Algemeen Log 214

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

alg._log.jpg 

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 400 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 215 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang! .

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

805 gedachten over “Algemeen Log 214”

  1. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

    Koko met zijn 11de Gouden Plak 😀 😀 😀

    Eregalerij:

    met 2: blauwtje, -p- en Nachtbroeder

    met 3: Verdieping, marieke de tweede

    met 4: Plantje

    met 5: JanD

    met 6: Gezellig, bernard en Dame

    met 8: ingrid,Wim

    met 11: ja-tsja, Koko hattem en Appie

    met 12: Tim, Natascha

    met 13: drama, Eva

    met 20: Assendörper

    met 23: Derk

    met 24: Joppuh

    :D:D:D:D

  2. Maf zeg! Ik had in het vorige log nog 2 dingen kunnen posten (en een aantal keer op F5 gedrukt), maar had niet door dat het nieuwe log al 10 minuten liep…

  3. Natascha als het nu een agent, kinderopvang, vuilnisman of wat dan ook is ik vindt het allemaal net zo erg.

    Ik heb er een mening over maar over dit soort zaken praat ik liever niet al te veel.

    Ik vindt het gruwelijk

  4. Het komt wel veel naar buiten de laatste tijd, dat bedoelde ik meer eigenlijk… (wat op zich goed is, het maakt kinderen misschien alerter? aan de andere kant, ze zijn zo kwetsbaar)

  5. Nou weet ik waarom Assendörper zo weinig online is tegenwoordig;

    Bierschietende koelkast
    Voor mensen met een iPhone, bijzonder weinig energie en een flinke dorst biedt een ondernemende student de helpende hand: een bierschietende koelkast. Met de iPhone als afstandsbediening kan je een biertje kiezen en hem, gericht via een webcam, op de bank af laten schieten. Het enige nadeel van het apparaat lijkt dat je waarschijnlijk even moet wachten met het openen van zo??n goedgeschud blikje pils. Bovendien schijnt de maker zijn lamp al eens aan diggelen te hebben geschoten. Maar goed, Rome is niet in één dag gebouwd

  6. koko valt tegen hoor even een middagje biljarten en jij doet net of je eg bent maar wel even je zoveelste plak pakken echt een Attemmerstreek

  7. Koko, gefeliciteerd met je zeer verdiende gouden plak. Volgens mij heb jij het langst van ons allen op de loer gelegen; ik zag tenminste nog postings in het holst van de nacht. Mooi dat het resultaat had.:D

  8. Dame je bent gewaarschuwd of is het al te laat?

    Dame haalt elk jaar de griepprik en blijft dus lekker handenschudden en zoenen. Alvast voor Derk: :-*:-*:-*

  9. Bericht door Derk, op 4 januari 2011 om 17:33
    Nou weet ik waarom Assendörper zo weinig online is tegenwoordig;

    Bierschietende koelkast

    @Derk, sinds kort heb ik zo’n koelkast. Ben druk bezig om dat apparaat goed af te stellen want alle blikken gaan richting plafond. Ik heb nu een plafond vol met deuken.:'(:'(

  10. Leuk stukje bij opgelicht van websiteservices. Men verkoopt via telefoon een vermelding van ?? 150,- p jr en vervolgens word het verdraaid naar 36 x ?? 150,-

  11. als je het op de vertaalsite turks- ned er in gooit staat er dit:
    Nu, voordat ik een volledige gakbal nu gevlucht Kazimi Koko ‘Atte Kazim al eet lul lullen eten nie betale

    ;D

  12. Bericht door Dame, op 3 januari 2011 om 17:56
    ik hoef al die drukte hier niet

    Hmm, Assie, jij wilt het mooie Assendorp dus voor jezelf houden? Of ben je bang dat Assendorp aan het succes ten onder gaat?

    Het mooie Assendorp wil ik niet alleen voor mezelf houden. Ook anderen zijn hier welkom. Als het een toeristische attractie wordt dan vrees ik dat ik er onderdoor ga. Ik houd niet van drukte en overweeg dan te gaan verhuizen naar de overkant van de Hortensiastraat.

  13. Bericht door Koko Hattem, op 4 januari 2011 om 21:15
    Assendörper misschien moet je die koelkast eens rechtop zetten zodat de blikjes er aan de voorkant uitkomen.

    @Koko, bedankt voor de tip. Probleem is opgelost, alleen het eerste blikje scheerde langs me heen en knalde tegen de muur. 🙂

  14. Bericht door Koko Hattem, op 4 januari 2011 om 17:22
    Euh Eva sinds vandaag moet je ook op F16 drukken

    Shift F7. Bewaren? Nee!

    Ik ben opgegroeid met MS Dos…

  15. Bericht door Dame, op 4 januari 2011 om 22:17
    alleen het eerste blikje scheerde langs me heen

    Misschien een spoedtraining honkbal, Assie?

    Daar ben ik te lui voor Dame. Ik heb nu een blikvanger aan de wand.;)

  16. Hmm, klinkt als het betere leven. Bij Assie vliegen de blikje bier als gebraden hanen door de kamer en bij jou staat er een lekker drankje en lekker hapjes. Geloof dat ik iets niet goed doe.:(

  17. Nou net een telefoontje van vrouw koko, slaapdienst komt niet opdagen dus doet zij hem.
    Zit je dan met een kan met thee, thee met safari zou dat wat zijn?

  18. Die vrouw van je is de ideale werkneemster: doet de slaapdienst er even bij.8)
    Ik zou eerst de safari met de hapjes nemen en dan kijken of je nog zin hebt in de thee.:)

  19. Mooi nr Dame, zo wij gaan maar weer eens naar het mooie Zwolle. Vrouw derk krijgt uitslag van een aantal onderzoeken en die loopt nu zenuwachtig te drentelen in het huis.

  20. Ledenraad Ajax botst met bestuur

    De eerste vergadering van de ledenraad van de vereniging Ajax met de nieuwe voetbalbezetting heeft direct geleid tot een serieus verschil van inzicht met het bestuur van de club, tevens commissarissen van de NV Ajax. De ledenraad wil drie onafhankelijke commissies (techniek, financiën, structuur & cultuur) installeren om het laatst gevoerde beleid te beoordelen en een zekere zeggenschap te krijgen en verantwoordelijkheid te dragen voor toekomstig beleid. Bestuursvoorzitter Uri Coronel ziet hier niets in en wil niet verder gaan dan klankbordgroepen vanuit de ledenraad. Zij kunnen advies geven aan de beleidsbepalers, die daar vrijblijvend mee om kunnen gaan.

    Dit lijkt voor de meerderheid van de ledenraad (zij vertegenwoordigen de leden van de vereniging Ajax als meerderheidsaandeelhouder van de NV Ajax) niet te accepteren. Evenals Coronels voorstel om directieleden en commissarissen die ‘klankbordgroepen’ te laten leiden. Met zo’n structuur verandert er in feite niets aan de huidige situatie en beoordelen directeuren en commissarissen hun eigen beleid. Overigens zag directeur Rik van den Boog zo’n rol voor hem weggelegd in de technische commissie. Omdat beide partijen niet wilden wijken, komt het onderwerp ook de volgende ledenraadsvergadering aan de orde.

  21. De ledenraad wil drie onafhankelijke commissies (techniek, financiën, structuur & cultuur) installeren om het laatst gevoerde beleid te beoordelen en een zekere zeggenschap te krijgen en verantwoordelijkheid te dragen voor toekomstig beleid

    Dat is toch een geniaal plan Dick?! Jammer dat Coronel er niet voor open staat, bang voor imago schade? Niemand is groter dan de club, ook niet bij Ajax.

    Middag plant!

  22. Op de website van de gemeente Zwolle staan in ieder geval geen vacatures… Zou me nog best wat lijken om in de loop der jaren over te stappen naar de gemeente. En welke gemeente dan liever dan Zwolle?!?

  23. Nou ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Goede nieuws is dat er een klant belde over een bemiddeling die liep, dat de firma akkoord is gegaan :D:D:D

  24. Dat klinkt niet goed Derk. Ik snap dat je het niet allemaal hier neer zet. Ik wens jullie hoe dan ook het beste en sterkte in moeilijke tijden.

  25. @ Derk en Erica, weet niet precies wat er gaande is met Erica’s gezondheid. Maar slecht nieuws krijgen is dan, hoe dan ook niet leuk.
    Fijn dat je dan nog een paar dagen vrij bent. Beiden een dikke knuffel.

  26. Hoor net op de radio dat de brand is overgeslagen naar andere gebouwen.Radioautoos door de wijken dat ramen/deuren dicht te houden, ventilatiesystemen uitgezet moeten worden.
    Een toxioloog zeer verontrust was over de schadelijke stoffen die vrijkomen.Alles bij elkaar zeer ernstige situatie.

  27. Het waait hier al behoorlijk, zal daar niet anders zijn. Doet de beheersing van de brand ook niet goed denk ik. Maar hopen op een dikke regenbui.

  28. Toxioloog spreekt over giftige,brandbare,bijtende k.nkerverwekkende stoffen die daar opgeslagen waren.Zeer explosief goedje.
    het gaat nu richting Dordrecht en zal richting IJmuiden/Amsterdam gaan.

  29. Net iemand rechtstreeks in de uitzending die sprak dat de rook vlam vat en er paddestoelachtige ontploffingen zijn,lijkt me een zeer ernstige situatie.

  30. Zwolle-Groningen/Leeuwarden
    Woensdag 5 Januari 19:57
    Oorzaak
    Tussen Meppel en Zwolle rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon.

    RIO 1 Ongeval Spoor Letsel : : Herfterlaan : Zwolle

  31. jan d. ga je nog wel even een biertje doen bij DE voetbalclub van zwolle a.s.zaterdag,kunnen we daarna misschien nog wel even naar staddo.iedereen nog de beste wensen

  32. Ik moest jullie even bedanken voor de reakties namens Erica. Het is ook een klap in je gezicht hoor wat je zo te horen krijgt, maar dat verteld ze jullie wel een keer persoonlijk.

  33. Nu moeten onze salarissen nog meestijgen

    Hoogste inflatie sinds maart 2009
    »
    De inflatie is toegenomen tot het hoogste niveau in ruim anderhalf jaar. In december stegen de prijzen met gemiddeld 1,9 procent. In maart 2009 was de inflatie voor het laatst zo hoog.

    In november was de inflatie nog 1,6 procent. Vooral autobrandstoffen werden duurder, maar ook voor bellen en kleding moest fors meer worden betaald.

    Over heel 2010 steeg het prijspeil met 1,3 procent tegen 1,2 procent in 2009. Ook hier komt de stijging vooral door de gestegen prijzen aan de pomp en de hogere beltarieven. Lagere gas- en elektriciteitsprijzen in het begin van het jaar drukten de inflatie.

  34. ow Loesje verschijnt niet

    De baron is niet meer. Zijn dochter erf het schitterende kasteel…

    Gisteren is bekend geworden dat baron Thierry van Zuylen van Nijeveld van de Haar op 78-jarige leeftijd in Londen is overleden. Thierry, door vrinden meestal Teddy genoemd, was baron van het grootste en meest luxe kasteel van Nederland, kasteel de Haar te Haarzuilens.

    De baron was eerder cosmopoliet dan Nederlander. Hij werd in 1932 geboren in Parijs, studeerde aan Harvard en werkte als internationaal zakenman. Denk verder aan golfen met prins Bernhard, jetset-feestjes met de groten der aarde, dure champagne en dito racepaarden. Ieder jaar bracht hij met zijn gezin de maand september door op zijn Nederlandse kasteel, dat in het buitenland (en dan vooral in de VS) sterk tot de verbeelding sprak.

    De grootouders van Thierry, Etienne en Hél?ne, lieten vanaf 1892 de kasteelruïne van de Van Zuylens voor veel, heel veel geld verbouwen door de beroemde architect Cuypers. Er kwam, voor die tijd zeer modern, centrale verwarming, elektriciteit en koud en warm stromend water, zodat de Van Zuylens er luxer bijzaten dan de koninklijke familie. Een dorpje dat in de weg lag, werd een kilometer verplaatst. Een en ander kon bekostigd worden dankzij het fortuin van Hél?ne, afkomstig uit het steenrijke bankiersgeslacht de Rothschild. Het echtpaar was maar sporadisch aanwezig op hun Nederlandse adres. Vanaf 2000 moest het kasteel ingrijpend gerestaureerd worden, waar Thierry zich zeer sterk voor maakte.

    Baron Thierry huwde en scheidde driemaal en kreeg in totaal vijf dochters. Zijn oudste dochter Alexandra is vanaf nu kasteeldame.

  35. Dit kasteel is geen eigendom meer van de familie, maar van een stichting. De familie kon het onderhoud nl. niet meer betalen. Ik weet dat, want ik heb er een tijdje gewerkt. Leuk dorpje trouwens, dat Haarzuilens 🙂

  36. Zeker een leuk dorpje…volgens welingelichte kringen is dit toch wel een feit

    Zijn oudste dochter Alexandra is vanaf nu kasteeldame.

    en

    De grootouders van Thierry, Etienne en Hél?ne, lieten vanaf 1892 de kasteelruïne van de Van Zuylens voor veel, heel veel geld verbouwen

    …zal daarna het geld wel op zijn geraakt.

  37. Oh, maar die dochter zal ongetwijfeld wat in de melk te brokkelen hebben in het stichtingsbestuur, ik weet dat er erg veel miljoenen voor de restauratie naar die Stichting zijn gegaan. De restauratie is/wordt betaald met geld van het ministerie van OC&W en met geld van Natuurmonumenten. Daarnaast heeft de familie ongetwijfeld ook het vruchtgebruik bedongen.

  38. Zal dan wel, het is wel machtig mooi. Kent zijn gelijke niet in NL. Dus die Thierry was een maat van Prins Bernhard. Als ie maar niet dezelfde streken had.

  39. Die TNT bakt ze wel bruin hoor, eerste winst verkregen door goedkopere krachten geven ze alweer uit. Krijgen net een brief door de deur dat alle brievenbussen vervangen gaan worden voor oranje rondere en grotere brievenbussen.

  40. Die belastingdienst lijkt me wat voor jou kun je meteen kijken of alles rolstoelproef is 2 vliegen in een klap! :D:D:D

    ————————-

    Wordt het hier veeeel te gezellig 😉

  41. bonbonblock is op; ging weer veel te snel…

    Ik zag trouwens gisteren in de Peperbus dat de vergunning voor de sloop van de perrontunnel en aanverwante zaken was aangevraagd. Was “pas” 16 december ingediend.
    Krijg plotseling de neiging om in beroep te gaan 😛 Deze plannen waren er toch al veel eerder? M.i. had deze vergunning dan al lang aangevraagd moeten worden…

  42. Ah jij bent een snoeperT Marieke de tweede 😮 Was die lekker?

    Denk dat die plannen eerst nog even doorgerekend en berekend moesten worden en hoe het uitvoeren ervaan nog even op papier moest.

  43. @Drama is dit niet wat voor jou in je Toko?

    Striptease in kaartenwinkel
    Een winkel waar ansichtkaarten en kalenders te koop zijn, is doorgaans niet de meest opwindende zaak. Behalve als de JillAnne er de boel runt. Zij heeft in haar gelijknamige papierwinkel aan de Allen Street in de Lower East Side een paal staan, waaraan zij desgevraagd danst voor haar klanten. Mits die voor minstens vijftig dollar aan aankopen doen. JillAnne stript tot aan haar sportbroekje en topje en geeft een heuse paaldansshow. Al is het er wel eentje in de categorie ??meer acrobatiek dan erotiek??, zodat ook families de kaartenwinkel kunnen binnenstappen. JillAnne benadrukt tegenover de NY Daily News dan ook dat het een “keurige show” is en dat aanraken door de klanten absoluut verboden is. Als je haar optreden leuk vindt, wordt een extra fooi wél op prijs gesteld. JillAnne is waarschijnlijk de enige die kaarten verkoopt én paaldanskleding. Ja zelfs paaldanspalen zijn bij haar te bestellen. Lange tijd deed ze dat online, maar sinds oktober is er dan ook de winkel

    Beeld erbij

  44. @Derk: hij was heerlijk. Zo af en toe moet ik even aan de kalorietjes denken. Tja, dan wisselen we de goede wel af met de slechte…

    Bah, inderdaad, de hele middag regen…
    Dan maar binnen ’t vermaak op zoeken; de was maar eens in de droger stoppen…

  45. Zo meteen wie is de Mol. Ben er niet een ster in om de Mol te ontmaskeren. Denk iedere week die is het, zeker weten. Maar vindt het geweldig om te kijken.:)

  46. 4,5 cel voor overvaller snackbars
    ZWOLLE – De Zwolse rechtbank heeft de 20-jarige K. E. G. M. uit Zwolle donderdag veroordeeld tot een gevangisstraf van 4,5 jaar, omdat hij in 2010 twee gewapende overvallen op snackbars pleegde.

    Daarnaast werd de dader schuldig bevonden aan wapenbezit en diefstal van een bromfiets, meldt De Stentor.

    M. beweerde bij de laatste overval enkel op de uitkijk te hebben gestaan. Tijdens deze overval werd een pistool op het gezicht van een baby gericht.

    Zijn inmiddels 18-jarige plaatsgenoot kreeg twee jaar jeugddetentie, waarvan vier maanden voorwaardelijk voor de overval op snackbar Daisy.

  47. Tsja, sinds iedere deelnemer door heeft dat je moet mollen om anderen op een dwaalspoor te brengen is er ook geen f*ck meer aan. Ik kijk dus al jaren niet meer.

  48. Fc Zwolle – Hertha BSC 0-2, volgens mij niet zo heel erg, Hertha speelt tweede bundesliga en staan tweedes maar het niveau kan je niet vergelijken met Nederland.

  49. herta is een club die verleden jaar gedegradeerd is en met aardig wat geld proberen zsm in de Bundeliga te komen.Menig eredevisie club zou het heel moeilijk hebben tegen deze ploeg .De FCZ heeft ze laten winnen want ze kunnen niet tegen hun verlies.Sportief hoor.

  50. Mooi hebben we dat ook weer gehad. Ik zit nu ruim 5000 foto’s te bekijken en te sorteren. Toen Erica zwanger was van onze kleine Dame is er iedere maand een fotosessie geweest en nu wil ik daar een boekje en filmpje van maken, maar wat een werk zeg pfffffff

  51. Wat attent Derk! (21.29)
    Ik heb laatst een fotoboek gemaakt; erg leuk om te doen. Maar er gaat inderdaad wat tijd in zitten…
    Veel succes. Mooi om de herinneringen op deze manier nogmaals te beleven:)

  52. marieke de tweede, het beroerde is dat die fotograaf zoveel foto’s heeft genomen als ik ze in de viewer zet dan is het gewoon een film. Maar wel leuk om te doen hoor, we gingen iedere maand toen naar Essen voor de foto’s en die man kan heel mooi fotograveren, maakt ook foto’s voor de playboy dat in combinatie met dr buik toen. Prachtig!

  53. Wie is de mol: Horace Cohen is my nr 1 suspect!!!!!!

    Hij was de enige die zei dat hij tijdens de busopdracht dacht een man met een pruik op te hebben gezien…. Welke volgens Pieter Jan de mol zou moeten zijn geweest. Was hij het zelf terwijl hij in de ruiten van de bus naar zijn eigen reflectie keek?????

  54. Ohjee we krijgen hier een wie is de Mol topic. Eva het na 22.00 nu 18+ hoor 😉

    Die serie die de KRO nu uitzend zweeds ofzo kijk ik nu iedere avond even via uitzendinggemist. Verders weinig

  55. @Derk; ik heb 2 maal (van Jip en Janneke) mijn dikke buik (torso) laten beschilderen. Erg leuk en mooi om te doen.
    Ooit misschien nog een volledige body-paint…

  56. Kijk Derk zo’n deur is 2 meter hoog en kan niet door de knieën en dat kunnen de meeste dames wel dus ik zie geen enkel probleem.
    En reken er op als ik mijn fantasie op de vrije loop laat gaan……………………….. ;):D:o

  57. Maar Koko als ik nu bij Boels zo,n lift huur die verrijdbaar is is er toch niets aan de hand? 😉

    @Eva mannen scheppen vaak op over de groote maar dit is een hele groote klik

  58. Even rekening mee houden met het reserveren bij Boels, Plafond hoogte is hier nl 275, kun je meteen sausen met de kwast of hebben we daar Joppuh voor nodig.

  59. Derk een lift huren, doe geen moeite man.
    En dan met de gedachte dat jij bij het knoppie kan en koko nie, nou ik voel er niets voor om een dag of drie boven in zo’n bakkie te zitten terwijl Derkkie het knoppie bedient;);)
    Nee doe mij maar bodypaint:D

  60. Luitjes; fantaseer maar even verder over schilder-activiteiten.
    Deze dame gaat offline. Morgen nog even werken, de wekker gaat weer vroeg.

  61. koko, dat is een Big Boeming bisniss, alleen even een airbrusch setje kopen en wat verf klaar leef je uit!!!!!!! :D:D:D

    marieke de tweede truste 🙂

  62. W: 270px

    Fokke & Sukke
    Voor Fokke & Sukke hier[/url] klikken.

    Sigmund
    Voor Sigmund hier klikken.

    Garfield
    Voor Garfield hier klikken.

    Indien comics het niet doen, probeer het dan later nog eens, de data is dan nog niet geupdate
    ++++++

    Maar bovenal…

    GOEDEMORGEN, ZWOLLE!

  63. Misschien komt er weer 1 aan:

    Tussen de vertrouwde gezichten van het eerste elftal was er donderdag een nieuw gezicht te bekennen: A1-speler Joeri de Kamps. De pupil werkte samen met het team van trainer Frank de Boer een oefensessie af.

  64. Ingrid & Natascha jullie waren niet de enigen die gisteren keken:

    Wie is de Mol? heeft donderdagavond het hoogste kijkcijfer in de historie van het programma gescoord. De eerste aflevering van het elfde seizoen werd door ruim 1,9 miljoen mensen bekeken.

  65. *wacht op Eva*

    @Derk; Er wordt zo vreselijk veel besteed aan “handen aan het bed”, dat daardoor het maatschappelijk werk wordt wegbezuinigd. Resultaat: 180 reacties per nieuwe vacature. Ik heb dus minimaal 179 concurrenten, bij iedere schaarse vacature die er komt…

    En dan hebben instellingen zeker de luxe om te kiezen voor iemand die ze in hun team nog niet hebben. Er is nu veel allochtone hulpverlening, met ook allochtone hulpverleners. Bij andere instanties zijn er ZOVEEL vrouwen in dienst, dat de voorkeur vaak uitgaat naar een man…

    Kijk, ik snap, dat met de vergrijzing in aantocht, er veel handen aan het bed moeten komen. Maar er wordt 1 heel belangrijk ding vergeten. Veel maatschappelijk werkers gaan binnenkort met pensioen, zijn nu 50+. Voor mij een voordeel, want dan kom ik tegen die tijd heus wel aan de bak, (liever iets eerder trouwens!) maar voor onze hulpbehoevenden een drama! Dat komt de kwaliteit van de hulpverlening ook zeker niet ten goede! Alle levenservaring en kennis gaat daarmee verloren en het wiel zal zo goed als opnieuw moeten worden uitgevonden. En, het is waar, wijsheid komt met de jaren, dus een goede maatschappelijk werker ook… Maar ja, dat wordt dus straks een gat die met onervaren personeel moet worden opgevuld…

  66. @Appie, dat vermoeden had ik inderdaad ook, de aflevering was afgelopen en meteen stond mijn sms’er roodgloeiend:D

    @Ingrid, mijn eerste ingeving, Anna.

    Goedemiddag mensen van het goede leven:D

  67. Nee die andere mail adres van je heb ik niet. Stuur die even. Eindelijk eens iemand die in de gaten heeft dat als het om zaken gaat een hot- of gmailadres niet serieus overkomt!

  68. Bericht door drama, op 7 januari 2011 om 13:30
    Bold & Beautifull is gestopt bij SBS6

    Dit is nou een prachtig voorbeeld waarom ik raar op mn neus keek toen ik ontdekte, dat je geen vrouw was….8):P;)

  69. H? ja, voetbal !
    Het excuus als een Johan Derksen die weet te miepen en te zeuren als een oud wijf en het dan nog mannentv noemen…

  70. Bericht door dick, op 7 januari 2011 om 13:20
    Dat valt dan alweer mee. Hoop dat jullie verder ook nog eens niet met die Mol-familie langs komen.

    NOg 1 x dan, die mol familie heeft er niks mee te maken, maar dan ook helemaal niks:D (gelukkig maar, anders zou het een stuk minder leuk zijn;))

  71. Bericht door Eva, op 7 januari 2011 om 13:37
    H? ja, voetbal !
    Het excuus als een Johan Derksen die weet te miepen en te zeuren als een oud wijf en het dan nog mannentv noemen…

    Woehahah je hebt echt zooo gelijk, alleen het onderwerp is anders maar verder is het gezeik het zelfde, mannen en vrouwen schelen elkaar toch niet zo veel als dat gedacht wordt:D

  72. Nee zonder gekeheid, die voetbal praat programma’s is ook niet echt mijn ding, Mars vind het soms wel leuk en kijk wel mee maar t hoeft voor mij niet….

    Alhoewel een Manolevje…… hahaha

  73. @ Natas….AFC-kakkert he. Bovendien ben ik lang nietop alle Ajacieden gesteld. Brandster vind ik een aansteller. John de Mol heb ik ook nixxx mee, laat hem eerst maar eens wat veel geld in Ajax stoppen…..en vast nog veul en veul meer 😉

  74. Toen ik bij mijn opmerking op Versturen drukte, dacht ik nog….

    Ow, gottegottegot…. wat haal ik me nu weer op de hals, met voetbalminnend weglog… 😮

    Gelukkig… Jullie zijn het met me eens…. Pfioew…;)

  75. @Dick doet de mol niks bij ajax? Had ik om eerlijk te zijn wel gedacht, ik bedoel ze doen zich zo amsterdams voor dan mogen ze daar ook wel wat doen.

  76. @Eva ; ik blijf het leuk vinden: regelmatig onzin verkopen en twijfel zaaien. Maar op z’n tijd ook serieus.

    zolang je personen alleen via dit log “spreekt” krijg je er toch een bepaald idee bij (zoals jij ook al schreef na de ontmoeting bij Stappie).

    de eerste keer dat ik dick en derk ontmoette bij de Pierik: het frapante van toen was dat derk mij vertelde wat zijn beeld van dick was, en dat dat precies overeenkwam met mijn beeld van dick. Ennut klopte van geen kant….

  77. Nieuws programma “Voetbal, schaatsen en boeren”? Ik krijg er zo al allerlei beelden bij en dan is de laatste categorie niet van vlees en bloed…

  78. @ Derk, en jaar al weer, kan me nog als de dag van gisteren herinneren, dat je aangaf naar Zwolle te “moeten”voor deze blije gebeurtenis.

  79. Allemaal elementen van toepassing op Wim-Lex: Boeren laten zal ie kunnen, op schaatsen (hij heeft de 11-stedentocht (aangeduwd) gedaan) aan het ijsvoetballen (houdt ook van voetbal)…..vreemd dat zijn vrouw nog steeds mijlen-ver-populairder is 😮

  80. Dick, mail.

    Even een ander vraagje, ben op zoek naar een camping in Nederland, voor de zomervakantie.

    Wensen: liefst in de buurt van Bergen. Chalet of stacaravan.
    Eis: visvijver/plas. Beetje leuk zwembad.

    Ben al op internet aan het zoeken, wil liever niet op zo’n park ala centerparc, maar lukt me niet om iets te vinden.
    Wie heeft er een leuke tip. Of desnoods in een ander deel van Nederland.

  81. De Publieke Omroep gaat de kwaliteit van programma’s meten door de kijker om zijn mening te vragen. Dat gebeurt nu al voor de omroep als geheel en voor de netten 1,2 en 3, maar de omroep gaat het publiek nu ook per programma laten bepalen of het onderscheidend genoeg is. Dat meldt Villamedia.

    Villamedia meldt dat de NPO onderzoeksinstrumenten ontwikkelt om permanent van elk programma te meten wat het publiek vindt van de kwaliteit en de publieke waarde. Daarmee loopt Nederland in Europa voorop, zei voorzitter Henk Hagoort van de raad van bestuur van de NPO donderdag in zijn nieuwjaarstoespraak.

  82. Haha wat een ouwewijvengeneuzel hier….Over indrukken en werkelijkheid. Begonnen bij drama die van vrouwelijke eigenschappen werd beticht. Sluw verzette hij de bakens 8) Vind het allemaal prima….heb toch:

    WEEKEND :D:D:D
    Toedels mensen, geniet van alles!!!

  83. Ja hoor het houd niet op. >:(>:(>:(

    De Italiaanse politie heeft een grootschalig pedofielennetwerk blootgelegd, dat kwaadaardige software op onbeschermde webservers installeerde om kinderporno te distribueren. Dat meldt de Europese politieorganisatie Europol vandaag.

    De politie kwam het netwerk in 2009 op het spoor nadat zij werd gewaarschuwd door een Italiaanse vrouw die online cadeaus aan het kopen was voor haar kleinkinderen. Toen zij op een link van een onlinewinkel klikte, werd ze automatisch doorgestuurd naar een website met beelden van misbruikte kinderen. Uit onderzoek bleek dat de server in kwestie, net als een aantal andere servers over de hele wereld, opzettelijk was besmet. Intussen zijn wereldwijd meer dan duizend webservers gereinigd. Het onderzoek naar de daders is nog in volle gang.

  84. Om een kleine zijweg te nemen van dit onderwerp…

    Ik zit wederom met mn hoofd in de Medische Terminologieboeken…
    Het hoofdwoord van de afgelopen bladzijden… Syfilis!!!
    H? lekker….

  85. Eva tussen kampen en Zwolle zijn er geen problemen 😉 daar rijden ze gewoon met 2 treinstellen in de spits en 1 erbuiten, zoals altijd.

  86. Toen ik nog daags tussen Kampen en Zwolle reed (toegegeven, is meer dan een decennium geleden), koppelden ze er nog wel eens een stelletje af….
    Maar op deze treinstellen staan de woorden Kampen en Zwolle groots afgebeeld h?… Zal dus wel echt van het lijntje alleen zijn….
    En had het lijntje niet een andere eigenaar? (Dus niet NS?)

  87. Buiten de spits koppelt er 1 treinstel (1 treinstel heeft meerdere coupés) af (van de 2), en op slechts één van de 2 staat werkelijk Zwolle en Kampen. De andere is gewoon regulier.

  88. Ik heb mn rijbewijs gehaald toen ik 31 was, Tim…
    Heb dus behoorlijk wat uurtjes in de trein doorgebracht daarvoor…
    Alleen het boemeltje niet meer zo vaak…

    Maar, je hebt absoluut gelijk… Ik ken mensen die nog NOOIT een trein van binnen hebben gezien!!! :o:o:o:o

    Zelfs mijn kleine meid van 3 heeft al eens in het boemeltje gezeten, met haar pappa.

  89. Eva, ik ken ook mensen die niet in de trein hebben gezeten. En als ik ze dan vertel dat ik op mijn 14e twee en op mijn 11e 1 broertje achter me aan de trein (en bus) in nam naar Rotterdam, Amsterdam, maar ook limburg of terneuzen was geen probleem, valt hun mond open.

  90. Ik begrijp heel goed dat mensen hun mond open vallen, in de scheepvaart is het misschien de gewoonste zaak van de wereld maar ik persoonlijk vind het nog al een verantwoordelijkheid die je bij een kind legt;)

  91. BeeldBuisBode:

    EénVandaag (N1, 17:59)
    – Kabinet akkoord met nieuwe missie naar Afghanistan
    – Reconstructie van de Belgische terreurzaak waarbij in november dertien verdachten werden opgepakt

    Uitgesproken (N2, 20:25)
    – Steven van de Vijver, huisarts en columnist voor Het Parool, meent dat het belang van het vroegtijdig opsporen van ziektes wordt overschat
    – Tbs-patiënten krijgen strenger regime
    Altijd wat (N2, 20:55)
    Voormalig bankier Kilian Wawoe promoveerde vorig jaar op een onderzoek over beloning in de financiële sector. Zijn visie op de bonuscultuur

    Nieuwsuur (N2, 22:00)
    – Fractievoorzitters Jolande Sap (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) over Afghanistan-missie
    – Golf van koperdiefstallen door hoge koperprijs
    Sportnieuws in Nieuwsuur:
    – Schaatsen: EK Allround in Collalbo, eerste dag
    – Bobsleeën: reportage over de bemanning van de Nederlandse tweemansbob

    In verband met het overlijden van voetballer Coen Moulijn nog eens deze aflevering (van dit was de 1e) over de eerste
    Europa Cup 1-overwinning van Nederland, in 1970.

    REALITY: Blood, sweat and luxuries
    (N3, 20:25)
    Een veelbelovend format: jonge Britse consumenten reizen naar Azië en Afrika om aan den lijve te ondervinden wat het kost om hun dure mobieltjes, leren schoenen en sieraden te maken. De jongeren werken mee met de lokale arbeiders op het veld, in de mijnen en in fabrieken

    FILM: Pirates of the Caribbean – the Curse of the Black Pearl **** (SBS6, 20:30)
    Even spectaculaire als geestige megahit (dit voorjaar verschijnt deel 4) met prachtige art direction en kostuums. Johnny Depp speelt de met ironie doordesemde vrijbuiterpiraat Jack Sparrow. Geoffrey Rush is zijn tegenstander, de wrede leider van een groep onsterfelijke piraten. Ook met Keira Knightley

    FILM: Volver **** (N2, 22:55)
    Surrealistisch en komisch drama – waarin Almodóvars muze Penélope Cruz natuurlijk niet ontbreekt – over drie generaties vrouwen, waaronder een geest, in hedendaags Madrid. Fraai acteerwerk vervolmaakt deze terugkeer naar lichter werk in de trant van ’s mans Women on the Verge of a Nervous Breakdown

    Anders dan in de gids:
    Sport in beeld: dit was de eerste
    (morgen, N1, circa 15:55)
    In 1970 bracht Feyenoord tijdens de Europacupfinale in Milaan tegen het Schotse Celtic in de 117de minuut de score tot 2-1. Daarmee veroverde voor het eerst in de geschiedenis een Nederlandse club een Europese titel (de Europa Cup 1 was de voorloper van de huidige Champions League). Coen Moulijn maakte deel uit van het winnende team. Hij en collega’s blikken terug

    BeeldBuisBodeBeschouwingen:

    Kijkcijfer
    Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) probeert de magie van Wie is de mol? (donderdag, Nederland 1, 1.973.000 kijkers) te ervaren. ??”Het is veel leuker om Wie is de mol? te kijken als je niet weet wie de mol is,” zei presentator Pieter Jan Hagens in Boulevard (donderdag, RTL 4, 1.279.000 kijkers). Dat trof: ik had geen idee wie de mol is.?? Toch doet hij een poging. ??Art Rooijakkers: “Anna Drijver was heel druk, en ook heel raar bezig, vond ik.” Ervaren Molwatchers weten dan genoeg. […] Art Rooijakkers is dus de mol. Eitje. Jammer. Nu ik dat weet, is er niks meer aan.??
    Willem Pekelder (Trouw) ziet Arie Boomsma??s torso overal. Maar gelukkig blijkt Boomsma meer dan een lustobject. ??Vrouwen streden decennia tegen seksisme in de media, nu is het een man die omroepbreed wordt uitgenodigd vanwege zijn tieten. […] Maar er is een verschil; waar sexy vrouwen klaagden alleen maar te worden behandeld als lichaam, mag De Torso ook wel eens over iets anders praten. […] Woensdag zagen we Theo, die onder de vleugels van de domineeszoon uit Marken zijn coming out beleefde (woensdag, Nederland 3, 735.000 kijkers). Een jonge Limburger die uithuilde aan Boomsma??s brede borsten. Matthijs van Nieuwkerk heeft gelijk: Arie??s torso is Gods geschenk aan deze wereld.’
    (IH)

  92. Het oppervlaktewater in Moerdijk bevat k*nkerverwekkende stoffen, zo meldt het waterschap Brabantse Delta. De gemeente wil een lijst met chemische stoffen in het afgebrande bedrijf Chemie-Pack geheim houden, maar volgens het waterschap is er dus sowieso gevaar voor de volksgezondheid.

    Op de lijst staan zo’n honderd chemische stoffen. Eerder zei een gemeentemedewerker dat er ‘giftige, bijtende en brandbare’ stoffen tussen zouden zitten.

    De k*nkerverwekkende cellen zijn vrijgekomen bij de brand van eergisteren. Uit eerdere metingen bleek nog dat er weinig schadelijke stoffen waren vrijgekomen.

  93. Mededeling en sluiten:

    Stoffen Chemie-Pack blijven geheim

    De volledige lijst met stoffen die opgeslagen lagen bij Chemie-Pack, blijft nog geheim. Het Openbaar Ministerie heeft die lijst in het bezit, maar wil die niet vrijgeven in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar de brand in Moerdijk.

    Volgens het OM zeggen de chemische stoffen die waren opgeslagen niets over hoe schadelijk de stoffen zijn wanneer die verbranden. Bij verbranding is het gevaar voor de gezondheid veel minder.

    Morgenmiddag is er voor de inwoners van Moerdijk een informatiebijeenkomst van de gemeente. Akkerbouwers in de buurt hebben al schadeclaims ingediend.

  94. Anders dan in de gids:
    Sport in beeld: dit was de eerste
    (morgen, N1, circa 15:55)
    In 1970 bracht Feyenoord tijdens de Europacupfinale in Milaan tegen het Schotse Celtic in de 117de minuut de score tot 2-1. Daarmee veroverde voor het eerst in de geschiedenis een Nederlandse club een Europese titel (de Europa Cup 1 was de voorloper van de huidige Champions League). Coen Moulijn maakte deel uit van het winnende team. Hij en collega’s blikken terug

    Dit is g o d v e r d i m m i e wel een aanrader! Dick, bedankt voor het attenderen!
    En Coen RIP, eeuwige held!

  95. @ Koko, bedankt voor je berichtje. Kan alleen de site niet bereiken.
    Zit er wel een visvijver op/ vlakbij de camping. Dat is 1 van de belangrijkste voorwaarden.

    @ Derk mail van jou???

  96. Wel allemachtig, vandaag heb ik een schaal met kokogakballen moeten maken voor een man die hier de afgelopen twee weken al 9 x geweest is voor een bestelling.
    Ik heb hem vandaag gevraagd wat hij met die gakballen deed, is voor mijn poes zei die.

  97. Ok, Koko heb hem nu gevonden. Vind het wel wat, misschien eens een x kijken. Tis niet zo ver weg natuurlijk. Beoordeling van de huisjes zijn op Zoover verschillend. Binnenzwembad schijnt niet echt geweldig te zijn. Restaurants daarin tegen zijn goed. We zouden dan voor een chalet aan de visvijver gaan. Maar eens bespreken hier.

  98. Bericht door drama, op 7 januari 2011 om 14:18
    Dat beeld van dick. dat is nou typisch iets wat ik bij een volgende ontmoeting best wil vertellen…

    Dan moeten we snel maar weer een date prikken, want ik brand van nieuwsgierigheid…

    Bericht door Tim, op 7 januari 2011 om 16:51
    Zuid-Bovenbroek, Eva (wonen er niet, hebben er een huis.)

    Das daar goed toeven, Tim! Das niet bepaald de Hanzewijk!!!

    Bericht door Tim, op 7 januari 2011 om 16:53
    Eva, ik ken ook mensen die niet in de trein hebben gezeten. En als ik ze dan vertel dat ik op mijn 14e twee en op mijn 11e 1 broertje achter me aan de trein (en bus) in nam naar Rotterdam, Amsterdam, maar ook limburg of terneuzen was geen probleem, valt hun mond open.

    Dat hangt er dan weer een beetje vanaf hoe oud je er uit zag op je 14e… Maar een jongen van 14 kan al een hele volwassen vent zijn met veel verantwoordelijkheidsgevoel….

    Bericht door Koko Hattem, op 7 januari 2011 om 21:01
    Wel allemachtig, vandaag heb ik een schaal met kokogakballen moeten maken voor een man die hier de afgelopen twee weken al 9 x geweest is voor een bestelling.
    Ik heb hem vandaag gevraagd wat hij met die gakballen deed, is voor mijn poes zei die.

    En jij altijd maar roepen…. Is NIET voor de poes! Maar daar bedoelde je dan wel wat anders mee…

  99. Dame de man in kwestie heeft drie wensen mogen doen vertelde hij.
    Ten eerste wenste hij een mooi huis met zwembad, dit kreeg hij. ten tweede een mooie auto, ook deze heeft hij inmiddels. De derde wens was een bloed mooie vrouw met een hongerige poes en dat is niet helemaal goed overgekomen:D:D:D

  100. Ingrid het is de goedkoopste 5 sterren camping. Wij vinden het een super plek daar en hebben ook over het zwembad niets te klagen.
    Het is idd geen subtropisch zwembad maar gezien de prijzen die je daar betaald en wat je er daar voor aantreft vindt ik elke negatieve reactie overbodig.
    Tja er zullen altijd mensen zijn voor wie het nooit goed genoeg is.
    Ook voor de kinderen word er voldoende georganiseerd maar ook de ouderen worden daar niet in vergeten.
    Derk is er ook wel eens geweest en die was al verkocht toen hij het terras zag;)

  101. Ja Koko en toen die kleine het zwembad insprong, fantastisch! Ingrid dat is een leuke camping kinderen worden vermaakt door een team dat weet wat ze doen. En er komen leuke mensen.

  102. Hmm dus jij bent niet elke dag gakballen wezen scoren bij Koko? Hoe komt ie eigenlijk aan die nickname? De cavia van mijn jeugdvriendin heette ook zo.:)

  103. Weet ik dat Dame hij kwam hier ineens met de naam Koko, eerst dacht ik he dat is die dame uit venus van die paal waarop ze danste maarja alles bleek anders te zijn.

  104. Komt een non bij de dokter en geeft aan wat het probleem is.
    Dokter zegt ze, elke keer tijdens mijn maandelijkse periode komen er ook postzegels mee naar buiten.
    Dokter totaal verbaasd wil er het zijne van weten en vraagt de non of hij even een onderzoek mag doen.
    Geen probleem zegt de non en gaat liggen.

    De dokter doet een inwendig onderzoek en zegt dat ie het gevonden heeft.
    Wat is er dan aan de hand vraagt de non.
    Nou zegt de dokter het zijn geen postzegels maar bananen stickers van chiquita. :D:D

  105. Dame er zijn steeds meer mensen die de naam koko gebruiken. Als ik het geweten had dan had ik er patent op aangevraagd.

    Hoe ik aan de naam koko ben gekomen is een heel lang verhaal en is nu ook nog niet de tijd om daar mee naar buiten te komen.
    Misschien gaat dat ooit gebeuren maar ben bang dat er dan velen zeer verbaasd zullen reageren.:o:o:o

  106. Het ziet er naar uit, dat het nog niet zo’n verschrikkelijke dag gaat worden! Helaas vanochtend wel twee paracetamols nodig gehad om van de koppijn af te komen 🙁

    Nu maar eens aan de dag beginnen. Lekker een beetje sporten, huis opruimen enz enz.

    Gisteren de nieuwe auto gezien! Hij staat al bij Jan Kok in de showroom. Witte Seat Leon met 12-PDF-3 (mochten mensen er toevallig komen). 65 pK minder dan dat ik nu heb, maar meine G?te! Wat een vette bak! Ik overweeg zelfs mijn laptop niet in te bouwen in deze nieuwe auto.

  107. Bericht door Joppuh, op 8 januari 2011 om 09:35
    Ha Plantje, je hebt geluk dat marleen niet in beweging te krijgen is anders had ik een makkie gehad voor t goud!

    Het goud vind ik niet zo heel erg belangrijk.

    Ow ja…vanavond misschien naar Sally o’ Briens. Speelt een band die op de bruiloft van een collega van me speelde.

  108. Plantje je mag 4 maal 2 paracetemolletjes hebben vandaag anders haal je Sally niet vanavond,goedemorgen overigens wat is die Joppuh vrog vandage

  109. Als ik al hoofdpijn heb heb ik aan 2 in de ochtend wel genoeg.

    Vroegâh nam ik nooit pijnstillers, maar iets onschuldigs als paracetamol maakt het toch een stuk gemakkelijker om op gang te komen!

  110. Speelapparaatjes in de vorm van de Peperbus????
    Wat een keigoed idee!!!
    Moet je toch eens doorgeven aan de VVV…
    Kijken die weer eens tegen iets anders aan dan klompjes en zoutvaatjesmolentjes…

  111. Weet iemand wat er met het notenwinkeltje C’est bon aan de Diezerstraat is gebeurd? Ik fietste er vandaag langs en zag tot mijn schrik dat de winkel helemaal leeg is en er een plakkaat hangt met ‘verhuurd’ erop.
    Ik haalde er altijd heerlijke nootjes. Wie weet wat er met C’est bon gebeurd is? Is het failliet of zijn ze verhuisd?

    Ik zie graag een reactie tegemoet.

    B.v.d.

  112. Ja, die h?’k ûhköch! D?t wördt un fien broen café met all?nig moar goeie kwaliteits muziek van Joe Bonamassa, Robben Förd en Aynsley Lister en zo nog met völle meer goeie artiesten in det genre, wörbì-j ook Van Mörrison nie mag ontbreek-n natuulik!:D
    En Grolsch bier!

  113. Thaise wensballonnen zijn mogelijk de oorzaak van de brand in de torenspits van de kerk in Wijhe.

    Thaise wensballonnen zijn papieren ballonnen met een lichtje. Omstanders die getuige waren van de brand hebben zich met dat verhaal gemeld bij een medewerker van de kerk. Vroeg in de ochtend van nieuwjaarsdag woedde de brand in de kerktoren. Kortsluiting is als oorzaak uitgesloten door brandweer en een verzekeringsagent.

  114. Of op zn ABN?
    Lieve Marleen,

    Er zitten een aantal vaste klanten in de startblokken om het nieuwe log in te luiden. Momenteel verzuren de vingerspieren van de F5- knop.
    Zou je zo lief willen zijn om het nieuwe log te openen?

    Helemaal top.

  115. Nee hoor Dick! A-j moar techniek ebt!;)

    Oogje toeknijpen
    De tonnen lagen in tonnen. In tonnen en tanks. Ik heb het over de kanker van Chemie-Pack die deze week in de hens ging. Mooi fikkie. Fraaie explosies. Leuke rampentelevisie. ⤽Ramen dicht⤝, riep de NOS een keer of veertig. SBS zei datzelfde wel honderd keer. Ook voor RTL was het een mantra. Omroep Brabant schreeuwde het. Net als de radiozenders, de websites van de kranten en die van de overheid. Welke website dat is? Dat is http://www.crisis.nl. Die was toch niet bereikbaar? Klopt. Overbelast. De overheid had zich niet gerealiseerd dat als er ook werkelijk een ramp is heel veel mensen tegelijk naar die site gaan. Foutje. Gaan ze wat aan doen. Toch weer wat geleerd. Elke boerenheikneuter met de herseninhoud van een ons plankton weet toch dat in het geval van een echte crisis heel veel mensen naar die site gaan?

    Dan regel je toch op voorhand dat zo??n site nooit, maar dan ook nooit overbelast kan raken? De overheid niet. Die is daar nu achter en gaat daar wat aan doen. Ik vraag me ondertussen af of niet iedereen bij het zien van de inktzwarte wolken automatisch de kinderen, het vee en de dementen binnenhaalt. Daar heb je toch geen radio, televisie, website of overheid voor nodig? De dementen vind je met je GPS omdat ze een chip hebben. Het Moerdijkse brandweerkorps bestaat uit vrijwilligers. De plaatselijke schoenlapper, opticien en glaszetter vormen een bluseenheid. Hun materieel bestond uit twee oude zinken tuingieters en een roestige spuitauto. Maar het gemeentebestuur wist toch dat dat Chemie-Pack een al jaren dampende tumor was en dat dat bij een eventuele calamiteit behoorlijk mis kon gaan?

    Ja, dat wisten ze wel en het stond ook hoog op hun prioriteitenlijstje. Al zeker een jaar of twintig. Daarom is de burgemeester bijna blij dat er deze week echt iets gebeurd is. Mooie reden om te gaan praten over professionalisering van het brandweerapparaat. Een goed idee om een gemeentelijke calamiteitencommissie in het leven te roepen. De commissie wordt in de loop van 2014 operationeel. En de rest? De kankeropslag? De werkwijze van andere bedrijven? Toch weer veel geleerd deze week. Niet alleen van het Moerdijk-brandje, maar ook van de Duitse dioxine-eitjes. Er gaat dus al jaren afgewerkte smeerolie in pluimveevoer en zo worden onze eieren kankerverwekkend. Ik zag de kippen weer met hun miljoenen snakken naar twee centimeter aarde en dacht: we zien het, we weten het en we staan het met open ogen toe.

    Of gaat de dierenpolitie van de PVV daar iets aan doen? Moet de politie sowieso de boel niet in de gaten houden? Nee, die zijn te druk met Moerdijk boerkavrij te houden, een van de speerpunten van de plaatselijke PVV. Moerdijk is op dit moment boerkavrij en dat wil men graag zo houden. Er is een hoofddoekjesgedoogbeleid. Dat moet wel omdat mede door de vergrote kans op kanker veel mensen na een chemokuur met een sjaaltje om moeten lopen. Het zou vervelend zijn als dat niet mag omdat dat verboden is. Daarbij willen de bedrijven ook niet te veel controle en betutteling. En de gemeentelijke overheid wil ze graag te vriend houden omdat ze de voetbalclub, de hockeyvereniging, het carnaval en het klaverjassen van de bejaarden sponsoren. Het zou jammer zijn als de bedrijven op grond van irritatie met die welkome steun zouden stoppen.

    En verder zal het gemeentelijke boerkaverbod versoepeld worden. De kans op misgeboorten is na deze ramp aanzienlijk. Meisjes met vier ogen, drie tieten en twaalfvingerige handen zullen normaal worden in het straatbeeld. Net als jongens die geboren worden met hun lul uit hun nek. In dat geval zullen we een boerka gedogen omdat we beseffen dat een lul uit een nek psychische schade voor een kind kan opleveren. En dat willen we niet. Dan zal de hoofdcommissaris een oogje dichtknijpen. Als hij tenminste nog een oogje heeft. Hij heeft namelijk vrij dicht bij het vuur gestaan.

  116. Oogje toeknijpen

    De tonnen lagen in tonnen. In tonnen en tanks. Ik heb het over de k*nker van Chemie-Pack die deze week in de hens ging. Mooi fikkie. Fraaie explosies. Leuke rampentelevisie. ⤽Ramen dicht⤝, riep de NOS een keer of veertig. SBS zei datzelfde wel honderd keer. Ook voor RTL was het een mantra. Omroep Brabant schreeuwde het. Net als de radiozenders, de websites van de kranten en die van de overheid. Welke website dat is? Dat is http://www.crisis.nl. Die was toch niet bereikbaar? Klopt. Overbelast. De overheid had zich niet gerealiseerd dat als er ook werkelijk een ramp is heel veel mensen tegelijk naar die site gaan. Foutje. Gaan ze wat aan doen. Toch weer wat geleerd. Elke boerenheikneuter met de herseninhoud van een ons plankton weet toch dat in het geval van een echte crisis heel veel mensen naar die site gaan?

    Dan regel je toch op voorhand dat zo??n site nooit, maar dan ook nooit overbelast kan raken? De overheid niet. Die is daar nu achter en gaat daar wat aan doen. Ik vraag me ondertussen af of niet iedereen bij het zien van de inktzwarte wolken automatisch de kinderen, het vee en de dementen binnenhaalt. Daar heb je toch geen radio, televisie, website of overheid voor nodig? De dementen vind je met je GPS omdat ze een chip hebben. Het Moerdijkse brandweerkorps bestaat uit vrijwilligers. De plaatselijke schoenlapper, opticien en glaszetter vormen een bluseenheid. Hun materieel bestond uit twee oude zinken tuingieters en een roestige spuitauto. Maar het gemeentebestuur wist toch dat dat Chemie-Pack een al jaren dampende t*mor was en dat dat bij een eventuele calamiteit behoorlijk mis kon gaan?

    Ja, dat wisten ze wel en het stond ook hoog op hun prioriteitenlijstje. Al zeker een jaar of twintig. Daarom is de burgemeester bijna blij dat er deze week echt iets gebeurd is. Mooie reden om te gaan praten over professionalisering van het brandweerapparaat. Een goed idee om een gemeentelijke calamiteitencommissie in het leven te roepen. De commissie wordt in de loop van 2014 operationeel. En de rest? De k*nkeropslag? De werkwijze van andere bedrijven? Toch weer veel geleerd deze week. Niet alleen van het Moerdijk-brandje, maar ook van de Duitse dioxine-eitjes. Er gaat dus al jaren afgewerkte smeerolie in pluimveevoer en zo worden onze eieren k*nkerverwekkend. Ik zag de kippen weer met hun miljoenen snakken naar twee centimeter aarde en dacht: we zien het, we weten het en we staan het met open ogen toe.

    Of gaat de dierenpolitie van de PVV daar iets aan doen? Moet de politie sowieso de boel niet in de gaten houden? Nee, die zijn te druk met Moerdijk boerkavrij te houden, een van de speerpunten van de plaatselijke PVV. Moerdijk is op dit moment boerkavrij en dat wil men graag zo houden. Er is een hoofddoekjesgedoogbeleid. Dat moet wel omdat mede door de vergrote kans op k*nker veel mensen na een chemokuur met een sjaaltje om moeten lopen. Het zou vervelend zijn als dat niet mag omdat dat verboden is. Daarbij willen de bedrijven ook niet te veel controle en betutteling. En de gemeentelijke overheid wil ze graag te vriend houden omdat ze de voetbalclub, de hockeyvereniging, het carnaval en het klaverjassen van de bejaarden sponsoren. Het zou jammer zijn als de bedrijven op grond van irritatie met die welkome steun zouden stoppen.

    En verder zal het gemeentelijke boerkaverbod versoepeld worden. De kans op misgeboorten is na deze ramp aanzienlijk. Meisjes met vier ogen, drie tieten en twaalfvingerige handen zullen normaal worden in het straatbeeld. Net als jongens die geboren worden met hun lul uit hun nek. In dat geval zullen we een boerka gedogen omdat we beseffen dat een lul uit een nek psychische schade voor een kind kan opleveren. En dat willen we niet. Dan zal de hoofdcommissaris een oogje dichtknijpen. Als hij tenminste nog een oogje heeft. Hij heeft namelijk vrij dicht bij het vuur gestaan.
    ————————————————————————–
    Bijzonder sterke column.

  117. Jakkes… zijn we begin december naar een begrafenis van de moeder van een zeer goede vriendin, horen we nu het bericht dat haar zwager (dus de broer van onze zeer goede vriend) ook zal overlijden. Kan uren zijn, maar ook dagen…

    Dan vallen onze problemen toch VOLLEDIG in het niet!!!

  118. Ja Dame, ik leef met je mee, dat had ik toen ook die avond en nu eigenlijk weer, laat Harry maar online komen dan gaat het tenminste zoals het hoort!:)

  119. Daar was ik het dus een paar maanden geleden al mee eens. Geen zin een speelbal te zijn met als inzet iets heel belangrijk…..belangrijker dan ‘geld’: TIJD. En waar gaat het over?

  120. Gelukkig maakt Rijnmond mooie reportages over Coen, net een mooi interview met Dick Schneider gehoord! Dus mijn tijd is niet verloren gegaan.

  121. Ik heb ook een aantal maanden geleden afgehaakt in het “op de loer liggen”. Dat was toen ik vanaf 250 strak in de startblokken stond en maar op F5 drukte, het een hele middag en avond duurde en toen was het al wel 600 zoveel, maar nog geen nieuw log, om vervolgens naar bed te gaan en de volgende ochtend wakker te worden met het ontdekken van een ’s nachts geopend nieuw log.

    Ik begin er nu net weer een paar weekjes plezier in te hebben… Maar het moet niet de spuigaten uit gaan lopen!

  122. Tijd voor zelfreflectie.
    Verslaving (zowel drugs- als gedragsverslaving): het gaat om een gevoel van vervreemding, waarbij de verslaafde persoon niet meer over de mogelijkheid beschikt om zich te onthouden. Die persoon zit gevangen in een situatie die hem te boven gaat en die aan zijn eigen wil ontsnapt.

  123. Woehaha ik heb echt geen ander nodig om mij te vertellen dat ik wlz verslaafd ben, sterker nog, er is ook een hyves en facebook verslaving;) In het verleden had ik ook last van een rook en eet verslaving maar dat heb ik gestopt wanneer ik dat wilde:D

  124. Bericht door Joppuh, op 8 januari 2011 om 11:35
    Ja, die h?’k ûhköch! D?t wördt un fien broen café met all?nig moar goeie kwaliteits muziek van Joe Bonamassa, Robben Förd en Aynsley Lister en zo nog met völle meer goeie artiesten in det genre, wörbì-j ook Van Mörrison nie mag ontbreek-n natuulik!
    En Grolsch bier!

    Gefeliciteerd SloaperT. Zuuk ie nog klant’n?

  125. Nou dat nieuwe log kan me gestolen worden. Ik ga woef even uitlaten en dan naar koko jr kijken, die heeft een tafeltennistoernooi. Vervolgens nog even naar Zwollywood om te kijken naar een mooi tekenbord.

    Met een beetje geluk ook even een balletje prikken bij stado.

    Groetjes allemaal en succes met het nieuwe log.
    De winnaar alvast gefeliciteerd

  126. @Koko slingers hangen nog niet, vanavond eerst even lekker ergens wat eten en dan de bioscoop in Kampen als we dan thuiskomen hangen we de slingers op.

  127. @Derk: alvast gefeliciteerd met je dochter. Een hele gezellige dag morgen 😀

    @Eva; ik kan ook wel even voor je kijken of er bij ons een vacature aan zit te komen… interesse in zwangerschapswaarneeming? (=weer een voet tussen de welbekende deur)

  128. Zo…lekker gesport. Alleen hier en daar wat te lang blijven hangen met kletsen…

    Stond met de overbuurman te praten terwijl er allemaal studentjes voorbij kwamen die zieltjes aan het winnen waren voor het diabetes fonds. Op een gegeven moment zie ik er één naar mijn voordeur gaan. En weer netjes weglopen. Maar hij zei wel nog tegen zijn vriendjes:”Die mensen hier hebben hun bergingdeur gewoon open staan!” Zegt een ander:”Dat meen je niet?!?”
    Maar ze zijn netjes doorgelopen. Onbewust de betrouwbaarheid van de jeugd van tegenwoordig weer getest 😉

  129. ———————————————————–

    5 0 0:D:D:D

    ———————————————————-

  130. Alleen de vrouwelijke harde kern online nu? (Hoewel ik twijfel over Appie???) Is er soms iets testosteronverhogends in de stad of zo, dat daarom de mannen zijn afgehaakt???

  131. Wij zijn net bij het Kegelhuis http://www.zwolskegelhuis.nl/geweest, een vriendenfeestje…
    Met 2 banen. 2 Kleine kindjes in onze groep. Het was ZO enorm leuk!!!!

    Omdat we de kleintjes lieten “meedoen” (= “samen” gooien) en extra enthousiast aan het aanmoedigen waren, waren de kleintjes (2,5 jaar en onze meid 3 jaar) aan het stuiteren van plezier!

    Ik weet niet of het net zo leuk was geweest als die kleintjes er niet waren…

    En een tip: Met zachtjes gooien (wat dat doe je natuurlijk met die kleintjes) haal je de MEESTE punten… Ons meissie werd 2e!!!!

  132. Ik heb Dick daar al eens mee verrast; ik kwam hem ergens tegen en ik wist wel wie hij was, maar hij niet wie ik en hij had bij Appie dus ook een man verwacht; was wel leuk.

  133. Bericht door Natascha, op 8 januari 2011 om 15:32
    En waarom zouden ze wat anders doen Plantje? De jeugd van tegenwoordig zijn niet allemaal slecht

    Dat blijkt inderdaad maar weer! Velen doen niets als klagen over de jeugd…maar zo zie je toch maar dat het meevalt 😉

  134. @Plantje: Leg mij eens uit… wat is er toch aan de hand, dat er – op jou na – geen enkele vent online is van de harde kern??????

  135. De registratie is misschien nu 2 jaar oud. Zelf nooit die behoefte gehad. Natascha is pas echt van de harde kern. Ik vermoed wel 6 jaar!! Daar kan zelfs Dick niet tegenop.

  136. Bericht door Henk, op 8 januari 2011 om 19:17
    De registratie is misschien nu 2 jaar oud. Zelf nooit die behoefte gehad. Natascha is pas echt van de harde kern. Ik vermoed wel 6 jaar!! Daar kan zelfs Dick niet tegenop.

    Kun je na gaan hoe lang of dat je zelf wlz volgt, als je dat weet:D;)

  137. Terug van boodschappen.

    Diep respect voor die moeder met drie koters, die elk met een eigen winkelmandje op wieltjes schijnbaar autonoom de winkel doorstruinen, nog kans ziet om de kassa met de juiste boodschappen te passeren.

  138. Ja Bernard, boodschappen doen met meerdere kids op een laat tijdstip (laat = moe = reservepotje = extra stuiteren) valt niet mee!!!!

  139. Grappig dat je dat zegt Eva, toen de renovatie bij me ouders in huis bezig was en ik daar koffie aan het drinken was riep ik dus me vader, ik zeg: Pap? Gaf de bouwvakker antwoord, hele familie lag in een deuk:D

    Ik zeg al deur krieg ie proat van!;D

  140. Je kan dus raden dat dat blijft achtervolgen, als ik me vader iets vraag zegt ie, dat moet je maar aan je echte vader vragen :D;D

  141. Bernard; kregen alle kindjes een boodschappenbriefje mee om zelf te winkelen??? Dat vinden kinderen fantastisch!!! Dan hebben ze een doel om naar toe te hollen, hebben ze wat te doen, en moeders heeft ff rust.

  142. Zo ik ben ook weer terug uit Zwolle, geslaagd met het tekenbord en ook even bij De Pierik geweest. Ik was van plan daar een balletje te prikken maar het is totaal anders verlopen.
    Assendörper was er ook en ik dacht altijd dat hij een rustig persoon was maar ik heb me er al die tijd op verkeken.
    Wat een drukte die man zeg en ik dacht dat ik goed kon eten maar die gast kan schransen.
    Was wel erg gezellig:D

  143. Eva, nee ik denk het niet. Het was meer ‘kluitjesvoetbal’. (allemaal bij hetzelfde schap.)

    Heb inmiddels ook mijn eerste reactie op het oude web-log opgezocht: ‘donderdag 5 januari 2006 om 19:54:59’. Lustrum dus. En niet eens getrakteerd!

  144. Het verbaasd mij dat assie er nog niet is, hij heeft mij in de bus geholpen en volgens mij ging hij naar huis.
    Hij zal toch niet terug zijn gegaan en weer aan het eten zijn.:o:o:o

  145. Eva waren het maar ballen wat ie tot zich nam, assie zat aan de karbonade’s, speklappen, hamburgers, bbqworst.
    Er was namelijk een bbq middag bij de pierik, ik was even bang dat assie nog aan de houtskool zou beginnen:D

  146. Assendörper was er ook en ik dacht altijd dat hij een rustig persoon was maar ik heb me er al die tijd op verkeken.

    Geen wonder dat ie geen extra drukte in Assendorp wenst: hij heeft al genoeg aan zichzelf.:o

  147. Het verbaast mij dat assie er nog niet is

    Ik denk dat hij kreunend op de bank ligt, als ik je verslag van zijn eetavontuur mag geloven. Die is voorlopig uitgeschakeld.

  148. haha Eva zal niet helpen in dit geval.
    Gaan jullie in ieder geval maar niet te dicht bij je beeldscherm zitten… (al hoewel ik zelf geen last heb, kan ik het natuurlijk wel doorgeven)

  149. Frits Sissing heeft een moeilijke Zorro vanavond, ge-wel-dig!!!

    Karin Bloemen is daar nu eenmalig jurylid en zet de hele boel op stelten!

  150. Assendörper zei dat de tap leeg was>:( dat het vlees bijna op was zag ik met eigen ogen en waar het gebleven is weet ik ook maar die tap was dus nog lang niet leeg:o

  151. @Koko, die barbeque was voor mij ook een verrassing. Viel vanmiddag met mijn buren Beppe en ?rend wel met de neus in de boter met al die lekkernijen. We hebben daar heerlijk gegeten. Het was ook een verrassing dat jij daar was. Kwam daar heel veel buurtgenoten tegen en heb dus veel bijgepraat. Nadat ik jou in de bus heb geholpen heb ik nog even met Beppe een afzakker genomen. ?rend ad de piep,n ah vol en was ah weg.

  152. We zien het wel, we zien het wel, we zullen het wel beleven….
    Maar kan het niet een beetje snel…………………………
    ….. want het leeeeeeeeeeeeeven duurt maar eeeeeeeeeeeeven….

    Tetske van Ossewaarde….
    Ter inspiratie voor een nieuw log…

  153. @Assendörper, Doeksen zat idd veurop. Kan me voorstellen dat je me niet zag. Die grote kale klatze belemmerde je uitzicht zeker.:D

  154. JanD dat heeft ie aan zich zelf te danken, ik zei nog tegen hem dat hij de enigste was die op zijn knieën achter de rolstoel liep.
    Iedereen loopt er gewoon achter.:D:D:D

  155. DALFSEN – Ton ten Hove was met zijn weerpraatje op de splitsing Heinoseweg – Bosrandweg, bij de Witte gans. Of het weer daar nu beter van wordt dat weet ik nog niet zo. Ik ben bang dat nu alle sneeuw gaat smelten.
    Effen het ni?js kieken op TV Oost.

    Enne kan iemand me vertellen wat drietiesvlies is?

  156. Goedenavond, ik ben toch maar blij da’k noar’t café ben ûhwes! Nog steeds in de race vör -t nij-e log te openen, wel zwagggg van de webmeesterTs!:D

  157. Bericht door Dame, op 8 januari 2011 om 20:27
    Het verbaast mij dat assie er nog niet is

    Ik denk dat hij kreunend op de bank ligt, als ik je verslag van zijn eetavontuur mag geloven. Die is voorlopig uitgeschakeld.

    Haha, mooi niet. Die Assendörper is niet snel uitgeschakeld. 😉

  158. Bericht door groene t, op 8 januari 2011 om 22:19
    DALFSEN – Ton ten Hove was met zijn weerpraatje op de splitsing Heinoseweg – Bosrandweg, bij de Witte gans. Of het weer daar nu beter van wordt dat weet ik nog niet zo. Ik ben bang dat nu alle sneeuw gaat smelten.
    Effen het ni?js kieken op TV Oost.

    Enne kan iemand me vertellen wat drietiesvlies is?

    In Zwolle noemen we dat draadjesvlees. Volgens mij is dat gewoon rundvlees. Een beetje Dalfsenaar weet dat wel maar misschien ben je impört.:D

  159. Die gastu uut Attem preut zo pliet det un ander dur bina nix van kunt maeken. Drietiesvlies bliekt te staon feur draadjesvlees. Aj je ut maor lang genoeg in de panne loat w?rth ut van uut zien iegen mals. Dat hep die ganzenkok mie vurteld.

  160. Bericht door Koko Hattem, op 8 januari 2011 om 22:47
    Eva ik dacht dat jij al wat anders aan het doen was, of is het alweer geBEURT

    Koko, malle boy.:D:D:D

  161. Tja assie om 21.55 begon ze zo ineens over een ander onderwerp dus ik dacht……………tenminste als vrouw koko zo begint te praten dan ga ik direct naar een ander log Lekker Ongelofelijk Genieten

  162. Groene t is hier even tijdelijk, heb net in een voorgaand bericht het woord b e k geplaatst maar dan zonder spatie zeg maar.
    Hup meteen der uit gefilterd door iemand die admin heet.

    Nou eugies dicht en snauvelties toe.

  163. Welke kelder? Het kruipgat???? Arme beesten!
    En als we ze naar boven laten krijgen we ze er niet meer weg en komen ze ons in bed terroriseren, ongeacht wat we aan het doen zijn…

  164. Nou Eva succes dan vanavond en bij het hoogtepunt roep je maar een keer ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko ko
    Zo dat word niet wat:D:D:D

  165. Meestal vind Admin dit soort ranzerij reden genoeg om maar zo snel mogelijk een nieuw log te beginnen…. vandaag niet blijkbaar…

  166. een geweldig lied van Youp:

    Vannacht in m’n slaap word ik plots overvallen
    straks komt een auto en die rijdt me kapot
    wanneer zal de dood zijn fiets bij mij stallen?
    wat zal mijn clou zijn? hoe is mijn plot?

    misschien zegt de dokter: ⤽Meneer nog twee maanden⤝
    en word ik door een slepende ziekte gesloopt
    men zegt dat dat beter is voor nabestaanden
    maar twee maanden pijn is toch niet wat je hoopt
    ⤽deze dag is de eerste van de rest van mijn leven⤝
    dat denken er velen bij hun ontbijt
    terwijl ik altijd denk: ⤽ik heb nog maar even,
    dit wordt de laatste van een prachtige tijd⤝

    dus moeten we dansen en moeten we vrijen
    moeten we lachen en drinken vol vuur
    lief hou me vast want nu ben ik nog bij je
    tijd is toch geld dus het leven is duur
    en ik merk elke dag dat ik me vergis
    en dat er dan nog een dag over is..

    Jij mag niet doodgaan en ik wil niet sterven
    laat staan onze liefste, denk niet aan ons kind
    haar dood zal ons leven voor altijd bederven
    terwijl ze misschien een hemel daar vindt
    niemand mag doodgaan, niemand verdwijnen
    maar je weet net als ik, er gaat steeds zoveel mis
    met auto’s en veerboten, vliegtuigen, treinen
    niemand weet hoe laat het is

    is ??t vijf voor twaalf of net half zeven?
    hoeveel uur heb ik nog of rest mij een kwartier?
    hoe lang mag ik doorgaan, nog doorgaan met leven?
    ik heb echt geen idee en ik grijp het plezier

    dus moeten we dansen en moeten we vrijen
    moeten we lachen en drinken vol vuur
    lief hou me vast want nu ben ik nog bij je
    tijd is toch geld dus het leven is duur
    en ik merk elke dag dat ik me vergis
    en dat er dan nog een uur over is..

    ??k weet als ik later groot ben
    en ook bijna dood ben
    dan is al die angst niet nodig geweest
    maar altijd de bangste, altijd die angsten
    maakte mijn leven tot een schitterend feest
    want we hebben gedanst en we hebben gevreeën
    we hebben gelachen en gespeeld met het vuur
    God verbood wat we allemaal deden..
    leef toch je leven als je allerlaatste uur..

  167. Ha, net weer thuis. Ben in de buurt wezen borrelen. Toen ik ernaar toe liep zat ik zo over die hotspot te piekeren dat ik zowaar misliep en niet meer wist waar ik was. >:(
    Moet niet gekker worden, die verslaving met WLZ.
    Gelukkig hier nog niets verandert: nog steeds log 214.;)

  168. @Marieke Die waxinelichthouder-gooier (wat een woord) wil een DNA-test voor Beatrix en Willem III om te bewijzen dat zij niet verwant is aan hem en dus geen recht op de troon heeft en dat hij dus niet vevolgd kan worden wegens majesteitsschennis. Maar nu komt het: hij wil een waslijst aan getuigen laten horen waaronder iedereen met de naam ‘Marieke’. Al wat gehoord?:)

  169. Ja Joppuh inderdaad, ik denk dar de redaktie ons gekakel zat is 😉 Gisteren nog in Zwolle naar de film geweest, Lost ik heb nog nooit zo lekker geslapen in een bioscoop, waardeloze film.

  170. Toch zou ik het prettiger vinden wanneer dat gewoon wordt gezegd door Admin. Scheelt ons hoop tijd en frustratie en past in een ‘open communicatie’.:(

  171. @Dame; Mee eens…

    Als admin aangeeft, dat het liever heeft dat we er geen wedstrijd meer van maken, dan is dat jammer, maar wel begrijpelijk…

  172. Goedemorgen allen. Waarom moet een alglog steeds opnieuw worden geopend/ververst? Als het aantal postings om één of andere reden beperkt moet blijven, waarom dan niet automatisch, zodra we bij posting 500 zijn, bijvoorbeeld de eerste 200 postings naar een vorig log verplaatsen?
    Ik kan me voorstellen dat potentiele wlz-ers afzien van deelname door het “sluit-cultuurtje” wat is ontstaan (en waar ik soms ook driftig aan mee doe).
    Het eventueel afschaffen van het logopenen zal bij sommigen ongetwijfeld afkickverschijnselen teweegbrengen, maar misschien kan daarvoor dan weer een apart log worden geopend…

  173. Het zijn maar vermoedens he? Voor hetzelfde geld ligt de log-open-admin ziek in bed en heeft hij/zij wel wat anders aan het hoofd dan een nieuwe logopening.

  174. @Drama; Een vaste instelling waarbij er automatisch een nieuw log komt, zo gauw er 500 postings zijn bereikt… Dat zou wel realiseerbaar moeten zijn, toch? Dan blijft er nog een kleine competitie over voor ons junkies, maar beheerst dat niet meer het gehele log vanaf 350…

  175. Goed idee Drama. Het geeft in ieder geval rust. Voor mij hoeft het sluitings- en openingsceremonie ook niet per se, hoewel het ook wel weer grappig is, maar alleen als je eraan meedoet. Dat anderen het irritant vinden is hier duidelijk genoeg gebleken en dat snap ik ook wel. Laat Admin het maar aangeven wat het (nieuwe) beleid is.:)

  176. M?gge!

    Mensen hebben jullie al eens naar buiten gekeken?!? Wat een schitterend weer!

    Vandaag toch maar eens de garage opruimen, zodat de nieuwe auto binnen kan. En de oude auto even fatsoeneren, zodat ik deze dinsdag mooi en netjes kan inleveren.

    Als het een beetje meezit hou ik nog wat tijd over om even te gaan vissen! (Als er ergens een groot genoeg wak te vinden is 🙂 )

  177. Hamvraag is: waarom moet een log afgsloten worden, m.a.w. waarom moet een nieuw log worden geopend? (vanuit de structuur van WLZ)

  178. @Dame,
    Er is veel te doen over de bloedrelatie van het huidig koningshuis tot Willem van Oranje en Willem III. De populaire theorie is dat Wilhelmina een dochter zou zijn van Ritmeester de Ranitz. Zij lijdt aan toondoofheid, een erfelijke ziekte die niet bij de oranjes maar wel bij de Ranitz familie voorkomt.

    Officieel stamt Betarix van Willem de Zwijger (en Willem III) af, zij het niet in Manlijke Lijn, maar in Vrouwelijke http://potdorie.blogspot.com/2010/05/stamt-beatrix-wel-van-de-oranjesnassaus.html Ook als De Ranitz de vader is van Wilhelmina dan stamt Beatrix nog steeds van de Nassaus af (Emma was een Nassau Walburg)

    Vreemd genoeg is er in ik dacht 1917 een grondswetswijziging ingevoerd die ook de afstammelingen van Nassau Weilburg recht op de troon gaven (je vraagt je af waarom dat nodig was).

    Feit is dat de Oranjes altijd geweigerd hebben DNA af te staan, ook toen de Russen daarom vroegen in verband met onderzoek naar de Romanovs ( http://jacobusderoma.blogspot.com/2010/02/dna-koningin-bloedverwanten.html ). De koningin zou via Anna Paulowna, de echtgenote van Willem II van de Romanovs afstammen. Waarom zou zij weigeren?

  179. Je bent nogal op de hoogte Derk! Ik vind het altijd interessant zo’n stukje geschiedenisles. Ga er nog eens verder over doorlezen.

  180. @Derk Ik ken het verhaal van de vraagtekens over de afstamming. Willem III zou door syfillus niet meer vruchtbaar zijn geweest en de opdracht aan Emma was een opvolger te baren. Dat is heel goed voorstelbaar omdat deze Koning Gorilla (zoals hij in de volksmond werd genoemd, een nogal ruig leven leidde, net zoals zijn zoons met name de oudste. Anderzijds doen complottheorieën het altijd goed. Ik denk ook niet dat Beatrix van de troon gestoten zal worden als blijkt dat zij niet (ook niet indirect) afstamt van de vader des vaderlands. Willem III heeft haar oma als dochter erkend en dat is voldoende.

  181. Ach, de koningshuizen in Europa hebben zich al eeuwen “gemengd”.

    wie is eigenlijk geen familie van elkaar…

    De stamboom van de Argentijns-Baskische familie Zorreguieta is verstrengeld met die van ons koningshuis. Maxima Zorreguieta, de nieuwe vriendin van kroonprins Willem-Alexander, heeft in de Duitse landheer Pieter Halbach (1634-1686) uit het plaatsje Kradenholl een voorouder gemeen met haar geliefde.

    Uit het huwelijk van Pieter Halbach met Isabel von Clemenshammer kwamen vier kinderen voort. Een van hen, Gaspar Halbach (1673-1723), is een rechtstreekse voorvader van prins Bernhard von Lippe-Biesterfeld, wiens overgrootmoeder Matilde Halbach (1823-1848) was.

  182. Ik vind het wel lachen hoor dat die waxinehoudergooierT dit aanhaalt om te laten zien dat de rechtban niet veboedgd is.

    Hier trouwens een verslag van de rechtszaak.

    Schitterde Erwin L., de man die afgelopen Prinsjesdag een waxinelichthouder richting de Gouden Koets gooide, gistermiddag nog door afwezigheid, vandaag was hij wel aanwezig in de rechtszaal.

    Erwin oogt lichamelijk vrij ontspannen, maar zijn ogen kijken alle kanten op. De reden dat hij gisteren niet op zitting verscheen had te maken met een discussie over het papieren pak dat hij aanhad, en over de ??ranzige kleren?? die hem als alternatief werden aangeboden.

    Vandaag verschijnt hij in normale kleren, ware het niet dat de broek die een groot deel van zijn bilnaad laat zien, je af en toe doet wensen dat hij toch maar zijn papieren pak had aangehouden.

    Het is duidelijk dat Erwin graag zijn verhaal wil doen. Hij heeft opvallende opvattingen die hij te pas en te onpas wil delen met de rechtbank en de aanwezigen. Op sommige momenten onderbreekt hij de voorzitter van de rechtbank, die hem een aantal keer toespreekt: ??Meneer, u moet nog steeds even stil zijn.??

    Als hij het woord krijgt zegt hij: ??U bent hier om mij te veroordelen, dan moet u ook naar mij luisteren. Ik wil dat iedereen die mij nu al beoordeelt opstaat, mij zijn naam geeft en zijn argumentatie, en dan weggaat.??

    Erwin heeft de zaak Wilders goed gevolgd, en daaruit is hem duidelijk geworden dat het belangrijk is dat de verdachte wordt gehoord. Hij heeft dan ook meteen een opmerking richting de directie van de PI in Vught: hij had zijn verweren zorgvuldig geformuleerd en uitgewerkt, maar hij mocht de stukken niet meenemen. Hij is van mening dat de directie een eerlijke rechtsgang saboteert en dat de procesvoering op deze manier wordt geschaad. Uiteindelijk zal hij de rechtbank vragen om de directeur en het afdelingshoofd toe te voegen aan zijn 29 pagina??s tellende getuigenlijst.

    Barbarossa

    Een van de rechters onderbreekt hem even en maakt hem er op attent dat er veel pers aanwezig is, dus dat hij zowel gefilmd als getekend wordt. De vraag is of hij daar bezwaar tegen heeft. Erwin begint met te zeggen dat hij het vervelend vindt dat zijn achternaam in de pers wordt afgekort. Van hem mag iedereen gewoon zijn achternaam weten. Hij vervolgt: ??Ik wil best getekend worden. Dat is trouwens niet de reden dat ik mijn baard heb laten staan, daar zijn twee andere redenen voor. De eerste is dat ik boos ben en de tweede is dat het een verwijzing is naar Heinrich Friedrich Barbarossa.??

    De naam Barbarossa kennen de meeste aanwezigen voornamelijk vanwege operatie Barbarossa, uit de Tweede Wereldoorlog, maar dat heeft niet zoveel met zijn baard te maken. Enig speurwerk leert dat Friedrich Barbarossa (??roodbaard??) in de twaalfde eeuw koning van Duitsland was, en inderdaad een baard had. Tot zover de vergelijking.

    De rechter leest de tenlastelegging voor. Het eerste punt is de belediging van koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima. Ten tweede wordt hem poging tot mishandeling van een lakei ten laste gelegd. Ook wordt hij ervan verdacht twee mensen te hebben bedreigd: zijn broer Marcel, due hij hij dreigde met zware mishandeling en brandstichting, en een medewerkster van de Hoge Raad, die hij zou hebben bedreigd met de dood en ook met brandstichting. Pas als Rig=htd conoum

    Anti-psychiatrie

    Erwin heeft overduidelijk weinig vertrouwen in een correcte uitvoering van zijn rechtszaak. Zo wil hij een geluidsopname die is ingediend als bewijsstuk in een van de bedreigingszaken zelf horen, om zo te bepalen of deze wel juist is. Hij wil ook dat de volgende zitting, waarin de zaak inhoudelijk wordt behandeld, audiovisueel wordt opgenomen, om te voorkomen dat er dingen worden verdraaid.

    Ook is hij niet bereid mee te werken aan psychologisch en psychiatrisch onderzoek ?? niet alleen omdat hij niet gek is, maar ook omdat hij niet gelooft dat de psycholoog echt psycholoog is. Bovendien is hij ??aanhanger van de anti-psychiatrie.??

    Koningschap

    Het woord is aan de advocaat van Erwin, mr. Mariëlle van Essen. Zij zal de onderzoekswensen van Erwin naar voren brengen en deze toelichten.

    Ze begint met te zeggen dat ze in haar verhaal niet de titulatuur van koningin zal gebruiken, waar het gaat om koningin Beatrix. Omdat Erwin betwist dat koningin Beatrix de koningin is, zal ze, om zijn wensen duidelijk te maken, over haar praten als mevrouw van Amsbergen.

    In de Nederlandse grondwet staat dat het koningschap erfelijk is, wat betekent dat Willem I alleen kan worden opgevolgd door wettige afstammelingen. Er is een groep mensen, waaronder historici, die beweert dat Willem III onvruchtbaar was. Zijn vrouw, Emma, zou het bed gedeeld hebben met haar secretaris, waarna dochter Wilhelmina werd geboren.

    Dit zou betekenen dat de bloedlijn in troonopvolging werd doorbroken met de geboorte van Wilhelmina, en dat al haar nakomelingen ook geen wettige afstammelingen van Willem III zijn en zich geen koning of koningin mogen noemen.

    De koning(in) tekent voor de bevoegdheid van de rechtbank, maar aangezien Erwin betwist dat de koningin de koningin is, trekt hij ook de bevoegdheid van de rechtbank in twijfel. Aan de ontvankelijkheid van het Openbaar Ministerie wordt eveneens getwijfeld.

    DNA

    Van Essen: ??Er kan nu natuurlijk niet meer worden aangetoond of Willem III wel of niet vruchtbaar was. Wat wel kan, en dat is een erg simpel onderzoek, is een DNA-test.?? Willem III, Wilhelmina en Juliana liggen alle drie dicht bij elkaar begraven, dus eenvoudig onderzoek moet kunnen uitwijzen of Willem III verwant was aan Wilhelmina, Juliana en natuurlijk Beatrix.

    Als blijkt dat Beatrix geen afstammeling is van Willem III, moet de rechtbank zichzelf volgens Erwin onbevoegd verklaren.

    Belediging

    In januari 2009 deed Erwin voor de eerste keer aangifte tegen de Koninklijke familie wegens diefstal. In april 2010 deed hij wederom aangifte, dit keer wegens hoofdverraad en oplichting. Beide aangiftes zijn nooit door de politie onderzocht. Het zit hem nog steeds dwars.

    Van Essen stelt dat het nooit de bedoeling van haar cliënt was om iemand te raken met de waxinelichthouder. Alles wat hij wilde was aandacht vragen voor het vraagstuk over de positie van de koningin. Ook wilde hij aandacht voor zijn persoonlijke situatie, en dan met name de wijze waarop politie en justitie zijn omgegaan met de dood van zijn moeder.

    Met betrekking tot het beledigen van de koningin zegt van Essen: ??Als we het nou niet over de koningin hebben, dan hebben we hier te maken met een gewone belediging van een burger. Daar geldt een andere strafmaat voor.?? Ook vindt ze dat de aangiftes die Erwin heeft gedaan tegen de Koninklijke familie moeten worden onderzocht. ??Als het koningshuis daadwerkelijk schuldig is aan diefstal en oplichting, dan zou het kunnen zijn dat het geen beledigingen zijn, maar dat het de waarheid is.??

    Getuigen

    De rechter wil in het kort de getuigenlijst doornemen die Erwin ?? handgeschreven ?? heeft opgesteld. Het document telt 29 pagina??s en bestaat uit 123 getuigen. Hem wordt gevraagd de lijst toe te lichten. Erwin begint zijn antwoord met het complimenteren van zijn advocate vanwege haar duidelijke verhaal en haar deskundigheid, maar heeft ?? natuurlijk ?? aanvullingen. Midden in een verhaal over de wet van Willem I, waaraan hij minder waarde hecht dan aan het samenwerkingsverband van de Geuzen, wordt hij onderbroken: hij moet zijn getuigenlijst nog toelichten.

    Het enige wat hij wil doen is er twee aan toevoegen: de directeur en een afdelingshoofd van de PI in Vught. Voor de rest blijft hij bij zijn lijst, die voornamelijk bestaat uit leden van de Koninklijke familie (onder anderen Beatrix, Willem-Alexander en Maxima), (oud-)bewindslieden, Tweede Kamerleden, politiefunctionarissen, de president van de Hoge Raad en mensen van pro-republica.

    Na het bespreken van de getuigen verzoekt Van Essen de rechtbank om de voorlopige hechtenis op te heffen wegens onvoldoende ernstige bezwaren. Zo was er slechts een kleine deuk zichtbaar aan de Gouden Koets, en uiteindelijk zit haar cliënt al drie maanden in voorlopige hechtenis.

    Na een schorsing is het woord aan de officier van justitie. Ze maakt meteen duidelijk dat wat haar betreft de hele discussie over koningin Beatrix meteen gestopt kan worden: erfopvolging wordt niet bepaald door een directe bloedlijn ?? het gaat erom dat het kind wordt geboren binnen een staand huwelijk.

    Terwijl de officier van justitie haar verhaal doet zit Erwin constant met zijn hoofd te schudden. Hij maakt gebaren waaruit blijkt dat hij het niet eens is met wat zij staat te verkondigen.

    Kans op herhaling

    De meeste getuigen die Erwin oproept zijn volgens de officier zinloos: ze kunnen niets verklaren over de feiten die verdachte worden verweten. Ze maakt meteen van de gelegenheid gebruik om bezwaar te maken tegen het gebruik van het woord ??waxinelichthoudertje??. ??Het wás geen houdertje, het was een massief zwaar voorwerp.?? De houder woog meer dan een halve kilo en had volgens haar zeker iemand kunnen verwonden.

    Het Openbaar Ministerie acht de kans op herhaling erg hoog en vindt dus dat Erwin langer in hechtenis moet blijven. Het is nu aan de rechtbank om hier verdere beslissingen over te nemen.

    Na een schorsing van anderhalf uur komen de rechters terug. De voorzitter is erg duidelijk: er zijn geen aanknopingspunten die aantonen dat de rechtbank onbevoegd is, dus het verzoek om getuigen in deze context te horen wordt afgewezen. Ook het verzoek tot een DNA-onderzoek op de resten van Willem III wordt afgewezen.

    Erwin zal voorlopig nog in hechtenis blijven, en slechts twee van de 125 getuigen zullen worden gehoord. Dat zijn zijn broer en de vrouw van de Hoge Raad die allebei zouden zijn bedreigd. Helaas dus geen Koninklijk bezoek tijdens de volgende zitting op 17 maart. Misschien een schrale troost voor Erwin: koningin Beatrix heeft hem de hele dag vriendelijk toegelachen vanaf het schilderij achter de rechters.

  183. Ik heb weleens begrepen dat Maxia en Willem-Alexander beiden Karel de Grote in hun geslachtslijn hebben. Maar ook dat is relatief: de kans is groot dat wij allen hem in onze stamboom kunnen opnemen omdat er ergens in de lange lijst voorouders een relatie te vinden is. En die lijst voorouders loopt snel op: 2 ouders, 4 grootouders, 8 overgrootouders tot .. Als ik uitga van een gemiddelde leeftijd van 30 jaar waarop ze een kind kregen, dan zit ik rond 1400 al op meer dan een half miljoen voorouders. Karel leefde rond 800, dus tel maar uit.

  184. Bericht door drama, op 9 januari 2011 om 10:56
    Hamvraag is: waarom moet een log afgsloten worden, m.a.w. waarom moet een nieuw log worden geopend? (vanuit de structuur van WLZ)

    Omdat ie anders teveel geheugen gaat kosten…

  185. Maar waarom wil die lichtgooier alle ‘Mariekes’ oproepen? Zouden zij meer weten van de biologische relatie tussen Beatrix en Willem III?

  186. En overal waar Carolus Magnus op zijn vele! reizen overnachtte, werd een locale dorpsschone “aangewezen” om hem bij die overnachtingen nogal “intensief te begeleiden”…..:o

  187. @Eva ; bedankt. Dan zou admin het alglog dus nooit meer hoeven afsluiten, als ze er maar voor zorgt dat de oudere postings automatisch worden verwijderd naar een soort opslaglog?

  188. mocht de admin ziek zijn dan stel ik voor een hulp-admin in te schakelen. mocht deze er niet zijn: waar kan ik solliciteren 🙂

    het schrijven van een dergelijk script is geen rocket science 😀

  189. Dit artikel is vergrendeld: u kunt hier nu geen reacties (meer) plaatsen
    ——————————————————————-

  190. Alles is klaar Eva, slingers hangen ballonnen en dr stoel versierd, bakker kwam gisteren een taart brengen net dr naam en 1 jaar in het marsepein
    Bier, wijn en andere dranken staan koud 😀 We zijn er helemaal klaar voor

  191. Tja… dat gaat me dan weer iets te ver…
    Maar, dan verdien je met die 3 sites alleen al n?t iets minder dan mn uitkering per 4 weken…

  192. Het is een leuke bijverdienste en je hoeft maar een keer in de week wat andere filmpjes erop te zetten ( die je weer jat van andere sites)
    Niets voor jou om wat extra te verdienen? ik wil je wel op weg helpen hoor.

  193. Daarom zal ik als ik in Zwolle en weer bij Stappie ben een biertje voor je achter laten 😉 Ik ga er gewoon een gewoonte van maken! :D:D:D

  194. A husband wakes up at home with a huge hangover.

    He forces himself to open his eyes, and the first thing he sees is a couple of aspirins and a glass of water on the side table.

    He sits down and sees his clothing in front of him, all clean and pressed. He looks around the room and sees that it is in perfect order, spotless, clean. So is the rest of the house.

    He takes the aspirins and notices a note on the table.

    “Honey, breakfast is on the table, I left early to go grocery shopping. Love You!”

    Totally shocked with the note , he goes to the kitchen and sure enough there is a hot breakfast and the morning newspaper.

    His son is also at the table, eating. He asks, “Son, what happened last night?”

    His son says, “Well, you came home around 3 AM, drunk and delirious.

    Broke some crockery, puked in the hall, and gave yourself a black eye when you stumbled into the door”.

    Confused, the man asks, “So, why is everything in order and so clean, and breakfast is on the table waiting for me? I should expect a big quarrel with her!”

    His son replies, “Oh, that! Mom dragged you to the bedroom, and when she tried to take your clothes n shoes off, you said, “LADY LEAVE ME ALONE! I’M MARRIED!”

  195. Kan diegene van de admin, die de nieuwe onderwerpen er op zet even dit log afsluiten. Hij begint zo traag te worden als een ……… door een trechter.

  196. Enige reden waarom ik graag regelmatiger een nieuw algemeen log wil is, dat je op een GSM je helemaal suf scrollt!
    Gisteravond bijvoorbeeld wilde ik met mijn GSM nog even reageren, maar ik kon maar niet aan het einde komen. Toen heb ik het maar opgegeven 🙁

  197. Zijn er ooit al eens 800 reacties in een algemeen log geweest? kan me nog wel een log van 700 en nog wat reacties als all time high herinneren?

Reacties zijn gesloten.