Staking bij Scania Zwolle georganiseerd via staakstraat

Staking bij Scania Zwolle georganiseerd via staakstraat

Zwolle – Honderden medewerkers van Scania Zwolle hebben vrijdag het werk voor 24 uur neergelegd. Bij het bedrijf wordt gestaakt uit protest tegen de opstelling van werkgeversorganisatie FME in de onderhandelingen voor een nieuwe cao in de bedrijfstak Metalektro.

De staking wordt vanwege corona georganiseerd via een speciale staakstraat bij de IJsselhallen, waar stakers met de auto doorheen rijden om zich in te schrijven als staker. Hiermee wil FNV voorkomen dat stakers elkaar besmetten met het virus.

Lees verder »

Rodenburg Makelaars: Bijna een op de acht huizenkopers in Zwolle is een belegger

Rodenburg Makelaars: Bijna een op de acht huizenkopers in Zwolle is een belegger

Zwolle – De Zwolse woningmarkt wint aan populariteit onder beleggers. Het aandeel van deze groep in de woningkopers is toegenomen van 7% in 2019 naar maar liefst 12% in 2020.

Deze concurrentie in combinatie met de stijgende prijzen maakt het voor starters steeds moeilijker om de koopmarkt te betreden. Dit blijkt uit de donderdag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2020 van Rodenburg Makelaars, partner in Dynamis.

Lees verder »

Junior Kamer Zwolle helpt Stichting de Knuffelkonijntjes met ruim 11.000 euro

Junior Kamer Zwolle helpt Stichting de Knuffelkonijntjes met ruim 11.000 euro

Zwolle – JCI Zwolle (voorheen Junior Kamer Zwolle) heeft een cheque ter waarde van 4312 euro overhandigd aan oprichter en voorzitter van Stichting de Knuffelkonijntjes René te Wierik.

Mede dankzij de succesvolle ‘Wijn met een knuffel actie’ heeft de Junior Kamer geld ingezameld voor het goede doel, maar ook geholpen door de handen uit de mouwen te steken, subsidies te verzamelen én de stichting van advies voorzien.

Lees verder »

Dierenteam Zwolle helpt dier en mens door coronacrisis heen

Dierenteam Zwolle helpt dier en mens door coronacrisis heen

Zwolle – Zwolse organisaties voor dierenwelzijn hebben zich verenigd in Dierenteam Zwolle. Hierdoor krijgen dieren en baasjes sneller de hulp en informatie die zij nodig hebben.

Dit is extra waardevol in de huidige coronacrisis, waarin meer mensen een huisdier nemen en meer mensen moeite hebben hun dier te onderhouden. Het aantal dieren in asielen is met een derde gedaald en dierenvoedselbanken zien het aantal cliënten stijgen.

Lees verder »

Voedselbank bedankt Zwolle voor alle hulp, geld en producten

Voedselbank bedankt Zwolle voor alle hulp, geld en producten

Zwolle – De Voedselbank Zwolle bedankt Zwollenaren voor de vele hulp, geld en producten die ze in 2020 hebben ontvangen.

In een persbericht schrijven bestuur en medewerkers van de Voedselbank: “Dankzij jullie hebben we elke week kunnen uitdelen. Al onze klanten zijn steeds van verse en houdbare ingrediënten voorzien. Niemand hoefde met een lege tas naar huis. Komend jaar rekenen we ook op jullie!” De Voedselbank is tevreden en trots dat er zoveel betrokkenheid en vrijgevigheid is onder de inwoners van Zwolle.

Lees verder »

Gratis eten pakken uit buurtkastje Zwolle Zout

Gratis eten pakken uit buurtkastje Zwolle Zout

Zwolle – Een antiek kastje gevuld met voedsel en verzorgingsproducten, wit gelakt en bedekt met dakshingles. Dit kastje hangt sinds een maand aan een schuurtje op de hoek van de Ministerlaan en de Tak van Poortvlietware in Zwolle-Zuid.

Rolanda Bredewold noemt het ‘Buurtkastje Zwolle Zout’ en vertelt: “Je pakt eruit wat je nodig hebt, en geeft of ruilt wat je missen kan!” Wat zijn haar drijfveren voor het opzetten van een buurtkastje? En is dit een nieuwe trend in de Zwolse deeleconomie? Het principe is eigenlijk heel eenvoudig. Buurtkastje Zwolle Zout is er voor iedereen. Je kunt er gratis eten en kleine verzorgingsproducten uithalen, zelf erin zetten of gewoon wat omruilen.

Lees verder »

Buitenprogramma voor Zwolse jongeren

Buitenprogramma voor Zwolse jongeren

Zwolle – Veel jongeren maken zich door corona zorgen, hebben vragen of ervaren negatieve gevoelens. Speciaal voor deze jongeren start het Zwolse project Vuurkracht in februari een programma waarin wordt ingezet op vragen die juist nu bij hen spelen.

“Dat jongeren zich zorgen maken over onderwerpen zoals school, familie of werk is heel begrijpelijk,” vertelt Arend Jan Poelarends, jongerenwerker bij Travers Welzijn. Samen met zijn team geeft hij uitvoering aan het project Vuurkracht, waarin jongeren gedurende tien weken buiten aan de slag gaan met verschillende thema’s.

Lees verder »

Landelijke subsidie voor cultuureducatie in Zwolle

Landelijke subsidie voor cultuureducatie in Zwolle

Zwolle – De Zwolse subsidieaanvraag voor de meerjarige landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) is gehonoreerd.

Dat betekent dat de komende vier jaar ruim 100.000 euro per jaar extra beschikbaar is voor het versterken van de kwaliteit van cultuureducatie in het Zwolse basisonderwijs. Dit bedrag is een bijdrage van het Rijk en is een aanvulling op het geld dat de gemeente beschikbaar stelt voor het Fonds Cultuureducatie Zwolle. Stadkamer is aanvrager en uitvoerder van het lokale programma voor cultuureducatie.

Lees verder »

Stichting Focus Zwolle maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Stichting Focus Zwolle maakt kans op Appeltje van Oranje 2021

Zwolle – Zeven projecten uit de provincie Overijssel, waaronder Stichting Focus uit Zwolle, maken dit jaar kans op een Appeltje van Oranje. Vanaf vandaag kan het Nederlands publiek de winkansen van deze projecten vergroten, door te stemmen op hun favoriet.

Het project dat de meeste stemmen in de wacht weet te slepen, gaat direct door naar de laatste tien genomineerden. En ook de stemmers maken kans op een prijs: er wordt een bedrag van 2000 euro verloot om een sociaal project naar keuze mee te steunen. Er zijn in totaal veertig projecten uit heel Nederland in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten.

Lees verder »

Zwolle, havenstad door de eeuwen heen

Zwolle, havenstad door de eeuwen heen

Zwolle – Door de verbreding van de Kornwerdersluis in de Afsluitdijk kan het vervoer over water in de regio Zwolle een belangrijke impuls krijgen. De sluis wordt de komende jaren 11 meter verbreed en is in 2026 klaar. Door deze verbreding kunnen grotere schepen naar de regio komen. Het is de bedoeling dat Zwolle opnieuw een zeehaven wordt.

De ‘Port of Zwolle’ is het gezamenlijke havenbedrijf van Zwolle, Kampen en Meppel. Deze gemeenten werken samen wat betreft de economische ontwikkeling, promotie en exploitatie van het havengebied in de regio Zwolle. Er wordt momenteel gewerkt aan een Havenvisie waarin de plannen voor de komende 15 jaar worden uitgewerkt. Eind januari wordt hierover in de gemeenteraad gedebatteerd.

Lees verder »

Project Geert Groote zoekt gangoudsten

Project Geert Groote zoekt gangoudsten

Zwolle – In de Geert Grootestraat in Zwolle worden 65 appartementen gerealiseerd, voornamelijk studio’s. Daar gaan vanaf het voorjaar mensen met en zonder begeleiding samenwonen en samenleven. De nieuwe studio’s zijn speciaal bedoeld voor mensen die nog wat ondersteuning kunnen gebruiken met hun problemen en/of zelfstandig wonen.

Elk appartement heeft een eigen voordeur en heeft de beschikking over 25 vierkante meter woonoppervlak, inclusief een eigen natte cel. Maar het project moet meer te zijn dan een toevallig in één complex samenwonende groep mensen. Door activiteiten, door goede buren te zijn, door elkaar af en toe de helpende hand toe te steken ontstaat de Geert Groote-gemeenschap. Vier van de woningen zijn bedoeld voor ‘gangoudsten’.

Lees verder »

Opnieuw gaslek op dezelfde plek bij werkzaamheden in Diezerpoort

Opnieuw gaslek op dezelfde plek bij werkzaamheden in Diezerpoort

Zwolle – Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Dat grondwerkers geen ezels zijn bleek vrijdag op de Thomas à Kempisstraat. Bij graafwerkzaamheden werd een gasleiding geraakt waardoor er een gaslekkage ontstond.

Nauwelijks twee maanden geleden, op 2 november vorig jaar, moest de brandweer ook uitrukken toen er een gaslek ontstond tijdens het graven. Het gebeurde ook nog eens op exact dezelfde plaats, namelijk ter hoogte van Technicomp Installatietechniek op de Thomas à Kempisstraat.

Lees verder »