Berkum naar onbekend Zuidvogels

Berkum naar onbekend Zuidvogels

Zwolle – Berkum reist zaterdag af naar Huizen om daar tegen Zuidvogels de laatste wedstrijd vóór de winterstop te spelen. De Zwollenaren treffen daarmee opnieuw een tot nu toe onbekende tegenstander, die net als Berkum de punten hard nodig heeft.
“We zullen uit het dipje van de laatste tijd moeten komen,” beseft Berkum-spits Johnsen Bacuna. “De wedstrijden vallen de laatste weken niet meer onze kant op, maar we creëren nog steeds kansen en we gaan er alles aan doen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.”

Zuidvogels werd vorig seizoen derde in de westelijke 1e Klasse A maar promoveerde via de nacompetitie naar de Hoofdklasse B, door Flevo Boys Emmeloord twee keer te kloppen. Daarmee kwam er voor de ploeg van trainer Juan Fernandez Coto een eind aan een verblijf van liefst 16 jaar in de eerste klasse! Een stapje hoger verliep het aanvankelijk redelijk voor Zuidvogels, dat lang meedraaide in de middenmoot. Daarna kwam de klad er echter in, want de Huizense ploeg pakte in de laatste vijf duels slechts één punt. Die remise werd twee weken geleden geboekt toen het op eigen terrein 3-3 werd tegen Eemdijk, in een wedstrijd die qua scoreverloop alle kanten opvloog. Zuidvogels kwam al vroeg op achterstand en toen Richard Gooijer vlak voor rust met een eigen doelpunt voor 0-2 zorgde werd het zorgelijk voor de thuisclub. Na 70 minuten kwam Zuidvogels echter binnen 13 minuten op een 3-2 voorsprong en leek de zege in zicht. De teleurstelling was dan ook groot bij de ploeg van coach Fernandez Coto toen Eemdijk twee minuten voor tijd met een wat gelukkige goal alsnog langszij kwam. Zuidvogels staat daarmee op een 13e plek in de Hoofdklasse B en zit dus in de gevarenzone.

Lees verder »

Travelbags/HV Zwolle handbalvrouwen vecht zich langs Gastvrij/Wijhe ‘92

Travelbags/HV Zwolle handbalvrouwen vecht zich langs Gastvrij/Wijhe ‘92

Zwolle – Afgelopen zondag 10 december klonk om 11.00 uur het eerste fluitsignaal in de koude sporthal van Wijhe voor de wedstrijd Gastvrij/Wijhe '92 DS2 – Travelbags/HV Zwolle DS1. Het duurde even voordat de dames van Zwolle waren warmgedraaid, want Wijhe kwam al vrij snel op een voorsprong van 2 punten. Gelukkig had Zwolle daar een antwoord op en bracht de stand weer op gelijke hoogte. Beide ploegen waren het eerste kwartier aan elkaar gewaagd (8-8), maar Travelbags/HV Zwolle DS1 wist de wedstrijd te kantelen en ging met een kleine voorsprong de rust in (11-14). 

In de tweede helft begon Travelbags/HV Zwolle DS1 erg sterk in de dekking, waardoor Wijhe lastig tot scoren kwam. Toch wisten de dames van Zwolle de voorsprong niet verder uit te bouwen dan 5 punten. Er werden onnodige tijdstraffen opgelopen en Wijhe strafte de slordigheden van Zwolle goed af. Wijhe wist het verschil zelfs nog iets kleiner te maken, maar de overwinning werd door Travelbags/HV Zwolle DS1 niet meer uit handen gegeven. Hoogtepunt van de wedstrijd was de rentree van Sharmaine Oerbekke. Zij kwam, na een lange blessure periode, onder luid applaus het veld in en maakte haar eerste minuten.

Dames 1 wil alle supporters bedanken voor hun aanwezigheid. Het was een zwaarbevochten wedstrijd, maar ook tijdens de winterse dagen neemt Travelbags/HV Zwolle DS1 de punten weer mee naar huis. Aankomende zaterdag 16 december om 19.15 uur staat de kraker tegen Auto Service/Haarle DS1 op het programma en Dames 1 hoopt jullie dan allen weer te zien.

 

Korfballers Sparta fileren hekkensluiter Sporting Trigon

Korfballers Sparta fileren hekkensluiter Sporting Trigon

Zwolle – De korfballers van Sparta zijn aan een zeer sterke serie bezig. In eigen huis werd rodelantaarndrager Sporting Trigon met ferme cijfers verslagen, 35-26. Sparta, dat zelf van die laatste plaats wil wegblijven, vindt zich door de zege terug op een mooie derde plaats na vijf wedstrijden. Maar de verschillen in de poule zijn klein en er wordt elke wedstrijd bijzonder strak verdedigd. Zo scoorde de ploeg uit Stadshagen in de eerste vier wedstrijden nog niet meer dan 23 treffers.

Tegen Sporting werd er wel aan de lopende band gescoord. In de openingsfase kregen geen van beide partijen grip op elkaars aanvalsspel, maar na een kwartier sloeg Sparta het beslissende gaatje met Pim Steenbergen en René Compayen in de hoofdrol.

Lees verder »

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle toch goede partij neergezet tegen DFS Arnhem

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle toch goede partij neergezet tegen DFS Arnhem

Zwolle – Op de winterse zaterdagmiddag van 9 december vertrokken de heren van Travelbags/HV Zwolle voorzichtig en goed voorbereid veilig richting Arnhem, waar veel sneeuw was gevallen. Met winterbanden, sneeuwkettingen, dekens en goede moed paraat gingen ze op pad. Gezamenlijk vertrekken was lastig vanwege werk van verschillende heren en het ophalen van de broodnodige invallers uit alle hoeken van het land! Gelukkig mocht dat de pret niet drukken, want aangekomen in Arnhem bleken de neuzen dezelfde kant op te staan en ook de goede.

Bij het warmlopen in de mooie zaal van DFS bleek dat de tegenstander over fris en jong personeel beschikte. Hierdoor werden de mannen geïnstrueerd op het vlot terug verdedigen. Dit bleek niet verkeerd ingeschat, want het tempo van DFS lag hoog. De mannen van Travelbags konden het goed bijbenen en de score liep gelijk op. Al na enkele minuten bleek dat de heren van Zwolle last hadden van de hars, die aan de bal zat. Er werd veel op knieën en enkels aangespeeld en het afronden op doel leverde ook bijzondere doelpunten en missers op! De frustratie begon hierdoor tegen het eind van de eerste helft dan ook flink op te lopen. De schade bleef beperkt tot 12-9.

Lees verder »

Inschrijving Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal 2017 bijna gesloten!

Inschrijving Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal 2017 bijna gesloten!

Zwolle – Op donderdag 28 en vrijdag 29 december 2017 organiseren zaalvoetbalvereniging WRZV en SportService Zwolle alweer voor de vijfde keer het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal. Dit lustrumjaar mikken de organisatoren weer op ruim 600 deelnemers.

De organisatie laat jaarlijks laat zien dat het toernooi nog altijd groeiende is en zeer in trek bij jongeren tussen de 10 en 18 jaar uit Zwolle en nabije omgeving. Tijdens de vorige editie deden zelfs twee teams uit Antwerpen (België) mee. Inschrijven kan alleen nog dit weekend, dus teams moeten er snel bij zijn. Het Zwols Jeugdkampioenschap zaalvoetbal is inmiddels een begrip in de kerstvakantie. Het toernooi is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat veel bekendheid geniet in Zwolle en de regio. Op donderdag 28 december gaan jongeren van 10 tot en met 12 jaar en de 17-18 jarigen de strijd met elkaar aan. Op vrijdag 29 december is het de beurt aan de 13- en 14 jarigen en vervolgens wordt er gespeeld in de leeftijdscategorie 15 – 16 jaar.
Voor de jongste leeftijdscategorie zit het toernooi al bijna vol.

Lees verder »

Winter Games vervangende format voor Sport Gala

Winter Games vervangende format voor Sport Gala

Zwolle – ‘Winter Games’ is maandag 19 februari 2018 het toepasselijke thema tijdens de Sportmeeting Zwolle, georganiseerd door Stichting Sportief Zwolle in samenwerking met Ondernemersteam Regio Zwolle en Landstede. Deze sportieve netwerkbijeenkomst bestaat uit een inspirerend gedeelte, een feestelijk onderdeel, een gezonde brunch en via het grote scherm is live de 500 meter schaatsen van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang te volgen.

Sportief Zwolle organiseert deze netwerkbijeenkomst voor ondernemers uit de regio Zwolle in samenwerking met Ondernemersteam Regio Zwolle en Landstede, twee organisaties waarbij sport hoog in het vaandel staat. Zo gelooft Ondernemersteam Regio Zwolle dat (top)sporters een positieve invloed hebben op economie, innovatie, gezondheid en sociale cohesie. En binnen het profiel van onderwijsorganisatie Landstede neemt gezondheid(szorg) en sport een belangrijke plaats in. Bovendien is het Landstede Sportcentrum een inspirerende locatie voor de Sportmeeting Zwolle, die maandag 19 februari om 9.00 uur door wethouder René de Heer wordt geopend.

Lees verder »

Het eerste Zwolse sportcafé

Het eerste Zwolse sportcafé

Zwolle – Op woensdagavond 20 december 2017 vindt het eerste Sportcafé Zwolle plaats, dat wordt georganiseerd door SportService Zwolle. Het sportcafé vindt plaats bij Stadcafé Het Refter en start om 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom, van sportbestuurders, mensen uit de politiek en die betrokken zijn bij sportinitiatieven tot sportminded inwoners. In het sportcafé vindt een centrale tafeldiscussie plaats onder leiding van presentator Jakko Slot. Voor de tafeldiscussies sluiten prominente gasten uit de stad aan, actief in het werkveld (top)sport, zorg, welzijn, onderwijs en de politiek. De gasten aan tafel gaan in gesprek over het thema ‘Initiatieven in de stad’, denk aan: van clubhuis naar buurthuis en de fusie tussen verenigingen. De tweede tafeldiscussie gaat over het thema ‘De vitale sportvereniging’, vragen die centraal staan zijn: wat is een vitale sportvereniging en welke maatschappelijke rol heeft de sportvereniging? En als afsluiting gaan zowel het werkveld als de politiek in gesprek over het thema ‘De toekomst van de sport in Zwolle’.

Lees verder »

Berkum naar opgekrabbeld NSC Nijkerk

Berkum naar opgekrabbeld NSC Nijkerk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij NSC Nijkerk, een tegenstander die zwak startte maar de laatste weken aardig is opgeveerd. Dat betekent dat de Zwollenaren, die al een poosje stroef draaien, een lastige klus krijgen om de vorm weer te pakken te krijgen. “De laatste weken loopt het bij ons wat stroever, maar het hele team werkt er hard voor. Als we weer een doelpunt maken, en daar hikken we al een poosje tegen aan, dan gaat het weer lopen,” verwacht Berkum-keeper Dominic van Hoof. “We moeten ons écht zorgen maken als we geen kansen meer creëren, maar dat is nog steeds niet het geval. Er zit zelfs weer een stijgende lijn in bij ons.” 

Lees verder »

Zwols korfbaltalent Déanne de Lange is geselecteerd voor Korfbal Challenge

Zwols korfbaltalent Déanne de Lange is geselecteerd voor Korfbal Challenge

Zwolle – Déanne de Lange van korfbalvereniging Sparta heeft zich vorig jaar in de kijker gespeeld van de regionale selectiescouts. Inmiddels speelt ze in Oost U19. Afgelopen maandag speelde dit team een oefenwedstrijd tegen de internationals van Suriname. Déanne: "We speelden met 9 dames en 9 heren, die verdeeld waren in team A en B. We speelden 3x 20 minuten. Team A bracht de stand op 7-4. Ik mocht met team B het veld betreden en we kwamen op een voorsprong van 14-12. Maar Suriname kwam in het 3e deel tegen team A terug en won met 18-19!"

Na de wedstrijd gingen de talenten van U19 met het team van de Surinaamse internationals op de foto. Déanne staat naast de scheidsrechter.

Lees verder »

Wielrenster Anna van der Breggen genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar

Wielrenster Anna van der Breggen genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar

Zwolle – De Zwolse wielrenster Anna van der Breggen maakt kans om de titel Sportvrouw van het Jaar te winnen. Zij is samen met atlete Dafne Schippers en zeilster Marit Bouwmeester genomineerd in deze categorie. Dat heeft het NOC*NSF bekend gemaakt. Het gala zal op 19 december in de RAI in Amsterdam worden gehouden. Tijdens dit gala zal de winnaar bekend worden gemaakt van de zogenoemde bronzen Jaap Eden.

Anna van der Breggen pakte in het voorjaar nog de winst in onder andere de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Daarnaast won ze voor de tweede keer de Giro Rosa, de Giro d’Italia voor vrouwen. Tijdens het WK in Bergen behaalde ze twee keer zilver, zowel op de ploegtijdrit als op de individuele tijdrit. En tijdens het EK in Herning veroverde ze brons bij de individuele race tegen de klok.

Lees verder »