Weblog Zwolle Online Discussieavonden

Weblog Zwolle heeft in de maand februari 2010 haar bezoekers, in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen 2010, de gelegenheid geboden online, dus live, discussie te voeren c.q. te debatteren met lijsttrekkers of partijgenoten van de nieuwe en zittende lokale politieke partijen. Uniek en een primeur in Zwols medialand.

In de periode van 10 tot 17 januari 2010 hebben de bezoekers van Weblog Zwolle de mogelijkheid gekregen vragen te plaatsen over een drietal stellingen/vraagstukken die binnen de Zwolse samenleving leven. Deze vragen zijn vóór het begin van de discussieavonden, door de partijen beantwoord en door Weblog Zwolle, voor u, op de site geplaatst. Iedere deelnemende politieke partij heeft door Weblog Zwolle een eigen discussieavond toegewezen gekregen. De antwoorden op de gestelde vragen aan de politieke partijen konden op deze avonden door de bezoekers, worden bediscussieerd.

Alle elf discussies kunt u hier aan de linkerzijde per partij nog eens nalezen als u wilt.
U kunt daar lezen hoe de partijen denken over bezuinigingen, de historische binnenstad van Zwolle of meningen over garantie voor FC Zwolle. Ook andere vragen kwamen aan bod!

De 3 stellingen/vraagstukken voor deze discussieavonden waren:

  • Zwolle moet bezuinigen. Waarop moet bezuinigd worden en waarop beslist niet
     
  • Afbraak van oude panden en moderne nieuwbouw in de binnenstad van Zwolle mist Beginspraak van de Zwolse burgers!
     
  • FC Zwolle moet met steun van de gemeente Zwolle uitgroeien tot een volwaardige eredivisieclub!