Open dag Hogeschool Windesheim

Open dag Hogeschool Windesheim

Zwolle – Vrijdag organiseerde Hogeschool Windesheim een open dag voor leerlingen van de middelbare school en hun ouders.

Leerlingen en ouders die meer informatie over een opleiding wilden, of die moeite hebben met het kiezen van een opleiding na de middelbare school waren welkom. Zij konden vragen stellen aan docenten en leerlingen.

Lees verder »

Gratis proeflessen tijdens open dag Muziekschool Zwolle

Gratis proeflessen tijdens open dag Muziekschool Zwolle

Zwolle – Zaterdag werd de open dag van Muziekschool Zwolle gehouden. Ieder jaar geeft de Muziekschool mogelijkheid om kennis te maken met muziek.

Jong en oud kon een kijkje nemen in basisschool de Ark. Daar stonden instrumenten klaar. Wie zeker wilde zijn van een gratis proefles, kon zich van tevoren opgeven. Er werd tijdens deze lessen onder andere gitaar en saxofoon gespeeld, maar ook in zang, percussie of het bespelen van een ander instrument kan men hier les krijgen.

Lees verder »

Open huis Carolus Clusius College

Open huis Carolus Clusius College

Zwolle – Op zaterdag 18 januari hield het Carolus Clusius College weer haar jaarlijkse Open Huis. De school was vanaf 9.30 tot 13.30 open voor leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders.

Zij konden kennismaken met leerlingen en leraren en de sfeer proeven. Natuurlijk konden zij ook al hun vragen stellen. Ook waren er leuke activiteiten georganiseerd waaraan de leerlingen konden deelnemen.

Lees verder »

Ervaar de wereld van de brandweer

Ervaar de wereld van de brandweer

Zwolle – Vlam in de pan, hulpverleningsdemonstraties, brandweerduiken… Enkele activiteiten die te doen of te zien zijn op zaterdag 8 september bij de open dag van Brandweer Zwolle. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur bij de brandweerkazerne aan de Marsweg.
Naast demonstraties kunnen bezoekers zich ook laten adviseren over (brand)veiligheid in en om huis. Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen staat een brandweerspringkussen klaar en organiseert de jeugdbrandweer verschillende activiteiten. Ook kunnen de kleintjes een heus ‘brandweerdiploma’ halen.

Lees verder »

Regionale arbeidsmarkt vraagt om extra vakmensen

Regionale arbeidsmarkt vraagt om extra vakmensen

Zwolle – De arbeidsmarkt voor mbo-beroepen is flink in beweging. Uit cijfers van het UWV blijkt dat de huidige krapte zich sinds 2008 niet heeft voorgedaan. Voor 2019 wordt er een verdere banengroei voorspeld. De grootste instroomvraag vinden we bij typische mbo-beroepen.
Volwassenen die interesse hebben om zich om te scholen naar een mbo kansberoep kunnen zich laten informeren op de informatieavond van 25 juni bij het Deltion College. Mensen met een diploma verzorgende IG, verpleegkundige, vrachtwagenchauffeur, elektro – of installatietechniek zullen weinig moeite hebben om op gesprek te komen bij werkgevers. De groei in de horecabranche zien we vertaald in veel vraag naar opgeleide koks. Om snel te voorzien in de grote vraag maakte Deltion onlangs bekend te starten met trajecten die in acht maanden tijd resulteren in een branche-erkend koksdiploma.

Lees verder »

Ondergrondse rondleidingen onder Stadhuis

Zwolle – Op zaterdag 25 juni worden er, vanwege grote belangstelling, opnieuw vier ondergrondse rondleidingen verzorgd. De rondleidingen zijn in de kelders en gewelven onder het Stadhuis. Het is zeer uitzonderlijk dat dit kan. De gemeente Zwolle werkt graag mee.

 U krijgt de ruimtes te zien waar recht werd gesproken, de kerker waar de gevangenen vastzaten aan ringen, en enige voorbeelden van attributen waar het vonnis mee werd uitgevoerd, veelal op de Grote Markt. Een aantal straten in Stadshagen verwijzen nog naar deze tijd, zoals de Zwaardvegerstraat. Een speciaal iemand die de zwaarden schoonhield en van bloed ontdeed. Natuurlijk hoort u ook het verhaal over de Sint Lucienacht op 12/13 december 1416, daar waar het ging om een geschil tussen de kloosters en gilden. Dit jaar 600 jaar geleden. De rondleidingen zijn om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur.

Lees verder »

Open huis nieuwe havenmeestervoorziening

Zwolle – Vorig jaar oktober is de nieuwe havenmeestervoorziening op het Rodetorenplein opgeleverd en in gebruik genomen door de haven- en marktmeester. Nu het vaarseizoen van start is gegaan, biedt de gemeente belangstellenden de mogelijkheid het nieuwe gebouw ook van binnen te bekijken. De deuren staan open op zaterdag 14 mei tussen 12.00 en 16.00 uur. Bezoekers kunnen hun fiets stallen in de gratis bewaakte stalling op het Rodetorenplein.
In het gebouw zijn douches en toiletten voor bezoekers van de passantenhaven bij het Maagjesbolwerk. Er is ook een gezinsdouche, die eveneens door mindervalide varende gasten gebruikt kan worden. De haven- en marktmeester houden kantoor in het gebouw tijdens het vaarseizoen en op marktdagen.

Lees verder »

Activiteiten tijdens de Wereld Diabetes Dag

Zwolle – Diabetes mellitus is een chronische stofwisselingsaandoening waarbij het bloedsuikergehalte ontregeld is. Het aantal diabetespatiënten groeit elke dag. Tijdens de Wereld Diabetes Dag op zaterdag 14 november 2015 worden in het hele land activiteiten georganiseerd om aandacht en begrip te vragen voor diabetes.
In Zwolle zet gezondheidsplein deBolleBieste haar deuren wijd open voor iedereen met een interesse voor Diabetes Mellitus. De Wereld Diabetes Dag wordt elk jaar gevierd op 14 november ter gelegenheid van de geboortedag van de ontdekker van insuline Fredrick Banting. Dankzij deze ontdekking is diabetes geen dodelijke ziekte meer. Op deBolleBieste Gezondheidsplein vindt je alles onder één dak: huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en medewerkers van buurtzorg.

Lees verder »

Officiele opening ProReva

Zwolle – Op vrijdag 25 september 2015 wordt het nieuwe pand van ProReva – orthopedisch maatwerk te Zwolle officieel geopend. Dit officiële moment wordt georganiseerd voor een selecte groep genodigden. Bibian Mentel, paralympisch wereldkampioene snowboarden, verleent haar medewerking aan dit feest. Om 15.00 uur komt de gouden medaillewinnares naar Zwolle en zal het pand rond 15.30 uur op ludieke wijze voor geopend verklaren. In 2002 werd als gevolg van botkanker haar onderbeen geamputeerd; vier maanden na de amputatie stond zij weer op het snowboard. Met een ijzeren wil knokte Bibian haar weg terug naar de top. Haar gouden medaille in Sotsji leverde haar bij het Sportgala de titel Paralympische atlete van het jaar op.
Op zaterdag 26 september van 11.00 tot 14.00 uur staan de deuren open voor alle belangstellenden. Iedereen die graag een kijkje wil nemen in het nieuwe pand aan de Hyacinthstraat 57 is harte welkom! In en om het pand worden verschillende activiteiten georganiseerd, ook voor de jongste bezoeker, o.a.: schminken, springkussen, cupcakes versieren enz.

Lees verder »

Thomas a Kempis College Zwolle houdt Open Huis

Zwolle – Toekomstige brugklassers en hun ouders zijn woensdag 21 januari welkom bij het Open Huis van het Thomas a Kempis College, een brede scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en vmbo-tl. De deuren aan de Schuurmanstraat 1 in Zwolle staan open van 16.00 tot 20.00 uur.
Het Thomas a Kempis College staat bekend als de sportieve school. Wie dat wil, kan er veel sporten. Maar dat is niet wat de school bijzonder maakt. Op deze school leren de scholieren op een sportieve manier met elkaar omgaan, rekening houden met elkaar, samen werken aan een doel, omgaan met winnen en verliezen en genieten van een mooi resultaat. Er is veel ruimte om te ontdekken wat de leerlingen leuk vinden en waar ze goed in zijn. Zo kunnen ze in de onderbouw vier uur per week besteden aan een class naar keuze: Art, Science & Health en Sports & Health. Wie meer uitdaging nodig heeft, kan meedoen aan het High-Potential traject of het Anglia-programma (Engels op een hoger niveau). Ook is het mogelijk vakken op een hoger niveau te volgen en met een examen af te ronden.

Feestelijke opening CBT Vogellanden

Zwolle – Erben Wennemars opende donderdagmiddag het nieuwe Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) van Vogellanden. Hij deed dit samen met een patiënt van het centrum. Tijdens de opening stond de samenwerking van het behandelteam en de patiënt centraal. Elke dag moeten er topprestaties geleverd worden met bijzondere zorg op maat. De twee grondleggers van het centrum, beiden werkzaam als tandarts in het CBT, fietsten de patiënt naar het hoogtepunt van de avond. Hij gaf met een grote ballon en een reuze tandenbostel het startschot. Met deze knallende act werd het centrum officieel geopend. 

officiele_opening_cbt.jpg

Begin dit jaar werd het CBT door Vogellanden, centrum voor revalidatie, overgenomen van Isala. Binnen het CBT worden kwetsbare zorggroepen behandeld die niet bij een reguliere tandarts terecht kunnen. Van deze centra zijn er vijftien in Nederland. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe centrum, dat aan de bestaande locatie van het revalidatiecentrum is aangebouwd. De hectiek van de bouw en de verhuizing is voorbij en het centrum draait op volle kracht. 

dsc_3192.jpg

dsc_3222.jpg

dsc_3205.jpg 

Lees verder »

Open Dagen Kunstenaarsvereniging Palet

Zwolle – Kunstenaarsvereniging Palet opent zijn deuren en de kunstenaarsateliers op zaterdag 29 en zondag 30 november van 11.00-17.00 uur. Leuke cadeautjes voor de feestdagen zijn te scoren in de diverse ateliers en op de kunstmarkt. Nieuw is een veiling van werk tijdens dit weekend.
Ga in gesprek met de kunstenaar, neem een kijkje in zijn of haar atelier en laat u inspireren en verrassen! Er is een ledenexpositie door het hele gebouw en een kunstmarkt. Het gaat daarbij voornamelijk om schilderijen en tekeningen, maar er is ook onder andere keramiek, beeldhouwkunst en grafiek te zien.

Lees verder »