Termijn online onderwijs op Katholieke Pabo Zwolle verlengd naar 1 juni

Termijn online onderwijs op Katholieke Pabo Zwolle verlengd naar 1 juni

Zwolle – Na intensief overleg met collega-hogescholen heeft Katholieke Pabo Zwolle woensdag besloten om ook na 6 april door te gaan met het geven van online onderwijs. De termijn wordt verlengd tot 1 juni, waarmee de school meer duidelijkheid en rust wil creëren. De studenten worden geïnformeerd wat dit concreet betekent voor de planning, stage/praktijk en de toetsing.

Mochten de coronamaatregelen van de overheid tussentijds versoepeld worden, dan wordt er bekeken welke vormen van onderwijs, binnen de dan geldende richtlijnen, weer op de hogeschool kunnen plaatsvinden.

Lees verder »

Studenten en leraren in Zwolle staan klaar om de zorg te ondersteunen tijdens coronacrisis

Studenten en leraren in Zwolle staan klaar om de zorg te ondersteunen tijdens coronacrisis

Zwolle – Door de coronacrisis is de druk op de zorg toegenomen, waardoor elke extra hand aan het bed welkom is. In Zwolle hebben Landstede MBO, ROC Menso Alting en het Deltion College de samenwerking opgezocht om studenten en leraren in te kunnen zetten.

Uit een enquête onder duizenden studenten blijkt dat de student bereid is om mee te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Studenten en leraren willen, op basis van vrijwilligheid, graag bijspringen ter ondersteuning van de kritische processen in de zorg en welzijn.

Lees verder »

Zorg en beroepsonderwijs slaan handen ineen in strijd tegen coronavirus

Zorg en beroepsonderwijs slaan handen ineen in strijd tegen coronavirus

Zwolle – Door de coronacrisis is de druk op de zorg toegenomen, waardoor elke extra hand aan het bed welkom is. In Zwolle hebben Landstede MBO, mbo Menso Alting en het Deltion College de samenwerking gezocht om studenten en leraren in te kunnen zetten in de zorg. De mbo’s en zorginstellingen in de regio brengen vraag en aanbod tussen zorg en onderwijs bij elkaar.

Het initiatief voor een platform waar vraag en aanbod bij elkaar komt, ontstond toen stagairs in de zorg in verband met de besmettingsrisico’s niet meer naar school mochten. Studenten en leraren krijgen zoveel mogelijk voorrang om extra hulp in de zorg te kunnen geven. Die hulp komt vanuit de hele breedte van de mbo-opleidingen: van zorg tot facilitair, van dienstverlening tot veiligheid.

Lees verder »

Scholen in Zwolle vanaf maandag dicht door corona

Scholen in Zwolle vanaf maandag dicht door corona

Zwolle – Het kabinet heeft besloten dat alle onderwijsinstellingen en kinderopvangcentra dichtgaan, om verspreiding van corona in te perken. Ook in de regio Zwolle gaan alle scholen dicht.

Het besluit werd zondagmiddag genomen na spoedoverleg met het RIVM, medisch specialisten, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en onderwijsraden. In Zwolle heeft Deltion College zaterdag al bekendgemaakt dat de lessen worden gestopt.

Lees verder »

Deltion College Zwolle staakt lessen

Deltion College Zwolle staakt lessen

Zwolle – Zaterdag maakte het Deltion College Zwolle bekend alle lessen op de verschillende locaties te stoppen. De maatregel is vooralsnog voor de periode van maandag 16 maart tot en met vrijdag 27 maart. Door de gevolgen van het coronavirus ziet de school niet langer de mogelijkheid om goed onderwijs te bieden. De gebouwen blijven wel open.

Geplande examens en de daarvoor nodige lessen zullen wel doorgaan. Voor de reguliere lessen zal naar een oplossing gezocht worden, bijvoorbeeld online via een digitale leeromgeving.

Lees verder »

Els Kooij benoemd als lid raad van toezicht Hogeschool Viaa

Els Kooij benoemd als lid raad van toezicht Hogeschool Viaa

Zwolle – Vrijdag is Els Kooij benoemd als nieuw lid van de Raad van Toezicht van Hogeschool Viaa in Zwolle. Mevrouw Kooij volgt de heer Abbo op, die acht jaar actief geweest is als toezichthouder bij Viaa. Naast lid van de RvT zal zij plaatsnemen in de Commissie onderwijs, onderzoek en kwaliteit. De Raad van Toezicht is blij en dankbaar met de benoeming van mevrouw Kooij.

Els Kooij (1976) is getrouwd en woont met haar gezin in IJsselstein. In de afgelopen jaren was zij vanuit verschillende rollen betrokken op het gebied van onderwijsontwikkeling en onderwijskwaliteit. Als bestuurssecretaris in het hoger onderwijs heeft Kooij de opkomst van de lectoraten van dichtbij meegemaakt. Later, als toezichthouder bij het Voortgezet Onderwijs raakte zij geïnteresseerd in de governance van het onderwijs. De laatste jaren is Kooij interim manager, strategisch adviseur en coach vanuit haar eigen bureau. Als interim-directeur in het voortgezet onderwijs heeft zij de diverse kanten van de onderwijspraktijk van dichtbij ervaren. Mevr. Kooij is gemeenteraadslid voor de ChristenUnie en actief en belijdend lid van de PKN.

Lees verder »

Zwolse hogescholen en universiteiten sluiten de deuren

Zwolse hogescholen en universiteiten sluiten de deuren

Zwolle – De hogescholen en universiteiten in Nederland gaan dicht. Dat meldt de Vereniging Hogescholen donderdagavond.

Donderdagmiddag werden er door het kabinet al diverse andere maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Inmiddels is dit opgeschaald naar het sluiten van universiteiten en hogescholen in heel het land. Het besluit is genomen na overleg met de ministers van Onderwijs Arie Slob en Ingrid van Engelshoven.

Lees verder »

Leraar Deltion besmet met coronavirus

Leraar Deltion besmet met coronavirus

Zwolle – Een leraar van Deltion College is besmet met het coronavirus. Dat werd dinsdagmiddag medegedeeld op de website van Deltion.

De leraar is in thuisisolatie in zijn Drentse woonplaats. Hij is werkzaam bij team Defensie in gebouw Grijs. Dit gebouw is geen onderdeel van de grote Deltioncampus, maar een bijgebouw aan de Zwartewaterallee in Zwolle.

Lees verder »

CCC-leerling Vera wint Regional Round Junior Speaking Contest

CCC-leerling Vera wint Regional Round Junior Speaking Contest

Zwolle – Op woensdag 4 maart gingen CCC-leerlingen Vera Knol en Timon van der Lee in Drachten de strijd aan met leerlingen van acht andere tto-scholen uit Noordoost Nederland.

Beide CCC-leerlingen namen deel aan de Junior Speaking Contest. Vera en Timon gaven tijdens deze wedstrijd een Engelstalige speech binnen het thema ‘My future is now.’ Het was een spannende strijd, waarbij Vera uiteindelijk tot winnaar van de regionale ronde werd verkozen.

Lees verder »

Jennifer vindt dankzij WaardeRing een zaterdagjob bij Kringloop Zwolle

Jennifer vindt dankzij WaardeRing een zaterdagjob bij Kringloop Zwolle

Zwolle – Wat doe je als je als kringloopbedrijf zit te springen om een medewerker op de zaterdag? Een scholier die wel een bijbaantje kan gebruiken? Je vraagt je partners in je circulaire ambachtsnetwerk WaardeRing of zij een scholier kennen die het leuk lijkt om het team te versterken. En zo werd Jennifer van der Meer, leerlinge van Thorbecke Praktijkonderwijs, de eerste die via WaardeRing bij Kringloop Zwolle een baan vond.

Jennifer (17) zit in de laatste klas van Thorbecke Praktijkonderwijs, waar ze de Entree-opleiding niveau 1 volgt. ‘Ik doe Zorg & Welzijn, maar ik denk dat ik hierna een opleiding Dienstverlening niveau 2 wil gaan doen’, vertelt ze. ‘Een bijbaan leek me altijd al heel leuk, maar het is lastig, omdat ik niet alle zaterdagen kan. Ik woon in een pleeggezin en eenmaal per maand ga ik naar mijn vader, hij woont niet in Zwolle. Met Kringloop Zwolle kun je daar afspraken over maken, dat is heel fijn. Dus toen ik hiervoor gevraagd werd, wilde ik het wel heel graag. Ik heb tijdens de proefperiode op alle afdelingen gewerkt en nu heb ik een jaarcontract. Bij de inname en bij de kassa vind ik het ’t leukst.’

Lees verder »

Skills Heroes daagt beste mbo-studenten uit

Skills Heroes daagt beste mbo-studenten uit

Zwolle – Landstede MBO doet dit jaar voor het eerst mee aan Skills Heroes, dé vakwedstrijden voor het middelbaar beroepsonderwijs. Landstede MBO gaat met 9 studenten naar de landelijke finale in Leeuwarden op 4,5 en 6 maart.

‘Voor onze studenten is het een prachtige kans om te excelleren: je ziet ze groeien in hun beroep’, zegt projectleider Jan van Dijk. ‘Wij willen meer aandacht voor het vakmanschap van studenten. Dat gebeurt bij Skills Heroes: wedstrijden die studenten motiveren om in hun vak de beste van Nederland te worden’, legt Jan uit.

Lees verder »

Kinderen van basisschool de Marshof maken samen een groene buitenplek

Kinderen van basisschool de Marshof maken samen een groene buitenplek

Zwolle – Woensdag kreeg basisschool De Marshof in Zwolle Zuid bezoek van wethouder William Dogger. Samen gingen zij aan de slag om van grijs naar groen te gaan.

Van grijs naar groen betekende in dit geval dat een stuk straat nabij de kruising van de Schepenenlaan en de Roelinckmate omgetoverd werd tot een meer gezonde groene buitenplek. De wethouder en de kinderen vervingen klinkers voor groene heesters en zaaiden ze een mengsel van wilde bloemen in. Dat trekt over een poosje bijen en andere insecten aan en daarmee ook meer vogels.

Lees verder »