Twee Zwollenaren aangehouden voor mishandeling plaatsgenoot

Twee Zwollenaren aangehouden voor mishandeling plaatsgenoot

Zwolle – Vrijdagavond 16 maart zijn twee mannen uit Zwolle aangehouden op de Assendorperdijk. Het gaat om een man van 22 en een man van 40 jaar. Beiden worden er van verdacht dat zij eerder die avond rond 18.20 uur een 48-jarige Zwollenaar hebben mishandeld. Deze zouden ze even daarvoor hebben aangereden op de Van Wevelinkhovenstraat.

Na de aanrijding ging het tweetal er in hun auto ervandoor, maar konden later alsnog worden aangehouden. Ze zijn op het bureau ingesloten voor verhoor. Naar de toedracht van de mishandeling zal een onderzoek worden ingesteld.

Lees verder »

Twee personen aangehouden voor diefstal scooter

Twee personen aangehouden voor diefstal scooter

Zwolle – Afgelopen nacht zijn twee personen aangehouden voor diefstal danwel heling van een scooter. De twee vielen op doordat zij op het industrieterrein De Marslanden op een scooter zonder verlichting reden. Dit werd opgemerkt door een beveiliger, die vervolgens zag hoe het tweetal lopend het industrieterrein verliet. De beveiliger schakelde politie in gezien de verdachte situatie.

De agenten troffen op het industrieterrein een scooter aan die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Zij wisten niet veel later twee personen aan te houden op basis van het signalement dat de beveiliger de agenten had gegeven. De verdachten zijn ingesloten in afwachting van het onderzoek.

PlasticSoepSloep vaart zaterdag 17 maart door de Zwolse Grachten

Zwolle – We kennen allemaal de beelden van de grote plastic soep in de oceanen en zeeën. Maar ook dichter bij huis ligt er ontzettend veel afval in het water. In Zwolle wordt daar aanstaande zaterdag iets aan gedaan: dan vaart de PlasticSoepSloep door de grachten.

Regelmatig gaat de Water Schoonmaak Service Zwolle (WSSZ) met kayaks de grachten in Zwolle op om plastic en ander afval uit het water te halen. Komende zaterdag zullen zij daarbij ondersteund worden door een elektrische boot en veel vrijwilligers. De ChristenUnie in Zwolle organiseert, samen met WSSZ, deze actie om aandacht te vragen voor een circulaire economie. In een circulaire economie bestaat afval niet en krijgt rommel waarde. Er wordt zoveel mogelijk gerecycled en hergebruikt. Het opruimen van zwerfvuil is een eerste stap in de richting van zo'n economie.
Tijdens deze actie zullen vrijwilligers op het water én op de wal zwerfvuil opruimen en aandacht vragen voor het schoonhouden van de stad. Ze starten om 11.00 uur in de gracht aan de Harm Smeengekade, tegenover de Rabobank.

Verdachte geweldsdelict onder invloed van alcohol

Verdachte geweldsdelict onder invloed van alcohol

Zwolle – Aan het einde van deze woensdagmiddag heeft de politie van Zwolle een verdachte aangehouden in verband met een geweldsdelict. Na het uitvoeren van een ademonderzoek bleek de man behoorlijk onder invloed te zijn van alcohol. Hij blies 1020 ug/l. Dit resultaat wordt door de Officier van Justitie meegenomen in zijn oordeel over het geweldsdelict.

Tegenwoordig kunnen verdachten die geweldsdelicten plegen en daarbij onder invloed zijn van alcohol en/of drugs rekenen op een hogere strafeis.

Verdachte inbraak aangehouden na korte achtervolging

Verdachte inbraak aangehouden na korte achtervolging

Zwolle – De politie heeft in Zwolle afgelopen nacht een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak. Deze werd eind januari in een huis in Zwolle gepleegd. De verdachte werd al langer door de politie in de gaten gehouden, maar kon nu bij een controle worden aangehouden.

Agenten hielden een auto staande en herkenden de verdachte. Deze gaf echter gas en ging ervandoor. Hij kon na een korte achtervolging alsnog worden aangehouden aan de Von Weberhof. De 23-jarige man, zonder vaste woonplaats, bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben.

Politie Zwolle zoekt getuigen van koperdiefstal spoor

Politie Zwolle zoekt getuigen van koperdiefstal spoor

Zwolle – Afgelopen maandag 12 maart heeft koperdiefstal aan de spoorbaan plaatsgevonden ter hoogte van de spoorbrug tussen de Sorghvlietweg en de Maatgravenweg. De politie zoekt naar mogelijke getuigen die iets verdachts hebben gezien.

Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Of als u anoniem wilt bellen via 0800-7000.

Dode kittens in doos op kliko aangetroffen

Dode kittens in doos op kliko aangetroffen

Zwolle – De politie kreeg zondagmiddag 11 maart een melding van gedumpte dode kittens. Aan een pad tussen de Buxtehudestraat en de Vincent Lubeckstraat was op een grijze kliko een kleine witkartonnen doos met drie dode kittens aangetroffen. De kittens waren grijs/zwart van kleur met een wit befje en een of meerdere witte pootjes.

De doos met de kittens is vermoedelijk tussen zaterdag 10 maart 13.00 uur en zondag 11 maart 17.00 uur op de kliko geplaatst. Het is niet bekend of de kittens op dat moment al overleden waren.

Lees verder »

Politie zoekt zwarte BMW na doorrijden ongeval

Politie zoekt zwarte BMW na doorrijden ongeval

Zwolle – Op zaterdagavond 10 maart is een zwarte BMW nieuwe type 3-serie rond 20.15 uur betrokken geweest bij een aanrijding met een taxi op de kruising Ceintuurbaan-Oldeneelallee. De bestuurder van de zwarte BMW is na de aanrijding doorgereden.

De politie is nu op zoek naar de bestuurder. De BMW heeft aanrijdingsschade aan de rechter-zijkant. Getuigen die het ongeval hebben gezien of meer weten over de betrokken BMW, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Opnieuw twee mensen aangehouden voor schietincident Biezenknoppen

Opnieuw twee mensen aangehouden voor schietincident Biezenknoppen

Zwolle – Op maandag 5 maart zijn opnieuw twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident aan de Biezenknoppen. Hierbij raakten meerdere auto's beschadigd. Of er gewonden gevallen zijn, is nooit opgehelderd. Wel hoorden buurtbewoners geschreeuw tijdens de nacht.

Dit voorval vond plaats in de nacht van 23 op 24 januari rond 02.50 uur. De aangehouden personen betreffen een 25-jarige vrouw uit Zwolle en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Eerder werd in deze zaak al een 27-jarige en een 22-jarige Zwollenaar aangehouden. Zij kwamen respectievelijk op 24 en 25 januari in beeld bij de politie. Beide mannen zitten nog vast.

Lees verder »

Aangehouden bromfietser Hanekamp onder invloed van THC en amfetamine

Aangehouden bromfietser Hanekamp onder invloed van THC en amfetamine

Zwolle – De bromfietser die op woensdag 14 februari een stopteken van de Verkeerspolitie Overijssel negeerde en keerde voor een controle bij de rotonde Wipstrikkerallee/Hanekamp, bleek onder invloed te zijn van THC en amfetamine. Dat heeft een bloedproef uitgewezen die voor controle was opgestuurd naar het Nederlands Forensische Instituut. De hoeveelheid van beide stoffen was te veel om een voertuig te mogen besturen. Hierop volgend zal de man ook een proces-verbaal ontvangen voor het rijden onder invloed van drugs.

De betreffende bromfietser werd na het keren voor de controle door twee motorrijders van de politie achtervolgd. Zij wisten de man, nadat deze gevaarlijk verkeersgedrag vertoonde, klem te rijden. De bestuurder had geen rijbewijs. Op dat moment reageerde een speekseltest al positief op THC en amfetamine. Op dat moment is bij de man een bloedproef afgenomen en voor nadere controle opgestuurd naar het NFI.

Lees verder »

Vier minderjarigen aangehouden in zaak mishandelde voetbaltrainer

Vier minderjarigen aangehouden in zaak mishandelde voetbaltrainer

Zwolle – Naar aanleiding van de mishandeling van een voetbaltrainer op het voetbalveld van SV Zwolle op 14 februari zijn de afgelopen periode vier minderjarige personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Dit na een eerdere aanhouding van een man die plaatsvond in Dordrecht op 22 februari.

Op donderdag 22 februari werd een eerste verdachte aangehouden. Dit betrof een 19-jarige verdachte man uit Dordrecht die door een oplettende agent werd herkend. Daaropvolgend werd op 27 februari een tweede verdachte, minderjarig en uit Zwolle afkomstig, aangehouden. Deze beiden verdachten zijn in bewaring gesteld.

Lees verder »

Update: Vrouw op straat onder bedreiging beroofd van tas

Update: Vrouw op straat onder bedreiging beroofd van tas

Zwolle – Vanochtend werd een 31-jarige vrouw rond 7.15 uur beroofd van haar tas. Het voorval gebeurde op de Timorstraat in de wijk Dierzerpoort. De vrouw wilde net in haar auto stappen toen ze door een man werd bedreigd met een wapen en werd gesommeerd om haar tas af te geven. Nadat de vrouw hard gilde, ging de verdachte er op een fiets vandoor richting de Floresstraat. Hij had op dat moment de vrouw al haar tas afhandig gemaakt.

Update 16.50 uur:
De gestolen tas is aangetroffen aan het Straussplein in Holtenbroek. De politie is nog steeds op zoek naar de dader. In het kader daarvan is de politie op zoek naar getuigen die vanochtend de man met een blauw/groene tas hebben zien fietsen, danwel dat hij de tas aan het doorzoeken was of aan het Straussplein de tas van zich afgooide.

Lees verder »