Scooterbestuurster gewond door ongeval met taxi

Scooterbestuurster gewond door ongeval met taxi

Zwolle – Donderdagavond heeft rond 22.10 uur op de Menno van Coehoornsingel een ongeval plaatsgevonden tussen een scooter en een taxi.

Zowel de scooter als de taxi liepen schade op. De bestuurster van de scooter liep door het ongeval een hoofdwond op en is met een ziekenauto naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

Politie pakt verdachte van gewelddadige beroving

Politie pakt verdachte van gewelddadige beroving

Zwolle – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 17-jarige inwoner van Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van het onder bedreiging van een vuurwapen wegnemen van kleding uit een winkel aan de Sassenstraat in Zwolle. Het incident vond plaats omstreeks 18.10 uur. Hij bedreigde de medewerker, die op dat moment alleen in de winkel was. Niemand raakte gewond.

De verdachte kwam de winkel binnen en paste wat kleding. Even later pakte hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en dreigde de winkelmedewerker. Hij pakte wat kleding uit de winkel en ging er vandoor. De winkelmedewerker zag even later een witte scooter met daarop de verdachte voorbij rijden. Hij waarschuwde direct de politie en stelde camerabeelden ter beschikking.

Lees verder »

Gewapende overval winkel Sassenstraat

Gewapende overval winkel Sassenstraat

Zwolle – Zojuist is er melding gemaakt van een gewapende overval bij Solitude aan de Sassenstraat, een winkel met merkkleding. Uit de bewakingsbeelden blijkt dat om 18.57 uur een man de winkel is binnengekomen, waarbij hij in ieder geval kleding uit het rek heeft meegenomen onder bedreiging van een wapen. Bij de overval zijn geen gewonden gevallen. Momenteel wordt er door de politie/Technische Recherche verder onderzoek gedaan.

De politie zoekt de verdachte: een lange, lichtgetinte man met een jas met capuchon en een bontkraag. De man reed weg op een witte scooter. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie.

Toename scooterdiefstallen

Toename scooterdiefstallen

Zwolle – De politie in Zwolle stelt dat er in de afgelopen weken sprake is van een toename in diefstal van scooters. Zij geven daarom enkele tips om te voorkomen dat er onnodig scooters gestolen worden.

Zij vragen daarnaast extra oplettendheid en bij het zien van verdacht gedrag dit bij de politie te melden. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer mensen op vreemde locaties aan scooters sleutelen, kappen van scooters worden verwijderd of scooters zonder sleutel worden gestart.

Lees verder »

Roemeens stel opgepakt voor winkeldiefstal

Roemeens stel opgepakt voor winkeldiefstal

Zwolle – Op dinsdag is in een winkel aan het Maagjesbolwerk een Roemeens stel van 28 en 33 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. De beide personen werden door het personeel herkend op videobeelden van een winkeldiefstal die dezelfde ochtend in een filiaal van dezelfde keten in Groningen had plaatsgevonden. Hierbij was een iPhone meegenomen, zonder te worden afgerekend.

De betreffende videobeelden van het stel werden daarop gedeeld met de andere filialen in het land. Toen het stel rond 14:45 in de Zwolse vestiging binnen liep, werd zij bij het verlaten van de winkel door de beveiliging aangehouden. Ook hier was geprobeerd om eenzelfde iPhone weg te nemen.

Lees verder »

Maaltijdbezorger beroofd door drietal

Maaltijdbezorger beroofd door drietal

Zwolle – Een 17-jarige maaltijdbezorger werd op dinsdagavond 5 december door drie onbekende jongemannen beroofd van zijn portemonnee op de Vornkenstraat. De bezorger had om 19.00 uur net een maaltijd bezorgd en wilde op zijn scooter stappen toen de drie kwamen aanrennen vanuit de Mombaerstraat. Nadat ze zijn portemonnee afhandig hadden gemaakt, gingen ze er rennend vandoor in de richting van de Van Schoonhovenstraat.

De drie berovers waren alle drie tussen de 20 en 25 jaar.

Lees verder »

Persoon overleden in sloot bij Zandhove

Persoon overleden in sloot bij Zandhove

Zwolle – Zondagavond is er aan de Hollewandsweg in een sloot bij Zorgcentrum Zandhove een persoon te water geraakt. Diverse hulpdiensten waaronder brandweer en ambulance spoedden zich ter plaatse.

Volgens de eerste berichten zou het slachtoffer vanuit zijn/haar rolstoel in het water zijn beland en zijn overleden. Voorbijgangers vonden het slachtoffer toen ze langs kwamen lopen met het hond-uitlaten en hebben de persoon uit het water gehaald. De Forensische Opsporingsdienst is ter plaatse om de exacte toedracht te kunnen achterhalen.

Lichamen gevonden in woning Mimosastraat en Pergolesistraat

Lichamen gevonden in woning Mimosastraat en Pergolesistraat

Zwolle – Vanavond is een woning aan de Mimosastraat in de Zwolse wijk Assendorp een lichaam aangetroffen.

Rond 21.00 uur is voor dezelfde straat de brandweer opgeroepen voor metingen betreffende koolmonoxide. De technische recherche deed ter plaatse onderzoek naar het overlijden van de persoon. Of de komst van de brandweer te maken heeft met de vondst van het lichaam is op dit moment nog niet bekend. Eerder op de avond werd ook een lichaam aangetroffen aan de Pergolesistraat in Holtenbroek. Het is niet waarschijnlijk dat deze zaken met elkaar te maken hebben.

Jonge vrouw vermist in Zwolle

Jonge vrouw vermist in Zwolle

Zwolle – Dinsdagavond werd via Burgernet kenbaar gemaakt dat wordt gezocht naar een jonge vrouw van 20 jaar met een slank postuur, 175 cm lang, grote blauw-grijze ogen en lang blond los haar.

De vrouw is brildragend en draagt een donkerblauwe driekwart jas met capuchon en bruine laarsjes. De vrouw is waarschijnlijk op de fiets, merk Gazelle. Wanneer u de vrouw aantreft wordt u verzocht 112 te bellen.

Update: de vrouw is aangetroffen in Zwolle-Zuid en overgedragen aan haar eigen zorgkader.

Politie zoekt getuigen en doorgereden fietser na ongeval

Politie zoekt getuigen en doorgereden fietser na ongeval

Zwolle – De politie in Zwolle is op zoek naar getuigen, maar ook een fietser die is doorgereden na een ongeval dat plaatsvond op de Nieuwe Deventerweg op woensdag 15 november. Een andere fietser raakte daarbij gewond.

Het slachtoffer, een 57-jarige inwoner van Zwolle, raakte die woensdag omstreeks 07.10 uur gewond nadat hij ten val was gekomen op de Nieuwe Deventerweg. De man was op weg van Zwolle Zuid naar het station toen hij rond dat tijdstip net voor het tunneltje werd ingehaald door een andere fietser die hem vervolgens afsneed, waardoor de 57-jarige kwam te vallen. Het slachtoffer moest met verwondingen naar het ziekenhuis, de andere fietser was doorgereden. De politie sluit niet uit dat de andere fietser het ongeval niet heeft gemerkt: hij zou met oordopjes in hebben gereden. Het zou een jonge man zijn van rond de 20 jaar met zwart haar en witte oordopjes. De politie komt graag met hem in contact, maar ook met getuigen die het ongeval wellicht hebben zien gebeuren of die weten wie de doorgereden fietser is. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.