Project Weezenlanden-Noord bouwt 500 nieuwe woningen

Project Weezenlanden-Noord bouwt 500 nieuwe woningen

Zwolle – Het bouwproject Weezenlanden-Noord is van start gegaan. De eerste flat staat in de bouwhekken, zodat deze binnenkort veilig gesloopt kan worden. Ook is er een informatiecentrum gekomen.

Binnenkort hebben de huidige bewoners en overige geïnteresseerden de mogelijkheid daar langs te gaan om antwoorden te krijgen en de plannen in te zien. Dinsdag is de starthandeling uitgevoerd door ander anderen de nieuwe wethouder Gerdien Rots. Er zijn alvast drie bomen geplant, die symbool staan voor “nieuw leven in een nieuw ontwikkeld gebied”.

Lees verder »

SWZ laat 26 woningen aan Fresiastraat renoveren

SWZ laat 26 woningen aan Fresiastraat renoveren

Zwolle – Woningstichting SWZ laat 26 appartementen aan de Fresiastraat renoveren en verduurzamen. De werkzaamheden worden verricht door Koopmans Bouw.

Ook komen er nieuwe appartementen bij. De vier bedrijfsruimtes op de begane grond maken plaats voor zeven appartementen. Directeur-bestuurder SWZ Wiepke van Erp Taalman Kip en Hans Smit, directievoorzitter Koopmans Bouwgroep, tekenden maandag de overeenkomst.

Lees verder »

SWZ en Stichting Straatboer wippen tegels in de Pierik

SWZ en Stichting Straatboer wippen tegels in de Pierik

Zwolle – “Stenen eruit, deelplanten erin!” Stichting Straatboer uit Zwolle is samen met Woningstichting SWZ een proef gestart in de Pierik. Buurtbewoners kregen een uitnodiging om hun tuin groener te maken. Hoe? Door tegels weg te halen en een groene border te maken in de voortuin.

Yvonne van Langen, sociaal beheerder bij SWZ moedigt bewoners aan om mee te doen. “Het project draagt bij aan de leefbaarheid in de wijk. Groen in de tuin helpt bij het beter afvoeren van water en geeft verkoeling in de zomer. Daarnaast is het mooi dat planten een tweede kans krijgen.” Bijzonder aan dit project is dat andere bewoners uit de wijk, bedrijven en organisaties planten hebben gedoneerd. Iedereen die stekjes of planten over heeft kan deze inleveren bij de Straatboer. Daarmee vergroenen zij op een sociale en circulaire manier.

Lees verder »

Huurders SWZ kijken terug op geslaagde Huurdersdag

Huurders SWZ kijken terug op geslaagde Huurdersdag

Zwolle – Huurdersbelangenvereniging De Woonkoepel organiseerde afgelopen zaterdag samen met Woningstichting SWZ een Huurdersdag. Met zo’n honderd deelnemers was het een geslaagde middag. De dag stond in het teken van ontmoeting en er waren verschillende workshops.

Na een welkomstwoord van Jan Besselink, voorzitter van De Woonkoepel en Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ, begonnen de huurders aan de activiteiten. De eerste workshop ging over het thema overlast. Buurtbemiddeling Zwolle ging samen met de deelnemers in gesprek over de aanpak hiervan. Want een op de vier buren ergert zich wel eens aan zijn/haar buren. Wat kan je zelf doen om dit bespreekbaar te maken? Theaterzaken zorgde voor een ludieke presentatie.

Lees verder »

Verduurzamen appartementen Sabangstraat start binnenkort

Verduurzamen appartementen Sabangstraat start binnenkort

Zwolle – Openbaar Belang heeft voor het verduurzamen van de 41 appartementen aan de Sabangstraat bouwbedrijf Van Wijnen ingeschakeld.

Jolanda Comino, directeur van Van Wijnen, en Sjoerd Quint, directeur bestuurder van Openbaar Belang, hebben hun handtekeningen onder het contract gezet. Openbaar Belang: “Van Wijnen is een ervaren partij die snel aan de slag kan gaan, vooral met duurzame maatregelen. Op de bovenste verdieping worden de schuine daken geïsoleerd. Op de begane grond worden de vloeren geïsoleerd. Ook komen er nieuwe voordeuren en overal wordt HR++ glas aangebracht.”

Lees verder »

SWZ bouwt in Diezerpoort appartementen voor alleenstaande ouderen

SWZ bouwt in Diezerpoort appartementen voor alleenstaande ouderen

Zwolle – SWZ laat in Diezerpoort dertig nieuwe appartementen bouwen. Het is een uniek woonconcept, aldus SWZ: het SamSam Huis. Er komen twintig appartementen op de eerste en tweede verdieping voor alleenstaande 70-plussers, verdeeld over vier blokken van vijf appartementen.

Net als in een studentenhuis wonen de bewoners zelfstandig, maar delen ze ook ruimtes. Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder, is blij met het unieke woonconcept: “Het past heel goed in de veranderende samenleving, waarin een groeiende groep ouderen zich weleens eenzaam voelt. In het SamSam Huis wonen zij zelfstandig, maar is gezelschap altijd in de buurt.” De overige tien appartementen op de begane grond zijn zelfstandige appartementen zonder gezamenlijke ruimtes. Deze worden verhuurd aan 45-plussers.

Lees verder »

Openbaar Belang legt al het onderhoud bij Nijhuis en Smaak

Openbaar Belang legt al het onderhoud bij Nijhuis en Smaak


Zwolle – Woningcorporatie Openbaar Belang is een samenwerking aangegaan om alle onderhoud uit te besteden. Om deze samenwerking tussen Openbaar Belang, Nijhuis en Smaak te vieren, is een berk geplant in het park aan de Binnengasthuisstraat. Deze drie-stammige berk symboliseert de samenwerking, waardoor de huurders in goed onderhouden woningen wonen. De berk staat voor vernieuwing, geeft andere inzichten en helpt anderen om te groeien.

Het afgelopen jaar is gebruikt om met elkaar te bedenken hoe de samenwerking het beste vormgegeven kan worden, zodat de huurder hier het meeste baat bij heeft. En dan kunnen nu de handtekeningen gezet worden om deze samenwerking officieel te maken. Openbaar Belang, Nijhuis en Smaak hebben er alle vertrouwen in dat deze slimme manier van werken meer kwaliteit oplevert voor een betere prijs.

Lees verder »

Holtenbroek krijgt 74 nieuwe appartementen voor verhuur

Holtenbroek krijgt 74 nieuwe appartementen voor verhuur

Zwolle – Dura Vermeer gaat voor SWZ appartementen bouwen voor de sociale – en middenhuur aan de Palestrinalaan.

Er worden 36 appartementen gesloopt en komen er 74 terug. Een mooie stap om meer woningzoekenden te helpen aan een betaalbare, duurzame woning in Zwolle. Er komen twee woongebouwen met elk vijf woonlagen. Eén woongebouw is voor sociale huur en de andere voor middenhuur. Dit betekent dat ook woningzoekenden die net te veel verdienen voor een sociale huurwoningen, ook in aanmerking komen voor deze appartementen.

Lees verder »

Gratis inzicht in energieverbruik voor alle Zwolse huurders

Gratis inzicht in energieverbruik voor alle Zwolse huurders

Zwolle – De energieprijzen stijgen. Een goed moment om te kijken hoe men kan besparen op
energiekosten. De drie Zwolse woningcorporaties willen hun huurders hier graag bij helpen.

Dankzij een subsidie vanuit de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen (RREW) is het mogelijk alle huurders in Zwolle 2 jaar lang gratis een PlusAccount van de SlimmemeterPortal aan te bieden. Hierdoor krijgen huurders inzicht in hun energieverbruik. En kunnen zij actie ondernemen om zo de
energierekening te verlagen.

Lees verder »

Zwolse studenten helpen leeftijdgenoten met zelfstandig wonen

Zwolse studenten helpen leeftijdgenoten met zelfstandig wonen

Zwolle – Goeie Buur helpt jongeren in Utrecht met goede huisvesting en oprechte aandacht. Na twee succesvolle jaren helpt Goeie Buur nu ook in Zwolle jongeren een zelfstandig leven op te bouwen.

SSH en de gemeente Zwolle hebben woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend bij de start van het project Goeie Buur. Het is een samenwerking tussen de sociale wijkteams van de gemeente Zwolle, woningcorporatie deltaWonen (de eigenaar van de woningen) en de SSH (de beheerder van de woonruimte). Het gaat om jongeren die vóór hun verhuizing naar een SSH-kamer dak- of thuisloos waren. Of jongeren die bijvoorbeeld in een pleeggezin of jeugdinstantie hebben gewoond.

Lees verder »

Contract bouw 32 duurzame huurwoningen ondertekend

Contract bouw 32 duurzame huurwoningen ondertekend

Zwolle – De handtekeningen onder het contract maken het officieel. Nikkels bouwbedrijf gaat voor SWZ 32 duurzame huurwoningen bouwen in Breezicht-Noord in de buurtschap de Beemd, Stadshagen.

Een kenmerk van deze buurt is het vele openbare groen. SWZ en Nikkels Bouw verwachten in het voorjaar van 2022 te starten met de bouw. Van de 32 woningen zijn er 22 voor sociale huur met 2 WMO-woningen en 10 voor de middenhuur. De woningen zijn verdeeld over 6 blokken en hebben 2 – of 3 slaapkamers.

Lees verder »