Berkum zaterdag thuis tegen gemotiveerd Swift

Berkum zaterdag thuis tegen gemotiveerd Swift

Zwolle – Berkum speelt komende zaterdag thuis tegen Swift, dat de laatste tijd steken liet vallen en dus extra gemotiveerd is om dat om te buigen. De Zwollenaren hebben overigens óók wat goed te maken na hun teleurstellende verlies van afgelopen zaterdag.

“Vorige week hebben we een van onze mindere wedstrijden gespeeld en dat lag echt aan onszelf,” beseft Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Wij moeten vóór de winterstop nog een aantal punten sprokkelen. Swift zit in een mindere fase, maar ze spelen altijd verzorgd voetbal en dat ligt ons wel. We kunnen het ze lastig maken.”

Lees verder »

WVF speelt uitstekend en zet FC Horst opzij

WVF speelt uitstekend en zet FC Horst opzij

Zwolle – Zaterdagmiddag trad WVF aan tegen FC Horst. Op sportpark de Weide Steen werd het hoogtijd voor een driepunter voor de blauw-witten. Na het verlies in een doordeweekse ronde voor de beker (uitschakeling) tegen WSV uit Apeldoorn was er de kans om thuis tegen FC Horst volle bak voor de drie punten te gaan. De gasten bezetten een plaats in de subtop van de ranglijst.

Na het eerste fluitsignaal dicteert WVF de wedstrijd en staat de verdedigende organisatie als een huis. Vanuit een hoekschop sticht Vreugdenhil gevaar, zijn kopbal vliegt net over het doel. Vervolgens wordt een vrije trap van Hessel Berends bijna tot doelpunt gepromoveerd door een FC Horst speler. Hierna moet doelman Hartenhof aan de bak bij een gevaarlijke corner en doet dit met verve.

Lees verder »

Berkum sneuvelt bij efficiënt CSV Apeldoorn

Berkum sneuvelt bij efficiënt CSV Apeldoorn

Zwolle – Berkum is bij CSV Apeldoorn met 2-1 onderuit gegaan in een duel waarin de thuisclub niet heel veel beter was, maar wél veel efficiënter. De Zwollenaren hadden gezien de kansen een punt kunnen halen, maar lieten dat onnodig liggen en zagen de toch al gehavende selectie nog verder uitdunnen door enkele flinke blessuregevallen.

“Het was te gemakzuchtig. Er zat te weinig gif en overtuiging in onze aanvallen en het tempo was te laag, al hadden we hier ook gelijk kunnen spelen,” vonniste Berkum-trainer Arno Hoekstra. “De schade is groot vandaag, qua punten én blessures.”

Lees verder »

Hockeyclub Zwolle opent nieuwe blaashal ‘VDK Hockeydome Zwolle’

Hockeyclub Zwolle opent nieuwe blaashal ‘VDK Hockeydome Zwolle’

Zwolle – De hockeyers van HC Zwolle koesterden al tien jaar de wens om een eigen indoorsporthal te realiseren op Zwolse bodem. Donderdagavond kwam die droom uit. Op Het Hoge Laar werd de VDK Hockeydome Zwolle officieel geopend door sportwethouder Michiel van Willigen.

De Zwolse hockeyers kunnen voortaan in het najaar en de winter op eigen terrein trainen en wedstrijden spelen. Voorheen was dit slechts mogelijk voor een klein deel van de leden. Door het gebrek aan beschikbare sportzalen werd er veelal buiten de Zwolse gemeentegrens gehockeyd. Een bijkomend voordeel van de eigen hal is dat de club voortaan de zaalhuur in de zak kan houden. Ook de kantine van HC Zwolle zal er wel bij varen. Het geld dat in het verleden de vereniging uitstroomde wordt door de nieuwe opblaashal terug de verenigingskas ingeblazen. Iets dat ook nodig is, in de komende tien jaar moet de aanschaf van de hockeydome worden afgelost.

Lees verder »

Berkum wil revanche bij CSV Apeldoorn

Berkum wil revanche bij CSV Apeldoorn

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij CSV Apeldoorn, dat dit seizoen prima debuteert in de 4e Divisie B en op eigen terrein nog maar één keer geklopt werd.

De Zwollenaren hebben een aardige serie achter de rug, maar kregen in de laatste competitiewedstrijd geen loon naar werken en gaan de strijd dus met de nodige revanchegevoelens aan. “CSV heeft het afgelopen zaterdag goed gedaan, dus ik verwacht een mooie pot. Wij hebben het vorige week juist dom weggegeven, in de laatste tien minuten stonden we helemaal verkeerd. Dat is zuur, maar we hebben er wel wat van geleerd. Dat mag ons niet nog een keer gebeuren,” beseft Berkum-back Boaz Rahajaan.

Lees verder »

Duje Dukan vervangt Ryan Davis bij Landstede Hammers

Duje Dukan vervangt Ryan Davis bij Landstede Hammers

Zwolle – Landstede Hammers heeft de 30-jarige Duje Dukan aan de selectie toegevoegd. De 2,08 meter lange Kroaat droeg afgelopen seizoen het shirt van het Spaanse Caceres, waar hij goed was voor gemiddeld 9 punten per wedstrijd. Dukan is in Zwolle de vervanger van Ryan Davis, zijn contract is in goed onderling overleg ontbonden.

Dukan heeft al een behoorlijke loopbaan achter de rug. Als jonge jongen speelde de Kroaat vier jaar lang college voor de Wisconsin Badgers, waarna hij in het seizoen 2015/2016 overstapte naar de Stockton Kings, uitkomend in de NBA G League. In datzelfde seizoen speelde Dukan zelfs een wedstrijd in de NBA. Namens de Sacramento Kings deed hij mee tegen de Houston Rockets en kwam hij in 24 minuten tot 6 punten, 4 rebounds en 1 assist. In 2019 maakte Dukan de overstap naar Spanje, waar hij uitkwam voor Movistar Estudiantes, TAU Castello en Caceres.

Lees verder »

Berkum wint met 4-0 van Zwart Wit ’63

Berkum wint met 4-0 van Zwart Wit ’63

Zwolle – Berkum heeft in de tweede knock-outronde van de Districtsbeker Oost op eigen terrein met 4-0 gewonnen van derdeklasser Zwart Wit ’63 uit Harderwijk.

De bezoekers gaven dinsdagavond aardig partij maar kwamen op de beslissende momenten tekort, terwijl Berkum-spits Twan Knul met een hattrick zijn stempel op de wedstrijd drukte. “Vóór rust speelden we matig, maar in de tweede helft ging het beter,” stelde trainer Arno Hoekstra van de Zwolse vierdedivisionist vast. “We zetten hoog druk maar waren aan de bal vaak te slordig, al ik ben natuurlijk tevreden met het eindresultaat.”

Lees verder »

Zwolse zwaardvechters halen brons op NK in Breda

Zwolse zwaardvechters halen brons op NK in Breda

Zwolle / Breda – Leden van de Zwolse historische-krijgskunstenclub MARS deden afgelopen weekend in maar liefst vier toernooien een gooi naar de prijzen. De inzet op het derde en afsluitende evenement van het Nederlands Historical European Martial Arts Kampioenschap in Breda werd beloond met viermaal een derde plek.

Zaterdag stond in het teken van het middeleeuws langzwaard. In de 2e-divisie langzwaard was er een doorbraak voor David van der Laan (21), die dit jaar zijn debuut maakte in deze divisie. Na tweemaal te zijn gestrand in de eliminatierondes op de eerdere evenementen, wist hij dit keer de bronsfinale op zijn naam te zetten. In een spannende strijd ging de eerste ronde van deze best-of-3-wedstrijd nog naar de tegenstander.

Lees verder »

WVF schiet zichzelf lelijk in de voet

WVF schiet zichzelf lelijk in de voet

Zwolle – WVF trad zaterdagmiddag in Oldebroek aan tegen OWIOS. De gastheren staan in de onderste regionen van de ranglijst en wisten tot dan toe eenmaal de volledige buit binnen te slepen. Voor WVF was het zaak de nare smaak van vorige week weg te spoelen.

Na het eerste fluitsignaal combineerde WVF vlot. Er werd een mooie aanval op de mat gelegd, die uiteindelijk door Peppelenbos over de lat werd gekopt. Hierna werd een aantal overtredingen aan Zwolse zijde meteen met een gele kaart bestraft, waardoor bijna de gehele defensie al vroeg op scherp stond. Verdediger Koenen trok aan de noodrem en kreeg zonder pardon zijn tweede gele prent te zien.

Lees verder »

Berkum speelt thuis gelijk tegen DETO

Berkum speelt thuis gelijk tegen DETO

Zwolle – Berkum heeft zaterdag op eigen veld met 2-2 gelijkgespeeld tegen DETO Twenterand. Daarmee deden de Zwollenaren zich flink tekort. De thuisclub stond tot vlak voor tijd met 2-0 voor, maar gaf de voorsprong diep in blessuretijd uit handen.

“We gaven in tien minuten tijd twee goals weg, dat mag je niet gebeuren,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “In de tweede helft was er lang niets aan de hand, maar daarna gingen we te ver terug en uit de organisatie lopen en gaven we de wedstrijd eigenlijk weg.” Coach Jürgen Schefczyk van DETO zag dat zijn ploeg na rust sterk terugkwam. “Het lukte ons stap voor stap om achter de Berkum-achterhoede te komen. Dat wij wedstrijden in de laatste seconden om weten te draaien is geen toeval.”

Lees verder »

Basisschool Ichtus krijgt wisselbeker van ZAC

Basisschool Ichtus krijgt wisselbeker van ZAC

Zwolle – ZAC is bij basisschool Ichthus geweest om de wisselbeker van het herfsttoernooi te overhandigen aan de directeur van de school. Woensdag om half elf riep de directeur de groepen die mee hebben gedaan bij elkaar voor de prijsuitreiking.

In zijn openingswoordje bedankte de directeur de twee studenten van Windesheim, Rick en Tirzah, voor de goed geregelde toernooien. Dit onder applaus van alle kinderen. Vervolgens kreeg Roel Broeksma als bestuurslid van ZAC het woord. Hij noemde de goede resultaten aan het voetbaltoernooi en het schaaktoernooi. Doordat de Ichtus aan alle categorieën heeft meegedaan en door hun goede resultaten is de Ichtus wederom de beste school rondom het Sportpark Jo van Marle.

Lees verder »

Berkum speelt thuis tegen solide DETO

Berkum speelt thuis tegen solide DETO

Zwolle – Berkum speelt komende zaterdag thuis tegen DETO Twenterand, een opponent die al jaren een solide selectie op de been brengt. De Zwollenaren zijn de laatste weken goed op dreef, maar krijgen een tegenstander voor wie precies hetzelfde geldt.

“DETO heeft aardige uitslagen neergezet, maar wij zitten ook in een goede flow. Die moeten en kunnen we doortrekken,” verwacht Berkum-middenvelder Mike van Ekeren. “We hebben vorige week prima gespeeld en de laatste tijd laten zien dat we achterin de nul kunnen houden, dat zijn dingen die veel vertrouwen geven.”

Lees verder »