Zwolse school wint 10.000 euro voor herinrichting van schoolplein

Zwolse school wint 10.000 euro voor herinrichting van schoolplein

Zwolle – Hans Hubers (directielid van de ANWB) overhandigde vandaag een cheque van tienduizend euro aan de initiatiefnemers van de herinrichting van een schoolplein van een basisschool in Zwolle. Het project is verkozen tot het mooiste in de provincie Overijssel. Voor iedere provincie is een project gekozen. Bijna 23000 Nederlanders uit heel het land brachten voor dit nationale project van het ANWB Fonds hun stem uit.

Christelijke Daltonschool de Zevensprong in Zwolle gaat haar schoolplein opnieuw inrichten. De voornaamste aanpassing is dat de fietsenstalling wordt verplaatst. En dat is hard nodig ook, want er doen zich chaotische en gevaarlijke situaties op en rond het plein. Enkele meters naast de fietsenstalling rijden auto’s hard voorbij in de richting winkelcentrum Stadshagen.

Lees verder »

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

Zwolle – Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen? Hoe zou het MKB er uitzien als deze sectoren meer zouden samenwerken?

Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding food organiseerden woensdag een eerste Food & Design meetup in het in de Spoorzone gelegen Brouwtheater te Zwolle. Thema was ‘The art of storytelling in de digitale omgeving’, waarbij onderzocht werd wat de impact van storytelling is op de aantrekkelijkheid van je product.

Lees verder »

Kleurrijke open dag van kunstopleidingen Artez Zwolle

Kleurrijke open dag van kunstopleidingen Artez Zwolle

Zwolle – Zaterdag organiseerden alle opleidingen van ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle een open dag.

Middelbare scholieren, mbo-studenten, ouders en andere belangstellenden waren deze dag van harte welkom om kennis te maken met de verschillende kunstopleidingen in Zwolle. Er werk van studenten te zien, en bij het Conservatorium ook te horen.

Lees verder »

Kinderen van Onderwijscentrum de Twijn krijgen nieuw schoolplein

Kinderen van Onderwijscentrum de Twijn krijgen nieuw schoolplein

Zwolle – Vrijdagmiddag werd het vernieuwde schoolplein van Onderwijscentrum de Twijn aan de Dr. Hengeveldweg officieel geopend. Terwijl het zonnetje scheen, werd het nieuwe bord onthuld. Daarna kon er door de leerlingen gespeeld worden op het nieuwe schoolplein waar al zo lang naar uit werd gekeken. De opening werd met een hapje en drankje gevierd.

Ruim 1,5 jaar geleden werden de eerste plannen gemaakt en nu heeft een groot, kaal, betegeld plein ruimte gemaakt voor een spannend en uitdagend speelplein dat voor iedere leerling toegankelijk is. Een combinatie van speelgelegenheden en groen maakt het tot heerlijke plek voor de leerlingen waar ze naar hartenlust kunnen onderzoeken en beleven.

Lees verder »

Jenapleinschool Zwolle wint Peter Petersen-prijs

Jenapleinschool Zwolle wint Peter Petersen-prijs

Zwolle – Tijdens de jaarlijkse Jenaplan-conferentie in Nunspeet die op donderdagavond 7 november is gehouden, heeft de Jenapleinschool de prestigieuze Peter Petersen-prijs in de wacht gesleept.

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een school die iets innovatiefs bedenkt en uitvoert op het gebied van Jenaplan-onderwijs. De prijs werd gewonnen met een superkrachtig middel: een Jenaplan-kwaliteitsmeting-instrument, ontwikkeld door niemand minder dan Jenaplan-coördinator Merel Beunk van de Jenapleinschool in Zwolle.

Lees verder »

Hockey-international geeft les in Zwolle tijdens lerarenstaking

Hockey-international geeft les in Zwolle tijdens lerarenstaking

Zwolle – Hockey-international Jonas de Geus kwam woensdag naar Zwolle. Samen met spelers uit Heren 1 en Dames 1 van Hockeyclub Zwolle vermaakte hij schoolkinderen met een heuse stakingsclinic. De kinderen waren vrij vanwege de lerarenstaking.

Jeugdspelers van hockeyclubs uit Zwolle en omgeving konden gisteren terecht bij HC Zwolle. Jonas de Geus, al jaren een vaste waarde in het Nederlands hockeyteam, staakte niet. Integendeel, hij gaf de kinderen les waardoor ze nog beter kunnen gaan hockeyen.

Lees verder »

Geslaagde viering 100 jaar Carolus Clusius College

Geslaagde viering 100 jaar Carolus Clusius College

Zwolle – De afgelopen week was het groot feest op het Carolus Clusius College. Het 100 jarig bestaan werd gevierd.

De gehele week werden er feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals een dag terug in de tijd waar leerlingen lessen kregen over onderwerpen van toen, het wereldrecord bokspringen werd met leerlingen, medewerkers en basisschoolleerlingen verbroken en er was een activiteitendag waarbij leerlingen de gehele dag interessante workshops volgden.

Lees verder »

Onderwijs staakt bij IJsselhallen

Onderwijs staakt bij IJsselhallen

Zwolle – Woensdag 6 november stond in het teken van het onderwijs. Op deze dag waren heel veel scholen dicht doordat personeel in het onderwijs staakten.

Zo stond er ook een mobiele podium op het parkeerterrein van de IJsselhallen. De leraren zijn toegesproken door de vice-voorzitter Stolk van de Algemene Onderwijsbond.

Lees verder »

Feestelijke opening Montessori kindcentrum

Feestelijke opening Montessori kindcentrum

Zwolle – Woensdag is het Montessori kindcentrum op een feestelijke wijze geopend! Onder schooltijd hebben de peuters samen met de kinderen uit de onder- en middenbouw een speurtocht door het gebouw gedaan, om zo ook eens een kijkje bij elkaar in de klas te nemen. De kinderen uit de bovenbouw hebben een poging gedaan om het nieuwe logo te raden en hun ideeën over de mogelijkheden die een kindcentrum brengt op papier gezet. Daarna is er met een drone een luchtfoto gemaakt waarbij alle leerlingen samen het nieuwe logo vormden.

‘s Middags was er één en al gezelligheid buiten op het plein. Er was muziek van het schoolorkest van Van der Capellen, een fee die zeepbellen blies en een clown op stelten. Om 12:30 uur was het officiële openingsmoment waarbij wethouder van Willigen het nieuwe logo heeft onthuld met een druk op de rode knop. Na dit moment kregen alle kinderen een stoere pet met het nieuwe logo erop en werd iedereen getrakteerd op een gebakje, met natuurlijk ook het nieuwe logo.

Lees verder »

Goud en zilver voor alle opleidingen van Hogeschool Viaa Zwolle in Keuzegids hbo 2020

Goud en zilver voor alle opleidingen van Hogeschool Viaa Zwolle in Keuzegids hbo 2020

Zwolle – De opleidingen van Hogeschool Viaa hebben alle een eerste of tweede plaats behaald in de opleidingscategorieën die vermeld staan in de Keuzegids hbo 2020. De opleidingen Pabo en Verpleegkunde mogen zich zelfs topopleiding noemen. In de categorie Kleine hogescholen is Viaa geëindigd op een mooie tweede plaats, achter de particuliere school Notenboom. Dat blijkt uit de Keuzegids hbo 2020 die vandaag is verschenen.

De Keuzegids beoordeelt elk jaar alle hbo-opleidingen in Nederland. Opleidingen die hoger scoren dan 76 punten mogen zich topopleiding noemen. Verpleegkunde van Viaa steekt met 88 punten met kop en schouders boven de andere opleidingen uit en is voor de zevende keer op rij de nummer één.

Lees verder »

Wethouder Ed Anker leest voor op de Emmaschool

Wethouder Ed Anker leest voor op de Emmaschool

Zwolle – In het kader van de Dag van de Duurzaamheid lazen verschillende Zwolse wethouders voor op scholen in Zwolle. Ed Anker deed dit op de Emmaschool.

Er werd voorgelezen uit een boek met als thema duurzaamheid. Het boek, ‘Sem en Saar geven positieve energie’ gaat over de zeven Kinder Global Goals en is geschreven door Jeroen Hoogerwerf. Het was een gezellig begin van de dag voor zowel de wethouder als de kinderen. Er werd aandachtig geluisterd en veel gelachen.

Lees verder »