Gerechtsgebouw Zwolle zet zaterdag de deur op een kier

Gerechtsgebouw Zwolle zet zaterdag de deur op een kier

Zwolle – Het gerechtsgebouw in Zwolle zet zaterdag 11 september de voordeur op een kier. Dit gebeurt in het kader van Open Monumentendag.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de oude rechtbank en het nieuwe deel. Vanwege de coronamaatregelen is het programma bescheiden en sober. Doorstroming van het publiek is belangrijk en er mogen maximaal vijftig personen tegelijk binnen zijn. Dat is een van de redenen waarom er bijvoorbeeld, in tegenstelling tot andere jaren, geen (gast)optredens zijn van rechters of zangkoren.

Lees verder »

Open dag bij zorglocaties Het Zand

Open dag bij zorglocaties Het Zand

Zwolle – Op zaterdag 14 maart opent Zorgspectrum Het Zand haar deuren voor iedereen die met de organisatie wil kennismaken. In Zwolle zijn dat de locaties Zandhove en De Oude Mars.

Er is informatie voor mensen die op zoek zijn naar (vakantie)werk, vrijwilligerswerk, stages of een plek om te wonen of revalideren. Iedereen is van harte welkom.

Lees verder »

Veel interesse voor lerarenopleiding bij Katholieke Pabo Zwolle

Veel interesse voor lerarenopleiding bij Katholieke Pabo Zwolle

Zwolle – De Katholieke Pabo Zwolle kon zaterdag tijdens haar open dag op grote belangstelling van jongeren rekenen. Belangstellenden konden worden rondgeleid door studenten, proeflessen volgen of in gesprek gaan met docenten.

Deze week maakte de Vereniging van Hogescholen al bekend dat het aantal studenten met belangstelling voor een lerarenopleiding met bijna tien procent is toegenomen. Ook onder mannen steeg de interesse om uiteindelijk voor de klas te staan in het basisonderwijs.
Tijdens een rondleiding door de school vertelt oud-studente Iris alles over de lerarenopleiding en de Katholieke Pabo Zwolle. Ook zij richt zich nog een keer speciaal tot de belangstellende jongens. De Katholieke Pabo in Zwolle is volgens haar ook bezig om de opleiding zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de heren. Daarbij kan gedacht worden aan schrappen van de verplichte lessen en stage in het kleuteronderwijs.

Lees verder »

Open Dagen van Cibap vakschool voor vormgeving Zwolle

Open Dagen van Cibap vakschool voor vormgeving Zwolle

Zwolle – “Het was vrijdag en zaterdag druk op de open dagen van Cibap vakschool voor vormgeving”. vertelt woordvoerster Margreet Reuvekamp.

Bezoekers maakten kennis met alle creatieve opleidingen. Van Mediavormgever tot Specialist schilder en van Filmmaker tot Ruimtelijk vormgever. Er was volop werk te zien van studenten.

Lees verder »

TalentStad Zwolle houdt open lesmiddagen

TalentStad Zwolle houdt open lesmiddagen

Zwolle – Voor kinderen die in groep acht van de basisschool zitten, is de tijd aangebroken om de keus te maken naar welke middelbare school zij na de basisschool willen gaan.

Er zijn gedurende het schooljaar allerlei momenten om informatie te krijgen over de verschillende scholen die Zwolle rijk is. Ná de herfstvakantie was er de Scholenmarkt waar alle scholen vertegenwoordigd waren. Gevolgd door verschillende open huizen van alle scholen. Tijdens het open huis kunnen de leerlingen goed sfeer proeven. Ook kunnen de leerlingen meedoen aan open lesmiddagen.

Lees verder »

Open dag Zone.college Zwolle

Open dag Zone.college Zwolle

Zwolle – Kennis maken, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat hoopte het Zone.college tijdens de open dag vmbo-groen en het Groene Lyceum van Zone.college Zwolle donderdag aan de bezoekers mee te geven.

Er waren presentaties van leerlingen en men kon kennis maken met vakken. Doormiddel van groepsvoorlichtingen en individuele gesprekken lieten leerlingen en docenten zien wat het groene voortgezet onderwijs precies inhoudt.

Lees verder »

Open dag Hogeschool Windesheim

Open dag Hogeschool Windesheim

Zwolle – Vrijdag organiseerde Hogeschool Windesheim een open dag voor leerlingen van de middelbare school en hun ouders.

Leerlingen en ouders die meer informatie over een opleiding wilden, of die moeite hebben met het kiezen van een opleiding na de middelbare school waren welkom. Zij konden vragen stellen aan docenten en leerlingen.

Lees verder »

Gratis proeflessen tijdens open dag Muziekschool Zwolle

Gratis proeflessen tijdens open dag Muziekschool Zwolle

Zwolle – Zaterdag werd de open dag van Muziekschool Zwolle gehouden. Ieder jaar geeft de Muziekschool mogelijkheid om kennis te maken met muziek.

Jong en oud kon een kijkje nemen in basisschool de Ark. Daar stonden instrumenten klaar. Wie zeker wilde zijn van een gratis proefles, kon zich van tevoren opgeven. Er werd tijdens deze lessen onder andere gitaar en saxofoon gespeeld, maar ook in zang, percussie of het bespelen van een ander instrument kan men hier les krijgen.

Lees verder »

Open huis Carolus Clusius College

Open huis Carolus Clusius College

Zwolle – Zaterdag hield het Carolus Clusius College weer haar jaarlijkse Open Huis. De school was vanaf 9.30 tot 13.30 open voor leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders.

Zij konden kennismaken met leerlingen en leraren en de sfeer proeven. Natuurlijk konden zij ook al hun vragen stellen. Ook waren er leuke activiteiten georganiseerd waaraan de leerlingen konden deelnemen.

Lees verder »

Ervaar de wereld van de brandweer

Ervaar de wereld van de brandweer

Zwolle – Vlam in de pan, hulpverleningsdemonstraties, brandweerduiken… Enkele activiteiten die te doen of te zien zijn op zaterdag 8 september bij de open dag van Brandweer Zwolle. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur bij de brandweerkazerne aan de Marsweg.

Naast demonstraties kunnen bezoekers zich ook laten adviseren over (brand)veiligheid in en om huis. Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen staat een brandweerspringkussen klaar en organiseert de jeugdbrandweer verschillende activiteiten. Ook kunnen de kleintjes een heus ‘brandweerdiploma’ halen.

Lees verder »

Regionale arbeidsmarkt vraagt om extra vakmensen

Regionale arbeidsmarkt vraagt om extra vakmensen

Zwolle – De arbeidsmarkt voor mbo-beroepen is flink in beweging. Uit cijfers van het UWV blijkt dat de huidige krapte zich sinds 2008 niet heeft voorgedaan. Voor 2019 wordt er een verdere banengroei voorspeld. De grootste instroomvraag vinden we bij typische mbo-beroepen.

Volwassenen die interesse hebben om zich om te scholen naar een mbo kansberoep kunnen zich laten informeren op de informatieavond van 25 juni bij het Deltion College. Mensen met een diploma verzorgende IG, verpleegkundige, vrachtwagenchauffeur, elektro – of installatietechniek zullen weinig moeite hebben om op gesprek te komen bij werkgevers. De groei in de horecabranche zien we vertaald in veel vraag naar opgeleide koks. Om snel te voorzien in de grote vraag maakte Deltion onlangs bekend te starten met trajecten die in acht maanden tijd resulteren in een branche-erkend koksdiploma.

Lees verder »