Man aangehouden voor dreiging met explosief in trein Emmen – Zwolle

Man aangehouden voor dreiging met explosief in trein Emmen – Zwolle

Zwolle – Vanochtend is een 21-jarige man uit Emmen aangehouden voor de dreiging met explosief in de trein van Emmen naar Zwolle van afgelopen zondag. Een medepassagier deed toen melding van deze dreiging, waarop de trein voor station Zwolle werd stilgezet en twee mannen werden aangehouden.

Zij bleken niets met de dreiging te maken te hebben. De jonge man uit Emmen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord. Door de recherche is onderzoek gedaan naar de melding. Uit het onderzoek bleek dat een andere man verantwoordelijk was voor de mogelijke dreiging. Deze man zat zondag niet meer in de trein die in Zwolle werd stilgezet.

Lees verder »

Diverse aanhoudingen op station Zwolle

Diverse aanhoudingen op station Zwolle

Zwolle – Bij drie verschillende incidenten op en rond het station van Zwolle zijn op zondagmiddag 6 januari vijf verdachten aangehouden.

De eerste twee mannen werden aangehouden na een melding vanuit de trein van Emmen naar Zwolle. Een medepassagier had een man op het station van Emmen een verdachte opmerking over een mogelijk explosief in de trein horen roepen en belde hierop later vanuit de trein met de politie. De trein werd ruim voor het station van Zwolle stilgezet, waarop alle passagiers één voor één door het arrestatieteam uit de trein werden gehaald. Twee mannen (leeftijd en woonplaats onbekend) werden aangehouden en ingesloten op het bureau. Uit voorzorg werd het station ontruimd. Na het incident werd de trein uitvoerig geïnspecteerd. Hierbij werd niets aangetroffen. De politie zoekt getuigen op het station van Emmen iets van het roepen hebben gehoord. Dit zou tussen 13.00 en 13.15 uur zijn geweest. Getuigen hiervan worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Lees verder »

Man met bijl aangehouden op station Zwolle

Man met bijl aangehouden op station Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag is na dat het station twee maal toe ontruimd geweest is nog een verdachte aangehouden.

Volgens de politie zou dit een man zijn in bezit van een bijl. De politie geeft aan dat deze aanhouding los staat van de eerdere aanhoudingen vandaag.

Arrestatieteam haalt reizigers uit trein op station Zwolle

Arrestatieteam haalt reizigers uit trein op station Zwolle

Zwolle – Update: Rond 15.30 uur is het station voor een tweede keer korte tijd ontruimd geweest, net nadat de politie aangegeven heeft het station weer vrij gegeven te hebben. Er zijn op het station nog twee personen aangehouden. Volgens de politie staan deze aanhoudingen los van de eerdere ontruiming. Ook is het treinverkeer weer stil gelegd. Inmiddels is het station weer vrij gegeven:

Zondagmiddag heeft rond 14.45 uur een arrestatieteam diverse reizigers uit een trein gehaald. Er zijn verschillende agenten op en rond het station aanwezig in kogelwerende vesten. De reizigers moesten met de handen op het hoofd het treinstel verlaten.

Lees verder »

Persoon te water in gracht aan de Diezerkade te Zwolle

Persoon te water in gracht aan de Diezerkade te Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond is rond 19.45 uur een melding bij de politie binnen gekomen van een ongeval aan de Diezerkade. Even later bleek het om een persoon te water te gaan.

De politie heeft samen met ambulancepersoneel de man uit de gracht kunnen halen. De opgeroepen brandweer hoefde hierdoor de gevraagde assistentie niet meer te verlenen. De man is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de man te water is geraakt en of hier een ongeval aan vooraf is gegaan is onduidelijk.

Politie zoekt getuigen van poging beroving

Politie zoekt getuigen van poging beroving

Zwolle – In de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december, heeft een onbekende man vier personen geprobeerd te beroven in hun auto op een parkeerplaats aan de Floresstraat. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van dit voorval.

De slachtoffers zaten rond 03.30 uur te wachten in hun auto toen een onbekende man aan het portier trok en geld eiste. Hij dreigde met geweld. Op een gegeven moment kon één van de slachtoffers het portier dichttrekken, waardoor de bestuurder van de auto weg kon rijden. Eén van de slachtoffers ziet daarop de onbekende man in een groene auto stappen en rechts afslaan richting de Floresstraat. Niemand raakte gewond.

Lees verder »

Politie zoekt getuigen van beroving met geweld

Politie zoekt getuigen van beroving met geweld

Zwolle – Gisteravond, zaterdag 9 december, is een vrouw in een flat aan de Palestrinalaan door een onbekende man met geweld beroofd van haar telefoon. De politie is een onderzoek gestart en is daarbij op zoek naar getuigen.

Rond 22.08 uur liep het slachtoffer in de galerij van de flat. Ze had haar telefoon in haar hand toen die door een onbekende man uit haar hand werd gegrist. Ze kreeg hierbij een harde duw waardoor ze ten val kwam. Het slachtoffer raakte gewond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor controle.

Lees verder »

Roemeens duo aangehouden voor reeks misdrijven

Roemeens duo aangehouden voor reeks misdrijven

Zwolle – Twee inwoners van Roemenië werden op zondag 11 november aangehouden in Roemenië. De 33-jarige man en de 31-jarige vrouw stonden sinds 19 oktober internationaal gesignaleerd voor meerdere strafbare feiten op verschillende locaties in Nederland en werden op maandag 26 november uitgeleverd. De twee werden bij aankomst op Schiphol direct ingesloten.

De zaak kwam aan het rollen na een beroving met geweld op een 84-jarige inwoonster van Zwolle. De bejaarde vrouw werd op vrijdagochtend 7 september bij thuiskomst, tijdens de diefstal van haar portemonnee, omver geduwd nadat ze in de buurt boodschappen bij de supermarkt had gedaan. Kort daarvoor, bij het afrekenen in de supermarkt werd haar pincode al door de vrouwelijke verdachte afgekeken. Bij thuiskomst werd haar portemonnee met geweld door de man gestolen. Doordat de bejaarde vrouw meteen haar pinpas liet blokkeren, kon er door de verdachten amper 10 minuten later geen geld van haar rekening worden gestolen.

Lees verder »

Verdachte van dreigtweet Deltion College heengezonden

Verdachte van dreigtweet Deltion College heengezonden

Zwolle – De jongen die gisteren, dinsdag 27 november, is aangehouden naar aanleiding van dreigementen richting het Deltion College in Zwolle is in de loop van dinsdagavond heengezonden. Uit de eerste verhoren is niet komen vast te staan dat de bedreigingen daadwerkelijk door hem zijn geuit. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat er geen gevaar heeft gedreigd of dreigt richting de school.

Dinsdagochtend werd er op social media een dreigement richting het Deltion College aangetroffen. Omdat er gedreigd werd met vuurwapengeweld heeft de politie het zekere voor het onzekere genomen en volgens protocol opgeschaald. Aan het begin van de middag kon een verdachte aangehouden worden die mogelijk het bericht had verstuurd. Omdat er op dat moment verder geen concrete dreiging meer bestond werden al voorzorgsmaatregelen ingetrokken. Uit verder onderzoek moet blijken wie het bericht heeft verstuurd en wat de bedoeling er van was.

Aanhouding op Deltion College Zwolle na bedreiging op social media

Aanhouding op Deltion College Zwolle na bedreiging op social media

Zwolle – Dinsdagochtend was er veel politie rondom het Deltion College aanwezig. Zowel zichtbaar als onzichtbaar werd er extra gesurveilleerd. Aanleiding was een bedreiging via social media waarin vermeld werd dat deze persoon uit Zwolle op zijn school zou gaan schieten.

De politie heeft één persoon meegenomen naar het bureau. De school is niet ontruimd en de lessen gaan gewoon door volgens het rooster.