Mark Pabai vertrekt naar Italië

Mark Pabai vertrekt naar Italië

Zwolle – Mark Pabai vertrekt per direct naar SPAL uit de Italiaanse Serie B. Dit maakte PEC Zwolle donderdagmiddag bekend.

De 21-jarige rechtsback trainde na de winterstop mee met PEC Zwolle O21. Het besluit viel na meerdere gesprekken over de vereiste discipline en de focus op PEC Zwolle, zoals de club en technische staf dat eist van de spelers.

Lees verder »

PEC Zwolle doet zichzelf tekort in Breda

PEC Zwolle doet zichzelf tekort in Breda

Zwolle – PEC Zwolle moet en zal zich volledig op de competitie gaan richten, nadat het woensdagavond in Breda door NAC uit het bekertoernooi is gestoten. De Blauwvingers kregen in de achtste finale met name voor rust legio kansen, maar kwamen slechts tot één treffer.

De thuisploeg bleek na rust een stuk effectiever en kegelde na FC Utrecht in de vorige ronde met PEC Zwolle opnieuw een eredivisionist uit het toernooi: 2-1. Aan kansen geen gebrek voor PEC Zwolle voor rust. Al na vijf minuten was de eerste doelpoging raak. Op aangeven van Eliano Reijnders scoorde Mustafa Saymak bij de eerste paal de openingstreffer.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Zwolle – PEC Zwolle – Willem II is vrijdagavond de eerste officiële wedstrijd voor de Blauwvingers na de winterstop. Sterker nog, de Eredivisie trapt in Zwolle het nieuwe jaar af. Voor PEC Zwolle is het doel glashelder: handhaven. Daarvoor heeft de ploeg van trainer/coach Dick Schreuder een flink aantal punten nodig. De eerste drie dienen vrijdag behaald te worden.

Het was een roerige eerste week voor de Nederlandse clubs die zich voorbereidden op de tweede seizoenshelft. Niet voor de eerste keer, was het coronavirus spelbreker. Om die reden besloot PEC Zwolle ruim voor de jaarwisseling al om het traditionele winterse trainingskamp aan de Spaanse zuidkust te annuleren. In plaats daarvan sloeg het de tenten dichterbij huis op, in Epe om precies te zijn. Bekend terrein, want ook zomers verblijven de Blauwvingers daar doorgaans een week. Zo kon de selectie van Schreuder zich, ondanks het mindere weer, wel volledig richten op de tweede seizoenshelft.

Lees verder »

Max de Waal toegevoegd aan selectie PEC Zwolle

Max de Waal toegevoegd aan selectie PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Max de Waal toegevoegd aan de selectie. De 19-jarige aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax. De Waal is de tweede winterse versterking, nadat maandag Oussama Darfalou al werd gepresenteerd.

De Waal speelde de eerste seizoenshelft voor Jong Ajax, dat vijfde staat. In de Keuken Kampioen Divisie kwam de speler, die ook op het middenveld kan spelen, in alle twintig duels in actie. Hierin scoorde de spits in totaal negen keer en kroonde hij zich tot wintertopscorer van Jong Ajax.

Lees verder »

Johan Plat nieuwe assistent-trainer PEC Zwolle

Johan Plat nieuwe assistent-trainer PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Johan Plat toegevoegd aan de technische staf. De 34-jarige trainer en oud-speler van de club komt over van FC Volendam, waar hij de leiding had over Jong FC Volendam. Plat tekent in Zwolle een contract voor anderhalf jaar met optie voor nog een seizoen.

Plat maakte als profvoetballer, na een aantal seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax te hebben gespeeld, in 2007 zijn debuut in het betaald voetbal voor FC Volendam. Daarna kwam Plat een seizoen uit voor FCZwolle, waarvoor hij 24 wedstrijden speelde en twee goals maakte. Verder speelde de voormalig aanvaller voor FC Dordrecht, FC Oss en Telstar voordat de overstap naar het Duitse Hansa Rostock werd gemaakt. Zijn loopbaan als voetballer eindigde hij, na nog even voor Roda JC te hebben gespeeld eerder dan gewenst bij Katwijk vanwege blessureleed.

Lees verder »

PEC Zwolle dinsdagavond tegen MVV

PEC Zwolle dinsdagavond tegen MVV

Zwolle – Voor PEC Zwolle staat dinsdagavond de volgende wedstrijd alweer op het programma. Na de zo pijnlijk verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag gaat het vizier nu op het bekertoernooi. In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker is MVV Maastricht de tegenstander.

Lang tijd om te treuren had PEC Zwolle niet. Na de uiterst pijnlijke nederlaag tegen directe concurrent Fortuna Sittard, wacht de volgende tegenstander namelijk alweer. Wederom één uit Limburg. MVV Maastricht staat dinsdagavond om 18.00 uur tegenover de manschappen van Dick Schreuder.

Lees verder »

PEC Zwolle verliest degradatiekraker

PEC Zwolle verliest degradatiekraker

Zwolle – In een leeg eigen huis heeft PEC Zwolle zaterdagavond een mokerslag te verwerken gekregen. De Blauwvingers wisten het in de degradatiekraker concurrent Fortuna Sittard nauwelijks moeilijk te maken en liepen halverwege de tweede helft tegen een hele dure tegentreffer op: 0-1. Door de nederlaag staan de Zwollenaren nog vaster op de laatste stek van de Eredivisie.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Mees de Wit, die laks ingrijpen van Ben Rienstra niet kon afstraffen. Zijn harde poging verdween in het zijnet. In de openingsfase liet ook Fortuna van zich horen. Mats Seuntjens verschafte zichzelf de ruimte om te schieten, maar deed dat recht op Kostas Lamprou af.

Lees verder »

PEC Zwolle laat zege liggen

PEC Zwolle laat zege liggen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond zichzelf een slechte dienst bewezen. In een matige wedstrijd van beide kanten kreeg het zelf vlak voor rust en een kwartier na de thee de beste kansen om te scoren.

Een gemiste strafschop van Daishawn Redan zorgde er mede voor dat PEC Zwolle niet drie, maar slechts één punt overhield aan het treffen met RKC Waalwijk: 0-0. PEC Zwolle, met Siemen Voet en Eliano Reijnders in de basis, begon sterk aan de eerste helft begon en pinde RKC Waalwijk vast op eigen helft, zonder overigens tot kansen te komen.

Lees verder »

PEC Zwolle roept supporters op thuis te blijven

PEC Zwolle roept supporters op thuis te blijven

Zwolle – PEC Zwolle roept via www.peczwolle.nl en Social Media in een open brief aan de supporters via op om de komende thuiswedstrijd thuis te kijken.

De reden dat PEC Zwolle dit initiatief heeft genomen is dat er online door verschillende groepen is opgeroepen naar het supportershome te komen om daar de club steun te betuigen. Door de corona maatregelen is publiek in het stadion op dit moment niet mogelijk.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Zwolle – PEC Zwolle speelt zaterdagavond om 20.00 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Zonder de support van de eigen aanhang zullen de Blauwvingers alles in het werk moeten stellen om drie punten te veroveren en niet nog verder achterop te geraken.

PEC Zwolle staat er slecht voor, dat is duidelijk. Met vier punten is het gat met de veilige plaatsen de voorbije weken groter geworden en ook afgelopen weekend lukte het niet om dat gat te verkleinen, al was dat op voorhand al een lastig karwei. In De Kuip boekte PEC Zwolle tegen Feyenoord in de voorbije jaren slechts eenmaal een succesje.

Lees verder »

PEC Zwolle geeft feestdagenpakket aan alleenstaande ouderen

PEC Zwolle geeft feestdagenpakket aan alleenstaande ouderen

Zwolle – PEC Zwolle United, het maatschappelijk hart van de club, gaat opnieuw alleenstaande ouderen verrassen met een mooi feestdagenpakket. Na de zeer geslaagde actie van vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven.

Voor veel ouderen is een hart onder de riem tijdens de coronacrisis zelfs extra nodig, vindt PEC Zwolle United. De dankbaarheid bij de vorige actie geeft aan dat de aandacht voor ouderen meer dan welkom is. Samen met Schuttelaar Wijnen & Geschenken wordt opnieuw een actie op touw gezet. Met inachtneming van de coronaregels zullen in de laatste week van 2021 ouderen worden verrast met een mooi feestdagenpakket. Niet alleen in Zwolle, maar ook in de wijde regio.

Lees verder »