Politie en ambulancedienst brengen gevallen man naar huis

Politie en ambulancedienst brengen gevallen man naar huis

Zwolle – Een oudere heer is zaterdag met zijn fiets gevallen in Zwolle-Zuid.

De man fietste rond vier uur ’s middags op het fietspad bij de kruising van de Oldeneelallee met de Burgemeester de Vos van Steenwijklaan. Toen hij van zijn fiets wilde stappen viel hij om en belandde op het asfalt. Omstanders hielden de onfortuinlijke fietser warm en droog met dekens en een paraplu.

Lees verder »

Voetganger aangereden op Schuttevaerkade

Voetganger aangereden op Schuttevaerkade

Zwolle – Een voetganger is zaterdag gewond geraakt op de Schuttevaerkade. Een automobilist reed de man aan op het zebrapad.

Rond tien over elf ’s ochtends stak de wandelaar het zebrapad over op de Schuttevaerkade. Een automobilist zag hem te laat en kon een aanrijding niet meer voorkomen. De voetganger raakte hierdoor gewond.

Lees verder »

Kop-staartbotsing op A28 bij Zwolle

Kop-staartbotsing op A28 bij Zwolle

Zwolle – Drie auto’s botsten vrijdag op elkaar op de A28 bij Zwolle. Het ongeluk gebeurde op de rijbaan richting Groningen.

Rond vier uur raakten drie auto’s aan het einde van de oprit Zwolle-Zuid betrokken bij een kop-staartbotsing. Politie en ambulance gingen met spoed ter plaatse. Ook de brandweer rukte met spoed uit. Eén van de bestuurders zat nog in zijn auto en klaagde over nekpijn. De automobilist kon met hulp van ambulancemedewerkers zelf uit zijn auto stappen. De brandweer hoefde daardoor niet meer in actie te komen op de snelweg.

Lees verder »

Fietser aangereden op rotonde in Wipstrik

Fietser aangereden op rotonde in Wipstrik

Zwolle – Een automobilist heeft vrijdag een fietser aangereden op de rotonde bij de Hanekamp en de Wipstrikkerallee. De man bleef ongedeerd, zijn fiets raakte flink beschadigd.

Rond tien voor half vier ’s middags reed de fietser op de rotonde bij de Wipstrikkerallee. Een automobilist die af wilde slaan naar de Hanekamp zag hem over het hoofd. De fietser is door een ambulanceverpleegkundige nagekeken. Hij bleek geen letsel te hebben opgelopen. De man is lopend met zijn kapotte fiets naar huis gegaan.

Vier gewonden bij verkeersongeval op IJsselallee

Vier gewonden bij verkeersongeval op IJsselallee

Zwolle – Bij een ongeval op de IJsselallee zijn donderdag vier gewonden gevallen. Een personenauto en een bedrijfsbusje botsten op elkaar.

Rond kwart over twee ’s middags botsten de auto en het busje bovenop elkaar op de IJsselallee ter hoogte van de Hanzeallee. De twee inzittende van het busje raakten gewond, net als de beide inzittenden van de personenauto. Vier ambulances kwamen ter plaatse om de gewonden te behandelen en naar het Isala ziekenhuis te vervoeren.

Lees verder »

Vrouw bekneld onder auto in Ittersumerbroek

Vrouw bekneld onder auto in Ittersumerbroek

Zwolle – Een vrouw is donderdag ernstig gewond geraakt toen ze in een wachtende auto wilde stappen. Ze raakte bekneld onder de auto. Het ongeval gebeurde in de Gerbrandystraat in Ittersumerbroek.

Rond half drie wilde de vrouw in een wachtende auto stappen op de Gerbrandystraat. Ze opende het achterste portier aan de rechterkant. Op dat moment begon de auto te rollen. Hierdoor kwam ze ten val. De auto kwam tot stilstand met een achterwiel op haar onderbeen.

Lees verder »

Ongeval op hoek Boerendanserdijk/Campherbeeklaan Berkum

Ongeval op hoek Boerendanserdijk/Campherbeeklaan Berkum

Zwolle – Een fietsster is woensdag gewond geraakt na een botsing met een andere fietser in Berkum.

De beide fietsers botsten rond tien over tien ’s ochtends tegen elkaar op de hoek van de Campherbeeklaan met de Boerendanserdijk. De vrouw belandde hierdoor hard op het wegdek en raakte gewond. Ze is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Lees verder »

Fietsster gewond bij aanrijding Nieuwe Deventerweg

Fietsster gewond bij aanrijding Nieuwe Deventerweg

Zwolle – Een fietsster is dinsdag gewond geraakt nadat ze door een automobilist werd aangereden.  Het ongeluk gebeurde op de Nieuwe Deventerweg in Zwolle-Zuid.

Rond tien over half zeven ’s avonds fietste de vrouw over het fietspad langs de Nieuwe Deventerweg richting de Oldeneelallee. Een automobilst komende vanuit de Radenlaan zag haar over het hoofd. Hij kon een botsing niet meer voorkomen. De fietsster kwam hier door ten val en raakte gewond. Ze is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Politieagenten controleerden de papieren van de bestuurder. Ook moest de man een alcoholtest afleggen. Vervolgens kreeg de automobilist een proces-verbaal. Ook mocht hij zijn auto niet meer meenemen. Een agent heeft zijn auto naar het politiebureau gereden. Het is onbekend waarom hij een bon kreeg en zijn auto moest achterlaten.

Fietsster ernstig gewond door ongeval in Lünentunnel

Fietsster ernstig gewond door ongeval in Lünentunnel

Zwolle – Een meisje is dinsdag ernstig gewond geraakt na een ongeval op de Lünenstraat in Hanzeland. Een ambulance vervoerde haar met spoed naar het Isala ziekenhuis.

Rond tien over half één fietste het meisje de tunnel in, tussen de Lünenstraat en het Lünenpad. In de zogeheten Lünentunnel botste ze tegen een andere fietser. Hierdoor kwam ze hard ten val. De puber raakte onder meer gewond aan haar hoofd. Ze verloor hierdoor ook veel bloed. De ambulancedienst heeft haar met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder »

Hennepkwekerij opgerold op de Marslanden

Hennepkwekerij opgerold op de Marslanden

Zwolle – Op industrieterrein De Marslanden is donderdag een hennepkwekerij ontdekt.

Rond kwart voor één ’s middags belden gebruikers van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Baileystraat de brandweer. In het pand hing een vreemde lucht. Eén van de ondernemers beschreef het als een aceton-achtige lucht.

Lees verder »