De HBO Bruisweek verloot helikoptervlucht aan eerstejaars studenten

De HBO Bruisweek verloot helikoptervlucht aan eerstejaars studenten

Zwolle – Traditiegetrouw verloot Buro Ruis tijdens de HBO Bruisweek een VIP actie aan één van de Bruisweken deelnemers. Waar voorgaande jaren o.a. een VIP Caravan, een eigen dixi en een privé douche voor op de camping werden verloot zoekt Buro Ruis het dit jaar een stuk hogerop. Dit jaar maken twee deelnemers namelijk kans op een volledig verzorgde helikoptervlucht over Zwolle. Meer informatie over de actie en de HBO Bruisweek is te vinden op www.bruisweken.nl

De HBO Bruisweek is dé introductieweek voor studerend Zwolle en daarmee de ideale manier om voor eerstejaars studenten om de opleiding, de stad, de studentenverenigingen en toekomstige studie- en stadsgenoten op een leuke manier te leren kennen. Het driedaagse programma vindt dit jaar plaats van maandag 26 augustus tot en met woensdag 28 augustus. De eerstejaarsstudent gaan met hun klas drie dagen lang op pad.

Lees verder »

Boompje verwisselen voor Florens Radewijnsschool in buurboomgaard

Boompje verwisselen voor Florens Radewijnsschool in buurboomgaard

Zwolle – Als afsluiting van het schooljaar bezoekt de Florens Radewijnsschool in Windesheim jaarlijks de buurboomgaard Tichelgaten.

Elke klas heeft een eigen fruitboom en een eigen boek van de boom waarin ze de ontwikkeling van de boom én van zichzelf in bijhouden. En de boom van groep 8? Deze Gravesteiner Appel is symbolisch overgedragen aan de nieuwe kinderen van groep 1.

Lees verder »

Landstede Groep presenteert Jaarverslag 2018: op volle kracht vooruit

Landstede Groep presenteert Jaarverslag 2018: op volle kracht vooruit

Zwolle – Het gaat goed met Landstede Groep, blijkt uit het Jaarverslag 2018. Zowel op het gebied van de financiën als van de onderwijskwaliteit zit Landstede Groep in de lift.

Door de goede resultaten zijn de beoordelingen van de Inspectie van het Onderwijs niet alleen een stuk beter; het financiële toezicht dat in 2012 werd ingesteld is in december 2018 opgeheven. Het jaar kenmerkte zich verder door topnoteringen in diverse keuzegidsen voor zowel mbo als voortgezet onderwijs. Ook is een nieuwe Strategienota geformuleerd, met een heldere blik op de toekomst.

Lees verder »

Landstede MBO-studenten presenteren ‘Design and branding of a label’ in Zwolse binnenstad

Landstede MBO-studenten presenteren ‘Design and branding of a label’ in Zwolse binnenstad

Zwolle – Bijzonder ingerichte, glazen containers geven tijdens het Zwolse Art & Design event PROTO een artistiek kijkje op de creatieve prestaties van Landstede MBO-studenten.

Ze staan her en der in de binnenstad, zoals bij de Sassenpoort. Daarin is werk te zien van student Mediavormgeving Maico Mulderij. Hij zette onder andere een hele kledinglijn voor een modestudent in de markt met nieuwe huisstijl en alles wat erbij komt kijken.

Lees verder »

Jonge Zwolse ondernemers gezocht

Jonge Zwolse ondernemers gezocht

Zwolle – Deze zomer mogen 30 jongeren tussen de 15 en 23 jaar uit de regio IJsseldelta (Zwolle en omgeving) deelnemen aan een gratis ondernemersproject genaamd ZomerOndernemer.

Een unieke kans voor jongeren die willen ervaren of het ondernemerschap iets voor ze is. In zes weken starten ze een eigen bedrijf met begeleiding van professionele coaches. Deelnemers ontvangen een klein startkapitaal om de eerste kosten te dekken en ze zijn verzekerd.

Lees verder »

School in de zomervakantie bij Landstede Vakantieschool

School in de zomervakantie bij Landstede Vakantieschool

Zwolle – Leerlingen, studenten en volwassenen die hun niveau willen ophalen van Nederlands, Engels en/of rekenen zijn ook deze zomervakantie van harte welkom op de Landstede Vakantieschool. Hier kunnen deelnemers tijdens de vakantie een ‘stoomcursus’ volgen waarin de kennis van deze vakken wordt opgefrist of bijgespijkerd.

De Landstede Vakantieschool is bedoeld voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, huidige mbo-studenten en andere belangstellenden die hun niveau van het Nederlands, Engels of rekenen willen verbeteren óf die zich extra willen voorbereiden op een vervolgopleiding of Proeve van Bekwaamheid.

Lees verder »

Leerlingen Ambelt fietsen recordbedrag bij elkaar

Leerlingen Ambelt fietsen recordbedrag bij elkaar

Zwolle – De topprestatie van de leerlingen en begeleiders van de Ambelt die onlangs de Alpe d’Huez bedwongen, heeft extra glans gekregen. Deze week werd bekend dat zij een recordbedrag van 9812,50 euro bij elkaar hebben gefietst voor het goede doel: de Hartstichting. Een forse verbetering van het oude record van vorig jaar toen er 8400 euro voor Kika is opgehaald.

Leerlingen en begeleiders hebben half juni de beroemde Franse berg Alpe d’Huez beklommen. Voor deze prestatie hebben de 34 leerlingen zich laten sponsoren ten bate van de Hartstichting. Voor havo-leerlingen Kevin en Marilène was dit bedrag een grote verrassing. Kevin: “Ik had niet verwacht dat we zoveel zouden ophalen. Daar zijn we wel trots op.” Marilène: “Jammer dat we net de 10.000 euro niet hebben gehaald. Maar wel een heel mooi bedrag.” Het is de zesde keer dat dit evenement plaatsvindt op de Ambelt. Ieder jaar kiezen de leerlingen zelf hun goede doel.

Lees verder »

Zwolse scholen ontvangen subsidie voor techniekonderwijs

Zwolse scholen ontvangen subsidie voor techniekonderwijs

Zwolle – De Zwolse scholen TalentStad Beroepscollege, Greijdanus en Thorbecke Scholengemeenschap ontvangen subsidie voor techniekonderwijs. De scholen werken daarin samen met het Deltion College en bedrijven uit de regio Zwolle. Ambitie is om het technisch onderwijs in het vmbo naar een hoger plan te tillen.

Onder de noemer Sterk Techniek Onderwijs Regio Zwolle gaan de samenwerkende scholen de subsidie van ruim 6,5 miljoen euro gebruiken om techniekonderwijs te creëren dat sterk, aantrekkelijk en innovatief is.

Lees verder »

Alle eindexamenleerlingen geslaagd op het Centre for Sports & Education

Alle eindexamenleerlingen geslaagd op het Centre for Sports & Education

Zwolle – Vol trots is het team van het CSE: een slagingspertage van 100% voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs.

In totaal zijn 108 leerlingen geslaagd op de niveaus vmbo-basis, vmbo-kader, vmbo-tl, havo en vwo. Bijzonder knap, noemt Paul van den Bergh het, teamleider van het CSE. ‘Leerlingen die zo’n prestatie leveren in de schoolbanken, maar ook nog bij de top zitten van hun sport, dat is ongekend.’

Deltion: Explosieve groei studenten voor Opleiding E-commercemanager in regio Zwolle

Deltion: Explosieve groei studenten voor Opleiding E-commercemanager in regio Zwolle

Zwolle – Deltion en ROC Friese Poort gaan van start met de niveau 4 opleiding E-commerce manager. Vorig jaar is het Deltion College in Zwolle gestart met een klas voor de opleiding E-commercemanager.

Aankomend jaar start de mbo-school met drie klassen BOL (school en stage) en één klas BBL (school en werken). Daarnaast starten verschillende locaties van ROC Friese Poort ook met de BOL-opleiding. Een explosieve groei in studenten voor een arbeidsmarkt waar veel werk ligt. Beide scholen zijn lid van Topcentrum E-commerce, een netwerkverband die de e-commercesector in de regio Zwolle stimuleert.

Lees verder »

Zone.college organiseert eindshow FlowerFusion

Zone.college organiseert eindshow FlowerFusion

Zwolle – Op woensdag 26 juni 2019 organiseert Zone.college de spetterende eindshow FlowerFusion. 70 studenten Bloem & styling presenteren in Theater De Spiegel hun mooiste creaties, elk in hun eigen unieke stijl.

De kleurrijke en innovatieve werkstukken worden geshowd op het podium en gepresenteerd in de foyer van het Zwolse theater. Een aantal werkstukken is vervolgens te bewonderen tijdens PROTO, het tiendaags Art & Design event in de Zwolse binnenstad.

Lees verder »

CSE Collegetour: inspirerende sprekers vertellen hun topsportverhaal

CSE Collegetour: inspirerende sprekers vertellen hun topsportverhaal

Zwolle – Het is inmiddels een goede traditie: de collegetour die het Centre for Sports & Education (CSE) jaarlijks organiseert. Vaak in het Landstede Sportcentrum, maar afgelopen donderdagavond 13 juni bij CSE zelf, in verband met het tienjarig bestaan van de bijzondere topsportschool. Teamleider Paul van den Bergh en het publiek gingen deze keer in gesprek met hockeyster en oud-CSE-leerling Maxime Kerstholt en theatermaker Rory de Groot. Onderwerp van gesprek onder andere: wat zijn bepalende momenten in je carrière en hoe ga je ermee om.

De CSE Collegetour wordt ter inspiratie en inzicht georganiseerd voor ouders van CSE-leerlingen, medewerkers en andere belangstellenden. Openhartig vertelden de sprekers donderdagavond over hun ervaringen, teleurstellingen en de momenten die bepalend waren in hun carrière. ‘Alle topsporters komen in hun topsportloopbaan cruciale momenten tegen’, zei Paul van den Bergh. ‘De vraag is hoe je daarmee omgaat en wat je ervan leert.’ Rory de Groot vertelde over zijn kortstondige voetbalcarrière bij Feyenoord, die zeer veel belovend begon, maar door controverses met trainer en technische staf na twee jaar tot een einde kwam. Maxime Kerstholt haalde herinneringen op van de overstap van HC Zwolle naar hoofdklasser Laren; ofwel van een beschermde omgeving naar harde zelfstandigheid. Ook vertelde ze over haar debuut bij het Nederlandse team. ‘Als beginnend topsporter moet je voor je droom gaan. Maar probeer altijd wel met je beide benen op de grond blijven staan en realistisch te blijven.’

Lees verder »