Op treintraject Zwolle – Enschede extra reistijd komend weekend

Op treintraject Zwolle – Enschede extra reistijd komend weekend

Zwolle – Op het treintraject Zwolle – Enschede vinden van vrijdagavond 14 mei tot en met zondagochtend 16 mei werkzaamheden aan het spoor plaats.

Het betreft werkzaamheden rond Hengelo. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer op het traject Zwolle – Enschede. De treindienstregeling wordt tijdelijk aangepast en bussen worden ingezet. De extra reistijd bedraagt maximaal 30 minuten, aldus Blauwnet en de Nederlandse Spoorwegen.

Lees verder »

RRReis geeft gevonden voorwerpen een tweede leven

RRReis geeft gevonden voorwerpen een tweede leven

Zwolle – In de haast laten reizigers regelmatig spullen in de bus liggen. Maar wat gebeurt er eigenlijk als die spullen niet worden opgehaald? Vervoersmaatschappij RRReis heeft daar een oplossing voor gevonden.

Het gevonden voorwerp krijgt namelijk een tweede leven. Wel zo duurzaam! Of reizigers nou haastig, goed uitgerust of buiten adem de bus pakken, regelmatig blijven er spullen in de voertuigen liggen. RRReis probeert de spullen die na drie maanden nog niet zijn opgehaald, zoveel mogelijk een tweede leven te geven. En dat komt vaker voor dan je denkt.

Lees verder »

Holtenbroek pakt de bus terug!

Holtenbroek pakt de bus terug!

Zwolle – De verwachting is dat eind augustus weer een bus, lijn 10, door Holtenbroek Noord gaat rijden. Het wordt een dienstregeling van een halfuur. Dit is een tijdelijke oplossing voor de huidige situatie die tot december 2022 duurt. De actiegroep en aanhang is heel tevreden met dit resultaat.

Op 13 december 2020 werden de bewoners van Holtenbroek als gevolg van het abrupt wegvallen van buslijn 2, met een kater wakker. Een aantal wijkbewoners namen het initiatief en namen contact op met provincie Overijssel, gemeente Zwolle en fracties de Tweede Kamer. In december en begin januari 2021 heeft u uit de media over de actiegroep kunnen gelezen. Daarna bleef het voor het publiek even stil. Echter was de actiegroep achter de schermen druk met overleggen bezig en met voorbereiding voor ons overleg met provincie Overijssel, gemeente Zwolle en adviesbureau Advier.

Lees verder »

Volgende week geen treinen van en naar Zwolle

Volgende week geen treinen van en naar Zwolle

Zwolle – Het treinverkeer bij Zwolle is vanaf woensdag 28 april tot dinsdag 4 mei gestremd.

Prorail heeft op deze dagen uiteenlopende werkzaamheden op het programma staan voor de spoorverdubbeling en de dive-under bij Herfte. Van bovenleidingen tot kabelwerk in de grond en van spoorwerk tot seinen. Ook op het station gaat de spoorbeheerder aan de slag met kabels, wisselverwarming, bovenleidingen en perrons. Daarnaast worden de sporen aan de westkant van het station vervangen.

Lees verder »

Sporen in dive-under bij Herfte

Sporen in dive-under bij Herfte

Zwolle – De dive-under bij Herfte krijgt steeds meer vorm. Die zorgt er straks voor dat treinen elkaar vrij kunnen kruisen. ProRail zit in de laatste vijf maanden voordat de spoorverdubbeling tussen Zwolle en Herfte en de dive-under in gebruik worden genomen. Vijf maanden waarin nog een hoop werk wordt verzet.

Tussen station Zwolle en Herfte verdubbelen ze de sporen van twee naar vier. Bij Herfte splitsen de sporen richting Emmen en Meppel. De spoorverdubbeling is nodig om het groeiende treinverkeer rond Zwolle op te vangen. Treinen rijden ondertussen over de twee nieuwe sporen, zodat ProRail de oorspronkelijke sporen kan aanpakken.

Lees verder »

Staatssecretaris Van Veldhoven opent ‘groenste fietsenstalling van Nederland’

Staatssecretaris Van Veldhoven opent ‘groenste fietsenstalling van Nederland’

Zwolle – Maandag opende staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Stientje van Veldhoven, officieel de Fietsenstalling Stationsplein in Wereldfietsstad Zwolle.

Deze ondergrondse fietsenstalling biedt ruimte aan maar liefst 5.800 fietsen. Die extra plekken zijn nodig voor het toenemende aantal reizigers van en naar Zwolle. Want het station van Zwolle neemt een belangrijke plek in in het OV-netwerk in Nederland. Ieder uur vertrekken er vanaf Zwolle treinen in acht richtingen.

Lees verder »

ChristenUnie wil drie treinstations erbij in regio Zwolle

ChristenUnie wil drie treinstations erbij in regio Zwolle

Zwolle – De ChristenUnie heeft in het verkiezingsprogramma de bouw van drie nieuwe stations in en om Zwolle opgenomen. Over een paar jaar moeten reizigers de trein kunnen pakken vanaf Staphorst, Hattem en Zwolle-Zuid, vindt de partij.

Dinsdag onthulden drie kandidaat Kamerleden alvast op locatie borden met de stationsnamen. Frank Visser, ov-deskundige en de nummer 11 van de ChristenUnie: “Met deze drie stations investeren we in duurzame bereikbaarheid van de Regio Zwolle. Alleen station Staphorst zou dagelijks al een paar duizend reizigers kunnen trekken.”

Lees verder »