Haring happen tijdens Week tegen de eenzaamheid

Haring happen tijdens Week tegen de eenzaamheid

Zwolle – Van 27 september t/m 6 oktober is de Week tegen de Eenzaamheid. Het is bekend dat ouderen zich vaak eenzaam voelen. Reden voor Driezorg om als ouderenzorgorganisatie aandacht te besteden aan deze week met diverse activiteiten. Zo komt op 27 september a.s. om 15:30 uur de burgemeester van Zwolle, dhr. Meijer op bezoek op onze locatie Rivierenhof te Zwolle. Hij en vrijwilligers van Hart voor Zwolle happen dan samen met onze bewoners een harinkje (maatje) ter promotie van het project ‘Een maatje voor een maatje’. Dit project is een initiatief van Hart voor Zwolle en koppelt jongeren structureel aan kwetsbare Zwollenaren, zoals ouderen, om bijvoorbeeld samen activiteiten te ondernemen. “Een leuke, maar vooral goede manier om eenzaamheid tegen te gaan”, aldus Janita Gorte (directeur-bestuurder Driezorg).

Lees verder »

Honderden stakende metaalwerkers in de IJsselhallen

Honderden stakende metaalwerkers in de IJsselhallen

Zwolle – Donderdagochtend kwamen honderden metaalarbeiders uit Zwolle en omgeving naar de IJsselhallen om actie te voeren voor een betere CAO. Afgelopen weken zijn al in verschillende regio’s en bij verschillende bedrijven acties gevoerd, maar dat heeft nog niet geleid tot een nieuwe CAO. Niet alleen de vakbond FNV, maar ook het CNV strijden voor betere arbeidsvoorwaarden voor de meer dan honderdvijftig duizend metaalwerkers in Nederland. Op een spandoek van het FNV stond de leus “We willen niet alleen meer poen, maar ook respect en fatsoen.” Volgens het FNV zijn er inmiddels al meer dan 120.000 stakingsdagen geteld, maar volgens deze vakbond zijn de werkgevers tot nog toe niet met een goed voorstel gekomen: “Integendeel, de werkgevers gaan er met een gestrekt been in”, volgens een FNV vakbondsbestuurder.

Lees verder »

Zwolse rapgroep De Alliantie

Zwolse rapgroep De Alliantie

Zwolle – De Zwolse rapgroep De Alliantie heeft een nieuwe clip uitgebracht van het nummer Annelize dat eerder dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht op hun debuutalbum Mooi Toch die in februari werd gereleased in een uitverkocht Hedon. In de clip brengen de rappers Léon en Athomus een ode aan de perfecte vrouw genaamd Annelize. Speciaal voor deze clip werden jaren 80’s clips zoals Dancing In The Street van David Bowie en Mick Jagger en Never Gonna Give You Ip van Rick Astley scene voor scene nagespeeld. De clip van Annelize is te bekijken via het youtubekanaal van De Alliantie. De eerst single Mooi Toch van De Alliantie ging eerder dit jaar viraal en bereikte in één dag tijd ruim 100.000 views. ‘Onze eerste single van de plaat heeft de lat hoog gelegd, het heeft daarom ook wel even geduurd voordat er een nieuwe clip uitkwam. We wilden een bijzondere clip uitbrengen die minstens net zo creatief en grappig is als onze eerste single. Dit is ons beste werk tot dus ver. 80’s clips naspelen is monnikenwerk maar het resultaat mag er zijn.’ aldus rapper Léon.

Lees verder »

KindermeZZo Kidsfestival geeft plezier voor jong en oud

Zwolle – Op zaterdagmiddag 15 september vindt in Zwolle het Kidsfestival KindermeZZo plaats, een middag plezier voor jong en oud. Samen genieten van spectaculaire attracties, sport en spel, circusacts, creativiteit en lekkernijen! Toegang is gratis voor alle kinderen en (grootouders), belangstellenden uit zorg en onderwijs. De minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, geeft samen met enkele kinderen het startsein om 14.00 uur. Het kidsfestival vormt de kick-off van KindermeZZo, voor kinderen die opgroeien in een omgeving waar kanker speelt.

Lees verder »

40 jarig jubileum van De Enk in Assendorp

Zwolle – Zaterdag 15 september 2018, vanaf 13.30 uur in De Enk, Enkstraat 67 te Zwolle.
Mfc De Enk viert zijn 40-jarig bestaan, alle reden om de presentatie van dit boek
tijdens dit jubileum te presenteren. Eeuwenlang was de Zwolse wijk Assendorp niet meer dan een boerenstreek buiten de stadsmuren. De groei van Zwolle, eind negentiende eeuw, kwam mede door
de opening van het station en de vestiging van de centrale werkplaats van de Staatsspoorwegen. In de wijk Assendorp, die vlakbij lag, bouwde men woningen voor al die spoormensen en hun gezinnen. Vervolgens vestigden zich er allerlei kleine bedrijfjes, de middenstand kwam tot bloei, onderwijs- en zorginstellingen openden hun deuren, het Dominicanenklooster en ziekenhuis de Weezenlanden
bepaalden de aanblik van de wijk. Assendorp heeft zijn kenmerkende bebouwing en daarmee ook zijn oorspronkelijke karakter tot op de dag van vandaag behouden. Het is een levendige wijk waar men graag woont. Alle reden voor een boek over deze bijzondere wijk.

Lees verder »

Oude begrafeniskoets op het R.K. Kerkhof tijdens Open Monumentendag

Oude begrafeniskoets op het R.K. Kerkhof tijdens Open Monumentendag

Zwolle – Op Open Monumentendag zaterdag 8 september zal de stichting Monuta Helpt  een cheque van 5000 euro overhandigen aan het bestuur van het Klakkelmans Gilde. De feestelijke overhandiging door Robert Schepers van Monuta is tijdens Monumentendag, waaraan ook het R.K. Kerkhof aan de Bisschop Willebrandtlaan deelneemt. De overhandiging van de cheque vindt plaats om 11:00 uur. Vrijwilligers van het Klakkelmansgilde zullen de hele dag in historische kleding op het kerkhof aanwezig zijn en kunnen u meer vertellen over het Klakkelmansgilde.

Het Klakkelmansgilde is een stichting die oude begrafenis kleding en oude gebruiken in de uitvaart in Nederland onder de aandacht brengt; het gilde kan met de hulp van de Stichting Monuta Helpt een begrafeniskoets uit 1916 kopen en natuurlijk is ook deze historische koets is te bezichtigen op het kerkhof.

Lees verder »

Zwemmen bij maanlicht in Openluchtbad Zwolle

Zwemmen bij maanlicht in Openluchtbad Zwolle

Zwolle – Ivm de verwachte kou met name in de avond gaat Moonlightswimming vrijdag 31 aug niet door. Het Openluchtbad Zwolle heeft het voornemen het evenement naar vrijdag 7 september te verplaatsen, dan zijn de weersverwachtingen beter.

Onder voorbehoud van voldoende personeel en goede temperaturen kunnen leden en introducés vrijdag 7 september van 20 tot 23 uur zwemmen bij maanlicht.

Reddingsbrigade Zwolle bestaat 100 jaar

Reddingsbrigade Zwolle bestaat 100 jaar

Zwolle – Op 24 augustus 1918 werd in de bovenzaal van "De Harmonie" (nu Stadscafé Blij) de Zwolse Reddingsbrigade opgericht, op dat moment de 5e reddingsbrigade in Nederland.

Nu, 100 jaar later, is de brigade gegroeid tot een professionele organisatie met twee eigen reddingsboten, rescueboards en ander materiaal voor de hulpverlening op en om het water. Vrijwilligers van de vereniging zetten zich hiervoor in, vaak vele jaren achtereen.

Lees verder »

Open Monumentendag 2018 in Zwolle

Open Monumentendag 2018 in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 8 september is het weer Open Monumentendag. Zwolle doet ook weer mee. Het thema is dit jaar 'In Europa'. Je kunt Open Monumentendag op verschillende manieren beleven. De opengestelde monumenten zijn gratis te bezoeken. Als je de voorgestelde wandelroute volgt kom je langs alle deelnemende monumenten. Er worden diverse activiteiten georganiseerd rond het thema 'In Europa'. Je kunt ook een fietstocht maken door Zwolle en het  buitengebied. Je fietst dan langs cultureel erfgoed, monumenten en historische buitenplaatsen.

Op 8 september staat er een informatiestand op het Grote Markt (voor de Grote of St. Michaëlskerk). Bij deze stand kun je het gratis programma boekje en ook het gratis Monumenten magazine krijgen. In het Monumentenmagazine staan mooie verhalen over het thema van de dag.

Lees verder »

Unieke bijbel gevonden op taxatiemiddag in Grote Kerk

Unieke bijbel gevonden op taxatiemiddag in Grote Kerk

Zwolle – Het was afgelopen dinsdagmiddag een stormloop van mensen met tassen, vuilniszakken, boodschappenkarrretjes etc. vol boekenwaar …. Taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam die al bijna 2000 taxatiedagen op zijn naam heeft staan had werkelijk zijn handen vol. Tussen de vele kapotte bijbels, atlassen en bijna waardeloze boeken … toch nog wat leuks.

Het oudste wat de revue passeerde was een boekje uit 1567 … een los deeltje uit vermoedelijk een serie van 4. Hoewel het boekje incompleet was en het bandje niet origineel, toch nog een 150 a 200 euro voor de liefhebber. De complete serie zou op een veiling makkelijk een 2000 euro opbrengen.

Lees verder »

Boekhandel Van der Velde nieuwe eigenaar van Waanders In de Broeren

Zwolle – Met ingang van 11 augustus 2018 is Boekhandel Van der Velde de nieuwe eigenaar van “Waanders In de Broeren” en “Smaak In de Broeren” (In de Broerenkerk te Zwolle). Hiermee komt de mooiste boekwinkel van Nederland in handen van de grootste zelfstandige boekhandel in ons land. Een overname die gunstig is voor beide bedrijven en die iedere boekenliefhebber de blijvende zekerheid geeft van een aantrekkelijk boekenaanbod gekoppeld aan grote kennis, prettige service en persoonlijke aandacht in een sterk veranderende branche.

Beleving staat centraal
Met de overname is de continuïteit van Waanders gewaarborgd. Waanders en Van der Velde hebben een vergelijkbare sterke familiegeschiedenis van respectievelijk 182 en 125 jaar die hen in de top van het boekenvak hebben gebracht. Beide ondernemingen hebben vergelijkbare ideeën over de toekomst waarin ‘beleving’ rondom het boek centraal staat en waarbij altijd naar nieuwe kansen wordt gezocht. Het unieke, veelzijdige aanbod van Waanders In de Broeren is hiervan een perfect voorbeeld: naast het fantastische boekenaanbod biedt het ook een verrassend assortiment van aantrekkelijke bijpassende kwaliteitsartikelen.

Lees verder »

Zwolle kleurt in 2019 al roze

Zwolle kleurt in 2019 al roze

Zwlle – De initiatiefnemers van “Roze Zaterdag 2020’ waren er helaas niet in geslaagd om de officiële Roze Zaterdag in 2020 naar Zwolle te halen, en zagen Leeuwarden deze wedstrijd winnen. Echter bleek dit een startsein te zijn voor een back-up plan wat al klaar lag voor het geval dit zou gaan gebeuren, en wat nu ondersteund door het enthousiasme van de Gemeente en Provincie een jaar eerder georganiseerd zal gaan worden!

Het belangrijkste doel was met de Roze Zaterdag om de zichtbaarheid van LHBTI+ organisaties, groot én klein te vergroten, en om dit gedachtengoed door te zetten doen de initiatiefnemers dit nu door middel van een botenparade door de Zwolse grachten, verschillende voorstellingen, voorlichtingen en meerdere feesten door de binnenstad tijdens het “Zwolle Pride Weekend”, waardoor de organisatie de LHBTI’ers wil laten zien dat ze trots mogen zijn op wíe zij zijn en van wie zij houden.

Lees verder »