Rico Strieder versterkt PEC Zwolle

Rico Strieder versterkt PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Rico Strieder aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige Duitser wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Utrecht en traint dinsdagochtend al mee met zijn nieuwe teamgenoten.

De defensief ingestelde middenvelder kwam in de zomer van 2015 van Bayern München over naar FC Utrecht. Voor de Domstedelingen speelde Strieder in vijf jaar 108 wedstrijden, dit seizoen staat de teller op zes optredens.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Utrecht

Zwolle – PEC Zwolle vervolgt vrijdagavond om 20.00 uur de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Blauwvingers gaan vol voor een goed begin van het jaar, met de steun van de supporters in het MAC3PARK stadion.

De Zwollenaren gingen in voorbereiding op de tweede seizoenshelft, net als de voorbije jaren, op trainingskamp naar het Spaanse Mijas, waar zes dagen lang keihard werd getraind. Ook werden er twee oefenwedstrijden gespeeld, tegen Zulte Waregem en Standard Luik. Tegen Zulte kwamen vooral de jongelingen aan spelen toe. Voor de 15-jarige Rav van den Berg was het een mooi duel. De verdediger maakte zijn officieuze debuut voor PEC Zwolle, net als de 16-jarigen Gabi Caschili en Samir Lagsir, die een kwartier voor tijd mochten invallen.

Lees verder »

Bierprijs PEC Zwolle in de middenmoot

Bierprijs PEC Zwolle in de middenmoot

Zwolle – Vaste supporters van PEC Zwolle zullen de prijs van bier in hun stadion wel kennen, maar nu is er ook een heus onderzoek naar gedaan. Biernet.nl heeft het aanbod van bier tijdens wedstrijden in de Nederlandse competitie nader bekeken.

Het onderzoek wijst uit dat in het stadion van PEC Zwolle een kleine beker bier van 0,25 liter € 2,60 kost. Met deze prijs ligt PEC Zwolle precies op het gemiddelde van alle onderzochte stadions. Bij Vitesse vragen ze voor een kleine beker bier € 2,90 en hiermee verkopen de Arnhemmers het duurste bier van de hele Eredivisie.

Lees verder »

PEC Zwolle en Landstede Groep tekenen voor samenwerking

PEC Zwolle en Landstede Groep tekenen voor samenwerking

Zwolle – Ze werken al een tijd intensief met elkaar samen, maar nu is die samenwerking tussen PEC Zwolle, Landstede MBO en Centre for Sports & Education (CSE) ook formeel vastgelegd.

Adriaan Visser, voorzitter van PEC Zwolle en Theo Rietkerk, voorzitter college van bestuur van Landstede Groep zetten daartoe woensdag 18 december hun handtekening onder een overeenkomst in het MAC³PARK stadion. Met de samenwerkingsovereenkomst willen de voorzitters ‘onderwijs en topsport naadloos op elkaar aan laten sluiten’. Studenten en leerlingen met sportieve talenten moeten ook in het onderwijs slagen, is het motto.

Lees verder »

Voorbeschouwing Fortuna – PEC Zwolle TOTO KNVB Beker

Voorbeschouwing Fortuna – PEC Zwolle TOTO KNVB Beker

Zwolle – In de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker staat er opnieuw lange busreis voor PEC Zwolle op het programma. Na het duel tegen HSV Hoek in de eerste ronde, werden de Blauwvingers tijdens de loting gekoppeld aan Fortuna Sittard. De aftrap is dinsdag om 20.45 uur.

PEC Zwolle ging in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker richting Zeeuws-Vlaanderen, waar het met 0-3 te sterk was voor Derde Divisionist HSV Hoek. Lennart Thy brak de ban voor PEC Zwolle, waarna de score in de extra tijd werd uitgebreid door Dennis Johnsen en diezelfde Thy. Fortuna Sittard won in de eerste ronde van ADO Den Haag. Mark Diemers zette de Limburgers op voorsprong vanaf de strafschopstip, waarna Vitalie Damascan en Agim Zeka zorgden voor de 3-0 eindstand.

Lees verder »

PEC Zwolle boekt zege in Venlo

PEC Zwolle boekt zege in Venlo

Zwolle – PEC Zwolle heeft een uiterst belangrijke overwinning geboekt bij concurrent VVV-Venlo. In De Koel winnen de Zwollenaren met 1-2 door doelpunten van Kenneth Paal en Pelle Clement. PEC Zwolle liet na om de score verder op te voeren, waardoor het in de slotfase nog billenknijpen werd.

De eerste helft in Venlo was voor de meegereisde fans uit Zwolle een uitermate plezierige. Nadat beide ploegen de eerste paar minuten nog wat afwachtend begonnen, ging na vijf minuten de gashendel bij de Blauwvingers open. De ploeg van trainer/coach John Stegeman speelde prima en kon naar hartenlust combineren. De doelpunten die gemaakt werden, waren ook van grote schoonheid. Linksback Kenneth Paal, die terugkeerde in het team na blessureleed, kreeg de bal op een presenteerblaadje van Lennart Thy.

Lees verder »

Voorbeschouwing VVV – PEC Zwolle

Voorbeschouwing VVV – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle stapt zaterdag in de bus richting Limburg, waar het om 19.45 uur aantreedt tegen VVV-Venlo. Beide ploegen staan in de onderste regionen van de Eredivisie en hebben de punten zodoende hard nodig.

VVV-Venlo pakte afgelopen zaterdag tegen FC Emmen drie belangrijke punten, waardoor het PEC Zwolle passeerde op de ranglijst. Jonathan Opoku zette de Limburgers al in de zevende minuut op voorsprong met een knappe kopgoal. Peter van Ooijen besliste het duel in de blessuretijd van de tweede helft door de 2-0 tegen de touwen te schieten. Het was voor VVV-Venlo de eerste wedstrijd dit seizoen dat ‘de nul’ werd gehouden door doelman Thorsten Kirschbaum.

Lees verder »

PEC Zwolle moet buigen voor AZ

PEC Zwolle moet buigen voor AZ

Zwolle – PEC Zwolle voetbalt in het thuisduel met AZ behoorlijk mee en krijgt zeker voor rust een aantal grote kansen om op voorsprong te komen. De bezoekers uit Alkmaar staan echter niet voor niets op plek twee, en nemen de punten mee naar huis (0-3).

Na de goede tweede helft vorige week bij Feyenoord (1-0 verlies) trok PEC Zwolle die lijn door tegen AZ. Het voetbalde dapper en gedurfd, maar de kansen die dit opleverden werden niet benut. Vito van Crooij stuitte al binnen tien minuten op AZ-keeper Marco Bizot, terwijl een voorzet van diezelfde Van Crooij nog net onschadelijk gemaakt kon worden door Jonas Svensson. Ook Dean Huiberts, die voor de tweede keer dit seizoen in de basis mocht beginnen, had de 1-0 op zijn voeten. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied van Pelle Clement en besloot de bal terug te geven aan de aanvoerder in plaats van zelf te schieten. Hierdoor kon de poging nog geneutraliseerd worden door de AZ-verdediging, met een rollertje tot gevolg.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

Zwolle – PEC Zwolle neemt het zaterdagavond in de zestiende speelronde van de Eredivisie op tegen AZ. Het is tevens de laatste thuiswedstrijd van 2019. In het eigen MAC3PARK stadion gaat de ploeg van trainer John Stegeman vol voor de drie punten tegen de nummer twee van de Eredivisie

AZ is dit seizoen één van de revelaties in de Eredivisie. Onder leiding van oefenmeester Arne Slot, die een oude bekende is in Zwolle, wist AZ de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie te winnen. In die wedstrijden scoorden de Noord-Hollanders veertien keer en in alle wedstrijden werd het eigen doel schoongehouden. Mede hierdoor is AZ de club met de minste tegendoelpunten in de competitie. 

Lees verder »

PEC Zwolle weet kansen niet te verzilveren in Rotterdam

PEC Zwolle weet kansen niet te verzilveren in Rotterdam

Zwolle – Na een matige eerste helft is PEC Zwolle in de tweede helft de baas in De Kuip tegen Feyenoord. Er zijn voldoende kansen om minimaal één keer te scoren, maar dat lukt niet. Zo kunnen de Rotterdammers een 1-0 voorsprong over de streep trekken.

Sinds de goal van Domingus Lim-Duan in 2004, wist PEC Zwolle in de competitie niet meer te scoren tegen Feyenoord in De Kuip. Die doelpuntendroogte kon ook zondagavond niet worden doorbroken, ondanks dat het na rust een aantal flinke mogelijkheden noteerde. In De Kuip moest Zwolle het doen zonder Bram van Polen, Mustafa Saymak, Kenneth Paal (geblesseerd) en Reza Ghoochannejhad (geschorst). Met Dennis Johnsen, Lennart Thy en Illias Bel Hassani in de ploeg had PEC Zwolle het behoorlijk lastig in de openingsfase.

Lees verder »

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Feyenoord – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle gaat zondagmiddag op bezoek bij Feyenoord, waar de Zwollenaren de tweede uitzege van het seizoen hopen te pakken. In de Rotterdamse Kuip zal om 16.45 uur worden afgetrapt.

In de afgelopen speelronde boekte PEC Zwolle een belangrijke overwinning op Fortuna Sittard. In een knotsgekke wedstrijd kwamen de Blauwvingers al vroeg op voorsprong via Mustafa Saymak. Na rust verdubbelde Iliass Bel Hassani de stand op het scorebord. Vitalie Damascan maakte het nog even spannend door vlak voor tijd nog de aansluitingstreffer te maken, maar Lennart Thy schoot PEC Zwolle in de absolute slotfase naar de 3-1 en hiermee de beslissing in de wedstrijd.

Lees verder »