Getuigenoproep bedreiging met een mes

Getuigenoproep bedreiging met een mes

Zwolle – Zaterdagmiddag rond drie uur is een jongen van 13 bedreigd met een mes. Op de Leie waren een man en vrouw foto's aan het maken van een woning in de buurt. Toen ze in de gaten kregen dat ze werden bekeken door een jongen en zijn zusje, liepen deze twee personen weg in de richting van Holtenbroek. De jongen ging er in eerste instantie achteraan. Tijdens de vlucht trok de man een mes. De jongen is daarop terug gerend naar huis.

De man heeft een blank uiterlijk, is rond de 35 jaar en heeft een slank postuur. Hij droeg een gestreepte trui, een zwart-grijs-bruinachtige broek en zwarte schoenen. Tenslotte had hij een zwarte paraplu bij zich. De vrouw is eveneens blank, is rond de 35 jaar, heeft een breed postuur en heeft donkerblond lang loshangend haar. Zij droeg een paars jack.

Lees verder »

Man ernstig gewond na mishandeling met bierfles

Man ernstig gewond na mishandeling met bierfles

Zwolle – De politie doet onderzoek naar een conflict in een café aan de Steenstraat in Zwolle. In de nacht van vrijdag op zaterdag 10 november raakte daar een man ernstig gewond. Hij werd geslagen met een bierfles. Daardoor liep hij een wond in zijn hals op.

Toen de politie de melding kreeg werd er meteen een onderzoek opgestart. Eerst is de hulpverlening voor het slachtoffer opgestart. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar. Het slachtoffer is een 22-jarige man uit Zwolle.

Lees verder »

Verdachte van steekincident Leger Des Heils aangehouden

Verdachte van steekincident Leger Des Heils aangehouden

Zwolle – In de nacht van zondag op maandag rond 02.00 uur vond een steekincident plaats in een pand aan de Burgemeester van Walsumlaan. Daarbij raakte een 39-jarige man ernstig gewond. Agenten gingen direct na de melding ter plaatse en troffen elders in het pand de verdachte aan. Hij werd meteen aangehouden.

Aanwezige medewerkers in het pand hadden zich inmiddels over het slachtoffer ontfermd. Voor de gewonde man kwam een ambulance ter plaatse, waarmee hij naar het ziekenhuis is overgebracht voor verdere medische behandeling. Forensische opsporing doet sporenonderzoek in het pand. Enkele zaken zijn voor het onderzoek in beslag genomen, waaronder een steekvoorwerp.

Lees verder »

Politie houdt man aan voor geweld tegen toezichthouders

Politie houdt man aan voor geweld tegen toezichthouders

Zwolle – Op vrijdagochtend 26 oktober kregen twee toezichthouders op het station een melding van een man die mogelijk onder invloed was en zich vreemd gedroeg en agressief reageerde.

De toezichthouders (BOA’s) spraken de man aan en vroegen waar hij naar toe wilde reizen. De man had geen geldig vervoersbewijs bij zich en wilde dit ook niet aanschaffen. Hierop vroegen de toezichthouders om een geldig ID-bewijs. De man werd boos en begon te schelden en dreigde dat hij voor een trein ging springen. De man werd wat rustiger maar probeerde daarna weg te lopen. Toen de toezichthouders hem dit beletten en hem beet pakten, reageerde hij agressief. Er ontstond een worsteling waarbij de man een van de toezichthouders in een wurggreep nam en de andere toezichthouder in de arm beet. Uiteindelijk wisten de toezichthouders met de hulp van een machinist de man onder controle te krijgen en aan de politie over te dragen. De politie hield de man, een 18-jarige inwoner van Meppel, aan voor mishandeling en belediging van ambtenaren in functie.

Lees verder »

Getuigenoproep beroving

Getuigenoproep beroving

Zwolle – Op woensdag 17 oktober omstreeks 15.45 uur heeft er een poging tot beroving plaatsgevonden op de Radewijnstraat in Zwolle. Daar werd een 19-jarige man uit Zwolle door een nog onbekende man bedreigd met een steekwapen.

De man eiste geld. Het slachtoffer verzette zich en raakte daarbij gewond aan zijn hand. Hij kon vervolgens wel wegkomen en is met zijn verwonding naar het ziekenhuis gegaan. Daar werd de politie ingeschakeld. De politie onderzoekt de toedracht van het incident en is op zoek naar getuigen. Heb je iets gezien van dit incident? Neem dan contact met de politie op. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

Getuigenoproep: gewelddadige beroving Wezenlandenpark

Getuigenoproep: gewelddadige beroving Wezenlandenpark

Zwolle – Gisteravond rond 23.00 uur zijn drie jonge mannen met geweld beroofd van hun tassen in het Wezenlandenpark. Ze zaten daar op een bankje toen er zes mannen bij hen kwamen staan. Plotseling pakte een van de zes mannen de tas die naast het bankje stond en rende er mee weg. Drie anderen uit de groep volgden hem.

Een van de mannen op het bankje liet zich echter niet zomaar van zijn spullen beroven en rende achter de verdachte aan om de tas terug te halen. Hij haalde de mannen in werkte de man die de tas had gestolen, naar de grond. Terwijl hij met de verdachte op de grond lag en de tas wilde pakken, werd hij door de drie andere mannen tegen zijn lichaam en hoofd geschopt. Om zichzelf te beschermen, moest hij de verdachte loslaten. De vier mannen zijn er toen direct vandoor gegaan.

Lees verder »

Plaatser handgranaat in beeld, Politie doet oproep

Plaatser handgranaat in beeld, Politie doet oproep

Zwolle – De politie in Zwolle is dringend op zoek naar mensen die iets gezien hebben wat te maken kan hebben met het aangetroffen explosief op de voordeur van een horecagelegenheid aan de Voorstraat.

De granaat werd op woensdagmorgen 10 oktober rond 9 uur ontdekt. Hierop werd direct opgeschaald door de politie en andere hulpdiensten en werd een groot gedeelte van de omgeving afgezet. Aan het einde van de ochtend werd het explosief verwijderd door de Explosieven Opruimingsdienst en werd de omgeving weer vrijgegeven.

Lees verder »

Twee verdachten aangehouden in opsporingsonderzoek steekincident

Twee verdachten aangehouden in opsporingsonderzoek steekincident

Zwolle – In het onderzoek naar het steekincident op de van Galenstraat hebben agenten dinsdagmiddag 18 september twee inwoners van Dalfsen aangehouden. Een 21-jarige vrouw uit Dalfsen wordt er van verdacht dat zij een valse verklaring heeft afgelegd om de aanhouding van de vermoedelijke dader, een 24-jarige plaatsgenoot, te voorkomen.

Deze 24-jarige Dalfsenaar is dinsdag aangehouden op verdenking van poging doodslag. Een 17-jarige jongen die maandag is aangehouden lijkt onschuldig te zijn. Zondagmiddag raakte een 35-jarige inwoner zwaargewond tijdens het steekincident. Op basis van het onderzoek hielden agenten in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige jongen aan. Hij werd ingesloten voor onderzoek. Uit het onderzoek kwam de identiteit van de twee verdachten uit Dalfsen naar voren. Zij zijn aangehouden. De Officier van Justitie heeft dinsdagmorgen besloten dat de 17-jarige jongen kon worden heengezonden.

Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving in Zwolle

Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving in Zwolle

Zwolle – De politie zoekt getuigen van een beroving tussen het Twistvlietpad en de Twistvlietbrug in de nacht van 16 op 17 september. Rond 5.00 uur werd een 18-jarige Zwollenaar met een mes gedwongen kostbare bezittingen af te geven.

In de vroege ochtend van maandag 17 september liep het slachtoffer op het Twistvlietpad toen hij een man zag staan, van wie hij dacht dat hij hulp nodig had. Dat dat niet het geval was, bleek direct daarna. De man trok een mes en dwong het slachtoffer zijn zakken leeg te maken en zijn tas af te geven. Daarna ging de man er, met onder meer de rugtas en telefoon van het slachtoffer, op een scooter vandoor.

Lees verder »

Politie houdt verdachte aan voor steekincident

Politie houdt verdachte aan voor steekincident

Zwolle – De politie in Zwolle hield op maandag 17 september een verdachte aan voor het steekincident op de Van Galenstraat. De 17-jarige inwoner van Zwolle zit vast voor onderzoek.

De politie kreeg zondagmiddag omstreeks 12.20 uur een melding van een steekincident. Daarbij raakte een 35-jarige inwoner van Zwolle zwaargewond. De verdachte was weggerend en was spoorloos. Direct na het incident startte de recherche een onderzoek. Zo werd er op de plek van het steekincident sporenonderzoek verricht en werden verschillende getuigen gehoord. Uit het onderzoek kwam de identiteit van de verdachte naar voren. Hij werd in de nacht van zondag op maandag op zijn woonadres aangehouden en is ingesloten voor onderzoek.

Politie zoekt getuigen van steekincident Van Galenstraat

Politie zoekt getuigen van steekincident Van Galenstraat

Zwolle – Op circa 12.20 uur kreeg de politie een melding van een steekincident aan de Van Galenstraat aan de rand van het park Weezenlanden.

Een man zou een conflict hebben gehad met een andere man en deze hebben gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. De dader is nog voortvluchtig. De politie heeft een onderzoek ingesteld en ondertussen al meerdere getuigen gesproken. De toedracht van het incident is nog niet helder. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die zij nog niet heeft gesproken.

Lees verder »

Tweede verdachte in onderzoek naar dood Zwollenaar in vrijheid gesteld

Tweede verdachte in onderzoek naar dood Zwollenaar in vrijheid gesteld

Zwolle – De 34-jarige man die door de politie op woensdag 12 september in IJsselmuiden is aangehouden, is op vrijdag 14 september heen gezonden.

De politie hield de man aan in het onderzoek naar de dood van een 38-jarige Zwollenaar van wie het stoffelijk overschot in februari in een woning aan de Van Zuylenware werd aangetroffen . De 34-jarige man blijft wel verdachte in de zaak. Bron: www.politie.nl