Berkum de mist in bij De Dijk

Berkum de mist in bij De Dijk

Zwolle – Berkum heeft bij hekkensluiter ASV De Dijk in Amsterdam met 2-1 verloren en kreeg daarmee voor de derde achtereenvolgende keer de kous op de kop. De Zwollenaren lieten voorin de kansen liggen en leden veel te veel balverlies, wat in de slotminuut door de thuisclub pijnlijk werd afgestraft.

“Het was veel te slordig bij ons,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Onze spitsen hebben meer kansen gekregen dan de afgelopen weken, maar dan moet je ze er wél in schieten. Het was gewoon niet goed genoeg.”

Lees verder »

Berkum naar worstelend De Dijk

Berkum naar worstelend De Dijk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij ASV De Dijk, een tegenstander die het na twee opeenvolgende degradaties ook in de Hoofdklasse B moeilijk heeft. Opmerkelijk is wél dat de Amsterdammers juist vorige week hun eerste puntje pakten en er dus mogelijk sprake van een herstel.

“De Dijk heeft een heel jonge ploeg die nog aan elkaar moet wennen. Maar er zit duidelijk verbetering in, als je ziet dat ze vorige week bij Volendam gelijk hebben gespeeld,” constateert Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Wij zullen daar toch drie punten moeten pakken. De afgelopen weken speelden we zeker niet op de top van ons kunnen en daar moeten we van leren.”

Lees verder »

Handbaldames van Travelbags/HV Zwolle onderuit

Handbaldames van Travelbags/HV Zwolle onderuit

Zwolle – Na het verlies van vorige week tegen Broekland stond afgelopen zaterdag 5 oktober de wedstrijd tegen Lettele op het programma. De dames waren dan ook gebrand om tegen Lettele een mooie wedstrijd te spelen en de punten mee naar huis te nemen.

Lettele is een sportieve en leuke tegenstander om tegen te spelen, met de vele kwaliteiten die zij beheersen. Voor de supporters een avond om er dan eens goed voor te gaan zitten. De start van de wedstrijd begon goed en Mariska, onze talentvolle keeper, haalde dan ook een aantal mooie ballen uit het doel. Dit resulteerde in een voorsprong van drie doelpunten. Door verschillende aanvalssystemen en een goede dekking waren de beide teams aan elkaar gewaagd. De ruststand was 15-12.

Lees verder »

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle beginnen competitie met een mooie boost door winst op Minerva

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle beginnen competitie met een mooie boost door winst op Minerva

Zwolle – Zaterdagavond rond een uur of acht (‘s avonds) te Gaanderen. Het was weer tijd om het nieuwe seizoen goed aan te vangen. Er werd direct begonnen met een wedstrijd waarbij Zwolle nog veel herinneringen van vorig seizoen hadden.

Dit eindigde na een enorm hectische wedstrijd in een gelijkspel. Vanavond moest dit anders en moesten de Zwollenaren bij hun eigen spel houden om zo te winnen. Vanavond moesten ze Minerva verslaan! De jeugdige opstelling van Minerva zorgde voor hoop en spanning tegelijk. Het team was anders, wat kansen bood, maar tegelijkertijd wisten de heren ook niet helemaal wat ze moesten verwachten. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor een overleden clubheld van Minerva. Dan klonk het startsein en kon de wedstrijd beginnen.

Lees verder »

Berkum komt in eigen huis tekort tegen ACV

Berkum komt in eigen huis tekort tegen ACV

Zwolle – Berkum is op eigen terrein met 0-2 onderuit gegaan tegen ACV en dat betekende de tweede achtereenvolgende keer dat de Zwollenaren de punten in een thuisduel moesten inleveren. De thuisclub hield een uur lang stand, maar daarna was het goed combinerende en offensief sterke ACV toch de bovenliggende partij.

“De 0-1 was heel bepalend, die had nooit mogen vallen,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “Tot dat moment stonden we beter in de organisatie dan vorige week en creëerden we kansen. Wij moeten stabieler worden.” ACV-coach Fred de Boer zag dat zijn team in de beginfase niet slecht wegkwam. “We hadden op achterstand kunnen komen. Over de hele wedstrijd hebben we meer kansen gecreëerd, maar het duurde wel héél lang voor die 0-1 viel. Vandaag waren we nét goed genoeg.”

Lees verder »

Berkum moet wat goed maken tegen ACV

Berkum moet wat goed maken tegen ACV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen ACV en heeft dan wat goed te maken na het teleurstellende verlies dat de Zwollenaren vorige week moesten slikken. Ook voor de bezoekers geldt overigens dat ze op moeten krabbelen na een mindere prestatie.

“Afgelopen zaterdag hebben we niet gevoetbald zoals we kunnen en horen te doen,” vindt Berkum-spits Jonathan van Marle. “Daardoor zijn we wél gewaarschuwd. ACV heeft een goede selectie, die al jaren bovenin meedraait maar wij hebben goede mogelijkheden om zaterdag thuis weer eens de punten te pakken.”

Lees verder »

Primeur voor vechtsportschool Tabonon: leer sparren

Primeur voor vechtsportschool Tabonon: leer sparren

Zwolle – Bij vechtsportschool Tabonon Kickboksen kun je sinds september terecht voor een unieke les, namelijk leren sparren. Tabonon is de enige vechtsportschool in Nederland waar je op je eigen niveau kunt leren sparren.

Sparren is voor veel mensen intimiderend. Sparren betekent dat je één op één met een sparringpartner de geleerde kickbokstechnieken op elkaar gaat uitproberen. Op deze manier simuleer je een echte partij. Bij Tabonon werden signalen opgevangen dat full contact en het hoge niveau van de trainingspartners veel mensen ervan weerhoudt om een sparuur te volgen.

Lees verder »

Korfballers Sparta pakken koppositie na overwinning op OWK

Korfballers Sparta pakken koppositie na overwinning op OWK

Zwolle – Zaterdagmiddag overheersten de Zwolse korfballers op het veld van OWK in Oostwold tijdens de vierde speelronde van de overgangsklasse. De uitwedstrijd tegen de Groningers werd met de nodige zorgen tegemoet gezien, omdat het een stugge ploeg is die fysiek spel niet schuwt. Met enige wijzigingen in de basisopstelling begon Sparta aan de wedstrijd.

In de eerste helft ging de score tussen de twee ploegen nog redelijk gelijk op, hoewel de ruststand 5-7 in het voordeel van Sparta was. In de tweede helft heerste Sparta. Ondanks de herfstige weersomstandigheden met wind en regen wisten de Zwollenaren nog tien keer te scoren tegenover de vijf doelpunten van OWK. De eindstand van 10-17 brengt Sparta op de gedeelde eerste plaats, samen met Drachten. Dankzij de winst van Sparta op Drachten, twee wedstrijden geleden, zijn het de Zwollenaren die de ranglijst aanvoeren.

Lees verder »

ZAC eerste Zwolse voetbalvereniging met status Lokale Jeugdopleiding

ZAC eerste Zwolse voetbalvereniging met status Lokale Jeugdopleiding

Zwolle – De KNVB heeft ZAC gecertificeerd als “Lokale Jeugdopleiding”. Zaterdag 28 september kreeg bestuurslid Remco Voorhorst het certificaat overhandigd uit handen van Mark van Toorn van de KNVB. Voor de jeugdopleiding van ZAC is dit een mooie erkenning van het beleid dat de afgelopen seizoenen is herzien en doorontwikkeld.

Als eerste voetbalvereniging in Zwolle behoort ZAC hiermee tot een selectieve groep clubs met de status Lokale Jeugdopleiding. Van de ruim 2600 voetbalverenigingen in Nederland beschikken ongeveer 100 clubs over een KNVB-certificaat voor hun jeugdopleiding. Aan het behalen van het certificaat ging een intensief traject vooraf. In samenwerking met sportadviesbureau NMC Bright heeft ZAC het afgelopen seizoen het Kwaliteit & Performance Programma van de KNVB doorlopen. De jeugdopleiding is op 65 punten doorgelicht en beoordeeld. Voorbeelden hiervan zijn beleid en bestuur, opleidingsvisie, het technisch kader, ontwikkelkansen voor jeugdspelers en trainingsprogramma’s.

Lees verder »

Berkum tuint er in tegen HZVV

Berkum tuint er in tegen HZVV

Zwolle – Berkum is op eigen terrein met 1-3 onderuit gegaan tegen HZVV in een wedstrijd waarin persoonlijke fouten de doorslag gaven. Hoewel er, zeker in de slotfase, meer in zat voor de thuisclub bleven de Zwollenaren met frustrerend lege handen achter.

“Vóór rust gaven we niet thuis. Daarna hadden we echt mogelijkheden, maar er zat een te groot verschil tussen de eerste en de tweede helft,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. HZVV-coach Gert van Duinen zag dat zijn ploeg het slim had aangepakt. “In de eerste helft hebben we goed gebruik gemaakt van de ruimtes en Berkum in de omschakeling pijn gedaan. Daarna stonden we continu onder druk en zijn we af en toe gelukkig geweest, toen had het ook 2-2 kunnen worden.”

Lees verder »

Berkum ontvangt ‘herintreder’ HZVV

Berkum ontvangt ‘herintreder’ HZVV

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen HZVV, een ploeg die is teruggekeerd in de Hoofdklasse B. Voor de bezoekers was dat de vijfde promotie in 10 jaar, maar daar volgde steeds na slechts één seizoen een degradatie op en de Drenten hebben dan ook als missie om hun verblijf op dit niveau nu eens wat langer te laten duren.

“HZVV heeft vorig seizoen bijna 100 doelpunten gemaakt, dus ik ga het druk krijgen,” verwacht Berkum-keeper Huib Veurink. “Het wordt gewoon weer een lastige wedstrijd, maar we hebben er veel zin in. Afgelopen zaterdag hebben we bij de koploper een mooie overwinning gepakt en die lijn moeten we doortrekken.”

Lees verder »