PEC Zwolle verliest oefenwedstrijd van KAA Gent

PEC Zwolle verliest oefenwedstrijd van KAA Gent

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagmiddag in België een oefenwedstrijd gespeeld tegen KAA Gent. De Zwollenaren legden een behoorlijke pot voetbal op de mat, maar konden niet voorkomen dat de thuisploeg het 'Craft-duel' als winnaar afsloot: 1-0.

In een gelijkopgaande openingsfase waarin KAA Gent het meeste balbezit had, was de eerste kans voor PEC Zwolle. Nadat de doorgebroken Zian Flemming onderuit werd geduwd, schoot Clint Leemans de toegekende vrije trap een halve meter over het doel van keeper Colin Coosemans. De thuisploeg was daarna aan de beurt, oogde dreigend, maar werd ondanks het vele balbezit nauwelijks gevaarlijk. Dat gold wel voor de Zwollenaren. Coosemans moest strekken op een geplaatst schot van Flemming en trad ook als Gentse redder op bij de rebound van Gustavo Hamer. Waar PEC Zwolle de drie kansen onbenut liet, wist Gent na een ruim half uur wel tot scoren te komen. Een puntgave voorzet op Yuya Kubo werd door de aanvaller net voldoende geraakt om de uitkomende Diederik Boer het nakijken te geven: 1-0.

Lees verder »

PEC Zwolle klaar voor volgende stap: Wat goed is, moet beter!

PEC Zwolle klaar voor volgende stap: Wat goed is, moet beter!

Zwolle – In de wens om PEC Zwolle verder te laten groeien, is de afgelopen maanden door de directie hard gewerkt aan een nieuw groeiplan. De kern van het groeiplan wordt gevormd door twee ambities: het groeien naar een plek in de subtop in de Eredivisie (plek 4 tot 8) en de club teruggeven aan de regio. Onderdeel van het plan vormt het aantrekken van (extern) kapitaal, wat noodzakelijk is om de gewenste groei te bereiken. In de periode 2019-2024 is PEC Zwolle voornemens om in totaal 20 miljoen euro aan groeikapitaal op te halen om daarmee de gewenste ambities te kunnen realiseren.

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Sportief heeft PEC Zwolle sinds het kampioenschap in 2012 een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Ondanks relatief weinig middelen, heeft de club zich middels creatief en kundig handelen opgewerkt van promovendus tot middenmoter in de Eredivisie. Als club staan we nu op een t-splitsing. Zijn we tevreden met hoe het gaat, of zetten we de schouders er met elkaar onder en proberen we de volgende stap te zetten? Op basis van het recent gehouden onderzoek valt te concluderen dat er in Zwolle nog een nieuw hoofdstuk geschreven kan worden. Daarbij heeft dit onderzoek rekening gehouden met tal van facetten zoals de waarde van de spelersgroep, het verzorgingsgebied en de fanbase, de commerciële ontwikkeling van de regio, de interne organisatie en de potentiele stadionbezetting.”

Lees verder »

Nieuwe locatie laatste oefenduel PEC Zwolle

Nieuwe locatie laatste oefenduel PEC Zwolle

Zwolle – De laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Eredivisie wordt niet in Hasselt maar in Zwolle gespeeld. PEC Zwolle treft aan het einde van de voorbereiding op zaterdag 4 augustus RKC Waalwijk in het eigen MAC3PARK stadion.

Aanvankelijk zou dit duel plaatsvinden op sportpark 't Hoenbroeck in Hasselt, de thuisbasis van Olympia '28. Na onderling overleg is besloten de wedstrijd te verplaatsen naar het stadion, om de voorbereiding zo optimaal mogelijk af te sluiten met het oog op de competitiestart zes dagen later. Het tijdstip van aanvang, 16.00 uur, blijft ongewijzigd. Op vrijdag 10 augustus opent PEC Zwolle het nieuwe seizoen eveneens thuis tegen sc Heerenveen.
Verdere informatie over PEC Zwolle – RKC Waalwijk volgt op een later tijdstip. Voor het resterende oefenprogramma én het competitieschema, klik hier.

PEC Zwolle ruim langs Excelsior

PEC Zwolle ruim langs Excelsior

Zwolle – In Wijthmen heeft PEC Zwolle zaterdagmiddag met ruime cijfers gewonnen van mede-eredivisionist Excelsior. Na een aftastende beginfase kwam PEC Zwolle na een kwartier echt op stoom. Bij rust stond een 4-0 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft, waarin PEC Zwolle ruim twintig minuten met een verjongd team speelde, werd nog eenmaal gescoord: 5-0.

Het was Excelsior dat het meeste initiatief toonde in de beginfase, maar Diederik Boer hoefde nauwelijks in actie te komen. De eerste mogelijkheid voor PEC Zwolle leverde prompt een doelpunt op. Zian Flemming kopte een vrije trap van Clint Leemans, die samen met Vito van Crooij na vrijdag aangetrokken te zijn zijn debuut maakte, op de paal. Mike van Duinen was er als de kippen bij om zijn voormalig werkgever op achterstand te schieten. Na de 1-0 liet de 2-0 niet lang op zich wachten. Ditmaal was Van Duinen zelf aangever en drukte Flemming af. Een roei van Van Duinen (net over) bleek een waarschuwing, want niet veel later scoorde de spits de 3-0. Het was Leemans die de credits kreeg. Zijn pass was exact op maat voor Van Duinen. En daarmee was de kous nog niet af. Ook Flemming wist nog eens te scoren en bracht vlak voor rust de stand op 4-0.

Lees verder »

Josef Kvída verkast naar N.E.C. Nijmegen

Josef Kvída verkast naar N.E.C. Nijmegen

Zwolle – In navolging van Anass Achahbar speelt ook Josef Kvída komend seizoen voor N.E.C. Nijmegen. De 21-jarige Tsjechische verdediger speelde sinds het seizoen 2015/2016 in Zwolle en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Almere City FC. Kvída, afkomstig van FK Pribram, kwam voornamelijk voor Jong PEC Zwolle in actie, maar speelde in het seizoen 2016/2017 ook twee wedstrijden in de hoofdmacht (Vitesse-uit en Ajax-thuis). In Gelderland wacht Kvída een tweejarig contract. Piotr Parzyszek heeft de overstap gemaakt naar Piast Gliwice. De ploeg uit de Poolse Ekstraklasa, de hoogste divisie van Polen, neemt de aanvaller over van PEC Zwolle. In zijn geboorteland tekent Parzyszek voor drie seizoenen. Vorig jaar zomer kwam Parzyszek van De Graafschap over naar PEC Zwolle. Voor de ploeg van trainer/coach John van ’t Schip speelde de 24-jarige spits 25 officiële wedstrijden waarin hij 6 keer tot scoren kwam.

Lees verder »

PEC Zwolle is aanvaller kwijt

PEC Zwolle is aanvaller kwijt

Zwolle – Piotr Parzyszek maakt definitief de overstap naar Piast Gliwice. De Poolse aanvaller keert daarmee terug in zijn geboorteland. Dat meldt de Poolse club via de officiële kanalen. Eerder werd al bekend dat de aanvaller PEC Zwolle zeer waarschijnlijk de rug toe zou keren. De 24-jarige spits heeft in Polen zijn nieuwe werkgever gevonden. Hij tekent bij Piast Gliwice een contract tot juni 2021. Piast Gliwice eindigde vorig seizoen op de dertiende plek in de competitie en wist zich in de degradatiegroep maar net te handhaven. "Piast was heel geïnteresseerd en wilde me heel graag hebben, dus ik ben blij dat het voor elkaar is. Nu kan ik me op het voetballen richten", aldus Parzyszek op de website van de Poolse club. "Ik hoop dat ik snel in het team pas en goals kan gaan maken voor deze club. Ik hoop dat we een goed seizoen gaan draaien."

Lees verder »

Scoren op de open dag van PEC Zwolle

Scoren op de open dag van PEC Zwolle

Zwolle – Zaterdag was het ondanks de hoge temperatuur een gezellige drukte op de open dag van PEC Zwolle. Enkele duizenden PEC Zwolle fans, kinderen en andere geïnteresseerden wisten het terrein bij het MAC3PARK Stadion te vinden.

Ook dit jaar werd weer groots uitgepakt voor de kinderen met spelletjes, springkussens en was het zelfs mogelijk een eigen goal te maken. Aan het einde van de middag sleepten vele vaders, moeders en opa's de goals mee richting de auto. En volgepakt Henk Timmertribune en een nagenoeg vol vak Noord verwelkomden aan het ende van de middag de selectie van het aanstaande seizoen, maar ook alle jeugdteams die PEC Zwolle rijk is werden toegejuicht en geklapt. Een geslaagde dag waar handtekeningen verzameld, spelletjes gespeeld werden. Uiteraard werd door spelers en staf met een grote glimlach geposeerd voor de vele selfies die gemaakt werden.

Rafael van der Vaart traint mee bij PEC Zwolle

Zwolle – Vanaf aanstaande maandag traint Rafael van der Vaart mee bij PEC Zwolle. De 35-jarige voormalig international sluit aan bij de hoofdselectie om zijn conditie op peil te brengen en vlieguren te maken op het trainingsveld.

Het contact tussen Rafael van der Vaart en PEC Zwolle is tot stand gekomen door John van ’t Schip. De trainer en aanvallende middenvelder kennen elkaar vanuit hun gezamenlijke periode bij Ajax en het Nederlands elftal. Van der Vaart speelde 109 interlands voor het Nederlands elftal en was onder meer actief in de WK-finale van 2010. Tijdens zijn carrière kwam Van der Vaart uit voor Ajax, HSV, Real Madrid, Tottenham Hotspur, Real Betis en het Deense FC Midtjylland.

Achahbar en Freire vertrekken bij PEC Zwolle

Achahbar en Freire vertrekken bij PEC Zwolle

Zwolle – Anass Achahbar en Nicolas Freire vertrekken per direct bij PEC Zwolle. De 24-jarige Achahbar wordt, net zoals vorig seizoen, verhuurd aan N.E.C. Nijmegen. In de Jupiler League kwam de spits de afgelopen jaargang tot 25 optredens en wist daarin 15 keer het net te vinden.

Daarnaast is de huurovereenkomst met Nicolas Freire ontbonden. De 24-jarige Argentijnse verdediger kwam afgelopen seizoen tot 18 optredens in de Eredivisie voor de Blauwvingers en traint momenteel mee met het Braziliaanse Palmeiras.

Denis Genreau nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Denis Genreau nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft middenvelder Denis Genreau voor één seizoen gehuurd van het Australische Melbourne City FC, waar ook trainer/coach John van 't Schip en diens assistent Michael Valkanis werkzaam waren. Tevens heeft de club een optie tot koop bedongen op de 19-jarige middenvelder die in Frankrijk geboren is, maar opgroeide in Australië.

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Het is mooi dat we Denis vlak voordat de voorbereiding begint aan onze selectie hebben kunnen toevoegen. Aan het einde van vorig seizoen is hij een week bij ons op stage geweest, waarin hij een goede indruk heeft achtergelaten. In Australië is men ook positief over zijn ontwikkeling. Zo kent onze nieuwe assistent-trainer Michael Valkanis hem goed en ziet hij in Denis een toegevoegde waarde voor het team. Als club kijken wij dan ook uit naar een prettige samenwerking."

Lees verder »

Handtekeningen scoren op de Open Dag van PEC Zwolle

Handtekeningen scoren op de Open Dag van PEC Zwolle

Zwolle – Volgende week zaterdag 30 juni vindt de Open Dag van PEC Zwolle plaats. Dit is dé gelegenheid bij uitstek om handtekeningen en selfies te scoren van de spelers en staf. Verwelkom de nieuwe spelers, praat met Daryl Lachman over zijn terugkeer en vraag trainer/coach John van 't Schip naar de tactiek voor het komende seizoen. Het kan zaterdag 30 juni allemaal, vanaf 13.00 uur op het buitenterrein van het MAC3PARK stadion.

Naast de hoofdselectie, zijn ook alle jeugdteams, Jong PEC Zwolle en PEC Zwolle Vrouwen aanwezig. Verder is het tijdens de Open Dag mogelijk om een echte persconferentie bij te wonen, te gamen tegen de eSporters van PEC Zwolle en sportief bezig te zijn in een panna kooi. Uiteraard zijn er ook weer vol op fanartikelen te verkrijgen en kan je een kijkje nemen in bijvoorbeeld de spelersbus. Traditioneel wordt de Open Dag afgesloten met de spelerspresentatie. Deze vangt om 16.15 uur aan en daarvoor zijn de Marten Eibrink- en Henk Timmer-tribune geopend. Hierna volgt er op het terrein van de Supportersclub een knallende after-party. Meer informatie daaromtrent, kan je hier vinden.

Lees verder »

PEC Zwolle haalt Mike van Duinen binnen

PEC Zwolle haalt Mike van Duinen binnen

Zwolle – Mike van Duinen draagt vanaf komend seizoen het shirt van PEC Zwolle. De 26-jarige centrumaanvaller komt over van Excelsior en tekent in Overijssel voor drie seizoenen. PEC Zwolle wordt de vierde club waarmee Van Duinen in de Eredivisie actief is, in totaal wist hij bijna 40 keer het net te vinden. Naast Excelsior kwam de Hagenaar ook uit voor Roda JC Kerkrade en debuteerde hij bij ADO Den Haag. Tussendoor voetbalde Van Duinen in Duitsland voor Fortuna Düsseldorf.

Mike van Duinen: ,,PEC Zwolle is naast een fantastische club ook een hele mooie en logische vervolgstap in mijn carrière. De club heeft de afgelopen jaren laten zien dat het geen grijze muis is in de Eredivisie. De wedstrijden die ik gespeeld heb tegen Zwolle waren altijd lastig. Vorig seizoen lukte het me om twee keer tegen PEC Zwolle te scoren, maar komend seizoen wil ik nog veel vaker voor mijn nieuwe club doelpunten maken.”

Lees verder »