Organisatie besluit te stoppen met StadshagenRun

Organisatie besluit te stoppen met StadshagenRun

Zwolle – Stichting Loopsport Zwolle heeft in overleg met EP StadshagenRun besloten te stoppen met de organisatie van de EP StadshagenRun.

Twaalf jaar lang is er dankzij sponsoren en vrijwilligers een prachtig hardloopevenement geweest. Veel hardlopers beleefden er plezier aan en er konden bovendien een aantal goede doelen worden gesteund. Op deze manier werden mensen gestimuleerd om te gaan bewegen. Gemiddeld liepen er zo’n 1500 deelnemers mee.

Lees verder »

Hockey-international geeft les in Zwolle

Hockey-international geeft les in Zwolle

Zwolle – Over enkele maanden staat Jeroen Hertzberger op het hockeyveld in Tokyo tijdens de Olympische Spelen, maar zaterdag kwam hij in actie op het veld in Zwolle. Hertzberger gaf er ruim driehonderd kinderen hockeyles.

De 35-jarige aanvaller van het Nederlandse elftal gaf de kinderen tips hoe ze de top kunnen bereiken. Op het hoofdveld gaf hij een demonstatie strafballen nemen. Dat een international niet altijd scoort bleek. Op doel stonden afwisselend de keepers van HC Zwolle Dames 1 en Heren 1. Hertzberger maakte de afspraak dat hij twintig keer zou opdrukken als drie van de vijf strafballen gestopt zouden worden.

Lees verder »

Van Polen viert contract met goal en driepunter

Van Polen viert contract met goal en driepunter

Zwolle – PEC Zwolle heeft voor de tweede keer dit kalenderjaar gewonnen van sc Heerenveen. Waar in februari al in Overijssel met 4-1 gezegevierd werd, trok Zwolle in Friesland met 0-2 aan het langste eind. Het was bovendien de eerste keer dit seizoen dat PEC Zwolle twee duels op rij won, iets wat de Blauwvingers sinds de promotie naar de Eredivisie in 2012 ieder seizoen wel minimaal eenmaal voor elkaar kreeg.

Heerenveen-supporter of niet, iedereen in het Abe Lenstra stadion had zaterdagmiddag toen de spelers het veld betraden wel even kippenvel op de armen. Voor het eerst in meer dan zes maanden tijd was er eindelijk weer publiek in het stadion aanwezig. Toch iets waar men lang naar uit had gekeken. Voor de aanhang van de Friese ploeg was het echter geen weerzien met Joey en Henk Veerman.

Lees verder »

Zwolle kleurt oranje dankzij Koningsspelen

Zwolle kleurt oranje dankzij Koningsspelen

Zwolle – Vrijdag waren de Koningsspelen in Zwolle. Het landelijk Oranjefeest
waar sport en bewegen centraal staat, dit jaar met het thema IK+JIJ=WIJ.

“Deze week hebben we op gepaste wijze kinderen in beweging gebracht en Zwolle oranje
laten kleuren,” vertelt Eventmanager Marco Welink van SportService Zwolle. Dit jaar heeft de landelijke organisatie voor het thema IK+JIJ=WIJ gekozen, omdat tijdens deze onzekere tijden iedereen elkaar hard nodig heeft: “Met dit thema willen we landelijk laten zien dat samen ons nét dat beetje extra geeft. Deze editie moedigen we dan ook iedereen aan om er samen een sportieve, gepaste en waardevolle dag van te maken.”

Lees verder »

Voorbeschouwing sc Heerenveen – PEC

Voorbeschouwing sc Heerenveen – PEC

Zwolle – Na een weekend zonder eredivisievoetbal hervat PEC Zwolle de competitie aanstaande zaterdag om 16.30 uit tegen sc Heerenveen. Beide ploegen wisten hun laatste wedstrijd voor de break te winnen en hebben vertrouwen getankt voor de onderlinge confrontatie.

Het was twee weken geleden dat PEC Zwolle aantrad tegen FC Twente in het eigen MAC3PARK stadion. In een spannend, maar matig duel scoorde Virgil Misidjan de enige goal, nadat doelman Joël Drommel een schot van Immanuel Pherai moest lossen. Door de overwinning werd het gat met de onderste regionen vergroot tot tien punten.

Lees verder »

Einde seizoen voor Zwolse tophockeyers

Einde seizoen voor Zwolse tophockeyers

Zwolle – De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond heeft vrijdag besloten om alle competities te beëindigen. Een uitzondering is de hoofdklasse.

Voor Dames 1 en Heren 1 van HC Zwolle komt er wel een einde aan het hockeyseizoen. Beide teams komen uit in de overgangsklasse, het derde niveau van hockey in Nederland. De hockeybond liet weten dat er geen teams promoveren of degraderen in de beëindigde competities. Volgend seizoen spelen de beide Zwolse tophockeyteams opnieuw in de overgangsklasse.

Lees verder »

Selectie SVI 1 rond voor nieuwe seizoen

Selectie SVI 1 rond voor nieuwe seizoen

Zwolle – SVI heeft met de komst van Xaver Slot (22 jaar) van hoofdklasser DETO de selectie nu helemaal rond voor aankomend seizoen. Nico Veldman ging naar Go Ahead Kampen en Lucas Nunnink (17 jaar) en Nick van der Steege (18 jaar) stromen door vanuit de jeugdopleiding,

Xaver Slot is een vleugelaanvaller die eerder speelde voor HHC Hardenberg, Staphorst en DETO. “Ik ben toe aan een omgeving waar ik vertrouwen voel en mezelf maximaal kan ontwikkelen. In de fijne gesprekken welke ik met SVI heb gehad kwam dit al snel naar voren. Ook de speelwijze die SVI hanteert spreekt mij erg aan, waardoor de keuze voor mij snel gemaakt was.”

Lees verder »

SWOL 1894 zwemmer Vince van der Pal nadert EJK-limiet

SWOL 1894 zwemmer Vince van der Pal nadert EJK-limiet

Zwolle – Het Pieter van den Hoogenband zwemstadion was van 9 tot en met 11 april het toneel van de Eindhoven Qualification Meet (EQM).

Nationale en internationale topzwemmers streden deze dagen om tickets voor de Olympische en Paralympische Spelen van Tokio 2021 te behouden of te verdienen. Ook voor de Europese Jeugd Kampioenschappen (EJK) en European Youth Olympic Festival konden de junioren en jeugdzwemmers zich plaatsen. Voor Vince van der Pal, zwemmer van SWOL 1894, komen deze limieten nu heel dichtbij.

Lees verder »

Z.A.C. versterkt zich met vier nieuwe spelers

Z.A.C. versterkt zich met vier nieuwe spelers

Zwolle – Z.A.C. verwelkomt voor de het komende seizoen vier versterkingen. De nieuwe spelers zijn afkomstig van SC Genemuiden, S.V. ’t Harde en S.V. Houten.

De gebroeders Rik (24) en Job (27) van Dalfsen komen over van hoofdklasser SC Genemuiden. Beide spelers hebben daar de jeugdopleiding doorlopen en speelden regelmatig in het eerste elftal. Quinten Turubassa (19) komt over van vierdeklasser S.V. ‘t-Harde. Turubassa heeft drie jaar bij de jeugdopleiding van PEC Zwolle gezeten.

Lees verder »

Martijn Brakke kiest voor Berkum

Martijn Brakke kiest voor Berkum

Zwolle – Martijn Brakke speelt komend seizoen voor hoofdklasser VV Berkum. De 35-jarige spits maakte vorige maand bekend dat hij op zou stappen bij derdedivisionist Staphorst omdat hij daar afgelopen seizoen te weinig speeltijd kreeg.

“Er was daarna veel belangstelling van andere clubs, ook op niveau. Ik heb voor Berkum gekozen vanwege het totale plaatje: het is een mooie club, we hebben een goed gesprek gehad en ik woon in Zwolle. Berkum is natuurlijk ook geen onbekend terrein, ik heb er veel tegen gespeeld en een goede indruk gekregen. Natuurlijk krijg ik ook hier concurrentie maar daar ben ik niet bang voor, ik ken mijn kwaliteiten.”

Lees verder »

Voorbeschouwing Sparta – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Sparta – PEC Zwolle

Zwolle – Na een interlandbreak hervat PEC Zwolle de competitie komende zaterdag om 21.00 op bezoek bij Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel treft de ploeg van trainer/coach Bert Konterman de nummer twaalf van de Eredivisie. De Blauwvingers staan slechts twee punten achter op de Spartanen en dat betekent dat PEC Zwolle bij winst goede zaken doet.

Afgelopen weekend was er geen Eredivisie voetbal in Nederland. Veel spelers uit de Nederlandse competitie reisden af naar hun vaderland voor interlandvoetbal. Bij PEC Zwolle mocht Yuta Nakayama zich melden bij de Olympische ploeg van Japan. Daarnaast speelde Slobodan Tedić een interland met Servië O21. Met deze twee spelers weer terug in de gelederen, staat er meteen een belangrijk affiche voor de deur. Thomas Lam, die aanvankelijk op de stand by-lijst stond, werd halverwege de interlandperiode toch nog ingevlogen voor een oefeninterland met Finland in Zwitserland.

Lees verder »

“De tiende en laatste 10 mijl van Zwolle Zuid wordt bijzonder”

“De tiende en laatste 10 mijl van Zwolle Zuid wordt bijzonder”

Zwolle – In april wordt de tiende editie georganiseerd van de 10 Mijl van Zwolle Zuid. Vanwege de Corona-maatregelen wordt dit een virtual run.

Deelnemers lopen hun eigen afstand op een door hun gekozen moment tussen 10 april 10 uur en 19 april 22 uur. Deze editie is niet alleen bijzonder vanwege het tienjarig jubileum of dat het een virtuele editie is, maar ook vanwege het feit dat het dit keer de allerlaatste keer is.

Lees verder »