Zwolse school wint 10.000 euro voor herinrichting van schoolplein

Zwolse school wint 10.000 euro voor herinrichting van schoolplein

Zwolle – Hans Hubers (directielid van de ANWB) overhandigde vandaag een cheque van tienduizend euro aan de initiatiefnemers van de herinrichting van een schoolplein van een basisschool in Zwolle. Het project is verkozen tot het mooiste in de provincie Overijssel. Voor iedere provincie is een project gekozen. Bijna 23000 Nederlanders uit heel het land brachten voor dit nationale project van het ANWB Fonds hun stem uit.

Christelijke Daltonschool de Zevensprong in Zwolle gaat haar schoolplein opnieuw inrichten. De voornaamste aanpassing is dat de fietsenstalling wordt verplaatst. En dat is hard nodig ook, want er doen zich chaotische en gevaarlijke situaties op en rond het plein. Enkele meters naast de fietsenstalling rijden auto’s hard voorbij in de richting winkelcentrum Stadshagen.

Lees verder »

De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s

De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s

Zwolle – Marcherende soldaten, verwoeste gebouwen, de intocht van de bevrijders. Ieder heeft zijn beeld bij de Tweede Wereldoorlog. Op 15 november begint in Overijssel een zoektocht naar bijzondere foto’s uit de oorlog. Het resultaat is een digitaal overzicht en een tentoonstelling over de provincie in oorlogstijd.

Er zijn steeds minder mensen met directe herinneringen aan de oorlog. De indruk van deze periode wordt vooral gevormd door algemeen bekend beeldmateriaal. Bij archieven, historische verenigingen en particulieren liggen ook veel lokale foto’s van de oorlog. Door deze beelden bijeen te brengen ontstaat een beeldverslag van deze bewogen periode in de eigen omgeving.

Lees verder »

Eervolle vermelding Betonprijs Zwolse Busbrug

Eervolle vermelding Betonprijs Zwolse Busbrug

Zwolle – De Busbrug Zwolle heeft bij de Betonprijs 2019 een eervolle vermelding gekregen vanwege de maatschappelijke relevantie in de ontsluiting van het station en de complexiteit van de uitvoering. Verder prees de jury de doortastende combinatie van beton en staal.

De 245 meter lange Schuttebusbrug over het spoor bij station Zwolle is een unicum. Niet alleen dankzij haar S-vorm en hoogwaardige uitstraling, maar ook de verregaande samenwerking tussen beton en staal en de uitvoeringstechnische complexiteit maken dit project bijzonder.

Lees verder »

Zwolse schaapskudde gaat naar winterverblijf

Zwolse schaapskudde gaat naar winterverblijf

Zwolle – De winter komt eraan en dat betekent dat de Zwolse schaapskudde naar het winterverblijf vertrekt. Zwollenaren, groot en klein, zijn van harte welkom om de schapen uit te komen zwaaien.

Dinsdag 19 november om 9.00 uur laadt herder Tjitse Terpstra de schapen in de vrachtwagen bij wijkboerderij De Klooienberg aan de Klooienberglaan 1. Wethouder William Dogger helpt hem daarbij.

Lees verder »

Blikschade bij aanrijding op Katerdijk

Blikschade bij aanrijding op Katerdijk

Zwolle – Op de Katerdijk zijn donderdag twee auto’s op elkaar gebotst. Niemand raakte gewond.

Rond zeven uur ’s ochtends botsten twee auto’s tegen elkaar op de Katerdijk. Het ongeluk gebeurde bij de verkeerslichten op de splitsing met de Zwartewaterallee. Een ambulanceverpleegkundige heeft de bestuurders nagekeken. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Beid auto’s raakten beschadigd door de aanrijding.

Lees verder »

AV PEC 1910 leidt trainers op voor G-atletiek

AV PEC 1910 leidt trainers op voor G-atletiek

Zwolle – AV PEC 1910 heeft een zevental trainers opgeleid, die een specialisatie G-atletiek hebben. Dit was noodzakelijk: de huidige groep G-atleten bestaat uit 15 personen, die wekelijks trainen en regelmatig aan bekende hardloop evenementen in Zwolle deelnemen.

Daarvoor zijn meer dan 20 begeleiders actief, die in wisselende samenstelling worden ingezet. Niet alleen wordt er op de baan getraind: ook wordt regelmatig buiten de baan hardgelopen. Om dit verantwoord te kunnen doen moest volgens de normen van de KNAU een aantal trainers worden opgeleid. Deze zomer heeft AV PEC 1910 in de persoon van Peter van Koulil het initiatief genomen om dit te doen.

Lees verder »

Blikschade bij aanrijding Zwartewaterallee

Blikschade bij aanrijding Zwartewaterallee

Zwolle – Twee auto’s botsten dinsdag tegen elkaar op de kruising van de Zwartewaterallee met de Middelweg. Niemand raakte gewond.

Rond kwart voor tien ’s ochtends botsten twee automobilisten tegen elkaar op de met verkeerslichten beveiligde kruising. Aanvankelijk vreesde men voor slachtoffers. Dit bleek niet zo te zijn. Wel ontstond er flinke blikschade. Een berger heeft beide voertuigen afgesleept.

Lees verder »

Aandacht voor te vroeg geboren baby’s kleurt Sassenpoort en Isala paars

Aandacht voor te vroeg geboren baby’s kleurt Sassenpoort en Isala paars

Zwolle – Gemeente Zwolle en het Isala Vrouw-kindcentrum besteden ook dit jaar weer aandacht aan Wereld Prematurendag op zondag 17 november door een aantal gebouwen paars te verlichten. Deze dag heeft als doel aandacht te vragen voor (onderzoek naar) de meest optimale behandeling voor te vroeg geboren kinderen. Ook staat de impact die het meebrengt voor het kindje, ouders en het gezin die dag centraal.

Wereldwijd is er deze week aandacht voor te vroeg geboren kinderen. Ook andere steden in ons land die een speciale afdeling in het ziekenhuis hebben voor te vroeg geboren kinderen gaan op 17 november monumenten en objecten paars verlichten. De gemeente Zwolle helpt Isala en de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen met het vragen van aandacht, door deze week de Sassenpoort in paars te verlichten. Ook zijn de letters van het Isala-logo bij het kruispunt aan de Ceintuurbaan en bij de hoofdingang paars verlicht. Paars is de kleur van Wereld Prematurendag.

Lees verder »

Bovenste Knoopje Open ‘artist in residence’ bij Zwolse theaters

Bovenste Knoopje Open ‘artist in residence’ bij Zwolse theaters

Zwolle – Afgelopen zomer nam Bovenste Knoopje Open hun nieuwe album op, op de zolder van Schouwburg Odeon. Op diezelfde zolder ontving het gezelschap tijdens het Stadsfestival het publiek bij hun voorstelling – en in september ging Tijd Zat in première in een uitverkochte Dommerholtzaal in Schouwburg Odeon.

Een samenwerking die smaakte naar meer. Het gezelschap is nu officieel ‘artist in residence’ bij Zwolse theaters en houdt kantoor op de zolder van de schouwburg. Het komende jaar werkt Bovenste Knoopje Open in samenwerking met Zwolse theaters aan nieuwe voorstellingen en projecten binnen en buiten het theater.

Lees verder »

Vrolijke kinderstoet tijdens Sint Maarten in Assendorp

Vrolijke kinderstoet tijdens Sint Maarten in Assendorp

Zwolle – “Elf november is de dag, dat mijn lichtje, dat mijn lichtje, elf november is de dag dat mijn lichtje branden mag.” Heel veel kinderen in Zwolle lieten op deze koude en donkere maandagavond hun lichtjes branden.

Ook in Assendorp was het een vrolijke, bonte stoet met kinderen en wat volwassenen. Van misschien nét iets te grote tot hele kleine kinderen liepen mee met de optocht die vanuit de speeltuin in Assendorp georganiseerd werd. Vanaf 18:30 uur werd er een tocht door de wijk gelopen. Het doel van die tocht is voor de kinderen duidelijk, zij willen zoveel mogelijk snoep verzamelen. Deur aan deur bellen zij aan, zingen zij een liedje en hopen vervolgens dat zij iets lekkers krijgen.

Lees verder »