Voorbeschouwing: Berkum bekert dinsdag tegen OWIOS

Voorbeschouwing: Berkum bekert dinsdag tegen OWIOS

Zwolle – Berkum speelt dinsdagavond op eigen terrein tegen OWIOS in de tweede ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost.

De Zwolse hoofdklasser krijgt daarmee een tegenstander die het moeilijk heeft in de competitie, maar in de vorige bekerronde een flinke tik heeft uitgedeeld en dus op onverwachte momenten toe kan slaan.

Lees verder »

Eerste punten in hoofdklasse voor korfballers Sparta

Eerste punten in hoofdklasse voor korfballers Sparta

Zwolle – In de uitwedstrijd tegen Wageningen heeft Sparta voor een verrassing gezorgd in de hoofdklasse.

De Zwollenaren behalen, na drie zware nederlagen, een verrassende overwinning. Wageningen is een gevestigde naam in de hoofdklasse maar verslikte zich in de onverzettelijkheid van de Zwolse formatie, dat bijna de hele wedstrijd aan de goede kant van de score stond. Een paar seconden voor rust neemt de thuisploeg een voorsprong van 13-12.

Lees verder »

Berkum geeft NSC punt in extra tijd

Berkum geeft NSC punt in extra tijd

Zwolle- Berkum heeft thuis met 2-2 gelijk gespeeld tegen directe concurrent NSC Nijkerk. De Zwollenaren stonden bij rust met 0-1 achter maar kwamen knap terug tegen de Veluwenaren, die af en toe fors over de schreef gingen. Toen de winst voor Berkum binnen leek kwam NSC, met 10 man, in blessuretijd nog langszij.

“Over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag,” vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Vóór rust kwamen we overal tekort en was het enorm slordig, maar daarna kregen we meer grip. Als je dan met een man méér met 2-1 voor komt moet je dat ook over de streep trekken, maar dat hebben we niet optimaal benut.” Coach John Kamphuis van NSC zag dat zijn ploeg in de eerste helft de lakens uitdeelde. “Na rust zette Berkum meer druk, maar ook toen wij met 10 man stonden kregen we goede kansen. De gelijkmaker was niet meer dan terecht.”

Lees verder »

SV Zwolle JO11-1 kampioen in eerste klasse

SV Zwolle JO11-1 kampioen in eerste klasse

Zwolle – SV Zwolle JO11-1 heeft afgelopen zaterdag het kampioenschap in de eerste klasse binnengehaald. De ploeg van Michel Bruggeman en Sam Blom kende weinig moeite met Berkum JO11-2 en stelde met een 9-0 overwinning de eerste plaats veilig.

Tien wedstrijden, tien winstpartijen, 89 goals voor en vijf tegen. De cijfers zijn indrukwekkend. SV Zwolle JO11-1 is een team zonder grote uitblinkers, waarin iedereen zijn steentje bijdraagt.

Lees verder »

Landstede Hammers bindt Devon van Oostrum

Landstede Hammers bindt Devon van Oostrum

Zwolle – Landstede Hammers heeft zich versterkt met Devon van Oostrum. De 26-jarige point guard is inmiddels in Nederland en voegt zich per direct bij de spelersgroep.

Van Oostrum speelde de voorbije jaren voor onder andere MZT Skopje, Heroes Den Bosch en Koroivos Amaliadas. Onlangs was hij nog actief voor het Litouwse CBet Prienai, waarmee hij uitkwam op het hoogste niveau. In Zwolle acteert hij voor het eerst samen met broer Nigel van Oostrum, die al sinds 2016 het shirt van Landstede Hammers draagt.

Lees verder »

Berkum-trainer Hoekstra tekent bij

Berkum-trainer Hoekstra tekent bij

Zwolle – Hoofdtrainer Arno Hoekstra heeft zijn contract met VV Berkum met twee jaar verlengd. De nu 43-jarige coach uit het Friese Oldeberkoop keerde afgelopen zomer terug bij de Zwolse hoofdklasser, waar hij eerder ook al twee jaar aan het technische roer stond.

“Ik ben er blij mee, van beide kanten is er tevredenheid,” vindt Hoekstra. “Dat de club en ik nu voor twee jaar hebben getekend getuigt van vertrouwen, ook in de toekomst. We zijn bezig met de verdere opbouw van deze selectie en dit past in de plannen voor de langere termijn.”

Lees verder »

Travelbags/HV Zwolle handbalheren nog niet uit dipje ondanks winst op UGHV

Travelbags/HV Zwolle handbalheren nog niet uit dipje ondanks winst op UGHV

Zwolle – Het begin van de nieuwe maand december betekende voor de heren van Travelbags/HV Zwolle dat het tijd was voor de thuiswedstrijd tegen UGHV.

De buikpijn van de vorige wedstrijd moest verholpen worden met een goed resultaat. UGHV stond voor de wedstrijd op een zevende positie in de competitie en dus zou er gewonnen moeten worden door Zwolle om voorsprong te houden.

Lees verder »

Handbaldames Travelbags/HV Zwolle verliezen nipt van Wesepe

Handbaldames Travelbags/HV Zwolle verliezen nipt van Wesepe

Zwolle – Zondag 1 december stond Wesepe DS1 op het programma voor de dames van Zwolle. Eerder dit seizoen, hebben de handbaldames met één punt verschil gewonnen van Wesepe in een bekerwedstrijd.

Gebrand om nogmaals de winst te behalen, begonnen ze aan de wedstrijd. Het ging gelijk op, om en om werd er gescoord. Waar de Zwolse dames steekjes lieten vallen in de verdediging, werden kansen weer benut aan de andere kant.

Lees verder »

Berkum wint benauwd bij Buitenpost

Berkum wint benauwd bij Buitenpost

Zwolle – Berkum heeft bij hekkensluiter Buitenpost met 0-1 gewonnen, maar mag naar eigen zeggen zeker niet mopperen over die krappe zege. De Zwollenaren creëerden lange tijd veel te weinig, kwamen laat in het duel op voorsprong en kregen het daarna nog knap benauwd.

“We zetten niet genoeg druk,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “Je weet van tevoren dat het hier lastig zou worden, zeker op zo’n veld. Maar onze goal zat er prima in en nu is het resultaat het enige dat telt.”

Lees verder »

Berkum wil revanche bij Buitenpost

Berkum wil revanche bij Buitenpost

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Buitenpost, dat tot nu toe stroef draait maar het de Zwollenaren vorig jaar akelig lastig maakte. Er valt voor de bezoekers dus wel wat goed te maken, ook gezien het zure verlies van Berkum van afgelopen week.

“Buitenpost zal waarschijnlijk weer zwaar verdedigen op een niet al te best veld. Dat wordt dus lastig voetballen,” verwacht Berkum-verdediger Jorben Nieuwenhuis. “Met onze aanvallende kwaliteiten moeten we ook daar tot kansen kunnen komen, maar dan moeten ze er, anders dan vorige week, nu ook ingaan.”

Lees verder »

Op zoek naar nieuw paralympisch talent

Op zoek naar nieuw paralympisch talent

Zwolle – Voor de Paralympische Spelen van 2024, 2026 en 2028 zijn is men op zoek naar nieuw talent! Tijdens een regionale testdag kun je ontdekken of je talent hebt om een paralympische sporter te worden. Binnen de gehandicaptensport moet je net een stapje extra zetten om ambitieuze sporters met een beperking te scouten voor topsport. Maar door samenwerking vanuit verschillende disciplines kunnen die nieuwe talenten gevonden worden.

In navolging op de Paralympische talentdag van NOC*NSF slaan de Beste JIJ, SportService Zwolle, Iedereen Actief, Stichting Special Heroes Nederland, revalidatiecentrum Vogellanden en hogeschool Windesheim Calo de handen ineen met de organisatie van een regionale testdag.

Lees verder »