Nieuwjaarsstream gemeente Zwolle vanuit Poppodium Hedon gaat niet door

Nieuwjaarsstream gemeente Zwolle vanuit Poppodium Hedon gaat  niet door

Zwolle – De muzikale livestream met Zwolse artiesten die Poppodium Hedon vanavond voor de gemeente Zwolle zou verzorgen gaat niet door.

De annulering van deze nieuwjaarsstream is in verband met een coronabesmetting van een van de deelnemers. Andere muzikanten moeten vanwege de besmetting in quarantaine, waardoor de gemeente Zwolle en Hedon helaas moeten besluiten de nieuwjaarsstream te verplaatsen naar een andere datum.

Lees verder »

DI-RECT keert in 2022 naar Hedon voor optreden

DI-RECT keert in 2022 naar Hedon voor optreden

Zwolle – Op vrijdag 18 maart komt de zeer populaire band DI-RECT naar Zwolle voor een optreden in Hedon. Het is dan maar liefst vier jaar geleden dat de Haagse rockers een optreden gaven in de Zwolse muziektempel.

DI-RECT gaf afgelopen najaar maar liefst twee uitverkochte shows in Ahoy ter ere van hun twintig jarige bestaan en keren nu terug naar Zwolle.

Lees verder »

Populaire zangeres Froukje komt met haar nieuwe show naar Hedon

Populaire zangeres Froukje komt met haar nieuwe show naar Hedon

Zwolle – De razend populaire zangeres Froukje geeft op zaterdag 14 mei 2022 een show in Hedon te Zwolle. Ook dit najaar staat Froukje in de Zwolse concertzaal maar dit optreden is al geruime tijd uitverkocht. Froukje won tijdens Eurosonic Noorderslag de Kickstart Award 2021 en heeft met meerdere singels al vele miljoenen streams.

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis (“Happy new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik”), gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als DWDD. Ook treedt ze op uitnodiging van Wende Snijders op in Carré bij Wende’s Kaleidoscoop.

Lees verder »

Guus Meeuwis en BLØF geven extra optredens in Hedon te Zwolle

Guus Meeuwis en BLØF geven extra optredens in Hedon te Zwolle

Zwolle – Goed nieuws voor alle fans van BLØF en Guus Meeuwis want er zijn voor beide acts extra shows in Hedon toegevoegd. De kaartverkoop voor de reguliere shows van beide artiesten liep zo hard zodat de artiesten hebben besloten om extra shows aan hun tour toe te voegen.

Beide artiesten hebben bijna geen introductie meer nodig in Zwolle en speelden al meerdere keren in Zwolle. Dat ze graag op het podium van Hedon staan mag duidelijk zijn met de toevoeging van de twee extra shows. BLØF bracht recent hun succesvolle EP ‘Polaroids_01’uit en weet met single Horizon goed te scoren in de hitlijsten. Met meer dan dertig jaar ervaring in de muziekindustrie zijn deze titanen niet meer weg te denken van het podium.

Lees verder »

Mout Bierfestival volgende maand naar Zwolle

Mout Bierfestival volgende maand naar Zwolle

Zwolle – Het Bierfestival Mout komt deze zomer voor het eerst naar Zwolle. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli maken Zwollenaren kennis met meer dan 200 verschillende soorten speciaalbier, livemuziek, activiteiten en meer.

Het is de eerste keer dat het speciaalbierfestival in Zwolle plaatsvindt. Eerder vonden er al uitverkochte edities plaats in steden als Nijmegen, Tilburg, Arnhem en Enschede. In Zwolle wordt het Wezenlandenpark omgetoverd tot de gezelligste biertuin van Zwolle. De organisatie belooft een editie waarin bijzondere smaken, lekkere muziek, een gemoedelijke sfeer en jong en oud elkaar eindelijk weer kunnen ontmoeten in de zomerzon.

Lees verder »

Artiesten Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 gepresenteerd

Artiesten Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 gepresenteerd

Zwolle – Donderdagavond zijn in poppodium Hedon de artiesten bekend gemaakt welke op het Bevrijdingsfestival Overijssel 2018 zullen optreden.

Bij de 28e editie zullen er de gehele dag op diverse podia artiesten optreden. Het hoofdpodium zal gevuld worden door The Bluebettes, Josylvio, Miss Montreal, Bökkers, Michelle David & The Gospel Sessions, Scott Bradlee’s Post Modern Jukebox, Kraantje Pappie en Chef’s Special. De ambassadeurs van de vrijheid, welke op diverse festivals in Nederland zullen optreden, worden in maart bekend gemaakt.

Lees verder »

Wereldster Candy Dulfer komt naar Hedon Zwolle

Wereldster Candy Dulfer komt naar Hedon Zwolle

Zwolle – Candy Dulfer komt op 1 maart naar Zwolle voor een optreden in Hedon. De wereldberoemde saxofonist bracht in maart van het afgelopen jaar haar nieuwe album ‘Together’ uit waarmee ze terugkeer naar haar funk roots. Tevens verscheen dit jaar haar autobiografie ‘Sax, Candy & Rock-‘n-Roll’. Het is voor het eerst sinds 2013 dat Dulfer in Hedon op het podium staat.

De carrière van Candy Dulfer is gerust imposant te noemen. Zo werkte de muzikante samen met grote beroemdheden als Prince, Beyoncé, Aretha Franklin, Sheila E, Maceo Parker, Van Morrison, Lionel Richie en Pink Flyod. Voor haar debuutalbum ‘Saxuality’ ontving ze een Grammy Award nominatie voor beste debuutalbum. Dulfer verkocht miljoenen solo-albums en speelde op de grootste festivals.

Lees verder »

Winter in Dinoland

Zwolle – Dit jaar kun je ook in de wintermaanden bij Dinoland Zwolle terecht. Vanaf 15 december gaat het park gedeeltelijk open met het thema Winter Dinoland. Winter Dinoland omvat een gedeelte van het park en de activiteiten zijn net even anders dan de activiteiten tijdens rest van het seizoen.  Zo komt er een ‘T-rexpeditie’, een interactieve tentoonstelling waarbij een levensgroot tyrannosaurusskelet centraal staat. Daaromheen zijn allerlei activiteiten te doen en valt er veel te leren over deze grote vleeseter.

china_lights.jpg

Verder is er een zandtheater waarin metershoge dino-zandsculpturen te bewonderen zijn. Kinderen en volwassenen kunnen hier ook meewerken aan een eigen zandsculptuur en fossielen zeven. Buiten op het plein staan China Light Dino’s opgesteld. Deze dino’s zijn van binnenuit verlicht en zien er in het donker extra sfeervol uit. Tijdens de kerstvakantie staat er als extra activiteit dagelijks een lasershow op het programma met dinosaurussen in de hoofdrol. Naast deze activiteiten kan er ook volop gespeeld worden. Het restaurant en de speelhal gaan open evenals een filmzaal waarin bezoekers een dinofilm kunnen bekijken. Winter Dinoland is geopend van 15 december 2017 tot en met 4 maart 2018. Kijk voor meer informatie over Winter Dinoland op www.dinoland.nl/winterdinoland.

t_rex_skelet.jpg

Expositie ‘Baltische Zielen’ bij RAWSpace

Zwolle – Van 15 oktober t/m 19 november exposeren elf hedendaagse Baltische kunstenaars hun werken in RAWSpace – het voormalig atelier van beeldend kunstenaar Ronald A. Westerhuis aan de Willemsvaart 21a te Zwolle. De expositie geeft een breed overzicht van de huidige culturele ontwikkeling. Jan Brokken, auteur van het gelijknamige boek ‘Baltische Zielen’ opent op 15 oktober om 15.00 uur de expositie met een concertlezing. ‘Baltische Zielen’ is de eerste expositie in het nieuwe culturele platform RAWSpace. RAWSpace is een initiatief van Daiva Balvers en Ronald A. Westerhuis, waarvoor het oude atelier van laatstgenoemde is omgebouwd tot een permanente expositieruimte en evenementenlocatie.

flyer_baltische_zielen.jpg 

De naam van de expositie, ‘Baltische Zielen’, is ontleend aan het gelijknamige boek van literair schrijver Jan Brokken, die tijdens de opening een concertlezing geeft. Onder begeleiding van piano (Marcel Worms) en viool (Ursula Schoh) neemt hij u mee door de rijke historie van de Baltische staten. In de expositie geven elf hedendaagse kunstenaars uit Estland, Letland en Litouwen door middel van schilderijen, sculpturen en fotografie een breed overzicht van de huidige culturele ontwikkeling. De expositie is samengesteld door Daiva Balvers, geboren en getogen in Litouwen.

Lees verder »

Zwolse band Juffr. Jannie viert 20 jarig bestaan

Zwolle – De Zwolse band Juffr. Jannie bestaat dit jaar 20 jaar. Om dat te vieren geeft de band op 4 november een groot feest met als thema ‘I wanna be famous!’ De band zal binnen dit thema muziek ten gehore brengen, er zullen gastoptredens zijn en het publiek wordt uitgedaagd een nummer met de band mee te zingen.

promofoto_juffr._jannie.jpg 

20 jaar geleden ontstond de band als trio vanuit de vraag van een vriend om muziek te verzorgen op zijn afstudeerfeestje. Bij wijze van grap werd de naam ‘Goeiesmorgens Juffr. Jannie’ genoemd als antwoord op de vraag wat eigenlijk de naam van de band was. Nog geen maand later werd de band onder die naam geboekt voor een optreden in Het Proeflokaal in Zwolle. Er volgden vele optredens op feesten, verjaardagen, bruiloften en festivals. Nog altijd staat het pure muziek maken met veelal akoestische instrumenten en het contact met het publiek, gepaard met de nodige grappen en grollen, centraal.

Lees verder »

CV De Tonnezotters verhuist naar SIO

Zwolle – Ondanks de geruchten sta je toch even vreemd te kijken. De Nieuwe Bierton gaat sluiten. Wat nu? Waar gaan we met onze carnavalsvereniging naartoe? Welke gelegenheid is groot genoeg voor onze activiteiten? Aldus voorzitter Ronald van Gerner. De carnavalsvierders van de Tonnezotters organiseren meerdere activiteiten zoals het Prinsenbal, receptie van de hoogheid, het Zwols Kapellenfestival, Carnavals mis in de O.l.v. Basiliek, maar ook de jaarlijkse kindercarnavalsmiddag. Dit laatste houdt je niet even in een café. Daarvoor moet de gelegenheid toch groot genoeg zijn. Iedereen is welkom op deze middag, jong en oud.

Na beraadt met de leden kwam al snel naar voren dat men graag in Zwolle Zuid wilde blijven (de roots van de vereniging liggen in Schelle). Dan ga je nadenken en kom je uit op wijkcentrum Sio. De contacten werden gelegd met beheerder Cees de Jong. Tijdens het eerste gesprek bleek dat Cees jaren muzikant is geweest bij De Swolsche Polle en het Kapellenfestival erg goed kent. De speciaal hiervoor opgerichte commissie was er dan ook snel uit met Cees. De verhuizing van cv De Tonnezotters was een feit.

Lees verder »