PEC Zwolle sluit af met winst

PEC Zwolle sluit af met winst

Zwolle – PEC Zwolle heeft het seizoen positief afgesloten. De slotwedstrijd tegen FC Groningen leek lang op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar tien minuten voor tijd kwam PEC Zwolle tot scoren.

Reza Ghoochannejhad frommelde de bal binnen via Ko Itakura, die uiteindelijk het doelpunt als zijnde eigen goal op zijn naam kreeg: 1-0. In de eerste helft ging het qua balbezit gelijk op, maar waren de beste kansen voor PEC Zwolle. Rico Strieder nam als eerste het doel onder vuur, maar schoot net naast.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Zwolle – PEC Zwolle ontvangt zondag om 14.30 uur FC Groningen in het MAC3PARK stadion. In de laatste speelronde van de competitie treft de ploeg van trainer/coach Bert Konterman een ploeg die bezig is aan een prima seizoen. De noorderlingen staan in het linker rijtje en mogen zich na deze wedstrijd op gaan maken voor de play-offs voor Europees voetbal.

PEC Zwolle kende een moeizaam seizoen, met als dieptepunt de nederlaag bij toenmalig hekkensluiter FC Emmen, met daaropvolgend het vertrek van trainer/coach John Stegeman. Bert Konterman werd aangesteld als interim-trainer/coach om wat nieuw elan in de ploeg te brengen. Het lukte de Blauwvingers vervolgens om, mede door twee zeges op sc Heerenveen en één op FC Twente, de veilige haven in te varen. Daarnaast tekende clubicoon en aanvoerder Bram van Polen nog een jaar bij.

Lees verder »

PSV wint thuis van PEC Zwolle

PSV wint thuis van PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle is donderdagmiddag in Eindhoven tegen een 4-2 nederlaag opgelopen. Nummer 2 van de ranglijst, PSV, bleek niet te kloppen. Een eigen doelpunt van Xavier Mous na een riskante terugspeelbal van Yuta Nakayma leidde de verliespartij in.

In de tweede helft redden Immanuel Pherai en Samir Lagsir de Zwolse eer. Na wat speldenprikjes van PEC Zwolle nam PSV het heft in handen. Via Yorbe Vertessen leken de Eindhovenaren op 1-0 te komen, maar de Belg miste voor open doel. Ook Eran Zahavi kreeg even later op aangeven van Donyell Malen de bal niet binnen. Ook Philipp Max met een afstandsschot en Zahavi vanuit de rebound kregen de bal niet langs Mous.

Lees verder »

PEC Zwolle boekt nederlaag in Arnhem

PEC Zwolle boekt nederlaag in Arnhem

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond net geen positief resultaat mee kunnen nemen uit Arnhem. Op bezoek bij Vitesse werd een 2-1 nederlaag geleden. Die kwam pas in de blessuretijd tot stand.

Trainer/coach Bert Konterman kreeg de voorbije week veel op zijn bordje. Door blessures en een corona-uitbraak konden de spelers niet op de club trainen en miste de keuzeheer maar liefst tien spelers. Daardoor kon de 16-jarige Rav van den Berg in de defensie zijn debuut maken, maakte Thomas van den Belt zijn basisdebuut en zaten er slechts zes veldspelers op de bank.

Lees verder »

Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle trapt op de eerste dag van mei om 20.00 uur af tegen Vitesse. In het Gelredome treft de ploeg van trainer/coach Bert Konterman de nummer vier van de competitie. Zwolle reist met veel vertrouwen af richting Arnhem, nadat de voorbije twee wedstrijden winnend werden afgesloten.

Na een ruim 200 dagen was er weer eens publiek te vinden in de Nederlandse stadions. Alle supporters van de thuisspelende clubs uit de vorige speelronde konden hun club vanaf de tribune toejuichen, iets wat deze speelronde niet het geval zal zijn. PEC Zwolle speelde een uitwedstrijd en dus waren de Blauwvingers helaas niet meegereisd richting Friesland. Ondanks de afwezigheid van de supporters wist PEC Zwolle een goed resultaat te behalen tegen sc Heerenveen.

Lees verder »

Van Polen viert contract met goal en driepunter

Van Polen viert contract met goal en driepunter

Zwolle – PEC Zwolle heeft voor de tweede keer dit kalenderjaar gewonnen van sc Heerenveen. Waar in februari al in Overijssel met 4-1 gezegevierd werd, trok Zwolle in Friesland met 0-2 aan het langste eind. Het was bovendien de eerste keer dit seizoen dat PEC Zwolle twee duels op rij won, iets wat de Blauwvingers sinds de promotie naar de Eredivisie in 2012 ieder seizoen wel minimaal eenmaal voor elkaar kreeg.

Heerenveen-supporter of niet, iedereen in het Abe Lenstra stadion had zaterdagmiddag toen de spelers het veld betraden wel even kippenvel op de armen. Voor het eerst in meer dan zes maanden tijd was er eindelijk weer publiek in het stadion aanwezig. Toch iets waar men lang naar uit had gekeken. Voor de aanhang van de Friese ploeg was het echter geen weerzien met Joey en Henk Veerman.

Lees verder »

Voorbeschouwing sc Heerenveen – PEC

Voorbeschouwing sc Heerenveen – PEC

Zwolle – Na een weekend zonder eredivisievoetbal hervat PEC Zwolle de competitie aanstaande zaterdag om 16.30 uit tegen sc Heerenveen. Beide ploegen wisten hun laatste wedstrijd voor de break te winnen en hebben vertrouwen getankt voor de onderlinge confrontatie.

Het was twee weken geleden dat PEC Zwolle aantrad tegen FC Twente in het eigen MAC3PARK stadion. In een spannend, maar matig duel scoorde Virgil Misidjan de enige goal, nadat doelman Joël Drommel een schot van Immanuel Pherai moest lossen. Door de overwinning werd het gat met de onderste regionen vergroot tot tien punten.

Lees verder »

PEC Zwolle: “Bram van Polen tekent wederom bij!”

PEC Zwolle: “Bram van Polen tekent wederom bij!”

Zwolle – Bram van Polen (35) blijft ook volgend seizoen voor PEC Zwolle actief. De aanvoerder en club zijn het eens geworden over een nieuwe één-jarige verbintenis. Daardoor gaat de aanvoerder komende zomer voor zijn vijftiende seizoen in Overijssel.

“Juist nu is het voor mij ontzettend belangrijk om bij te tekenen. Ik heb echt nog de wil om met PEC Zwolle in de Eredivisie te blijven voetballen.” Dat waren de woorden van Van Polen toen hij vorig seizoen, nadat de competitie door corona stil kwam te liggen, voor een nieuw jaar bijtekende. Datzelfde enthousiasme spat er een jaar later nog steeds van af bij de Harderwijker, die in 2012 met zijn ploeg promoveerde naar de Eredivisie, om vervolgens als aanvoerder de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal in 2014 omhoog te houden.

Lees verder »

Wensink Mercedes-Benz blijft mobiliteitspartner van PEC Zwolle

Wensink Mercedes-Benz blijft mobiliteitspartner van PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle rijdt ook de komende twee jaar Mercedes-Benz. Wensink Mercedes-Benz blijft de autosponsor van de voetbalclub.

Vrijdag werd het sponsorcontract door beide partijen ondertekend. Laurens Stigter (CEO van Wensink Automotive) en Eduard Wolf (Business unit directeur Mercedes-Benz Cars binnen Wensink) overhandigden symbolisch de sleutels aan Adriaan Visser en Jurian Meijntjes van PEC Zwolle.

Lees verder »

Bert Konterman terug naar KNVB

Bert Konterman terug naar KNVB

Zwolle – Bert Konterman vertrekt komende zomer bij PEC Zwolle en keert terug bij de KNVB. In Zeist wordt de huidige trainer van de club aangesteld als coach van Oranje O19. Konterman staat sinds februari van dit jaar op interim-basis aan het roer van PEC Zwolle.

In een eerste reactie zegt Bert Konterman: “De functie van hoofdtrainer bij PEC Zwolle bevalt mij hartstikke goed. De club, staf, medewerkers en supporters hebben mij een ontzettend mooie ervaring geboden. Het doet mij eens te meer beseffen dat ik graag op eigen benen wil staan en dat ik momenteel dus niet de functie van assistent-trainer ambieer.”

Lees verder »

Spelers en medewerkers tekenen sociaal akkoord PEC Zwolle

Spelers en medewerkers tekenen sociaal akkoord PEC Zwolle

Zwolle – De spelersgroep, staf en kantoororganisatie zijn met PEC Zwolle tot een sociaal akkoord gekomen.

Dit houdt in dat er het lopende seizoen enkele financiële restricties worden doorgevoerd. De medewerkers zijn hiertoe bereid uit loyaliteit naar de club, die vanwege de corona-omstandigheden en het (voorlopig) leeg blijven van de tribunes inkomsten misloopt.

Lees verder »

Basisschoolklassen ontvangen Fitboek in Week van de Vitaliteit

Basisschoolklassen ontvangen Fitboek in Week van de Vitaliteit

Zwolle – Het thema vitaliteit is actueler dan ooit door de coronacrisis waar de wereld al meer dan een jaar mee te maken heeft. Het belang van vitale mensen en organisaties wordt hierdoor nog eens extra benadrukt.

De waarde van het stimuleren van een gezonde leefstijl begint al op jonge leeftijd. Topsporters zijn bij uitstek de rolmodellen om kinderen te inspireren als het gaat om dit soort onderwerpen. Tijdens de vierde editie van de Week van de Vitaliteit van maandag 5 t/m zaterdag 10 april wordt hier extra aandacht aan besteed op circa 35 basisscholen.

Lees verder »