Fitness Event Zwolle in MAC3Park stadion

Fitness Event Zwolle in MAC3Park stadion

Zwolle – Zaterdag was het PEC Zwolle stadion de locatie van het allereerste Fitness Event Zwolle. Een evenement waar in vier categorieën 160 atleten tegen elkaar streden om de felbegeerde titel te mogen dragen van "Fitste man of vrouw van de regio Zwolle".

Naast deze contest, bestaande uit diverse onderdelen waaronder de zo genoemde Double Unders,  Pull Ups, Toes To Bar, Single Unders, Jumping Pull Ups, Deadlift, Shuttle Run en Hanging Knee Raises, was er ook ruimte voor workshops en een gezondheidsmarkt.

Lees verder »

PEC Zwolle speelt gelijk tegen Griekse landskampioen PAOK Saloniki

PEC Zwolle speelt gelijk tegen Griekse landskampioen PAOK Saloniki

Zwolle – PEC Zwolle speelt gelijk tegen de landskampioen van Griekenland, PAOK Saloniki. In de eerste minuut weet PAOK Saloniki meteen op 1-0 voorsprong te komen. Door een ongelukkige actie speelt Zetterer de bal zo naar de tegenstander, welke daarvan meteen profiteert. Het was voor Zetterer niet zo'n beste avond onder de lat. Nadat Zwolle nog wat kansjes kreeg, moest Zetterer weer aan de bak. Hij weet de 0-2 niet tegen te houden.

In de 36e minuut keren de kansen voor PEC. Op aangeven van Hamer weet nieuweling Johnsen de bal tussen de latten te koppen. Met een stand van 1-2 gaan de heren in Nieuwleusen de kleedkamers in.

Lees verder »

Sai van Wermeskerken nieuwe verdediger PEC Zwolle

Sai van Wermeskerken nieuwe verdediger PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft Sai van Wermeskerken gecontracteerd. De verdediger komt over van SC Cambuur, waar hij transfervrij kon vertrekken. In Zwolle tekent Van Wermeskerken voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

In Leeuwarden stond Van Wermeskerken (25) sinds 2017 onder contract. Vorig seizoen speelde de in Maastricht geboren speler met Japanse roots, alle 38 competitiewedstrijden voor zijn voormalige ploeg.

Lees verder »

Voorbeschouwing oefenduel PEC Zwolle-PAOK Saloniki

Voorbeschouwing oefenduel PEC Zwolle-PAOK Saloniki

Zwolle – Voor PEC Zwolle gaat dinsdag de oefencampagne verder met de wedstrijd tegen de Griekse kampioen PAOK Saloniki. In Nieuwleusen wordt er om 19.00 uur afgetrapt.

Na de oefenduels tegen FC Dalfsen (0-11) en VV Hattem (0-8) en competitiegenoot FC Emmen (1-1) wacht dinsdag voor PEC Zwolle een tegenstander van een heel ander kaliber. Op Sportpark Hulsterlanden in Nieuwleusen is PAOK Saloniki de tegenstander.

Lees verder »

Zwolse jeugdkickboksers gaan internationaal

Zwolse jeugdkickboksers gaan internationaal

Zwolle – Op zaterdag 6 juli deden zes Zwolse jongeren van 9 tot en met 15 jaar mee met een kickboksgala in het Duitse Siegen. Daarmee maakten zij hun internationale debuut. Uiteindelijk namen drie van hen de winst mee terug naar Zwolle.

Na maanden voorbereiding en keihard trainen reden de zes jeugdleden van Tabonon Kickboksen & MMA met een delegatie aan supporters zo'n drie uur naar het Duitse Siegen. Het kickboksgala 'EFL-gala' waar zij hun wedstrijden streden, was een gala met alleen maar jeugdpartijen. Jeugdvechter Daan (15) beet het spits van het gala af. Hij mocht meteen de eerste partij vechten. Hij wist in drie ronden overtuigend te winnen.

Lees verder »

Freek Vos vertrekt bij Landstede Basketbal

Freek Vos vertrekt bij Landstede Basketbal

Zwolle – Freek Vos vertrekt bij Landstede Basketbal. De 22-jarige forward/center, die de afgelopen vier seizoenen deel uit maakte van de Zwolse hoofdmacht, kiest voor zijn maatschappelijke carrière. "Het is tijd voor iets anders. Ik ga werken aan mijn toekomst. Al wil dat niet zeggen dat ik per direct stop met basketballen", reageert Vos.

Adriaan van Bergen, manager van Landstede Basketbal, betreurt het vertrek van Vos, maar respecteert zijn besluit en wenst hem alle goeds voor de toekomst. "Wij vinden het uiteraard jammer dat Freek vertrekt. Hij is immers één van ons. Het is vanzelfsprekend dat wij Freek het allerbeste gunnen", aldus Van Bergen, die de 2.01 meter lange basketballer in de afgelopen jaren zag uitgroeien tot één van de publiekslievelingen in Zwolle.

Lees verder »

Jitske Visser uit Zwolle sleept goud binnen op EK Rolstoelbasketbal

Jitske Visser uit Zwolle sleept goud binnen op EK Rolstoelbasketbal

Zwolle – Rolstoelbasketbalster Jitske Visser heeft zondagmiddag met haar team goud gewonnen tijdens de Europese Kampioenschappen Rolstoelbasketbal in Rotterdam.

De 26-jarige Zwolse maakt al elf jaar deel uit van Team NL, op haar vijftiende jaar werd zij geselecteerd voor het Nederlands basketbalteam. Sindsdien is de dame met rugnummer 6 niet weg te slaan uit de ploeg van de Nederlandse rolstoelbasketbalsters. Visser won met haar ploeg in 2012 brons op de Paralympische spelen in Londen. In 2016 deed ze dit in Rio de Janeiro opnieuw.

Lees verder »

Z.A.C. sluit jubileumjaar af met historische stadsderby tegen PEC Zwolle

Z.A.C. sluit jubileumjaar af met historische stadsderby tegen PEC Zwolle

Zwolle – Als afsluiting van het jubileumjaar speelt Z.A.C. uit Zwolle een jubileumwedstrijd tegen PEC Zwolle. Op dinsdagavond 16 juli treedt het eerste elftal aan tegen de selectie van John Stegeman.

Voor het eerst sinds 6 jaar nemen de twee oudste Zwolse voetbalverenigingen het weer tegen elkaar op. Twee clubs met elk meer dan 100 jaar historie. Alle reden voor een feestelijk evenement voor de clubs en de stad.

Lees verder »

PEC Zwolle wint ook tweede oefenwedstrijd

PEC Zwolle wint ook tweede oefenwedstrijd

Zwolle – PEC Zwolle heeft dinsdagavond ook de tweede oefenwedstrijd gewonnen. PEC Zwolle startte de eerste helft met Zetterer, Bajselmani, Doué, Reijnen, Paal, Leemans, Quispel, Van Duinen, Westerman, Thy en Reijnders.

PEC Zwolle trad dinsdagavond aan tegen VV Hattem, in de tweede minuut van de wedstrijd was het al raak, Leenmans schoot de 0-1 op het scorebord na een vrije trap. Een kwartier later maakte Reijnders de 0-2, doelman van VV Hattem werkte de bal slecht weg. PEC Zwolle had vele kansen maar wist deze niet te benutten, uiteindelijk lukte het de spits van Duinen wel om de 0-3 te maken.

Lees verder »

Iliass Bel Hassani nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Iliass Bel Hassani nieuwe aanwinst PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft in de vorm van Iliass Bel Hassani een nieuwe speler aangetrokken. De in Rotterdam geboren aanvallende middenvelder heeft in Overijssel een contract getekend voor de duur van 2 seizoenen, met een optie voor nog een jaar.

Bel Hassani is afkomstig van AZ, dat hem de tweede seizoenshelft van de afgelopen jaargang uitleende aan FC Groningen. Daarvoor stond de speler 3,5 jaar onder contract bij Heracles Almelo, dat toen nog onder leiding stond van de huidige coach van PEC Zwolle John Stegeman.

Lees verder »

125 kinderen doen kickboksexamen in Zwolle

125 kinderen doen kickboksexamen in Zwolle

Zwolle – Tussen maandag 24 en zaterdag 29 juni deden 125 kinderen mee met het kickboksexamen bij Tabonon Kickboksen & MMA in Zwolle. Elk jaar krijgen de jeugdleden van de vechtsportschool de kans om te laten zien wat zij geleerd hebben. Ruim 90 kinderen gingen met een diploma naar huis.

De kickboksexamens zijn een aantal jaar geleden door Tabonon in het leven om de jeugdleden extra te motiveren in de sport en hen te belonen voor hun inzet tijdens de trainingen. Tijdens de examens laten de leden zien wat zij kunnen, waarbij zij aan een bepaald niveau moeten voldoen om een diploma te behalen. Ruim 90 kinderen behaalden afgelopen week bij Tabonon in Westenholte hun diploma. De jongste deelnemer was vijf jaar oud, de oudste deelnemer was zestien jaar.

Lees verder »

CSV Apeldoorn O17 en Flevo Boys O17 eerste finalisten op zomertoernooi Be Quick'28

CSV Apeldoorn O17 en Flevo Boys O17 eerste finalisten op zomertoernooi Be Quick'28

Zwolle – De eerste twee weken zitten er op van de Financiële Alliantie zomertoernooi bij BeQuick'28. Ondanks het extreem warme weer hebben wij bijna alle wedstrijden kunnen spelen, mede dankzij de hulp van onze buurman vv Berkum.

Be Quick'28 organiseert het zomertoernooi voor de 9e keer, en het toernooi is bedoeld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Veel bekende verenigingen uit Zwolle en de regio doen al jaren mee aan dit prestigieuze zomertoernooi.

Lees verder »