Hartlopers lopen het nieuwe seizoen in

Hartlopers lopen het nieuwe seizoen in

Zwolle – Zaterdag 6 oktober geven de Hartlopers het startschot voor het nieuwe seizoen. Op deze dag kunnen geïnteresseerde lopers en niet-lopers kennismaken met de bijzonder gezellige sfeer van deze loopclub. Bij de Agnietenplas wordt een training gegeven en is er tijd voor kennismaking en vragen. De Hartlopers is een initiatief van stichting Hart voor Zwolle en heeft als doel om via hardlopen mensen met elkaar in contact te brengen. “Hardlopen is een gezonde manier om je sociale netwerk uit te breiden en zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel komt. In onze groep zitten allerlei soorten lopers. Ervaren lopers en beginnelingen, snelle en iets minder snelle, uitbundige en rustige, maar iedereen hoort erbij en samen zijn we een team”; aldus trainer Herold Brinkman.

Lees verder »

Berkum ontvangt geladen Sparta

Zwolle – Berkum speelt zaterdag op eigen terrein tegen Sparta Nijkerk, een tegenstander die wat bleekjes aan de competitie in de Hoofdklasse B is begonnen en ongetwijfeld de mouwen op zal stropen om alsnog de weg naar boven in te slaan.
“Sparta zal gebrand zijn op revanche, die komen niet voor een puntje naar Zwolle,” verwacht Berkum-spits Chris van der Meulen. “Ze hebben heel wat kwaliteit gehaald. Ik denk dat we er een flinke kluif aan krijgen, maar als wij ons normale niveau halen hoeven wij voor geen enkele tegenstander bang te zijn.”

Lees verder »

De laatste Night Skate Zwolle van dit jaar geeft licht!

De laatste Night Skate Zwolle van dit jaar geeft licht!

Zwolle – vrijdag 21 september – op de eerste herfstdag – is de laatste Night Skate Zwolle van dit jaar. En dit keer is het een echte NIGHT Skate, want de zon gaat al vroeg onder. Neem daarom lampjes mee, zodat je goed zichtbaar bent. Dat ziet er bovendien super uit, al die lichtjes rollen door Zwolle! We beginnen om 19.00 uur met de Stunned Warming Up om te oefenen met remmen en rijden in een groep. Om 19.30 uur klinkt het startschot en gaan we skaten op de openbare weg richting Stadshagen onder begeleiding van verkeersregelaars en muziek. Iedereen die redelijk goed kan skeeleren en 12 jaar of ouder is, kan meedoen. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur (bijna 15 kilometer). Deelname is gratis, maar tijdens de pauze wordt met de pet rondgegaan.

Lees verder »

Thoriaan Thom van Capellen domineert loodzware survivalrun Udenhout

Thoriaan Thom van Capellen domineert loodzware survivalrun Udenhout

Zwolle – Op zondag 16 september 2018 ging de Nationale competitie Middenlange- en Lange Survivalrun van start in het Brabantse Udenhout. Deze survivalrun staat berucht om de vele hele lange zware klimhindernissen, zo ook deze editie. Thom van Cappellen van THOR Zwolle ging echter van kop af keihard weg en bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Dit leidde tot een uitzonderlijk grote voorsprong van 7 min op Jan Nauta (2e) en Martijn Bloem. (3e)

De atleten renden over het parcours van 12 km over vooral bospaden en weilanden. Het parcours kende meer dan 40 hindernissen waarvan er wel meer dan 20 loodzware combinaties waren waarbij de ene klimtechniek vervolgd werd door een andere. Hierbij moest men vooral grote afstanden onder touwen, netten, balken, etc klimmen. En alsof dat nog niet voldoende was moest men vlak voor de eindcombinatie ook nog een balk doorhakken met als effect dat de onderarmen voor een deel alvast verzuurd zijn voor de instap van de eindhindernis.

Lees verder »

Berkum en Buitenpost scoren niet

Berkum en Buitenpost scoren niet

Zwolle – Berkum heeft in de uitwedstrijd bij Buitenpost met 0-0 gelijkgespeeld en boekte zo de tweede achtereenvolgende remise. Anders dan een week eerder konden de matig spelende Zwollenaren ditmaal geen aanspraak op een ruimere beloning maken.“Het was niet best,” constateerde Berkum-trainer Raymond Schuurman. “We hadden het lastig en we kregen het niet los. In de tweede helft was de wedstrijd wat opener, maar ook toen kwamen we er niet door. Gelukkig was onze keeper goed op dreef.”

In de eerste helft hadden de bezoekers het merendeel van het balbezit, maar verder dan een paar halve kansen kwam Berkum niet. Buitenpost verdedigde fel en kort op de tegenstander en maakte het uiterst moeilijk voor de Zwollenaren om een vrije man te vinden. Bij de schaarse kansen eindigde een schot van Yannick Kaluzi in de handen van Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen en een kopbal van Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen belandde op het dak van het Friese doel. Na iets meer dan een halfuur heerste er even chaos in de Buitenpost-defensie, maar de daarop volgende inzet van Björn Bakker belandde op de lat. Even later kwam captain Berend Schootstra er aan de andere kant goed door, maar Berkum-doelman Dominic van Hoof onderschepte knap.

Lees verder »

Berkum naar onbekend Buitenpost

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Buitenpost, een tegenstander die vooralsnog een grote onbekende is voor de Zwollenaren. De Friezen leverden vorige week knap werk door bij Staphorst hun eerste punt in de Hoofdklasse B binnen te hengelen.“Als je bij Staphorst gelijkspeelt kun je wel wat,” stelt Berkum-middenvelder Björn Bakker vast. “Ik verwacht dat ze ook tegen ons flink verdedigend gaan spelen, dus het is aan ons om de kansen nu wél af te maken. Ik ben zeker niet pessimistisch, we hebben laten zien dat we genoeg kunnen creëren.”

Lees verder »

Berkum naar onbekend Buitenpost

Berkum naar onbekend Buitenpost

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Buitenpost, een tegenstander die vooralsnog een grote onbekende is voor de Zwollenaren. De Friezen leverden vorige week knap werk door bij Staphorst hun eerste punt in de Hoofdklasse B binnen te hengelen.

“Als je bij Staphorst gelijkspeelt kun je wel wat,” stelt Berkum-middenvelder Björn Bakker vast. “Ik verwacht dat ze ook tegen ons flink verdedigend gaan spelen, dus het is aan ons om de kansen nu wél af te maken. Ik ben zeker niet pessimistisch, we hebben laten zien dat we genoeg kunnen creëren.”

Lees verder »

28ste Salverda Berkumloop levert ruim 13.000 euro op voor het goede doel

28ste Salverda Berkumloop levert ruim 13.000 euro op voor het goede doel

Zwolle – De 28ste editie van de Salverda Berkumloop heeft dinsdagavond een mooi bedrag voor de drie goede doelen opgeleverd. Vlak voor de start van het populaire hardloopevenement overhandigde Rutger Blankvoort (voorzitter Berkumloop) een fraaie cheque van 4.824 euro aan het Ronald McDonald Huis Zwolle. Wijkvereniging Berkum nam 4.155 euro in ontvangst en PEC Zwolle United ontving 4.099 euro.

Net als voorgaande jaren werd er ook dit jaar gelopen voor verschillende goede doelen, te weten: het Ronald McDonald Huis Zwolle, Wijkvereniging Berkum en PEC Zwolle United. Van alle deelnemers werd een gedeelte van het inschrijfgeld verdeeld over de drie goede doelen. Daarnaast konden de lopers zich laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven en dit in de vorm van een extra bijdrage kenbaar maken tijdens het inschrijven. Vlak voor de start van de Salverda Berkumloop werden de cheques aan de goede doelen overhandigd.

Lees verder »

Specialistische cursus ‘Beweegcoach Harteraad’ mogelijk door De Gasthuizen

Specialistische cursus ‘Beweegcoach Harteraad’ mogelijk door De Gasthuizen

Zwolle – Sportleider Joyce Heijman van Hart in Beweging Zwolle en omstreken heeft de opleiding tot erkend ‘Beweegcoach Harteraad’ gevolgd. Ze is daarmee nog beter in staat de groep senioren met hartproblemen te trainen, wat ze wekelijks doet.

Heijman volgde haar opleiding in het ziekenhuis van Hilversum. Harteraad is een organisatie voor mensen met hart- en vaataandoeningen die de cursus ‘beweegcoach coronair lijden en hartfalen’ aanbiedt. Deze cursus is gericht op het verwerven van kennis en vaardigheden die nodig zijn om stabiele, gerevalideerde hart(falen) patiënten te begeleiden bij bewegen en sporten. 'Tijdens de opleiding wordt van alles over het hart besproken en wat te doen bij calamiteiten. Als fysiotherapeut kon Joyce haar kennis verrijken met deze opleiding en tevens kennismaken met andere sportleiders in het land. Dat is uiteraard heel belangrijk voor ons', aldus secretaris Piet Knaapen van Hart in Beweging Zwolle.

Lees verder »

Twintigste Mastenbroek roeimarathon groot succes

Twintigste Mastenbroek roeimarathon groot succes

Zwolle – Afgelopen zaterdag 8 september organiseerde de Zwolse roeivereniging, de ZRZV voor de twintigste keer de roeimarathon rond de Mastenbroeker polder. Dit jaar deden er 31 ploegen ( ruim 130 roeiers) aan deze sportieve uitdaging mee, meer dan ooit. Er werd gevaren in C boten, met twee of vier roeiers en stuurman/vrouw en enkele wherry's, bredere boten met twee roeiers en twee stuurlieden

Na een aanlooproute van ca. 5 kilometer vanaf het clubgebouw van de ZRZV aan de Holtenbroekerdijk startte de marathon om 10.00 uur vanaf de Spooldersluis. De boten voeren eerst over de IJssel richting Kampen waar de tijd even werd stilgezet voor het passeren van de Ganzesluis naar het Ganzediep. Na de sluis ging de wedstrijd weer verder over het Ganzediep, de Goot en het Zwarte Meer en over het Zwartewater via Genemuiden, Zwartsluis en Hasselt naar het clubgebouw van de ZRZV. De eerste boten arriveerden rond 14.30 uur bij het clubhuis van de ZRZV. In totaal hadden de roeiers er toen 54 kiliometer op zitten.

Lees verder »

Berkum speelt gelijk tegen CSV

Berkum speelt gelijk tegen CSV

Zwolle – Berkum heeft op eigen terrein met 1-1 gelijkgespeeld tegen CSV Apeldoorn en daar deed de thuisclub zichzelf tekort mee. De Zwollenaren lieten een wagonlading aan kansen liggen en mochten, nadat ze in de tweede helft op achterstand kwamen, uiteindelijk nog blij zijn dat in ieder geval de gelijkmaker kon worden gescoord.
“We hadden de kansen eerder moeten benutten,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast. “Er worden bij ons voorin nog te veel ‘sociale ballen’ gegeven. Dan wordt er breed gelegd in plaats van zelf te schieten.” CSV-coach Jeroen Burghout was tevreden met het behaalde punt. “Berkum heeft ons in de eerste helft in leven gehouden, maar na rust kwamen wij beter in de wedstrijd. Het is jammer dat we de voorsprong niet vast konden houden, maar dat lag aan de kwaliteit van Berkum.”

Berkum nam vrijwel direct het heft in handen en was al in de openingsfase dicht bij een voorsprong door kansen van Yannick Kaluzi en Johnsen Bacuna. Na een minuut of 20 leek het de Zwollenaren toch te gaan lukken maar uit een moeilijke hoek schoot Chris van der Meulen hard op de lat van het Apeldoornse doel. Aan de andere kant moest Berkum-keeper Dominic van Hoof in actie komen bij een kopbal van CSV-spits Sander Krijns, die het de Zwolse defensie de hele middag bijzonder lastig maakte. Na rust volgden er al direct weer enkele kansen voor de thuisclub, maar ook nu wisten de Zwollenaren dat niet af te maken. Na bijna een uur liet CSV zien hoe het wél moest, toen Krijns met een lange peer naar voren aan het werk werd gezet. De Apeldoornse spits nam de bal goed mee en vuurde direct in de bovenhoek: 0-1.

Lees verder »

Senioren bij de ZRZV krijgen een toegankelijk vlot

Senioren bij de ZRZV krijgen een toegankelijk vlot

Zwolle – Leden van de Zwolsche Roei en Zeil Vereniging (ZRZV) krijgen de beschikking over een nieuw vlot, waardoor het in- en uitstappen in de boten gemakkelijker gaat. Met name senioren en deelnemers aan het aangepast roeien hebben hiervan veel profijt.

'We hebben nu twee vlotten van beton, maar daarop kunnen we geen instaphek maken', vertelt Antoinette van Boom, coördinator aangepast roeien. 'Het nieuwe vlot heeft een instaphek bestaande uit een verticale paal, ongeveer een meter van de kant, en een horizontale paal waaraan de roeier zich kan vasthouden en dan veilig kan gaan zitten. Ex-balsporters met geblesseerde knieën, enkels en heupen kunnen nog wel roeien, maar ervaren problemen bij het zelfstandig instappen. Voor hen zal dat nieuwe vlot een verlichting zijn en bovendien is het beter voor de boten als de roeiers gecontroleerd kunnen gaan zitten.'

Lees verder »