SportService Zwolle daagt Zwolse inwoners uit om thuis in beweging te blijven

SportService Zwolle daagt Zwolse inwoners uit om thuis in beweging te blijven

Zwolle – Vanwege de ontwikkelingen rondom het Coronavirus heeft SportService Zwolle conform de landelijke richtlijnen van het RIVM maatregelen genomen om sportactiviteiten, evenementen en bijeenkomsten niet door te laten gaan.

Om toch in beweging te blijven organiseert de sportieve stichting de SportService Zwolle challenge #sszchallenge. Hiermee wordt iedereen uitgedaagd om thuis, op een creatieve manier, in beweging te blijven. “Blijven bewegen is in deze tijden ontzettend belangrijk. Voor je eigen gezondheid, maar ook voor het plezier”, aldus directeur-bestuurder, SportService Zwolle Jolanda van der Veer.

Lees verder »

Landstede Hammers Sherron Dorsey-Walker en Martez Walker keren terug naar VS

Landstede Hammers Sherron Dorsey-Walker en Martez Walker keren terug naar VS

Zwolle – Sherron Dorsey-Walker en Martez Walker keren vanwege de onrust rond het coronavirus terug naar de Verenigde Staten. Landstede Hammers snapt en respecteert uiteraard dit besluit.

Er is donderdag uitvoerig overleg geweest tussen de club en de Amerikaanse spelers, waarbij de spelers zelf de keuze kregen om terug te keren naar hun familie en bekenden in de Verenigde Staten. Walker en Dorsey-Walker namen daarop de beslissing om huiswaarts te gaan, Noah Dahlman blijft wel in Zwolle.

Lees verder »

Zwolse zwembaden volgen coronarichtlijnen

Zwolse zwembaden volgen coronarichtlijnen

Zwolle – De zwembaden in Zwolle volgen de instructies van de overheid voor het indammen van coronabesmetting. Dit wijst een belronde vrijdagochtend langs de zwembaden De Vrolijkheid, Bubbels Bewegen en On Campus uit.

De drie Zwolse zwembaden hanteren alle de regel dat zich maximaal honderd personen in één ruimte van het zwembad mogen bevinden. Activiteiten zoals zwemlessen en fitnessgroepen gaan gewoon door, zolang daarbij minder dan honderd mensen bij elkaar zijn.

Lees verder »

Landstede Hammers verlengt drietal contracten

Landstede Hammers verlengt drietal contracten

Zwolle – Landstede Hammers heeft de contracten met drie spelers verlengd.

De Nederlanders Kevin Bleeker, Ralf de Pagter en Mike Schilder blijven langer verbonden aan de landskampioen. “Wij zijn blij deze jongens te behouden”, vertelt Adriaan van Bergen, manager van Landstede Hammers.

Lees verder »

SWOL 1894 zwemster Fay Boxum wint prijzen bij NK Minioren

SWOL 1894 zwemster Fay Boxum wint prijzen bij NK Minioren

Zaterdag en zondag vond het officieuze NK voor Minioren plaats in Leiden. De Speedo-Jaargangfinales voor 8- tot 12-jarigen. SWOL 1894 verscheen met twee zwemmers aan de start.

Voor Tristan Meijers (2010) was dit de eerste keer dat hij mee mocht doen. Hij verscheen drie keer aan de start en leek onder de indruk van het sterke deelnemersveld. Zaterdags zwom Tristan een super-PR van bijna 6 seconden op de 100 meter rugslag in 1.30.33. Vervolgens wist hij ook op de 100m vrije slag een prachtige PR te noteren. Op zondag knalde Tristan opnieuw, dit maal op de 50m vrije slag en scherpte wederom zijn tijd aan. Zijn races waren goed voor respectievelijk een 10e, 15e en 13e plaats.

Lees verder »

HC Zwolle Dames 1 verliest in Wageningen

HC Zwolle Dames 1 verliest in Wageningen

Zwolle – De eerste wedstrijd na de winterstop is voor HC Zwolle dames 1 niet goed verlopen. Het sterkste damesteam van Zwolle verloor met 4-3 in Wageningen.

De Zwollenaren speelden hun eerste wedstrijd na de winterstop tegen Wageningen. Dankzij een treffer van Melissa Jansen konden de Blauwvingers de eerste speelhelft met een remise afsluiten. In het derde kwart wist Yara Vis HCZ op 1-2 voorsprong te brengen. Ook in het vierde kwart trof Vis opnieuw het doel van de tegenstander. Het mocht echter niet baten. Wageningen won uiteindelijk met 4-3 in eigen huis. Dit mede dankzij twee strafballen.

Lees verder »

Berkum haalt gram tegen Buitenpost

Berkum haalt gram tegen Buitenpost

Zwolle – Berkum wint thuis weer eens. Met ruime cijfers wordt degradatiekandidaat Buitenpost verslagen: 5-0 is de eindstand. Daarmee halen de Zwollenaren niet alleen hun gram na de frustrerende bekernederlaag eerder deze week maar het is ook de eerste thuiswinst van Berkum sinds eind oktober!

“Ik heb een strijdbaar Berkum gezien, er was veel beweging,” stelt Berkum-trainer Arno Hoekstra na afloop vast. “We hebben goede kansen gecreëerd, weinig weggegeven en ons positiespel wordt steeds beter. Dat moet je week in week uit kunnen leveren en ik heb ook alle vertrouwen dat we dat kunnen.” Coach Jasper Bouma van Buitenpost constateert dat zijn ploeg er niet aan te pas is gekomen. “Dik verdiend verloren, we hebben niet echt in de wedstrijd gezeten vandaag.”

Lees verder »

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle konden uit tegen Ha-STU hun draai niet vinden

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle konden uit tegen Ha-STU hun draai niet vinden

Zwolle – Het is inmiddels alweer maart en de heren van Travelbags/HV Zwolle mochten de eerste dag van de nieuwe maand gelijk weer aan de bak voor een wedstrijd in Nijmegen tegen Ha-STU. De vorige confrontatie werd thuis gewonnen en de Zwollenaren waren er op gebrand om dit ook in het uitduel te gaan waarmaken.

De boodschap aan het begin van de wedstrijd was duidelijk. Er was flink getraind op de afronding en de opdracht luidde ook dat alle ballen, vanuit een goed gedraaide aanval, er in moesten. Met deze motiverende woorden betraden de heren het veld. Zwolle mocht de bal uitnemen en wist gelijk te scoren door Sjouke Attema. Helaas wist Ha-STU hetzelfde te doen en zo ging de wedstrijd in het begin heen en weer. Zwolle wist vooral goed gebruik te maken van counteraanvallen, nadat er een doelpunt gemaakt was. Het publiek in Nijmegen bemoeide zich graag en veel met de wedstrijd vanaf de tribune met enigszins resultaat bij een aantal momenten. De thuisploeg kon onder andere gebruik maken van een aantal verkregen strafworpen en wisten zo leidend de rust in te gaan met 16-14.

Lees verder »

Twee minioren van Swol 1894 naar de jaargangfinales in Leiden

Twee minioren van Swol 1894 naar de jaargangfinales in Leiden

Zwolle – Aankomend weekend zwemmen Fay Boxum (2009) en Tristan Meijers(2010) namens Swol 1894 de Speedo Jaargang Finales in Leiden. Deze wedstrijd is voor de achttien snelste zwemmers per jaargang van Nederland.

Fay mocht kiezen wat ze wilde zwemmen uit alle negen afstanden en zal aan de start verschijnen op het maximaal aantal afstanden bij de minioren 5, dat zijn er drie per dag. Zij koos voor de 200 en 400m vrije slag, de 100m schoolslag en vlinderslag en daarnaast haar favoriete afstanden de 100m en 200m wisselslag. Fay staat er super goed voor in de ranglijsten en is op vijf afstanden ingeschreven in de top drie.

Lees verder »

Coen Klappe en Pascal Riem verlengen trainerschap bij Zwolse korfbalvereniging Oranje Zwart

Coen Klappe en Pascal Riem verlengen trainerschap bij Zwolse korfbalvereniging Oranje Zwart

Zwolle – Kampenaar Coen Klappe en Zwollenaar Pascal Riem blijven ook volgend seizoen de selectie van korfbalvereniging Oranje Zwart in Zwolle trainen en coachen. Dit heeft het bestuur van Oranje Zwart bekend gemaakt.

“Het is mooi om te zien dat dit trainersduo het naar zijn zin heeft en dat de groep een enorme positieve ontwikkeling doormaakt. Als vereniging zijn we enorm blij dat wij dit nieuws zo vroeg in het seizoen al naar buiten kunnen brengen. Dat betekent dat het goed zit tussen beide partijen en de focus op de toekomst ligt, en dat geeft rust”, zegt Harry Dreuning, voorzitter Technische Zaken bij Oranje Zwart. 

Lees verder »

Berkum moet wat goedmaken tegen Buitenpost

Berkum moet wat goedmaken tegen Buitenpost

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Buitenpost, een ploeg die het moeilijk heeft in de Hoofdklasse B maar voor de Zwollenaren vaak een knap lastige tegenstander was. Berkum heeft daarbij heel wat goed te maken voor het thuispubliek, na de 1-4 zeperd van deze week in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser DOS Kampen.

“Alle reden voor ons om zaterdag vol voor revanche te gaan, want in de beker hebben we een grote kans laten liggen,” weet Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Tegen lager geklasseerde ploegen hebben we vaak mindere resultaten geboekt. Het wordt tijd dat we die ban nu eens gaan doorbreken, zeker voor eigen publiek.”

Lees verder »

Hoofdtrainer Pullen langer bij Sparta Zwolle

Hoofdtrainer Pullen langer bij Sparta Zwolle

Zwolle – Korfbalclub Sparta Zwolle en Henco Pullen lichten de optie in het contract en gaan voor het vijfde jaar verder. De club werkte achter de schermen aan een verlenging en na de handhaving in de hoofdklasse werd het nieuws met spelers, speelsters en de andere stafleden gedeeld.

Al sinds december was de club in gesprek met de 36 jarige korfbaltrainer. Pullen die met zijn 4e seizoen bezig is, heeft goed nagedacht over zijn beslissing en besloot te blijven omdat hij ziet dat Sparta in een ontwikkeling zit die hem aanstaat: “Sparta investeert ook komend jaar weer in de club. Waar dit jaar er veel energie naar het eerste team ging, wil de club nu breder de organisatie verbeteren. Daar ziet men ook een rol voor mij in en dat is wat ik graag wil.”

Lees verder »