Man aangehouden voor diefstal auto

Man aangehouden voor diefstal auto

Zwolle – Een 48-jarige man uit Zwolle is woensdagavond 18 september aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto eerder op de dag op de Van Hattumstraat in Zwolle.

De man nam rond 19.00 uur de auto weg terwijl de eigenaar bezig was met laden en lossen. Uit een eerste onderzoek bleek dat de man, nadat hij er met de auto vandoor was gegaan, op de Willemskade een bestelauto aanreed en vervolgens twee fietsers. Deze fietsers raakten licht gewond. De bestelauto raakte beschadigd. In beide gevallen reed de bestuurder door zonder zijn identiteit kenbaar te maken.

Lees verder »

Opnieuw aanhouding in onderzoek naar beroving Stadshagen

Opnieuw aanhouding in onderzoek naar beroving Stadshagen

Zwolle – Maandagochtend is een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar een beroving in Zwolle. Op 8 september werd een meisje beroofd en bedreigd met een vuurwapen. Vorige week dinsdag werd een eerste verdachte aangehouden, op vrijdag werd een twee jongen aangehouden.

De verdachten zijn drie tieners uit Zwolle. Om de privacy van de minderjarige jongens te beschermen, noemen we niet de precieze leeftijd. De drie worden verhoord over hun mogelijk rol bij de beroving. Het onderzoek van de recherche is nog in volle gang, daarom worden er nu geen verdere details gedeeld. Dat het onderzoek nog loopt betekent overigens ook dat meerdere aanhoudingen niet uitgesloten worden.

Lees verder »

Politie houdt jeugdige verdachte aan voor straatroof

Politie houdt jeugdige verdachte aan voor straatroof

Zwolle – Zondagavond 8 september werd een meisje overvallen door een groepje jongens. Eén van hen dreigde haar met een handvuurwapen. Na deze beroving fietsten ze er vandoor. Dit gebeurde op de splitsing Pottenbakkerstraat met de Hasselterdijk. De politie hield voor deze straatroof op 10 september een verdachte aan.

De beroving vond plaats rond de klok van 20.15 uur. Kort na het incident hebben meerdere politievoertuigen de omgeving afgezocht naar de daders en werd het slachtoffer opgevangen. De daders werden niet gevonden. Het meisje was begrijpelijk flink geschrokken.

Lees verder »

Burgernet: Twee jongetjes uit Assendorp vermist

Burgernet: Twee jongetjes uit Assendorp vermist

Zwolle – Sinds zaterdagavond worden er vanuit de omgeving van de Celestraat in Zwolle, twee jongetjes vermist. De politie heeft vanwege de vermissing een Burgernetactie gestart.

De twee jongetjes zijn lopend verdwenen. Ze zijn beiden tien jaar oud. Het eerste jongetje is behoorlijk stevig, heeft een blanke huid en draagt een grijze joggingbroek en een wit shirt met opdruk. Het tweede jongetje is ook blank, heeft een normaal postuur, heeft bruin haar en draagt een blauw shirt en een grijze joggingboek.

Lees verder »

Opsporing Verzocht: Bejaarde man voor tienduizenden euro’s opnieuw opgelicht

Opsporing Verzocht: Bejaarde man voor tienduizenden euro’s opnieuw opgelicht

Zwolle – Op vrijdagavond 31 mei 2019 krijgt een bewoner aan de Voorsterweg in Zwolle twee onbekende mannen over de vloer. Zij vertellen de man dat zij weten van de eerdere oplichting van de man en dat ze het nu goed komen maken.

De twee mannen gaan in de woning eerst met zijn laptop aan de haal en nemen hem daarna mee in hun auto om geld te pinnen. Ze rijden langs geldautomaten in Elburg, Kampen en Zwolle (Holtebroek) en brengen de man ’s nachts weer naar huis.

Lees verder »

Vrouw lastig gevallen door man, politie zoekt dader

Vrouw lastig gevallen door man, politie zoekt dader

Zwolle – Een 31-jarige vrouw uit Zwolle loopt dinsdagmiddag 20 augustus naar huis als zij ineens lastiggevallen wordt door een man.

Dat gebeurt op de Van Wevelinckhovenstraat op ongeveer 50 meter van het tankstation Firezone. Het gebeurde ongeveer tussen 14:30 en 15:00 uur. Het slachtoffer schreeuwde nog om hulp, maar de man ging er al snel vandoor.

Lees verder »

Persoon neergestoken, politie zoekt getuigen

Persoon neergestoken, politie zoekt getuigen

Zwolle – Afgelopen nacht, de nacht van maandag op dinsdag is er een persoon neergestoken op de kruising Burgemeester van Rooijensingen en Stationsweg.

De dader van deze steekpartij kon twee uur later worden aangehouden, maar de politie is nog wel op zoek naar getuigen van deze poging tot doodslag op deze persoon.

Lees verder »

Burgernet: Politie Zwolle zoekt man in de omgeving van Stationsweg

Burgernet: Politie Zwolle zoekt man in de omgeving van Stationsweg

Zwolle – De politie Zwolle is in de omgeving van de Stationsweg op zoek naar een lichtgetinte man. De man is ongeveer 1,80 meter lang, heeft een ontbloot bovenlijf, rastahaar met blonde lokken.

Vanwege deze zoektocht is Burgernet ingezet. De politie geeft aan de man niet zelf benaderen, maar de politie te waarschuwen via 112.

Update 01:02 uur: De politie heeft de man aangetroffen. Burgernetactie is afgesloten.

Mogelijke explosieven gevonden in achtergelaten auto na achtervolging

Mogelijke explosieven gevonden in achtergelaten auto na achtervolging

Zwolle – De A28 is afgelopen nacht afgesloten geweest als gevolg van een achtervolging. Bij die achtervolging sprong de bestuurder uit de auto en vluchtte. In de auto vonden agenten spullen die mogelijk explosief waren. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld en de spullen zijn meegenomen voor onderzoek.

Even voor 23.00 uur gisteravond zagen agenten bij Zwolle een zwarte Audi rijden met mogelijk gestolen kentekenplaten. De agenten gaven hem een stopteken, maar in plaats van te stoppen, ging hij er met hoge snelheid vandoor over de A28. Voor de afslag Nieuwleusen stopte de bestuurder, sprong uit de auto en rende de snelweg over een weiland in. Inmiddels was om versterking gevraagd en werd er door meerdere agenten en de helikopter naar de bestuurder gezocht. Die werd niet meer gevonden.

Lees verder »

Steekincident in de Borneostraat

Steekincident in de Borneostraat

Zwolle – Zaterdagavond rond 23.30 uur heeft de politie een melding gekregen van een steekpartij aan de Borneostraat.

Ter plaatse bleek het te gaan om een incident dat in een woning heeft plaatsgevonden. Er is een gewond persoon in een woning aangetroffen en door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aanwezige kinderen zijn elders ondergebracht. De politie doet onderzoek naar het incident en is op zoek naar het steekwapen. Het is niet bekend wie het slachtoffer is en hoe het met het slachtoffer is.