Kennismaken met de rechter tijdens open dag rechtbank Zwolle

Kennismaken met de rechter tijdens open dag rechtbank Zwolle

Zwolle – Verschijnen voor de rechter in Zwolle heeft zaterdag 19 november een keer geen consequenties, want het is open dag bij de rechtbank. Een bezoek is dan geheel vrijblijvend. Wie benieuwd is hoe het eraan toe gaat in de rechtbank kan een kijkje komen nemen.

Wil je weten hoe een rechter tot zijn vonnis komt? Of wil je eens een kijkje nemen in het cellencomplex of de arrestantenbus? Op de open dag van de rechtbank Overijssel in Zwolle is het mogelijk. Van tien uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags opent de rechtbank aan de Schuurmansstraat haar deuren voor het publiek.

Lees verder »

Stijn Lammers combineert op CSE Zwolle school met turnen

Stijn Lammers combineert op CSE Zwolle school met turnen

Zwolle – Stijn Lammers (15 jaar) zit in havo 4 op het Centre for Sports & Education (CSE) in Zwolle. Hij heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap Turnen afgelopen juni twee medailles gepakt.

Het kampioenschapstoernooi werd in sportpaleis AHOY Rotterdam georganiseerd. Stijn werd in de leeftijdscategorie onder de 14 jaar tweede en derde van Nederland op de onderdelen brug (tweede) en sprong (derde). Turnen is een van de negentien sportopleidingen die je kunt volgen bij het CSE. Als ambitieuze sporter krijg je op het CSE de kans je talenten optimaal te ontwikkelen. Daarbij kun je ook een opleiding op eigen niveau volgen: vanaf groep 7 basisschool t/m 6 vwo, mbo en hbo.

Lees verder »

Open Dagen Skivereniging Regio Zwolle

Open Dagen Skivereniging Regio Zwolle

Zwolle – Skivereniging Regio Zwolle organiseert in dit lustrumjaar een aantal Open Dagen om belangstellenden kennis te laten maken met hun skitraining. Deze training wordt ook wel Snowfit genoemd en is bedoeld als voorbereiding op de wintersport.

Sanny Kolkman, secretaris Skivereniging Regio Zwolle: “De Skivereniging Regio Zwolle bestaat uit enthousiaste mensen, die sportief bezig willen zijn en elkaar daarin stimuleren. Maar steeds meer niet-skiërs trainen bij ons vanwege het afwisselende trainingsaanbod en de gezellige sfeer.”

Lees verder »

Kijkje achter de schermen bij ROVA

Kijkje achter de schermen bij ROVA

Zwolle – ROVA vierde mei vorig jaar haar vijfentwintigjarig jubileum. Om inwoners van de 23 aangesloten gemeenten te betrekken bij deze mijlpaal opent ROVA op zaterdag 14 mei de deuren.

Op deze ‘Ontdek ROVA Dag’ kunnen inwoners van Zwolle en andere belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen bij ROVA. De veelzijdigheid van de activiteiten die ROVA dagelijks voor bijna een miljoen inwoners uitvoert staan centraal.

Lees verder »

Voorlichtingsavond mbo Zone.college in Zwolle

Voorlichtingsavond mbo Zone.college in Zwolle

Zwolle – Kennismaken met een hele reeks groene beroepen, informatie over opleidingen en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de voorlichtingsavond mbo van Zone.college in Zwolle op 10 maart van 18.00 tot 20.00 uur.

Bij Zone.college presenteren zestien groene mbo-opleidingen zich. Docenten en studenten geven uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) projecten en de begeleiding tijdens een opleiding. Met workshops, presentaties en demonstraties krijgen bezoekers een actueel beeld van de groene beroepsmogelijkheden en opleidingen.

Lees verder »

Gerechtsgebouw Zwolle zet zaterdag de deur op een kier

Gerechtsgebouw Zwolle zet zaterdag de deur op een kier

Zwolle – Het gerechtsgebouw in Zwolle zet zaterdag 11 september de voordeur op een kier. Dit gebeurt in het kader van Open Monumentendag.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de oude rechtbank en het nieuwe deel. Vanwege de coronamaatregelen is het programma bescheiden en sober. Doorstroming van het publiek is belangrijk en er mogen maximaal vijftig personen tegelijk binnen zijn. Dat is een van de redenen waarom er bijvoorbeeld, in tegenstelling tot andere jaren, geen (gast)optredens zijn van rechters of zangkoren.

Lees verder »

Open dag bij zorglocaties Het Zand

Open dag bij zorglocaties Het Zand

Zwolle – Op zaterdag 14 maart opent Zorgspectrum Het Zand haar deuren voor iedereen die met de organisatie wil kennismaken. In Zwolle zijn dat de locaties Zandhove en De Oude Mars.

Er is informatie voor mensen die op zoek zijn naar (vakantie)werk, vrijwilligerswerk, stages of een plek om te wonen of revalideren. Iedereen is van harte welkom.

Lees verder »

Veel interesse voor lerarenopleiding bij Katholieke Pabo Zwolle

Veel interesse voor lerarenopleiding bij Katholieke Pabo Zwolle

Zwolle – De Katholieke Pabo Zwolle kon zaterdag tijdens haar open dag op grote belangstelling van jongeren rekenen. Belangstellenden konden worden rondgeleid door studenten, proeflessen volgen of in gesprek gaan met docenten.

Deze week maakte de Vereniging van Hogescholen al bekend dat het aantal studenten met belangstelling voor een lerarenopleiding met bijna tien procent is toegenomen. Ook onder mannen steeg de interesse om uiteindelijk voor de klas te staan in het basisonderwijs.
Tijdens een rondleiding door de school vertelt oud-studente Iris alles over de lerarenopleiding en de Katholieke Pabo Zwolle. Ook zij richt zich nog een keer speciaal tot de belangstellende jongens. De Katholieke Pabo in Zwolle is volgens haar ook bezig om de opleiding zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de heren. Daarbij kan gedacht worden aan schrappen van de verplichte lessen en stage in het kleuteronderwijs.

Lees verder »

Open Dagen van Cibap vakschool voor vormgeving Zwolle

Open Dagen van Cibap vakschool voor vormgeving Zwolle

Zwolle – “Het was vrijdag en zaterdag druk op de open dagen van Cibap vakschool voor vormgeving”. vertelt woordvoerster Margreet Reuvekamp.

Bezoekers maakten kennis met alle creatieve opleidingen. Van Mediavormgever tot Specialist schilder en van Filmmaker tot Ruimtelijk vormgever. Er was volop werk te zien van studenten.

Lees verder »

TalentStad Zwolle houdt open lesmiddagen

TalentStad Zwolle houdt open lesmiddagen

Zwolle – Voor kinderen die in groep acht van de basisschool zitten, is de tijd aangebroken om de keus te maken naar welke middelbare school zij na de basisschool willen gaan.

Er zijn gedurende het schooljaar allerlei momenten om informatie te krijgen over de verschillende scholen die Zwolle rijk is. Ná de herfstvakantie was er de Scholenmarkt waar alle scholen vertegenwoordigd waren. Gevolgd door verschillende open huizen van alle scholen. Tijdens het open huis kunnen de leerlingen goed sfeer proeven. Ook kunnen de leerlingen meedoen aan open lesmiddagen.

Lees verder »

Open dag Zone.college Zwolle

Open dag Zone.college Zwolle

Zwolle – Kennis maken, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat hoopte het Zone.college tijdens de open dag vmbo-groen en het Groene Lyceum van Zone.college Zwolle donderdag aan de bezoekers mee te geven.

Er waren presentaties van leerlingen en men kon kennis maken met vakken. Doormiddel van groepsvoorlichtingen en individuele gesprekken lieten leerlingen en docenten zien wat het groene voortgezet onderwijs precies inhoudt.

Lees verder »