Atleten THOR Zwolle massaal naar Survivalrun Vollenhove

Atleten THOR Zwolle massaal naar Survivalrun Vollenhove

Zwolle – Afgelopen zaterdag 10 november gingen atleten van THOR Zwolle massaal naar de leuke, dichtbij zijnde maar pittige Survivalrun Vollenhove. Sommigen liepen de eerste race van hun leven, de meerderheid verbeterde hun eerdere resultaten en de atleten in de Topklasses manifesteerden zich wederom bij de top van Nederland. In Vollenhove stond een nat en gevarieerd parcours klaar van 5, 8 en 13 km.

Bij de jeugd maakte Gwen Kelderman weer furore door continue in de kop van de wedstrijd hard te lopen en te klimmen met tegenstanders die gemiddeld 2 jaar ouder zijn. Uiteindelijk zat de hoofdprijs er niet meer maar stelde ze de 2e plaats wel veilig. Bij de Jeugd Survival Run 12-14 jaar jongens wist Quinten Bierenbroodspot zich met een 16e plaats bij de top 20 van Nederland te plaatsen.

Lees verder »

PadelZwolle kampioen in de Hoofdklasse

PadelZwolle kampioen in de Hoofdklasse

Zwolle – In een onderlinge padelbattle hebben de teams van PadelZwolle en TV Joure gestreden om het kampioenschap in de hoogste afdeling van de landelijke padelcompetitie van de Nederlandse PadelBond.

Op de padelaccommodatie aan de Middelweg ontspon zich een spannende strijd tussen de beide teams. Omdat dit weekend de inhaalwedstrijd tussen directe concurrent LTVL 1 uit Lelystad tegen Padel Hoorn in een gelijkspel eindigde, mocht de winnaar van de onderlinge strijd tussen PadelZwolle en TV Joure zich alsnog kampioen van de Hoofdklasse noemen.

Lees verder »

Opnieuw groei schoolhandbaltoernooi Zwolle

Zwolle – Op woensdag 14 november vindt de 12e editie van het schoolhandbaltoernooi Zwolle plaats. Vanaf 13.30u tot 17.30u strijden ruim 230 basisschoolkinderen (groepen 5/6) om de titel Zwolse handbalkampioen. Met 31 teams van 23 verschillende scholen is dat opnieuw een stijging in vergelijking met 28 teams vorig jaar. Het handbaltoernooi is een samenwerking tussen Landstede Sportcentrum, Travelbags HV Zwolle, Topfit fysiotherapie en SportService Zwolle.

Het aantal deelnemers bij het schoolhandbaltoernooi blijft door de jaren heen stijgen. De Travelbags Handbal Vereniging Zwolle is daar erg blij mee: “Het is ontzettend goed om te merken dat er steeds meer animo is voor onze sport. Binnen de vereniging werken we er hard aan om deze sport voor iedere Zwollenaar aantrekkelijk te maken. Dat de jeugd door middel van deze schooltoernooien al zo betrokken raakt is fantastisch!” vertelt Bernd Huizing Travelbags HV Zwolle. Ook SportService Zwolle is trots op dit resultaat: “Het is mooi om te zien dat niet alleen de deelname aan de toernooien stijgt, maar ook de voorbereidende clinics groeien bijna uit hun jasje. Dat kan maar één ding betekenen: handbal leeft in onze stad!” zegt Marco Welink, event manager SportService Zwolle.

Lees verder »

Berkum blaast Teuge van veld

Berkum blaast Teuge van veld

Zwolle – Berkum bleek in de eerste ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost enkele maatjes te groot voor derdeklasser Sportclub Teuge, dat in een sportief maar nogal eenzijdig duel met een 8-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. “We hebben direct vol gas gegeven en als het dan al zo snel 2-0 en 3-0 staat is het eigenlijk al gespeeld. Het krachtsverschil was wel heel groot,” constateerde Berkum-trainer Raymond Schuurman.

Seconden na de aftrap leek er door een communicatiefoutje in de Berkum-defensie even een stuntje in te zitten voor de bezoekers, maar de Zwolse hoofdklasser nam al snel de regie in handen. Na vijf minuten zorgde dat voor drie opeenvolgende corners en bij de laatste kon Thom Kooke van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Even daarna werd de verdediging van Teuge aan stukken gereten en gaf Yannick Kaluzi het beslissende tikje: 2-0. Toen Kooke in de 20e minuut, na een mooie combinatie met Chris van der Meulen en Kaluzi, voor 3-0 zorgde waren de kaarten eigenlijk al geschud, al kwam er vóór rust geen verandering meer in de stand.

Lees verder »

Unieke kickbokswedstrijd met oud-wereldkampioen in Zwolle

Unieke kickbokswedstrijd met oud-wereldkampioen in Zwolle

Zwolle – Op 24 november 2018 staat een uniek event op de agenda van vechstportschool Tabonon in Zwolle. Op deze dag stappen niet alleen 60 leden van de sportschool de ring in voor een partijtje MMA of kickboksen.

Ook oudwereldkampioen kickboksen Martin van Emmen doet mee. In 2017 organiseerde Tabonon voor het eerst een Matsuri: een uniek evenement waarbij leden van de vechtsportschool de kans krijgen om de ervaring van een kickboks- of MMA-wedstrijd op te doen. “Wij zijn de eerste vechtsportschool van Nederland die zo’n evenement organiseren. Niet iedereen heeft ambitie om profes-sionele wedstrijden te vechten. Op deze manier bieden wij leden de kans om een geweldige ervaring op te doen én hun familie en vrienden te laten zien wat de sport en sfeer bij ons inhoudt. Doordat de leden in hun eigen sportschool vechten onder vertrouwde omstandigheden, creëren we een veilige sfeer”, licht Kamran toe.

Lees verder »

Handbalheren Travelbags/HV Zwolle maakten het zichzelf onnodig moeilijk

Zwolle – Na de ontspannen zondag in een sauna- & wellness etablissement, konden de mannen van Travelbags/HV Zwolle, volledige ontspannen, aan de wedstrijd beginnen tegen hekkensluiter Erica uit Dieren. Het enige wat in de weg zat, was het vroege vertrek. Stipt om half 10 reden de auto's vanaf Zwolle Zuid richting Dieren, waar het een tussenstop zou maken bij het plaatselijk tankstation. Wetende van vorig seizoen, dat de kantine in de ochtend ook wat opstartproblemen had (lees: niet geopend was), werd er gekozen voor een bak koffie op een andere locatie.

Met genoeg cafeïne in het lichaam werd er aan de wedstrijd begonnen, waar direct ook al duidelijk werd dat het vroege tijdstip misschien wel vat op het spel kon gaan hebben. Een inspiratieloos en actieloos aanvalsspel werd afgewisseld met een passieve verdediging, waardoor er in de eerste helft ruim 14 minuten niet werd gescoord. Goedmakertje: Erica wist ook niet te scoren. Een zelfde wedstrijdbeeld in de eerste helft als vorige week tegen Arnhem passeerde ook dit keer de revue. Met 30 minuten gespeeld te hebben, stond de stand op 7-7 en konden alle koppen bij elkaar worden gestoken.

Lees verder »

Regionaal onderzoek Aangepast Sporten

Regionaal onderzoek Aangepast Sporten

Zwolle – Iedereen moet overal aan mee kunnen doen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Voor mensen met een beperking zitten er soms nogal wat haken en ogen aan. Iedereen Actief start in de regio IJsselland (gemeenten Kampen, Raalte, Staphorst, en Zwolle), een onderzoek naar de sport en beweegwensen en knelpunten van mensen met een beperking.

De vragenlijst is bedoeld voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Het kan hierbij gaan om een lichamelijke, verstandelijke, visuele of auditieve beperking, een chronische aandoening, stoornis in het autistisch spectrum en/of ADHD. Nadat de deelnemers het onderzoek hebben ingevuld verzameld Iedereen Actief alle knelpunten, wensen en behoefte van deze belangrijke doelgroep. “De doelgroep is leidend in het werk wat wij doen. Bij het toetsen van de wensen en behoefte gaan wij ook écht aan de slag om de deze te vervullen.” Vertelt Loes Boetes, coördinator aangepast sporten IJsselland.

Lees verder »

Stichting Halve Marathon Zwolle gaat voor groei

Stichting Halve Marathon Zwolle gaat voor groei

Zwolle – Stichting Halve Marathon Zwolle, organisator van de jaarlijkse Scania Zwolse Halve Marathon, wil het evenement laten groeien en zet daar voor 2019 vol op in. De achttiende editie van het hardloopfestijn werd op 9 juni 2018 georganiseerd voor zo’n 8.500 hardlopers. In 2019 wil de organisatie plek bieden aan maar liefst 10.000 deelnemers.

De Scania Zwolse Halve Marathon heeft in de afgelopen jaren een beeldbepalende status verworven in de stad, de regio en ver daar buiten. De binnenstadbeleving en de culturele randprogrammering maken het evenement tot een uniek en populair hardloopfestival in Nederland. Die populariteit zorgt ervoor dat de maximale capaciteit in de afgelopen jaren is bereikt, zowel qua deelnemers als qua binnenstadbezoekers. Met de steun van de vele deelnemers, betrokken sponsoren en de gemeente Zwolle heeft de stichting besloten die capaciteit te verruimen. Voor de negentiende editie in 2019 biedt het evenement plek aan maar liefst 10.000 hardlopers.

Lees verder »

Berkum bekert donderdag tegen Teuge

Berkum bekert donderdag tegen Teuge

Zwolle – Berkum speelt donderdagavond in de eerste ronde van het toernooi om de Districtsbeker Oost op eigen terrein tegen Sportclub Teuge, een tegenstander die voor vrijwel iedereen bij de Zwolse hoofdklasser een grote onbekende is.

Teuge komt uit in de 3e Klasse B van het zaterdagvoetbal, waar de ploeg van trainer André Wassink goed aan de competitie begon door de eerste drie wedstrijden met ruime cijfers te winnen. Daarna kwam de klad er wat in, want in de volgende vier duels ging Teuge drie keer als verliezer van het veld.

Lees verder »

Verlies PEC Zwolle in Sittard

Verlies PEC Zwolle in Sittard

Zwolle – De verre uitreis naar Sittard heeft PEC Zwolle geen punten opgeleverd. Fortuna Sittard komt vroeg op voorsprong en breidt de marge na rust uit via twee benutte strafschoppen (3-0).

PEC Zwolle begon in dezelfde opstelling als het midweekse bekerduel tegen De Graafschap (2-5 winst), maar het begin in Sittard was rampzalig. Finn Stokkers schoot al na drie minuten de bal in de bovenhoek. Die vroege 1-0 achterstand kon Zwolle in de eerste helft niet repareren. De thuisploeg was fel, streed voor iedere bal en daar hadden de Zwollenaren het lastig mee. Vlak voor rust was er wel een grote kans voor Mike van Duinen, maar hij stuitte op doelman Koselev. Ook grabbelde de doelman niet veel later bij een kopbal van Thomas Lam, maar Koselev kon de bal via de paal nog net voor de lijn oppakken.

Lees verder »

Be Quick ’28 nodigt oud-leden voor 90-jarig feest

Be Quick ’28 nodigt oud-leden voor 90-jarig feest

Zwolle – Op 22 november bestaat voetbalvereniging Be Quick ’28 90 jaar. Het weekend van 16 en 17 november zal bij Be Quick ’28 alles in het teken staan van dit heuglijke feit.

Be Quick ’28 hoopt dat ook oud-leden uitnodigen aan deze festiviteiten deel wil nemen. Op zaterdag 17 november wordt er een groot feest georganiseerd. Alle leden zijn hiervoor uitgenodigd, maar ook ouders, broertjes en zusjes zijn van harte welkom. Uiteraard zijn ook oud-leden, sponsoren en vrienden van de club uitgenodigd voor deze dag. De dag begint om 13.00 uur. Er is gezorgd dat er voor alle leeftijden iets leuks te doen is; dit gaat van een vossenjacht en springkussen voor de jongste jeugd, tot clinics, een mixttoernooi en een pannakooi voor de oudere jeugd.

Lees verder »