiteraard jammer dat Freek vertrekt. Hij is immers één van ons. Het is vanzelfsprekend dat wij Freek het allerbeste gunnen”, aldus Van Bergen, die de 2.01 meter lange basketballer in de afgelopen jaren zag uitgroeien tot één van de publiekslievelingen in Zwolle.

Lees verder »

Landstede Basketbal in FIBA Europe Cup

Landstede Basketbal in FIBA Europe Cup

Zwolle – Landstede Basketbal gaat komend seizoen Europa in. De landskampioen heeft zich ingeschreven voor de FIBA Europe Cup. “Wij willen ons als club blijven ontwikkelen en elk jaar weer verder bouwen. Dus het spelen van Europees basketbal is in die lijn een mooie stap”, stelt Adriaan van Bergen, manager Landstede Basketbal.

De strijd om de FIBA Europe Cup barst in het seizoen 2019-2020 voor het vijfde jaar op rij los. En Landstede Basketbal neemt dus voor het eerst deel. Dit doet de Zwolse club onder de naam Landstede Basketbal Regio Zwolle. “Door de vele positieve reacties uit onze eigen regio denken wij met een stevige basis aan dit avontuur te kunnen beginnen. En om onze economisch sterke regio extra kracht bij te zetten gaan wij dan ook met ‘Landstede Basketbal Regio Zwolle’ als teamnaam Europa in”, aldus Van Bergen.

Lees verder »

Landstede Basketbal bindt ‘partnerclubs’

Landstede Basketbal bindt ‘partnerclubs’

Zwolle – Landstede Basketbal is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met drie zogenoemde ‘partnerclubs’, basketbalverenigingen uit de regio. De Zwolse eredivisieclub wil graag kennis delen met deze clubs en tegelijkertijd haar regionale binding vergroten.

Om de plannen met de partnerclubs nader toe te lichten organiseerde Landstede Basketbal dinsdagavond in het eigen Landstede Sportcentrum een informatieavond voor basketbalverenigingen. Daarnaast werd er door de eerste clubs – die zich als partnerclub aan Landstede Basketbal hebben verbonden – een handtekening gezet. De aanwezige vertegenwoordigers van ZAC (Zwolle), Risne Stars (Rijssen) en The Valley Bucketeers (Nijverdal) kwamen één voor één naar voren om de samenwerking officieel te bekrachtigen. Dit onder toeziend oog van vertegenwoordigers van BV Peatminers (Vriezenveen), BV Ceres (Emmeloord), BASE (Epe), Red Giants (Meppel), Twente Buzzards (Hengelo), De Kikkers (Borne), Orca’s (Urk), Dyna ’75 (Heerenveen), HBV Falcons (Hoogeveen) en Lay Back (Kampen).

Lees verder »

Landstede Basketbal strikt Kaza Kajami-Keane

Landstede Basketbal strikt Kaza Kajami-Keane

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich versterkt met de Canadees international Kaza Kajami-Keane. De 24-jarige pointguard is afkomstig van Carleton Univesity, waar eerder ook voormalig Landstede-speler Tyson Hinz voor uitkwam. Het afgelopen jaar speelde de 1.85 meter lange Kajami-Keane voor Toronto 905 in de G-League, de development competitie van de NBA.

“Bij onze zoektocht naar een pointguard zijn wij niet over één nacht ijs gegaan”, vertelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen. “In Kaza zien wij terug wat wij denken voor komend seizoen nodig te hebben. Een prima verdediger, een uitstekende passer en een makkelijk scorende speler. Bovendien beschikt hij als guard van het nationale team van Canada over internationale ervaring.” Kaza Kajami-Keane was in het shirt van Carleton University, dat in het afgelopen decennium talloze kampioenschappen vierde, per wedstrijd goed voor gemiddeld 15,7 punten, 4,5 rebounds en 5,7 assists. In het afgelopen seizoen speelde hij voor Toronto 905 en kwam hij tot 6,3 punten en 4,2 assists in gemiddeld 18,5 minuten per duel.

Lees verder »

Matthias Odding nieuwe relatiebeheerder Landstede Basketbal

Matthias Odding nieuwe relatiebeheerder Landstede Basketbal

Zwolle – Landstede Basketbal heeft in de persoon van Matthias Odding een opvolger gevonden voor Harold van Riessen, die de commerciële afdeling van de Zwolse eredivisieclub verruilt voor een nieuwe uitdaging. De 27-jarige Odding is een geboren en getogen Zwollenaar. Met ingang van 1 september 2018 fungeert hij als de nieuwe relatiebeheerder van de Landstede Basketbal Businessclub.

“Sport en ondernemen vind ik het allermooiste wat er is. Dat zijn ook de twee dingen die niet weg te denken zijn uit mijn leven”, vertelt Matthias Odding. “Ik ben tot op heden altijd actief geweest in de voetballerij en dat heeft er in geresulteerd dat ik in 2015 mijn eigen voetbalschool Skills Zwolle ben begonnen. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan bij de commerciële afdeling van buurman PEC Zwolle. Deze ervaringen van het ondernemen in de sport wil ik meenemen in mijn nieuwe uitdaging bij Landstede Basketbal. Sport en ondernemen hebben veel dingen met elkaar gemeen. Het uitvoeren van een passie, omgaan met teleurstelling en succes én doelgericht zijn.”

Lees verder »

Landstede Basketbal contracteert Kevin Bleeker

Landstede Basketbal contracteert Kevin Bleeker

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich versterkt met Kevin Bleeker. De 25-jarige forward/center komt over van New Heroes Den Bosch. “De speelwijze van Landstede Basketbal spreekt mij enorm aan en ik heb een goed gevoel overgehouden aan het eerste gesprek dat ik in Zwolle heb gevoerd”, vertelt Kevin Bleeker.

De 2.08 meter lange Bleeker ziet zijn overstap naar Zwolle als een mooie nieuwe uitdaging. “Ik heb het afgelopen seizoen door een zweepslag een tijdje niet kunnen spelen en ik denk dat ik in Den Bosch niet heb ik kunnen laten zien wat ik in huis heb. Ik hoop dat daar komend seizoen verandering in komt”, aldus Kevin Bleeker, die positief is over de plannen van zijn nieuwe club. “Landstede Basketbal speelt nu al meerdere jaren om de prijzen en heeft het afgelopen seizoen de supercup gewonnen. Ik heb dan ook heel veel zin om voor Landstede te gaan spelen. En op individueel vlak wil ik mijzelf natuurlijk graag blijven ontwikkelen.” De 25-jarige Bleeker begon zijn basketballoopbaan bij BV Noordkop in Den Helder en vertrok daarna naar de Verenigde Staten. Daar speelde hij vijf jaar lang voor Canisius College.

Lees verder »

Landstede Basketbal verliest duel Donar en mist bekerfinale

Landstede Basketbal verliest duel Donar en mist bekerfinale

Zwolle – Het is The Hammers van Landstede Basketbal opnieuw niet gelukt om van Donar te winnen. Afgelopen donderdag verloor de ploeg van coach Herman van den Belt al van Donar met 55-86. Door ook het tweede duel te verliezen, mist Landstede een plaats in de bekerfinale. Ze hadden in deze tweede halve finale de taak om 44 punten goed te maken op de ploeg uit Groningen.

De spelers van Landstede begonnen heel sterk in het eerste kwart. De thuisploeg kwam met 23-20 voor te staan. Ook halverwege bleef het gelijk op gaan. Toch werd er niet veel gescoord aan beide kanten. Zo gingen de spelers de tweede rust in met een kleine voorsprong: 33-32.

Lees verder »

Landstede Basketbal legt Bart van Schaik vast

Landstede Basketbal legt Bart van Schaik vast

Zwolle – Landstede Basketbal en Bart van Schaik hebben overeenstemming bereikt over een contract voor vier seizoenen. De 18-jarige guard/forward is een exponent uit de eigen jeugdopleiding en maakte dit seizoen al meerdere malen zijn opwachting in de hoofdmacht van Landstede Basketbal. “Ik ben hier heel blij mee” reageert Bart van Schaik na het zetten van zijn handtekening.

Van Schaik speelde de afgelopen jaren voor verschillende teams van Basketball Academy Zwolle en kijkt uit naar zijn definitieve overstap naar de ploeg van hoofdcoach Herman van den Belt. “Landstede Basketbal is een club die al jarenlang tot de top van Nederland behoort en het is hartstikke mooi dat ik voor deze club mag spelen. Ik ken het systeem al langer en daarom voel ik mij hier thuis. Dit is voor mij een ultieme kans”, zegt Van Schaik, die in oktober 2017 tijdens de thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns zijn eerste punten liet aantekenen in de Dutch Basketball League.

Lees verder »

Landstede Basketbal begint sterk aan 2018 met overwinning op ZZ Leiden

Landstede Basketbal begint sterk aan 2018 met overwinning op ZZ Leiden

Zwolle – Landstede Basketbal opent het nieuwe jaar sterk. De ploeg van coach Herman van den Belt heeft op zondagmiddag in een thuiswedstrijdvan tegenstander Zorg en Zekerheid Leiden gewonnen met 69-65. Leiden heeft hiermee de koppositie aan Donar moeten overdragen.

Deze overwinning is een goede opsteker nadat de Zwollenaren voor de Kerst nog enkele uitnederlagen te verduren hadden. Het team is dit seizoen voor het eerst compleet en lijkt daarmee hernieuwde wilskracht te hebben.

Lees verder »

Moeizaam spel Landstede Basketbal tegen Den Helder Suns eindigt in verlies

Moeizaam spel Landstede Basketbal tegen Den Helder Suns eindigt in verlies

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zaterdagavond uit geen punten in de wacht weten te slepen tegen Den Helder Suns. Dit team is de hekkensluiter en wist vooralsnog geen punten te behalen. Nu was het met 76-73 te sterk tegen de Zwolse ploeg van coach Herman van den Belt.

Beide ploegen hebben minder spelers om in te zetten. Een deel van het team van Den Helder speelt in Weert. Aan de kant van Zwolle zitten Mike Schilder, Franko House en Olaf Schaftenaar aan de zijkant, en is Noah Dahlman niet topfit. Zo komen er slechts acht tegen negen spelers voor op het wedstrijdsheet.

Lees verder »