Toekomstperspectief Dieze West uitgereikt aan gemeente Zwolle

Toekomstperspectief Dieze West uitgereikt aan gemeente Zwolle

Zwolle – Een aanzet voor een toekomstperspectief 2030 voor de wijk Dieze West is woensdag aangeboden aan wethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle.

Initiatiefnemers zijn woningcorporaties deltaWonen en SWZ, Nijhuis Bouw, PHI Vastgoed, Slokker Vastgoed en Urban Innovators. De partijen willen met het toekomstperspectief het gesprek over de toekomst van de wijk losweken. Ed Anker: “We zijn blij met de aandacht voor Dieze West en gaan graag aan de slag met de bewoners van deze wijk, betrokken marktpartijen en woningcorporaties.”

Lees verder »

Bouw appartementencomplex Valerius bereikt hoogste punt

Bouw appartementencomplex Valerius bereikt hoogste punt

Zwolle – Met het plaatsen van de dakkap werd het hoogste punt bereikt van het appartementencomplex Valerius aan de Schubertstraat in Zwolle. Valerius wordt een duurzaam appartementencomplex met veel circulaire oplossingen.

Ook de mozaïeken die eerst de voormalige basisschool sierden, krijgen weer een mooi plekje op de gevel van het nieuwe gebouw. De 27 appartementen zijn bestemd voor de sociale huur en worden in de zomer aangeboden op De Woningzoeker.

Lees verder »

Vijf jaar aanpak laaggeletterdheid bij deltaWonen

Vijf jaar aanpak laaggeletterdheid bij deltaWonen

Zwolle – Al vijf jaar is laaggeletterdheid een belangrijk thema binnen deltaWonen. In Nederland heeftongeveer 1 op de 6 mensen moeite met lezen en schrijven.

Evert Leideman, directeur-bestuurder van deltaWonen: “Het onderwerp is groter dan we in eerste instantie dachten. Ons doel is om bewustwording te creëren bij iedereen waar we mee samenwerken. 5 jaar geleden konden we niet bedenken wat we nu al hebben bereikt. We hebben laaggeletterdheid binnen ons netwerk echt op de kaart gezet.”

Lees verder »

Renovatie Louis Armstrongflat feestelijk van start

Renovatie Louis Armstrongflat feestelijk van start

Zwolle – Woningstichting SWZ renoveert samen met Mateboer Bouw de flats Louis Armstrong en Elvis Presley aan de Palestrinalaan in Holtenbroek.

De renovatie van de Louis Armstrong in Holtenbroek is al een tijdje aan de gang, maar binnenkort wordt in de woningen begonnen. Woensdag werd dit startmoment coronaveilig gevierd. “Mensen die hier wonen krijgen straks een mooie, maar vooral duurzame woning.” Met die woorden opende Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ, samen met Roland de Wit, algemeen directeur bij Mateboer, de middag.

Lees verder »

Kleine kunstenaars Louis Armstrongflat mogen bouwhekken versieren

Kleine kunstenaars Louis Armstrongflat mogen bouwhekken versieren

Zwolle – “De renovatie van de Louis Armstrong in Holtenbroek is al een tijdje aan de gang, maar binnenkort starten we echt in de woningen. Een mooi moment om te vieren. Dat doen we door de kinderen van de flat uit te nodigen om samen de bouwhekken op te vrolijken met beschilderde doeken. Als echte kleine kunstenaars.”, laat SWZ weten.

Het versieren van de bouwhekken vindt plaats op woensdag 28 april van 14:00 tot 16:00 uur. Door de coronamaatregelen zitten veel kinderen binnen. Even afleiding is dan ook zeer welkom. Directeur-bestuurder van SWZ Wiepke van Erp Taalman-Kip en Roland de Wit directeur van Mateboer Groep BV zullen samen het startmoment voor deze actie geven.

Lees verder »

1,5 miljoen voor energiebesparing Zwolse huiseigenaren en woningcorporaties

1,5 miljoen voor energiebesparing Zwolse huiseigenaren en woningcorporaties

Zwolle – De gemeente Zwolle ontvangt binnenkort een kleine 1,5 miljoen euro uit de RREW-regeling vanuit het Rijk voor woningeigenaren en corporaties die aan de slag willen met energiebesparende maatregelen.

Het doel van de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen is om inwoners bewust te maken van energiebesparen en hen praktische handvatten te bieden om kleine energiebesparende maatregelen te nemen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie of het energiezuinig inregelen van de cv-installatie in een woning. Allemaal kleine maatregelen om de energierekening naar beneden te brengen.

Lees verder »

GroenLinks Zwolle vraagt om prettige woningen voor senioren

GroenLinks Zwolle vraagt om prettige woningen voor senioren

Zwolle – Veel mensen zijn op zoek naar een geschikte, passende woning, aldus GroenLinks Zwolle. Daarnaast is er de kwestie of de woning die mensen hebben nog past bij hun levensfase.

GroenLinks-raadslid Anja Roelfs vraagt aandacht voor woonwensen van de oudere inwoner van Zwolle. Ook hier wonen sommige ouderen nog in een eengezinshuis zonder geschikte voorzieningen op de begane grond. Het onderhoud van huis en tuin vraagt soms te veel. Veilig en comfortabel zelfstandig blijven wonen wordt hierdoor lastiger, meent GroenLinks.

Lees verder »

Koopvoorrang voor huurders Openbaar Belang

Koopvoorrang voor huurders Openbaar Belang

Zwolle – De huidige woningmarkt is best ingewikkeld voor startende kopers. Woningen in het goedkopere segment zijn vaak al bijna verkocht op het moment dat ze de verkoop ingaan.

Lastig om er op tijd tussen te komen. Daarom heeft Openbaar Belang een nieuwe voorrangsregel voor haar Zwolse huurders: met voorrang een woning van Openbaar Belang kopen. Dat hoeft niet de eigen huurwoning te zijn.

Lees verder »

VanWonen krijgt opnieuw titel Great Place to Work

VanWonen krijgt opnieuw titel Great Place to Work

Zwolle – VanWonen is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Great Place to Work organisatie. Daarmee geeft zij wederom blijk van goed werkgeverschap vanuit het perspectief van haar medewerkers.

De maatstaf hiervoor is een onderzoek door Great Place to Work Nederland naar de mate van vertrouwen, trots en plezier. Met deze uitkomsten, in combinatie met een analyse van de organisatiecultuur, komt VanWonen in aanmerking voor een plek bij de veertig Best Small Workplaces van Nederland.

Lees verder »

Project Geert Groote zoekt gangoudsten

Project Geert Groote zoekt gangoudsten

Zwolle – In de Geert Grootestraat in Zwolle worden 65 appartementen gerealiseerd, voornamelijk studio’s. Daar gaan vanaf het voorjaar mensen met en zonder begeleiding samenwonen en samenleven. De nieuwe studio’s zijn speciaal bedoeld voor mensen die nog wat ondersteuning kunnen gebruiken met hun problemen en/of zelfstandig wonen.

Elk appartement heeft een eigen voordeur en heeft de beschikking over 25 vierkante meter woonoppervlak, inclusief een eigen natte cel. Maar het project moet meer te zijn dan een toevallig in één complex samenwonende groep mensen. Door activiteiten, door goede buren te zijn, door elkaar af en toe de helpende hand toe te steken ontstaat de Geert Groote-gemeenschap. Vier van de woningen zijn bedoeld voor ‘gangoudsten’.

Lees verder »

Zelfstandig wonen in Zwolle dankzij inzet Wooncoach

Zelfstandig wonen in Zwolle dankzij inzet Wooncoach

Zwolle – Het door Openbaar Belang geïnitieerde pilotproject ‘Wooncoach Zwolle’ start in januari 2021. Hiermee wordt zelfstandig wonen – en meedoen in de maatschappij – beter mogelijk gemaakt voor mensen die nu nog beschermd wonen, ‘bankhoppen’ of in maatschappelijke opvang zitten. De pilot is een samenwerking tussen woningcorporatie Openbaar Belang, de gemeente Zwolle en MEE IJsseloevers.

Een van de vragen is hoe je als bewoner in de wijk komt en – al dan niet gesteund door buurtbewoners – weer mee kunt doen in de maatschappij. “Hoe pas ik mij aan op mijn omgeving en hoe voorkom ik dat er problemen ontstaan?” Door preventieve begeleiding bij het zelfstandig wonen, speelt Openbaar Belang hierop in.

Lees verder »