Eerste training en oefencampagne PEC Zwolle bekend

Eerste training en oefencampagne PEC Zwolle bekend

Zwolle – Vorige week woensdag sloot PEC Zwolle het seizoen af in Breda, maar achter de schermen wordt er alweer hard gewerkt aan de voorbereiding op het achtste eredivisieseizoen op rij voor de Blauwvingers. Dat start op zaterdag 22 juni.

Op die dag begint PEC Zwolle aan de eerste training van de voorbereiding. De locatie daarvoor is niet anders dan afgelopen jaren, namelijk sportpark De Elshof in Wijthmen. Hier hebben de Zwollenaren weer de beschikking over twee biljartlakens van voetbalvelden.

Lees verder »

Gwen Kelderman Nederlands kampioen Survivalrun

Gwen Kelderman Nederlands kampioen Survivalrun

Zwolle – De maand mei staat in het teken van de survivalrun. Elk weekend is er verspreid over het hele land een run te lopen. 5 mei in Steenbergen, vorige week in Havelte en vandaag stond het Open Nederlands Kampioenschap junioren op het programma in Dronten. De Dronterlandrun staat al jaren garant voor een spectaculair parcours door de polder. Veel water, bos en mooie hindernissen. De organisatie had dit jaar weer uitgepakt met een flink aantal nieuwe hindernissen.

Het was prachtig weer met een behoorlijk warme temperatuur. De warmte was voor een groot aantal deelnemers een extra hindernis. Bij de KSR (korte survivalrun 8 km) lieten een aantal Thorianen van zich spreken: Niels Wieringa bevestigde wederom zijn progressie van dit jaar om zich in de top van de competitie te mengen. Hij deed dit met een mooie 5e Plaats. Daarnaast stormde Berend Feldbrugge de top 10 binnen met een mooie 10e plek.
Maar de meest aansprekende prestatie van vandaag was het behalen van de titel Nederlands Kampioen door Gwen Kelderman.

Lees verder »

Korfballers Sparta Zwolle lopen door verlies schade op in de kampioensstrijd

Korfballers Sparta Zwolle lopen door verlies schade op in de kampioensstrijd

Zwolle – Sparta Zwolle lijkt in Dronten de kans om na het kampioenschap in de zaal ook op het veld te promoveren naar de hoofdklasse te hebben verspeeld. De ploeg verloor met 23 – 18 van subtopper ASVD. ASVD slaagde erin om de Spartaanse aanval tactisch te ontregelen. De Drontenaren sloegen daardoor al vroeg in de wedstrijd een gaatje van een enkele punten dat ze met geduldig spel de hele wedstrijd vast wisten te houden. Sparta stelde er weinig tegenover en heeft daardoor alleen nog in theorie kans op de titel.

De Zwollenaren staan na het verlies op een derde plek, twee punten achter koploper Wit-Blauw dat zaterdag als enige titelkandidaat geen misstap maakte. Op de tweede plek volgt kv Heerenveen dat een grote voorsprong met rust verspeelde en slordig gelijkspeelde tegen de hekkensluiter in de Overgangsklasse B.

Lees verder »

Derde editie KLM Urban Trail Zwolle sfeervolle ontdekkingstocht

Derde editie KLM Urban Trail Zwolle sfeervolle ontdekkingstocht

Zwolle – Op zondag 19 mei stonden er bijna 1.500 deelnemers aan de start bij de derde editie van de KLM Urban Trail Zwolle. De dynamische Hanzestad heeft zich met een mooi vernieuwd parcours zeker weer op de kaart gezet. Een aantal hoogtepunten van de derde editie waren de Grote Kerk, The Great Escape, Poppodium Hedon, Historisch Centrum Overijssel en het Thomas a Kempis College. Samen met nog 13 andere iconische locaties, bezorgden zij de lopers een prachtige dag.

Tussen tien en elf uur begonnen de deelnemers in drie waves aan hun tocht, om zo in alle comfort van de bijzondere loopervaring door de dynamische Hanzestad te kunnen genieten. Na het eerste startschot op de Melkmarkt in het centrum van Zwolle volgden maar liefst 18 locaties op de route van de KLM Urban Trail Zwolle. Onder perfecte omstandigheden konden de deelnemers genieten van een mooie ochtendloop van 5 of 10 kilometer lang. Naast de bijzondere locaties droegen diverse muziekpunten onderweg bij aan een ultieme loopbeleving.

Lees verder »

Selectie Regio Zwolle Volleybal compleet

Selectie Regio Zwolle Volleybal compleet

Zwolle – Met het aantrekken van Marly Bak en Lisanne de Krosse bestaat de selectie van Regio Zwolle Volleybal voor het seizoen 2019-2020 uit veertien speelsters en is daarmee compleet. De 23-jarige Marly Bak komt over van de Amsterdam volleybalclub US. En de 22-jarige Lisanne de Krosse verruilt het Apeldoornse Dynamo voor Regio Zwolle Volleybal.

Wilfried Groothuis, coach van Regio Zwolle Volleybal, is content met de komst van Bak en De Krosse. “Marly heeft in de loop van het afgelopen seizoen laten zien in de eredivisie thuis te horen. Met haar halen wij een energieke allround speelster in huis, die perfect past in het concept dat we voor komend seizoen voor ogen hebben”, aldus Groothuis.

Lees verder »

Selectie SV Zwolle krijgt vorm met komst Kuijer en Van der Sluis

Selectie SV Zwolle krijgt vorm met komst Kuijer en Van der Sluis

Zwolle – De selectie van SV Zwolle voor het seizoen 2019-2020 krijgt steeds meer vorm. Ricardo Kuijer en Jantje van der Sluis spelen komend seizoen op Sportpark Marslanden.

Kuijer komt over van eersteklasser Heino. De 25-jarige aanvaller keert terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Kuijer begon in de jeugd van SV Zwolle om vervolgens via OVC’21 bij Berkum in de jeugd en het eerste elftal te spelen. Hij speelde tussendoor ook nog een jaar voor WVF. Afgelopen seizoen maakte de aanvaller de overstap naar Heino, maar door veranderde werkomstandigheden moest hij daar tijdens het seizoen stoppen.

Lees verder »

Wethouder de Heer geeft startschot voor KLM Urban Trail Zwolle

Wethouder de Heer geeft startschot voor KLM Urban Trail Zwolle

Zwolle – Bijna 1.500 hardlopers en wandelaars zullen zondag 19 mei deelnemen aan de derde editie van de KLM Urban Trail Zwolle.

Zwolle is de vijfde stad op de kalender van de KLM Urban Trail Series 2019, een verzameling van 13 unieke stadslopen waarbij niet alleen langs, maar ook dwars door historische of bijzondere gebouwen wordt gelopen. De Wethouder Sport van de Gemeente Zwolle, René de Heer zal om 10.00 uur het eerste startschot geven voor deze derde editie.

Lees verder »

PEC Zwolle sluit seizoen af met remise in Breda

PEC Zwolle sluit seizoen af met remise in Breda

Zwolle – PEC Zwolle heeft het zevende eredivisieseizoen op rij afgesloten met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij NAC in Breda. Door de remise eindigt PEC op een dertiende plaats in de eindrangschikking. Kansen op een doelpunt zijn er wel geweest, maar de finesse om een driepunter mee naar Zwolle te nemen ontbreekt.

NAC Breda degradeerde afgelopen zondag officieel uit de Eredivisie, maar dat weerhield ruim veertienduizend fans niet om naar het Rat Verlegh stadion te komen. Onder hen ook 146 PEC-fans. Zij zagen dat de bezoekers een aantal mogelijkheden kregen om te scoren in de eerste helft. Zo zag Lennart Thy zijn schot geblokt worden door een NAC-verdediger en was Ouasim Bouy gevaarlijk met een kopbal. Younes Namli testte een aantal keren NAC-keeper Benjamin van Leer, maar de pogingen van de aanvoerder bleken niet gevaarlijk genoeg.

Lees verder »

Berkum naar koploper Sparta Nijkerk

Berkum naar koploper Sparta Nijkerk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Sparta Nijkerk, de koploper van de Hoofdklasse B die bij winst een flinke stap richting de titel kan zetten. De Veluwenaren hebben echter de laatste weken laten zien dat ze ook kwetsbaar kunnen zijn.

“Kansen hebben we altijd. Sparta heeft een goede ploeg, maar staat ook flink onder druk,” kijkt Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis vooruit. “Wij kunnen vrijuit voetballen en het seizoen mooi afsluiten. We kunnen zelfs beslissend zijn voor de titel als we daarbij een kampioenskandidaat kunnen dwarsbomen.”

Lees verder »

Be Quick ’28 zoekt speelsters voor Vrouwen 1 en Vrouwen 2

Be Quick  ’28 zoekt speelsters voor Vrouwen 1 en Vrouwen 2

Zwolle – Sluit je aan bij dé vrouwenvoetbalclub in Zwolle! Vind je voetballen leuk? En lijkt het je wat om te voetballen bij een club waar vrouwenvoetbal al decennia hoog in het vaandel staat? Met gedreven en ambitieuze speelsters om je heen? Dan heeft Be Quick jou nodig.

Be Quick'28 in Zwolle is op zoek naar speelsters die bij een van de seniorenteams willen komen spelen. Beide teams spelen op hoog niveau. Het tweede vrouwenteam speelt momenteel 2e klasse en doet een gooi naar het kampioenschap, om zo al naar één jaar weer te promoveren naar de 1e klasse. Het eerste vrouwenteam speelt topklasse, het hoogste amateurniveau van Nederland. Om als stabiele Topklasser door te gaan, hebben ze ambitieuze en enthousiaste speelsters nodig!

Lees verder »

De CityLeague: Een ultimate frisbee toernooi voor de echte beginner

De CityLeague: Een ultimate frisbee toernooi voor de echte beginner

Zwolle – Ook dit jaar organiseert de ultimate frisbee vereniging uit Zwolle, de Bluefingers, het CityLeaguetoernooi. Op 3 dinsdagen in mei en juni kan er door iedereen worden meegedaan aan dit
toernooi.

De CityLeague laat je kennis maken met de frisbee sport, de sfeer en de Spirit of the Game. Ultimate frisbee is meer dan alleen een plastic schijf overgooien. Het is namelijk een teamsport, waarbij samenwerken, snelheid, kracht, behendigheid samenkomen tot een fantastische sport. Tijdens de CityLeague wordt er 5 tegen 5 gespeeld. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren.

Lees verder »

Sparta Zwolle doet zichzelf tekort in Overijsselse korfbalderby tegen Wit-Blauw

Sparta Zwolle doet zichzelf tekort in Overijsselse korfbalderby tegen Wit-Blauw

Zwolle – In de race om het kampioenschap in overgangsklasse B heeft Sparta Zwolle zaterdag een punt laten liggen in Kampen tegen Wit-Blauw.

In de eerste helft waren de Zwollenaren tot vijf minuten voor rust heer en meester op het korfbalveld, met een verschil van vier punten (4-8). Maar Wit-Blauw gaf niet op en knokte zich toch terug in de wedstrijd. Ruststand 7-9. Toen was weer alles mogelijk.

Lees verder »