Zege voor PEC Zwolle dankzij hattrick Ghoochannejhad

Zege voor PEC Zwolle dankzij hattrick Ghoochannejhad

Zwolle – Aan de hand van Reza Ghoochannejhad heeft PEC Zwolle vrijdagavond drie peperdure punten gepakt op bezoek in Tilburg. Laagvlieger Willem II kwam in de eerste helft op voorsprong en na vervelende blessures voor Kenneth Paal en Mike van Duinen leek het een extra pijnlijke avond te worden. Na rust draaiden de Zwollenaren de wedstrijd echter compleet om: 1-3.Achterstand

In de tiende minuut al nam Willem II de leiding. Het was Vangelis Pavlidis die op kon stomen, aflegde op Kwasi Wriedt en de Duitser hard zag afronden: 1-0. Een opsteker voor de thuisploeg en een domper voor PEC Zwolle dat juist sterk aan het duel was begonnen. Dat spel zette Zwolle ook voort en dat resulteerde in twee kansen. Allereerst slingerde basisdebutant Virgil Misidjan, die een verleden had in Tilburg, de bal voor op het hoofd van Van Duinen, maar de aanvaller zag zijn kopbal op het dak van het doel belanden. Even later kwam de bal vanaf links toen Dean Huiberts de punt van zijn schoen tegen het leer kreeg, maar ‘m niet lans Jorn Brondeel kreeg. Daarna was het Willem II weer. Mats Köhlert haalde geweldig uit, maar het antwoord van Michael Zetterer was eveneens van een prima niveau.

Lees verder »

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Zwolle – Willem II-uit is op vrijdagavond de eerste wedstrijd van speelronde 18 in de Eredivisie. Zowel PEC Zwolle als Willem II wil weg uit de onderste regionen waarbij in tegenstelling tot de editie van vorig jaar vooral de Tilburgers in het nauw zitten.

Met tien punten uit zeventien wedstrijden staat Willem II halverwege het seizoen op een zestiende plaats. Een teleurstellende positie vanuit Tilburgs perspectief in vergelijking met het zo succesvolle vorige seizoen. Dat de succesvolle vorige jaargang niet nog eens geëvenaard kon worden, daar ligt niemand in Tilburg wakker van.

Lees verder »

Denis Holterman nieuwe voorzitter Z.A.C.

Denis Holterman nieuwe voorzitter Z.A.C.

Zwolle – Denis Holterman is de nieuwe voorzitter van voetbalvereniging Z.A.C. Tijdens de Algemene Ledenvergadering woensdag stemden de leden in met zijn voordracht.

Holterman neemt de voorzittershamer over van secretaris Roel Broeksma, die na het aftreden van Jan Dobben twee jaar waarnemend voorzitter is geweest. Denis Holterman is een echte clubman. Het ‘fier wit en blauw’ is hij al veertig jaar trouw. Op zijn elfde werd hij lid, doorliep alle elftallen en speelde vervolgens tien jaar in het eerste.

Lees verder »

Jason Huisman vertrekt bij Berkum

Jason Huisman vertrekt bij Berkum

Zwolle – Jason Huisman gaat VV Berkum na negen jaar verlaten. De verdediger en middenvelder zal zijn aflopende contract niet verlengen en dat was een beslissing die hem niet makkelijk viel.

“Berkum voelt als familie, het is heel moeilijk om afscheid te nemen van de plek waar ik mij thuis voel,” zegt hij er zelf over.

Lees verder »

Ook Sai van Wermeskerken verlengt contract

Ook Sai van Wermeskerken verlengt contract

Zwolle – Na Eliano Reijnders, Dean Huiberts en Sam Kersten heeft PEC Zwolle wederom een huidig selectiespeler langer aan zich weten te binden.

Ditmaal zette Sai van Wermeskerken (26) zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis. De rechtsback heeft zijn aflopende contract met twee seizoenen verlengd en ligt nu vast tot de zomer van 2023.

Lees verder »

PEC Zwolle afgetroefd in eigen huis

PEC Zwolle afgetroefd in eigen huis

Zwolle – Na twee hele behoorlijke wedstrijden tegen AZ en Feyenoord, heeft PEC Zwolle zaterdagavond een andere kant van zichzelf laten zien. In het eigen MAC3PARK stadion had het tegen concurrent Fortuna Sittard vrijwel niets in te brengen. De Limburgers stapten met een meer dan terechte zege van het veld: 0-2.

De eerste helft in het besneeuwde Zwolle, waar het veld overigens niet onder leed, was niet bepaald fraai vanuit Zwols perspectief. Waar de eerste kans nog voor de Zwollenaren was, nam daarna Fortuna Sittard het initiatief. Niet omdat de Limburgers nu zo sterk waren. Het was PEC Zwolle dat de ene na de andere bal inleverde.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Fortuna Sittard

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Fortuna Sittard

Zwolle – De januarimaand staat bol van het voetbal. Waar er in de bovenste regionen topaffiches op het programma staan, wordt er ook in de staart van de Eredivisie onderling tegen elkaar gestreden. In de middenmoot is dat niet anders. Zaterdag neemt PEC Zwolle het op tegen Fortuna Sittard.

Beide ploegen ontlopen elkander al een paar seizoenen niet of nauwelijks op de ranglijst. Vooral in Sittard hadden de Blauwvingers het sinds de promotie van Fortuna in 2018 loodzwaar. In het eerste jaar ging PEC Zwolle er met 3-0 onderuit en ook een jaar later in de beker was Fortuna Sittard met diezelfde cijfers te sterk.

Lees verder »

Chris en Marc van der Meulen blijven bij Berkum

Chris en Marc van der Meulen blijven bij Berkum

Zwolle – Het is nog onduidelijk of en in welke vorm de competitie in het amateurvoetbal kan worden hervat, maar VV Berkum is al bezig met de selectie voor het nieuwe seizoen 2021-2022.

De eerste spelers die voor de komende jaargang hebben bijgetekend zijn de ‘clubiconen’ Chris en Marc van der Meulen. Hoewel aanvaller Chris deze maand 37 jaar wordt, voelt hij zich fit genoeg om er nog een jaar aan vast te plakken, waarmee hij zijn 21e(!) seizoen bij de hoofdmacht ingaat.

Lees verder »

Verdienstelijk punt voor PEC Zwolle tegen AZ

Verdienstelijk punt voor PEC Zwolle tegen AZ

Zwolle – Met een gelijkspel tegen AZ is PEC Zwolle het nieuwe kalenderjaar voortvarend begonnen. Net als in Alkmaar eindigde het duel in 1-1. Pelle Clement zorgde voor de Zwolse treffer tegen de subtopper uit Noord-Holland.

PEC Zwolle was gretig, dat bleek wel uit de manier waarop de Blauwvingers aan de wedstrijd en daarmee de tweede seizoenshelft begonnen. De eerste kans diende zich in de achtste minuut aan toen Mike van Duinen op randje buitenspel vrij baan kreeg richting het doel, maar Marco Bizot op de kop van het strafschopgebied attent keeperswerk verrichtte.

Lees verder »

Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

Voorbeschouwing PEC Zwolle – AZ

Zwolle – Zaterdagavond begint PEC Zwolle om 20.00 uur aan de tweede seizoenshelft. Na een belangrijke zege op ADO Den Haag en een korte winterbreak komt dit weekend AZ op bezoek in de Overijsselse hoofdstad.

Die wedstrijd stond in Alkmaar in speelronde 2 op het programma. Destijds behaalde PEC Zwolle door een doelpunt van Clint Leemans het eerste punt. Myron Boadu scoorde namens AZ in een duel waarin scheidsrechter Serdar Gözübüyük het druk had. De leidsman trok zeven gele kaarten en toonde Calvin Stengs en Thomas Lam de rode kaart. In het laatste kwartier leek PEC Zwolle te bezwijken onder de immense druk, maar het punt werd over de streep getrokken.

Lees verder »

PEC Zwolle bindt Virgil Misidjan aan zich

PEC Zwolle bindt Virgil Misidjan aan zich

Zwolle – Het is PEC Zwolle gelukt om zich te versterken met een vleugelaanvaller. Virgil Misidjan (27) maakt de overstap van het Duitse 1. FC Nürnberg.

In Duitsland had Misidjan nog een contract tot het einde van dit seizoen, maar dat is per direct ontbonden. In Zwolle tekent de speler voor een half jaar.

Lees verder »

Arnie Pot opvolger John Beijen bij Z.A.C.

Arnie Pot opvolger John Beijen bij Z.A.C.

Zwolle – Z.A.C. heeft voor het komend seizoen Arnie Pot als trainer aangesteld. Hij volgt daarmee John Beijen op, die na vier prachtige jaren vertrekt van het sportpark Jo van Marle.

Pot is geen onbekende in het Zwolse voetbal. Als speler was hij actief bij CSV’28 en Be Quick’28. Bij Be Quick’28 speelde hij enkele jaren in de hoofdklasse. Pot was als trainer ook actief bij beide verenigingen. Met name bij Be Quick’28 kende hij als hoofdverantwoordelijke successen. Trainer Arnie Pot leidde Be Quick’28 via een kampioenschap naar de eerste klasse. Zijn laatste job was assistent trainer bij Sportclub Genemuiden.

Lees verder »