Berkum pakt nacompetitie tegen Genemuiden

Berkum pakt nacompetitie tegen Genemuiden

Zwolle – Berkum heeft thuis in een volle bak tegen naaste concurrent SC Genemuiden met 1-1 gelijk gespeeld. Daardoor eindigden de Zwollenaren als tweede in de Hoofdklasse B en hebben ze zich verzekerd van een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie!

“In de eerste 25 minuten was Genemuiden beter, maar daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen. Ik heb redelijk rustig op mijn stoel gezeten,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra, nuchter als altijd, vast. Coach Jan van Raalte van Genemuiden vond dat zijn ploeg er vóór rust meer uit had moeten halen. “In de eerste helft hebben wij onszelf tekort gedaan, toen hadden wij controle, maar na rust had Berkum de betere kansen. Wij móesten winnen, het was alles of niets en uiteindelijk hebben we dus niets.”

Lees verder »

v.v. SVI nodigt Zwolfje uit op voetbal instuif

Zwolle – Ook dit jaar organiseert v.v. SVI een gezellige Voetbal Instuif voor alle aspirant voetballertjes in Zwolle (Zuid). De instuif vindt plaats op 25 mei op Sportpark De Siggels en is bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 9 jaar oud die wel eens kennis willen maken met voetbal.
Onder begeleiding van deskundige en enthousiaste trainers kunnen kinderen proeven aan het voetballen bij v.v. SVI. Voetbalplezier en een goede jeugdopleiding, dat staat bij v.v. SVI voorop. Om het spelelement te verhogen heeft v.v. SVI ook Zwolfje van PEC Zwolle uitgenodigd zodat de kinderen na afloop van de clinic de midddag samen met Zwolfje kunnen afsluiten.

Het programma duurt van 16:00 uur tot 17:30 uur, inclusief een Meet & Greet met Zwolfje.
Opgeven kan via: instuifsvi@gmail.com, ovv naam en geboortedatum. Locatie: Sportpark de Siggels aan de IJsselcentraleweg te Zwolle Zuid"

Han Hakkenberg rondt voetbalcarrière van 50 jaar af

Zwolle – Voetballer Han Hakkenberg van EDON 3 rondt op 26 mei een voetbalcarrière op het veld af die maar liefst vijftig jaar geduurd heeft.

De in 1960 geboren Hakkenberg begon op zijn achtste als voetballer bij de E-pupillen en speelde daarom zijn hele loopbaan met nummer acht. En nu, vijftig jaar later speelt hij nog steeds zijn wedstrijden centraal achterin het derde elftal bij cultclub EDON in de reserve zesde klasse, met nummer acht. Hakkenberg speelde in zijn voetballoopbaan bij acht verschillende verenigingen. Achtereenvolgens Rodenburg (Leiden), ASC ’62 (Dalfsen), SVI (Zwolle), BVC (Bilthoven), Groen Wit (Apeldoorn), Vierhouten ’82, ’s-Heerenbroek en tenslotte EDON. De hoogtepunten waren de kampioenschappen met de laatste vier clubs, de winst van de IJsselcup met ‘s-Heerenbroek en het landskampioenschap en de bekerwinst met het politieteam.

Lees verder »

Berkum in ‘kraker’ tegen Genemuiden

Berkum in ‘kraker’ tegen Genemuiden

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen SC Genemuiden in de ‘kraker’ van het seizoen in de Hoofdklasse B. De winnaar pakt een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie en kan, als Eemdijk in deze laatste competitieronde weer punten laat liggen, zelfs nog als kampioen van het veld stappen.

“We kunnen de hoofdprijs nog winnen. Daar gaan we voor en ik heb er absoluut vertrouwen in dat dat lukt,” verwacht Berkum-teammanager Anjos de Lange, die na elf (!) seizoenen als keeperstrainer en elftalleider gaat stoppen. “We spelen al weken prima, de sfeer in het elftal is goed en er staat écht een team.”

Lees verder »

Selectie Regio Zwolle Volleybal met Siska Hoekstra compleet

Zwolle – Siska Hoekstra speelt ook komend seizoen in het shirt van Regio Zwolle Volleybal. De 26-jarige passer-loper kwam in 2016 over van Donitas en begint na de zomer dus aan haar derde seizoen bij de Zwolse eredivisionist. “Na de derde plaats van het afgelopen seizoen kijk ik nu al uit naar volgend seizoen”, stelt Hoekstra.

“Zwolle is een mooie club om bij te spelen, dus ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van de selectie. We willen ook volgend seizoen weer mee gaan spelen om de prijzen’’, aldus Siska Hoekstra. Regio Zwolle-coach Wilfried Groothuis is op zijn beurt ook content met het aanblijven van Hoekstra. “Ik ben erg blij dat we Siska komend seizoen in Zwolle terug gaan zien. Met Siska en Ester de Vries hebben we twee ervaren speelsters op de passer-loper positie, aangevuld met de jonge talenten Nova Maring en Julia Joosten. De selectie bestaat hiermee uit een mooie mix van jeugd en ervaring in een brede basis van veertien speelsters. De randvoorwaarden staan als een huis, dus ik heb alle vertrouwen in een goed seizoen.”

Bubble Run in Park de Wezenlanden

Bubble Run in Park de Wezenlanden

Zwolle – Maandag werd in Park de Wezenlanden een heuse Bubble Run gehouden. Deze (hard)loop wedstrijd kon vooral gewonnen worden door bezig te zijn met lopen. Doel was meer het meedoen dan het winnen.

Op drie locaties van het 2,5 kilometer lange parcours werd een schuimzone gerealiseerd. Deelnemers konden kiezen om 1 of 2 ronden te lopen. Vooral kinderen genoten van de enorme schuimmassa waar door heen gelopen kon worden.

Spannende strijd tijdens zwemloop in het Openluchtbad

Spannende strijd tijdens zwemloop in het Openluchtbad

Zwolle – Afgelopen woensdag werd in het Openluchtbad de tweede editie van de Zwolse Zwemloop gehouden. Deze zwemloop werd georganiseerd door Terp 3, in samenwerking met triathlonvereniging Triade en zwemvereniging ZV 44.

’s Middags stonden er twee afstanden voor de jeugd op het programma. Zij zwommen eerst een aantal baantjes in het 50-meter-bad en daarna liepen ze een paar rondjes over de ligweide. Bij de jeugd van 8 tot 11 jaar kwam Valérie Sakkers na 100 meter zwemmen en 1 kilometer hardlopen als eerste binnen, op de voet gevolgd door Anique Polinder en Luca Wolbert. De jeugd van 12 tot 15 jaar legde de dubbele afstand af. Ook in deze categorie bleken de meisjes het snelst te zijn. Daniëlle Meinema wist haar voorsprong na het zwemmen vast te houden tijdens het hardlopen. Carlein Polinder en William Kragt kwamen als nummer 2 en 3 over de streep.

Lees verder »

Sparta Zwolle heeft de korfbalzaken goed voor elkaar

Sparta Zwolle heeft de korfbalzaken goed voor elkaar

Zwolle – De korfballers van Sparta Zwolle hebben de wind in de rug. De zaal-overgangsklasser kan in het weekend van 26 mei kampioen worden in de eerste klasse en promoveert dan ook op het veld naar de overgangsklasse. Maar dat is niet het enige goede nieuws, want ook de vooruitzichten voor de toekomst zijn goed. Zo verlengt de staf van de selectie grotendeels haar contract en is er vertrouwen dat de spelersselectie op niveau blijft.

Hoofdtrainer Henco Pullen gaf al direct na het zaalseizoen aan dat hij zijn contract verlengt en zijn twee assistenten Remkes Pullen en Kars Menkveld zullen ook volgend jaar hun rol blijven vervullen. De oudere broer van Henco Pullen fungeert als techniektrainer en Kars Menkveld als core-stability trainer, fysiotherapeut en teambegeleider. Ook voor het 2e team zijn de gesprekken voor de trainersstaf in een vergevorderd stadium.
“Het is belangrijk dat rondom de selectie de zaken goed geregeld zijn en dat de spelers en speelsters weten wie wat doet. Ook voor de uitstraling naar buiten en voor het aantrekken van nieuwe spelers is het goed dat je kunt laten zien dat je de begeleiding goed bezet hebt met mensen die hun taak goed kunnen in vullen”, aldus Pullen.
Kars Menkveld, een man van de club, is al meerdere seizoenen betrokken bij de selectie. Menkveld: “Ik vind het geweldig om samen te werken met deze gemotiveerde groep spelers. Er wordt hard en met veel plezier gewerkt, ook als we in de core stability training best veel van ze vragen. Als je dan ziet dat we in de wedstrijden meer en meer inhoud krijgen, dan zie je ook het resultaat van onze inspanningen”. Daarnaast is de verzorger van het team ook druk met de begeleiding van de sporters en geblesseerden. “Het is afgelopen seizoen gebleken dat we zuinig moeten zijn op onze spelers. De selectie bestaat niet alleen uit het basisteam. Op dit niveau maakt de bank toch ook veel verschil, je mag in- en ook weer uitwisselen”, aldus Menkveld.

Lees verder »

Berkum dendert door tegen SDCP

Berkum dendert door tegen SDCP

Zwolle – Een bekeken spelend Berkum heeft bij SDC Putten met 0-3 gewonnen en omdat lijstaanvoerder Eemdijk op eigen terrein onderuit ging kwamen de Zwollenaren daardoor op een gelijk puntenaantal als de koploper. Eemdijk heeft een beter doelsaldo, maar met nog één duel voor de boeg blijft het razend spannend in de Hoofdklasse B.
“Het eerste kwartier waren we wat zoekende, maar daarna hadden we het onder controle,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Een terechte uitslag. In vorige wedstrijden lieten we te veel kansen liggen, maar vandaag was het rendement goed.” Dat kon coach Michael van den Berg van SDCP slechts beamen. “We hebben wel mogelijkheden gehad, maar het grote verschil was inderdaad het rendement.”

SDC Putten zette direct druk maar verder dan een paar halve kansjes voor Jurian van den Brink en Rick Degenaar kwam de thuisclub niet in de eerste 20 minuten. De openingstreffer viel daarna aan de andere kant bij de eerste serieuze Berkum-kans, toen Mark Bloemendaal buiten het strafschopgebied in balbezit kwam, afdrukte en de bal achter keeper Manuel Hoogewoning in de hoek zag verdwijnen: 0-1. Daarna kantelde het spelbeeld in het voordeel van de Zwollenaren. SDCP bleef drukken, maar Berkum bleef keurig op de been en de Veluwse equipe kwam in de 37e minuut zelfs goed weg toen Johnsen Bacuna en Youp Kok te weinig deden met een riant ogende mogelijkheid.
Nauwelijks drie minuten na rust schreeuwde heel Putten om een penalty na een aangeschoten handsbal in het Zwolse strafschopgebied, maar scheidsrechter Boringa gaf geen krimp en even later sloeg Berkum opnieuw toe. Bacuna haalde van de rand van het strafschopgebied uit en zag zijn schot via de paal terug stuiten, maar daarna had Thom Kooke geen moeite om uit de rebound de 0-2 op het scorebord te zetten.

Lees verder »

Berkum oefent tegen PEC Zwolle

Berkum oefent tegen PEC Zwolle

Zwolle –  Hoofdklasser VV Berkum en plaatsgenoot PEC Zwolle spelen op vrijdag 29 juni een oefenwedstrijd op De Vegtlust, het sportpark van Berkum.

Voor beide ploegen is het duel, dat om 19.30 uur begint, de start van de oefencampagne voor het nieuwe seizoen. Eredivisionist PEC Zwolle houdt een dag erna haar jaarlijkse Open Dag in het eigen MAC³PARK stadion.

Lees verder »

Dames en heren TV Triade weer van start in 1eDivisie triatloncompetitie

Zwolle – Triatlonvereniging TV Triade uit Zwolle staat dit seizoen met zowel een heren- als damesteam ingeschreven voor de 1eDivisie triatloncompetitie. De dames komen voor het zesde achtereenvolgende jaar uit in deze landelijke competitie. De heren zijn afgelopen seizoen kampioen geworden in de 2eDivisie en daarmee – na 1 seizoen afwezigheid – weer gepromoveerd naar de op een na hoogste competitie in Nederland.

Op 27 mei is de eerste wedstrijd in de 1eDivisie in Almere Duin. Daar staat een zogenaamde Triple Mix op het programma. Dit zijn drie korte wedstrijden (200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,5 kilometer lopen) die samen een geheel vormen. Heat 1 bestaat uit zwemmen, fietsen en lopen, heat 2 uit lopen, fietsen en zwemmen en heat 3 uit fietsen, zwemmen en lopen. Tussen iedere heat zit voor iedereen precies 10 minuten pauze. Winnaar is degene die na heat 3 als eerste over de streep komt. De wedstrijden in de 1eDivisie vinden dit jaar verder plaats op 9 juni in Weert, op 30 juni in Holten, 8 september in Vroomshoop en 16 september in Nijmegen.

Lees verder »

Spanning te snijden in kampioensrace WRZV hoofdklasse

Spanning te snijden in kampioensrace WRZV hoofdklasse

Zwolle – In de 1e klasse C van de WRZV zaalvoetbalcompetitie op de woensdagavond zijn de prijzen voor dit seizoen bijna verdeeld. Innofeet is ongeslagen kampioen en lijkt op weg naar de 100% winstscore dit seizoen na wederom een zege. Deze week was Poppe Advocatuur het slachtoffer en werd met 7-3 teruggewezen. Door het kampioenschap van Innofeet gaat de 1e periode over naar Le Gong, die 2e werd in de eindstand van de 1e periode. Voor de winst van de 2e periode zijn nog een aantal teams in de race waaronder Jan Groen (8-18) en Kameroen (7-15). Beide teams wisten te winnen. Jan Groen was met 5-3 te sterk voor Salverda Bouw 1 en Kameroen won met 11-2 van Neptunes'12. Verder wist FC Patron wederom een wedstrijd te winnen. Nu werd Admiraal Steakhouse met 7-4 verslagen. Le Gong wist zvv Pruts te verslaan met 6-2.

FC Hummel heeft de koppositie weer overgenomen, na een 4-1 zege op de Belgische Keizer 2, van KPS Steigerbouw. De Steigerbouwer konden niet in actie komen, omdat KPS met zijn spelers steigers moest bouwen afgelopen woensdag voor de finale in de play-off tussen Almere City FC en De Graafschap. Het blijft hierdoor spannend in de hoofdklasse. De 1e periode gaat naar KPS of bij kampioenschap naar FC Hummel. Voor de 2e periode zijn beide teams ook in de race, waardoor deze periode in handen lijkt te komen van New York Pizza, aangezien Dozend/Krijtje FC als kanshebber verloor van Karba (4-6). De overige teams komen niet in aanmerking meer voor de 2e periode. Bordeaux Groen is bezig aan een goede reeks en bewees dat door ook YBC met 13-5 te verslaan.

Lees verder »