Officiële opsporingsberichten Politie Zwolle

Vuurwapen schietincident aangetroffen aan Van Karnebeekstraat Zwolle

Vuurwapen schietincident aangetroffen aan Van Karnebeekstraat Zwolle

Zwolle – De politie onderzoekt een mogelijk schietincident van zondagavond 14 juli aan de Oude Vismarkt. Tijdens het incident raakte gelukkig niemand gewond. Dezelfde avond zijn er vier verdachten aangehouden.

Rond 20.10 uur kreeg de politie een melding dat er bij een horecagelegenheid eerst gevochten en daarna geschoten zou zijn. Agenten gingen meteen ter plaatse en kregen ondertussen meer informatie binnen over de mogelijke betrokkenen. Dat leidde tot drie aanhoudingen op de Elbertstraat en één op de Tuinstraat.

Lees verder »

Politie zoekt dader diefstal rugtas in trein Emmen-Zwolle

Politie zoekt dader diefstal rugtas in trein Emmen-Zwolle

Zwolle – Een onbekende jongeman steelt op donderdagochtend 18 april een rugtas met inhoud. Het incident had plaats in tussen 07:15 en 08:00 uur in de trein tussen Emmen en Zwolle.

De tas stond onder de stoel van de eigenaresse. De jongen nam eerst plaats elders in de trein, waarna hij verplaatste naar de stoel achter haar. De tas is zwart, met een opvallend rode drinkfles in het buitenvak van de tas.

Lees verder »

Man steelt pinpassen en pint in Zwolle

Man steelt pinpassen en pint in Zwolle

Zwolle – Afgelopen zomer heeft een man tweemaal pincodes afgekeken bij een betaalautomaat op de parkeerplaats van het Isala Ziekenhuis in Zwolle.

Door middel van een babbeltruc weet de man na de pincode gezien te hebben, de pinpassen die bij de pincodes horen te stelen. Hij doet net alsof hij geld wil wisselen of zegt tegen de slachtoffers dat ze een bankbiljet verloren zijn. Vervolgens weet de man met de pas en pincode geld op te nemen.

Lees verder »

Automobilist gezocht na verlaten plaats ongeval Zwolle

Automobilist gezocht na verlaten plaats ongeval Zwolle

Zwolle – Zondagavond 30 juni vond er omstreeks 20:00 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en twee fietsers. Een vader en zoon raakten gewond. De vader is bewusteloos geweest, zijn zoon heeft zijn pols gebroken.

Alles gebeurde op de Zwarteweg, ter hoogte van de Ichtus school. De bestuurder van de personenauto is doorgereden in de richting van de Ittersumallee en wordt nu dan ook gezocht.

Lees verder »

Politie zoekt daders mishandeling Luttekestraat Zwolle

Politie zoekt daders mishandeling Luttekestraat Zwolle

Zwolle – Op zondag 31 maart van dit jaar heeft er een mishandeling plaatsgevonden op de Luttekestraat.

Zonder enige aanleiding werd er een 18-jarige jongen mishandeld door een groep van zes jongemannen. De mishandeling vond plaats op de Luttekestraat, ter hoogte van de Voorstraat. De groep is daarna weggereden via de Diezerstraat en de Roggenstraat. Het is mogelijk dat de groep vaker mensen lastig valt.

Lees verder »

Vrouw gezocht voor wegrijden na ongeval Zwolle

Vrouw gezocht voor wegrijden na ongeval Zwolle

Zwolle – Op 24 juni 2019 omstreeks 15.00 uur fietste slachtoffer op het fietspad van de Zwartewaterallee, komende uit de richting van het centrum en gaande in de richting van Zwolle Noord. Hierbij naderde slachtoffer de kruising met de Grevelingen. In tegenovergestelde richting van slachtoffer kwam een vrouw op een grijze scooter. De desbetreffende mevrouw op de scooter sloeg ineens linksaf met haar scooter in de richting van de oversteekplaats. Het slachtoffer moest door deze handeling hevig remmen waardoor ze over haar stuur op de grond viel met de nodige verwondingen tot gevolg.

Slachtoffer zag tijdens het opkrabbelen dat de vrouw rustig voor het verkeerslicht stond te wachten, naast deze vrouw stond een jongen op een fiets. Hierop volgend ging de vrouw op haar scooter verder in de richting van de Biesbosch. Het slachtoffer hoorde dat mevrouw iets vertelde tegen de desbetreffende jongen waardoor duidelijk is dat de vrouw de situatie heeft opgemerkt, de vrouw heeft zich helaas niet bij ons gemeld.

Lees verder »

Politie zoekt eigenaren gereedschap in Zwolle

Politie zoekt eigenaren gereedschap in Zwolle

Zwolle – De politie is op zoek naar de eigenaar of eigenaren van divers gereedschap. In Baarn zijn mensen aangehouden die gereedschap vanuit Kampen en Zwolle hadden weggenomen.

Bij verscheidene Makita koffers, aangetroffen bij de verdachten, kan er geen aangifte gevonden worden. Op deze koffers staan de namen Alfons en Stef met zwarte stift geschreven. Graag komt de politie in contact met de eigenaren van deze Makita koffers.

Update: Op de foto werd door verschillende mensen een bedrijfsnaam herkend. Er is contact opgenomen, u hoeft niet verder te reageren.

Lees verder »

Woninginbreker wordt betrapt door buurtbewoner

Woninginbreker wordt betrapt door buurtbewoner

Zwolle – Afgelopen zaterdag werd een inbreker even voor middernacht, rond 23.55 uur, betrapt door een buurtbewoner. De woninginbraak vond plaats aan de Scheldelaan. Even daarvoor betrapte een bewoonster aan de Waallaan twee mannen in haar tuin. Het is niet bekend of de meldingen met elkaar in verband staan, hier wordt wel rekening mee gehouden door de politie.
De politie is op zoek naar meer informatie omtrent beide zaken. Zij roept daarom mensen op die iets meer hebben gezien afgelopen zaterdag of verdachte personen in die buurt hebben rond zien lopen. In dat geval kan contact worden opgenomen met politie Zwolle op 0900-8844.

Politie Zwolle zoekt getuigen zedenzaken Azaleapark

Politie Zwolle zoekt getuigen zedenzaken Azaleapark

Zwolle – In verband met twee zedenzaken, die afgelopen maand hebben plaatsgevonden in het Azaleapark, is Politie Zwolle op zoek naar getuigen. Twee jongens van basisschoolleeftijd zijn hier gedwongen tot onzedelijke handelingen. Beiden spreken zij over een jongen als dader. Er kan op dit moment nog niet worden bepaald of er een verband is tussen beide incidenten.
Er is een onderzoek gestart waarbij rechercheurs sporen hebben veiliggesteld, onder andere met een speurhond. De jongetjes zijn door gespecialiseerde zeden-rechercheurs verhoord. De zaak heeft de hoogste prioriteit gekregen waarbij het van belang is dat de dader of daders zo snel mogelijk wordt opgespoord.

Lees verder »

45-Jarige man wordt vermist in Zwolle

45-Jarige man wordt vermist in Zwolle

Update: De man is in goede gezondheid aangetroffen.
Zwolle – In het centrum van Zwolle is sinds vrijdagmiddag een 45-jarige man vermist. Hij is 1,75 meter lang, heeft een licht baardje, golvend haar, tatoeages op zijn onderarmen en heeft een klein buikje. Hij draagt hoge wandelschoenen en zou te voet zijn.
Tot op heden is de man nog niet aangetroffen. Wanneer er informatie over de man is of mensen hebben hem gezien, dan kan er contact opgenomen worden met de politie op 0900-8844.