Twee verdachten aangehouden in opsporingsonderzoek steekincident

Twee verdachten aangehouden in opsporingsonderzoek steekincident

Zwolle – In het onderzoek naar het steekincident op de van Galenstraat hebben agenten dinsdagmiddag 18 september twee inwoners van Dalfsen aangehouden. Een 21-jarige vrouw uit Dalfsen wordt er van verdacht dat zij een valse verklaring heeft afgelegd om de aanhouding van de vermoedelijke dader, een 24-jarige plaatsgenoot, te voorkomen.

Deze 24-jarige Dalfsenaar is dinsdag aangehouden op verdenking van poging doodslag. Een 17-jarige jongen die maandag is aangehouden lijkt onschuldig te zijn. Zondagmiddag raakte een 35-jarige inwoner zwaargewond tijdens het steekincident. Op basis van het onderzoek hielden agenten in de nacht van zondag op maandag een 17-jarige jongen aan. Hij werd ingesloten voor onderzoek. Uit het onderzoek kwam de identiteit van de twee verdachten uit Dalfsen naar voren. Zij zijn aangehouden. De Officier van Justitie heeft dinsdagmorgen besloten dat de 17-jarige jongen kon worden heengezonden.

Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving in Zwolle

Politie zoekt getuigen van gewelddadige beroving in Zwolle

Zwolle – De politie zoekt getuigen van een beroving tussen het Twistvlietpad en de Twistvlietbrug in de nacht van 16 op 17 september. Rond 5.00 uur werd een 18-jarige Zwollenaar met een mes gedwongen kostbare bezittingen af te geven.

In de vroege ochtend van maandag 17 september liep het slachtoffer op het Twistvlietpad toen hij een man zag staan, van wie hij dacht dat hij hulp nodig had. Dat dat niet het geval was, bleek direct daarna. De man trok een mes en dwong het slachtoffer zijn zakken leeg te maken en zijn tas af te geven. Daarna ging de man er, met onder meer de rugtas en telefoon van het slachtoffer, op een scooter vandoor.

Lees verder »

Politie houdt verdachte aan voor steekincident

Politie houdt verdachte aan voor steekincident

Zwolle – De politie in Zwolle hield op maandag 17 september een verdachte aan voor het steekincident op de Van Galenstraat. De 17-jarige inwoner van Zwolle zit vast voor onderzoek.

De politie kreeg zondagmiddag omstreeks 12.20 uur een melding van een steekincident. Daarbij raakte een 35-jarige inwoner van Zwolle zwaargewond. De verdachte was weggerend en was spoorloos. Direct na het incident startte de recherche een onderzoek. Zo werd er op de plek van het steekincident sporenonderzoek verricht en werden verschillende getuigen gehoord. Uit het onderzoek kwam de identiteit van de verdachte naar voren. Hij werd in de nacht van zondag op maandag op zijn woonadres aangehouden en is ingesloten voor onderzoek.

Politie zoekt getuigen van steekincident Van Galenstraat

Politie zoekt getuigen van steekincident Van Galenstraat

Zwolle – Op circa 12.20 uur kreeg de politie een melding van een steekincident aan de Van Galenstraat aan de rand van het park Weezenlanden.

Een man zou een conflict hebben gehad met een andere man en deze hebben gestoken en er daarna vandoor zijn gegaan. De dader is nog voortvluchtig. De politie heeft een onderzoek ingesteld en ondertussen al meerdere getuigen gesproken. De toedracht van het incident is nog niet helder. De politie komt daarom graag in contact met getuigen die zij nog niet heeft gesproken.

Lees verder »

Tweede verdachte in onderzoek naar dood Zwollenaar in vrijheid gesteld

Tweede verdachte in onderzoek naar dood Zwollenaar in vrijheid gesteld

Zwolle – De 34-jarige man die door de politie op woensdag 12 september in IJsselmuiden is aangehouden, is op vrijdag 14 september heen gezonden.

De politie hield de man aan in het onderzoek naar de dood van een 38-jarige Zwollenaar van wie het stoffelijk overschot in februari in een woning aan de Van Zuylenware werd aangetroffen . De 34-jarige man blijft wel verdachte in de zaak. Bron: www.politie.nl

Getuigen gezocht in verband met mogelijke brandstichting Seringenstraat

Getuigen gezocht in verband met mogelijke brandstichting Seringenstraat

Zwolle – De korte, felle brand die vanochtend rond 5 uur ontstond in een woning aan de Seringenstraat (Pierik) is mogelijk aangestoken. In de woning waren op dat moment twee volwassenen en twee jonge kinderen aanwezig. Zij konden ongedeerd de woning verlaten.

Ook de aanwezige huisdieren (een hond en drie katten) konden door de brandweer op tijd worden gered. De politie houdt ernstig rekening met brandstichting en roept eventuele getuigen op zich te melden. Iedereen die rond 5 uur in de omgeving verdachte personen en/of voertuigen heeft gezien wordt dringend verzocht om zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844

Schietincident aan de Boerendanserdijk in Zwolle

Schietincident aan de Boerendanserdijk in Zwolle

Zwolle – Update: Vooralsnog stelt de politie op www.politie.nl dat het nog niet zeker is of er geschoten is. Dit wordt onderzocht.
Zaterdagavond heeft er rond 18.45 uur een schietincident plaatsgevonden aan de Boerendanserdijk in Zwolle.

Bij het schietincident dat op het woonwagenkamp schijnt te zijn voorgevallen, zijn geen gewonden gevallen, zo meldt de politie op Twitter. De politie is een onderzoek gestart en heeft de omgeving afgezet met lint. De dader wordt gezocht, mede door middel van de politiehelikopter.

Getuigen ongeval Oldeneelallee gezocht

Getuigen ongeval Oldeneelallee gezocht

Zwolle – Op zaterdag 25 augustus 2018 omstreeks 22:15 uur heeft er op de Oldeneelallee te Zwolle, ter hoogte van de Commissarislaan, een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Hierbij is een van de partijen doorgereden. Naast dat dit gedrag niet gewenst is, is dit ook strafbaar volgens de Wegenverkeerswet. Gelukkig hebben de inzittenden van de grijze auto geen letsel opgelopen. Wel zijn zij erg geschrokken.

Op de plaats van het ongeval zijn door de politie stukken van de personenauto van de doorrijder aangetroffen. Dit heeft de politie kunnen herleiden naar een donkerblauwe personenauto. Het vermoeden is dat de auto, gezien de schade, in de omgeving (Zwolle Zuid) geparkeerd staat. Dit is echter niet met zekerheid te zeggen.

Lees verder »

Brandende objecten op kruispunt Zwolle

Brandende objecten op kruispunt Zwolle

Zwolle – Donderdagavond zijn er op de kruising Thomas a Kempisstraat, Bisschop Willebrandlaan brandende flesjes aangetroffen. Het gaat onder andere om een busje deodorant.

Buurtbewoners vertellen Weblog Zwolle eerst een doffe knal te hebben gehoord alvorens ze een brandende substantie aantroffen. De bewoners hebben de brand met brandblussers geblust. De brandweer is kort ter plaatse geweest.

Lees verder »

Steekincident tijdens stratenfestival Zwolle

Steekincident tijdens stratenfestival Zwolle

Zwolle – Bij een steekincident in een café in de Voorstraat in Zwolle zijn in de nacht van 17 op 18 augustus twee mannen gewond geraakt. De politie startte direct een onderzoek en hield drie verdachten aan. De verdachten, twee mannen van 55 en 34 jaar en een 41-jarige vrouw, zijn alle drie afkomstig uit Zwolle.

Rond 00.15 uur ontstond een vechtpartij in het café. Twee mannen van 43 en 44 jaar uit Zwolle werden hierbij neergestoken en met verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Het café werd gesloten en met hekken afgezet, zodat de politie onderzoek kon doen.

Lees verder »