Wethouder Ed Anker leest voor op de Emmaschool

Wethouder Ed Anker leest voor op de Emmaschool

Zwolle – In het kader van de Dag van de Duurzaamheid lazen verschillende Zwolse wethouders voor op scholen in Zwolle. Ed Anker deed dit op de Emmaschool.

Er werd voorgelezen uit een boek met als thema duurzaamheid. Het boek, ‘Sem en Saar geven positieve energie’ gaat over de zeven Kinder Global Goals en is geschreven door Jeroen Hoogerwerf. Het was een gezellig begin van de dag voor zowel de wethouder als de kinderen. Er werd aandachtig geluisterd en veel gelachen.

Lees verder »

Enthousiaste boekenwurmen op Het Speelwerk in Zwolle

Enthousiaste boekenwurmen op Het Speelwerk in Zwolle

Zwolle – De eerste week van oktober staat op veel basisscholen in het teken van de ‘kinderboekenweek’. Op Het Speelwerk (school voor Speciaal Basis Onderwijs) in Zwolle is men al druk bezig met de voorbereidingen want zij maken er zelfs een kinderboekenmaand van. De maand oktober staat het thema ‘onderweg’ centraal. Lezen komt in diverse vormen terug tijdens de lessen én daarbuiten op de basisschool aan de Bachlaan in Zwolle.

Een ludiek toneelstukje van leerkrachten en leerlingen over een ‘Boekenbus’ met een lekke band vormt de aftrap van de maand. Verder gaan de leerlingen onder andere op ‘boekendate’, komt er een schrijver op school en is er een voorleeswedstrijd. ‘Op het Speelwerk wordt altijd al heel veel aandacht besteed aan lezen want: veel kinderen komen er met een leesachterstand binnen of met tegenzin in lezen. En dat terwijl lezen juist zo goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Het aanvankelijk lezen in groep 3 op de reguliere basisschool is voor hen vaak te snel gegaan of kinderen waren nog niet toe aan het leren lezen‘ aldus directeur Arco van Diggele van Het Speelwerk.

Lees verder »

38 leerlingen Greijdanus Zwolle behalen diploma ondernemerschap

38 leerlingen Greijdanus Zwolle behalen diploma ondernemerschap

Zwolle – Dinsdag 17 september kregen 38 leerlingen van vmbo, havo en vwo hun diploma ondernemerschap. De diploma’s werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Eén leerling heeft de module zelfs met een 10 afgesloten.

De module Ondernemerschap wordt al een aantal jaar aangeboden op het Greijdanus. Onder leiding van drie docenten hebben de leerlingen zich verdiept in onderwerpen die samenhangen met ondernemerschap, denk aan Marketing, Personeel & Organisatie en Bedrijfsadministratie. De module werd afgesloten met een officieel landelijk examen. Dit kan vrijstellingen op het mbo of hbo opleveren.

Lees verder »

Henk Stoorvogel opent studiejaar Hogeschool Viaa in Zwolle

Henk Stoorvogel opent studiejaar Hogeschool Viaa in Zwolle

Zwolle – Hogeschool Viaa opende op woensdag 18 september het nieuwe studiejaar met een officieel moment in de Dominicanenkerk in Zwolle. Personeel, studenten, ouders en andere relaties luisterden naar een toespraak van Henk Stoorvogel (voorganger VEZ) over het jaarthema ‘Betrokken’ en genoten van een ludiek optreden van cabaretgroep Over Schapen Enzo.

Na het officiële gedeelte ging het programma verder in de hogeschool. Daar konden ouders en studenten onder het genot van een maaltijd en tijdens open lessen uitgebreid kennismaken met docenten en met elkaar.

Lees verder »

Studenten starten met nieuwe opleiding vakexpert voeding en voorlichting

Studenten starten met nieuwe opleiding vakexpert voeding en voorlichting

Zwolle – Maandag 9 september is er een nieuwe lichting studenten gestart met hun opleiding Voeding & voorlichting. Het is voor het eerst dat deze opleiding bij het Zone.college Zwolle en Almelo wordt aangeboden. “Good food = good mood, met eten bezig zijn is gewoon heerlijk” aldus de startende studenten Luuk Reurink en Jesse Hutten.

Met deze nieuwe opleiding sluit het Zone.college aan bij de toenemende marktvraag naar voedingsvoorlichters met kennis van voedingsmiddelentechnologie. Voeding en gezondheid staan nadrukkelijk in de belangstelling. De Rijksoverheid zet zich met het voedselbeleid in voor gezonde en verantwoorde voeding om mensen gezond(er) te houden en om technologieën in te zetten die minder belastend zijn voor het milieu. Steeds meer bedrijven en instellingen voelen de verantwoordelijkheid om hier een waardevolle bijdrage aan te leveren. Dit vraagt om medewerkers die de ‘nieuwe’ kennis over voeding bezitten en dit goed uit kunnen dragen.

Lees verder »

Vismeester Eef op bezoek bij KBS De Vlieger 3

Vismeester Eef op bezoek bij KBS De Vlieger 3

Zwolle – Op 17 september komt VISmeester Eef van hengelsportvereniging Sportvisserij Oost Nederland op bezoek bij KBS De Vlieger 3 in Zwolle voor een visles. Eerst krijgen de leerlingen een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf kunnen ervaren hoe leuk het sportvissen is.

De wereld onder water is onzichtbaar en juist daarom juist zo fascinerend. Op 17-9-2019 krijgen basisschoolleerlingen van groep 8 een inkijkje in het huis van de vis. VISmeester Eef vertelt aan de hand van een presentatie over de biologie van vissen, de verschillende vissoorten en het onderwatermilieu. Ook leren de kinderen de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat met een gevangen vis – bijvoorbeeld dat je hem met natte handen moet vastpakken, zodat de slijmlaag niet beschadigt.

Lees verder »

De HBO Bruisweek verloot helikoptervlucht aan eerstejaars studenten

De HBO Bruisweek verloot helikoptervlucht aan eerstejaars studenten

Zwolle – Traditiegetrouw verloot Buro Ruis tijdens de HBO Bruisweek een VIP actie aan één van de Bruisweken deelnemers. Waar voorgaande jaren o.a. een VIP Caravan, een eigen dixi en een privé douche voor op de camping werden verloot zoekt Buro Ruis het dit jaar een stuk hogerop. Dit jaar maken twee deelnemers namelijk kans op een volledig verzorgde helikoptervlucht over Zwolle. Meer informatie over de actie en de HBO Bruisweek is te vinden op www.bruisweken.nl

De HBO Bruisweek is dé introductieweek voor studerend Zwolle en daarmee de ideale manier om voor eerstejaars studenten om de opleiding, de stad, de studentenverenigingen en toekomstige studie- en stadsgenoten op een leuke manier te leren kennen. Het driedaagse programma vindt dit jaar plaats van maandag 26 augustus tot en met woensdag 28 augustus. De eerstejaarsstudent gaan met hun klas drie dagen lang op pad.

Lees verder »

Boompje verwisselen voor Florens Radewijnsschool in buurboomgaard

Boompje verwisselen voor Florens Radewijnsschool in buurboomgaard

Zwolle – Als afsluiting van het schooljaar bezoekt de Florens Radewijnsschool in Windesheim jaarlijks de buurboomgaard Tichelgaten.

Elke klas heeft een eigen fruitboom en een eigen boek van de boom waarin ze de ontwikkeling van de boom én van zichzelf in bijhouden. En de boom van groep 8? Deze Gravesteiner Appel is symbolisch overgedragen aan de nieuwe kinderen van groep 1.

Lees verder »

Landstede Groep presenteert Jaarverslag 2018: op volle kracht vooruit

Landstede Groep presenteert Jaarverslag 2018: op volle kracht vooruit

Zwolle – Het gaat goed met Landstede Groep, blijkt uit het Jaarverslag 2018. Zowel op het gebied van de financiën als van de onderwijskwaliteit zit Landstede Groep in de lift.

Door de goede resultaten zijn de beoordelingen van de Inspectie van het Onderwijs niet alleen een stuk beter; het financiële toezicht dat in 2012 werd ingesteld is in december 2018 opgeheven. Het jaar kenmerkte zich verder door topnoteringen in diverse keuzegidsen voor zowel mbo als voortgezet onderwijs. Ook is een nieuwe Strategienota geformuleerd, met een heldere blik op de toekomst.

Lees verder »

Landstede MBO-studenten presenteren ‘Design and branding of a label’ in Zwolse binnenstad

Landstede MBO-studenten presenteren ‘Design and branding of a label’ in Zwolse binnenstad

Zwolle – Bijzonder ingerichte, glazen containers geven tijdens het Zwolse Art & Design event PROTO een artistiek kijkje op de creatieve prestaties van Landstede MBO-studenten.

Ze staan her en der in de binnenstad, zoals bij de Sassenpoort. Daarin is werk te zien van student Mediavormgeving Maico Mulderij. Hij zette onder andere een hele kledinglijn voor een modestudent in de markt met nieuwe huisstijl en alles wat erbij komt kijken.

Lees verder »

Jonge Zwolse ondernemers gezocht

Jonge Zwolse ondernemers gezocht

Zwolle – Deze zomer mogen 30 jongeren tussen de 15 en 23 jaar uit de regio IJsseldelta (Zwolle en omgeving) deelnemen aan een gratis ondernemersproject genaamd ZomerOndernemer.

Een unieke kans voor jongeren die willen ervaren of het ondernemerschap iets voor ze is. In zes weken starten ze een eigen bedrijf met begeleiding van professionele coaches. Deelnemers ontvangen een klein startkapitaal om de eerste kosten te dekken en ze zijn verzekerd.

Lees verder »