PEC Zwolle oefent tegen jubilaris ZAC

PEC Zwolle oefent tegen jubilaris ZAC

Zwolle – Dinsdagavond speelt PEC Zwolle het vijfde oefenduel van de voorbereiding. Op Sportpark Jo van Marle is om 19.30 uur jubilaris ZAC de tegenstander.

Voor PEC Zwolle is ZAC de derde amateurvereniging waar het tegen speelt. In een eerder stadium werd er gewonnen van FC Dalfsen (0-11) en VV Hattem (0-8). Het oefenduel van dinsdag is voor ZAC de afsluiter van een bijzonder jaar. De vereniging bestaat namelijk en maar liefst 125 jaar en wist het jubileum het afgelopen seizoen van een gouden randje te voorzien door het kampioenschap in de derde klasse C.

Lees verder »

Bram van Polen voorlopig niet in actie bij PEC Zwolle

Bram van Polen voorlopig niet in actie bij PEC Zwolle

Zwolle – Bram van Polen kan voorlopig niet in actie komen. De aanvoerder van PEC Zwolle kampt al geruime tijd met een schouderkwetsuur en moet nu onder het mes.

Van Polen (33) liep de blessure eind vorig seizoen op. De afgelopen weken leek er herstel te zijn, maar onlangs kreeg de verdediger opnieuw klachten. Onderzoek heeft uitgewezen dat de captain nu moet worden geopereerd en geruime tijd aan de kant zal staan.

Djopzz en PEC Zwolle Vrouwen verlengen opnieuw sponsorcontract

Djopzz en PEC Zwolle Vrouwen verlengen opnieuw sponsorcontract

Zwolle – Djopzz blijft in het seizoen 2019-2020 hoofdsponsor van de vrouwentak van PEC Zwolle. Club en partner maken een hattrick wat betreft het hoofdsponsorschap. De afgelopen twee seizoenen stond Djopzz namelijk ook al op de voorkant van het shirt van de Blauwvingers.

Arjan Jansen, directeur Regio Zwolle United, het sociaal-economische hart van PEC Zwolle waar de vrouwenafdeling onderdeel van uit maakt reageert: ,,Het is mooi dat onze samenwerking met Djopzz gecontinueerd wordt. Djopzz is al jarenlang (maatschappelijk) betrokken bij PEC Zwolle United. Wij zijn dan ook heel tevreden met de verlenging van ons partnership, in een periode waarin het vrouwenvoetbal meer en meer op de kaart wordt gezet."

Lees verder »

Sam Kersten naar PEC Zwolle

Sam Kersten naar PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle is met FC Den Bosch tot overeenstemming gekomen over de overgang van Sam Kersten. De verdediger tekent in Zwolle een contract dat hem tot medio 2021 in Zwolle houdt. Bovendien is er een optie voor nog een jaar in de overeenkomst opgenomen.

De 21-jarige Kersten kwam in 2016 vanuit de jeugd in het eerste elftal van de Bosschenaren terecht. Daar was hij de afgelopen twee seizoen een vaste waarde en groeide hij ondanks zijn jonge leeftijd uit tot sterkhouder. Zijn prestaties bleven dan ook niet onopgemerkt.

Lees verder »

PEC Zwolle speelt gelijk tegen Griekse landskampioen PAOK Saloniki

PEC Zwolle speelt gelijk tegen Griekse landskampioen PAOK Saloniki

Zwolle – PEC Zwolle speelt gelijk tegen de landskampioen van Griekenland, PAOK Saloniki. In de eerste minuut weet PAOK Saloniki meteen op 1-0 voorsprong te komen. Door een ongelukkige actie speelt Zetterer de bal zo naar de tegenstander, welke daarvan meteen profiteert. Het was voor Zetterer niet zo'n beste avond onder de lat. Nadat Zwolle nog wat kansjes kreeg, moest Zetterer weer aan de bak. Hij weet de 0-2 niet tegen te houden.

In de 36e minuut keren de kansen voor PEC. Op aangeven van Hamer weet nieuweling Johnsen de bal tussen de latten te koppen. Met een stand van 1-2 gaan de heren in Nieuwleusen de kleedkamers in.

Lees verder »

Sai van Wermeskerken nieuwe verdediger PEC Zwolle

Sai van Wermeskerken nieuwe verdediger PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Sai van Wermeskerken gecontracteerd. De verdediger komt over van SC Cambuur, waar hij transfervrij kon vertrekken. In Zwolle tekent Van Wermeskerken voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

In Leeuwarden stond Van Wermeskerken (25) sinds 2017 onder contract. Vorig seizoen speelde de in Maastricht geboren speler met Japanse roots, alle 38 competitiewedstrijden voor zijn voormalige ploeg.

Lees verder »

Voorbeschouwing oefenduel PEC Zwolle-PAOK Saloniki

Voorbeschouwing oefenduel PEC Zwolle-PAOK Saloniki

Zwolle – Voor PEC Zwolle gaat dinsdag de oefencampagne verder met de wedstrijd tegen de Griekse kampioen PAOK Saloniki. In Nieuwleusen wordt er om 19.00 uur afgetrapt.

Na de oefenduels tegen FC Dalfsen (0-11) en VV Hattem (0-8) en competitiegenoot FC Emmen (1-1) wacht dinsdag voor PEC Zwolle een tegenstander van een heel ander kaliber. Op Sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen is PAOK Saloniki de tegenstander.

Lees verder »

Zwolfje gehuldigd op Open Dag PEC Zwolle

Zwolfje gehuldigd op Open Dag PEC Zwolle

Zwolle – Een mooiere afsluiter van de Open Dag van PEC Zwolle kon Zwolfje zich zaterdag niet wensen. Voor zijn geliefde publiek, bestaande uit duizenden PEC Zwolle supporters werd hij officieel gehuldigd voor het winnen van het Open NK Mascotte op 8 juni dit jaar.

Ook op de Open Dag was Zwolfje weer een grote sfeermaker. Daarna ook nog gehuldigd worden moet een goed gevoel gegeven hebben. In ieder geval kreeg hij een staande ovatie van een groot aantal supporters op de tribune. Deze supporters waren wat eerder naar de tribune gekomen voor de spelerspresentatie. Aan het einde van de middag begon het namelijk te regenen.

Lees verder »

PEC Zwolle speelt gelijk tegen FC Emmen

PEC Zwolle speelt gelijk tegen FC Emmen

Zwolle – Vrijdagavond heeft PEC Zwolle tegen FC Emmen in een vriendschappelijke oefenwedstrijd 1-1 gelijkgespeeld.

De eerste 30 minuten was PEC sterker dan de Emmenaren en hadden ze weinig te vrezen in Coevorden. Na dat half uur moest doelman Mous toch aan het werk toen Emmen een serieuze kans op een doelpunt kreeg. De blauwvingers counterde deze kans, Westerman deed een poging tot scoren, maar keeper Matthias Hamrol kon nog redden. In de 32 minuut probeert Zian Flemming de openingstreffer te maken, ook zonder resultaat.

Lees verder »

PEC Zwolle huurt Dennis Johnsen en bedingt optie tot koop

PEC Zwolle huurt Dennis Johnsen en bedingt optie tot koop

Zwolle – Dennis Johnsen speelt dit seizoen voor PEC Zwolle. Met diens werkgever Ajax zijn de Blauwvingers een huurovereenkomst voor één seizoen overeengekomen. Bovendien staat er een optie tot koop in het contract.

De 21-jarige Johnsen kwam als jeugdspeler naar sc Heerenveen, maar speelde nooit voor de Friese hoofdmacht. In de zomer van 2017 werd de Noorse aanvaller door Ajax overgenomen. In Amsterdam kwam Johnsen tot vijf officiële optredens in het eerste elftal. Zijn meeste wedstrijden speelde hij voor Jong Ajax. Afgelopen winter keerde Johnsen op huurbasis terug bij Heerenveen, waarvoor hij alsnog zijn debuut maakte.

Lees verder »