Freerk Wind interim directeur-bestuurder SWZ

Freerk Wind interim directeur-bestuurder SWZ

Zwolle – Woensdag neemt Freerk Wind het stokje over van Monique Boeijen als interim directeur-bestuurder van woningcorporatie SWZ. Dit is officieel goedgekeurd door de autoriteit woningcorporaties. Freerk Wind was manager vastgoed bij SWZ.

De Raad van Commissarissen kwam tot dit besluit in samenspraak met de Ondernemingsraad en de Woonkoepel en is blij met deze tijdelijke invulling. “SWZ is een stabiele organisatie die de basis goed op orde heeft. Een interne invulling totdat de nieuwe directeur-bestuurder gevonden is, past hier goed bij”, aldus Astrid Schulting, vicevoorzitter van de raad van commissarissen en lid Remuneratiecommissie.

Lees verder »

Plan voor 530 woningen in Breezicht-Noord

Plan voor 530 woningen in Breezicht-Noord

Zwolle – Na Breecamp wordt de komende jaren Breezicht ontwikkeld als nieuwe, ruim opgezette woonbuurt in Stadshagen met ongeveer 1140 woningen.

Begin 2018 is het plan voor de eerste twee buurtschappen in het zuidelijk gedeelte van Breezicht vastgesteld. De gemeentelijke ambities voor deze groene buurt waren al hoog: Breezicht wordt klimaatbestendig, waterrobuust en energieneutraal ontwikkeld. Nu leggen burgemeester en wethouders een plan voor aan de gemeenteraad voor 530 woningen in Breezicht-Noord met extra ambities: natuurinclusief en betaalbare woningen. Daarmee ligt er een uniek plan, aldus de gemeente.

Lees verder »

Projectgroep Zwartewaterallee presenteert website

Projectgroep Zwartewaterallee presenteert website

Zwolle – De projectgroep Zwartewaterallee lanceert de al eerder aangekondigde website met een visie voor de toekomst voor de Zwartewaterallee.

De plannen voor de toekomst van het gebied Zwartewaterallee zijn door de projectgroep en de gemeente Zwolle vertaald in een gebiedsvisie. Er gaan 1000 tot 1300 woningen gebouwd worden. Op de website worden de plannen voor de Zwartewaterallee uitgebreid toegelicht en bewoners uitgenodigd om hun reactie te geven.

Lees verder »

Park Palestrinalaan samen met bewoners ingericht

Park Palestrinalaan samen met bewoners ingericht

Zwolle – De groene zones tussen de flats aan de Palestrinalaan in Holtenbroek werden heel weinig gebruikt. Er miste ook een buurtgevoel, aldus de gemeente.

Travers Welzijn, de Woningcorporatie SWZ en wijkbeheerder Monique Wiegers van de gemeente staken de koppen bij elkaar. “En toen bleek er heel veel energie en ideeën bij bewoners te zijn. Nu is er een bewonersgroep die meedenkt over een aantrekkelijk park waar alle bewoners gebruik van maken”, zegt Monique Wiegers.

Lees verder »

Openbaar Belang verduurzaamt woningen in Indische Buurt

Openbaar Belang verduurzaamt woningen in Indische Buurt

Zwolle – Aan de Borneo- en Riouwstraat heeft Openbaar Belang 25 eengezinswoningen. Deze woningen zijn toe aan onderhoud. Hemink Groep heeft het contract getekend en gaat direct na de bouwvak starten.

Er worden verschillende isolerende maatregelen uitgevoerd. De daken worden vervangen, de buitenste laag van de muren (het buitenblad) wordt vervangen en hier worden isolatieplaten met steenstrips op aangebracht. Naast de isolerende werking zorgt het gelijk voor een verbeterde uitstraling. Daarnaast zorgen zonnepanelen en een nieuwe hoog rendement CV-ketel ook voor het verduurzamen van de woningen.

Lees verder »

Volgende fase gebiedsvisie Zwartewaterallee van start

Volgende fase gebiedsvisie Zwartewaterallee van start

Zwolle – Afgelopen jaar is gewerkt aan een gebiedsvisie voor de ontwikkeling van de Zwartewaterallee in Zwolle. Diverse partijen, waaronder de Zwolse woningcorporaties deltaWonen, Openbaar Belang en SWZ hebben een gebiedsvisie ontwikkeld voor het gebied rondom de Zwartewaterallee.

De locaties bestaan uit sloop- en nieuwbouw en eventuele transformatie van bestaande gebouwen en nieuwbouw. De gebiedsvisie is samen met buro MA.AN en Royal Haskoning DHV ontwikkeld en inmiddels is deze klaar. De visie sluit aan bij het streven van de gemeente Zwolle om vaart te maken met extra woningbouw in de stad.

Lees verder »

Gemeenteraad akkoord met stedenbouwkundig plan Weezenlanden-Noord

Gemeenteraad akkoord met stedenbouwkundig plan Weezenlanden-Noord

Zwolle – De gemeenteraad van Zwolle heeft maandagavond het stedenbouwkundig plan voor Weezenlanden-Noord vastgesteld. Daarmee is een belangrijke basis gelegd voor deze nieuwe Zwolse buurt.

De volgende stap is het bestemmingsplan, dat komend najaar in procedure gaat. Tijdens de debatronde op 11 mei lieten de woordvoerders van de raadsfracties al weten erg positief te zijn over het plan en de manier waarop de participatie is vormgegeven. Ook zijn de raadsfracties blij dat er veel ruimte is voor groen en water.

Lees verder »

VanWonen opent Infohuis in Stadshagen Zwolle

VanWonen opent Infohuis in Stadshagen Zwolle

Zwolle – Vanaf begin mei is het VanWonen Infohuis in Breezicht open. Het Infohuis staat in Stadshagen en is bedoeld als informatiepunt waar belangstellenden van alles te weten kunnen komen over nieuwbouw in dit deel van de wijk.

Ook kan men terecht voor specifieke verkoopinformatie over de woningen die VanWonen in andere delen van Stadshagen ontwikkelt. De opening van het Infohuis past bij de persoonlijke klantbenadering die VanWonen hanteert.

Lees verder »

Vlag gehesen voor 29 vernieuwde woningen aan de Eiken-/Iepenstraat

Vlag gehesen voor 29 vernieuwde woningen aan de Eiken-/Iepenstraat

Zwolle – Vanaf woensdag worden de sleutels van de 29 woningen aan de Eiken-/Iepenstraat aan de nieuwe bewoners uitgereikt. Een feestelijk moment dat wordt onderstreept door het hijsen van de vlag door meneer Smeets, één van de bewoners van de nieuwe appartementen.

Salverda Bouw is sinds vorig jaar zomer de woningen aan het verbouwen. De woningen hebben een compleet nieuwe, zeer goed geïsoleerde buitenschil gekregen. Daarvoor zijn de vloer, de gevel, het glas en het dak aangepakt. Op het dak zijn zonnepanelen geplaatst en daarmee wordt elektriciteit opgewekt.

Lees verder »

Nieuwbouwwijk Weezenlanden-Noord met groen en water

Nieuwbouwwijk Weezenlanden-Noord met groen en water

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft samen met Openbaar Belang en de ontwikkelcombinatie Nijhuis/Explorius een stedenbouwkundig plan gemaakt voor de wijk Weezenlanden-Noord.

Hier worden de huidige appartementen gesloopt. Er komen straks 500 appartementen voor terug: een mix van (sociale) huur- en koopwoningen. Groen en water zijn gekozen als identiteit voor de vernieuwde wijk. Het college legt nu het stedenbouwkundig plan voor aan de gemeenteraad.

Lees verder »

DeltaWonen stelt huurverhoging uit tot 1 oktober

DeltaWonen stelt huurverhoging uit tot 1 oktober

Zwolle – DeltaWonen wil huurders in deze onzekere coronatijd tegemoetkomen door de geplande huuraanpassing van 1 juli uit te stellen tot 1 oktober 2020.

Door de coronacrisis kan het voor huurders een onzekere tijd zijn wat betreft hun inkomen, stelt deltaWonen. Bijvoorbeeld omdat ze als zzp’er minder werk hebben of hun baan kwijt zijn geraakt. Dit kan gevolgen hebben voor het betalen van de huur. DeltaWonen wil haar huurders graag tegemoetkomen in deze tijd.

Lees verder »

Openbaar Belang Zwolle blij met uitkomsten visitatie

Openbaar Belang Zwolle blij met uitkomsten visitatie

Zwolle – Woningcorporatie Openbaar Belang is trots op de uitkomsten en resultaten uit het visitatierapport 2015 – 2018, dat in november vorig jaar verscheen. Ook onderschrijven ze de verbeterpunten.

In het rapport is te lezen dat de visitatiecommissie Pentascope onder de indruk is geraakt van Openbaar Belang. Een corporatie die het een kracht weet te maken van het feit dat ze klein is. Ze maken keuzes die je bij zo’n corporatie niet zo snel verwacht.

Lees verder »