Tophockeyer geeft keepersles in Zwolle

Tophockeyer geeft keepersles in Zwolle

Zwolle – Kinderen van hockeyverenigingen uit Zwolle en omgeving kregen maandag een bijzondere les. De jonge keepers kregen les van de doelman van Hockeyclub Klein Zwitserland.

Tientallen jonge keepers verschenen maandagochtend op het hockeyveld van HC Zwolle. Na een warming-up begonnen ze aan een stevige training gegeven door de trainers van Keep Goals.

Lees verder »

Berkum-selectie compleet met keepers en eigen jeugd

Berkum-selectie compleet met keepers en eigen jeugd


Zwolle – Met het aantrekken van twee keepers en het vastleggen van drie jonge talenten uit ‘eigen huis’ heeft VV Berkum de eerste selectie voor het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B rond.

“We hebben stappen gemaakt om meer balans in de selectie te brengen, dat lijkt goed gelukt,” vindt Berkum-trainer Arno Hoekstra, die afgelopen week met zijn nieuwe groep is gestart met de eerste trainingen. “De nieuwe spelers staan te trappelen om te beginnen. Het zijn heel positieve en gretige jongens, die graag naar Berkum komen en zich waar willen maken.”

Lees verder »

Meidenvoetbaldag bij ZAC

Meidenvoetbaldag bij ZAC

Zwolle – Op zaterdagmiddag 13 juni organiseert voetbalvereniging ZAC een Meidenvoetbaldag op sportpark Jo van Marle in Zwolle-Zuid. Een voetbalmiddag met leuke voetbalspellen, trainingsoefeningen en tricks van freestyler Jasmijn Janssen.

Meidenvoetbal is enorm in opkomst. Veel meiden denken echter niet meteen aan voetbal als ze op zoek gaan naar een sport. Tijdens de Meidenvoetbaldag kunnen zij kennismaken met de sport en zelf ontdekken hoe leuk voetbal is. Het wordt een gezellige middag vol voetbalfun voor meiden met en zonder voetbalervaring.

Lees verder »

Bram van Polen blijft PEC Zwolle trouw

Bram van Polen blijft PEC Zwolle trouw

Zwolle – Aanvoerder Bram van Polen (34) gaat zijn veertiende seizoen in bij PEC Zwolle. De verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis, waardoor het clubicoon ook in het seizoen 2020-2021 het blauw-witte shirt zal blijven dragen.

Bram van Polen: ,,Juist nu is het voor mij ontzettend belangrijk om bij te tekenen. Allereerst wil ik mijn carrière niet op deze manier afsluiten. Aan het begin van het voorbije seizoen was ik herstellende van een schouderblessure, daarna raakte ik opnieuw geblesseerd. Uiteindelijk was ik goed en wel fit en werd de competitie abrupt afgebroken en later stopgezet. Maar dat is niet de hoofdreden. Ik heb ook nog echt nog de wil om met PEC Zwolle in de Eredivisie te blijven voetballen. En zeker in deze onzekere tijden wil ik net als hopelijk heel veel supporters achter mijn club blijven staan.”

Lees verder »

Rinke Borger wordt trainer Berkum 2

Rinke Borger wordt trainer Berkum 2

Zwolle – Rinke Borger neemt deze functie met ingang van het seizoen 2020/2021 over van zijn voorganger Alain Michiel. Met de vereniging is een aanstelling van 2 jaar overeen gekomen.

Naast het invullen van het trainerschap zijn ook de overige stafleden voor het komend seizoen bekend. In deze staf zullen oud eerste elftal spelers Jasper Koekoek en Ronald Korterik de rol van teammanager op zich gaan nemen. Leo Pol blijft de rol van verzorger vervullen en Hans Ester de rol van grensrechter.

Lees verder »

Openluchtbad Zwolle binnenkort weer geopend

Openluchtbad Zwolle binnenkort weer geopend

Zwolle – Met strikte voorwaarden en beperkte mogelijkheden kan er in het Openluchtbad Zwolle weer in de open lucht gezwommen worden. Het bad werd maandagochtend al gevuld met water.

Het Openluchtbad gaat vanaf zaterdag 13 juni weer open. De voorverkoop begint op 27 mei. Dat heeft het bestuur zondagochtend 17 mei besloten, na akkoord van de Gemeente Zwolle en intern crisisberaad. Vooralsnog zal het bad strikte regels en beperkingen in acht moeten nemen.

Lees verder »

Bas van Wijnen kiest voor Berkum

Bas van Wijnen kiest voor Berkum

Zwolle – Bas van Wijnen, in het verleden actief bij PEC Zwolle en Harkemase Boys, zal in het nieuwe seizoen 2020-2021 deel uitmaken van de eerste selectie van hoofdklasser VV Berkum. Daarmee kiest de 22-jarige centrale middenvelder voor een club uit zijn eigen woonplaats Zwolle.

“Berkum kwam de afgelopen weken op mijn pad en daarna heb ik een heel goed gesprek gehad met trainer Arno Hoekstra, dat heeft zeker invloed gehad op mijn keuze. Maar het is gewoon ook wel weer heel prettig om op de fiets naar de club te kunnen,” tekent hij bij zijn keuze aan. “En ik zou volgend seizoen met Berkum een rol van betekenis willen spelen in de Hoofdklasse!”

Lees verder »

Etiënne Reijnen stopt met voetballen

Etiënne Reijnen stopt met voetballen

Zwolle – Verdediger Etiënne Reijnen (33) heeft besloten om per direct een punt achter zijn loopbaan te zetten. De geboren Zwollenaar speelde, verdeeld over twee periodes, 144 officiële duels voor de Blauwvingers.

Reijnen doorliep een groot deel van de eigen jeugdopleiding alvorens hij in het seizoen 2005/2006 zijn debuut maakte voor FC Zwolle en werd al gauw een vaste waarde in de achterhoede. Zijn sterke ontwikkeling werd ook elders opgemerkt en dat leverde de speler in de winter van 2011 een transfer op naar AZ. Hier speelde Reijnen 3,5 jaar, maakte hij zijn Europese debuut en speelde hij voor het eerst tégen zijn geliefde PEC Zwolle.

Lees verder »

John Dooijewaard assistent-trainer Berkum

John Dooijewaard assistent-trainer Berkum

Zwolle – John Dooijewaard is komend seizoen assistent-trainer bij de eerste selectie van hoofdklasser VV Berkum. De in Ermelo wonende oefenmeester was de afgelopen jaargang assistent-trainer bij de hoofdmacht van derdedivisionist DVS ’33, waar hij de voorgaande twee jaren ook als talententrainer werkzaam was.

“Bij DVS zijn er afgelopen jaar nogal wat wisselingen in de staf geweest, maar ik wilde toch graag actief blijven. Ik ben toen getipt door iemand bij Berkum en die club ken ik goed, als trainer maar ook omdat ik er als speler tegen heb gevoetbald. Daarna heb ik gesproken met de Technische Commissie en hoofdtrainer Arno Hoekstra en dat klikte,” legt de 46-jarige coach uit.

Lees verder »

Selectie SV Zwolle voor volgend seizoen krijgt vorm

Selectie SV Zwolle voor volgend seizoen krijgt vorm

Zwolle – De selectie van SV Zwolle voor het seizoen 2020-2021 krijgt vorm. Naast vier spelers van buitenaf stroomt er ook een drietal spelers uit SV Zwolle JO19-1 door naar de selectie.

Van het kwartet spelers van buitenaf heeft Willem Busscher de meeste ervaring. De 34-jarige linksback komt over van derdeklasser Steenwijk. Busscher woont in Assendorp. Met Twan Klaseboer (20) komt er nog een verdediger naar Sportpark Marslanden, hij speelde voor het laatst in de jeugd van WVF.

Lees verder »

Social Dance gaat samenwerking met Beatbox aan en brengt urban dansstijlen voor alle niveaus naar Zwolle

Social Dance gaat samenwerking met Beatbox aan en brengt urban dansstijlen voor alle niveaus naar Zwolle

Zwolle– Beatbox is dé nieuwe culturele ontwikkelingsplek voor (top)talent uit de hele regio. Een van de partners die gebruik gaat maken van Beatbox is Social Dance dé dansschool gespecialiseerd in urban dansstijlen.

Met het label Raw Essence is er al een succesvolle samenwerking tussen Hedon en Social Dance, dit uit zich jaarlijks tot een groot event gericht op urban dansstijlen. Met de verhuizing naar Beatbox kunnen Hedon en Social Dance hun samenwerking nog uitgebreider vormgeven. De komende periode maakt Beatbox de samenwerking met meer partners bekend.

Lees verder »