Eerste oefenduel levert geen winst op voor PEC Zwolle

Eerste oefenduel levert geen winst op voor PEC Zwolle

Zwolle – Na bijna vijf maanden mocht PEC Zwolle zaterdagmiddag dan eindelijk weer een wedstrijd voetballen.

Op bezoek bij eerstedivisionist SC Cambuur sloten de Blauwvingers de eerste trainingsweek na het zomerreces af. Dat deden de Zwollenaren met 21 verschillende spelers, waarvan veel eigen jeugd die in de tweede helft mocht aantreden. De Leeuwarders behaalden de oefenzege: 2-0.

Lees verder »

Leeroy Echteld toegevoegd aan technische staf PEC Zwolle

Leeroy Echteld toegevoegd aan technische staf PEC Zwolle

Zwolle – Leeroy Echteld wordt per direct toegevoegd aan de technische staf van PEC Zwolle. De oud-voetballer van onder meer sc Heerenveen en Austria Lustenau gaat in Overijssel aan de slag als assistent van het eerste elftal en Jong PEC Zwolle.

Ook zal Echteld worden belast met de geïntensiveerde begeleiding van jonge talenten vanuit het O21-elftal naar de hoofdselectie, is hij aangesteld als spitsentrainer van de hoofdmacht en zal hij werkzaamheden op het gebied van wedstrijdanalyse uitvoeren. De voormalig assistent-trainer van AZ komt over van PSG. In de Franse hoofdstad was de 51-jarige Echteld hoofdtrainer van het beloftenteam dat plotseling werd opgeheven.

Lees verder »

Jesper Drost keert terug bij PEC Zwolle

Jesper Drost keert terug bij PEC Zwolle

Zwolle – Oude liefde roest niet, dat geldt zeker voor Jesper Drost. De 27-jarige speler, die zowel op het middenveld als in de aanval uit de voeten kan, keert na vijf jaar weer terug in Zwolle. Drost, die transfervrij overkomt van Heracles Almelo, tekent in Zwolle een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Drost, afkomstig uit de jeugdopleiding van PEC Zwolle, was al op zijn achttiende een vaste basiskracht in toen nog de Jupiler League. De uit Nunspeet afkomstige speler maakte niet alleen het kampioenschap van 2012 mee, maar ook de bekerwinst, de Johan Cruijff Schaal en het Europese debuut van PEC Zwolle. In 2015 verkaste Drost met 123 officiële duels en 19 doelpunten achter zijn naam naar Groningen, om via Heracles Almelo nu weer in Zwolle terug te keren.

Lees verder »

PEC Zwolle neemt Strieder over van FC Utrecht

PEC Zwolle neemt Strieder over van FC Utrecht

Zwolle – Rico Strieder (27) speelt ook komend seizoen in Zwolle. De controlerende middenvelder, die in januari voor een half jaar werd gehuurd van FC Utrecht, wordt nu definitief overgenomen van de Domstedelingen en tekent voor twee jaar.

Strieder maakte afgelopen seizoen vlak na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op huurbasis de overstap naar PEC Zwolle. Op bezoek bij Willem II maakte de Duitser, die in 2015 van Bayern München naar FC Utrecht verkaste, zijn eerste minuten in het blauw en wit. Nadat het seizoen vervroegd eindigde, keerde Strieder terug bij zijn werkgever, maar nu volgt dus een definitieve comeback.

Lees verder »

Sportvelden Oosterenk krijgen kunstgras van PEC

Sportvelden Oosterenk krijgen kunstgras van PEC

Zwolle – De velden op sportpark Oosterenk worden klaargemaakt voor optimaal gebruik in de toekomst. PEC Zwolle, Be Quick’28, de Thorbecke Scholengemeenschap en de gemeente hebben samengewerkt aan een plan dat voldoet aan de wensen en activiteiten van alle partijen.

Door het slim inzetten van de beschikbare capaciteit en hergebruik van het bestaande kunstgras wordt het plan met minimale inzet van middelen gerealiseerd. Als de werkzaamheden zijn afgerond, kan op Oosterenk weer volop worden gesport op kwalitatief hoogstaande velden.

Lees verder »

Pelle Clement verlengt contract met PEC Zwolle

Pelle Clement verlengt contract met PEC Zwolle

Zwolle – Pelle Clement heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe overeenkomst met PEC Zwolle. De 24-jarige vice-aanvoerder staat nu tot medio 2022 bij de Blauwvingers onder contract.

Clement speelt sinds de winter van 2019 in Zwolle en kwam daarvoor uit voor Ajax en het Engelse Reading. In de afgelopen anderhalf jaar kwam hij tot een totaal van 43 officiële wedstrijden, waarin hij driemaal wist te scoren en zeven assists op de mat legde.

Lees verder »

Doelman Joey Kesting komt bij PEC Zwolle

Doelman Joey Kesting komt bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle neemt doelman Joey Kesting transfervrij over van Vitesse. Het 19-jarige talent uit de jeugdopleiding van de Arnhemse club tekent in Overijssel een contract voor de duur van twee seizoenen.

Kesting zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij de vereniging in zijn geboorteplaats Woubrugge, onder de rook van Leiden. Daarna kwam hij uit voor Alphense Boys, om in 2015 de overstap naar Arnhem te maken, waar hij speelde voor O17, O19 en Jong Vitesse. Ook kwam de doelman uit voor Oranje O18.

Lees verder »

Destan Bajselmani tekent profcontract bij PEC Zwolle

Destan Bajselmani tekent profcontract bij PEC Zwolle

Zwolle – Destan Bajselmani heeft bij PEC Zwolle een handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. De 21-jarige verdediger, die op meerdere posities uit de voeten kan, maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht en speelde de voorbije jaren voornamelijk in Jong PEC Zwolle. Bajselmani ligt nu tot medio 2022 vast.

Bajselmani maakte in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen begin oktober van het vorige jaar zijn debuut, nadat Gustavo Hamer geblesseerd uitviel. Een week later volgde ook zijn eerste optreden in het MAC3PARK stadion, ditmaal al na een kwartier spelen. Later die maand maakte Bajselmani ook zijn basisdebuut op bezoek bij Heracles Almelo.

Lees verder »

Echt gras voor PEC Zwolle

Echt gras voor PEC Zwolle

Zwolle – Uitgerekend op de 110-jarige verjaardag van PEC Zwolle, is er groot nieuws te melden. De club stapt per direct van het kunstgrasveld af en gaat over naar een natuurgrasmat in het MAC3PARK stadion!

Er komt daarmee een einde aan een periode van 13 jaar, waarin de Blauwvingers op een kunstgrasondergrond hebben gevoetbald. Daarnaast is het voor het eerst dat er echt gras komt te liggen in het MAC3PARK stadion, waar de club sinds de zomer van 2007 de thuiswedstrijden speelt.

Lees verder »

Jan Quispel tot zomer 2022 bij PEC Zwolle

Jan Quispel tot zomer 2022 bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle en Jan Quispel gaan langer met elkaar door. De middenvelder tekende vorig jaar zijn eerste contract met een optie voor nog eens twee seizoenen.

Die optie is nu gelicht, waardoor Quispel tot de zomer van 2022 vastligt. Quispel (18) mocht in de voorbereiding op het afgelopen seizoen meetrainen met de hoofdselectie, maar speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor PEC Zwolle O19.

Lees verder »

Rav van den Berg tekent eerste contract bij PEC Zwolle

Rav van den Berg tekent eerste contract bij PEC Zwolle

Zwolle – Jeugdspeler Rav van den Berg blijft bij PEC Zwolle. De 15-jarige verdediger en jongere broer van voormalig Zwolle-verdediger Sepp van den Berg, wordt vastgelegd tot medio 2022.

Dat contract gaat in op 7 juli, wanneer Van den Berg 16 wordt. Van den Berg is daarmee al de zesde jeugdspeler die in de afgelopen negen maanden een contract tekent bij PEC Zwolle. Eerder gingen onder anderen Lucas Tol, Chip Engels, Samir Lagsir, Gabi Caschili en Daijiro Chirino hem al voor.

Lees verder »

Bram van Polen blijft PEC Zwolle trouw

Bram van Polen blijft PEC Zwolle trouw

Zwolle – Aanvoerder Bram van Polen (34) gaat zijn veertiende seizoen in bij PEC Zwolle. De verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis, waardoor het clubicoon ook in het seizoen 2020-2021 het blauw-witte shirt zal blijven dragen.

Bram van Polen: ,,Juist nu is het voor mij ontzettend belangrijk om bij te tekenen. Allereerst wil ik mijn carrière niet op deze manier afsluiten. Aan het begin van het voorbije seizoen was ik herstellende van een schouderblessure, daarna raakte ik opnieuw geblesseerd. Uiteindelijk was ik goed en wel fit en werd de competitie abrupt afgebroken en later stopgezet. Maar dat is niet de hoofdreden. Ik heb ook nog echt nog de wil om met PEC Zwolle in de Eredivisie te blijven voetballen. En zeker in deze onzekere tijden wil ik net als hopelijk heel veel supporters achter mijn club blijven staan.”

Lees verder »