PEC Zwolle zoekt gastgezinnen

PEC Zwolle zoekt gastgezinnen

Zwolle – Een goede woonomgeving is essentieel voor de ontwikkeling als mens, zo ook voor jeugdige voetbaltalenten van de club. De PEC Zwolle Voetbalacademie is dan ook op zoek naar gastgezinnen in Zwolle en omgeving die jeugdspelers onderdak willen bieden en zodoende helpen bij de ontwikkeling als topsporter en mens.

Een gastgezin biedt een warme omgeving waar een speler zich thuis voelt. Het gezin is in staat zich te verplaatsen in de achtergrond van het talent. Omdat iedere speler anders is, wil PEC Zwolle de talenten en gezinnen zo goed mogelijk aan elkaar koppelen. De club is dan ook op zoek naar diversiteit in de samenstelling van onze gastgezinnen. Van bijvoorbeeld een gepensioneerd echtpaar tot een gezin met jonge kinderen of zonder kinderen. Hoe meer variatie, hoe beter.

Lees verder »

PEC Zwolle slaat toe in slotfase bij Excelsior

PEC Zwolle slaat toe in slotfase bij Excelsior

Zwolle – PEC Zwolle heeft een uiterst belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. Excelsior wordt in Rotterdam verslagen dankzij doelpunten van Kingsley Ehizibue en Younes Namli. PEC Zwolle stijgt daardoor naar een twaalfde plek op de ranglijst.

In de eerste helft speelde de ploeg van trainer Jaap Stam meer dan prima. Er werd gecombineerd en ook het rijtje kansen dat de Zwollenaren kregen, was behoorlijk. Al binnen twee minuten had Mike van Duinen zomaar voor 0-1 kunnen zorgen. Zijn poging werd echter gekeerd door Excelsior-keeper Alessandro Damen. Die sluitpost was diverse keren een sta-in-de-weg voor PEC Zwolle. Zo keerde de keeper inzetten van Younes Namli, Lennart Thy en Van Duinen. Exceslior kon daar in de eerste helft vrij weinig tegenover stellen. ,,We moeten leren om onszelf te belonen. We moeten de kansen een keer afmaken. Gelukkig krijgen we ze vandaag niet tegen”, vertelde aanvoerder Bram van Polen.

Lees verder »

Voorbeschouwing Excelsior – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Excelsior – PEC Zwolle

Zwolle – Na de doordeweekse ontmoeting met Ajax staat voor PEC Zwolle zondag de derde wedstrijd in een week tijd op het programma. De Zwollenaren nemen het in Rotterdam op tegen directe concurrent Excelsior. Om 16.45 uur staan de ploegen tegenover elkaar in het Van Donge & De Roo stadion.

De eerste wedstrijd dit seizoen pakte goed uit voor de Blauwvingers. In eigen stadion werd er met 2-0 gewonnen van de Rotterdammers. De doelpunten in die wedstrijd werden gemaakt door Mike van Duinen en Thomas Lam. De historie van deze uitwedstrijd is in het voordeel van de Zwollenaren. In de Eredivisie stonden de ploegen in Rotterdam elf keer tegenover elkaar. Van die elf wedstrijden won Zwolle vijf keer, werd het drie keer gelijk en driemaal bleven de punten bij de ploeg uit de Maasstad. De ruimste zege boekten de Blauwvingers in het seizoen 2014/2015. Het werd toen 0-5. Stef Nijland en Mustafa Saymak scoorden twee keer, ook Jesper Drost was trefzeker. Excelsior behaalde uit de laatste vijf wedstrijden vier punten. De enige overwinning in die reeks wedstrijden was thuis tegen FC Emmen. Voor beide ploegen is het een enorm belangrijke wedstrijd, Excelsior en PEC Zwolle staan namelijk gelijk in punten en strijden allebei voor lijfsbehoud. De Zwollenaren staan twee plaatsen boven de ploeg uit Rotterdam vanwege een beter doelsaldo.

Lees verder »

PEC Zwolle verkoopt de huid duur

PEC Zwolle verkoopt de huid duur

Zwolle – PEC Zwolle heeft zijn huid duur verkocht. In de hoofdstad verloren de Zwollenaren in de slotfase met 2-1 van Ajax, dat vooral de tweede helft meerdere keren bijzonder goed wegkwam. Zwolle verloor in Amsterdam Mickey van der Hart met een blessure en zag doelpuntenmaker Vito van Crooij met rood vertrekken.
Na wat speldenprikjes over en weer, kreeg Ajax een flinke kans via Kasper Dolberg, maar Mickey van der Hart lette goed op. Luttele minuten later moest diezelfde Van der Hart noodgedwongen naar de kant. Na een ogenschijnlijk simpele vangbal smeet de sluitpost zijn handschoen uit en liep met een vingerblessure naar de zijkant. Diederik Boer nam zijn positie onder de lat over. De thuisploeg kwam na een ruim half uur op 1-0 door Dusan Tadic, die bij de tweede paal kon afronden. Het antwoord van de Zwollenaren liet niet lang op zich wachten, want een minuut later was de gelijkmaker bijna in de maak. Kingsley Ehizibue zag echter zijn voorzet via het lichaam van Donny van de Beek in het zijnet eindigen. In het slot van de eerste helft zetten de Amsterdammers nog even aan. Dit resulteerde in kansen voor Van de Beek, die eerst Diederik Boer op zijn weg vond en in nog kansrijkere positie op de rug van Thomas Lam schoot.

Lees verder »

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Ajax – PEC Zwolle

Zwolle – Woensdagavond speelt PEC Zwolle de inhaalwedstrijd uit bij Ajax. In de Johan Cruijff Arena wordt de wedstrijd, die vanwege Europese verplichtingen van de Amsterdammers eerst van zondag 3 maart naar zaterdag 2 maart werd verzet en vervolgens werd doorgeschoven naar 13 maart, om 18.30 uur in gang gezet.
PEC Zwolle speelde het voorbije weekend een meer dan verdienstelijke partij voetbal tegen AZ, de tegenstander van Ajax komend weekend. Voor eigen publiek schoot PEC Zwolle uit de startblokken. Dat het bij rust nog 0-0 stond kon met recht een tegenvaller genoemd worden. Mike van Duinen, Younes Namli, Kenneth Paal en Gustavo Hamer kregen de bal niet langs AZ-keeper Marco Bizot, die na rust zijn collega aan de overkant zag uitblinken. In de tweede helft was het namelijk AZ dat de lakens uitdeelde. Nu kregen Oussama Idrissi, Adam Maher, Calvin Stengs en Guus Til de kans om de nul van het scorebord te poetsen, maar Mickey van der Hart bleek eveneens niet te passeren. Zo pikte PEC Zwolle voor de tweede keer dit seizoen een punt mee tegen de Alkmaarders, na de eerdere 2-2 in Noord-Holland. Het puntje leverde bovendien een dertiende plaats op de ranglijst op, maar nog wel midden in de grote gevarenzone.

Lees verder »

Belangrijk punt uit doelpuntloze wedstrijd van PEC Zwolle – AZ

Belangrijk punt uit doelpuntloze wedstrijd van PEC Zwolle – AZ

Zwolle – PEC Zwolle heeft in de strijd om weg te komen van de onderste plaatsen een belangrijk punt gepakt. Net als in Alkmaar, waar het competitietreffen in 2-2 eindigde, stond er na negentig minuten een gelijke stand op het scorebord. Waar PEC Zwolle voor rust de beste kansen kreeg om te scoren, waren de bezoekers uit Alkmaar na rust de betere partij. Gescoord werd er echter niet: 0-0.
PEC Zwolle begon zonder de zieke aanvoerder Bram van Polen, maar met onder meer Gustavo Hamer en Stanley Elbers in de basis. Zwolle begon fel en agressief en dat leidde al snel tot een aantal prima mogelijkheden. Mike van Duinen was na een klein kwartier dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal werd gepareerd door AZ-doelman Marco Bizot. De goalie moest ook handelend optreden op schoten van Younes Namli en Kenneth Paal. AZ was alleen vlak voor rust echt gevaarlijk via Thomas Ouwejan. De linksback stoomde mee op en dwong Mickey van der Hart tot een redding. Vlak daarvoor verzuimden de Alkmaarders eveneens tot scoren te komen, door een vrije trap tot tweemaal toe in de muur te schieten. PEC Zwolle stapte na een helft voetballen met een goed gevoel richting kleedkamer, ondanks dat de kansen nog geen treffer hadden opgeleverd.

Lees verder »

Jaap Stam vertrekt in de zomer naar Feyenoord

Jaap Stam vertrekt in de zomer naar Feyenoord

Zwolle – Komende zomer maakt Jaap Stam de overstap naar Feyenoord. Onder de 46-jarige oefenmeester, die sinds januari 2019 voor de groep staat, speelden de Blauwvingers tot op heden zes competitieduels. Daarvan werden er drie gewonnen, één gelijkgespeeld en twee verloren.
Jaap Stam over zijn voortijdige vertrek uit Overijssel: ,,Het voelt dubbel om PEC Zwolle nu alweer achter mij te laten. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en kan werken met fijne en kundige mensen. Ook de support van de achterban bij zowel de thuis- als uitwedstrijden is hartverwarmend. Waarom ik dan toch alweer vertrek, heeft te maken met mijn ambitie. Ik wil als trainer zo hoog mogelijk op de ladder klimmen. Zo vaak krijg je niet de kans om bij een top drie club in Nederland aan de slag te gaan, dus als die mogelijkheid zich aandient hap je toe. Wel wil ik benadrukken dat deze beslissing verder niets aan mijn motivatie afdoet, om de komende periode alles op alles te zetten voor PEC Zwolle. Er breken cruciale weken aan voor de club, waarin wij ons volle bak inzetten voor directe handhaving in de Eredivisie.”

Lees verder »

Statement PEC Zwolle inzake datumwijziging

Statement PEC Zwolle inzake datumwijziging

Zwolle – Nadat de arbitragecommissie zich dinsdagavond niet bevoegd achtte een uitspraak te doen inzake de datumwijziging Ajax – PEC Zwolle heeft de club besloten op dit moment niet naar de civiele rechter te stappen. Vanwege de organisatorische aspecten en sportieve voorbereiding is het in het korte tijdsbestek dat nog rest richting zaterdag niet de verwachting dat de datumwijziging nog kan worden teruggedraaid. PEC Zwolle accepteert dan ook, onder protest, het nieuwe aanvangstijdstip van de wedstrijd op woensdag 13 maart om 18.30 uur.
Het steekt de club dat het beroep bij de arbitragecommissie niet op inhoudelijke, maar formele gronden is afgedaan, terwijl er goede redenen waren voor de arbitrage commissie om het wèl inhoudelijk te behandelen. Dit punt gaat PEC Zwolle dan ook aan de orde stellen in het vennoten overleg van de Eredivisie CV (ECV). Het is namelijk een feit dat de afgesproken procedure voor het verplaatsen van wedstrijddata zoals opgenomen in de unaniem vastgestelde veranderagenda van november 2018 is geschonden. PEC Zwolle beraadt zich dan ook over de positie in dit overleg. Tevens gaat de club de komende periode onderzoeken of de zaak op inhoudelijke gronden nog aan een andere instantie aan de orde kan worden gesteld. Want ook als de stofwolken straks zijn opgetrokken, blijft het feit overeind dat PEC Zwolle door deze gang van zaken de enige club is wiens belangen zijn geschaad.

Lees verder »

Update live blog: Arbitragecommissie vindt zichzelf niet de juiste bevoegdheid hebben

Update live blog: Arbitragecommissie vindt zichzelf niet de juiste bevoegdheid hebben

Volg hieronder de live Tweets van PEC Zwolle

Lees verder »

PEC Zwolle ten onder tegen De Graafschap

PEC Zwolle ten onder tegen De Graafschap

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om het belangrijke thuisduel tegen De Graafschap te winnen. In een volgepakt MAC3PARK stadion wonnen de bezoekers afgetekend met 0-3.
PEC Zwolle had in de openingsfase een aantal mogelijkheden om te scoren. Een volley van Lennart Thy was een prooi voor De Graafschap-keeper Hidde Jurjus. Niet veel later schoot Mike van Duinen net buiten het strafschopgebied op doel, een poging die net voorlangs ging. Na die eerste minuten kregen de bezoekers meer grip op het spel van de Zwollenaren. Pelle Clement (schot naast en over) en Van Duinen (schot geblokt) kregen nog aardige kansen, maar het was De Graafschap dat als eerste tot scoren kwam. Een voorzet van Charlison Benschop werd door Thomas Lam in eigen doel gekopt.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – De Graafschap

Voorbeschouwing PEC Zwolle – De Graafschap

Zwolle – PEC Zwolle en De Graafschap speelden dit seizoen al honderdtachtig minuten tegen elkaar, maar deden dat enkel op De Vijverberg. Zaterdag staan beide ploegen tegenover elkaar op Zwols grondgebied.
Week in week uit schuift de Eredivisie verder in elkaar. Zo kreeg PEC Zwolle vorige week vrijdag de kans om het linkerrijtje te betreden, maar in plaats daarvan zakte het na de 1-0 nederlaag in Den Haag naar de dertiende plaats. Ook De Graafschap verloor met diezelfde cijfers in eigen huis van FC Utrecht. Toch pakten de Superboeren dit kalenderjaar al zes punten. Wanneer er een ranglijst zou worden opgemaakt van 2019, dan staat De Graafschap keurig in de middenmoot op plek tien. PEC Zwolle bezet in dat geval met tien punten de derde plaats in de rangschikking, zelfs boven PSV, Ajax en Feyenoord. Alleen AZ blijkt dit jaar nog onklopbaar. Zij pakten uit vijf wedstrijden de volle buit.

Lees verder »

PEC Zwolle met lege handen weg uit Den Haag

PEC Zwolle met lege handen weg uit Den Haag

Zwolle – PEC Zwolle heeft de eerste nederlaag van het kalenderjaar 2019 moeten incasseren. Op bezoek bij ADO Den Haag is een doelpunt van Giovanni Troupée vlak voor rust beslissend (1-0). PEC heeft wel veelvuldig balbezit, maar veel grote kansen weet Zwolle niet te creëren. Arbiter Joey Kooij deelt in de malaise, waardoor ook een echt slotoffensief er niet in zit.
PEC Zwolle moest het in Den Haag stellen zonder Mike van Duinen en Kenneth Paal, die beiden geblesseerd waren. Daarom was er een plek in de basis voor Gustavo Hamer en Stanley Elbers. Zwolle kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Al na zes minuten hadden de mannen van Jaap Stam op voorsprong kunnen komen, maar Hamer en Elbers wisten beiden ADO-keeper Zwinkels niet te passeren. In het restant van die eerste helft was het balbezit voornamelijk voor de Zwollenaren, maar tot al te veel kansen leidde dit niet. De eerste de beste Haagse kans was wel direct een doelpunt. Giovanni Troupée werd de diepte ingestuurd en leek de bal voor te zetten. De bal ging er echter bij de tweede paal zomaar in: 1-0.

Lees verder »