Uitslag Poll “Sint Michaël in de nis van de Sassenpoort”

Zwolle – Nee, er viel niets te kiezen. Toch is de poll een leuk item om een beeld te krijgen van een eventueel stemgedrag of de mening van de Zwollenaar. In dit geval leuk, waarde heeft het echter niet. Het gemêleerde gezelschap bezoekers van Weblog Zwolle maakt dat de poll wel een ondersteunend item zou kunnen zijn in het proeven van de eventuele stemverhoudingen. Naast een peiling van het stemgedrag maakt de poll bij regelmaat de tongen los zoals interessante discussies onder de desbetreffende nieuwsartikelen laten zien.

De poll: "Sint Michaël in de nis van de Sassenpoort", heeft nu tien dagen op Weblog Zwolle gestaan. Er hebben in totaal 242 bezoekers hun stem uitgebracht. De traditionele klassieke vormgeving had met 179 stemmen de voorkeur van onze bezoekers met als tweede, met 40 stemmen, de moderne vormgeving. 23 bezoekers hadden geen mening. Als deze poll een goed beeld geeft van de verhoudingen in de stad Zwolle, dan is het duidelijk, dat de Blauwvinger in klassieke gebouwen het liefst een even zo klassieke aanpassing of aanvulling ziet. Het overgrote deel van de Zwollenaren is trots op zijn historie en is daar zeer zuinig op.

Wat denkt de Zwollenaar ervan? Zie de Poll!

Zwolle – Vrijdag 4 september jl heeft de Zwolse beeldend kunstenaar Jan Kees Lantermans illegaal in de nis boven de onderdoorgang van de Sassenpoort, aan de kant van het Van Nahuysplein, een modern en strak vormgegeven beeld van de stadspatroon Sint Michaël geplaatst.

watdenkje.jpg

In het Zwolse, is wederom de discussie op gang gebracht of deze moderne versie past in onze in neo-renaissance stijl gebouwde Sassenpoort uit het jaar 1406 of moet er een traditioneel en klassiek beeld van Sint Michaël worden geplaatst. Weblog Zwolle wil de mening peilen onder de Zwollenaren. U kunt rechtsboven in de advertentiekolom uw mening geven. Bent u voor deze moderne versie, bent u voor een traditionele klassieke oplossing of hebt u hierover geen mening. Wij horen het graag van u!

‘Moet Zwolle de lucht in of niet?’

Hoogbouw in Zwolle 

Wanneer er plannen in Zwolle dreigen aan te komen dat er een groot  / modern maar vooral hoog kantoorpand gaat komen, beginnen de discussies zoals gebruikelijk bijzonder snel op gang te komen. Partijen staan steevast lijnrecht tegenover elkaar, met de Vrienden van de Stadskern op de barricades.

 

Opvallende woorden voor het al dan wel of niet voor of tegen zijn is vaak: ‘Horizon vervuiling, laat Zwolle nou dat oude karakter behouden, we zien straks de Perperbus niet meer, dorps gezeur, Zwolle moet nu maar eens af van dat imago, hoger en mooier.’

Wat vinden onze lezers van hoogbouw in Zwolle:

Moeten we maar eens af van dat eeuwige dorpse karakter die de stad nog steeds kenmerkt en gaan we voor hoog en modern, of blijven we liever een klein en bescheiden stadje waar je vooral niet te gek, of hoog mag doen? 

U mag stemmen via de Poll en reageren via deze log!