Jubileum Zwolse Halve Marathon Zwolle, ontvang gratis startbewijs

Jubileum Zwolse Halve Marathon Zwolle, ontvang gratis startbewijs

Zwolle – Stichting Halve Marathon Zwolle organiseert zaterdag 13 juni 2020 alweer de twintigste editie van de Scania Zwolse Halve Marathon. Er staat dus een jubileumeditie op het programma. En dat is voor het bestuur aanleiding om te trakteren, want wie jarig is trakteert!

Voor alle halve marathon hardlopers die hebben deelgenomen aan zowel de eerste editie (2001) als de negentiende editie (2019) heeft Stichting Halve Marathon Zwolle een GRATIS startbewijs voor zaterdag 13 juni 2020 in petto.

Lees verder »

“Wie verdient de titel zwemkampioen van Zwolle”

“Wie verdient de titel zwemkampioen van Zwolle”

Zwolle – Op woensdag 22 en 29 januari wordt er in zwembad De Vrolijkheid voor de achtste keer gestreden om de titel Zwemkampioen van Zwolle. Tijdens deze dagen zullen ruim 288 kinderen van 28 Zwolse basisscholen een duik in het diepe wagen.

Het toernooi is verdeeld over twee dagen omdat het aantal deelnemers blijft stijgen. Per dag starten 24 teams. Een team bestaat uit zes leerlingen uit groep 3 tot en met 8. De jongste deelnemers zwemmen 25 meter schoolslag en 25 meter rugslag. De oudere leerlingen zwemmen twee keer 50 meter. Gezamenlijk wordt er een estafette gezwommen.

Lees verder »

Waterschap “dik tevreden” over controle op schoonmaak van sloten met satelliet

Waterschap “dik tevreden” over controle op schoonmaak van sloten met satelliet

Zwolle – Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) kijkt tevreden terug op de controle van het schoonmaken van sloten met satellietbeelden.

Na een eerdere succesvolle test in een klein gebied, voerde het waterschap dit afgelopen najaar voor de eerste keer gebiedsbreed uit. Deze digitale slotencontrole levert tijdwinst op en bespaart kosten. WDODelta is het eerste waterschap in Nederland dat deze nieuwe werkwijze hanteert. Ook de resultaten uit de controle stemt tot tevredenheid. Maar liefst 94 procent van de sloten zijn goed schoongemaakt.

Lees verder »

Nieuwe ontmoetingsplek voor senioren in de Aa-landen

Nieuwe ontmoetingsplek voor senioren in de Aa-landen

Zwolle – Vanaf donderdag 6 februari wordt er wekelijks in wijkboerderij de Eemhoeve een gezellige middag georganiseerd voor ouderen. Bewoners uit de Aa-landen en omliggende wijken zijn hier van harte welkom.

Er is nog weinig te doen in de Aa-landen voor oudere wijkbewoners. Daarom hebben SamenZwolle, WijZ Welzijn en Travers Welzijn de handen ineengeslagen en starten zij vanaf 6 februari een buurtkamer in de Eemhoeve. Iedere donderdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur is de ontmoetingsruimte van de wijkboerderij geopend voor wijkbewoners op leeftijd.

Lees verder »

D66: Betere bescherming voor historische panden in Zwolle

D66: Betere bescherming voor historische panden in Zwolle

Zwolle – De gemeente Zwolle moet zuiniger omgaan met de historische gebouwen in de stad. Met de aangekondigde sloop van een historisch waardevol pand in de Terborchstraat nog vers in het achterhoofd, heeft D66 samen met ChristenUnie, CDA, PvdA en de SP een motie ingediend waarin we de wethouder oproepen om onze historische panden in de toekomst beter beschermen.

Zwolle is rijk aan historisch erfgoed en dat is ook zeker terug te zien in de gebouwen die er staan. Voor slechts een klein deel van die panden die we als historisch waardevol beschouwen is er echter een beschermde status afgegeven door ze aan te wijzen als gemeentelijk- of Rijksmonumenten. D66 wil dat er ook voor de gebouwen waarvan vast staat dat ze geschiedkundige waarde hebben, maar die geen monumentale status hebben, meer bescherming komt.

Lees verder »

Erfgoed en kunst brengen de wijk dichtbij

Erfgoed en kunst brengen de wijk dichtbij

Zwolle – Zwolse basisschoolleerlingen in de wijken AA-landen en Dieze/Centrum duiken de komende drie jaar in de geschiedenis van hun eigen wijk. Met het project ‘Jij & De Wijk’ leren de kinderen hun omgeving kennen aan de hand van sporen uit het verleden.

De basis voor het erfgoededucatieproject ‘Jij & De Wijk’ is gelegd in het succesvolle kunst- en (natuur)historisch wijkproject ‘Alles Stroomt’. Hier leerden ruim 1000 leerlingen van zes basisscholen in AA-landen hun wijk op een andere manier kennen Zij verwerkten deze kennis in kunstwerken die ook echt tentoongesteld werden.

Lees verder »

Special Run Halve Marathon Zwolle

Special Run Halve Marathon Zwolle

Zwolle – De Scania Zwolse Halve Marathon is een nieuw onderdeel rijker. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking kunnen op zaterdag 13 juni 2020 deelnemen aan de Special Run Halve Marathon Zwolle. Bij deze prestatieloop over circa 1.000 meter is deelname met een racerunner of wheeler ook mogelijk.

Met het toevoegen van de Special Run Halve Marathon Zwolle wordt het grootste hardloopevenement van Zwolle tevens toegankelijk voor sporters met een beperking. De start heeft om 19.00 uur plaats op de kruising van de Wethouder Alferinkweg en de Luttenbergstraat. Vanaf daar lopen de deelnemers over het parcours van de halve marathon naar de finish op de Grote Markt, waar het onthaal grandioos zal zijn.

Lees verder »

Saxofoonmuziek tijdens eerste ‘Michaëlsconcert’ in Academiehuis de Grote Kerk

Saxofoonmuziek tijdens eerste ‘Michaëlsconcert’ in Academiehuis de Grote Kerk

Zwolle – Zondagmiddag was er geen stilte in de kerk maar konden bezoekers genieten van muziek. Deze maand startte Academiehuis de Grote Kerk met het organiseren van concerten op zondagmiddag.

Het Orkest van het Oosten heeft zich aan deze serie heeft verbonden en voorziet ieder concert van een solist. De gratis toegankelijke concerten worden gegeven op de derde zondag van de maand, door goede amateur- en semiprofessionele muziekgezelschappen.

Lees verder »

“Zwolle moet bruisende plek worden met kunst en cultuur”

“Zwolle moet bruisende plek worden met kunst en cultuur”

Zwolle – In een goed gevulde Statenzaal gingen kunstenaars, politici en kunstliefhebbers zaterdag met elkaar in debat. Ook werd de eerste aanzet voor een manifest over de waarde van beeldend kunstenaars en beeldende kunst voor de stad Zwolle met het publiek gedeeld.

Kunstenaar en socioloog Marcel Goossen en de gemeenteraadsleden Jacob Raap (Christenunie Zwolle) en Mark Oldengarm (D66 Zwolle) debatteerden samen met het publiek over de kleinschalige en onbekende kunst in de stad Zwolle.

Lees verder »

De Staat van Kunst presenteert: RITME

De Staat van Kunst presenteert: RITME

Zwolle – De Staat van Kunst is een platform waar kunstwerken vanuit het BKR-depot (1956 – 1987) naast werken van het nu worden geëxposeerd in de Statenzaal.

Binnen deze nieuwe samenkomst wordt per editie één thema uitgelicht door een verscheidenheid aan beeldende kunst, muziek, poëzie maar ook debat en meer. Waar vroeger afgezanten van de provincie bijeenkwamen om regels te bepalen, daar kunnen de inwoners van de stad nu bijeenkomen om regels van de waarneming te bevragen.

Lees verder »