PEC Zwolle laat zege liggen

PEC Zwolle laat zege liggen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond zichzelf een slechte dienst bewezen. In een matige wedstrijd van beide kanten kreeg het zelf vlak voor rust en een kwartier na de thee de beste kansen om te scoren.

Een gemiste strafschop van Daishawn Redan zorgde er mede voor dat PEC Zwolle niet drie, maar slechts één punt overhield aan het treffen met RKC Waalwijk: 0-0. PEC Zwolle, met Siemen Voet en Eliano Reijnders in de basis, begon sterk aan de eerste helft begon en pinde RKC Waalwijk vast op eigen helft, zonder overigens tot kansen te komen.

Lees verder »

PEC Zwolle roept supporters op thuis te blijven

PEC Zwolle roept supporters op thuis te blijven

Zwolle – PEC Zwolle roept via www.peczwolle.nl en Social Media in een open brief aan de supporters via op om de komende thuiswedstrijd thuis te kijken.

De reden dat PEC Zwolle dit initiatief heeft genomen is dat er online door verschillende groepen is opgeroepen naar het supportershome te komen om daar de club steun te betuigen. Door de corona maatregelen is publiek in het stadion op dit moment niet mogelijk.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Zwolle – PEC Zwolle speelt zaterdagavond om 20.00 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Zonder de support van de eigen aanhang zullen de Blauwvingers alles in het werk moeten stellen om drie punten te veroveren en niet nog verder achterop te geraken.

PEC Zwolle staat er slecht voor, dat is duidelijk. Met vier punten is het gat met de veilige plaatsen de voorbije weken groter geworden en ook afgelopen weekend lukte het niet om dat gat te verkleinen, al was dat op voorhand al een lastig karwei. In De Kuip boekte PEC Zwolle tegen Feyenoord in de voorbije jaren slechts eenmaal een succesje.

Lees verder »

PEC Zwolle geeft feestdagenpakket aan alleenstaande ouderen

PEC Zwolle geeft feestdagenpakket aan alleenstaande ouderen

Zwolle – PEC Zwolle United, het maatschappelijk hart van de club, gaat opnieuw alleenstaande ouderen verrassen met een mooi feestdagenpakket. Na de zeer geslaagde actie van vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven.

Voor veel ouderen is een hart onder de riem tijdens de coronacrisis zelfs extra nodig, vindt PEC Zwolle United. De dankbaarheid bij de vorige actie geeft aan dat de aandacht voor ouderen meer dan welkom is. Samen met Schuttelaar Wijnen & Geschenken wordt opnieuw een actie op touw gezet. Met inachtneming van de coronaregels zullen in de laatste week van 2021 ouderen worden verrast met een mooi feestdagenpakket. Niet alleen in Zwolle, maar ook in de wijde regio.

Lees verder »

PEC Zwolle buigt diep voor Feyenoord

PEC Zwolle buigt diep voor Feyenoord

Zwolle – Voor Dick Schreuder is de eerste wedstrijd als hoofdtrainer van PEC Zwolle uitgelopen op een deceptie. Al binnen tien minuten keek zijn ploeg in Rotterdam tegen een 2-0 achterstand aan.

Bij rust stond er zelfs al een 4-0 achterstand op het scorebord in de lege Kuip. Na de thee werd niet meer gescoord. PEC Zwolle begon nog alleraardigst en meldde zich in de eerste vijf minuten twee keer dreigend voor het Feyenoord-doel maar bij de eerste de beste aanval van de Rotterdammers was het raak.

Lees verder »

Dick Schreuder is de nieuwe trainer van PEC Zwolle

Dick Schreuder is de nieuwe trainer van PEC Zwolle

Zwolle – Dick Schreuder (50) is vrijdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van PEC Zwolle. Voorafgaand aan de presentatie stond Schreuder voor de eerste keer op het veld als trainer van de Zwolse eredivisionist. Gisterenmiddag trainde hij voor de laatste keer met de spelers van Vitesse.

Afgelopen dinsdag vertrok Art Langeler per direct bij PEC Zwolle als hoofdtrainer. Langeler zag te weinig perspectief om het tij nog te keren. PEC Zwolle staat momenteel met vier punten op de laatste plek in de Eredivisie. Technisch manager Mike Willems nam vervolgens contact op zijn eerste keuze, Dick Schreuder. Schreuder aarzelde niet en liet weten zin te hebben om in Zwolle aan de slag te gaan.

Lees verder »

Dick Schreuder nieuwe trainer PEC Zwolle

Dick Schreuder nieuwe trainer PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Dick Schreuder aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 50-jarige Schreuder komt per direct over van Vitesse, waar hij sinds deze zomer als assistent-trainer actief was. In Zwolle tekent hij een contract voor de duur van anderhalf seizoen.

Voor zijn tijd in Arnhem was Schreuder als assistent-trainer verbonden aan Bundesliga-ploeg TSG Hoffenheim en Philadelphia Union in de Verenigde Staten. In een verder verleden stond Schreuder als middenvelder zelf binnen de lijnen bij onder meer Sparta Rotterdam, FC Groningen en RKC Waalwijk.

Lees verder »

PEC Zwolle wint in oefenduel van NAC Breda

PEC Zwolle wint in oefenduel van NAC Breda

Zwolle – PEC Zwolle heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel gespeeld. Op bezoek bij NAC Breda in Zundert zegevierden de Zwollenaren met 2-4. Voor rust vielen vijf van de zes doelpunten. Gervane Kastaneer en Mees de Wit scoorden tweemaal. Na rust kregen veel jongelingen speeltijd van trainer/coach Art Langeler.

Op het trainingscomplex van de Bredanaar in Zundert had PEC Zwolle geen kind aan de nummer 12 uit de Eerste Divisie. Al snel noteerde het via uitblinker Gervane Kastaneer de eerste kans, maar de aanvaller zag zijn hard uithaal nog knap onder de lat vandaan geslagen worden. Een al net zo hard schot van Dean Huiberts trof eveneens geen doel. Daarna ging het hard.

Lees verder »

PEC Zwolle verliest van Cambuur

PEC Zwolle verliest van Cambuur

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond een gevoelige nederlaag geleden. Op eigen veld verloren de Blauwvingers met 1-2 van SC Cambuur. Dean Huiberts scoorde tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer, maar verder kwam Zwolle niet.

De eerste twee kansen in het duel waren voor PEC Zwolle, waarbij zeker de tweede een grote was, maar Daishawn Redan kreeg de bal op aangeven van Mees de Wit niet tussen de palen. Cambuur zette hier een afstandsschot van Doke Schmidt tegenover, maar had halverwege het eerste bedrijf meer succes met een schot van Mees Hoedemakers dat buiten bereik van Kostas Lamprou en de binnenkant van de paal in het doel verdween.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – SC Cambuur

Voorbeschouwing PEC Zwolle – SC Cambuur

Zwolle – Zaterdagavond om 21.00 uur neemt PEC Zwolle het thuis op tegen SC Cambuur. De Leeuwarder formatie van trainer/coach Henk de Jong promoveerde vorig seizoen glansrijk naar de Eredivisie en is dit seizoen uitstekende begonnen. PEC Zwolle bivakkeert nog altijd op de laatste plaats, al is de weg naar boven inmiddels ingezet.

Met overwinningen op Heracles Almelo (1-0) en De Graafschap (4-1) beleefde PEC Zwolle een prettige laatste week van oktober. Zeker de eerste driepunter in competitieverband tegen Heracles was meer dan welkom, maar ook de bekerzege op De Graafschap gaf de Zwolse burger moed. Dat was ook te zien in Alkmaar, waar PEC Zwolle de maand afsloot tegen subtopper AZ.

Lees verder »

Zwolle houdt vroege voorsprong niet vast

Zwolle houdt vroege voorsprong niet vast

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de wedstrijd in Alkmaar niet tot een goed einde kunnen brengen. Ondanks een vroege voorsprong voor de blauw-witten, ging de thuisploeg met de punten aan de haal: 3-2.

Na een aantal invalbeurten was het in Alkmaar Mees de Wit die na zijn handbreuk weer in de basis mocht starten. Dat deed de speler als linksbuiten. Ook Thomas van den Belt stond aan de aftrap. Luka Adzic en Rico Strieder ontbraken in de wedstrijdselectie.

Lees verder »

Univé maatschappelijk partner van PEC Zwolle

Univé maatschappelijk partner van PEC Zwolle

Zwolle – Univé wordt maatschappelijk partner van PEC Zwolle. Als Supporter van Sport is de coöperatie geen onbekende voor de voetbalclub, maar samen met Regio Zwolle United slaan de partijen nu ook de handen ineen om op maatschappelijk vlak van betekenis te willen zijn voor Regio Zwolle.

Afgelopen zaterdag werd de samenwerking tijdens de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (1-0) bekrachtigd. Met het partnership krijgt onder andere de Goede Doelen Box nieuw leven ingeblazen. Een initiatief waarmee maatschappelijke doelgroepen als mantelzorgers, g-voetballers en ouderen worden getrakteerd op een onvergetelijk middagje of avondje PEC. De gasten worden hierbij volledig in de watten gelegd in de hiervoor speciaal ingerichte skybox van Clubhuis Regio Zwolle. Na een lekkere snack en een voorbeschouwing met een (oud)prominent van de club, hebben ze hier een uitstekende plek om de wedstrijd te volgen. En bovendien de dagelijkse zorgen even te vergeten.

Lees verder »