SportService Zwolle neemt nieuwe coronamaatregelen serieus

SportService Zwolle neemt nieuwe coronamaatregelen serieus

Zwolle – Het kabinet heeft afgelopen vrijdag nieuwe maatregelen met betrekking tot het coronavirus aangekondigd. Er kan na 17.00 uur niet meer gesport worden, uitgezonderd de landelijke topsport.

SportService Zwolle neemt de maatregelen serieus en doet er alles aan om inwoners van Zwolle en omliggende regio, sportverenigingen en sportaanbieders te helpen met het volgen van deze nieuwe maatregelen. “We zijn er voor sportend Zwolle en regio. Als er vragen zijn beantwoorden we die graag zodat we er met elkaar voor kunnen zorgen veilig te sporten,” vertelt directeur-bestuurder Jolanda van der Veer, SportService Zwolle.

Lees verder »

PEC Zwolle laat zege liggen

PEC Zwolle laat zege liggen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond zichzelf een slechte dienst bewezen. In een matige wedstrijd van beide kanten kreeg het zelf vlak voor rust en een kwartier na de thee de beste kansen om te scoren.

Een gemiste strafschop van Daishawn Redan zorgde er mede voor dat PEC Zwolle niet drie, maar slechts één punt overhield aan het treffen met RKC Waalwijk: 0-0. PEC Zwolle, met Siemen Voet en Eliano Reijnders in de basis, begon sterk aan de eerste helft begon en pinde RKC Waalwijk vast op eigen helft, zonder overigens tot kansen te komen.

Lees verder »

Berkum werkt zich in de nesten bij DETO

Berkum werkt zich in de nesten bij DETO

Zwolle – Berkum heeft bij DETO Twenterand met 4-2 verloren in een wedstrijd waarin de Zwollenaren heel wat kansen creëerden, maar zichzelf door aanvallende onmacht en defensieve fouten flink in de nesten werkten.

Pas in de slotfase redde Berkum de eer via twee strafschoppen, maar dat was slechts een heel schrale troost. “Dit is heel zuur. We hebben verdedigend steken laten vallen maar wat hebben we een kansen gehad. In de tweede helft kwam DETO er nauwelijks nog door,” stelde een zwaar teleurgestelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Voorbeschouwing PEC Zwolle – RKC

Zwolle – PEC Zwolle speelt zaterdagavond om 20.00 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Zonder de support van de eigen aanhang zullen de Blauwvingers alles in het werk moeten stellen om drie punten te veroveren en niet nog verder achterop te geraken.

PEC Zwolle staat er slecht voor, dat is duidelijk. Met vier punten is het gat met de veilige plaatsen de voorbije weken groter geworden en ook afgelopen weekend lukte het niet om dat gat te verkleinen, al was dat op voorhand al een lastig karwei. In De Kuip boekte PEC Zwolle tegen Feyenoord in de voorbije jaren slechts eenmaal een succesje.

Lees verder »

Voorbeschouwing Berkum tegen DETO

Voorbeschouwing Berkum tegen DETO

Zwolle – Berkum speelt zaterdag, als de competitie niet opnieuw door afgelastingen overhoop wordt gegooid, uit bij DETO Twenterand. De Tukkers draaien dit seizoen goed mee en staan nu in de middenmoot van de Hoofdklasse B, al zijn de onderlinge verschillen tussen de ploegen qua puntenaantallen nog steeds heel gering.

“Bij DETO is het altijd lastig, op een zwaar veld, maar er zit daar nu ook goed voetbal in,” weet Berkum-captain Marc van der Meulen. “Vorige week hebben we verdiend een punt gepakt tegen Urk en daar kunnen we verder mee. We krijgen voor de winterstop tegenstanders waar we ons mee kunnen meten, dat zijn de wedstrijden waarin we punten moeten gaan pakken.”

Lees verder »

Lot van Zwolse tophockeysters ligt in handen van coronavirus

Lot van Zwolse tophockeysters ligt in handen van coronavirus

Zwolle – Het lot van de sterkste damesploeg van Hockeyclub Zwolle ligt in handen van het coronavirus. De ploeg staat op de laatste plek in de overgangsklasse. Als de competitie door verscherpte coronaregels niet meer wordt hervat degraderen de dames. Hierdoor verliest de wijde regio Zwolle het tophockey bij de vrouwen.

Het was zondag erop of eronder voor de Zwolse meiden. Bij winst zou de ploeg overwinteren als middenmoter. Het mocht echter niet zo zijn. HC Zwolle verloor met 2-1 van Wageningen. Hierdoor blijft de ploeg onderaan de ranglijst bungelen met alle gevolgen van dien. De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond besloot recentelijk dat teams dit seizoen wel promoveren en degraderen als de competitie opnieuw wordt gestaakt.

Lees verder »

Subtop overgangsklasse lonkt voor Zwolse hockeyheren

Subtop overgangsklasse lonkt voor Zwolse hockeyheren

Zwolle – Het sterkste herenteam van Hockeyclub Zwolle heeft zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop gespeeld. De Zwollenaren verlieten bij Leonidas met gelijkspel het veld. Hoofdcoach Alex Mulder kijkt tevreden terug op de eerste seizoenshelft. Hij denkt dat er nog wel iets meer in het vat zit voor zijn hockeyploeg.

In Rotterdam kwamen de Blauw-witten na zeven minuten op 0-1 voorsprong te staan dankzij een doelpunt van Tobias van de Kolk. Leonidas wist zich echter te herpakken. Ze slaagden erin om voor de rust de achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong. In het begin van de tweede helft wist Leonidas opnieuw te scoren (3-1). De Zwolse heren gingen niet bij de pakken neerzitten. Casper van de Griendt verzilverde een strafbal (3-2). Later maakte hij de gelijkmaker (3-3). Hierdoor pakte de ploeg opnieuw een punt en verzekerde zich van een overwintering op een riante plek in de middenmoot.

Lees verder »

VV Berkum pakt punt tegen koploper Urk

VV Berkum pakt punt tegen koploper Urk

Zwolle – Berkum heeft zaterdag in eigen huis tegen Urk een prima prestatie geleverd door met 1-1 gelijk te spelen. De Zwollenaren kwamen, net als in eerdere duels, scorend vermogen tekort maar gaven verder prima partij aan de bezoekers die door deze remise wél koploper in de Hoofdklasse B werden.

“Van tevoren teken je natuurlijk voor een punt tegen zo’n tegenstander, maar we hebben ook gewoon goed gevoetbald. Er stond een collectief bij ons, al kwam er in de laatste twintig minuten wel flink druk op,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. Berkum liet al direct zien niet als kanonnenvoer te willen fungeren, zette druk op de tegenstander en joeg de bezoekers op. Toch leverde dat vooralsnog weinig echte kansen op, terwijl Urk wel een aantal keren in schietpositie kwam.

Lees verder »

CSV’28 verliest nipt van koploper

CSV’28 verliest nipt van koploper

Zwolle – Zaterdag, 20 november 2021. Het is CSV’28 niet gelukt om in een rechtstreeks duel met de koploper, dichterbij te komen. Hoewel de thuisploeg grote delen van het duel gelijkwaardig was aan de gedoodverfde kampioen, ging de winst naar de gasten.

CSV’28 kon deze middag niet beschikken over Niels Dekker, Jorick Holterman, Anthony Chang en Brian Lachenal en daarom kreeg Tijs Hakstege (O19) vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Vinke, een basisplaats. Dieze West begon overtuigend met een tweetal doelpogingen.

Lees verder »

Voorbeschouwing Berkum tegen sterk Urk

Voorbeschouwing Berkum tegen sterk Urk

Zwolle – Berkum speelt, als de coronaperikelen niet opnieuw roet in het eten gooien, zaterdag thuis tegen Urk. In deze wedstrijd, die niet voor publiek toegankelijk is maar wel te bekijken is via Berkum TV, krijgen de Zwollenaren dus een tegenstander die tot nu toe ijzersterk voor de dag komt in de Hoofdklasse B.

“Urk heeft een sterk collectief, met veel duelkracht en spelers die altijd voor elkaar werken. Maar we hebben eerder van ze gewonnen en laten zien dat dat mogelijk is. We hebben ook zaterdag zeker kansen,” laat Berkum-trainer Arno Hoekstra weten.

Lees verder »

Art Langeler stopt bij PEC Zwolle

Art Langeler stopt bij PEC Zwolle

Zwolle – Art Langeler is geen trainer meer van PEC Zwolle. Dat heeft de oefenmeester dinsdagochtend bij de club te kennen gegeven.

Langeler ziet persoonlijk te weinig perspectief in de ontstane situatie om de prestatiecurve op de korte termijn te draaien en hoopt dat deze beslissing PEC Zwolle helpt uit deze situatie te komen.

Lees verder »

Jonge Zwolse kegelaars scoren op NK in Delft

Jonge Zwolse kegelaars scoren op NK in Delft

Zwolle – Jonge kegelaars uit Zwolle hebben zondag deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap voor junioren in Delft.

Na diverse heel hoge scores en iets mindere scores is Lianne Snoeijer derde geworden bij de meisje in de grote finale. Gerjon Snoeijer is kampioen geworden in klasse 3 en Daniek ten Hove, wonend te IJsselmuiden, is derde geworden in deze klasse.

Lees verder »