Eerste miniconferentie over groenbeheer een groot succes

Eerste miniconferentie over groenbeheer een groot succes

Zwolle – Ruim zeventig mensen waren aanwezig op de eerste miniconferentie over groenbeheer in het stadhuis van Zwolle. Wethouder William Dogger organiseerde deze bijeenkomst zodat hij en anderen zich konden laten bijpraten door deskundigen over onder meer groenbeheer, klimaatverandering en de biodiversiteit in de stad.

De Panoramazaal op de bovenste etage van het stadhuis stroomde rond drie uur ’s middags vol met met afgevaardigden van milieu-organisaties, woningcorporaties, Rova en belangstellenden. Ook waren er raadsleden aanwezig van alle partijen uit de Zwolse gemeenteraad. De gemeenschappelijk factor was dat ze allemaal bijgepraat wilden worden door experts om geïnformeerde keuzes te kunnen maken voor Zwolle. De juiste keuzes maken is belangrijk om de stad leefbaar te houden voor de huidige en toekomstige generaties Zwollenaren.

Lees verder »

College kijkt wat er leeft in Zwolle tijdens de Tweedaagse van de Verbinding

College kijkt wat er leeft in Zwolle tijdens de Tweedaagse van de Verbinding

Zwolle – Donderdag en vrijdag was het college op pad tijdens de Tweedaagse van de Verbinding. Voor de eerste keer dit jaar heeft het college van burgemeester en wethouders de agenda’s schoongeveegd voor de Tweedaagse van de Verbinding.

Gesplitst of voltallig gingen zij de stad in. Tijdens de Tweedaagse van de Verbinding wordt het college geïnformeerd over het reilen en zeilen bij en door ondernemers, instellingen, verenigingen en scholen. Maar ook wordt een kijkje genomen in de eigen gemeentelijke keuken. Ook voorgaande jaren bracht het college bezoeken om te kijken wat er in de stad leeft.

Lees verder »

Schoorsteenbrand in Veerallee snel onder controle

Schoorsteenbrand in Veerallee snel onder controle

Zwolle – In de Oranje Nassaulaan is donderdag brand uitgebroken in de schoorsteen van een woning. Daarbij is niemand gewond geraakt.

Rond tien over half negen ’s avonds rukte de brandweer met spoed uit naar de Oranje Nassaulaan in de wijk Veerallee voor een schoorsteenbrand. De brandweer wist het vuur snel te doven. Vanuit een hoogwerker hebben brandweerlieden de schoorsteen geveegd.

Lees verder »

Nieuwe editie MS Motion in Zwolle

Nieuwe editie MS Motion in Zwolle

Zwolle – Zondag 19 april kan iedereen weer meedoen aan MS Motion, het hardloop- en wandelevenement dat in Zwolle georganiseerd wordt door het Nationaal MS Fonds. Meedoen betekent bijdragen aan een wereld zonder MS.

Eveline van Loo heeft multiple sclerose (MS). Op 19 april doet zij mee aan MS Motion in Zwolle, het wandel- en hardloopevenement wat wordt georganiseerd door het Nationaal MS Fonds om geld op te halen voor onderzoek.

Lees verder »

Wijkboerderij de Eemhoeve krijgt vrijwel zeker een waterspeeltuin

Wijkboerderij de Eemhoeve krijgt vrijwel zeker een waterspeeltuin

Zwolle – Wijkbewoners van de Aa-landen kwamen woensdag naar Wijkboerderij de Eemhoeve. Samen met Travers Welzijn verwerkten ze hun ideeën over hoe het terrein er in de toekomst moet gaan uitzien in schetsen en plattegronden.

Wijkbewoners en andere belangstellenden mogen meedenken over de herinrichting van de wijkboerderij. Vorige week wandelden groepen mensen over het terrein om samen te bekijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Woensdagmiddag gingen de handen uit de mouwen. Er werden tekeningen en ontwerpen gemaakt waarin de ideeën van de toekomstige gebruikers zijn verwerkt. Twee landschapsarchitecten gaan hiermee verder aan de slag voor het definitieve plan.

Lees verder »

Buitensporig maakt plaats voor Kamer van de stad

Buitensporig maakt plaats voor Kamer van de stad

Zwolle – Gooitske Zijlstra en Saar van der Spek leverden woensdag de sleutel van Buitensporig weer in bij de NS. Na ruim een jaar is er een einde gekomen aan Buitensporig in de hal van het treinstation. Voordat de deur definitief dicht ging werd het glas geheven op een mooie toekomst van station Zwolle.

Ruim een jaar geleden, op donderdag 17 januari 2019, opende Buitensporig haar deuren. De ruimte waar in het verleden de Bruna zat werd door de initiatiefnemers van Buitensporig ingericht als een tijdelijk plek waar treinreizigers, voorbijgangers en Zwollenaren aangenaam konden wachten. In ruim een jaar tijd werden er meer dan vijftig evenementen en activiteiten georganiseerd.

Lees verder »

Carnavalsvereniging steekt gedupeerden brand in zorgcomplex een hart onder de riem

Carnavalsvereniging steekt gedupeerden brand in zorgcomplex een hart onder de riem

Zwolle – Appie Buis (66) en Lenie Kluiver (83) kregen dinsdag een hartverwarmend cadeau van carnavalsvereniging De Pepperbussies. Het tweetal raakte eerder deze maand bij een felle brand in De Keersluis al hun bezittingen kwijt.

De beide bewoners van het zorgcomplex kwamen dinsdagmiddag naar cafè De Pul aan de Kamperstraat. In de hofresidentie van de carnavalsvereniging werden ze warm onthaald door prins Mario en prinses Rosalina. Lenie en Appie kregen daar beide een cheque ter waarde van 150 euro overhandigd door de hoogheden. “De hoogte van het bedrag doet er niet toe,” aldus de woordvoerder van De Pepperbussies. “Ook al was er één euro binnengekomen. Het gaat er om dat Sassendonk aan deze mensen heeft gedacht. Samen vier je carnaval in Sassendonk!”

Lees verder »

Zeldzame Lambretta motorscooter gestolen

Zeldzame Lambretta motorscooter gestolen

Zwolle – Schakelaar Tweewielers aan het Diezerplein maakt melding van diefstal van een unieke Lambretta motorscooter. De Lambretta stond geparkeerd in een schuur aan de Berkumstraat te Zwolle, die door Schakelaar wordt gebruikt.

Jan Schakelaar, eigenaar van de Lambretta motorscooter, is behoorlijk aangeslagen door de diefstal. Van de Lambretta LD 150 uit 1955 zijn in Nederland maar enkele exemplaren in omloop.

Lees verder »

Stadkamer bestaat vijf jaar

Stadkamer bestaat vijf jaar

Zwolle – Dit jaar bestaat Stadkamer alweer vijf jaar. Dagelijks bezoeken veel Zwollenaren van jong tot oud een van de vier vestigingen: voor het lenen en lezen van boeken, een bezoek aan de Huiskamer of voor de verschillende activiteiten.

Deze activiteiten zijn van en voor Zwollenaren. Ook worden diverse fondsen beheerd, waaronder het buurtcultuur- en amateurkunstfonds en het cultuurfonds innovatie en vernieuwing.

Lees verder »

Kemerink sportdag voor aangepaste sporten

Kemerink sportdag voor aangepaste sporten

Zwolle – Tijdens het Kemerink Sportevent kunnen kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking op woensdag 18 maart verschillende aangepaste sporten uitproberen.

Zo verzorgt Tabanon tussen 13.00 en 16.00 uur een clinic kickboksen, biedt Be Quick (rolstoel)basketbal aan en zet WRZV De Boog de velden uit voor een partij aangepast voetbal. Bij Sportservice Zwolle kan de jeugd tussen de 6 en 16 jaar VR/digitaal sporten ervaren. Het sportevent vindt plaats in de sportzalen van het Hengeveldcollege in Zwolle. Deelname is gratis en aanmelden kan tot 15 maart via: kemerinkevent@gmail.com, onder vermelding van naam, leeftijd, school en beperking. Let op: vol = vol!

Lees verder »

Hoge grondwaterpeil zet kelder van restaurant blank

Hoge grondwaterpeil zet kelder van restaurant blank

Zwolle – De brandweer heeft dinsdag de kelder van een restaurant op de Nieuwe Markt leeggepompt. Door de hoge waterstand in de stadsgracht en de vele regen van afgelopen dagen kwam de kelder blank te staan.

De eigenaar van het restaurant ontdekte dinsdagochtend dat het water wel heel hoog stond in de kelder. De koelingen en biertapinstallatie dreigden onder water te komen staan. De gealarmeerde brandweer besloot de kelder leeg te pompen.

Lees verder »