Mout Bierfestival volgende maand naar Zwolle

Mout Bierfestival volgende maand naar Zwolle

Zwolle – Het Bierfestival Mout komt deze zomer voor het eerst naar Zwolle. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli maken Zwollenaren kennis met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek, activiteiten en meer.

Het is de eerste keer dat het speciaalbierfestival in Zwolle plaatsvindt. Eerder vonden er al uitverkochte edities plaats in steden als Nijmegen, Tilburg, Arnhem en Enschede. In Zwolle wordt het Wezenlandenpark omgetoverd tot de gezelligste biertuin van Zwolle. De organisatie belooft een editie waarin bijzondere smaken, lekkere muziek, een gemoedelijke sfeer en jong en oud elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten in de zomerzon.

Lees verder »

Artiesten Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 gepresenteerd

Artiesten Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 gepresenteerd

Zwolle – Donderdagavond zijn in poppodium Hedon de artiesten bekend gemaakt welke op het Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 zullen optreden.

Bij de 28e editie zullen er de gehele dag op diverse podia artiesten optreden. Het hoofdpodium zal gevuld worden door The Bluebettes, Josylvio, Miss Montreal, Bökkers, Michelle David & The Gospel Sessions, Scott Bradlee’s Post Modern Jukebox, Kraantje Pappie en Chef’s Special. De ambassadeurs van de vrijheid, welke op diverse festivals in Nederland zullen optreden, worden in maart bekend gemaakt.

Lees verder »

Wereldster Candy Dulfer komt naar Hedon Zwolle

Wereldster Candy Dulfer komt naar Hedon Zwolle

Zwolle – Candy Dulfer komt op 1 maart naar Zwolle voor een optreden in Hedon. De wereldberoemde saxofonist bracht in maart van het afgelopen jaar haar nieuwe album ‘Together’ uit waarmee ze terugkeer naar haar funk roots. Tevens verscheen dit jaar haar autobiografie ‘Sax, Candy & Rock-‘n-Roll’. Het is voor het eerst sinds 2013 dat Dulfer in Hedon op het podium staat.

De carrière van Candy Dulfer is gerust imposant te noemen. Zo werkte de muzikante samen met grote beroemdheden als Prince, Beyoncé, Aretha Franklin, Sheila E, Maceo Parker, Van Morrison, Lionel Richie en Pink Flyod. Voor haar debuutalbum ‘Saxuality’ ontving ze een Grammy Award nominatie voor beste debuutalbum. Dulfer verkocht miljoenen solo-albums en speelde op de grootste festivals.

Lees verder »

Winter in Dinoland

Zwolle – Dit jaar kun je ook in de wintermaanden bij Dinoland Zwolle terecht. Vanaf 15 december gaat het park gedeeltelijk open met het thema Winter Dinoland. Winter Dinoland omvat een gedeelte van het park en de activiteiten zijn net even anders dan de activiteiten tijdens rest van het seizoen.  Zo komt er een ‘T-rexpeditie’, een interactieve tentoonstelling waarbij een levensgroot tyrannosaurusskelet centraal staat. Daaromheen zijn allerlei activiteiten te doen en valt er veel te leren over deze grote vleeseter.

china_lights.jpg

Verder is er een zandtheater waarin metershoge dino-zandsculpturen te bewonderen zijn. Kinderen en volwassenen kunnen hier ook meewerken aan een eigen zandsculptuur en fossielen zeven. Buiten op het plein staan China Light Dino’s opgesteld. Deze dino’s zijn van binnenuit verlicht en zien er in het donker extra sfeervol uit. Tijdens de kerstvakantie staat er als extra activiteit dagelijks een lasershow op het programma met dinosaurussen in de hoofdrol. Naast deze activiteiten kan er ook volop gespeeld worden. Het restaurant en de speelhal gaan open evenals een filmzaal waarin bezoekers een dinofilm kunnen bekijken. Winter Dinoland is geopend van 15 december 2017 tot en met 4 maart 2018. Kijk voor meer informatie over Winter Dinoland op www.dinoland.nl/winterdinoland.

t_rex_skelet.jpg

Expositie ‘Baltische Zielen’ bij RAWSpace

Zwolle – Van 15 oktober t/m 19 november exposeren elf hedendaagse Baltische kunstenaars hun werken in RAWSpace – het voormalig atelier van beeldend kunstenaar Ronald A. Westerhuis aan de Willemsvaart 21a te Zwolle. De expositie geeft een breed overzicht van de huidige culturele ontwikkeling. Jan Brokken, auteur van het gelijknamige boek ‘Baltische Zielen’ opent op 15 oktober om 15.00 uur de expositie met een concertlezing. ‘Baltische Zielen’ is de eerste expositie in het nieuwe culturele platform RAWSpace. RAWSpace is een initiatief van Daiva Balvers en Ronald A. Westerhuis, waarvoor het oude atelier van laatstgenoemde is omgebouwd tot een permanente expositieruimte en evenementenlocatie.

flyer_baltische_zielen.jpg 

De naam van de expositie, ‘Baltische Zielen’, is ontleend aan het gelijknamige boek van literair schrijver Jan Brokken, die tijdens de opening een concertlezing geeft. Onder begeleiding van piano (Marcel Worms) en viool (Ursula Schoh) neemt hij u mee door de rijke historie van de Baltische staten. In de expositie geven elf hedendaagse kunstenaars uit Estland, Letland en Litouwen door middel van schilderijen, sculpturen en fotografie een breed overzicht van de huidige culturele ontwikkeling. De expositie is samengesteld door Daiva Balvers, geboren en getogen in Litouwen.

Lees verder »

Zwolse band Juffr. Jannie viert 20 jarig bestaan

Zwolle – De Zwolse band Juffr. Jannie bestaat dit jaar 20 jaar. Om dat te vieren geeft de band op 4 november een groot feest met als thema ‘I wanna be famous!’ De band zal binnen dit thema muziek ten gehore brengen, er zullen gastoptredens zijn en het publiek wordt uitgedaagd een nummer met de band mee te zingen.

promofoto_juffr._jannie.jpg 

20 jaar geleden ontstond de band als trio vanuit de vraag van een vriend om muziek te verzorgen op zijn afstudeerfeestje. Bij wijze van grap werd de naam ‘Goeiesmorgens Juffr. Jannie’ genoemd als antwoord op de vraag wat eigenlijk de naam van de band was. Nog geen maand later werd de band onder die naam geboekt voor een optreden in Het Proeflokaal in Zwolle. Er volgden vele optredens op feesten, verjaardagen, bruiloften en festivals. Nog altijd staat het pure muziek maken met veelal akoestische instrumenten en het contact met het publiek, gepaard met de nodige grappen en grollen, centraal.

Lees verder »

CV De Tonnezotters verhuist naar SIO

Zwolle – Ondanks de geruchten sta je toch even vreemd te kijken. De Nieuwe Bierton gaat sluiten. Wat nu? Waar gaan we met onze carnavalsvereniging naartoe? Welke gelegenheid is groot genoeg voor onze activiteiten? Aldus voorzitter Ronald van Gerner. De carnavalsvierders van de Tonnezotters organiseren meerdere activiteiten zoals het Prinsenbal, receptie van de hoogheid, het Zwols Kapellenfestival, Carnavals mis in de O.l.v. Basiliek, maar ook de jaarlijkse kindercarnavalsmiddag. Dit laatste houdt je niet even in een café. Daarvoor moet de gelegenheid toch groot genoeg zijn. Iedereen is welkom op deze middag, jong en oud.

Na beraadt met de leden kwam al snel naar voren dat men graag in Zwolle Zuid wilde blijven (de roots van de vereniging liggen in Schelle). Dan ga je nadenken en kom je uit op wijkcentrum Sio. De contacten werden gelegd met beheerder Cees de Jong. Tijdens het eerste gesprek bleek dat Cees jaren muzikant is geweest bij De Swolsche Polle en het Kapellenfestival erg goed kent. De speciaal hiervoor opgerichte commissie was er dan ook snel uit met Cees. De verhuizing van cv De Tonnezotters was een feit.

Lees verder »

Hedon gooit alle deuren open op Stadsfestival

Zwolle – Het Backstagecafé, de kleedkamers, het productiehuis, de oefenruimtes, het zijn een greep uit de ruimtes van poppodium Hedon die doorgaans voorbehouden zijn aan artiesten. Enkel toegankelijk met zo’n felbegeerde keycord of badge, maar niet op zaterdag 2 september tijdens het Stadsfestival. Want dan gooit Hedon nagenoeg alle deuren open voor een Open Dag. Het Zwolse poppodium geeft aan flink uit te pakken tijdens de open dag. Zo zal de Grote Zaal programma presenteren dat o.a. eerder diezelfde zaal ook wist te vullen, is de Kleine Zaal het toneel voor talentontwikkeling en opkomende bands en presenteert het Hedon Productiehuis een selectie van het Zwols Songwriters Gilde op het balkon.

dsc00r615_snapseed.jpg 

Een oefenruimte wordt omgetoverd tot mini-cinema, terwijl een andere oefenruimte met clinics en workshops voor de nodig interactie zorgt en de dag geschikt maakt voor het hele gezin. De open dag zal tevens het moment zijn dat Hedon haar nieuwe Beursbands zal presenteren. Middels de beurs probeert Hedon talentvolle acts net dat extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke (sub)top.

Lees verder »

Dans en theaterlessen voor No-Limits!

Zwolle – Iedereen zou de gelegenheid moeten hebben om mee te kunnen doen met culturele of kunstzinnige activiteiten. Daarom heeft Stichting Dans en Creatief Centrum Zwolle haar aanbod uitgebreid met Rolstoeldansen en de zogenoemde No Limits! dans- en theaterlessen. De No Limits! lessen zijn speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking.

dans.jpg 

Om kennis te kunnen maken met deze lessen zijn er gratis proeflessen ingepland. Vrijdag 27 januari om 19 uur is de No Limits! theaterles. Deze les is zowel geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar alsook volwassenen. Op zaterdag 4 februari zijn de danslessen ingepland: 11.30 uur No Limits! dansles 11 t/m 16 jaar, 13.00 uur Rolstoeldansen en om 14.00 uur No Limits! dansles 17+. Tijdens deze lessen wordt er vooral gekeken naar wat men wel kan en niet naar wat niet lukt.

Lees verder »

Hanne, Marthe & Klaasje starten K3-tour in Zwolle

Zwolle – Na het ongekende succes van de K3-tour samen met Karen, Kristel en Josje komen Hanne, Marthe en Klaasje terug met hun eerste eigen en geheel nieuwe K3-show! De aftrap van de Nederlandse K3-tournee zal plaatsvinden op zaterdag 25 en zondag 26 februari in de IJsselhallen in Zwolle, waar K3 maar liefst vier spetterende shows zal brengen. De K3-tournee is daarna tot en met 21 mei 2017 te zien in Den Bosch, Maastricht, Groningen, Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. Dat wordt weer meezingen, -dansen en -feesten met de allergrootste K3-hits en uiteraard liedjes van het nieuwe album Ushuaia.

k3.jpg 

In de show zijn Hanne, Marthe en Klaasje er klaar voor om hun allereerste eigen show tot een groot feest te maken, maar dan merkt Marthe op dat de kleuren van de regenboog plotseling zijn verdwenen. Zonder de mooie kleuren kan K3 ook geen vrolijke show geven. Met de hulp van Captain Space probeert K3 de kleuren terug te halen bij de bewoners van drie planeten die ze hebben meegenomen. Maar daar is heel veel liefde, plezier en energie voor nodig… Gaat het K3 lukken om alle kleuren van de regenboog weer bij elkaar te krijgen?

Lees verder »

55+ Kegelen naar Zwolsche Kegelbond

Zwolle – Nadat Stichting WIJZ jarenlang het 55+ kegelen heeft georganiseerd, gaat de Zwolsche Kegelbond dit met ingang van januari 2017 overnemen. Elke woensdagmiddag vanaf 14.00 uur kunnen onze wat oudere kegelaars gezellig een balletje gooien en mensen die nog nooit gekegeld hebben kunnen kennis maken met deze mooie sport welke men nog tot op hoge leeftijd kan blijven beoefenen. Met name voor de wat ouderen is kegelen een ideale bewegingssport en prima om eenzaamheid tegen te gaan. Want, buiten kegelen, is het op de woensdagmiddag vooral een gezellig en sociaal gebeuren.

kegelen.jpg 

Zo’n gezellige, sportieve middag kost maar € 35.- per half jaar, dus daar hoef je het niet voor te laten. Betalen per middag behoort ook tot de mogelijkheden. Vanaf woensdag 11 januari bent u harte welkom in ons kegelhuis aan de van Wevelinkhovenstraat 103 te Zwolle.

Lees verder »

317.090 euro voor evenementen Zwolle

Zwolle – Dertien Zwolse evenementen kunnen in 2017 rekenen op een bijdrage uit de gemeentelijke evenementenpot. Er is 317.090 euro beschikbaar voor evenementen die zorgen voor een levendige, aantrekkelijke stad en die daarmee economisch bijdragen aan de ontwikkeling van Zwolle. Het grootste deel daarvan gaat naar de big five, de zogenaamde kernevenementen: de Halve Marathon (30.000 euro), Ster van Zwolle (25.000 euro), Bevrijdingsfestival Overijssel (30.000 euro), Zwolle Unlimited (55.000 euro) en het Stadsfestival Zwolle (80.000 euro).

Evenementen die in 2017 volgens burgemeester en wethouders een bijdrage verdienen zijn het Bevrijdingsfestival Overijssel, de Carnavalsoptocht, Koningsdag (HESZ en Buro Ruis), Oranjepret, Halve Marathon, de Ster van Zwolle, Omloop IJsseldelta, Zwolle Unlimited, het Stratenfestival, het Stadsfestival, Parkpret en de intocht van Sinterklaas.

Lees verder »