Ladies Run Zwolle belooft weer een gezellig sportief samenzijn te worden

Ladies Run Zwolle belooft weer een gezellig sportief samenzijn te worden

Zwolle – Al 325 vrouwen aan de start van de vierde ladies run Zwolle op vrijdag avond 5 april 2019. De Zwolse Ladies Run gaat dwars door de binnenstad van Zwolle. De deelneemsters kunnen kiezen tussen de 2,5 en 5 kilometer.

Tijdens de Zwolse Ladies Run waar dames woonachtig in en rondom de nabije omgeving van Zwolle rennen al ruim 50 moeders met hun dochter mee. Maar ook collega’s en vriendinnen groepjes melden zich aan, bedrijven zijn ook welkom. Het beloofd een gezellige avond te worden met de start op het grote Kerkplein en dit jaar een muziek zone onderweg.

Lees verder »

Berkum hervat tegen stug Buitenpost

Berkum hervat tegen stug Buitenpost

Zwolle – Berkum begint zaterdag op eigen terrein tegen Buitenpost aan de tweede helft van de competitie en weet dat er een stugge ploeg naar Zwolle komt.

“Uit bij Buitenpost hebben wij weinig kunnen creëren, vooral achterin stond het goed bij hen,” aldus Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Maar de winterstop heeft ons goed gedaan. Er zijn een paar spelers terug van blessures en dat scheelt een enorme slok op een borrel want daarmee is er meer duelkracht gekomen. Ik heb veel vertrouwen in de tweede seizoenshelft, er is nog genoeg te winnen voor ons.”

Lees verder »

Ondernemend leren met excellentieprogramma BrainBoost

Ondernemend leren met excellentieprogramma BrainBoost

Zwolle – Stel je hebt je kappersdiploma gehaald en je wilt een eigen kapsalon beginnen. Of je bent gediplomeerd automonteur en je droomt van een eigen garage. Dan heb je niet alleen vakkennis nodig, maar is het ook belangrijk om over vaardigheden op het gebied van ondernemen te beschikken.

Op Landstede MBO hebben de studenten veel mogelijkheden om zich het ondernemerschap eigen te maken. Binnen de reguliere opleidingen wordt er aandacht aan besteed, het excellentieprogramma BrainBoost steekt in op ondernemend leren en binnenkort starten de opleidingen Vakman Ondernemer en Leidinggevende.

Lees verder »

Schoolzwemkampioenschap dit jaar groter dan ooit

Schoolzwemkampioenschap dit jaar groter dan ooit

Zwolle – Het schoolzwemkampioenschap gaat weer van start! Woensdag 23 én 30 januari is Zwembad de Vrolijkheid opnieuw de locatie voor basisschoolkinderen uit Zwolle. Dit jaar strijden leerlingen uit groep 3 tot en met 8 al voor de zevende keer om de titel ‘Schoolzwemkampioen van Zwolle’. De organisatie is in handen van zwemvereniging Swol 1894 met ondersteuning van SportService Zwolle en zwembad De Vrolijkheid.

Het spetterende schoolsporttoernooi is dit jaar opnieuw verdeeld over twee dagen omdat het aantal aanmeldingen blijft stijgen. “Om de kwaliteit van het toernooi en het plezier te behouden zijn we genoodzaakt het toernooi te verdelen over twee dagen”, vertelt Marco Welink, event manager SportService Zwolle. Het kampioenschap start beide woensdagen om 13.30 uur. Waar ruim 288 kinderen op de startblokken staan. De kinderen komen van 31 scholen uit onze sportstad.

Lees verder »

Handbalmannen Travelbags/HV Zwolle onderuit door gebrek aan creativiteit en doelgerichtheid

Handbalmannen Travelbags/HV Zwolle onderuit door gebrek aan creativiteit en doelgerichtheid

Zwolle – Zondag 13 januari, wedstrijd nummer 2 in 2019 voor de heren van Zwolle. Vandaag stond de wedstrijd tegen Quintus op het programma. Thuis, in eigen huis, om 14:00 uur. De vorige keer werd er uit verloren met 29-15. Na de nederlaag van vorige week tegen Cabezota, waren de Zwollenaren gedreven om de 2 punten thuis te houden.

Terwijl het meeste publiek helaas na de wedstrijd van de dames de zaal verlaten hadden, bleven de trouwe supporters over om de heren aan te moedigen. Naast het publiek was er dit keer ook weer een pupil van de week om ons aan te moedigen. Eva was vandaag de gelukkige en mocht dan ook het eerste doelpunt voor Zwolle maken. Na dit doelpunt klonk om 14:00 uur het startsignaal van de wedstrijd.

Lees verder »

Franko House verlaat Landstede Basketbal

Franko House verlaat Landstede Basketbal

Zwolle – Franko House verlaat Landstede Basketbal per direct vanwege persoonlijke omstandigheden. De 24-jarige Amerikaanse power forward, die bezig was aan zijn tweede seizoen in Zwolse dienst, maakte zondag in de uitwedstrijd tegen Dutch Windmills al geen deel meer uit van de selectie.

De 2.00 meter lange Franko House kwam in de zomer van 2017 over van Ball State. Met Landstede Basketbal won hij in oktober 2017 gelijk de supercup. En qua effectiviteit hoorde House in het seizoen 2017-2018 tot de betere spelers van de competitie. Reden voor de clubleiding van Landstede Basketbal om de Amerikaan in de zomer van 2018 voor een tweede seizoen naar Zwolle te halen. Landstede Basketbal betreurt het vertrek van House, maar respecteert zijn besluit en wenst hem en zijn gezin alle goeds voor de toekomst.

 

Zwak verdedigend Sparta Zwolle leidt puntverlies

Zwak verdedigend Sparta Zwolle leidt puntverlies

Zwolle – In een rommelige wedstrijd hebben de korfballers van Sparta Zwolle een punt laten liggen tegen hekkensluiter De Hoeve. De 23-23 uitslag was verdiend, want beide ploegen waren niet in staat om echt het verschil te maken.De Hoeve was op het veld door Sparta nog nipt verslagen, maar gaf nu geen centimeter cadeau. De ploeg schuwde daarbij het fysieke spel niet. Ze hebben de punten heel hard nodig.

Sparta kon daar niet veel tegenoverstellen. De wedstrijd ging het grootste gedeelte van de tijd gelijk op. Het grootste verschil tussen de ploegen was drie punten in het voordeel van Sparta. Maar met een run van vijf scores op rij zette De Hoeve vlak voor rust een 9-12 achterstand om in een 14-12 voorsprong.

Lees verder »

Berkum-spelers verlengen verblijf

Berkum-spelers verlengen verblijf

Zwolle – Vijf spelers van de eerste selectie van VV Berkum hebben toegezegd ook in het seizoen 2019-2020 voor de Zwollenaren te zullen spelen, waarmee de eerste contouren voor de hoofdselectie in de nieuwe jaargang zijn geschetst.

Twee van deze vijf zijn in de meer dan positieve zin van het woord ‘oudgedienden’ te noemen: Chris en Marc van der Meulen. Spits Chris gaat de komende jaargang zijn 18e (!) seizoen bij de hoofdmacht van Berkum in en zijn op het middenveld spelende broer Marc gaat voor zijn 15e seizoen. Dat spelers hun club, ondanks aanbiedingen van andere verenigingen, zo lang trouw blijven is een fenomeen dat ook in het huidige amateurvoetbal behoorlijk zeldzaam is geworden.

Lees verder »

Indoor Skatepark officieel geopend

Indoor Skatepark officieel geopend

Zwolle – Zaterdagmiddag is onder grote belangstelling het nieuwe Indoor Skatepark officieel geopend.

Er kon reeds gebruik gemaakt worden van het skatepark, maar nu is het dan ook officieel geopend. Het skatepark wordt gerund door vrijwilligers, en is grotendeels gefinancierd door middel van donaties. Wethouder René de Heer mocht de opening verzorgen door het bord te onthullen. In het nieuwe park kan men van de banen gebruik maken op skateboards, inline skates, steps en BMX’en.

Lees verder »

Zwolsche Boys verlengt met trainer Bart Ester

Zwolsche Boys verlengt met trainer Bart Ester

Zwolle – Ook na de zomer is Bart Ester de coach van Zwolsche Boys 1. De trainer en de voetbalvereniging uit Zwolle-Zuid zijn tevreden over de samenwerking die begon aan het begin van dit seizoen. Zwolsche Boys draait boven in de derde klasse C mee.

,,Ik heb het erg naar mijn zin, het voelt goed en de spelersgroep heeft ook het vertrouwen uitgesproken”, concludeert Ester tevreden. De contractverlenging lag dan ook in de lijn der verwachting, een meerjarige samenwerking was bij de aanstelling al de intentie. ,,Ik ben een trainer die normaal gesproken drie jaar bij een vereniging blijft, dus dat is ook hier het streven.”

Lees verder »

Seizoen ten einde voor captain Ester de Vries

Seizoen ten einde voor captain Ester de Vries

Zwolle – Voor volleybalster Ester de Vries is het seizoen ten einde. De 26-jarige aanvoerder van Regio Zwolle Volleybal kreeg vlak voor de Kerst last van haar rechterschouder en nu blijkt dat het herstel een aantal maanden zal gaan duren. Om haar revalidatie bij de club zo goed mogelijk te laten verlopen is zij dit seizoen niet meer inzetbaar als speelster.

Ester de Vries kwam in december 2016 bij Regio Zwolle Volleybal. Mede door haar ervaring over de grens, waar zij speelde voor respectievelijk San Francisco Dons (VS), VFM (Zwitserland) en Gislaved (Zweden), was de passer-loper in de afgelopen jaren een belangrijke schakel in het Zwolse team. In haar jacht naar prijzen moet zij nu noodgedwongen een pas op de plaats maken. Regio Zwolle Volleybal hoopt op een spoedig herstel.

Korfballers Sparta Zwolle kijken positief terug op 2018

Korfballers Sparta Zwolle kijken positief terug op 2018

Zwolle – In een vol clubhuis hield Sparta Zwolle afgelopen zaterdag het traditionele nieuwjaarsgala. Een moment waarop de Zwolse korfballers terugkijken op het voorbije seizoen en vooruitblikken op het nieuwe jaar. Sportvrienden, leden, sponsoren en vrijwilligers werden warm welkom geheten door de S-side, de activiteitencommissie. De opening van de avond vond plaats met de nieuwjaarsspeech van voorzitter Peter van Gulik.

Hij keek tevreden terug op 2018, een prachtig jaar voor de club. Hij stelde: “We zijn sportief gezien met onze selectie op het hoogste niveau ooit aanbeland. Na de vijfde plek in de zaal vorig jaar en dus prolongatie van het overgangsklasseschap, volgde het kampioenschap en de promotie tijdens de veldcompetitie. Dat we momenteel daar bovenaan staan en in de zaal ook bovenin meedraaien lijkt bijna normaal.”

Lees verder »