Piccolini nieuwe shirtsponsor SV Zwolle JO11-1

Piccolini nieuwe shirtsponsor SV Zwolle JO11-1

Zwolle – SV Zwolle JO11-1 heeft een nieuwe shirtsponsor. Piccolini heeft het team van Michel Bruggeman en Sam Blom in nieuwe shirts gestoken.

Piccolini, de Italiaanse delicatessenzaak net naast de Sassenpoort, is dit seizoen en volgend seizoen shirtsponsor bij SV Zwolle.

Lees verder »

Voorbeschouwing: Berkum bekert donderdag bij Heino

Voorbeschouwing: Berkum bekert donderdag bij Heino

Zwolle – Berkum speelt donderdagavond bij streekgenoot Heino in de eerste ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost. De Zwolse hoofdklasser weet dat daar een tegenstander in vorm wacht, want Heino doet het momenteel uitstekend in de zondagse 1e Klasse E.

Heino komt nu voor het vijfde seizoen uit in die klasse, maar de ploeg van trainer Martijn de Vogel lijkt nu echt mee te doen om de prijzen. Heino bezet een keurige derde plaats op de ranglijst met 17 punten uit acht duels en heeft tot nu toe nog maar één keer verloren. Pijnlijk was wél dat die nederlaag uitgerekend bij aartsrivaal Rohda Raalte werd geleden, maar de Heinoërs staan op de ranglijst toch vier plaatsen hoger dan Rohda.

Lees verder »

Handballers Travelbags/HV Zwolle streden als leeuwen tegen titelkandidaat Havana

Handballers Travelbags/HV Zwolle streden als leeuwen tegen titelkandidaat Havana

Zwolle – Na een thuisoverwinning vorige zondag mochten de heren van Travelbags/HV Zwolle dit weekend afreizen naar Lent. Havana zou de tegenstander zijn en heeft tot nu toe bewezen een zeer goede titelkandidaat te zijn.

Ze hadden alle wedstrijden winnend afgesloten en nadat Quintus hun duel tegen Cabezota hadden verloren, bezette Havana de eerste plek in de competitie. Vorig jaar waren de duels altijd spannend tussen Zwolle en Havana, uit werd toen gelijk gespeeld en thuis werd maar met 1 punt verloren.

Lees verder »

Rik Rienks en Inge Janssen winnaars Zwolse editie Paul Veenemans Prijs

Rik Rienks en Inge Janssen winnaars Zwolse editie Paul Veenemans Prijs

Zwolle – Afgelopen weekend vond de nationale sportwedstrijd Paul Veenemans Prijs plaats op de Zwolsche Roei- en Zeilvereniging, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Naast het verplichte onderdeel roeien, deden deelnemers ook mee aan twee andere disciplines, waarbij ze konden kiezen uit schaatsen, fietsen en hardlopen. Winnaar bij de heren was Rik Rienks, bij de dames bleek Inge Janssen onverslaanbaar.

Lees verder »

PEC Zwolle geeft voor rust duel uit handen

PEC Zwolle geeft voor rust duel uit handen

Zwolle – Het is PEC Zwolle niet gelukt om een 2-0 achterstand bij FC Twente om te buigen. Voor rust gaat het in defensief opzicht twee keer mis en kan de thuisploeg profiteren. In het tweede bedrijf laat Zwolle zich nadrukkelijker op de helft van de tegenstander zien, maar komt het niet verder dan de aansluitingstreffer via Reza Ghoochannejhad.

PEC Zwolle begon prima aan het duel in de Grolsch Veste. Zo was er in de eerste minuten een kansje voor Vito van Crooij, maar hij vond Jorn Brondeel op zijn weg. Na de eerste tien minuten werd de thuisploeg wat sterker. FC Twente kreeg via Aitor Cantalapiedra een aardige mogelijkheid, maar hij vond Xavier Mous op zijn weg.

Lees verder »

Berkum verrast koploper SDC Putten

Berkum verrast koploper SDC Putten

Zwolle – Berkum heeft bij SDC Putten met 1-2 gewonnen en onttroonde de Veluwenaren daardoor als gedeeld koploper in de Hoofdklasse B. Bovendien boorde Berkum daarmee de thuisclub de kans op de eerste periodetitel door de neus.

“We waren heel stabiel, misschien was dit wel onze beste wedstrijd tot nu toe,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “We dwongen Putten tot keuzes en daar hadden ze moeite mee.” Coach Cesco Agterberg van SDC Putten zag dat zijn ploeg niet slecht speelde maar te veel moeite had met het creëren van kansen. “In de tweede helft raakten we het kwijt en speelden we Berkum in de kaart.”

Lees verder »

Zwolse Helden Gala verdwijnt

Zwolse Helden Gala verdwijnt

Zwolle – Stichting Sportief Zwolle zet een streep door het Zwolse Helden Gala. De eerste editie van de opvolger van het SportGala Zwolle stond gepland voor zaterdag 14 december 2019, maar het evenement verdwijnt definitief van de agenda. “Zwolle zit niet meer te wachten op dit soort verkiezingen”, stelt Rob Heethaar van Sportief Zwolle.

Na zes geslaagde edities van het SportGala Zwolle was het volgens Stichting Sportief Zwolle, initiatiefnemer en organisator, tijd voor iets nieuws. En daarom werd vorig jaar tijdens de Sportmeeting Zwolle in het Landstede Sportcentrum een nieuwe formule gelanceerd. Het SportGala Zwolle werd omgedoopt tot het Zwolse Helden Gala. Een maatschappelijk breed gala voor Zwolle, met als hoofdverkiezing de ‘Zwollenaar van het Jaar’. “Een nieuwe, frisse formule, maar tijdens het uitrollen van het concept is gebleken dat er onvoldoende draagvlak is voor het Zwolse Helden Gala”, aldus Heethaar.

Lees verder »

Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi terug op oude nest in WRZV hallen

Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi terug op oude nest in WRZV hallen

Zwolle – De Zwolse voetbalfederatie, een overleg van alle veldvoetbalverenigingen, organiseert in samenwerking met de WRZV zaalvoetbalvereniging, het traditionele Jo van Marletoernooi tussen kerst en oud/nieuw op het oude nest in de WRZV hallen.

Het Jo van Marletoernooi, voorheen Zwolse Courant beker, kent een grote traditie en gaat terug naar begin jaren ‘80 toen het toernooi ook werd georganiseerd door de WRZV en het Zwols Overlegorgaan in de IJsselhallen. Vanaf 1988 was de thuishaven in de WRZV hallen en de laatste drie jaren vond het toernooi plaats in het Landstede sportcentrum.

Lees verder »

Drie spelers PEC Zwolle opgeroepen voor interlands

Drie spelers PEC Zwolle opgeroepen voor interlands

Zwolle – In navolging van Thomas Lam, zijn ook twee andere PEC Zwolle-verdedigers opgeroepen voor interlands met hun thuisland. Yuta Nakayama en Darryl Lachman zijn geselecteerd voor de teams van respectievelijk Japan O22 en Curaçao.

Nakayama speelt op zondag 17 november een vriendschappelijke interland in Hiroshima tegen de leeftijdsgenoten van Colombia. De Japanner vliegt een dag later terug naar Nederland.

Lees verder »

Van René IJzerman tot Jaap Stam in ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’

Van René IJzerman tot Jaap Stam in ‘PEC Man, Zwolse voetbalverhalen’

Zwolle – Het kappen en draaien van René IJzerman, de doorbraak van Jaap Stam als profvoetballer, de opmerkelijke komst van oud-international Johnny Rep; het zijn drie van de veertig verhalen in het tweede deel van het boek PEC Man, Zwolse voetbalverhalen.

Het eerste deel van PEC Man (2017) met veertig portretten van oud-spelers en -trainers van PEC Zwolle vroeg – nee, schreeuwde – om een vervolg. Na exact twee jaar is het tweede deel klaar; opnieuw veertig verhalen over oud-spelers, -trainers en -bestuurders die de historie van de Zwolse profclub hebben gekleurd. Een bonte mix van jong en oud, van local heroes en van spelers met (inter)nationale bekendheid.

Lees verder »

Sportcafé Zwolle 2019: Noaberschap in de sport

Sportcafé Zwolle 2019: Noaberschap in de sport

Zwolle – Sportcafé Zwolle strikes again! De derde editie van het Sportcafé Zwolle vindt plaats op dinsdag 17 december. Na twee succesvolle edities wordt sport- en politiek-Zwolle uitgenodigd voor een derde editie.

Het Sportcafé vindt plaats vanaf 19.45 uur in het café Waanders in de Broeren. Iedereen is van harte welkom, van sportbestuurders, personen uit de politiek die betrokken zijn bij sportinitiatieven tot het sociaal domein, zorg, onderwijs en sportminded Zwolse inwoners.

Lees verder »