Landstede Basketbal contracteert Kevin Bleeker

Landstede Basketbal contracteert Kevin Bleeker

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich versterkt met Kevin Bleeker. De 25-jarige forward/center komt over van New Heroes Den Bosch. “De speelwijze van Landstede Basketbal spreekt mij enorm aan en ik heb een goed gevoel overgehouden aan het eerste gesprek dat ik in Zwolle heb gevoerd”, vertelt Kevin Bleeker.

De 2.08 meter lange Bleeker ziet zijn overstap naar Zwolle als een mooie nieuwe uitdaging. “Ik heb het afgelopen seizoen door een zweepslag een tijdje niet kunnen spelen en ik denk dat ik in Den Bosch niet heb ik kunnen laten zien wat ik in huis heb. Ik hoop dat daar komend seizoen verandering in komt”, aldus Kevin Bleeker, die positief is over de plannen van zijn nieuwe club. “Landstede Basketbal speelt nu al meerdere jaren om de prijzen en heeft het afgelopen seizoen de supercup gewonnen. Ik heb dan ook heel veel zin om voor Landstede te gaan spelen. En op individueel vlak wil ik mijzelf natuurlijk graag blijven ontwikkelen.” De 25-jarige Bleeker begon zijn basketballoopbaan bij BV Noordkop in Den Helder en vertrok daarna naar de Verenigde Staten. Daar speelde hij vijf jaar lang voor Canisius College.

Lees verder »

Yoram Zandvliet naar Berkum

Yoram Zandvliet naar Berkum

Zwolle – Hoofdklasser VV Berkum heeft te elfder ure de selectie uitgebreid met Yoram Zandvliet, een 19-jarige aanvaller die het afgelopen seizoen speelde voor het beloftenteam van de Belgische profclub KV Kortrijk.

Zandvliet, een centrumspits die ook als links- én rechtsbuiten uit de voeten kan, speelde eerder in de jeugd bij Unicum in Lelystad, waar hij werd gescout door PEC Zwolle. Daar voetbalde hij vier seizoenen in de jeugdelftallen om vervolgens uit te komen voor de A1 van Zeeburgia in Amsterdam. Hoewel hij bij de beloften van Kortrijk liefst 16 goals en 12 assists op zijn naam bracht zat een profcontract er daar toch niet in, waarna Berkum in beeld kwam.

Lees verder »

Zwols succes op eerste NPB 100 padeltoernooi

Zwols succes op eerste NPB 100 padeltoernooi

Zwolle – Afgelopen weekend werd het eerste officiële ranking padeltoernooi in Zwolle georganiseerd op de banen van PadelZwolle. Met Marnick Ryckaert was een speler uit de top 10 van Nederland aanwezig. Verder namen bij de dames en heren enkele hoofdklasse padeldubbels (het hoogste padelniveau in ons land) deel.

Het was in het weekend om 9 uur een vroege start voor de padelkoppels uit het Westen van het land. Er deden koppels mee  uit onder andere Amsterdam, Rotterdam en Alphen.

Lees verder »

Deelnemers genieten in Zwolle tijdens de Urban Trail

Deelnemers genieten in Zwolle tijdens de Urban Trail

Zwolle – Zondagochtend 8 juli vond de tweede editie van de Zwolle Urban Trail plaats. Een prachtige dag vol zon zorgde voor veel vrolijke gezichten. Ruim 1600 deelnemers, verdeeld over 3 startwaves, namen deel aan de Urban Trail.

Vanaf de Krabbestraat klonk om 10.00 uur het startschot en vertrok de eerste groep deelnemers op avontuur door de stad. Een onvergetelijk parcours van 10 km volgde met 18 fantastische locaties waar de lopers doorheen mochten. Nieuw dit jaar waren o.a. Theater de Spiegel en The Great Escape, waar acteurs de lopers flink op stang jaagde. Onderweg werden de lopers regelmatig verrast door diverse animaties bij de locaties. Aan de deelnemers was duidelijk te zien dat zij aan het genieten waren van de unieke beleving dat een Urban Trail biedt.

Lees verder »

Bola-Lah! en Kjelvik-SVI stelen de show op WRZV kampioensavond

Zwolle – Het WRZV zaalvoetbal seizoen zit er op. Na 720 wedstrijden zijn de titels verdeeld en de algemeen WRZV kampioenen bekend in zowel de prestatieve als recreatieve competitie. Op de jaarlijkse kampioensavond kwamen liefst 17 teams in actie.

In de prestatieve poule was het Bola-Lah! die als periodekampioen de titel wist te bemachtigen na zeges op Tabonon Sportschool, Aqua Comfort Zwartewaterland, FC Hummel en een gelijkspel tegen KPS Steigerbouw. Verrassend was de tweede plaats van Aqua Comfort die afgelopen seizoen kampioen werd in de 1e klasse. KPS Steigerbouw werd derde.

Lees verder »

OldStars Walking Football in Zwolle Zuid

Zwolle – Komt u aanstaande dinsdag of dinsdag 17 juli ook een balletje meetrappen bij voetbalvereniging SVI, op sportpark de Siggels? Op één van de velden van vv SVI wordt van 10.00 uur – 11.00 uur OldStars Walking Football gespeeld. PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, slaat samen met SportService Zwolle, WijZ Welzijn, Z.A.C. en voetbalvereniging SVI de handen ineen om ouderen in beweging te brengen. Niet alleen sportief bezig zijn, maar ook het sociale karakter is hierbij van groot belang.

OldStars Walking Football neemt in belangstelling toe. Sinds eind 2016 wordt er al OldStars Walking Football gespeeld door een team van PEC Zwolle United en WijZ Welzijn op Sportcampus de Pelikaan. Vanaf half juni zijn er een aantal trainingen gestart bij voetbalvereniging SVI. Deze trainingen zijn geheel vrijblijvend en gratis toegankelijk. De ideale manier om te kijken of Walking Football bij u past.

Lees verder »

Swols Open Synchronized Swimming Championship for Masters 2018

Swols Open Synchronized Swimming Championship for Masters 2018

Zwolle – Het is de Zwolse zwemclub gelukt om voor de tweede keer het Swols Open Synchronized Swimming Championship for Masters te organiseren. De wedstrijd trok veel deelnemers uit het  buitenland. Er waren vijf landen waren vertegenwoordigt; Engeland, Duitsland, België, Spanje en Nederland. Zwembad de Vrolijkheid was dit weekend goed gevuld.

Door Swol 1894 werden acht uitvoeringen gezwommen. Deze vielen allemaal in de prijzen. Zilver was er voor de solo van Thirza Hoekstra. Het mixed duet van Fokko de Gans en Natasja van Schuppen behaalde op een haar na niet de eerste plaats. “We zijn er erg blij met de tweede plaats, boven onze verwachting!” aldus een tevreden van Schuppen, die ook voor het eerst met haar nieuwe duet partner, Hélène Heersema in actie kwam.

Lees verder »

Berkum geeft PEC Zwolle goed partij

Berkum geeft PEC Zwolle goed partij

Zwolle – Berkum heeft het oefenduel tegen eredivisionist PEC Zwolle met 1-3 verloren, maar kan terugkijken op een goede prestatie. De hoofdklasser kwam zelfs op voorsprong en werd, ook toen die niet verrassend uit handen werd gegeven, geen moment weggespeeld.

“Het ging bij vlagen heel aardig, ik kijk heel positief op de wedstrijd terug,” aldus Berkums nieuwe hoofdtrainer Raymond Schuurman. “Er zit nog heel veel potentieel in deze groep.” Trainer John van ’t Schip van PEC Zwolle beaamde dat. “Complimenten voor Berkum, ze hebben echt goed partij gegeven. Maar ook onze nieuwe jongens waren heel belangrijk, het is leuk om te zien dat ze zich al heel aardig hebben aangepast bij wat wij willen.”

Lees verder »

PEC Zwolle met aanwinsten tegen Berkum

PEC Zwolle met aanwinsten tegen Berkum

Zwolle – PEC Zwolle speelt vrijdagavond een oefenduel tegen VV Berkum op het veld van de Zwolse hoofdklasser en daarbij treden naar alle waarschijnlijkheid ook de nieuwe aanwinsten van de eredivisionist aan.

PEC Zwolle begon afgelopen maandag op het veld van VV Wijthmen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2018-2019. Ook daarbij waren de nieuwelingen Denis Genreau, Gustavo Hamer, Zian Flemming, Kenneth Paal en Mike van Duinen van de partij en ook ‘oude bekende’ Darryl Lachman maakte zijn opwachting op het trainingsveld. Die eerste training duurde ruim een uur en werd bekeken door meer dan 500 toeschouwers.

Lees verder »

Internationaal springconcours in IJsselhallen Zwolle

Internationaal springconcours in IJsselhallen Zwolle

Zwolle – De IJsselhallen in Zwolle vullen zich in oktober weer met internationale springpaarden van over de hele wereld. Het internationaal springconcours komt weer terug na een afwezigheid van maar liefst zeven jaar. Om dit te realiseren hebben Teus van den Brink, Emmy Poppelaars en Jonny Roelofsen de handen ineen geslagen en staat topruiter Jeroen Dubbeldam hen bij als ambassadeur. Het evenement vindt van 18 tot en met 21 oktober plaats.

Aanleiding van de comeback is de stopzetting van Indoor Drachten, waar de organisatie van ‘Zwolle International’ destijds naar toe verhuisde. Bestuursleden Fred Lodewijk en Gerrit-Jan van de Pol hebben de knoop doorgehakt en besloten dat er geen nieuwe editie meer komt. “Daar was in januari tijdens het evenement al sprake van. Toen we na afloop van mijn veiling Sale of the Rising Stars bij elkaar zaten, zeiden de mannen: ‘Je mag het voortzetten als je wil. Wij sponsoren wel, maar houden er zelf mee op. Dat was voor Emmy en mij de eerste aanzet”, vertelt springpaardenhandelaar Teus van den Brink uit Nijkerkerveen.

Lees verder »

Jerom Oude Aarninkhof in selectie Landstede Basketbal

Jerom Oude Aarninkhof in selectie Landstede Basketbal

Zwolle – Jerom Oude Aarninkhof maakt met ingang van het seizoen 2018-2019 deel uit van de selectie van Landstede Basketbal. De 18-jarige guard uit Hengelo speelde de afgelopen drie jaar voor CSE Landstede Basketbal, de jeugdopleiding van de Zwolse eredivisionist. “Ik ben heel blij met deze stap en vooral met het vertrouwen dat ik krijg van iedereen binnen de club”, zegt Oude Aarninkhof.

De 1.90 meter lange basketballer maakte op 2 december 2017 al zijn debuut in de hoofdmacht van Landstede Basketbal. In Weert moest er destijds een verlenging worden gespeeld tegen Basketball Academie Limburg en mede dankzij twee punten van Jerom Oude Aarninkhof zegevierde de Zwolse formatie uiteindelijk met 88-91. “Ik kijk er naar uit om elke dag samen met de spelers van het eerste te trainen. Het wordt voor mij in het eerste jaar vooral zaak om zoveel mogelijk te leren en goede dingen op te pikken”, stelt Oude Aarninkhof, die net op het Centre for Sports & Education zijn Havo-diploma heeft gehaald. “Klopt, ik verhuis nu ook naar Zwolle en na de zomer start ik met een deeltijdopleiding fysiotherapie. Maar eerst richt ik mij op het Nederlands team onder 18 jaar, waarmee ik eind juli hoop deel te nemen aan het EK in Macedonië.”

Lees verder »

Volledig parcours Zwolle Urban Trail bekend

Zwolle – De tweede editie van de Zwolle Urban Trail vindt plaats over minder dan 2 weken, op zondag 8 juli. Het parcours bestaat dit jaar wederom uit 18 bijzondere locaties.

Deelnemers krijgen de kans om nieuwe locaties als The Great Escape, Evenementenboot Ooster-Schelde, Bij Giel en Theater de Spiegel te ontdekken. Daarnaast zijn een aantal populaire locaties van vorig jaar opnieuw onderdeel van het parcours zoals Stadkamer en Hedon. Het totale parcours is ca 10 km. De volledige parcourskaart is te vinden op de website van de Zwolle Urban Trail.

Lees verder »