Grote politie-inzet bij controle bedrijven op Marslanden met klein resultaat

Grote politie-inzet bij controle bedrijven op Marslanden met klein resultaat

Zwolle – Tachtig medewerkers van onder meer de politie, belastingdienst en douane vielen dinsdag bij minstens tien bedrijven op industrieterrein Marslanden binnen voor een gezamenlijke controle. De buren van de ondernemers kregen van handhavers van de gemeente een flyer met de titel ‘Aanpak ondermijnende criminaliteit, overheidsdiensten controleren samen.’

Bij de overheid waren signalen binnengekomen dat er bij de doorzochte bedrijven sprake zou zijn strafbare activiteiten zoals fraude en witwassen. De politie, belastingdienst, douane, UWV, omgevingsdienst, RIEC en de gemeente Zwolle bundelden hun krachten en bevoegdheden en vielen binnen bij de verdachte bedrijven. Grote misstanden werden er echter niet ontdekt.

Lees verder »

Politie en belastingdienst doen invallen bij bedrijven op de Marslanden

Politie en belastingdienst doen invallen bij bedrijven op de Marslanden

Zwolle – De politie en belastingdienst zijn dinsdag bij meerdere bedrijven op industrieterrein De Marslanden binnengevallen. Bij een aantal bedrijven werden goederen in beslag genomen.

Rond half elf ’s ochtends trok een grote karavaan voertuigen van de politie, Belastingdienst, UWV, Douane, Omgevingsdienst IJsselland, RIEC Oost-Nederland en handhaving van de gemeente de Marslanden in. Bij bedrijven aan de Marsweg, Telfordstraat en Graham Bellstraat werd een inval gedaan. De eigenaren en het personeel kregen te horen dat hun bedrijf gesloten was en het tijdelijk in beslag genomen werd. Bij het doorzoeken van de panden werden ook speurhonden ingezet.

Lees verder »

Ongeval op IJsselallee blijkt mee te vallen

Ongeval op IJsselallee blijkt mee te vallen

Zwolle – Op de IJsselallee is maandag een vrachtwagen achterop een bestelwagen gebotst. Het ongeval gebeurde voor de stoplichten op de kruising met de Reysigerweg.

Rond tien over half drie ’s middags kreeg de 112-meldkamer een melding binnen over een ongeval met letsel bij de Reysigerweg. Politie en ambulancedienst rukten met spoed uit. Ter plaatse bleek het mee te vallen.

Lees verder »

Getuigenoproep steekincident Assendorp

Getuigenoproep steekincident Assendorp


Zwolle – De politie kreeg in de nacht van vrijdag 30 april op zaterdag 1 mei een melding van een steekincident. Het steekincident vond plaats in een woning aan de van Ittersumhof. Daarbij raakten twee mannen gewond. Er is een onderzoek gestart en de politie is op zoek naar getuigen.

Rond 2.30 uur belde een (nog) onbekende man aan bij een woning aan de van Ittersumhof. Er ontstond een woordenwisseling met de twee personen die in de woning aanwezig waren. Daarbij werd ook een mes gebruikt. De twee aanwezigen, de bewoner en een 27-jarige bezoeker uit Dalfsen, raakten daarbij gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De man ging er samen met een andere man vandoor.

Lees verder »

Onderzoek naar sporen drugs in rioolwater

Onderzoek naar sporen drugs in rioolwater

Zwolle – Een objectief beeld van de aard en omvang van het drugsgebruik in de gemeente Zwolle, dat is het doel van het rioolwateronderzoek. Vorige week werden elke dag watermonsters genomen uit de rioolwaterzuiveringsinstallatie Zwolle. Deze worden onderzocht op de sporen van zes soorten drugs. 

Het onderzoek richt zich op zes soorten drugs: amfetamine (speed), MDMA (ecstasy), methamfetamine (crystal meth), 3MMC/4MMC, cocaïne en cannabis. Door elke dag een monster te nemen wordt duidelijk op welke dagen het gebruik het grootst is en welk type drugs het meest gebruikt worden. Het totaal geeft een goed beeld van de aard en omvang van het drugsgebruik in Zwolle.

Lees verder »

Politie Zwolle zoekt getuigen brand bij OBS De Schatkamer

Politie Zwolle zoekt getuigen brand bij OBS De Schatkamer

Zwolle – Jeugdagent Tim van de politie Zwolle kreeg woensdagavond rond 18.30 uur een melding dat er brand was bij Openbare Basisschool De Schatkamer aan de Wildwalstraat.

Ter plaatse kon de brand worden geblust, maar ondanks dat is er veel schade. De politie is nu op zoek naar getuigen en camerabeelden van deze brandstichting. Drie personen zijn daar gezien. De politie wil weten wie deze personen zijn.

Lees verder »

Politie maakt einde aan koningsdagfeest in Park de Wezenlanden

Politie maakt einde aan koningsdagfeest in Park de Wezenlanden

Zwolle – Dinsdag vierden veel mensen Koningsdag in Park de Wezenlanden. Rond acht uur ’s avonds sommeerde de politie iedereen om naar huis te gaan. De sfeer bleef desondanks gemoedelijk.

In het park genoten de hele dag veel mensen van het mooie lenteweer en vierden er Koningsdag. Drank en eten werd van huis meegenomen. Ook de nabijgelegen Jumbo supermarkt deed goede zaken. Dit was te zien aan de volle zakken lege bierblikjes. Ook pizzabezorgers reden af en aan om eten in het park af te leveren.

Lees verder »

Motorrijder naar ziekenhuis na ongeval op Roelenweg

Motorrijder naar ziekenhuis na ongeval op Roelenweg

Zwolle – Een motorrijder is dinsdag gewond geraakt na een botsing op de Burgemeester Roelenweg.

Tegen vier uur ’s middags reed een automobilist, komende vanaf de afrit van de A28 de Burgemeester Roelenweg op. Een motorrijder knalde in de linkerzijkant van de auto. De man kwam met zijn motor ten val en raakte gewond. De Burgemeester Roelenweg is een voorrangsweg.

Lees verder »

Buitenlandse bestuurder zonder rijbewijs twee keer aangehouden

Buitenlandse bestuurder zonder rijbewijs twee keer aangehouden

Zwolle – Een buitenlandse automobilist is maandag aan de kant gezet door agenten van Politie Team Verkeer Oost-Nederland. De automobilist reed op de IJsselallee in Zwolle 100 kilometer per uur waar 70 is toegestaan.

De aangehouden bestuurder bleek tevens een boete van dik 600 euro open te hebben staan, aldus de politie. Verder kon hij geen rijbewijs tonen, ondanks dat hij verklaarde dit wel te hebben. Bij de politie-agenten rees het vermoeden dat hij geen rijbewijs had. Ze konden dit echter niet meteen hardmaken, omdat het navragen enige tijd in beslag nam. Ruim een uur later ontvingen de agenten, die alweer verder op surveillance waren, vanuit het buitenland bevestiging dat de persoon inderdaad niet in bezit was van een rijbewijs.

Lees verder »

Fietser onder invloed zit op Westerlaan

Fietser onder invloed zit op Westerlaan

Zwolle – Een man is dinsdagavond vermoedelijk ten val gekomen met zijn fiets op de Westerlaan. De ambulancedienst en politie rukten met spoed uit. Ter plekke bleek het te gaan om een fietser die onder invloed van alcohol of drugs was.

Rond kwart voor twaalf ’s avonds zat de man op de rijbaan van de stikdonkere Westerlaan. In de gehele straat brandde geen straatverlichting. Toen agenten de man aanspraken bleek dat hij niet gewond was. Echter was de man ook niet van plan om op te staan.

Lees verder »