Thomas Buitink versterkt voorhoede PEC Zwolle

Thomas Buitink versterkt voorhoede PEC Zwolle

Zwolle – Wederom een aanvallende versterking voor PEC Zwolle. Waar eerder deze maand al Virgil Misidjan transfervrij werd gepresenteerd, maakt nu ook Thomas Buitink (20) de overstap naar Overijssel. De aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Vitesse.

De geboren Nijkerker wordt in Arnhem gezien als een spits voor de toekomst. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Buitink al de nodige vlieguren gemaakt in het eerste van Vitesse. In februari 2018 maakte de toen pas 17-jarige Buitink zijn debuut in de hoofdmacht van de Arnhemmers in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Lees verder »

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Zwolle – Willem II-uit is op vrijdagavond de eerste wedstrijd van speelronde 18 in de Eredivisie. Zowel PEC Zwolle als Willem II wil weg uit de onderste regionen waarbij in tegenstelling tot de editie van vorig jaar vooral de Tilburgers in het nauw zitten.

Met tien punten uit zeventien wedstrijden staat Willem II halverwege het seizoen op een zestiende plaats. Een teleurstellende positie vanuit Tilburgs perspectief in vergelijking met het zo succesvolle vorige seizoen. Dat de succesvolle vorige jaargang niet nog eens geëvenaard kon worden, daar ligt niemand in Tilburg wakker van.

Lees verder »

Ook Sai van Wermeskerken verlengt contract

Ook Sai van Wermeskerken verlengt contract

Zwolle – Na Eliano Reijnders, Dean Huiberts en Sam Kersten heeft PEC Zwolle wederom een huidig selectiespeler langer aan zich weten te binden.

Ditmaal zette Sai van Wermeskerken (26) zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis. De rechtsback heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd en ligt nu vast tot de zomer van 2023.

Lees verder »

PEC Zwolle afgetroefd in eigen huis

PEC Zwolle afgetroefd in eigen huis

Zwolle – Na twee hele behoorlijke wedstrijden tegen AZ en Feyenoord, heeft PEC Zwolle zaterdagavond een andere kant van zichzelf laten zien. In het eigen MAC3PARK stadion had het tegen concurrent Fortuna Sittard vrijwel niets in te brengen. De Limburgers stapten met een meer dan terechte zege van het veld: 0-2.

De eerste helft in het besneeuwde Zwolle, waar het veld overigens niet onder leed, was niet bepaald fraai vanuit Zwols perspectief. Waar de eerste kans nog voor de Zwollenaren was, nam daarna Fortuna Sittard het initiatief. Niet omdat de Limburgers nu zo sterk waren. Het was PEC Zwolle dat de ene na de andere bal inleverde.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Fortuna Sittard

Zwolle – De januarimaand staat bol van het voetbal. Waar er in de bovenste regionen topaffiches op het programma staan, wordt er ook in de staart van de Eredivisie onderling tegen elkaar gestreden. In de middenmoot is dat niet anders. Zaterdag neemt PEC Zwolle het op tegen Fortuna Sittard.

Beide ploegen ontlopen elkander al een paar seizoenen niet of nauwelijks op de ranglijst. Vooral in Sittard hadden de Blauwvingers het sinds de promotie van Fortuna in 2018 loodzwaar. In het eerste jaar ging PEC Zwolle er met 3-0 onderuit en ook een jaar later in de beker was Fortuna Sittard met diezelfde cijfers te sterk.

Lees verder »

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdag staat voor PEC de uitwedstrijd tegen Feyenoord op het programma. De Zwolse spelersbus zal koers zetten richting De Kuip, waar er om 21.00 uur wordt afgetrapt.

Van oudsher belooft de uitwedstrijd tegen Feyenoord moeilijk te worden. Zo wist PEC Zwolle van de twintig eerdere edities slechts één keer te winnen. Deze overwinning vond, door een doelpunt van Peter van der Waart, plaats in het seizoen 1987-1988. De laatste keer dat PEC resultaat wist te halen in Rotterdam was op 14 oktober 2017.

Lees verder »

Verdienstelijk punt voor PEC Zwolle tegen AZ

Verdienstelijk punt voor PEC Zwolle tegen AZ

Zwolle – Met een gelijkspel tegen AZ is PEC Zwolle het nieuwe kalenderjaar voortvarend begonnen. Net als in Alkmaar eindigde het duel in 1-1. Pelle Clement zorgde voor de Zwolse treffer tegen de subtopper uit Noord-Holland.

PEC Zwolle was gretig, dat bleek wel uit de manier waarop de Blauwvingers aan de wedstrijd en daarmee de tweede seizoenshelft begonnen. De eerste kans diende zich in de achtste minuut aan toen Mike van Duinen op randje buitenspel vrij baan kreeg richting het doel, maar Marco Bizot op de kop van het strafschopgebied attent keeperswerk verrichtte.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

Zwolle – Zaterdagavond begint PEC Zwolle om 20.00 uur aan de tweede seizoenshelft. Na een belangrijke zege op ADO Den Haag en een korte winterbreak komt dit weekend AZ op bezoek in de Overijsselse hoofdstad.

Die wedstrijd stond in Alkmaar in speelronde 2 op het programma. Destijds behaalde PEC Zwolle door een doelpunt van Clint Leemans het eerste punt. Myron Boadu scoorde namens AZ in een duel waarin scheidsrechter Serdar Gözübüyük het druk had. De leidsman trok zeven gele kaarten en toonde Calvin Stengs en Thomas Lam de rode kaart. In het laatste kwartier leek PEC Zwolle te bezwijken onder de immense druk, maar het punt werd over de streep getrokken.

Lees verder »

PEC Zwolle bindt Virgil Misidjan aan zich

PEC Zwolle bindt Virgil Misidjan aan zich

Zwolle – Het is PEC Zwolle gelukt om zich te versterken met een vleugelaanvaller. Virgil Misidjan (27) maakt de overstap van het Duitse 1. FC Nürnberg.

In Duitsland had Misidjan nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar dat is per direct ontbonden. In Zwolle tekent de speler voor een half jaar.

Lees verder »

John Stegeman en PEC Zwolle komende zomer uit elkaar

John Stegeman en PEC Zwolle komende zomer uit elkaar

Zwolle – De wegen van John Stegeman en PEC Zwolle scheiden komende zomer. Dat is het resultaat van de evaluatie die deze week heeft plaatsgevonden tussen de directie en trainer. Stegeman staat sinds de zomer van 2019 aan het roer van de club.

Mike Willems, technisch manager van PEC Zwolle: ,,In een openhartig en realistisch gesprek zijn we met elkaar tot de conclusie gekomen dat het beter is na dit seizoen uit elkaar te gaan. Onze huidige elfde plaats is voor PEC Zwolle een prima klassering, maar wij zijn wel van mening dat er, ondanks de lastige omstandigheden, meer rendement uit het afgelopen half jaar gehaald had kunnen worden.

Lees verder »

PEC Zwolle over de knie bij Ajax

PEC Zwolle over de knie bij Ajax

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond in Amsterdam een 4-0 nederlaag geleden bij koploper Ajax.

In het eerste kwart van de wedstrijd kwam de thuisploeg driemaal tot scoren, waardoor het in het restant nooit meer een echte wedstrijd werd. Na rust hield PEC Zwolle de gelederen tot de blessuretijd gesloten.

Lees verder »

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Zwolle – Met de wedstrijd Ajax – PEC Zwolle op zaterdag om 20.00 uur breekt voor PEC Zwolle een drukke periode aan medio december. Want na het duel met de gedoodverfde titelkandidaat speelt PEC Zwolle in anderhalve week nog tegen Excelsior (beker), FC Emmen en ADO Den Haag.

Tegenstander Ajax beleeft niet de prettigste week uit haar bestaan. Vorige week zaterdag werd er thuis verloren van FC Twente. De ploeg van voormalig Zwolle-trainer Ron Jans was met 1-2 te sterk en daardoor leek de koppositie te moeten worden afgestaan aan Vitesse.

Lees verder »