Politie onderzoekt explosies Hanselaarmate

Politie onderzoekt explosies Hanselaarmate

Zwolle – Dinsdagmorgen 26 februari hoorden bewoners van de Hanselaarmate rond 4.30 uur twee knallen. Vervolgens bleken er auto’s en woningen beschadigd te zijn. Vermoedelijk gaat het om twee handgranaten die zijn ontploft. Dat wordt op dit moment onderzocht. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de buurtbewoners zijn uiteraard heel erg geschrokken.
Gezien de plek van de explosies en de impact op de buurt neemt de politie dit hoog op. We doen er alles aan om zo snel mogelijk de dader of dader(s) te achterhalen. Op dit moment worden sporen veiliggesteld. Met een drone maken we foto’s van de omgeving. Onze wijkagenten gaan bij buurtbewoners langs om te vragen of zij vannacht of in de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien. Alle informatie is welkom.

Lees verder »

Politie onderzoekt dodelijke aanrijding

Politie onderzoekt dodelijke aanrijding

Zwolle – De politie is een onderzoek gestart na een ernstige aanrijding op zondag 27 januari op de Zwartewaterallee in Zwolle. Bij de aanrijding kwam een 69-jarige man uit Zwolle om het leven.
De aanrijding vond plaats omstreeks 00.45 uur op de kruising van de Zwartewaterallee en de Monteverdilaan. Een 27-jarige automobilist reed in de richting van de Blaloweg. De 69-jarige man liep op de kruising toen hij werd geschept door de auto. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht. Na het ongeval verrichtte de Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoek ter plaatse. Ook worden de verkeerslichten onderzocht.

Verdachte aangehouden voor diefstal Aldi Zwolle

Verdachte aangehouden voor diefstal Aldi Zwolle

Zwolle – Dinsdagochtend is een 22-jarige man uit Zwolle buiten heterdaad aangehouden. De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een diefstal van sigaretten in de Aldi in Zwolle vorig jaar.
De man wordt ervan verdacht op 7 oktober vorig jaar een inbraak te hebben gepleegd bij de Adi aan de Rijnlaan in Zwolle. Een gelaagde ruit werd ingeslagen waardoor het alarm is afgegaan. De politie ging ter plaatse en deed onder andere sporenonderzoek. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de verdachte.

Traumaheli ingezet voor gewonde bij brand in verzorgingsflat

Traumaheli ingezet voor gewonde bij brand in verzorgingsflat

Zwolle – Zaterdagmiddag rond de klok van 15.00 uur heeft er een brand gewoed in een appartement van het verzorgingshuis aan de Nijenhuislaan te Stadshagen.
Bij de brand is één persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Voor dit incident is een traumahelikopter ingezet en twee ambulances. Wat de exacte toedracht is en hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn is op dit moment niet bekend.

Acht aanhoudingen in onderzoek naar gewelddadige beroving Wezenlandenpark

Acht aanhoudingen in onderzoek naar gewelddadige beroving Wezenlandenpark

Zwolle – Op zaterdagavond 13 oktober zijn drie jonge mannen met geweld beroofd in het Wezenlandenpark in Zwolle. Zij zaten daar op een bankje toen er zes jongens bij hen kwamen staan. Onder dreiging is het de daders gelukt tassen met twee portemonnees en een telefoon te stelen. Inmiddels heeft de politie acht aanhoudingen verricht in deze zaak.
Na dit incident heeft de recherche uitvoerig onderzoek verricht om informatie te achterhalen om dit misdrijf op te lossen. Eerste aanknopingspunt was de gestolen telefoon die leidde naar een 18-jarige jonge man en een 40-jarige man uit Zwolle. Zij worden verdacht van heling van de telefoon. Het spoor leverde veel informatie op voor het verdere onderzoek.

Lees verder »

Man aangehouden voor dreiging met explosief in trein Emmen – Zwolle

Man aangehouden voor dreiging met explosief in trein Emmen – Zwolle

Zwolle – Vanochtend is een 21-jarige man uit Emmen aangehouden voor de dreiging met explosief in de trein van Emmen naar Zwolle van afgelopen zondag. Een medepassagier deed toen melding van deze dreiging, waarop de trein voor station Zwolle werd stilgezet en twee mannen werden aangehouden.
Zij bleken niets met de dreiging te maken te hebben. De jonge man uit Emmen is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is gehoord. Door de recherche is onderzoek gedaan naar de melding. Uit het onderzoek bleek dat een andere man verantwoordelijk was voor de mogelijke dreiging. Deze man zat zondag niet meer in de trein die in Zwolle werd stilgezet.

Lees verder »

Diverse aanhoudingen op station Zwolle

Diverse aanhoudingen op station Zwolle

Zwolle – Bij drie verschillende incidenten op en rond het station van Zwolle zijn op zondagmiddag 6 januari vijf verdachten aangehouden.
De eerste twee mannen werden aangehouden na een melding vanuit de trein van Emmen naar Zwolle. Een medepassagier had een man op het station van Emmen een verdachte opmerking over een mogelijk explosief in de trein horen roepen en belde hierop later vanuit de trein met de politie. De trein werd ruim voor het station van Zwolle stilgezet, waarop alle passagiers één voor één door het arrestatieteam uit de trein werden gehaald. Twee mannen (leeftijd en woonplaats onbekend) werden aangehouden en ingesloten op het bureau. Uit voorzorg werd het station ontruimd. Na het incident werd de trein uitvoerig geïnspecteerd. Hierbij werd niets aangetroffen. De politie zoekt getuigen op het station van Emmen iets van het roepen hebben gehoord. Dit zou tussen 13.00 en 13.15 uur zijn geweest. Getuigen hiervan worden verzocht contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Lees verder »

Man met bijl aangehouden op station Zwolle

Man met bijl aangehouden op station Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag is na dat het station twee maal toe ontruimd geweest is nog een verdachte aangehouden.
Volgens de politie zou dit een man zijn in bezit van een bijl. De politie geeft aan dat deze aanhouding los staat van de eerdere aanhoudingen vandaag.

Arrestatieteam haalt reizigers uit trein op station Zwolle

Arrestatieteam haalt reizigers uit trein op station Zwolle

Zwolle – Update: Rond 15.30 uur is het station voor een tweede keer korte tijd ontruimd geweest, net nadat de politie aangegeven heeft het station weer vrij gegeven te hebben. Er zijn op het station nog twee personen aangehouden. Volgens de politie staan deze aanhoudingen los van de eerdere ontruiming. Ook is het treinverkeer weer stil gelegd. Inmiddels is het station weer vrij gegeven:

Zondagmiddag heeft rond 14.45 uur een arrestatieteam diverse reizigers uit een trein gehaald. Er zijn verschillende agenten op en rond het station aanwezig in kogelwerende vesten. De reizigers moesten met de handen op het hoofd het treinstel verlaten.

Lees verder »

Persoon te water in gracht aan de Diezerkade te Zwolle

Persoon te water in gracht aan de Diezerkade te Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond is rond 19.45 uur een melding bij de politie binnen gekomen van een ongeval aan de Diezerkade. Even later bleek het om een persoon te water te gaan.
De politie heeft samen met ambulancepersoneel de man uit de gracht kunnen halen. De opgeroepen brandweer hoefde hierdoor de gevraagde assistentie niet meer te verlenen. De man is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe de man te water is geraakt en of hier een ongeval aan vooraf is gegaan is onduidelijk.