Sassenpoort viert Toegankelijkheidsdag

Sassenpoort viert Toegankelijkheidsdag

Zwolle – De Sassenpoort viert op 28 mei ‘Toegankelijkheidsdag’. “Als rechtgeaarde verdedigingspoort is er in het verleden alles aan gedaan de Poort ontoegankelijk te maken en te houden,” zegt Corry Gillissen van de Stichting Exploitatie Sassenpoort.

“Daarbij is weinig rekening gehouden met een verre toekomst waarin de verdedigingsfunctie van de poort geen prioriteit meer heeft en bezoekers juist heel welkom zijn. Zonder structurele aanpassingen, zoals een personenlift en een invalidentoilet zal de toegankelijkheid ‘een dingetje’ blijven maar uitgaande van het motto ‘als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan’ is er de afgelopen jaren hard aan gewerkt om de toegankelijkheid voor een grote groep mensen te verbeteren,” aldus Corry Gillissen.

Lees verder »

Internationale Windesheimstudenten werven vrijwilligers voor Kringloop Zwolle

Internationale Windesheimstudenten werven vrijwilligers voor Kringloop Zwolle

Zwolle – Hoe werf je vrijwilligers voor de kringloop? Internationale studenten van het Windesheim Honours College bedachten enthousiast een plan. Ze maakten flyers, posters en stickers om mensen te interesseren en deelden deze uit op een vlooienmarkt in de Zwolse Diezerstraat.

Sluitstuk van het project is de open dag bij Kringloop Zwolle aan de Nieuwe Deventerweg 6. “Iedereen is van harte welkom!” zeggen de studenten uit Peru, Portugal, Duitsland, Bulgarije en Nederland. Het wordt een interessante en gezellige open dag, zaterdag 14 mei van 10.00 tot 15.00 uur. Het enthousiasme en de vrolijkheid spatten eraf bij de organisatoren.

Lees verder »

Echtpaar Koridon 60 jaar getrouwd

Echtpaar Koridon 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Koridon – van der Hulst zijn op woensdag 11 mei 60 jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen bracht het echtpaar een bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Jan Koridon is geboren op 29 oktober 1937 in de kleine Voort in de Kamperpoort in Zwolle, waar hij tot zijn 26e heeft gewoond. Jan komt uit een gezin met vader/moeder en vijf zussen. Hij was de jongste van het gezin. Helaas zijn al zijn zussen al overleden.

Lees verder »

Schatkamer Zwolle met vintage producten en circulair design

Schatkamer Zwolle met vintage producten en circulair design

Zwolle – De Schatkamer bij Kringloop Zwolle blijkt amper twee maanden na opening al een groot succes. Veel mensen weten de lifestylewinkel aan de Veerallee te vinden met zijn unieke, refurbished producten en tweedehands designartikelen.

“De omzet is vanaf het prille begin al vier keer groter dan ik van te voren had ingeschat,” aldus bedrijfsleider Erik Hakvoort. Je kijkt je ogen uit in de Schatkamer Zwolle. Beeldjes, vintage lampen, bijzondere objecten en designartikelen met een verhaal. Behalve vintage en brocante vind je hier ook objecten die met duurzame passie en veel ambachtelijke kennis van zaken uit afgedankte spullen en materialen zijn gemaakt door kleine ondernemers uit de regio.

Lees verder »

Dameskleding ruilen op grasveld Hanekamp

Dameskleding ruilen op grasveld Hanekamp

Zwolle – Een jasje, jurkje of sneakers vinden kan weer op de lente kledingruil van Kledingruilfeestjes038. Zaterdagmiddag 14 mei is de ruilwinkel vol dameskleding geopend op het grasveld aan de Hanekamp in Zwolle.

Je kunt langskomen met hetgeen je wilt ruilen: kleding, schoenen en accessoires, alles is welkom, zolang het bij het seizoen past. Wat je meebrengt moet netjes, schoon en heel zijn. Zoek tussen de inbreng van andere ruilers en vindt wat bij jou past. Het aantal stuks dat je inlevert mag je ook weer meenemen. Wie weet zie je iemand naar huis gaan met iets wat jij hebt meegebracht.

Lees verder »

Pelgrims kunnen voortaan ook een stempel halen in Zwolle

Pelgrims kunnen voortaan ook een stempel halen in Zwolle

Zwolle – Peter Hesseling, de voorzitter van het Nederlands Genootschap van Sint Jacob, heeft woensdag de eerste Zwolse stempel gezet in een pelgrimspas. Het was tot vandaag niet mogelijk voor pelgrims die naar Santiago de Compostela afreizen om een stempel in Zwolle te ontvangen.

De pelgrimstocht naar Santiago de Compostela in Spanje is de laatste decennia ongekend populair. Ieder jaar starten zo’n drieduizend Nederlanders met hun tocht te voet of op de fiets, een tocht van 2700 kilometer. De routes gaan langs eeuwenoude wegen en zo ook door Nederland. De meeste mensen die de tocht maken doen het niet om religieuze redenen.

Lees verder »

Scania Production Zwolle verhoogt productiecapaciteit naar 240 trucks per dag

Scania Production Zwolle verhoogt productiecapaciteit naar 240 trucks per dag

Zwolle – Scania Production Zwolle gaat de productiecapaciteit verhogen naar maximaal 240 vrachtwagens per dag. Om dit te realiseren dienen er forse investeringen in de fabriek gedaan te worden. Het doel is om na de zomer van 2023 technisch klaar te zijn voor deze verhoging. Door deze verhoging neemt de maximale productiecapaciteit toe met maar liefst 14 procent.

De uitbreiding is nodig om in te kunnen spelen op de verwachte groeiende vraag vanuit de markt. De keuze voor Zwolle is andermaal een bevestiging dat de Nederlandse Scaniafabriek binnen het mondiale productiesysteem een belangrijke plaats inneemt. Scania Production Zwolle is nu al de grootste Scaniafabriek ter wereld.

Lees verder »

Uitbreiding programma Vuurkracht voor jongeren

Uitbreiding programma Vuurkracht voor jongeren

Zwolle – Vuurkracht is een programma waar Zwolse jongeren op een laagdrempelige manier met hun ontwikkeling aan de slag kunnen.

Door de samenwerking met Landstede, waarmee een trainer uit het onderwijs wordt toegevoegd aan het team, en de uitbreiding van locaties is het mogelijk meer jongeren te begeleiden. Na wijkboerderijen de Klooienberg en de Schellerhoeve start Vuurkracht nu in wijkboerderij de Eemhoeve.

Lees verder »

Zwollenaar Wim Eikelboom ontvangt eerste exemplaar Bomenlanen-boek

Zwollenaar Wim Eikelboom ontvangt eerste exemplaar Bomenlanen-boek

Zwolle – Het eerste exemplaar van het nieuwe boek Bomenlanen is uitgereikt aan Zwollenaar Wim Eikelboom. Bij die gelegenheid bracht Eikelboom een eerbetoon aan de Zwolse Groene Kathedraal, een markante populierenlaan langs de IJssel.

Wim Eikelboom is de nieuwe ambassadeur van de Bomenstichting. Vanwege die rol kreeg hij het eerste exemplaar van het boek over Bomenlanen gepresenteerd. Dat gebeurde op een bijeenkomst op de Technische Universiteit Delft. Het boek is tot stand gekomen in een samenwerking tussen de faculteit Bouwkunde van de TU Delft en de Bomenstichting. Ook Arne Weverling, bestuurslid van de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, kreeg een eerste exemplaar van het boek.

Lees verder »

Zwols echtpaar Thalen viert albasten bruiloft

Zwols echtpaar Thalen viert albasten bruiloft

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders heeft maandag een bezoek gebracht aan het echtpaar Thalen-Zoer. Gisteren waren zij maar liefst 75 jaar getrouwd. Ook Coby Zandbergen, de kamerheer van koning Willem-Alexander in Overijssel, kwam het echtpaar feliciteren.

Als de koffie en het gebak op tafel staan neemt Johan Thalen het woord. Hij vertelt de burgemeester en de kamerheer over hoe hij zijn ‘meisie’ ontmoette en ze later zijn vrouw werd. Johan en zijn Johanna kwamen elkaar tegen op een landdag van de Hervormde Gemeente Zwolle. Samen doorstonden ze de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog ging Johan aan de slag bij de Nederlandse Spoorwegen. Hij sloot daar ook zijn loopbaan af als hoofdconducteur.

Lees verder »