Rode Kruis Zwolle start cursus uitgebreide EHBO

Rode Kruis Zwolle start cursus uitgebreide EHBO

Zwolle –  Het Rode Kruis Zwolle start op 22 september een klassikale cursus uitgebreide EHBO. In deze EHBO-cursus leren deelnemers vaardigheden om eerste hulp te verlenen bij de meest uiteenlopende letsels, inclusief gebruik AED en reanimatie.

Rode Kruis Zwolle: “Cursisten hebben na afloop de kennis en het vertrouwen om levensreddende hulp te bieden in geval van nood. De cursus bestaat uit tien klassikale bijeenkomsten op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur op het Rode Kruis kantoor aan de Brahmsstraat 5 in Zwolle.”

Lees verder »

Edward Jeugd Strijkorkest houdt open repetitie

Edward Jeugd Strijkorkest houdt open repetitie

Zwolle – Het Edward Jeugdstrijkorkest houdt vrijdag 1 juli weer een open repetitie. Kinderen die een strijkinstrument spelen, zijn die middag van harte welkom om te komen kijken of meespelen.

Het Edward Jeugdstrijkorkest is de jongste telg van de drie Britten Orkesten. In dit orkest leren jonge strijkers de beginselen en het plezier van het samenspel. Ze repeteren elke vrijdagmiddag in OBS de Octopus, met uitzondering van de schoolvakanties. Jaarlijks studeren ze twee programma’s in en geven ongeveer vijf concertjes per seizoen.

Lees verder »

Pauline Broekema praat in Fraterhuis over onmisbaarheid van archieven

Pauline Broekema praat in Fraterhuis over onmisbaarheid van archieven

Zwolle – Journalist en schrijver Pauline Broekema geeft bij Fraterhuis Academie een college over hoe spannend, onthullend en emotionerend archiefonderzoek kan zijn. Dit doet ze aan de hand van bijzondere voorbeelden uit haar eigen boeken en reportages.

De lezing vindt zaterdag 29 januari van 11.00 tot 13.00 uur onder voorbehoud plaats. Pauline Broekema werkte 34 jaar als binnenland-verslaggever voor het NOS-Journaal en de laatste jaren ook voor de nieuwssite van de NOS. Bij de NOS combineerde ze de verslaggeving reeds met het schrijven.

Lees verder »

Hersens actief houden tijdens Studiekring in Stadkamer Zwolle

Hersens actief houden tijdens Studiekring in Stadkamer Zwolle

Zwolle – Nieuwe mensen ontmoeten, geestelijk actief blijven en nieuwe dingen leren. Dit vat een Studiekring goed samen. Bij een Studiekring kom je eens in de twee weken samen met tien tot vijftien andere senioren om verschillende onderwerpen en actualiteiten te bespreken.

Tijdens Studiekring in Stadkamer Zwolle worden zelfgekozen onderwerpen en eigen ervaringen besproken. Vaak hebben de onderwerpen die men met een ander wil delen betrekking op actualiteiten, hobby’s of kennis. Zo blijft iedereen op een plezierige manier op de hoogte van allerlei ontwikkelingen.

Lees verder »

Voor Elkaar Zwolle helpt nieuwe Nederlanders werk zoeken

Voor Elkaar Zwolle helpt nieuwe Nederlanders werk zoeken

Zwolle – Stichting Voor Elkaar Zwolle biedt vanaf 18 oktober de JobGroup ‘Ik werk in Nederland’ aan in samenwerking met DOCK24. Getrainde vrijwilligers gaan in acht middagen aan de slag met nieuwe Nederlanders.

Deze mensen wonen al een tijdje in Nederland en hebben hulp nodig bij de zoektocht naar een baan. De deelnemers leren over werken in Nederland, (her)ontdekken hun interesses en vaardigheden en leren om zichzelf te presenteren tijdens sollicitaties.

Lees verder »

IVN Zwolle start met klimaatcursus

IVN Zwolle start met klimaatcursus

Zwolle – De nieuwe Klimaatcursus ‘De Groene Verandering’ van IVN Zwolle plaatst klimaatverandering in een breed perspectief en zet aan tot klimaatactie. Er wordt ingegaan op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en de wisselwerking tussen menselijk handelen en de klimaatverandering.

De cursus wil niet alleen informeren, maar ook motiveren met positieve verhalen die aanzetten tot actie en die vertrouwen geven in het eigen handelen. De cursus bestaat uit zes theorielessen en twee excursies en is geschikt voor iedereen. Voorkennis over het klimaat is niet nodig. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen aan een beter klimaat.

Lees verder »

Fraterhuis Academie met Margriet Brandsma over bondskanselier Merkel

Fraterhuis Academie met Margriet Brandsma over bondskanselier Merkel

Zwolle – Fraterhuis Academie staat op zaterdag 2 oktober van 11.00 tot 13.00 uur in het teken van Duitsland. Na eerdere succesvolle colleges is Margriet Brandsma opnieuw te gast om deze keer te vertellen over de vertrekkende Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Journalist Margriet Brandsma werkte twintig jaar voor het NOS-journaal en van 2002 tot 2011 was ze correspondent in Duitsland. Vanaf die periode schreef ze ook boeken over Duitsland, zoals Daar is de Muur en Het mirakel Merkel. Tegenwoordig is ze werkzaam als freelance journalist en als gastdocent journalistiek op Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Lees verder »

Grandesco Music start weer met groepslessen

Grandesco Music start weer met groepslessen

Zwolle – Muziekschool Grandesco Music in Zwolle houdt op zaterdag 18 september een kick-off voor de groepslessen. Nu samen zingen en muziek maken weer mag, worden de groepslessen nieuw leven ingeblazen.

Samen muziek maken is goed voor je individuele ontwikkeling, aldus Grandesco Music, omdat er wordt geleerd om rekening te houden met tempo en andere muzikanten. Daarnaast is het ook op sociale vlakken een leerzame ervaring. Omdat er steeds minder coronamaatregelen gelden, kunnen de verschillende groepslessen weer opgestart worden.

Lees verder »

Vuurvogel OpStreek start najaarsproject

Vuurvogel OpStreek start najaarsproject

Zwolle – Het seizoen is bij Jeugdsymfonie-orkest De Vuurvogel weer gestart. De meeste muzieklessen zijn begonnen en ook haar jongste orkest, Vuurvogel OpStreek, start met het najaarsproject.

Vuurvogel OpStreek is het strijkensemble voor beginnende strijkers en staat onder leiding van Lies van Vledder en Esther de Boer. In het korte tijdsbestek van acht repetities wordt er toegewerkt naar het eerste echte concert op zondag 14 november. Tijdens dit familieconcert zullen de jongste strijkers zich presenteren naast de andere koren en orkesten van stichting de Vuurvogel in het Landstede Sportcentrum.

Lees verder »

Muzikale kickstart voor jonge kinderen

Muzikale kickstart voor jonge kinderen

Zwolle – Volgende week start een cursus Grandesco Basics voor jonge kinderen. Tijdens deze cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) maken kinderen spelenderwijs kennis met muziek.

Grandesco Basics is een AMV-cursus waarin kinderen van 6 t/m 8 jaar zich ontwikkelen in het maken van muziek. Ze gaan samen muziek maken, noten leren lezen, instrumenten ontdekken, zingen en bewegen op muziek.

Lees verder »

Stadsnatuur van Zwolle ontdekken door je smartphone-lens

Stadsnatuur van Zwolle ontdekken door je smartphone-lens

Zwolle – Wat deel jij meestal op je socials? Hoe kijk jij naar je omgeving en waar let je op als je foto’s maakt? Zie je dan ook de natuur in de stad?

Als je graag meer wil leren over fotograferen met je smartphone, een verhaal wil vertellen in beeld en blij wordt van natuur en groen, dan ben je bij de Nature Bit ‘Stadsnatuur in de Schijnwerpers’ aan het goede adres. Meedoen met deze inspirerende activiteit kan op 12 en 26 september.

Lees verder »