Onderdelen Boeing 747 uit Spanje gearriveerd bij Landstede

Onderdelen Boeing 747 uit Spanje gearriveerd bij Landstede

Zwolle – Drie vrachtwagens met vijf containers vol onderdelen van een complete romp van een Boeing 747 zijn aangekomen bij de locatie Fuchsiastraat van Landstede MBO in Zwolle.  Landstede heeft eind vorig jaar de onderdelen van de romp gekregen van de KLM om te kunnen gebruiken bij de inrichting van een groot praktijkleslokaal voor studenten Luchtvaartdienstverlening. De vrachtwagens waren afkomstig uit Teruel (Spanje), waar de Boeing 747 in tien weken is gedemonteerd door de KLM in samenwerking met studenten van de opleiding Vliegtuigtechniek van ROC Amsterdam. De complete romp is in onderdelen vervolgens naar Nederland gereden. Het transport is in samenwerking met het landschap Transport & Logistiek van Landstede georganiseerd.

Met de donatie van de romp van deze Boeing 747 wil KLM de passie voor luchtvaartdienstverlening over brengen op toekomstige studenten van Landstede MBO.  De opleiding Luchtvaartdienstverlening is erg blij met het vliegtuig, want zo kunnen studenten opgeleid worden binnen de modernste leeromgeving tot kwalitatief hoogwaardige stewards en stewardessen. De opleiding heeft bovendien een multidisciplinaire aanpak voor ogen, waarbij meerdere opleidingen praktijksimulaties kunnen realiseren en gebruik kunnen maken van het vliegtuig.

Lees verder »

Meander College speelt betoverend sprookje

Zwolle – Maar liefst 50! leerlingen van het Meander College spelen maandag 4 en dinsdag 5 juni ‘The witch, the lion and the wardrobe’. Een winters sprookje vol zang, dans, spel én wonderlijke personages dat zich afspeelt in de bevroren wereld van Narnia.

Een koninkrijk waar magie een alledaags fenomeen is en dieren kunnen praten. De livemuziek tijdens de voorstelling wordt verzorgd door een 8-koppige leerlingenband. De nummers die zij ten gehore zullen brengen, zijn gearrangeerd door atheneum 6 leerling Daan le Feber, tevens bandleider. Het Meander College heeft dit schooljaar bewust gekozen voor een locatie die rechtdoet aan het professionele niveau van de jaarlijkse voorstellingen: Schouwburg Odeon. Dit biedt leerlingen van de vaste licht- en geluidploeg bovendien de mogelijkheid om twee avonden mee te lopen met de technici van dit theater.

Lees verder »

Alie Weerman nieuwe lector GGZ en Samenleving bij Windesheim

Alie Weerman nieuwe lector GGZ en Samenleving bij Windesheim

Zwolle – Alie Weerman is per 1 mei aangesteld als lector van het nieuwe lectoraat GGZ en Samenleving van hogeschool Windesheim. Het lectoraat richt zich op de verbinding tussen de geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke organisaties. Uitgangspunt daarbij is het verbeteren van zorg aan kwetsbare burgers, het ondersteunen van sociale participatie en aandacht voor het niet-maakbare. Weerman wil in het bijzonder ervaringskennis van zowel cliënten als professionals benutten om de beroepspraktijk te innoveren.

Sterkere integratie GGZ en maatschappelijke organisaties
Alie Weerman pleit voor een sterkere integratie van geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke organisaties. "De GGZ richt zich primair op de behandeling van mensen met een psychische stoornis of een verslaving. Cliënten kampen vaak ook met andere problemen; schulden, een verstandelijke beperking, huisvesting, werkloosheid of armoede. Het stigma dat kleeft aan psychiatrie en verslaving, belemmert herstel en participatie eveneens. Sociaal werkers hebben daar een brede kijk op. Zij werken vanuit een ander perspectief; dat van het sociaal functioneren. En werken op het kruispunt van zorg en samenleving. Op hun beurt kunnen sociaal werkers juist weer profiteren van de kennis vanuit de GGZ. Bijvoorbeeld in het vroegtijdig leren herkennen van symptomen van een psychische stoornis en het voorkomen van ontwrichting."

Lees verder »

Burgemeester opent nieuw plein basisschool Smaragd

Burgemeester opent nieuw plein basisschool Smaragd

Zwolle – Trampolines, een klimboom, heerlijke hangmatten en een waterspeelplaats met pomp en kliedertafel. Dat zijn zo maar een paar onderdelen van het nieuwe schoolplein van basisschool Smaragd in Dieze, dat op donderdag feestelijk werd geopend door Burgemeester Meijer.

Nog geen jaar geleden bestond dit plein bijna alleen uit tegels. Dankzij de inzet van veel ouders, aangestuurd door een enthousiaste pleinwerkgroep, kon het groene schoolplein in korte tijd worden gerealiseerd. ‘Het is echt hartverwarmend wat hier in korte tijd door de ouders is neergezet,’ vertelt schooldirecteur Jaap Kaspers: ‘Met man en macht is gewerkt en we zijn heel erg blij met het resultaat. Prachtig om dit met de hele school samen te doen!’

Lees verder »

Gouden Schoolkantine Schaal 2018

Gouden Schoolkantine Schaal 2018

Zwolle – Verschillende Landstede MBO locaties en het ROC Menso Alting Zwolle hebben een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine, dinsdag 17 april, heeft het Voedingscentrum de schalen persoonlijk overhandigd aan de cateraars van de locaties Landstede MBO Stadionplein, Fuchsiastraat, Dokterspad en Rechterland en de cateraar van locatie ROC Menso Alting Zwolle.

De verschillende locaties hebben hard gewerkt om de kantines nog gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantines. Het oog van studenten en medewerkers valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt of flesjes water op de balies. De scholen zijn dan ook blij met het aanbod dat verleidt om een betere keuze te maken in plaats van een ongezonde keuze.

Lees verder »

Thomas a Kempis College blij met extra locatie in de Nooterhof

Zwolle – Het Thomas a Kempis College, brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl in Zwolle krijgt er een nieuw gebouw bij. De school krijgt vanaf het nieuwe schooljaar de beschikking over het ateliergebouw bij de Nooterhof. De medewerkers en directeur Gerdien Pastink zijn blij met deze nieuwe locatie.

De locatie is dicht bij de locatie aan de Schuurmanstraat. Leerlingen uit vmbo 3/4, havo 5, en vwo 6 zullen hier deels onderwijs volgen. Het gebouw wordt ingericht op examenkandidaten en er zullen dezelfde faciliteiten zijn als op de Schuurmanstraat. De verwachting is dat met deze aanvullende huisvesting de kwaliteit van het onderwijs een extra impuls gegeven kan worden.

Lees verder »

Cibap student examineert in de beroepspraktijk

Cibap student examineert in de beroepspraktijk

Zwolle – Cibap student Sarah van Engeland legde als een van de eerste studenten van het Cibap haar examen af in de praktijk. Zij deed dat bij IKEA. En met succes. De Launch in Zwolle is nu ingericht met haar ontwerp. Hier is de nieuwe collectie INDUSTRIELL te zien, een idee van de bekende ontwerper Piet Hein Eek. "Dat ik mijn schets echt mocht gaan realiseren in een ruimte van IKEA, is echt supergaaf", aldus Sarah.

Met ingang van het schooljaar 2018/2019 wil Cibap voor alle eindexamenstudenten overstappen op examinering in de beroepspraktijk. Met realistische opdrachten, een realistische werkomgeving en begeleiding en beoordeling door professionals is dit de best passende examenvorm binnen het huidige onderwijs. Ook is het van toegevoegde waarde van het portfolio, de CV en de loopbaan van de student.

Lees verder »

Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' komt naar Thomas a Kempis College

Campagneteam 'Rijden Zonder Invloed' komt naar Thomas a Kempis College

Zwolle – Iedereen weet dat rijden onder invloed gevaarlijk is. Toch stappen er nog steeds mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne 'Rijden Zonder Invloed' heeft als doel om rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen – en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen. Op vrijdag 20 april komt het campagneteam naar Zwolle om met de leerlingen van Thomas a Kempis College een debat te voeren en actief het onderwerp 'Rijden Zonder Invloed' onder de aandacht te brengen.

Het campagneteam is aanwezig bij Thomas a Kempis College in Zwolle met de 'Pitch'. De leerlingen maken een korte presentatie over het effect van het rijden onder invloed van alcohol en drugs. Ze zijn actief met het onderwerp bezig en doordat zij anderen moeten overtuigen, is de kans dat zij zelf onder invloed gaan rijden kleiner. De beste presentatie wordt beloond met een verassingspakket vol gadgets, maar het belangrijkste is dat ze allemaal wijzer zijn geworden, van de gevaren van rijden onder invloed en dat rijden onder invloed geen goed idee is.

Lees verder »

Studenten Autotechniek Deltion College leren professioneel én veilig werken

Studenten Autotechniek Deltion College leren professioneel én veilig werken

Zwolle – Studenten Carrosseriebouw, Autospuiterij en Schadeherstel van het Deltion College gaan op bedrijfsbezoek bij EMM International BV. Tijdens dit bezoek ontvangen ze voor het derde jaar op rij een eigen veiligheidsset. Professioneel én veilig werken, daar staat dit initiatief voor. EMM neemt de studenten mee in de wereld van lak op 11 en 12 april aanstaande.

De samenwerking is drie jaar geleden begonnen. Het belang van deze samenwerking is de studenten veilig leren werken. Dankzij dit initiatief leren de studenten ook in praktijk werken met innovatieve producten van Colad, Hamach en Ronin Tools. Elk jaar ontvangen de nieuwe studenten een complete veiligheidsset van EMM. Een onderdeel van deze set is onder andere een gepersonaliseerde overall, veiligheidsbril en een doos met grijze handschoenen.

Lees verder »

Landstede studenten doen ervaring op bij echte klanten

Landstede studenten doen ervaring op bij echte klanten

Zwolle – Ontwerp een huisstijl en logo, en bouw een duidelijke, overzichtelijke website die aansluit op de doelgroep. Dat was de opdracht die Landstede studenten van de opleidingen Mediamanager, Applicatieontwikkelaar en Mediavormgever van de startende zorgorganisatie InKontakt kregen. Inmiddels functioneert www.InKontakt.nl helemaal naar wens. 'We kijken terug op een leuk en geslaagd project', daar zijn opdrachtgever, studenten en docenten het over eens.

Opdrachtgevers weten de studenten van Media Academy bij Landstede MBO te vinden. Mediavormgevers, Applicatieontwikkelaars en Mediamanagers werken in de nieuw opgerichte 'Maakkamer' gemiddeld aan zo'n dertig opdrachten op het gebied van media en vormgeving in de ruimste zin van het woord. Het kan gaan om een idee in de markt te zetten, een event te promoten, een commercial maken of bijvoorbeeld een website bouwen, zoals voor InKontakt. 'De eerstejaars studenten krijgen eerst een half jaar theorie en dan moeten ze in de praktijk aan de gang', vertelt docent Rémy Kolbe. 'We begeleiden waar nodig, maar geven ze zoveel mogelijk verantwoordelijkheid.' Het werkt. 'Voor een echte opdrachtgever werken is heel wat anders dan een schoolopdracht maken', zegt student mediamanagement Bo Bosselaar. 'Je leert er enorm veel van.'

Lees verder »

Studenten Artez Graphic Design Zwolle ontwerpen Singing voor Masterly Milaan

Studenten Artez Graphic Design Zwolle ontwerpen Singing voor Masterly Milaan

Zwolle – Het Nederlandse Designpaviljoen 'Masterly – the Dutch in Milano' op de Salone del Mobile in Milaan, is een unieke samenwerking aangegaan met de studie Artez Graphic Design in Zwolle. Nicole Uniquole, organisator en curator van het Nederlandse paviljoen vroeg derdejaars studenten Graphic Design de signing voor het Nederlandse paviljoen te ontwerpen. De signing en het maakproces zijn van 17 tot en met 24 april te bewonderen tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Nicole Uniquole: 'Ik vind het belangrijk om de volledige omvang van het ontwerplandschap te laten zien. Daarnaast vind ik het leuk om studenten te helpen het maximale uit zichzelf te halen.  Een samenwerking als deze leent zich daar uitstekend voor én is een prachtige kans voor alle betrokkenen. De resultaten zijn 'voor echt' zoals in, dit is het. Dit is de real deal, het feitelijke proces van wat het betekent om een ​​ontwerper te zijn en bij te dragen aan het ontwerplandschap.'

Lees verder »

Leerlingen de Ambelt fietsen voor Kika

Leerlingen de Ambelt fietsen voor Kika

Zwolle – Leerlingen van de Ambelt in Zwolle gaan opnieuw fietsen voor Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. Zij hebben zelf voor dit goede doel gekozen omdat het hen na aan het hart ligt. In juni beklimmen zij voor de vijfde keer samen met docenten en begeleiders de Alpe d'Huez. Gisterenavond vond op het Hengeveld College de officiële aftrap plaats van dit jaarlijks terugkerend evenement met een avond voor ouders, leerlingen, sponsors en begeleiders.

Het vertrek naar de Alpe d'Huez staat gepland op maandag 11 juni, de daadwerkelijke beklimming vindt op 14 juni plaats. Er doen 32 leerlingen mee die worden begeleid door docenten en vrijwilligers. De leerlingen wacht vanaf nu een aantal pittige trainingen. Daarnaast wordt van hen verwacht dat zij met persoonlijke sponsoring een bedrag voor het goede doel opbrengen. Vorig jaar haalden de leerlingen een bedrag van € 5361,75 euro op voor Kika.

Lees verder »