PEC Zwolle laat na om Feyenoord pijn te doen

PEC Zwolle laat na om Feyenoord pijn te doen

Zwolle – Een gehavend PEC Zwolle is er niet in geslaagd om Feyenoord te verslaan. In het eigen uitverkochte MAC3PARK stadion is Feyenoord met 3-4 te sterk. Na een 1-4 achterstand recht Zwolle de rug via twee doelpunten van invaller Piotr Parzyszek, maar de eerder opgelopen schade kan niet gerepareerd worden.

Zwolle moest al voor de aftrap een tegenvaller incasseren, omdat Philippe Sandler niet fit genoeg was om te starten. Zonder de verdediger begon de thuisploeg prima aan het duel, met een kansje voor Queensy Menig en een enorme voor Youness Mokhtar. De bal belandde voor zijn voeten, terwijl het Feyenoord-doel leeg was omdat Brad Jones uit zijn doel was gekomen. De aanvaller schoot de bal echter over het doel. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Robin van Persie stond op de juiste plek om de openingstreffer binnen te schieten. Vijf minuten later was er een ongelukkig moment. Aanvoerder Ryan Thomas stapte op de bal, in de omschakeling schoot opnieuw Van Persie raak. Het was een dubbele mokerslag voor Zwolle, dat in die eerste helft verdere schade kon voorkomen.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Feyenoord

Zwolle – Zondag krijgt PEC Zwolle titelverdediger Feyenoord op bezoek. Een wederom belangrijk duel met het oog op de play-offs. Beide ploegen zijn nog in de race voor Europees voetbal, al is de weg daar naar toe voor de Rotterdammers beduidend korter dan voor PEC Zwolle.

De TOTO KNVB Beker winnen en Feyenoord is verzekerd van Europees voetbal. Het kunstje dat PEC Zwolle in 2014 flikte en de bezoekers van vanmiddag voor het laatst in 2016 klaarspeelden, is voor Feyenoord de wedstrijd van het jaar. Van een nieuw kampioenschap heeft men in Rotterdam-Zuid maar even kunnen dromen. De achterstand op lijstaanvoerder PSV is inmiddels al zo groot, dat het plan om de landstitel te prolongeren twee weken geleden definitief de prullenbak in kon na het verlies bij NAC Breda. Vorige week werd in eigen huis de generale repetitie van die finale in Rotterdams voordeel beslist. Op zondag 22 april, de datum die in menig Feyenoord-agenda met rood omcirkeld staat, moet AZ opnieuw worden verslagen om de ‘dennenappel’ te veroveren en daarmee het seizoen nog iets van glans te geven.

Lees verder »

Dwight Lodeweges assistent Ronald Koeman bij Oranje

Dwight Lodeweges assistent Ronald Koeman bij Oranje

Zwolle – PEC Zwolle en de KNVB zijn het eens geworden over de overgang van assistent-trainer Dwight Lodeweges naar de voetbalbond. De 60-jarige oefenmeester zal bij Oranje de assistent worden van bondscoach Ronald Koeman. Lodeweges maakt nog wel het seizoen af in Zwolle, pas vanaf 1 juli zal de in Canada geboren trainer officieel bij de KNVB in dienst treden. Tot die tijd zal de trainer zijn werkzaamheden rondom de twee interlandperiodes in maart en mei bij de nationale ploeg combineren met die bij PEC Zwolle.

Lodeweges begon zijn loopbaan als hoofdtrainer in Zwolle. Dat was in 1998. Daarna was de trainer meerdere seizoenen hoofd-, assistent- en interim-trainer bij onder andere PSV, N.E.C. Nijmegen, SC Cambuur en sc Heerenveen. Tevens was hij actief in de Verenigde Arabische Emiraten en Japan. In januari 2016 keerde Lodeweges terug naar Zwolle, waar hij als high potential coach aan de slag ging met voetballers van de voetbalacademie van de club. Ook was Lodeweges tot eind vorig jaar coach van Oranje O20. Sinds afgelopen zomer is Lodeweges samen met Gert Peter de Gunst de rechterhand van trainer/coach John van 't Schip. Aan die samenwerking komt na dit seizoen dus een einde.

Lees verder »

PEC verliest van FC Groningen door magere eerste helft

PEC verliest van FC Groningen door magere eerste helft

Zwolle – Na een matige eerste helft is het herstel van PEC Zwolle in de tweede helft op bezoek bij FC Groningen uitstekend te noemen. Helaas wordt het betere spel niet omgezet in doelpunten. Zo winnen de Groningers het duel met 2-0 dankzij een eigen doelpunt van Ryan Thomas en Ajdin Hrustic. ,,Het is duidelijk dat we in een neerwaartse spiraal zitten", baalt aanvoerder Bram van Polen.

PEC Zwolle moest het in Groningen doen zonder de geschorste Kingsley Ehizibue. De Zwollenaren begonnen nog wel aardig aan het duel. Queensy Menig dwong Groningen-keeper Sergio Padt tot een redding. Daarna was het de thuisploeg dat de beste kansen kreeg. Mimoun Mahi en Tom van de Looi wisten met hun pogingen het net niet te vinden. Halverwege de eerste helft kwamen de Groningers alsnog op voorsprong. Een aanval over de Zwolse linkerkant leverde een gevaarlijke voorzet op van Groningen-rechtsback Deyovaisio Zeefuik, die een panklare voorzet afleverde. Helaas voor Zwolle gleed Ryan Thomas de bal achter doelman Diederik Boer in het lege doel. Ook in de fase daarna tot de rust bleef de thuisploeg aandringen. De mooiste kans was voor Mahi. Hij kreeg de bal van Tom van Weert en stond oog in oog met Boer. Met een schitterende lob verschalkte hij de Zwolse goalie, maar de bal kwam via de lat voor de doellijn terug in het veld. Zo bleef de schade beperkt tot 1-0.

Lees verder »

PEC Zwolle komt niet langs VVV-Venlo

PEC Zwolle komt niet langs VVV-Venlo

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om VVV-Venlo te verslaan. De Zwollenaren hebben voldoende kansen om te scoren, maar alleen Mustafa Saymak slaagt daar in. Die treffer zorgt ervoor dat het openingsdoelpunt van Vito van Crooij wordt geneutraliseerd. Daardoor eindigt het treffen, net als in Venlo, in 1-1. ,,Een compliment voor de ploeg dat we na de 0-1 toch door zijn blijven gaan en de 1-1 hebben gemaakt", vindt trainer John van 't Schip.

PEC Zwolle begon met Erik Bakker in de basis, dit ging ten koste van Nicolás Freire. En de Zwollenaren begonnen prima aan het duel. In de eerste helft was het Zwolle dat het spel dicteerde en VVV dat op de tegenstoot gokte. Vooral Younes Namli was op dreef. De aanvaller glipte meerdere keren langs zijn directe bewaker, maar slaagde er niet in om een doelpunt te maken. Een keer moest doelman Lars Unnerstall handelend optreden. Oog in oog met Unnerstall schoot hij halverwege de eerste helft, na een schitterende solo, de bal voorlangs.

Lees verder »

PEC Zwolle beloont zichzelf niet in Twente

PEC Zwolle beloont zichzelf niet in Twente

Zwolle – Het is PEC Zwolle niet gelukt om weer eens een overwinning te boeken buitenshuis. In Almelo bleek Heracles over negentig minuten spekkoper. Na de 2-1 overwinning eerder dit seizoen, gingen de Zwollenaren nu met dezelfde cijfers onderuit. ,,Het was een wedstrijd die gelijk op ging. Veel heen en weer en op en neer. In de eerste helft hadden we er veel meer uit kunnen halen", blikte John van 't Schip terug.

De eerste helft was niet van hoogstaand niveau. Dat gold voor beide ploegen, die er in de kou het beste van probeerden te maken. De slechts negenduizend aanwezige supporters werden dan ook niet bepaald verwend. Het duurde ruim twinitg minuten totdat er enige opwinding ontstond. In een tijdsbestek van vier minuten kreeg zowel het team van trainer/coach John Stegeman, als dat van collega Van 't Schip de kans om de score te openen. Allereerst was daar Bradley Kuwas, die zich vrijspeelde en de bal boven Diederik Boer op de lat mikte. Aan de overkant kon Younes Namli uithalen, maar diens schot zeilde rakelings naast. Een door Vincent Vermeij getrapte hoekschop werd even later door Boer op de lat getikt. Waar een brilstand halverwege aanstaande leek, kwam de thuisploeg dan toch tot scoren. Kristoffer Peterson wist bij de tweede paal een voorzet koppend tot doelpunt te promoveren.

Lees verder »

Voorbeschouwing Heracles Almelo – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Heracles Almelo – PEC Zwolle

Zwolle – Almelo is zaterdagavond de plaats waar PEC Zwolle tracht na vier uitnederlagen op rij, weer een positief resultaat te boeken. In het Polman stadion is Heracles Almelo de tegenstander. Een opponent waar thuis dit seizoen in de slotfase van werd gewonnen. Youness Mokhtar was met twee treffers de gevierde man.

EC Zwolle had de afgelopen weken een loodzwaar programma. Uitwedstrijden tegen PSV en FC Utrecht werden verloren en ook tegen Ajax lukte het niet om te stunten. De nederlaag in Eindhoven was voor een groot deel te wijten aan de rode kaart die de Zwollenaren voor rust op hun bordje kregen. Waar de equipe van John van ’t Schip in de eerste helft simpel overeind bleef tegen de gedoodverfde titelkandidaat, ging het als tiental na rust de bietenbrug op. Tegen sc Heerenveen werd die dinsdag daarop de rug gerecht (3-2 winst), maar tegen FC Utrecht gaf PEC Zwolle niet thuis en leed het een verdiende 2-1 nederlaag. Net als tegen de Utrechters werd ook tegen Ajax (0-1) met één doelpunt verschil verloren, maar het krachtsverschil op het veld was in beide duels groter dan de eindstand deed vermoeden. Met Heracles Almelo, VVV-Venlo en FC Groningen treft PEC Zwolle de komende periode drie ploegen uit het rechterrijtje.

Lees verder »

Sepp van den Berg tekent contract bij PEC Zwolle

Sepp van den Berg tekent contract bij PEC Zwolle

Zwolle – Sepp van den Berg heeft bij PEC Zwolle een contract getekend tot medio 2020. De 16-jarige centrale verdediger speelt zijn wedstrijden bij PEC Zwolle O19 en traint daarnaast al regelmatig met de eerste selectie mee. Bij de bekerwedstrijd tegen AZ en de competitieduels tegen PSV en sc Heerenveen zat de mandekker ook al bij de wedstrijdselectie. In de voorbereiding op dit seizoen maakte de jongeling overigens al zijn officieuze debuut in het oefenduel tegen HZVV.

Sepp van den Berg: ,,Dit voelt als een jongensdroom. Ik speel al vanaf de D’tjes bij PEC Zwolle en het is dan ook mooi om uitgerekend hier mijn eerste profcontract te tekenen. Voor de komende periode wil ik de stap zetten om een vast onderdeel van de eerste selectie te worden en zodoende veel trainingsuren met hoge weerstand te maken. Zo kan ik mijzelf goed ontwikkelen.”  

Lees verder »

PEC Zwolle kan niet stunten tegen Ajax

PEC Zwolle kan niet stunten tegen Ajax

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om te stunten tegen Ajax. In het sfeervolle MAC3PARK stadion houdt Zwolle ruim vijftig minuten stand, totdat Klaas-Jan Huntelaar doel treft (0-1). Zwolle probeert het wel, maar de gelijkmaker zit er niet meer in. ,,Ajax heeft verdiend gewonnen, wij gaan weer door naar de volgende wedstrijd waarin we hopelijk weer met flair gaan spelen”, vertelt trainer John van ’t Schip.

Zwolle had het in de eerste helft vanaf het begin lastig met de Amsterdammers, die de achterstand op PSV wilden verkleinen. Dat bleek wel uit het aantal mogelijkheden van Ajax in die eerste 45 minuten. Een keer of tien werd het doel van Diederik Boer onder vuur genomen. De Zwolse goalie redde knap inzetten van Justin Kluivert en Donny van de Beek. Zwolle kon daar wel wat tegenover stellen, maar het was duidelijk dat Ajax de betere was. Mustafa Saymak kopte de bal over. Wouter Marinus stapte bij een gevaarlijke voorzet over de bal, alleen was er niemand om de bal binnen te schieten. ,,Ik geef toe, Ajax heeft gewoon een goede ploeg. Al hielden we best lang stand", vond Younes Namli.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Ajax

Zwolle – Waar PEC Zwolle de afgelopen twee speelrondes opende tegen respectievelijk sc Heerenveen en FC Utrecht, sluit het zondag speelronde 24 af. Tegenstander is runner-up Ajax, dat de strijd om de landstitel nog niet heeft opgegeven. Waar de Amsterdammers mikken op de schaal, heeft PEC Zwolle zijn zinnen gezet op een entreebewijs voor de Europa League.

Daarvoor deed het vorige week zaterdag geen goede zaken. Na de 3-2 winst op Heerenveen werd van die andere concurrent, FC Utrecht, met 2-1 verloren. Een dag later speelden concurrenten Vitesse en Feyenoord tegen elkaar. Door de winst van de Arnhemmers blijft PEC Zwolle in punten gelijk met de landskampioen, maar FC Utrecht en Vitesse staan voor aanvang van speelronde 24 op respectievelijk slechts één en twee punten achterstand. Een overwinning tegen de torenhoge favoriet zou daarom in alle opzichten meer dan goed uitkomen. Op basis van het verleden heeft PEC Zwolle daar in eigen huis veel moeite mee. Van alle huidige Eredivisie-clubs, waar PEC Zwolle sinds de terugkeer in de Eredivisie (2012) ieder seizoen in eigen huis tegen speelde, werd tegen Ajax het minste succes geboekt. Waar er tegen Feyenoord in vijf ontmoetingen dertien punten werden vergaard en PSV drie punten kon worden afgesnoept, werden er tegen Ajax twee punt behaald. In 2015 waren de Blauwvingers dichtbij een zege en de eerste nederlaag van Ajax ooit op het Zwolse kunstgras, maar Kolbeinn Sigthórsson kopte één minuut voor tijd de 1-1 binnen, waarmee de openingstreffer van Jesper Drost werd uitgewist.

Lees verder »

PEC Zwolle verliest in Utrecht

PEC Zwolle verliest in Utrecht

Zwolle – PEC Zwolle heeft de zege op sc Heerenveen geen goed vervolg kunnen geven in Utrecht. Op bezoek bij de plaatselijke FC kijkt Zwolle halverwege de eerste helft al tegen een 2-0 achterstand aan, een marge die niet meer gerepareerd kan worden ondanks een laat benutte strafschop van Mustafa Saymak (2-1). Dat de nederlaag niet groter uitvalt, is aan Diederik Boer te danken.,,We zijn onze afspraken vandaag niet nagekomen. Die eerste helft past niet bij ons seizoen", vindt Mustafa Saymak.

Zwolle, dat in dezelfde opstelling begon als midweeks tegen Heerenveen, begon nog wel redelijk in de eerste tien minuten. Dat veranderde daarna snel. Utrecht kwam in een kort tijdsbestek vier keer voor het Zwolse doel en scoorde twee keer. Eerst was het Gyrano Kerk die kon binnentikken na breedleggen van Sandor van de Streek. Een paar minuten later was het Zakaria Labyad, die een rebound kon binnentikken. Zwolle had het knap lastig, maar kreeg nog binnen het half uur een enorme mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Ryan Thomas miste oog in oog met Utrecht-keeper David Jensen. ,,Dat was slecht van mij, die kans had ik gewoon moeten maken", was de aanvoerder schuldbewust. ,,We hebben het in die eerste helft laten liggen."

Lees verder »

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Zwolle – Stadion Galgenwaard is zaterdagavond het decor voor de competitiewedstrijd FC Utrecht – PEC Zwolle. Na de midweekse speelronde waarin zowel de Domstedelingen als de Zwollenaren een nipte maar verdiende zege boekten, gaat de strijd om de play-off plekken in Utrecht weer vrolijk verder.

Een wervelend PEC Zwolle legde sc Heerenveen dinsdagavond de wil op. In de meer dan goede eerste helft scoorde de ploeg van John van ’t Schip tweemaal. Wouter Marinus klopte Martin Hansen met een fenomenale kopbal, terwijl Younes Namli de sluitpost omspeelde na een haarfijne aanname. Beide voormalig Heerenveen-spelers werden bediend door Youness Mokhtar, die uiteindelijk tot ' Djopzz Man of the Match' werd uitgeroepen. Toch kwam sc Heerenveen tot tweemaal toe terug in de wedstrijd. De derde treffer van Mustafa Saymak was dan ook een hele belangrijke, waardoor PEC Zwolle met 3-2 won en het gat met de Friese concurrent vergrootte. De voorsprong op sc Heerenveen bedraagt nu namelijk negen punten.

Lees verder »