Kaluzi en Van der Veen naar Berkum

Kaluzi en Van der Veen naar Berkum

Zwolle – Spits Yannick Kaluzi (24) en verdediger Patrick van der Veen (21) zullen in het nieuwe seizoen 2018-2019 deel uitmaken van de eerste selectie van hoofdklasser VV Berkum.

Yannick Kaluzi, een snelle en balvaste aanvaller, komt nu nog in de derde divisie uit voor Harkemase Boys. Daar is hij actief als rechterspits, maar hij wil graag als centrumspits spelen. Yannick speelde eerder bij Alcides in Meppel en d’Olde Veste in Steenwijk. Bij die laatste club viel hij in het seizoen 2016-2017 op met 18 goals en acht assists en dwong zo een transfer naar Harkema af. De derdejaars HBO-student Sport, Gezondheid en Management woont in Meppel. “Ik heb bij Alcides goed samengewerkt met Raymond Schuurman, de nieuwe trainer van Berkum, en daar heb ik ook gespeeld met Björn Bakker die nu bij Berkum voetbalt. Ik heb van hen een goede indruk van de club gekregen en de selectie voor volgend seizoen biedt perspectief,” kijkt hij vooruit.

Lees verder »

Berkum wil revanche tegen Zuidvogels

Berkum wil revanche tegen Zuidvogels

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Zuidvogels en de Zwollenaren hebben daar wat goed te maken na de teleurstellende resultaten in de laatste twee competitieronden van de Hoofdklasse B.

“Het wordt tijd dat we weer eens winnen,” beseft Berkum-spits Johnsen Bacuna. “Zuidvogels heeft een stugge ploeg, die eigenlijk te laag staat voor hun kwaliteiten. Wij hebben de laatste weken niet goed gespeeld, maar ook wel pech gehad, dus deze moeten we gewoon gaan pakken. Ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt.”

Lees verder »

Zwolle Urban Trail keert terug

Zwolle Urban Trail keert terug

Zwolle – Op zondagochtend 8 juli vindt de tweede editie van de Zwolle Urban Trail plaats. Deelnemers krijgen de kans de prachtige stad Zwolle en haar bijzondere gebouwen en locaties op een sportieve manier te ontdekken. Afgaand op de zeer enthousiaste reacties na afloop van de eerste Zwolle Urban Trail in 2017, rekent de organisatie dit jaar op zo'n 2500 deelnemers.

Nieuwe locaties
Op 8 juli lopen deelnemers een parcours van ongeveer 10 kilometer door Zwolle en passeren een groot aantal nieuwe locaties. Theater De Spiegel is één van deze nieuwe, bijzondere locaties. Hier krijgen lopers de kans om zelf op het podium te staan. Daarnaast wordt The Great Escape toegevoegd aan het parcours; een spannende locatie waar deelnemers onderdeel worden van een unieke belevenis. Stapsgewijs worden alle locaties bekendgemaakt op Facebook.

Lees verder »

Padelcompetitie PadelZwolle1.

Padelcompetitie PadelZwolle1.

Zwolle – Het was een vol programma voor het 1e team van PadelZwolle in de competitie van de Nederlandse Padel Bond. Zaterdag moest in Zeewolde de eerste poulewedstrijd van de competitie worden ingehaald (omdat de eerste competitiedag niet gespeeld kon worden vanwege opdooi) en zondag stond de eerste thuiswedstrijd tegen medekoploper HTC Santana op het wedstrijdschema.

Het team van PadelZwolle 1 dat in Zeewolde in actie kwam bestond uit Roderik  Masseling, Robin Bodde,  Bernd  Egberink en Jelle Oosterhoff. De wedstrijd tegen Zeewolde 2  leverde het team een eenvoudige overwinning op. Bij padel worden 4 dubbels gespeeld op de wedstrijddag en alle 4 de dubbelpartijen werden in 2 sets gewonnen.

Lees verder »

Nog zeven Berkum-spelers tekenen bij

Nog zeven Berkum-spelers tekenen bij

Zwolle – Nog weer zeven spelers van VV Berkum hebben toegezegd dat ze ook in het nieuwe seizoen 2018-2019 voor de Zwolse hoofdklasser zullen spelen. Eén van hen is vleugelspits Chris van der Meulen, die dit weekend besloot dat hij nog een jaar vastknoopt aan zijn voetbalcarrière en daarmee zijn 18e (!) seizoen bij Berkum ingaat.

“Ik vind het spelletje nog veel te leuk om dat nu vaarwel te zeggen en fysiek gaat het ook goed. Het is nog steeds een uitdaging en bovendien blijft de groep voor een groot deel bij elkaar, die begint er goed uit te zien,” aldus de nu 34-jarige Berkum-topscorer. Chris werd dit weekend in het zonnetje gezet omdat hij eerder zijn 150e competitiegoal had gescoord. KNVB-voorzitter Michael van Praag zwaaide hem daarbij in een toespraak uitgebreid lof toe, ook omdat Chris al die jaren bij één club bleef en dat is tegenwoordig ook in het amateurvoetbal een zeldzaam fenomeen.

Lees verder »

Handbalvrouwen Travelbags/HV Zwolle raken ook na kampioenschap strijdlust niet kwijt

Handbalvrouwen Travelbags/HV Zwolle raken ook na kampioenschap strijdlust niet kwijt

Zwolle – Na het vieren van een fantastisch kampioenschapsfeestje afgelopen zondag stond vandaag 17 maart 2018 Artemis op het programma. Zoals iedere wedstrijd was iedereen weer gebrand om te winnen en geenszins van plan om ook maar ergens punten te laten liggen!

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang, doordat de eerste kansen door Zwolle niet werden benut. Na een beetje gewend te zijn geraakt aan de stoffen stuiterbal was het Floor Lensing die als eerste scoorde.

Lees verder »

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen nemen punten mee na zware wedstrijd

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen nemen punten mee na zware wedstrijd

Zwolle – Zondag 18 maart vertrokken de heren van Zwolle om 10:15 uur naar het verre Ruurlo met als doel de punten zonder twijfel mee te nemen naar Zwolle. De scheidsrechter fluit aan en de wedstrijd begint. De heren van Zwolle begonnen gelijk sterk in de verdediging en wisten elkaar goed te ondersteunen. Stefan Bults mocht het eerste doelpunt maken voor Zwolle. Vanaf dat moment konden de heren gas geven, zowel in de verdediging als in de aanval.

Dat bleek ook, Rik Talens wist het doel weer te vinden en schoot de ballen in het net als een raket. Bults en Talens waren goed op schot en dat was ook te merken, want de heren stonden al snel voor met 3-8. Na wat incidentjes in de eerste helft zakte de concentratie wat weg. De heren van Ruurlo kwamen terug en gingen de rust in met 11-12 in het voordeel van Zwolle.

Lees verder »

THOR Zwolle presteert goed op NK korte Survivalrun Zeist

THOR Zwolle presteert goed op NK korte Survivalrun Zeist

Zwolle – De ijzige zondag 18 maart stond in het teken van het Open Nederlands kampioenschap Korte Survivalrun in Zeist. Een wedstrijd waarbij de topatleten uit de Lange-, Midden-lange en Korte Survivalruncompetitie het tegen elkaar opnemen. Met een gevoelstemperatuur van ver beneden nul en een straffe wind maakte de omstandigheden extra moeilijk. Het 7,5km lange parcours door de prachtige bossen van Zeist kende 30 hindernissen met aan het einde een paar zeer pittige lange combinatiehindernissen. Stijn Elferink won net als vorig jaar de titel en pakte Thoriaan Thom van Cappellen na een geweldige inhaalrace een mooie 6e plek.

De start moest iedereen met een touw onder horden door, een stammetje doorzagen om vervolgens met het meegenomen touw een eigen hoge hindernis over te kunnen klimmen. Daarna was het vol gas de bossen in. Bij de mannen was het voorin een heftige strijd waarbij Stijn Elferink net als vorig jaar toch een gaatje wist te slaan op nummer 2 Jesse de Heer die heel kort werd gevolgd door Barend Westerveld. Vanuit de zesde startgroep werkte Thoriaan Thom van Cappellen zich beetje bij beetje naar voren om uiteindelijk zelfs nog als 6e te eindigen.

Lees verder »

Gebroeders Mulder sluiten seizoen af tijdens sprintersbal in Leeuwarden

Gebroeders Mulder sluiten seizoen af tijdens sprintersbal in Leeuwarden

Zwolle – Ronald en Michel Mulder, de topschaatsers uit Zwolle, sluiten hun schaatsseizoen aanstaande woensdag af tijdens De Zilveren Bal, een spectaculair sprintersbal over 100 meter in Leeuwarden.

Ronald is in vorm. Zijn jaar begon in januari al goed toen hij de 500 meter won op het EK Afstanden in Kolomna. Vervolgens plaatste hij zichzelf ook nog voor de Olympische Spelen. Afgelopen weekend werd hij derde tijdens de eerste 500 meter tijdens de World Cup in Minsk.

Lees verder »

PEC Zwolle laat na om Feyenoord pijn te doen

PEC Zwolle laat na om Feyenoord pijn te doen

Zwolle – Een gehavend PEC Zwolle is er niet in geslaagd om Feyenoord te verslaan. In het eigen uitverkochte MAC3PARK stadion is Feyenoord met 3-4 te sterk. Na een 1-4 achterstand recht Zwolle de rug via twee doelpunten van invaller Piotr Parzyszek, maar de eerder opgelopen schade kan niet gerepareerd worden.

Zwolle moest al voor de aftrap een tegenvaller incasseren, omdat Philippe Sandler niet fit genoeg was om te starten. Zonder de verdediger begon de thuisploeg prima aan het duel, met een kansje voor Queensy Menig en een enorme voor Youness Mokhtar. De bal belandde voor zijn voeten, terwijl het Feyenoord-doel leeg was omdat Brad Jones uit zijn doel was gekomen. De aanvaller schoot de bal echter over het doel. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Robin van Persie stond op de juiste plek om de openingstreffer binnen te schieten. Vijf minuten later was er een ongelukkig moment. Aanvoerder Ryan Thomas stapte op de bal, in de omschakeling schoot opnieuw Van Persie raak. Het was een dubbele mokerslag voor Zwolle, dat in die eerste helft verdere schade kon voorkomen.

Lees verder »

WVF deelt punten met Hulzense boys

WVF deelt punten met Hulzense boys

Zwolle – Op een ijzig koud sportpark de Weide Steen moesten WVF en Hulzense Boys het tegen elkaar opnemen. Onder een stormachtige wind was goed voetbal vandaag onmogelijk. Toch had de thuisclub de winst vanmiddag voor het grijpen en mochten de gasten het meest tevreden zijn met een punt.

Vanaf het begin was WVF de meest aanvallende ploeg en kreeg het in de eerste helft al voldoende mogelijkheden om de score te openen. Martijn Ruijsch zag zijn schot na een solo van Clint Kruisweg over het doel verdwijnen. Niet veel Later kreeg Clint Kruisweg de mogelijkheid om te scoren maar zijn schot verdween op de vuisten van doelman Lohuis. Na een half uur spelen kreeg de thuisclub zelfs de beste mogelijkheid, het was Ruben Meijer die een prachtige voorzet van de uitstekend spelende Hessel Berends net over het doel van Hulzense Boys schoot. Hulzense Boys kon daar aanvallend weinig tegenover stellen en moest zich beperken tot verdedigen. Toch kwam het verrassend vlak voor het rustsignaal op een 0-1 voorsprong door een strafschop. Joost Zweers haalde op de achterlijn Wolfkamp onderuit en de toegekende strafschop werd feilloos door Roetgerink ingeschoten. Zo ging WVF met een domper de rust in.

Lees verder »

Berkum komt tekort tegen Sparta

Berkum komt tekort tegen Sparta

Berkum heeft op eigen terrein met 1-2 verloren van Sparta Nijkerk, waarbij de Zwollenaren vooral in de eerste helft tekort schoten. In het laatste halfuur speelde de thuisclub wél sterker, maar dat was niet genoeg om alsnog een punt binnen te halen.

“We zijn niet constant genoeg en we moeten met veel meer lef en beweging spelen. We begonnen heel matig en pas na onze tegengoal toonden we veerkracht,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. Sparta-coach Imdat Ilgüy was trots op het harde werk van zijn ploeg, maar toch niet helemaal tevreden. “We spelen al een tijdje goed, maar we scoren te weinig en na de tegengoal liepen we ook hier te veel achteruit.”

Lees verder »