Getuigen van inbraak gezocht

Getuigen van inbraak gezocht

Zwolle – Op zondagochtend 15 juli 2018 tussen 05.00 uur en 05.15 uur is er aan de Izak Osstraat in Zwolle een inbreker overlopen. De bewoner hoort de voordeur en loopt vervolgens naar beneden.

Op het moment dat hij beneden is, staat hij oog in oog met een inbreker. De inbreker wilde geld hebben en heeft het geld wat de bewoner in zijn portemonnee had zitten meegenomen. Op de oprit van de woning stond een caravan. Ook deze is door de inbreker doorzocht.

Lees verder »

Bewoner oog in oog met inbreker in Zwolle, Politie zoekt dader en getuigen

Bewoner oog in oog met inbreker in Zwolle, Politie zoekt dader en getuigen

Zwolle – Op zondag 15 juli 2018 tussen 05.00 uur en 05.15 uur is er aan de Izak Osstraat in Zwolle een inbreker overlopen. De bewoner hoorde de voordeur en liep vervolgens naar beneden. Op het moment dat hij beneden was, stond hij oog in oog met een inbreker. De inbreker wilde geld hebben en heeft het geld wat de bewoner in zijn portemonnee had zitten meegenomen.
Op de oprit van de woning stond een caravan. Ook deze is door de inbreker doorzocht. Signalement: Man, 1.71 M, Gezicht bedekt, Handschoenen, Accentloos Nederlands, Blauwe bovenkleding met capuchon, Lichte broek, Smal postuur, Huidskleur onbekend. Heeft u iets gezien? Neemt u dan contact op met de politie via: 0900-8844.

Man berooft vrouw van ketting aan Spoolderbergweg

Man berooft vrouw van ketting aan Spoolderbergweg

Zwolle – Op vrijdagavond 13 juli om 17.48 uur kreeg de politie een melding dat tussen 17.15 en 17.40 uur een vrouw in haar woning aan de Spoolderbergweg door een onbekende man was beroofd.

De vrouw woont in het woonzorgcentrum De Venus. De man stapte naar binnen in de woning en beroofde de vrouw van een gouden ketting die om haar hals zat. Hierna ging hij er lopend vandoor. Het is zeer goed mogelijk dat hij daarna op een fiets is gestapt.

Lees verder »

Woningoverval aan Spoolderbergweg in Zwolle

Woningoverval aan Spoolderbergweg in Zwolle

Zwolle – Vrijdag aan het begin van de avond is er aan de Spoolderbergweg een woningoverval gepleegd.

De politie heeft de omgeving afgezet en speurt de omgeving af, waarschijnlijk naar de daders of bewijsstukken dat naar de daders kan leiden. De politie heeft speurhonden ingezet in een deel van Het Engelse Werk.

Wederom brand De Vrolijkheid

Wederom brand De Vrolijkheid

Zwolle – Woensdagavond is er wederom brand ontstaan in de voormalige horecagelegenheid De Vrolijkheid. Momenteel is de oorzaak onbekend. Een divers aantal eenheden van de Zwolse brandweer is uitgerukt om de brand te bestrijden.

Inmiddels is er een NL-Alert uitgegeven met de waarschuwing om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten in geval van rookoverlast. Enige tijd later is deze weer ingetrokken.

De locatie zal binnenkort gesloopt worden. Er zullen een aantal fastfoodketens een nieuw restaurant openen op deze locatie.

Snorfietser gaat onderuit bij achtervolging in Zwolle

Snorfietser gaat onderuit bij achtervolging in Zwolle

Zwolle – Donderdag werd na een snelheidsovertreding een snorfietser gesommeerd mee te rijden met een motoragent naar een controlelocatie bij de Rembrandtlaan in Zwolle.

De bestuurder, een 24-jarige Zwollenaar, maakte echter rechts om keert en reed met hoge snelheid over onder meer fietspaden de wijk Holtenbroek in. Hierbij vloog hij uit de bocht en raakte hij licht gewond. Het vermoeden bestond dat hij onder invloed van drugs was. De verdachte bleek een kleine hoeveelheid drugs bij zich te hebben. Hij werd aangehouden en aan het bureau bleek hij op de speekseltest op tenminste 4 soorten drugs positief te testen. Een bloedproef werd afgenomen.

Lees verder »

27-Jarige automobilist in Zwolle aan de kant gezet na vijf verkeersovertredingen

27-Jarige automobilist in Zwolle aan de kant gezet na vijf verkeersovertredingen

Zwolle – Op maandagmiddag heeft de politie van Zwolle een 27-jarige inwoner uit de gemeente Zwartewaterland aan de kant gezet, nadat hij de nodige verkeersovertredingen liet zien. Zo reed de bestuurder zonder gordel, met mobiel in de hand, in een onverzekerd voertuig, met een verlopen rijbewijs en onder de invloed van drugs.

Bij een speekseltest werd THC, amfetamine en cocaïne stoffen aangetroffen. Een bloedproef door het Nederlands Forensisch Instituut zal moeten uitwijzen welke stoffen de automobilist daadwerkelijk in het bloed had. De bestuurder heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.

Politie Zwolle zoekt persoon in verband met inbraak

Politie Zwolle zoekt persoon in verband met inbraak

Zwolle – De politie van Zwolle is op zoek naar de identiteit van een persoon naar aanleiding van een woninginbraak die zondag 1 juli plaats vond aan de Purcellstraat in Zwolle. Over wat de relatie is van de persoon tot de inbraak, kan de politie op dit moment nog niets zeggen. Noch over de inhoud van de zaak.

Mensen die de man afgelopen zondag, 1 juli, in Zwolle hebben gezien of iemand kennen die aan het signalement voldoet, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Lees verder »

Gestolen voertuig crasht in gebouw aan Fonteinkruid

Gestolen voertuig crasht in gebouw aan Fonteinkruid

Zwolle – Na een snelheidsmeting op de Blaloweg op vrijdagochtend rond 04.00 uur, werd door de politie een achtervolging ingezet op een voertuig. Dit nadat de bestuurder, een man uit Warnsveld, een stopteken negeerde. Meerdere straten in de wijk Stadshagen werden aangedaan door de bestuurder gevold door de politie met sirenes. Uiteindelijk kwam het voertuig van de man tegen een gebouw aan de Fonteinkruid tot stilstand. Hierop is de bestuurder gevlucht.

De man kon na een korte achtervolging te voet alsnog worden aangehouden. Ondertussen rookte het voertuig behoorlijk door de crash. Bewoners werd dan ook verzocht om binnen te blijven in verband met brandgevaar en rookontwikkeling. De brandweer heeft het voertuig gecontroleerd.

Lees verder »

Mortiergranaat uit Zwolse stadsgracht gevist

Mortiergranaat uit Zwolse stadsgracht gevist

Zwolle – Afgelopen weekend werd tijdens magneetvissen een voorwerp uit de Zwolse Stadsgracht gehaald dat op een explosief leek. Dit voorval vond plaats aan de Schuttevaerkade. Na onderzoek door een explosieven verkenner werd vastgesteld dat het om een mortiergranaat ging, mogelijk afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog.

Volgens de politie is de granaat gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Fietser van de N50 richting Zwolle gehaald

Fietser van de N50 richting Zwolle gehaald

Zwolle – Op zaterdagochtend kreeg de politie van Kampen een melding dat er een fietser was gesignaleerd op de N50 richting Zwolle. In verband met de gevaarlijke situatie zijn de agenten met spoed op zoek gegaan naar de fietser.

Ze kwamen de man tegen en hebben hem van de weg gehaald. Het is niet bekend wat de man ertoe gebracht heeft om de N50 als fietspad te gebruiken.