Politie Zwolle zoekt getuigen zedenzaken Azaleapark

Politie Zwolle zoekt getuigen zedenzaken Azaleapark

Zwolle – In verband met twee zedenzaken, die afgelopen maand hebben plaatsgevonden in het Azaleapark, is Politie Zwolle op zoek naar getuigen. Twee jongens van basisschoolleeftijd zijn hier gedwongen tot onzedelijke handelingen. Beiden spreken zij over een jongen als dader. Er kan op dit moment nog niet worden bepaald of er een verband is tussen beide incidenten.

Er is een onderzoek gestart waarbij rechercheurs sporen hebben veiliggesteld, onder andere met een speurhond. De jongetjes zijn door gespecialiseerde zeden-rechercheurs verhoord. De zaak heeft de hoogste prioriteit gekregen waarbij het van belang is dat de dader of daders zo snel mogelijk wordt opgespoord.

Lees verder »

45-Jarige man wordt vermist in Zwolle

45-Jarige man wordt vermist in Zwolle

Update: De man is in goede gezondheid aangetroffen.

Zwolle – In het centrum van Zwolle is sinds vrijdagmiddag een 45-jarige man vermist. Hij is 1,75 meter lang, heeft een licht baardje, golvend haar, tatoeages op zijn onderarmen en heeft een klein buikje. Hij draagt hoge wandelschoenen en zou te voet zijn.

Tot op heden is de man nog niet aangetroffen. Wanneer er informatie over de man is of mensen hebben hem gezien, dan kan er contact opgenomen worden met de politie op 0900-8844.

Bromfiets in Zwolle in beslag genomen die 100 km/h rijdt

Bromfiets in Zwolle in beslag genomen die 100 km/h rijdt

Zwolle – Op woensdagmiddag is er een bromfiets door de politie op de rollerbank gezet, omdat er vermoed werd dat deze te hard zou kunnen. De agenten hadden hier een juiste inschatting gemaakt, want op de rollerbank bleek dat de bromfiets in no-time een snelheid van 100 kilometer per uur wist te behalen.

Hierop volgend is de bromfiets in beslag genomen. Tegen de eigenaar is een proces verbaal opgemaakt. De straf zal worden bepaald door de officier van justitie of eventueel van een rechter. Er is een WOK melding (wachten op keuring) geplaatst op het kenteken van de bromfiets.

Lees verder »

Politie haalt dronken vrachtwagenchauffeur van de A28

Politie haalt dronken vrachtwagenchauffeur van de A28

Zwolle – Op dinsdagavond kreeg de politie een melding van een slingerende vrachtwagen op de A28 bij Zwolle. De vrachtwagen werd vervolgens bij Spier getraceerd door de politie. Hij slingerende inderdaad over de snelweg. Hierop hebben agenten een controle verricht. De chauffeur blies een F. Na verder onderzoek blies hij 565 ug/l op het ademanalyse apparaat.

De chauffeur bleek een maand eerder ook al gepakt te zijn met drank op achter het stuur van een vrachtwagen. Op dat moment blies hij 505 ug/l. De man wordt gedagvaard. Daarnaast is er een mededeling naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gestuurd.

Politie Zwolle zoekt getuigen mishandeling nabij Willemskade

Politie Zwolle zoekt getuigen mishandeling nabij Willemskade

Zwolle – Terwijl op zaterdag in de IJsselhallen het Dutch Darts Masters toernooi werd gehouden, vond er rond 17.00 uur ter hoogte van de Harm Smeengekade/Willemskade, nabij de Jumbo, een mishandeling plaats.

Politie Zwolle is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben van de mishandeling, dan wel mogelijk beelden hebben van het incident. Zij kunnen zich melden bij de politie op het nummer 0900-8844 onder vermelding van procesnummer 2018206208.

Lees verder »

Inbraak in leegstaand winkelpand in Westenholte

Inbraak in leegstaand winkelpand in Westenholte

Zwolle – Op woensdagavond 9 mei heeft tussen 20.00 en 21.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een leegstaand winkelpand aan het Petuniaplein in de wijk Westenholte. Tijdens deze diefstal werd niets buitgemaakt, maar ontstond er wel schade aan het pand.

Politie Zwolle is op zoek naar getuigen die iets van de inbraak hebben gezien. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Politie Zwolle rolt goederen hennepkwekerij op

Politie Zwolle rolt goederen hennepkwekerij op

Zwolle – Agenten hebben op donderdag meerdere goederen in beslag genomen uit een woning in Zwolle-Oost. Deze goederen waren bestemd voor het inrichten van een hennepkwekerij, zoals kweeklampen.

Ondanks dat er nog geen kwekerij in werking was in het huis, is het bezit van de goederen wel strafbaar gesteld.

Man aangehouden na bedreiging met vuurwapen

Man aangehouden na bedreiging met vuurwapen

Zwolle – De politie kreeg op woensdagmiddag rond 14.45 uur in Zwolle een melding van een bedreiging met vuurwapen. De mogelijke dader was in de trein van Zwolle naar Wierden gestapt. In Wierden hebben agenten de man uit de trein gehaald en aangehouden. Op dat moment bleek dat de man niet in het bezit was van een (vuur)wapen.

De man had ruzie in relationele sfeer. Hierbij waren de nodige verwensingen geuit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt voor het verstoren van de openbare orde, waarna hij in vrijheid is gesteld.

23-Jarige bestuurder onder invloed drugs aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs

23-Jarige bestuurder onder invloed drugs aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs

Zwolle – In de nacht van maandag op dinsdag werd rond 00.20 uur op de Maaslaan in de Aalanden een 23-jarige automobilist uit Zwolle aangehouden na een achtervolging. De man bleek in het bezit te zijn van een ongeldig rijbewijs.

Nadat hij positief op een drugstest reageerde, is er ook een bloedproef afgenomen. Deze is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut, waar zal worden onderzocht onder invloed van welke drugs de man achter het stuur gekropen is.