Jhonathan Dunn naar Landstede Hammers

Jhonathan Dunn naar Landstede Hammers

Zwolle – Landstede Hammers heeft Jhonathan Dunn aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige Amerikaan speelde jarenlang voor de Southern Nazarene University en is inzetbaar als small forward.

Dunn is geboren in San Antonio en speelde de voorbije jaren voor de Southern Nazarene University. In zijn laatste seizoen kwam hij in 32 wedstrijden tot een gemiddelde van liefst 36.3 minuten per wedstrijd en daarin kwam hij tot een gemiddeld puntentotaal van 25.3. In 2018 en 2020 werd Dunn uitgeroepen tot GAC Player of the Year, terwijl hij ook nog andere individuele prijzen in de wacht sleepte. Zo werd hij in 2017 GAC Freshman of the Year en was hij drie jaar lang onderdeel van het GAC All-First Team.

Lees verder »

Landstede Hammers verwelkomt Canadese speler Yasiin Joseph

Landstede Hammers verwelkomt Canadese speler Yasiin Joseph

Zwolle – Landstede Hammers krijgt aankomend seizoen de beschikking over Yasiin Joseph. De 23-jarige Canadees is inzetbaar als point guard en tekent in Zwolle zijn eerste profcontract.

Joseph genoot zijn opleiding op de Carleton University en speelde de voorbije seizoenen voor de Carleton Ravens. De point guard won meerdere nationale titels en kwam afgelopen seizoen tot 22 wedstrijden.

Lees verder »

Edward Sijahailatua nieuwe trainer Be Quick Vrouwen 1

Edward Sijahailatua nieuwe trainer Be Quick Vrouwen 1

Zwolle – Be Quick ’28 heeft een nieuwe trainer gevonden voor Vrouwen 1. Het is de 48-jarige Edward Sijahailatua die recent afscheid nam van Eldenia.

Met Edward Sijahailatua krijgt topklasser Vrouwen 1 een trainer met de nodige voetbalbagage. Hij begon in de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij terecht kwam bij Nac, RKC, Helmond Sport en Dordrecht. Alles bij elkaar leverde dat zo’n 285 duels op in het betaalde voetbal.

Lees verder »

Geen Europees avontuur voor Landstede Hammers

Geen Europees avontuur voor Landstede Hammers

Zwolle – Landstede Hammers gaat aankomend seizoen geen nieuw Europees avontuur aan. De club mist de financiële armslag, waardoor is besloten om af te zien van inschrijving.

De Europese wedstrijden van afgelopen seizoen smaakten naar meer en dus heeft het bestuur van Landstede Hammers er de afgelopen periode alles aan gedaan om een nieuw avontuur mogelijk te maken. Er werden verregaande gesprekken met sponsoren gevoerd, om zo het benodigde budget te realiseren. De sponsoren toonden grote betrokkenheid, maar door de huidige situatie lukte het niet om door te pakken. De conclusie was onontkoombaar: geen Europa in het seizoen 2020-2021.

Lees verder »

Conceptschema Eredivisie bekendgemaakt

Conceptschema Eredivisie bekendgemaakt

Zwolle – De KNVB heeft woensdagochtend het conceptprogramma van de Eredivisie bekendgemaakt.

Volgens dit voorlopige schema start PEC Zwolle het seizoen 2020/2021 met een thuisduel op het eigen natuurgras tegen Feyenoord op zaterdag 12 september, aftrap 20.00 uur. De eerste uitwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 19 september in Alkmaar tegen AZ, aftrap 16.30 uur.

Lees verder »

Landstede Hammers bindt broers Van Oostrum

Landstede Hammers bindt broers Van Oostrum

Zwolle – Nigel en Devon van Oostrum spelen ook aankomend seizoen voor Landstede Hammers. Nigel gaat op voor zijn vijfde seizoen in Zwolse dienst, terwijl Devon bijtekent voor zijn tweede jaar.

De 29-jarige Nigel van Oostrum begon zijn professionele loopbaan in 2014 bij Den Helder Kings, om daarna te gaan spelen voor Aris Leeuwarden. In 2016 maakte Van Oostrum de overstap naar Landstede Hammers, waarmee hij meerdere prijzen in de wacht sleepte. In 2017 werd ten koste van Donar de Supercup gewonnen en twee jaar later volgde het hoogtepunt. Op 1 juni 2019 kroonde Landstede Hammers zich tot kampioen van Nederland en mocht Van Oostrum, als aanvoerder van de ploeg, de beker in ontvangst nemen. Afgelopen seizoen kwam daar ook nog een tweede Supercup bij.

Lees verder »

Sport- en spelplezier bij Kids United Sport Zwolle

Sport- en spelplezier bij Kids United Sport Zwolle

Zwolle – Het was door de RIVM-maatregelen nog even spannend of het door kon gaan, maar ook dit jaar organiseren PEC Zwolle United, SportService Zwolle en Landstede Sportcentrum het jaarlijkse project Kids United Sport Zwolle (KUSZ).

In de tweede week van de zomervakantie is er weer volop sport- en spelplezier voor kinderen uit de groepen 4, 5, 6 en 7 die, om sociale en/of financiële redenen, niet op vakantie kunnen. Ook bij deze vierde editie staan de thema’s vitaliteit, sportiviteit en samenwerken centraal. De KUSZ-week vindt plaats in week 29, van dinsdag 14 t/m vrijdag 17 juli.

Lees verder »

Road to 1000: Uit de hand gelopen survivalrun challenge tussen twee Zwolse vrienden

Road to 1000: Uit de hand gelopen survivalrun challenge tussen twee Zwolse vrienden

Zwolle – Op een doordeweekse dag in juni na een lange dag werken maakt Niels (26 jaar) om kwart over elf ’s avonds zijn veertigste swingover in zijn achtertuin. Hij klimt drie meter omhoog in een touw, maakt een koprol over de balk, laat zich gecontroleerd naar beneden zakken en landt met twee voeten op de grond.

“Veertig swingovers gehad. Nog maar zestig te gaan vandaag,” zegt Niels (nu nog) lachend. Hij is aan het trainen voor een unieke en uiterst bizarre challenge waarvoor hij is uitgedaagd door Jeroen (26 jaar), zijn beste vriend en tevens vennoot van het online platform Survivalruncoaches. Inmiddels is het online platform uitgegroeid tot een bedrijf dat onder andere personal training aanbiedt en waar Jeroen en Niels met veel passie aan werken.

Lees verder »

Fabian Veldwijk weg als trainer van Be Quick vrouwen 1

Fabian Veldwijk weg als trainer van Be Quick vrouwen 1

Zwolle – Medio april is Fabian Veldwijk aangesteld als nieuwe trainer van Be Quick Vrouwen 1. Recente ontwikkelingen hebben het bestuur doen besluiten om zijn aanstelling ongedaan te maken en de samenwerking met Fabian per direct te beëindigen.

Be Quick deelt mee dat onlangs zaken aan het licht zijn gekomen die niet bekend waren bij de aanstelling van Fabian. Welke zaken dit betreft, was aanvankelijk niet bekend. De Stentor meldde maandag echter dat Veldwijk (47) vorige week door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld is tot een gevangenisstraf van 33 maanden.

Lees verder »

Cricketers Zwolle starten met nederlaag tegen Hilversum

Cricketers Zwolle starten met nederlaag tegen Hilversum

Zwolle – Cricket is terug in Zwolle. Na drie jaar van een slapend bestaan, trad gistermiddag een bont gezelschap van nationaliteiten in het veld tegen Hilversum. De gasten waren net iets sterker op een goed bespeelbaar veld van de rugbyclub op sportpark Marslanden.

De cricketcompetitie leek dit seizoen door de coronaperikelen te sneuvelen, maar vanaf 1 juli staan de lichten alsnog op groen voor zo’n acht wedstrijden. Er is geen promotie of degradatie. “Dat is eigenlijk heel goed voor onze nieuwe en jonge ploeg”, vindt aanvoerder Jawad Bawar. Samen met Hussein Jafari besloot hij een poging te wagen CC Zwolle nieuw leven in te blazen.

Lees verder »

Landstede Hammers speelt hele aankomende seizoen voor de zorg

Landstede Hammers speelt hele aankomende seizoen voor de zorg

Zwolle – Landstede Hammers speelt het volledige aankomende seizoen voor de zorg. De regerend landskampioen wil zo, onder de noemer ‘Zwolle Zorgt’, haar waardering uitspreken richting de zorgmedewerkers in de regio Zwolle.

Rond de uitbraak van het coronavirus deden zij immers loodzwaar werk. Landstede Hammers stond afgelopen seizoen opnieuw bovenaan de ranglijst. Tot het coronavirus uitbrak en er een abrupt einde kwam aan weer een ijzersterk seizoen, waarin ook de tweede ronde van de FIBA Europe Cup werd bereikt.

Lees verder »