Korfballers Sparta nog één stap verwijderd van hoofdklasse

Korfballers Sparta nog één stap verwijderd van hoofdklasse

Zwolle – De hoofdklasse is binnen handbereik voor het eerste van Sparta Zwolle. Ook AVO uit Assen werd aan de zegekar gebonden. De reuzendoder, die eerder concurrenten als OWK en NIC punten had afgesnoept, was voor een Sparta in the flow toch een maatje te klein.

Na een spannende eerste helft met als ruststand 13-14 in Spartaans voordeel werd de wedstrijd in de tweede helft op klasse en karakter beslist. De Spartanen lieten zich dit keer niet uit het veld slaan in een uitwedstrijd. Het team bleef rustig door scoren waar de productie van AVO een periode stokte. Zo werd via een verschil van maximaal 8 doelpunten de eindstand van 22-28 bereikt.

Lees verder »

ZV 44 pakt opnieuw kampioenstitel

ZV 44 pakt opnieuw kampioenstitel

Zwolle – Het competitieteam van ZV 44 is zaterdag 23 maart 2019 voor het vierde jaar op rij kampioen geworden in de Nationale  zwemcompetitie. Daarmee promoveert ZV 44 volgend seizoen naar de landelijke B-competitie.

De zwemcompetitie bestaat uit vier ronden. Al na de eerste wedstrijd wist ZV 44 de koppositie in te nemen en deze werd het gehele seizoen niet meer afgestaan. De vierde en laatste competitiewedstrijd werd in thuisbad De Vrolijkheid gezwommen. Hier werd wederom duidelijk dat het team van ZV 44 ook dit seizoen weer oppermachtig was. Met een eindstand van 18189,84 punten lieten de zwemmers de nummer twee in de C4-klasse ruim 1130 punten achter zich.De C-competitie is onderverdeeld in vier klassen waarin landelijk 37 verenigingen de strijd met elkaar zijn aangegaan. De dit seizoen geleverde sportieve prestatie van de Zwolse zwemmers was ook nog eens goed voor een stevige eerste plaats overall

Lees verder »

Berkum afgedroogd door Excelsior

Berkum afgedroogd door Excelsior

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 2-4 verloren van kampioenskandidaat Excelsior ’31, waarbij de Zwollenaren vóór rust volledig werden onttakeld. In de tweede helft kwam Berkum wel wat terug maar veel te laat om Excelsior nog in problemen te brengen.

“We hadden geen grip, geen controle. We kwamen in de eerste helft niet in het duel en dat had veel te maken met de snelheid van Excelsior. Na rust maakten we er nog wat van maar onze eerste tegengoal bleef te lang uit,” constateerde Berkum-trainer Raymond Schuurman. Coach Peter Wesselink van Excelsior zag dat zijn ploeg vóór rust oppermachtig was. “We creëerden toen een overtal op het middenveld, dat deden we goed, en toen we al na zes minuten op 0-2 kwamen zaten we op rozen.”

Lees verder »

Berkum ontvangt titelkandidaat Excelsior

Berkum ontvangt titelkandidaat Excelsior

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Excelsior ’31 en krijgt dus voor de tweede achtereenvolgende week een ‘troonpretendent’ in de Hoofdklasse B voor de kiezen. De Tukkers hebben nog een reële kans op de titel, maar treffen in Berkum een opponent die de laatste tijd aardig is opgeveerd.

“De afgelopen weken zijn we voor elkaar door het vuur gegaan en als we dat blijven doen hebben we zeker een kans om van Excelsior te winnen,” verwacht Berkum-middenvelder Hoeseb Yakob. “Doordat we als team echt voor elkaar werken boeken we resultaten, die lijn moeten we zaterdag doortrekken.”

Lees verder »

Korfballers Sparta weer een stap dichter bij hoofdklasse

Korfballers Sparta weer een stap dichter bij hoofdklasse

Zwolle – In de Windesheim-hal was er afgelopen zaterdag een bescheiden feestje. Sparta speelde een prima wedstrijd en won met 30-19 van De Hoeve. Sparta miste twee basisspelers, maar was ondanks dat overduidelijk de betere ploeg.

De Hoeve, waar uit nog tegen gelijk werd gespeeld, werd snel op een achterstand van 4 doelpunten gezet. Een korte opleving van de noorderlingen maakte de wedstrijd even spannend, maar met de rust was het alweer 15-11. Na de pauze kwam De Hoeve nog een keer terug in de wedstrijd, maar daarna bouwde Sparta de voorsprong gestaag uit. Toen die eenmaal 8 doelpunten bedroeg, werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Lees verder »

DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid: bij velen vaste prik op de hardloopkalender

DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid: bij velen vaste prik op de hardloopkalender

Zwolle – Op 13 april a.s. gaat de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid voor de 9e keer van start. In die 9 jaar heeft het hardloopevenement een vaste plaats veroverd op de verschillende hardloopkalenders. Het evenement biedt voor alle lopers een uitdaging en is daarmee geliefd bij verschillende doelgroepen: van jong tot oud en van wedstrijdlopers tot recreanten. Het nieuwe parcours van vorig jaar is een succes gebleken en wordt dit jaar dan ook geprolongeerd.

De organisatie van de DSM 10 Mijl van Zwolle-Zuid is zeer tevreden met het nieuwe parcours, maar zij is kritisch: het kan altijd beter! Zij hebben goed geluisterd naar de feedback van de deelnemers en hebben een paar zaken aangepast. Vanzelfsprekend blijven de routes hetzelfde als vorig jaar, die zijn heel positief ontvangen. Wel wordt de ‘gekke lus’ aan het einde van de IJsseldijk uit het parcours van de 10 EM gehaald. Daarnaast is er één locatie voor de start en voor de finish, in tegenstelling tot andere jaren waar er een aparte start en finishplek was. Tevens worden de routes nog beter aangeduid op verzoek van de deelnemers en worden er vlaggen met kilometer aanduiding geplaatst door de organisatie.

Lees verder »

WVF opnieuw winnaar in IJsselderby tegen Dosk

WVF opnieuw winnaar in IJsselderby tegen Dosk

Zwolle – Nadat WVF eerder dit seizoen als winnaar van de IJsselderby in Kampen van het veld stapte, stond vandaag de return in Westenholte op het programma. In een wedstrijd die bol stond van emoties en strijd stapte de ploeg uit Westenholte opnieuw als winnaar van het veld. En ook nu was de overwinning voor de ploeg uit Westenholte meer dan verdiend. Bovendien bracht het de spanning bovenin terug.

WVF zette de gasten uit Kampen al vroeg onder druk en kwam al in de 9e minuut op voorsprong. Hessel Berends zette vanaf rechts een versnelling in en leverde een perfecte voorzet af die afgerond werd door Max Goudbeek 1-0. Ook na deze voorsprong bleef WVF de aanval zoeken en bleef het gevaarlijk, vooral via de balvaste en sterk spelende Jabir Mazouz. Dit leverde ook kansen op, zo kreeg Martijn Ruijsch uit weer een voorzet vanaf de zijkant de bal plots voor zijn voeten, maar helaas sprong de bal te ver van zijn voet om de score verder op te voeren. Even later legde Martijn Ruijsch de bal, nadat hij zelf niet kon uithalen, terug op Jabir Mazouz maar diens schot was niet krachtig genoeg. De gasten uit Kampen waggelden in deze periode als “Poelenten” over het veld en konden niet meer doen dan hun tegenstanders omver lopen en konden daarin ongestoord hun gang gaan, want ze werden niet of nauwelijks teruggefloten vanmiddag. Hessel Berends, die een aantal keren zijn directe tegenstander Vespignani dolde, werd bijna murw gebeukt zonder dat er gefloten werd voor de nodige overtredingen. Max goudbeek werd teruggefloten voor buitenspel na een schitterende pass van Jabir Mazouz. DOSK bracht aanvallend in deze eerste helft vrijwel niets. Vlak voor rust kreeg Martijn Ruijsch nog een mogelijkheid na een pass van Paul van Dijk, maar diens uithaal werd net op tijd voorkomen door Barneveld. Zo ging WVF met een verdiende voorsprong de rust in.

Lees verder »

Berkum nét niet langs ACV

Berkum nét niet langs ACV

Zwolle – Berkum leek bij ACV lang op weg om de Assenaren de tweede thuisnederlaag van dit seizoen te bezorgen, maar moest diep in de extra tijd alsnog genoegen nemen met een 1-1 remise.

“Als je in blessuretijd nog voor staat is dit een beetje zuur. Maar ACV heeft ook veel kansen laten liggen én een penalty gemist, dus ik kan niet ontevreden zijn. Iedereen bij ons heeft er hard voor gewerkt,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast.

Lees verder »

Berkum naar ijzersterk ACV

Berkum naar ijzersterk ACV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij ACV, dat vooral thuis ijzersterk is. De Assenaren, nummer drie op de ranglijst van de Hoofdklasse B, verloren hun allereerste thuisduel in september maar bleven daarna het héle seizoen ongeslagen in eigen huis. “ACV is de favoriet, maar wij zitten de laatste weken in een goede flow en als we met honderd procent inzet voor elkaar willen werken kunnen we daar een resultaat halen,” verwacht Berkum-spits Michel van Aggele. “En het wordt nu ook wel eens tijd dat ze bij ACV tegen een tweede thuisnederlaag aanlopen….”
ACV pakte dit seizoen direct een prijs doordat de ploeg van trainer Fred de Boer de eerste periodetitel greep. Daarna bleken de Drenten echter ‘buiten de deur’ toch af en toe kwetsbaar. Ook twee weken geleden ging ACV met lege handen naar huis, al was de 2-1 nederlaag, na een penalty tegen in de laatste minuut, bij koploper Staphorst natuurlijk geen schande. Vorige week blameerde de Assenaren zich echter toen ze door tweedeklasser BCV uit het toernooi om de Districtsbeker Noord werden geknikkerd. ACV nam met grote regelmaat het vijandelijke doel onder vuur maar kwam pas een kwartier voor tijd op 0-1 door Guus de Vries. Toen BCV een minuut later alweer langszij kwam was Leiden in last voor ACV, waar toen alles mis liep. Dat was ook het geval in de beslissende penaltyserie, waarin Robert Talens namens ACV op de paal schoot en ploeggenoot Nande Wielink de lat raakte. BCV nam de strafschoppen wél goed en plaatste zich zo verrassend voor de kwartfinale.

Lees verder »

Travelbags/HV Zwolle handbaldames

Travelbags/HV Zwolle handbaldames

Zwolle – Zaterdag 9 maart 2019 stond de wedstrijd Wesepe DS1 – Travelbags/HV Zwolle DS1 op het programma. Wesepe stond op plek nummer 7 en onze dames op plek 6, om een gat van 3 punten te maken moesten de dames deze wedstrijd winnen.
Het fluitsignaal ging om 19.00 uur. De wedstrijd ging vanaf het begin redelijk gelijk op, de dames van Wesepe maakte het eerste doelpunt via de cirkel. De dekking van Zwolle stond nog niet sterk genoeg en het terugverdedigen moest nog sneller. Bij een 7-4 achterstand begon het bij Zwolle te lopen, er kwamen snelle aanvallen, de dekking stond sterk en er werd 7 keer achter elkaar gescoord. Hierdoor wist Zwolle de stand om te draaien naar 7-11. De dames waren positief en werkten hard als een team. Met een stand van 11-13 was het rust.

Lees verder »

Hoofdtrainer Pullen langer bij korfbalclub Sparta Zwolle

Hoofdtrainer Pullen langer bij korfbalclub Sparta Zwolle

Zwolle – Henco Pullen, de hoofdtrainer van de Zwolse korfballers van Sparta, verlengt zijn contract voor in ieder geval één jaar en met een optie op een tweede jaar. De trotse koploper in de landelijke overgangsklasse heeft daarmee de gewenste trainersstaf voor volgend seizoen rond, want alle selectietrainers zullen ook volgend jaar actief zijn bij de Zwollenaren.
Al sinds december waren de beleidsmakers van Sparta in gesprek met de 37-jarige korfbaltrainer. Pullen, die aan zijn derde seizoen bezig is, heeft goed nagedacht over zijn beslissing en besloot te blijven omdat hij ziet dat Sparta in een ontwikkeling zit die hem aanstaat en omdat de klik met de spelersgroep en de collega-trainers heel goed is.

Lees verder »

Winnaars NK Squash in Zwolle zijn bekend

Winnaars NK Squash in Zwolle zijn bekend

Zwolle – Afgelopen weekend stond het Squash Cardiofitcentrum in Zwolle volledig in het teken van het Nederlands Kampioenschap Squash voor jeugd. Thijs Roukens (J23), Fleur Maas (M23), Rowan Damming (J17), Lianka Radzyminski( M17), Victor Santos De Freitas( J13), Elcke Mols (M13) mogen zich Nederlands Kampioen 2019 noemen.
 
De Zwolse Tjeu Dubbeldam wist de derde plaats te pakken in de categorie onder 23 jaar.De grootste squashtalenten verzamelden zich afgelopen weekend in de Hanzestad om te strijden voor de felbegeerde titel in de categorieën onder 13, 17 en 23 jaar. De jongste deelnemer is slechts acht jaar oud en de winnares onder 13 jaar, Elcke Mols slechts 9 jaar., Dagmar Vermeulen en tevens coach/trainer in Zwolle blikt terug op een prachtig NK: "het NK liep zeer gemoedelijk. Het is prachtig om te zien dat er een zeer talentvolle generatie klaarstaat om het squashen in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Zwolle mag ook onwijs trots zijn op de derde plaats van Tjeu Dubbeldam onder 23 jaar", aldus Vermeulen.

Lees verder »