Weblog Zwolle stopt na 20 jaar nieuwsvoorziening

Weblog Zwolle stopt na 20 jaar nieuwsvoorziening

Zwolle – Na 20 jaar het nieuws gebracht te hebben aan de Zwollenaren en iedere andere belangstellende stopt de nieuwspublicatie op deze site.

Begin volgende maand is het 20 jaar geleden dat de eerste nieuwsartikelen gepubliceerd werden. Ruim 110.000 artikelen en honderdduizenden foto’s staan inmiddels op deze website. Een enorme prestatie waar alle betrokken vrijwilligers trots op kunnen zijn, waarbij onder andere de vele miljoenen paginaviews de drive waren voor het enthousiaste team.

Lees verder »

Het weer: Ruimte voor de zon, ook kans op buien

Het weer: Ruimte voor de zon, ook kans op buien

Zwolle – Donderdag zijn buien actief boven het land. De grote vraag is hoeveel Zwolle er over zich heen krijgt. ’s Middags lijkt de kans om nat te worden het grootst. De wolken waar de buien tussen zitten, zijn niet altijd aaneengesloten.

Er is ruimte voor de zon bij een volle windkracht 4 uit het zuidwesten, later meer uit het westen. De wind is vlagerig, vooral in de buurt van buien. Een tikje onrustig weertype met een kwikstand in de middag van circa 14 graden. ‘s Morgens vroeg is het ongeveer 11 graden. ’s Avonds en ’s nachts neemt de wind af en krimpt hij naar zuidwest tot zuid. Deze winddraaiing is de voorbode van een lagedrukgebied dat op ons afkoerst. Reken maar op een kletsnatte vrijdag.

Lees verder »

Voorbeschouwing Berkum – DHSC

Voorbeschouwing Berkum – DHSC

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen DHSC, dat lang meedeed om de prijzen maar de laatste weken met een haperende machine lijkt te kampen. De Utrechters hebben een sterk team maar haalden uit de laatste vier duels slechts één punt. Berkum pakte de laatste weken kostbare zeges, maar is nog allerminst veilig in de 4e Divisie B.

“Wij spelen zeker nog ergens voor, dus we moeten er hélemaal voor gaan, met de kop naar voren! De laatste weken voetballen we prima, maar we moeten wél de kansen benutten,” weet Johnsen Bacuna. De na een zware blessure teruggekeerde Berkum-spits bekroonde zijn rentree in de afgelopen twee duels met evenveel goals. “Ik ben supergretig, want ik heb veel te lang toe moeten kijken.”

Lees verder »

Thomas van den Belt stapt over naar Feyenoord

Thomas van den Belt stapt over naar Feyenoord

Zwolle – PEC Zwolle en Feyenoord zijn het eens geworden over de transfer van Thomas van den Belt naar de club uit de Maasstad. De 21-jarige middenvelder stond al langere tijd in de belangstelling van meerdere clubs uit binnen- en buitenland, maar kiest ervoor om na dit seizoen de overstap te maken naar de koploper van de Eredivisie.

Van den Belt is afkomstig uit de PEC Zwolle Voetbalacademie en maakte in de zomer van 2020 zijn debuut in het eerste elftal in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Hierna ging het snel met Van den Belt, die eind vorig jaar na de komst van Dick Schreuder een basisplaats veroverde en die plek ook niet meer afstond. Dit seizoen kwam Van den Belt tot 29 wedstrijden, waarin hij maar liefst dertien keer doel trof en acht assists afleverde.

Lees verder »

Uit de hand gelopen vuurwerkhobby levert Zwollenaar flinke taakstraf op

Uit de hand gelopen vuurwerkhobby levert Zwollenaar flinke taakstraf op

Zwolle – Politieagenten keken vreemd op toen ze op 24 december 2021 de bewoner van een woning aan de Groeneweg vroegen of hij illegaal vuurwerk in huis had. Leroy S. (29) vroeg de agenten om even te wachten en liep de trap op. Hij keerde terug met een big-shopper boordevol zwaar knalvuurwerk. Woensdag moest de man zich hiervoor verantwoorden bij de economische politierechter in Zwolle.

“Rond de honderdtachtig stuks zwaar vuurwerk bij elkaar in een tas, dat is me nogal een risicootje,” zegt de politierechter tegen S. De magistraat wil weten waarom hij zoveel vuurwerk in huis had. “Vuurwerk was een hobby van mij,” antwoordt S. “Je houdt soms wat over en dat gooide ik dan in die tas.” Als de politierechter doorvraagt blijkt dat de tas met vuurwerk in een hobbykamer stond naast de slaapkamer. “Het is vrij zwaar vuurwerk en dat explodeert met kracht, het is zelfs massa-explosief,” concludeert de rechter.

Lees verder »

Fietsers botsen op Vechtstraat, vrouw gewond naar ziekenhuis

Fietsers botsen op Vechtstraat, vrouw gewond naar ziekenhuis

Zwolle – Op de Vechtstraat zijn woensdag twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Een vrouw kwam ten val en raakte gewond.

Rond vier uur fietste een man over de Vechtstraat. Hij wilde linksaf slaan om richting de supermarkt te rijden. Hij keek echter niet om en gaf geen richting aan. Op dat moment haalde een vrouw op een elektrische fiets hem in. Hij kon een botsing niet meer voorkomen.

Lees verder »

Opnieuw focust deurwaarder zich op de in opspraak geraakte lokale omroep van Zwolle

Opnieuw focust deurwaarder zich op de in opspraak geraakte lokale omroep van Zwolle

Zwolle – Een deurwaarder klopt opnieuw aan bij RTV Focus, de lokale omroep van Zwolle. Dit keer namens RMC De Nieuwe Hanze, de vereniging van samenwerkende omroepen in de regio Zwolle. Begin deze maand lichtte wethouder Monique Schuttenbeld de gemeenteraad in dat de Stadkamer een incassobureau heeft ingeschakeld vanwege een forse huurachterstand. Een maand eerder werd de omroep bij verstek veroordeeld door de kantonrechter. Dit nadat een persbureau RTV Focus voor de rechter sleepte omdat betalingen achterwege bleven.

De lokale omroepen van Zwolle, Kampen, Zwartewaterland en Hattem werkten aan de oprichting van een streekomroep voor de regio Zwolle – Kampen. Sowieso geen simpele klus volgens voorzitter Henri Bouwmeester en het werd vorig jaar nog ingewikkelder door de ontwikkelingen bij RTV Focus. De samenwerking met de andere lokale omroepen werd besmet nadat stagiaires aan de bel trokken over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Lees verder »

Het weer: Minder koud en tot de avond overwegend droog

Het weer: Minder koud en tot de avond overwegend droog

Zwolle – Woensdag is het minder koud dan dinsdag. Vanuit het zuidwesten stroomt zachtere lucht hierheen. Na een nacht zonder vorst klimt het kwik in de Zwolse thermometers ’s middags richting 14 graden. Maar met de zonneschijn valt het nogal tegen.

Een uitgestrekt wolkenpakket sukkelt over de stad. Er zou een enkel druppeltje motregen uit kunnen vallen, maar we gaan uit van droog weer tot de avond. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. In het begin van de avond trekt een front met wat regen over de stad. Ook achter het front kan in de avond nog lichte regen vallen. In de nacht naar donderdag passeert een volgend front met mogelijk een bui. Donderdag overdag kan Zwolle vooral in de ochtend buien over zich heen krijgen.

Lees verder »

Politie en horeca oefenen in Voorstraat om uitgaan in Zwolle veilig te houden

Politie en horeca oefenen in Voorstraat om uitgaan in Zwolle veilig te houden

Zwolle – Het ging er dinsdag soms grimmig aan toe in de Voorstraat. Agenten met getrokken wapenstokken, blaffende politiehonden en charges door politiepaarden. Het was allemaal te zien tijdens een gezamenlijke oefening van de politie, de handhavers van de gemeente en de Zwolse horeca.

Nikos Giannos van de politie Zwolle is blij dat er weer samen getraind kan worden. “Door de coronamaatregelen kon het een aantal jaren niet,” zegt Giannos. Het gezamenlijk in de praktijk oefenen is volgens hem belangrijk. “Op die manier leer je samenwerken met verschillende partijen zoals de horeca, de handhaving, maar ook met het inzetten van honden en paarden door onze collega’s.”

Lees verder »

Film over historie Koestraat in Zwolle

Film over historie Koestraat in Zwolle

Zwolle – Fraterhuis Academie gaat zaterdag over de Koestraat in Zwolle. Centraal staat de vertoning van een nieuwe, unieke film over de bouwhistorie van dit oeroude stukje Zwolle.

In een speciale samenwerking tussen Museum ANNO en Filmtheater Fraterhuis is de film eenmalig op het grote doek te zien. ANNO-directeur Germa Greving geeft een introductie en er zijn korte lezingen door bouwhistorische onderzoekers.

Lees verder »

Paasontbijt of paasbrunch voor het goede doel

Paasontbijt of paasbrunch voor het goede doel

Zwolle – Tafelronde 201 organiseert ook dit jaar weer een paasactie. De opbrengst van een paasontbijt of paasbrunch gaat naar het goede doel, Stichting Kind in Beeld. Deze organisatie organiseert activiteiten voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen.

De kinderen krijgen dankzij de hulp van de stichting kans om zich te ontwikkelen en mee te doen aan activiteiten waar ze anders niet aan deel kunnen nemen. Bread Company en Bonbon Atelier A3 stellen samen met Tafelronde 201 en lokale partners paasontbijtjes en paasbrunches samen. “Het zijn producten van hoogwaardige kwaliteit. U kunt rekenen op een heerlijke en ambachtelijke maaltijd,” belooft Tafelronde 201.

Lees verder »

Voorjaarsinspectie dijken is begonnen

Voorjaarsinspectie dijken is begonnen

Zwolle – Dijkinspecteurs van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) zijn deze week begonnen met de controle van de dijken. Ze bekijken of de dijken goed door de winter zijn gekomen en of herstelwerk nodig is.

Naast de conditie van de dijken wordt ook gecheckt of de dijken goed zijn onderhouden door particuliere eigenaren en andere onderhoudsplichtigen. Het controleren van de dijken duurt vijf tot zes weken. WDODelta: “Het waterschap inspecteert de dijken vroeg in het voorjaar als het gras en overige begroeiing nog kort zijn. Schades zijn dan goed te zien, wat het controleren van de dijken makkelijker maakt. Later in het seizoen staat het gras hoger en zijn schades minder goed zichtbaar.”

Lees verder »