Blauwvingers pakken punt op de valreep

Blauwvingers pakken punt op de valreep

Zwolle – PEC Zwolle heeft vrijdagavond een punt gepakt op bezoek bij Fortuna Sittard. De Blauwvingers leken tegen een nederlaag aan te lopen, maar een benutte strafschop van Lennart Thy in de 90e minuut leverde de ploeg van trainer/coach John Stegeman alsnog een punt op.

In het verre en regenachtige Sittard kwam PEC Zwolle in de eerste helft prima voor de dag. De bezoekers voetbalden af en toe best aardig en kwamen ook tot de nodige mogelijkheden. Zo was Vito van Crooij na zeven minuten met een lobje over doelman Aleksei Koselev dichtbij de openingstreffer.

Lees verder »

Voorbeschouwing Fortuna – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Fortuna – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle speelt vrijdagavond in de openingswedstrijd van speelronde 26 van de Eredivisie tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd in Limburg begint om 20.00 uur.

PEC mocht afgelopen zaterdag weer drie punten bijschrijven. Lang leek het erop dat de wedstrijd tegen Vitesse in een 2-2 gelijkspel zou eindigen. In de extra tijd vielen echter nog drie doelpunten, waardoor PEC Zwolle uiteindelijk met 4-3 won.

Lees verder »

PEC Zwolle wint van Vitesse na fabuleuze slotfase

PEC Zwolle wint van Vitesse na fabuleuze slotfase

Zwolle – PEC Zwolle heeft vanavond drie punten gepakt tegen Vitesse. Lange tijd leek de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel te eindigen. In de laatste minuut van de officiele speeltijd werd de aanvalslust van PEC Zwolle beloond en kreeg het een strafschop. Deze werd binnengeschoten voor de 3-2. Toch maakte Oussama Tannane weer gelijk uit een vrije trap. In de allerlaatste minuut wist PEC Zwolle toch nog de 4-3 te maken via Pelle Clement waardoor de drie punten in Zwolle bleven!

Het duel golfde vanaf het beginsignaal op en neer. PEC Zwolle en Vitesse hadden beiden al een aardige mogelijkheid om te scoren, voordat Gustavo Hamer dat in de zesde minuut als eerste deed. De Zwolse middenvelder stond op de juiste plaats om af te drukken, na goed voorbereidend werk van Dean Huiberts. Lang konden de mannen van John Stegeman hier echter niet van genieten. Nog geen minuut later was Tim Matavz er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schieten, nadat Yuta Nakayama te kort terugspeelde.

Lees verder »

Strijdbaar Zwolle met lege handen

Strijdbaar Zwolle met lege handen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondag tegen Feyenoord na een waar spektakelstuk een 3-4 nederlaag geleden. De Blauwvingers leken lange tijd op weg naar een resultaat, maar een late goal van Róbert Bozenik zorgde ervoor dat Feyenoord de drie punten pakte in het MAC3PARK stadion.

Het eerste kwartier van de wedstrijd leefde PEC Zwolle op een roze wolk. Al na vijf minuten lag de openingstreffer in het doel van Feyenoord. Na een goede actie van Mike van Duinen kreeg Marcos Senesi al glijdend de bal tegen zijn hand en dus volgde een strafschop voor PEC Zwolle. De eerste van het seizoen. Lennart Thy benutte dat buitenkansje door de bal in de kruising te schieten: 1-0. Niet veel later kwam de bal na voorbereidend werk van Gustavo Hamer en Rico Strieder voor de voeten van Mike van Duinen.

Lees verder »

PEC Zwolle gaat bij handhaving over op natuurgras

PEC Zwolle gaat bij handhaving over op natuurgras

Zwolle – Sinds de opening van het nieuwe stadion speelt PEC op kunstgras. De club wil echter al langer overgaan op natuurgras. Er is nu een regeling in het leven geroepen waarbij er voor goede voetbalvelden gebruik gemaakt kan worden van de inkomsten van Europese topclubs.

Doordat natuurgras minder bespeeld mag worden dan kunstgras zijn er wel extra voetbalvelden nodig. De besprekingen hierover zijn in volle gang. Het is de bedoeling dat PEC twee voetbalvelden gaat krijgen pal naast het stadion en twee voetbalvelden op een nabijgelegen sportcentrum.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord

Zwolle – PEC Zwolle krijgt zondagmiddag Feyenoord op bezoek in het MAC3PARK stadion. De Blauwvingers, die na de winterstop nog ongeslagen zijn, trappen om 16.45 uur af tegen de Rotterdammers.

Na een matige eerste helft van het seizoen, heeft PEC Zwolle met de nieuwe 5-3-2-tactiek meer defensieve zekerheid. In de eerste vier wedstrijden na de winterstop werden al zes punten gepakt door de ploeg van trainer/coach John Stegeman. Ook wist doelman Michael Zetterer in de laatste drie duels telkens zijn doel schoon te houden. Vorig weekend werd er doelpuntloos gelijkgespeeld tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. Terwijl de week daarvoor in eigen huis werd gewonnen van FC Groningen (1-0).

Lees verder »

Voorbeschouwing RKC – PEC Zwolle

Voorbeschouwing RKC – PEC Zwolle

Zwolle – Voor PEC Zwolle staat zaterdagavond de belangrijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma.

De Blauwvingers, die 2020 voortvarend zijn gestart, trappen om 20.45 uur af in het Mandemakers-stadion. RKC Waalwijk is op dit moment de nummer laatst van de Eredivisie en heeft een achterstand van zes punten op ADO Den Haag, dat zeventiende staat.

Lees verder »

Darryl Lachman vertrekt naar Israël

Darryl Lachman vertrekt naar Israël

Zwolle – Darryl Lachman heeft PEC Zwolle per direct verlaten. De centrale verdediger maakt de overstap naar het Israelische Hapoel Ra’anana.

Lachman (30) speelde twee periodes in de hoofdstad van Overijssel. In zijn eerste periode won hij het kampioenschap van de Jupiler League en twee jaar later de KNVB Beker. Na omzwervingen bij FC Twente, Sheffield Wednesday, SC Cambuur en Willem II, kwam de verdediger in 2018 terug in Zwolle. In totaal kwam hij tot 140 optredens. Dit seizoen kwam de international van Curaçao tot 15 officiële wedstrijden in het blauw en wit.

Lees verder »