Bewegend monument voor de stilte in Zwolle

Bewegend monument voor de stilte in Zwolle

Zwolle – Tijdens de performance DAT WAT WE NIET ZIEN werd de afgelopen dagen een groot wit monument door Zwolle bewogen. Theatermakers Lieke van der Vegt en Jolmer Versteeg maakten in samenwerking met de studenten Artiest van het Deltion College het onzichtbare zichtbaar: de stilte.

De performance sluit af met een documentaire over DAT WAT WE NIET ZIEN, nu online te zien. Lieke van der Vegt en Jolmer Versteeg, Theatergroep De Jonge Honden: “We verplaatsten een symbool voor ‘de stilte’ in de stad: we herdenken in beweging.” De theatermakers bouwden een universeel monument voor de stilte, een monument waar je zelf invulling aan kan geven als voorbijganger. Studenten van de opleiding Artiest verplaatsten het monument de afgelopen dagen door Zwolle.

Lees verder »

De Kringlopera brengt kringloopspullen tot leven

De Kringlopera brengt kringloopspullen tot leven

Zwolle – Bewoners van Zwolle-Zuid maken sinds 2015 muziektheater voor wijkgenoten onder de noemer Bruisende Buren, een initiatief van huis voor muziektheater KASKO. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni presenteren zij de voorstelling: De Kringlopera.

Deze editie slaan ze de handen ineen met Stichting Kringloop Zwolle: de winkel in Zwolle-Zuid vormt het decor van de muzikale theaterroute. De voorstelling werd in 2021 al geschreven en opgevoerd, maar vanwege de toen geldende maatregelen kon er slechts een beperkt aantal bezoekers komen kijken.

Lees verder »

Actrice Ksenia speelt solovoorstelling in Zwolle-Noord

Actrice Ksenia speelt solovoorstelling in Zwolle-Noord

Zwolle – De Zwolse actrice Ksenia speelt zondag 1 mei haar theatersolo ‘Zij zagen Oorlog’ bij Wresinski Cultuur aan de Floresstraat in Zwolle-Noord.

In 75 minuten speelt de in Oekraïne geboren actrice achter elkaar zes korte verhalen over mensen die in tijd van oorlog een beslissing moeten nemen en elk louter goede bedoelingen hebben. De razend actuele voorstelling kan bogen op goede kritieken en weet bezoekers echt te raken.

Lees verder »

Ksenia met theatervoorstelling ‘Zij zagen Oorlog’ in Windesheim

Ksenia met theatervoorstelling ‘Zij zagen Oorlog’ in Windesheim

Zwolle – De Zwolse actrice Ksenia, geboren in Oekraïne, speelt donderdag 14 april een thuiswedstrijd met haar toneelvoorstelling ‘Zij zagen Oorlog’. Om 20.00 uur is ze te zien in Dorpshuis De Molenkamp in Windesheim.

In ‘Zij zagen Oorlog’ speelt ze zes korte verhalen achter elkaar. Zo portretteert mensen die een beslissing moeten nemen en die elk goede bedoelingen hebben. De voorstelling gaat niet over grote getallen of complexe gevechten, maar over zes individuen die op een moeilijk moment een keuze moeten maken.

Lees verder »

Oorlogswinter nog één keer in Schouwburg Odeon

Oorlogswinter nog één keer in Schouwburg Odeon

Zwolle – In oktober 2020 ging Oorlogswinter van Theatergroep De Jonge Honden, in het bijzijn van schrijver Jan Terlouw, in première in Schouwburg Odeon in Zwolle.

Nu, anderhalf jaar later, is de voorstelling op tournee langs de theaters in Nederland. Woensdagavond 30 maart is de voorstelling nog één keer te zien op het podium van Zwolse theaters.

Lees verder »

Zwolse theaters heeft 750 gratis tickets

Zwolse theaters heeft 750 gratis tickets

Zwolle – Zwolse theaters wil zo veel mogelijk mensen podiumkunsten laten (her)ontdekken. Nu de deuren van de theaters weer volledig geopend zijn, nodigt Zwolse theaters 750 Zwollenaren uit om (opnieuw) naar het theater te komen.

Zwolse theaters is de afgelopen jaren gesteund door onder andere Gemeente Zwolle en wil op deze manier iets terug doen voor de stad. Het theater stelt daarom 750 kaarten beschikbaar voor Zwollenaren en mensen die betrokken zijn bij de gemeente Zwolle. “Wij weten dat theater gelukkig maakt. Vooral in deze tijd is het ontzettend belangrijk om podiumkunsten toegankelijk te maken voor iedereen. Door deze uitnodiging hopen wij dat Zwollenaren de weg naar het theater gaan ontdekken of opnieuw weten te vinden,” aldus Rob Zuidema, directeur Zwolse theaters.

Lees verder »

Zwolse theaters viert Internationale Vrouwendag

Zwolse theaters viert Internationale Vrouwendag

Zwolle – Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Zwolse theaters viert dat op zaterdag 12 maart in schouwburg Odeon.

Deze avond kan onder genot van een drankje worden bijgewoond. De voorstelling Saampies van Vlamousse en de voorstelling van de powervrouwen Brigitte Kaandorp en Jenny Arean zijn in Theater de Spiegel te bekijken. Voorafgaand en na afloop van de voorstellingen zijn er in Café Foyé panelgesprekken over “thema’s die raken”. Verschillende vrouwen zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

Lees verder »