Rav van den Berg tekent eerste contract bij PEC Zwolle

Rav van den Berg tekent eerste contract bij PEC Zwolle

Zwolle – Jeugdspeler Rav van den Berg blijft bij PEC Zwolle. De 15-jarige verdediger en jongere broer van voormalig Zwolle-verdediger Sepp van den Berg, wordt vastgelegd tot medio 2022.

Dat contract gaat in op 7 juli, wanneer Van den Berg 16 wordt. Van den Berg is daarmee al de zesde jeugdspeler die in de afgelopen negen maanden een contract tekent bij PEC Zwolle. Eerder gingen onder anderen Lucas Tol, Chip Engels, Samir Lagsir, Gabi Caschili en Daijiro Chirino hem al voor.

Lees verder »

Bram van Polen blijft PEC Zwolle trouw

Bram van Polen blijft PEC Zwolle trouw

Zwolle – Aanvoerder Bram van Polen (34) gaat zijn veertiende seizoen in bij PEC Zwolle. De verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis, waardoor het clubicoon ook in het seizoen 2020-2021 het blauw-witte shirt zal blijven dragen.

Bram van Polen: ,,Juist nu is het voor mij ontzettend belangrijk om bij te tekenen. Allereerst wil ik mijn carrière niet op deze manier afsluiten. Aan het begin van het voorbije seizoen was ik herstellende van een schouderblessure, daarna raakte ik opnieuw geblesseerd. Uiteindelijk was ik goed en wel fit en werd de competitie abrupt afgebroken en later stopgezet. Maar dat is niet de hoofdreden. Ik heb ook nog echt nog de wil om met PEC Zwolle in de Eredivisie te blijven voetballen. En zeker in deze onzekere tijden wil ik net als hopelijk heel veel supporters achter mijn club blijven staan.”

Lees verder »

Selectie PEC Zwolle sluit seizoen 2019-2020 af

Selectie PEC Zwolle sluit seizoen 2019-2020 af

Zwolle – Donderdagmiddag was de selectie van PEC Zwolle voor het laatst dit seizoen aanwezig in het MAC3PARK stadion.

Na de laatste training en conditionele testen werd er gezamenlijk, maar op afstand, een streep gezet onder het seizoen en werden de vertrekkende spelers in het zonnetje gezet. “Een speler hoort afscheid te nemen van en met publiek in het stadion.” Het waren de woorden van speaker Peter Vader tijdens de laatste bijeenkomst van de selectie donderdagmiddag.

Lees verder »

Selectie PEC Zwolle meldt zich weer op trainingsveld

Selectie PEC Zwolle meldt zich weer op trainingsveld

Zwolle – Maandagochtend heeft PEC Zwolle de veldtrainingen hervat. De selectie die het voorbije onafgemaakte seizoen als 15e eindigde, kon na bijna twee maanden niet meer op de club te zijn geweest eindelijk weer het stadion en het speelveld betreden.

Dat ging uiteraard niet zomaar, maar aan de hand van strenge richtlijnen vanuit het RIVM en de KNVB. Vooralsnog mag er niet in grote groepen worden getraind. Bij de verschillende entrees van het stadion werden direct de eerste voorzorgsmaatregelen genomen.

Lees verder »

PEC Zwolle ON TOUR

PEC Zwolle ON TOUR

Zwolle – Vrijdag reed de enige echte PEC Zwolle Truck door de stad en regio. De club verraste de strategische partners, waaronder hoofdsponsor Molecaten, met een blauw-wit hart onder de riem in deze turbulente tijd.

De PEC Zwolle Truck bracht naast een berg enthousiasme ook bloemen met persoonlijk schrijven, een optreden van Jilles Zuiderbaan, mascotte Zwolfje en een vrachtlading PEC-sjaals met zich mee. Als klap op de vuurpijl werd ook een vestiging van Frion met een bezoek verrast.

Lees verder »

PEC Zwolle komt met 038QUIZ voor senioren

PEC Zwolle komt met 038QUIZ voor senioren

Zwolle – Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep. Door alle maatregelen moeten we afstand houden en is het voor veel mensen niet mogelijk om familie te ontvangen of te bezoeken. Voor met name ouderen is dit een hele moeilijke tijd. Je woont in een verzorgingstehuis, maar je mag de kamer niet af. En ook als je nog zelfstandig woont, zijn er veel beperkingen.

Dan is het best lastig om de dag door te komen. Om een klein steentje bij te dragen aan de dagelijkse activiteiten en om even de zinnen te verzetten, heeft PEC Zwolle United een quiz bedacht: de PEC Zwolle 038QUIZ voor senioren. Onder ouderen uit Zwolle en de naaste regio bevinden zich veel voetballiefhebbers en PEC Zwolle-supporters.

Lees verder »

Blauwvingers pakken punt op de valreep

Blauwvingers pakken punt op de valreep

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagavond een punt gepakt op bezoek bij Fortuna Sittard. De Blauwvingers leken tegen een nederlaag aan te lopen, maar een benutte strafschop van Lennart Thy in de 90e minuut leverde de ploeg van trainer/coach John Stegeman alsnog een punt op.

In het verre en regenachtige Sittard kwam PEC Zwolle in de eerste helft prima voor de dag. De bezoekers voetbalden af en toe best aardig en kwamen ook tot de nodige mogelijkheden. Zo was Vito van Crooij na zeven minuten met een lobje over doelman Aleksei Koselev dichtbij de openingstreffer.

Lees verder »

Voorbeschouwing Fortuna – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Fortuna – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle speelt vrijdagavond in de openingswedstrijd van speelronde 26 van de Eredivisie tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd in Limburg begint om 20.00 uur.

PEC mocht afgelopen zaterdag weer drie punten bijschrijven. Lang leek het erop dat de wedstrijd tegen Vitesse in een 2-2 gelijkspel zou eindigen. In de extra tijd vielen echter nog drie doelpunten, waardoor PEC Zwolle uiteindelijk met 4-3 won.

Lees verder »

PEC Zwolle wint van Vitesse na fabuleuze slotfase

PEC Zwolle wint van Vitesse na fabuleuze slotfase

Zwolle – PEC Zwolle heeft vanavond drie punten gepakt tegen Vitesse. Lange tijd leek de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel te eindigen. In de laatste minuut van de officiele speeltijd werd de aanvalslust van PEC Zwolle beloond en kreeg het een strafschop. Deze werd binnengeschoten voor de 3-2. Toch maakte Oussama Tannane weer gelijk uit een vrije trap. In de allerlaatste minuut wist PEC Zwolle toch nog de 4-3 te maken via Pelle Clement waardoor de drie punten in Zwolle bleven!

Het duel golfde vanaf het beginsignaal op en neer. PEC Zwolle en Vitesse hadden beiden al een aardige mogelijkheid om te scoren, voordat Gustavo Hamer dat in de zesde minuut als eerste deed. De Zwolse middenvelder stond op de juiste plaats om af te drukken, na goed voorbereidend werk van Dean Huiberts. Lang konden de mannen van John Stegeman hier echter niet van genieten. Nog geen minuut later was Tim Matavz er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten, nadat Yuta Nakayama te kort terugspeelde.

Lees verder »

Strijdbaar Zwolle met lege handen

Strijdbaar Zwolle met lege handen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondag tegen Feyenoord na een waar spektakelstuk een 3-4 nederlaag geleden. De Blauwvingers leken lange tijd op weg naar een resultaat, maar een late goal van Róbert Bozenik zorgde ervoor dat Feyenoord de drie punten pakte in het MAC3PARK stadion.

Het eerste kwartier van de wedstrijd leefde PEC Zwolle op een roze wolk. Al na vijf minuten lag de openingstreffer in het doel van Feyenoord. Na een goede actie van Mike van Duinen kreeg Marcos Senesi al glijdend de bal tegen zijn hand en dus volgde een strafschop voor PEC Zwolle. De eerste van het seizoen. Lennart Thy benutte dat buitenkansje door de bal in de kruising te schieten: 1-0. Niet veel later kwam de bal na voorbereidend werk van Gustavo Hamer en Rico Strieder voor de voeten van Mike van Duinen.

Lees verder »

PEC Zwolle gaat bij handhaving over op natuurgras

PEC Zwolle gaat bij handhaving over op natuurgras

Zwolle – Sinds de opening van het nieuwe stadion speelt PEC op kunstgras. De club wil echter al langer overgaan op natuurgras. Er is nu een regeling in het leven geroepen waarbij er voor goede voetbalvelden gebruik gemaakt kan worden van de inkomsten van Europese topclubs.

Doordat natuurgras minder bespeeld mag worden dan kunstgras zijn er wel extra voetbalvelden nodig. De besprekingen hierover zijn in volle gang. Het is de bedoeling dat PEC twee voetbalvelden gaat krijgen pal naast het stadion en twee voetbalvelden op een nabijgelegen sportcentrum.

Lees verder »