D66 Zwolle wil duidelijkheid over wifi tracking in Zwolse binnenstad

D66 Zwolle wil duidelijkheid over wifi tracking in Zwolse binnenstad

Zwolle – Bezoekers van de Zwolse binnenstad moeten ervan op aan kunnen dat ze in vrijheid kunnen winkelen in het centrum van de stad. D66 Zwolle vindt het daarom belangrijk dat het registreren van bezoekers om drukte of looppatronen vast te stellen op een verantwoorde manier gebeurt.

De Autoriteit Persoonsgegevens oordeelde onlangs dat dat in Enschede niet goed was gegaan en legde die gemeente daarom een torenhoge boete op. Omdat Zwolle ook gebruik maakte van hetzelfde bedrijf dat in Enschede bezoekers registreerde met behulp van wifi, wil D66 Zwolle van het college zekerheid dat mensen hier niet op een ongeoorloofde manier zijn gevolgd.

Lees verder »

PvdA viert, staat stil en herdenkt tijdens Dag van de Arbeid

PvdA viert, staat stil en herdenkt tijdens Dag van de Arbeid

Zwolle – Voor een fatsoenlijk loon, een vaste baan en meer bestaanszekerheid, daarvoor staat de Partij van de Arbeid stil op 1 mei, de dag van de arbeid.

De jaarlijkse 1 mei-viering vond plaats in kleine kring op begraafplaats Kranenburg. Bij de graven van Gerardus Horreüs de Haas en Helmig Jan van der Vegt werden bloemen gelegd. Fractievoorzitter Patty Wolthof, bestuursvoorzitter Anneke Speelman en bestuurslid Jonge Socialisten Overijssel Manasse Hop, spraken een speech uit die live te volgen was op Facebook. De groeiende tweedeling in de maatschappij stond hierbij centraal.

Lees verder »

Dag van de Arbeid 2021 in het teken van: bestaanszekerheid, minimumloon, laaggeletterdheid en corona

Dag van de Arbeid 2021 in het teken van: bestaanszekerheid, minimumloon, laaggeletterdheid en corona

Zwolle – Zaterdag 1 mei aanstaande viert Zwolle de Dag van de Arbeid. De Dag van de Arbeid in het teken van actuele thema’s: bestaanszekerheid, minimumloon, laaggeletterdheid en corona. Dit jaar in kleine kring vanwege de preventieve maatregelen rondom COVID 19 virus.

Fractievoorzitter Patty Wolthof en bestuurslid Jonge Socialisten Overijssel Manasse Hop spreken in kleine kring op 1 mei viering in Zwolle.

Lees verder »

PvdA Zwolle wil vaccinatiecampagne voor mensen die minder goed kunnen lezen en schrijven

PvdA Zwolle wil vaccinatiecampagne voor mensen die minder goed kunnen lezen en schrijven

Zwolle – Start een campagne zodat Zwollenaren die minder goed kunnen lezen en schrijven zich ook laten vaccineren tegen corona. Dat verzoek doet de PvdA aan het Zwolse college.

Corona laat niet alleen een gezondheidskloof zien, huisartsen signaleren ook een informatiekloof tussen arme en rijke wijken. De vaccinatiebereidheid onder mensen die laaggeletterd zijn of die vanwege een migratieachtergrond de Nederlandse taal niet machtig genoeg zijn, is zorgwekkend laag en moet worden verhoogd, zo vindt de PvdA Zwolle.

Lees verder »

Sharareh Azimi Nober beëdigd als raadslid VVD Zwolle

Sharareh Azimi Nober beëdigd als raadslid VVD Zwolle

Zwolle – Sharareh Azimi Nober (57) is maandag beëdigd als raadslid voor VVD Zwolle. Zij neemt de zetel over van Thom van Campen die naar de Tweede Kamer is gegaan.

Sharareh komt oorspronkelijk uit Iran en woont 32 jaar in Zwolle. Sharareh heeft twee dochters en is onlangs oma geworden van haar eerste kleinkind. Ze probeert het beste van de Nederlandse en Iranese cultuur aan hen door te geven. Zij heeft jarenlange ervaring in de kinderopvang en heeft een eigen horecazaak gehad.

Lees verder »

Zwolle wil sterke kwaliteiten combineren met hip aanbod

Zwolle wil sterke kwaliteiten combineren met hip aanbod

Zwolle – Zwolle wil een toeristisch aanbod waarin de sterke kwaliteiten van de stad worden gecombineerd met een vleugje ‘hip’. Een aanbod dat dichtbij, bereikbaar, betaalbaar en interessant is voor alle inwoners, bezoekers en ondernemers. Waarin het typisch Zwolse karakter wordt gecombineerd met experimenten en dit onderscheidend is en nog beter op de kaart wordt gezet in zowel binnen- als buitenland. Deze en andere uitgangspunten zijn te lezen in het Toeristisch Perspectief 2030. Een nieuwe toeristische visie die op verzoek van de gemeenteraad en samen met de stad is geschreven. Het geeft richting aan de toeristische keuzes en investeringen voor de komende jaren.

In Zwolle is het goed wonen, werken, ontmoeten en recreëren. Daarbij kunnen inwoners, bezoekers en ondernemers profiteren van een kwalitatief hoog toeristisch aanbod. Zwolle heeft een prachtige binnenstad, interessante historische bezienswaardigheden, vele culinaire hoogtepunten, een breed cultureel aanbod en mooie omliggende landschappen. Dit aanbod maakt het leven in onze stad aantrekkelijk, maar het zorgt ook voor economische groei, werkgelegenheid en het houdt de kwaliteit van voorzieningen in stand. Hier profiteren zowel inwoners als bezoekers van. De coronacrisis heeft nog maar eens aangetoond hoe belangrijk het is om ook in de nabije leefomgeving prettig te kunnen recreëren en ontspannen. Zwolle heeft dit allemaal! Daarom willen we deze unieke waarden ook voor de toekomst behouden.

Lees verder »

Nomineer jouw Conciërge van het Jaar

Nomineer jouw Conciërge van het Jaar

Zwolle – Op vrijdag 11 juni 2021 wordt de winnaar van de vijfde editie van de verkiezing ‘De Zwolse Conciërge van het Jaar’ bekendgemaakt. Met deze verkiezing laat D66 zien dat zij het onderwijsondersteunend personeel ziet als een belangrijke basis voor scholen.

“Kinderen en jongeren horen naar school te gaan in een veilige, inspirerende, stimulerende en schone omgeving. Conciërges zijn zeker in deze tijd daarbij onmisbaar!” Deze week ontvangen de Zwolse basis- en voortgezet onderwijsscholen een bericht waarin iedereen (scholieren, docenten, ouders, begeleiders en onderwijsbestuurders) hun conciërge kunnen nomineren.

Lees verder »

CDA Zwolle: “Heropen de terrassen!”

CDA Zwolle: “Heropen de terrassen!”

Zwolle – De fractie van CDA Zwolle sluit zich aan bij de oproep van de burgemeesters van de vier grote steden (Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam) én de voorzitter van het Veiligheidsberaad om de terrassen zo snel mogelijk te openen.

De Zwolse fractie is van mening dat het niet meer uit te leggen valt dat mensen wel op een kleedje in het park mogen zitten, maar niet op het terras in de Zwolse binnenstad.

Lees verder »

Regionale Kamerleden ‘met rugzak van Regio Zwolle op stap’

Regionale Kamerleden ‘met rugzak van Regio Zwolle op stap’

Zwolle – Vijf regionale Kamerleden legden vorige week de eed of belofte af tijdens de installatie van de Tweede Kamer.

Hilde Palland (CDA), Daniel Koerhuis (VVD), Chris Stoffer (SGP), Edgar Mulder (PVV) en Thom van Campen (VVD) kregen daarom daags na de beëdiging een rugzak cadeau van Regio Zwolle onder het motto ‘met een rugzak van Regio Zwolle op stap’. De inhoud van de tas bestaat uit een brief van regiovoorzitter Peter Snijders over de ambitie van de regio, aangevuld met regionale producten om van te genieten tijdens de paasdagen.

Lees verder »

GroenLinks vraagt om pilot alternatieve woningen in Zwolle

GroenLinks vraagt om pilot alternatieve woningen in Zwolle

Zwolle – Het is hard nodig dat starters en mensen met een andere woonbehoefte een kans krijgen op de huizenmarkt.

Bewoners van Zwolle hebben geregeld zelf ideeën om innovatief en goedkoop te kunnen bouwen, zoals met tiny houses, tiny boats of meergeneratiewoningen. Ook casco bouwen, dus een ‘kaal’ huis opleveren, kan voor veel mensen een aantrekkelijke, betaalbare optie zijn.

Lees verder »

“Erken het leed van Molukkers”

“Erken het leed van Molukkers”

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders vraagt met ‘warmte en genoegen’ aandacht bij het nieuwe kabinet voor de erkenning van het leed dat Molukkers is aangedaan. Zo reageerde hij op vragen van PvdA-fractievoorzitter Patty Wolthof in de raadsvergadering van maandag 29 maart.

Patty Wolthof stelde vragen omdat de PvdA uit gesprekken met leden van de Zwolse Molukse gemeenschap hoort dat erkenning van de Nederlandse regering veel voor hen zou betekenen. Daarnaast leeft in Zwolle de vraag of de gemeente wil onderzoeken een beschermde historische status te verlenen aan de begraafplaatsen van Molukse KNIL-militairen. Ook hier vroeg Wolthof hoe de burgemeester daartegenover staat. Hij zegde toe het overleg aan te gaan met de Molukse gemeenschap in Zwolle: “Ook in Zwolle is een belangrijke Molukse gemeenschap die ver teruggaat. Die geschiedenis zit nog steeds in de hoofden van de eerste, tweede en derde generaties. Erkenning is van groot belang. Ook om te laten zien dat de Nederlandse overheid die geschiedenis omarmt en daar aandacht en waardering voor zal hebben.”

Lees verder »

Monique Bakker nieuw burgerraadslid, Noëll Taravati zwaait af

Monique Bakker nieuw burgerraadslid, Noëll Taravati zwaait af

Zwolle – Monique Bakker is benoemd als burgerraadslid voor de VVD. Door burgemeester Peter Snijders werd zij maandag 29 maart officieel geïnstalleerd. Monique is geboren Zwollenaar, 34 jaar en woont in Zwolle Zuid.

In het dagelijks leven werkt Monique als jurist bij de rechtbank Overijssel. Namens de fractie gaat zijn het woord voeren op portefeuilles Onderwijs & Studentzaken, Armoede & Schulden en Gezondheid/GGD.

Lees verder »