Politie stopt met onderzoek explosies Hanselaarmate Zwolle

Politie stopt met onderzoek explosies Hanselaarmate Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 26 februari werden buurtbewoners opgeschrikt door twee explosies in de Hanselaarmate. Vermoedelijk is er een verband tussen de explosies en het ophangen van een granaat bij een horecagelegenheid aan de Voorstraat op 10 oktober 2018. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) heeft de afgelopen maanden haar uiterste best gedaan om te achterhalen wie voor deze incidenten verantwoordelijk is of zijn. Dat heeft helaas niet tot een verdachte of verdachten geleid. Op dit moment zijn er geen aanknopingspunten waarmee het onderzoek kan worden voortgezet.

De afgelopen maanden heeft het onderzoeksteam forensisch onderzoek gedaan, getuigen, tipgevers en betrokkenen gehoord en camerabeelden veiliggesteld en bekeken. Er is meerdere keren de hulp van het publiek ingeroepen en er is zelfs een beloning van € 10.000 uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van (in ieder geval) de explosies bij de woning aan de Hanselaarmate. Er is uitgebreid onderzoek gedaan. Dat onderzoek heeft informatie opgeleverd, maar dat heeft niet geleid tot het oplossen van deze zaak. Met de informatie die de politie nu heeft kunnen ze niet verder met het onderzoek.

Lees verder »

Poging tot autodiefstal verijdeld door oplettende burger Stadshagen Zwolle

Poging tot autodiefstal verijdeld door oplettende burger Stadshagen Zwolle

Zwolle – In de nacht van zondag op maandag zijn er drie verdachten aangehouden in verband met poging diefstal van een personenauto in Stadshagen.

Naar aanleiding van verdacht gedrag bij een personenauto belt melder met 112. Door snel en goed optreden van de melder kond de politie naar de juiste locatie rijden. Aanrijdend werd duidelijk dat de verdachten wegreden in een personenauto.
Nadat agenten de personenauto tegen kwamen, ging deze er vandoor. Na een korte achtervolging kwam de personenauto tot stilstand waarna drie verdachten aangehouden konden worden.

Lees verder »

Eenzijdig motorongeval Zwartewaterallee Zwolle

Eenzijdig motorongeval Zwartewaterallee Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond heeft er een éénzijdig motorongeval plaatsgevonden op de Zwartewaterallee. De motorrijder heeft tijdens zijn val een verkeersbord geraakt. De bestuurder van de motor is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De politie heeft beide rijstroken afgezet, het verkeer werd omgeleid. De motor is met forse schade door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Politie Zwolle zoekt getuigen mishandeling aan de Katerdijk

Politie Zwolle zoekt getuigen mishandeling aan de Katerdijk

Zwolle – Op dinsdag 7 mei omstreeks 16:50 uur heeft er een mishandeling plaats gevonden aan de Katerdijk te Zwolle ter hoogte van de parkeergarage.

Hierbij is een medewerker van de Albert Heijn bezorgdienst mishandeld. De vermoedelijke daders zijn twee jongens in de leeftijd tussen 15 en 20 jaar oud. Zij waren beiden op de fiets en zijn weggefietst in de richting van de wijk Holtenbroek. Heeft u iets gezien of denkt u meer informatie te hebben omtrent de vermoedelijke daders, neemt u dan contact op met de politie Zwolle via 0900-8844, via een PB of via meld misdaad anoniem 0900-7000.

Politie zoekt getuigen van geweldsincident op Bevrijdingsdag in Sassenstraat

Politie zoekt getuigen van geweldsincident op Bevrijdingsdag in Sassenstraat

Zwolle – De politie in Zwolle is op zoek naar getuigen van een geweldsincident in de Sassenstraat op zondag 5 mei. Bij dat incident raakte een 25-jarige man uit Lelystad ernstig gewond. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. We zijn daarom op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of misschien beelden hebben van het incident.

Het geweldsincident ontstond omstreeks 18.30 uur ter hoogte van het Bethlehemkerkplein. Voor een horecagelegenheid hadden twee personen ruzie. Eén van hen viel daarbij op de grond. Korte tijd later ging de ruzie verder, waarbij de twee zich verplaatsten richting de kruising met de Nieuwe Markt. Daarbij werd geschopt en geslagen. De 25-jarige man kwam daarbij ten val. Na het incident bleek dat de man zwaargewond was geraakt. Hij was niet aanspreekbaar en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Agenten hielden ter plaatse een 21-jarige Zwollenaar aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling. De politie is een onderzoek gestart en is daarin onder andere op zoek naar getuigen.

Lees verder »

Auto te water in Zwolse gracht, man overlijdt

Auto te water in Zwolse gracht, man overlijdt

Zwolle – Woensdagochtend is een 57-jarige man uit Wolvega overleden nadat hij met zijn auto te water raakte op de Schuttevaerkade.

Even na 04:30 uur kwam de melding binnen van een voertuig dat ter water was geraakt. De bestuurder raakte door onbekende redenen ter hoogte van de kruising met de Pannenkoekendijk te water.

Lees verder »

'Relletjes' Voorstaat Zwolle

'Relletjes' Voorstaat Zwolle

Zwolle – Dinsdagochtend is er veel politie op de been in de Voorstraat. Er worden personen aangehouden, op afstand gehouden en een tazer is ingezet om een persoon uit te schakelen.

Het is 'slechts' spel. De politie en handhaving doet een oefening. De horecaondernemers van de Voorstaat werken mee. De oefening is een jaarlijks gebeuren om politie en horecapersoneel scherp te houden.

Lees verder »

Politie zoekt getuigen van brandstichting Berkumstraat

Politie zoekt getuigen van brandstichting Berkumstraat

Zwolle – De politie is een onderzoek gestart naar een woningbrand aan de Berkumstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag 30 maart. Mogelijk zijn er getuigen die iets verdachts hebben gezien. De politie roept hen op om zich te melden.

De melding van de brand kwam rond middernacht. Direct gingen hulpdiensten ter plaatse. De politie gaat ervan uit dat er sprake is van brandstichting en is een onderzoek begonnen. Daaruit moet blijken wat er precies is gebeurd. Er wordt sporenonderzoek gedaan in en bij de woning. Ook wordt een buurtonderzoek verricht.

Lees verder »

Politie onderzoekt explosies Hanselaarmate

Politie onderzoekt explosies Hanselaarmate

Zwolle – Dinsdagmorgen 26 februari hoorden bewoners van de Hanselaarmate rond 4.30 uur twee knallen. Vervolgens bleken er auto’s en woningen beschadigd te zijn. Vermoedelijk gaat het om twee handgranaten die zijn ontploft. Dat wordt op dit moment onderzocht. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de buurtbewoners zijn uiteraard heel erg geschrokken.
Gezien de plek van de explosies en de impact op de buurt neemt de politie dit hoog op. We doen er alles aan om zo snel mogelijk de dader of dader(s) te achterhalen. Op dit moment worden sporen veiliggesteld. Met een drone maken we foto’s van de omgeving. Onze wijkagenten gaan bij buurtbewoners langs om te vragen of zij vannacht of in de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien. Alle informatie is welkom.

Lees verder »

Politie onderzoekt dodelijke aanrijding

Politie onderzoekt dodelijke aanrijding

Zwolle – De politie is een onderzoek gestart na een ernstige aanrijding op zondag 27 januari op de Zwartewaterallee in Zwolle. Bij de aanrijding kwam een 69-jarige man uit Zwolle om het leven.
De aanrijding vond plaats omstreeks 00.45 uur op de kruising van de Zwartewaterallee en de Monteverdilaan. Een 27-jarige automobilist reed in de richting van de Blaloweg. De 69-jarige man liep op de kruising toen hij werd geschept door de auto. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht. Na het ongeval verrichtte de Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoek ter plaatse. Ook worden de verkeerslichten onderzocht.

Verdachte aangehouden voor diefstal Aldi Zwolle

Verdachte aangehouden voor diefstal Aldi Zwolle

Zwolle – Dinsdagochtend is een 22-jarige man uit Zwolle buiten heterdaad aangehouden. De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor een diefstal van sigaretten in de Aldi in Zwolle vorig jaar.
De man wordt ervan verdacht op 7 oktober vorig jaar een inbraak te hebben gepleegd bij de Adi aan de Rijnlaan in Zwolle. Een gelaagde ruit werd ingeslagen waardoor het alarm is afgegaan. De politie ging ter plaatse en deed onder andere sporenonderzoek. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de verdachte.

Traumaheli ingezet voor gewonde bij brand in verzorgingsflat

Traumaheli ingezet voor gewonde bij brand in verzorgingsflat

Zwolle – Zaterdagmiddag rond de klok van 15.00 uur heeft er een brand gewoed in een appartement van het verzorgingshuis aan de Nijenhuislaan te Stadshagen.
Bij de brand is één persoon gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Voor dit incident is een traumahelikopter ingezet en twee ambulances. Wat de exacte toedracht is en hoe ernstig de verwondingen van het slachtoffer zijn is op dit moment niet bekend.