Vijftig horecazaken in Zwolle zetten terrassen uit

Vijftig horecazaken in Zwolle zetten terrassen uit

Zwolle – De Zwolse horeca is er klaar mee. Het is volgens hen logisch dat mensen de zon opzoeken en naar buiten gaan, maar de overheid wil toch controle en beheersbaarheid? De horeca begrijpt dat er maatregelen nodig zijn om aan deze situatie een einde te maken, zij geven aan te kunnen helpen in de uitvoering en willen zorgen voor een veilige omgeving.

“We hebben expertise op het gebied van mensen veilig ontvangen , routing hanteren, mensen aanspreken op gedrag met behoud van een goede sfeer. Nu blijven we aan de zijlijn staan, willen ze ons niet horen, laat staan naar ons luisteren. We tellen niet mee. Niet de horeca is overigens de aanzuigende werking, maar het feit dat mensen bij elkaar willen komen, waar dan ook. Nu gebeurt dat in de binnensteden op de pleinen, in tuinen en parken, ongecontroleerd. Dit kan beter bij ons plaatsvinden, gecontroleerd en veilig. Maak juist gebruik van onze expertise!”

Lees verder »

Nazorgcentrum IntermeZZo Zwolle gaat weer open voor mensen met kanker

Nazorgcentrum IntermeZZo Zwolle gaat weer open voor mensen met kanker

Zwolle – Nazorgcentrum IntermeZZo kan mensen met kanker iets meer face-to-face ondersteuning bieden. Nu de contactberoepen weer aan de slag mogen, heeft IntermeZZo de vertaalslag gemaakt voor de activiteitenaanbod voor de gasten. Als gevolg van de versoepelde coronamaatregelen is er op afspraak in het centrum weer meer mogelijk met ingang van 3 maart.

Zo worden de ontspannende behandelingen door masseurs en schoonheidsspecialisten hervat. Een lichaamsmassage of een voetreflexmassage kan de nodige ontspanning geven als kanker speelt. Zeker nu in coronatijden gevoelens van stress, angst en eenzaamheid flink kunnen oplopen. Immers, corona en kanker wijken niet voor elkaar. Mensen met kanker en hun naasten die een behandeling wensen, kunnen bellen voor een afspraak.

Lees verder »

Robothond Spot gaat samenwerken met Zwolse studenten

Zwolle – Techniekstudenten uit Regio Zwolle hebben de primeur: als eerste studenten in Nederland hebben zij beschikking over robothond Spot, een geavanceerde robot die samenwerkt met de mens. Studenten en bedrijven onderzoeken op innovatiecentrum Perron038 in Zwolle wat Spot betekent voor de maakindustrie.

We kennen inmiddels allemaal de robotstofzuiger die de vloer zelfstandig schoonhoudt en de thermostaat die uit zichzelf de verwarming aanzet wanneer de temperatuur in een gebouw daalt. Het zijn voorbeelden van robotica en automatisering. Robothond Spot, ontwikkeld door Boston Dynamics, tilt robotisering naar ‘the next level’; deze robot werkt namelijk sámen met de mens en kan taken uitvoeren die voor mensen gevaarlijk zijn.

Lees verder »

Pech in kwadraat: jonge Zwolse restauranthouder getroffen door coronacrisis en brand, crowdfunding gestart

Pech in kwadraat: jonge Zwolse restauranthouder getroffen door coronacrisis en brand, crowdfunding gestart

Zwolle – Dinsdag brak er brand uit in Restaurant Leonardo’s op de Nieuwe Markt. Ondanks de geringe brandschade bleek de financiële schade groot voor de jonge ondernemer Leonardo Molina. Sam, een vaste klant en kennis van Leonardo, startte daarom een crowdfundingsactie.

“Het is zo zuur voor Leonardo, eind vorig jaar moest hij zijn zaak wel openen omdat de contracten al waren getekend in de periode voor corona,” vertelt Sam. Het was een droom van de destijds 21-jarige ondernemer om een horecazaak te runnen in Zwolle. Toen hij de kans kreeg om een restaurant op te starten op de Nieuwe Markt naast het bekende café De Hete Brij bedacht hij zich geen moment.

Lees verder »

Huisartsen starten met vaccinatie bewoners regionale zorginstellingen

Huisartsen starten met vaccinatie bewoners regionale zorginstellingen

Zwolle – Vanaf 18 februari gaan zes mobiele vaccinatieteams op pad om zo’n 3.500 bewoners van zorginstellingen te vaccineren tegen corona.

Daarbij gaat het om kwetsbare ouderen en mensen met een verstandelijke beperking in de regio’s Zwolle, Flevoland en Hardenberg die onder de huisartsenzorg vallen. Ze krijgen het Moderna-vaccin toegediend. Elk mobiel vaccinatieteam bestaat uit een huisarts, twee doktersassistenten en een chauffeur.

Lees verder »

KroeseWevers tekent partnerschap met Golfclub Zwolle

KroeseWevers tekent partnerschap met Golfclub Zwolle

Zwolle – Vanaf heden is KroeseWevers accountants en adviseurs officieel partner van Golfclub Zwolle.

Met dit partnerschap bundelen KroeseWevers en Golfclub Zwolle hun krachten: naast het ondersteunen en adviseren middels de multidisciplinaire dienstverlening werkt KroeseWevers met Golfclub Zwolle aan de zichtbaarheid bij- en verbinding met zakelijk Zwolle en omgeving. “Het verbinden van onze netwerken biedt meerwaarde voor ondernemers en voor liefhebbers van de golfsport in de regio”, zegt Gé Satink, directeur van KroeseWevers.

Lees verder »

Rijk investeert 3,3 miljoen in gebiedsontwikkeling Zwartewaterallee

Rijk investeert 3,3 miljoen in gebiedsontwikkeling Zwartewaterallee

Zwolle – Goed nieuws voor woningzoekenden in Zwolle. De plannen om honderden nieuwe betaalbare woningen te realiseren aan de Zwartewaterallee zijn een stap dichterbij.

Het ministerie van BZK heeft vandaag laten weten dat de aanvraag van de gemeente Zwolle voor de Woonimpuls-gelden is toegekend. Dat betekent dat Zwolle 3,3 miljoen euro aan investering krijgt om het bouwen van 1300 woningen en het aanpassen van de infrastructuur en buitenruimte mogelijk te maken.

Lees verder »

Politie rukt groots uit voor conflict bij Sassenpoort

Politie rukt groots uit voor conflict bij Sassenpoort

Zwolle – Op de Sassenpoortenbrug heeft dinsdag aan het begin van de avond een stevig conflict plaatsgevonden. De politie kwam massaal in actie.

Meerdere mannen en vrouwen kregen het dinsdagavond rond kwart over zeven met elkaar aan de stok op de Sassenpoortenbrug. De politie kwam met vier auto’s ter plaatse. Ook in de omgeving reden meerdere politiewagens rond.

Lees verder »

D66 wil Zwollenaar beste ontwerp voor passerelle laten kiezen

D66 wil Zwollenaar beste ontwerp voor passerelle laten kiezen

Zwolle – Over het spoor in Zwolle komt een tot de verbeelding sprekende loopbrug. Deze passerelle verbindt beide stadsdelen. Het wordt een icoon bij het spoor, een plek met groen en kunst, aldus D66 Zwolle.

Om dit te kunnen realiseren, is de creativiteit en kennis van architecten nodig. D66 wil daarom dat het college een prikkelende opdracht uitzet die jonge, veelbelovende architecten en gevestigde namen uit heel Nederland uitdaagt om een ontwerp te maken. Inwoners zouden vervolgens uit de ontwerpen de beste kunnen kiezen.

Lees verder »

Tv-programma Podium Pop Up met Typhoon in Hedon

Tv-programma Podium Pop Up met Typhoon in Hedon

Zwolle – Poppodium Hedon in Zwolle is zaterdag 20 februari het decor van het NTR-televisieprogramma Podium Pop Up.

Het televisieprogramma bestaat uit een serie mini-concerten waarin musici met een verschillende achtergrond, die vanwege de crisis veel projecten zien verdampen, gezamenlijk optreden op een bijzondere locatie. De aflevering met Typhoon en K.O. Brass vanuit Hedon wordt zaterdag om 22.00 uur uitgezonden op NPO 2.

Lees verder »

IJspret voorbij: waterschap start gemalen weer op door dooi

IJspret voorbij: waterschap start gemalen weer op door dooi

Zwolle – Nu de vorst voorbij is, zorgen smeltend ijs en grote hoeveelheden sneeuw én het ontdooien van de grond voor een toenemende afvoer van water. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) start daarom de bemalingen in het hele werkgebied weer op.

Zo begint vanaf maandag 15 februari gemaal Stroink tussen Vollenhove en Blokzijl weer met het wegpompen van water uit Noordwest-Overijssel. Ook andere gemalen gaan weer in werking.

Lees verder »