PEC Zwolle legt Kenneth Paal vast voor drie seizoenen

PEC Zwolle legt Kenneth Paal vast voor drie seizoenen

Zwolle – Kenneth Paal is ook de komende jaren te zien in Zwolle. De linksback die het afgelopen seizoen van PSV gehuurd werd, wordt definitief ingelijfd door de Blauwvingers en tekent voor drie seizoenen.

PEC Zwolle is blij dat het de optie in de huurovereenkomst van de talentvolle Paal, die het voorbije seizoen een sterke groei doormaakte, kan lichten, waardoor de verdediger nu definitief bij PEC Zwolle onder contract staat. De linksback speelde 32 wedstrijden en deed dat zeer naar behoren, waardoor de clubleiding besloot de optie tot koop in zijn contract te lichten.

Lees verder »

FK Krasnodar nieuwe werkgever Younes Namli

FK Krasnodar nieuwe werkgever Younes Namli

Zwolle – Younes Namli heeft van PEC Zwolle de overstap gemaakt naar FK Krasnodar. De club uit Rusland, heeft de Deen woensdagmiddag gepresenteerd. Namli heeft voor 4 jaar getekend bij de huidige nummer 3 van de Premjer-Liga.

Namli (24), die in juli 2017 transfervrij overkwam van sc Heerenveen, ontwikkelde zich in de afgelopen seizoenen tot een dragende speler bij PEC Zwolle. Met zijn creativiteit, overzicht en techniek bracht de aanvaller veel moois en kwam hij in 72 officiële wedstrijden tot 11 doelpunten en 16 assists.

Lees verder »

Eerste training en oefencampagne PEC Zwolle bekend

Eerste training en oefencampagne PEC Zwolle bekend

Zwolle – Vorige week woensdag sloot PEC Zwolle het seizoen af in Breda, maar achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt aan de voorbereiding op het achtste eredivisieseizoen op rij voor de Blauwvingers. Dat start op zaterdag 22 juni.

Op die dag begint PEC Zwolle aan de eerste training van de voorbereiding. De locatie daarvoor is niet anders dan afgelopen jaren, namelijk sportpark De Elshof in Wijthmen. Hier hebben de Zwollenaren weer de beschikking over twee biljartlakens van voetbalvelden.

Lees verder »

PEC Zwolle sluit seizoen af met remise in Breda

PEC Zwolle sluit seizoen af met remise in Breda

Zwolle – PEC Zwolle heeft het zevende eredivisieseizoen op rij afgesloten met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij NAC in Breda. Door de remise eindigt PEC op een dertiende plaats in de eindrangschikking. Kansen op een doelpunt zijn er wel geweest, maar de finesse om een driepunter mee naar Zwolle te nemen ontbreekt.

NAC Breda degradeerde afgelopen zondag officieel uit de Eredivisie, maar dat weerhield ruim veertienduizend fans niet om naar het Rat Verlegh stadion te komen. Onder hen ook 146 PEC-fans. Zij zagen dat de bezoekers een aantal mogelijkheden kregen om te scoren in de eerste helft. Zo zag Lennart Thy zijn schot geblokt worden door een NAC-verdediger en was Ouasim Bouy gevaarlijk met een kopbal. Younes Namli testte een aantal keren NAC-keeper Benjamin van Leer, maar de pogingen van de aanvoerder bleken niet gevaarlijk genoeg.

Lees verder »

Voorbeschouwing NAC Breda – PEC Zwolle

Voorbeschouwing NAC Breda – PEC Zwolle

Zwolle – De allerlaatste competitiewedstrijd staat voor de deur. PEC Zwolle sluit het seizoen 2018-2019 woensdagavond af in het Rat Verlegh stadion. Daar is het al gedegradeerde NAC Breda de tegenstander.

De laatste keer dat beide ploegen tegenover elkaar stonden was op 18 december 2018. Die wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. De laatste keer dat de ploegen tegenover elkaar stonden in Breda was op zaterdag 21 oktober 2017. De Zwollenaren wisten die wedstrijd met 0-2 te winnen. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Zwolle een penalty die uiteindelijk werd benut door Bram van Polen. In de 82e minuut besliste Mustafa Saymak de wedstrijd.

Lees verder »

Laatste thuisduel PEC Zwolle wordt teleurstellend verlies

Laatste thuisduel PEC Zwolle wordt teleurstellend verlies

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Ondanks een 1-0 voorsprong bij rust is het VVV-Venlo dat juichend van het veld stapt: 2-4.

Voor doelman Diederik Boer was het zijn laatste wedstrijd in zijn lange loopbaan, hij stopt ermee. De routinier kon in de eerste vijf minuten direct twee keer in actie komen. Oog in oog met Peniel Mlapa en Jay-Roy Grot kwam Boer als winnaar uit de strijd. Na die Venlose kansen gebeurde er lange tijd weinig. PEC Zwolle had het balbezit en zocht geduldig naar het gaatje. Het leverde wat halve kansen op voor onder meer Pelle Clement en Lennart Thy, maar doelpunten vielen er lange tijd niet. Tot Thy vlak voor rust de bal voor zijn voeten kreeg uit een hoekschop. Hij dribbelde naar binnen en schoot fraai raak: 1-0.

Lees verder »

Bekerfinale eindigt desastreus voor PEC Zwolle Vrouwen

Bekerfinale eindigt desastreus voor PEC Zwolle Vrouwen

Zwolle – Het is PEC Zwolle Vrouwen niet gelukt om de eerste prijs in de historie te pakken. In Rotterdam speelde het een puike wedstrijd tegen favoriet Ajax Vrouwen, was het voetballend ruim driekwart wedstrijd heer en meester, maar liep het in blessuretijd tegen een zure nederlaag aan: 2-1.

De start was veelbelovend, want al in de zesde minuut nam PEC Zwolle Vrouwen brutaal de leiding. Leonie Vliek werd aan de rechterkant van het veld weggestuurd en legde de bal perfect voor op Maxime Bennink, die Lize Kop het nakijken gaf: 0-1. Heel lang konden de Zwollenaren niet genieten van de voorsprong, want ook de eerste serieuze Ajax-aanval leverde een doelpunt op. Linda Bakker klopte op snelheid de defensie van PEC Zwolle Vrouwen op randje buitenspel en passeerde vervolgens de uitkomende Nienke Olthof: 1-1.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – VVV-Venlo

Voorbeschouwing PEC Zwolle – VVV-Venlo

Zwolle – Zondagmiddag staat de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen op het programma tegen VVV-Venlo. Deze wedstrijd zal vooral in het teken staan van het afscheid nemen van een aantal spelers binnen de eerste selectie, waaronder doelman Diederik Boer.

De 38-jarige sluitpost heeft besloten zijn (hand) schoenen aan de wilgen te hangen. Op een uitstapje naar Ajax voor een kleine twee jaar na, heeft Boer zijn gehele profcarrière en een deel van zijn jeugd in Zwolle gespeeld. Een echte jongen van de club. Naast spelers nemen ook trainer Jaap Stam en assistent-trainer Said Bakkati vanmiddag afscheid. Het duo bereikte eerder dit jaar een akkoord met Feyenoord en gaat daar per volgend seizoen aan de gang.

Lees verder »

PEC Zwolle blaast FC Groningen omver

PEC Zwolle blaast FC Groningen omver

Zwolle – PEC Zwolle is officieel veilig na een 3-2 overwinning op FC Groningen. In het restant van 35 minuten maakt PEC Zwolle, mede gesteund door de fans, een 1-2 achterstand goed dankzij doelpunten van Bram van Polen en Lennart Thy.

Op deze maandagavond begonnen beide elftallen in dezelfde opstelling als afgelopen woensdag. PEC Zwolle begon furieus, maar het was Groningen met de eerste kans. Een vrije trap werd door Thomas Bruns richting kruising gestuurd, maar doelman Diederik Boer verwerkte de bal tot hoekschop. Groningen kwam vooral om de 1-2 voorsprong te verdedigen, waar de thuisploeg massaal de aanval koos. Het resulteerde in veelvuldig tijdrekken, tot grote frustratie van het thuispubliek. Dat leverde in de eerste tien minuten al het nodige gevaar op. Vito van Crooij kwam in kansrijke positie, maar wachtte net te lang met schieten. Niet lang daarna schoot Mike van Duinen in kansrijke positie nipt over het Groningse doel.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Voorbeschouwing PEC Zwolle – FC Groningen

Zwolle – Woensdagavond vanaf 19.45 uur neemt PEC Zwolle het in eigen huis op tegen FC Groningen. De Zwollenaren kunnen met een goed gevoel terugkijken op de laatste ontmoeting. Er werd in Groningen namelijk met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Vito van Crooij.

De ploeg uit het hoge noorden draait een prima tweede seizoenshelft. Groningen pakte namelijk in de laatste zes wedstrijden tien punten, waarvan vier in een uitwedstrijd en staat op de 9e plek. Ook PEC Zwolle presteert na de winterstop beduidend beter dan in het eerste gedeelte van de competitie. Met het aantal punten van de Zwollenaren en het programma van de concurrentie, lijken de Blauwvingers zich te kunnen gaan opmaken voor een nieuw seizoen op het hoogste niveau van Nederland.

Lees verder »

Tien Vitessenaren te sterk voor PEC Zwolle

Tien Vitessenaren te sterk voor PEC Zwolle

Zwolle – Het is PEC Zwolle niet gelukt om de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Vitesse te winnen. In Arnhem hebben de Blauwvingers een uur lang een man meer, maar al koppend blijkt Bryan Linssen met drie doelpunten een ware kwelgeest te zijn: 4-1.

PEC Zwolle kende al vroeg een tegenvaller, want uit de eerste de beste kans van de wedstrijd was het direct raak voor Vitesse. Bryan Linssen kopte raak uit een hoekschop. De Zwollenaren lieten zich echter niet uit het lood slaan door de vroege 1-0. Geduldig zochten de mannen van Jaap Stam naar het gaatje, dat halverwege de eerste helft werd gevonden. Kingsley Ehizibue zette voor, waarna Lennart Thy de bal kreeg.

Lees verder »

Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Vitesse – PEC Zwolle

Zwolle – Voor PEC Zwolle staat zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse op het programma. De Blauwvingers vinden zichzelf terug op de twaalfde plek op de ranglijst. Vitesse is de huidige nummer 7.

Eerder dit seizoen liep PEC Zwolle thuis tegen een 0-2 nederlaag aan. Die stand was bij rust al bereikt door twee doelpunten van Tim Matavz. De spits brak twee weken later, op 30 september zijn kuitbeen en stond maandenlang aan de kant. Op 30 maart precies een half jaar na de onfortuinlijke uitwedstrijd bij Feyenoord, maakte de aanvalsleider tegen ADO Den Haag zijn rentree.

Lees verder »