Dit weekend minder treinen van en naar Zwolle

Dit weekend minder treinen van en naar Zwolle

Zwolle – Door werkzaamheden rijden er van zaterdag tot en met maandag geen treinen, maar bussen op meerdere trajecten van, naar of via Zwolle.

Treinreizigers naar Groningen en Leeuwarden worden tussen Zwolle en Meppel per bus vervoerd. Treinen richting Deventer vertrekken vanaf het station in Olst. Reizigers richting Enschede kunnen gebruikmaken van bussen naar station Raalte. Ook rijden er bussen tussen Zwolle en Dalfsen. Vanaf hier kan men de reis naar Emmen per trein vervolgen.

Lees verder »

Nieuw rangeerterrein bij Zwolle in gebruik genomen

Nieuw rangeerterrein bij Zwolle in gebruik genomen

Zwolle – ProRail heeft maandag het nieuwe opstelterrein bij Hogeschool Windesheim in gebruik genomen. Vanaf eind 2018 is er ruim anderhalf jaar gewerkt aan het rangeerterrein met een oppervlakte dat vergelijkbaar is met zeventien voetbalvelden. Op het nieuwe terrein kunnen nu vier keer zoveel treinen staan dan voorheen.

Omdat in het hele land meer treinen gaan rijden besloot ProRail de oude rangeerterreinen in Zwolle en Haren te vernieuwen. Er was meer parkeerruimte nodig voor treinen die niet rijden of onderhoud nodig hebben. Het vernieuwde opstelterrein in het Gronings Haren werd begin deze maand al in gebruik genomen. Maandag volgde het rangeerterrein in Zwolle. Hier worden treinen ’s nachts geparkeerd, schoongemaakt en onderhouden. De NS bouwt nog een treinwasinstallatie en een technisch centrum.

Lees verder »

Ook ’s nachts met de trein op traject Zwolle-Enschede

Ook ’s nachts met de trein op traject Zwolle-Enschede

Zwolle – Vanaf vrijdag 19 juni rijdt Keolis Blauwnet na middernacht met twee extra ritten op het traject Zwolle-Enschede.

De extra late ritten worden komend jaar op vrijdag en zaterdag vast in de dienstregeling opgenomen. Reizigers krijgen hiermee de kans om op een nachtelijk tijdstip via de provinciehoofdstad terug te keren naar Twente of hun reis na middernacht in Zwolle voort te zetten richting de Randstad of Groningen.

Lees verder »

Nieuw tijdelijk P+R terrein station Zwolle

Nieuw tijdelijk P+R terrein station Zwolle

Zwolle – Station Zwolle krijgt binnenkort een nieuw, tijdelijk P+R terrein. NS is inmiddels gestart met de voorbereidingen hiervoor. Met inachtneming van maatregelen in verband met corona wordt nu hard gewerkt om dit terrein eind deze zomer te kunnen openen.

Treinreizigers van NS en Blauwnet parkeren straks bij station Zwolle met korting wanneer zij dezelfde dag een treinreis maken en daarbij in- en uitchecken met hun OV-chipkaart of een e-ticket. Het terrein, ter hoogte van de Hanzelaan, biedt ruimte aan 200 parkeerplaatsen.

Lees verder »

Zaterdagavond geen treinen van en naar Zwolle; volgende week minder treinen naar Dalfsen

Zaterdagavond geen treinen van en naar Zwolle; volgende week minder treinen naar Dalfsen

Zwolle – Er rijden zaterdagavond geen treinen van en naar Zwolle. Dit vanwege werkzaamheden. Zondagochtend wordt het treinverkeer grotendeels weer opgestart. Tot en met donderdag 18 juni rijden er minder treinen tussen Zwolle en Dalfsen. De NS en Blauwnet zetten bussen in.

In de nacht van zaterdag op zondag gaat er weer gewerkt worden aan de sporen rondom het station Zwolle. Hierdoor ligt vanaf zaterdagavond half elf het treinverkeer in alle richtingen plat. Zondagochtend rijden alle treinen weer volgens de normale dienstregeling, behalve de treinen van Zwolle naar Dalfsen.

Lees verder »