Politiek Log 34

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 35 ) te voorzien.  Ga gerust je gang!

.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

324 gedachten over “Politiek Log 34”

  1. Ach kijk… Admin heeft de nodige voorbereidingen getroffen voor de verkiezingsuitslag van vanavond…. hij heeft maar meteen een schoon nieuw politiek log gestart…

  2. CDA & VVD willen niet meedoen aan het slotdebat…NU GAAT HET NIET DOOR >:(>:(>:(

    Minachting van de kiezer waar ze geen verantwoording voor afleggen….Rechtse prutsers!

  3. Nog 4 partijen willen niet in slotdebat.
    Slechte verliezers!!

    Coalitie zit nu overigens op 37 zetels (moet 38 halen) voor Eerste Kamer. Wordt echt nog spannend. Hoop van niet.

    D66 goed 😀

  4. Net terug van het provinciehuis waar een geweldige sfeer was bij de partij die voor eerlijk en rechtvaardigheid ging.:D:D:D:D

  5. Goodmorning op deze day-after.

    Iedereen gefeliciteerd met wel ergens een procent-punt-plus t.o.v. ooit een andere verkiezing;)

    Volgens mij gaat er helemaal nergens iets veranderen; niet in de provincie (blijft CDA-PvdA-VVD); en nationaal voor de coalitie ook niet. 50+ is nu al aan het oefenen om gekieteld te worden; SGP blijft braaf meedoen. Voila.

  6. Waar was ie toch, “onze Ad”:

    Koppejan slaat alarm over koers CDA
    »
    CDA-Kamerlid Ad Koppejan
    ANP Toegevoegd: donderdag 3 mrt 2011, 11:13

    Na de verkiezingsnederlaag voor het CDA bij de Provinciale Statenverkiezingen pleit Kamerlid Ad Koppejan voor een fundamentele bezinning op de koers van zijn partij.

    Koppejan was tijdens de formatie in 2010 één van CDA’ers die fel tegen deelname aan een kabinet met gedoogsteun van de PVV was. Hij werd, samen met Kathleen Ferrier, dissident genoemd.

    ‘Diepe crisis’
    Hij vindt dat het CDA op dit moment één van de diepste crises uit zijn bestaan beleeft. In een discussiestuk zegt hij dat het “vijf voor twaalf” is.

    Volgens Koppejan ontbreekt het de partij aan een eigen authentiek verhaal. Hij vindt dat het CDA “terug moet naar het midden”.

    Volgens Koppejan is de partij door de eenzijdige rechtse koers uit balans geraakt. Hij voegt eraan toe dat zijn oproep niet betekent dat hij de deelname van het CDA aan het kabinet-Rutte weer ter discussie wil stellen.

    Ad Koppejan is vanavond te gast in Nieuwsuur, waar hij uitlegt wat er volgens hem met het CDA moet gebeuren.
    ———————

    Bron: http://www.nos.nl

  7. Deze Koppejan is een volslagen no-boddy, die samen met Ferrier splijtzwammen zijn binnen de huidige CDA fractie. Ik heb de beste man, zolang als hij deelneemt binnen een fractie van het CDA nog niet één keer een zinnige voorstel binnen de 2e kamer naar voren zien brengen. Hij is voor de media een z.g. dissident, en dat is voor een ⤽grijs⤝ figuur als Koppejan de enige reden dat hij ook wat mag zeggen in de media.

  8. Nouja, dan moet ik maar een knuppel in het hoederhok gooien.

    De afscheidsrede, ( grafrede?:'( ) van VVD??er voor Job Cohen.

    Beste Job,?? 3 maart 2011, deze datum zal de komende jaren nog vaak genoemd worden als weer een dieptepunt in de geschiedenis van de PvdA. Het verlies van deze verkiezingen, betekent dat er geen (verbrokkelende) linkse tegen coalitie in de 1e kamer komt. Je grote wens om het huidige kabinet naar huis te sturen, is in rook opgegaan. Je rechtse politieke tegenstanders, nodigen je hierbij uit om tijdens het carnaval met hen alsnog een echte polonaise te lopen. Voor de tweede keer binnen een jaar, zijn jij en de PvdA de schlemielen. Logisch dat daarover de komende periode een brede discussie (met 15 praatgroepen?) zal worden gevoerd binnen jouw partij, of je niet alsnog als tussenpaus naar huis gestuurd moet worden. Ik heb er begrip voor, de teleurstelling is groot. Begrijpelijk en terecht. Want je bent in de korte periode als politieke leider, door je mensen gezien als de ⤽verlosser,⤝ de man die eindelijk de partij weer smoel zou geven. Tijdens de debatten, was jij altijd de kurk:)waarop de PvdA dreef. Altijd was er in jou kielzog, een voorbeeldige schare supporters die er voor zorgde dat jij een thuiswedstrijd speelde. Zelfs de thuisblijvers zongen bij het zien van jouw bevlogen en onnavolgbare debatten de internationale.

    Al je supporters hebben vandaag een kater. Maar ik begrijp dat de kater bij jou het grootst is. Je bent stuk. Voor de 2e achtereenvolgende keer een verkiezing uitglijder, en voor jou misschien wel misschien wel nooit in steen gebeiteld de woorden?????? ????????????????:DJob Cohen??Minister-president.:D

    Maar m`n beste Job, zoals je zelf al zei, je moet verder. Dus laat zien dat je niet afgeschreven bent, daarvoor heb je teveel verbaal talent. Laat zien dat de harde les die je gekregen hebt van Rutte en zijn kompanen, ook een positief effect kan hebben. Als je de komende 8 jaar netjes doet wat er door Rutte, Verhagen en Wilders gezegd wordt, (en niet te veel uitglijders maakt ) mag je misschien van je partij weer mee spelen tijdens de verkiezingen in 2018. En daar wil jij met je supporters toch weer bij zijn? Deze periode is afgesloten, die eigenlijk had moeten leiden naar je eerste hoogtepunt. Dat is er helaas niet van gekomen. Daarom begin je vandaag met het vizier gericht op de toekomst, dan zal die jonge hond Rutte toch wel een baan binnen het bedrijfsleven hebben?

    Zal de rode haan ooit weer kraaien?:'(

  9. PVV’er bedreigd door eigen partijmensen

    Kandidaat Statenlid Noord-Holland klaagt over ’totale dictatuur’ in fractie
    PVV-gemeenteraadslid Arie Wim Boer uit Purmerend is bedreigd omdat hij kritiek had op het hoofddoekjesverbod in het openbaar vervoer. Ook klaagt hij over het dictatoriale optreden van provinciaal PVV-leider Hero Brinkman. Dat verklaarde hij tegenover RTV Noord Holland.

    De woorden van Boer, volgens de PVV-traditie van dubbelfuncties ook kandidaat Statenlid, zijn hier te horen in een audio-interview. Hij zegt ook blij te zijn dat hij niet verkozen is in de fractie. De PVV haalde slechts 6 zetels in Noord-Holland, Boer stond op de achtste plaats.

    Volgens Boer bejegent Brinkman hem op een manier die hij ‘zelfs van zijn eigen kinderen’ niet zou pikken. Nadat hij kritiek uitte op het door Brinkman voorgestelde wettelijk verbod op het dragen van een hoofddoek in bus, tram of metro werd Boer bedreigd.

    Brinkman probeert voor de camera de ernstige aantijgingen weg te lachen en houdt zich van de domme. Dat laatste gaat hem overigens opvallend goed af.
    ——–zakie daar———-

    Bron: www. joop. nl
    .

  10. Bericht door VVD`er, op 3 maart 2011 om 15:37.

    Zal de rode haan ooit weer kraaien?

    ___________________________________________________________

    En de Internationale zal weer klinken.:D:D:D:D

  11. dick, 16:44

    ==PVV’er bedreigd door eigen partijmensen==

    Dat is een lekker suggestieve aanhef, snel naar Joop.nl, de enige echte objectieve nieuwssite van Nederland.

    Snel het audio fragment aangeklikt, en wat zie en hoor ik: een zure de Boer en een zure Brinkman. De beide ⤽kemphanen⤝ zijn elkaar verbaal in de haren gevlogen over een mailtje.

    Nog eens gezocht, nog eens geklikt, nergens een woord over bedreigingen en het was nog wel zo`n ⤽mooie⤝ aanhef. Pfffffff??..als je toch ergens wat neerkwakt of plakt en knipt, probeer dan op z`n minst eerlijk te zijn. :'(

  12. @VVD-er Ik had dat verhaal ook gelezen op een Noordhollandse site

    Hero Brinkman wil graag de totale dictatuur hebben in de fractie en misschien ben ik daarom wel blij dat ik er niet in kom,” zo zegt Boer, die achtste staat op de kandidatenlijst en dus net niet in Provinciale Staten komt. Boer zegt ook te zijn bedreigd.

    Wel met je eens dat er tegenwoordig steeds makkelijker grote woorden worden gebruikt.

  13. Dit is echt “the day after the night before”. Wat is iedereen aan het doen?! Zit de informateur van het nieuwe college van gedeputeerde staten ook op het log of is hij/zij al bezig met de klus. Ik las vandaag in Tubantia dat de VVD-lijsttrekker, Klaasen, heeft gezegd dat het geen gelopen race is dat het initiatief voor de formatie bij de grootste partij (CDA-er Rietkerk) ligt. Wordt waarschijnlijk een boeiende periode, als ik dat zo hoor.:)

  14. Geweldige kop boven VK-column Max Pam

    Late we de VVD teruggeven aan de VVD’ers

    Column gaat erover dat de VVD de oren laat hangen naar de PVV en de liberale traditie verontachtzaamd. Hoe sta jij hierin, VVD-er?

  15. Of, en da’s heulemaal lachen…..”een oneerlijkheid”. Jij mag mij alles kwalijknemen ‘lieve jongen’, maar deze vliegert gaat eggg nie op

    probeer dan op z`n minst eerlijk te zijn

    . Getuigt bovendien van ultraweinig mensenkennis :o:'(:(

  16. VVD-ert, mag ik je de TeleTroepToeTerT en de Stijllozen.nl aanbevelen voor suggestieve en ook ONeerlijke koppen? Bij de Stijllozen.nl vonden ze het bijvoorbeeld een tijdje leuk om mensen gewoon deaud te verklaren…..Tja……De Dijk zong het al:Kijk om je heen, zie wat je ziet….Joop .nl gedraagt zich keurig in het rijtje met TTTTT en Stijllozen.

    Python Ft Rat – Kijk Om Je Heen.wmv

  17. Een raar PVV-feestje

    Het was een grote tegenvaller. Niet voor niets was de partij naar Limburg gekomen: hier zou de victorie het mooist gaan worden gevierd. Niet ??daarboven??, in de Randstad, maar tussen de kiezers. Tussen de mensen om wie het gaat. Midden in het dorp van de Limburgse lijsttrekker Laurence Stassen. Maar wat moeten ze vieren? De PVV is gekrompen, en ook zo erg gekrompen dat de opkomst als verklaring niet voldoet.
    Tegen twaalven komt Wilders: ??Van nul op minstens negen zetels in de Eerste Kamer. Dat is een groot applaus waard. Ik ben ontzettend trots op al die PVV??ers die vandaag gekozen zijn om het onversneden PVV-geluid te laten klinken.??
    UIteindelijk blijkt de PVV de grootste in Limburg. Net aan. Maar verder overal teruggang, van een beetje tot heel veel. Ze deden feestelijk in Echt.
    Maar Wilders weet: er gaat iets mis. De islamisering gaat door, maar de groei van de PVV niet.

    Bron: http://www.welingelichtekringen.nl

  18. CDA presenteert zes kandidaat-voorzitters
    »
    Wie gaat Henk Bleker opvolgen als voorzitter van het CDA? De functie is vacant omdat Bleker staatssecretaris is geworden.
    Bron: ANP Toegevoegd: vrijdag 4 mrt 2011, 10:54

    orzitter? De functie is vacant sinds Bleker staatssecretaris van Landbouw is geworden in het kabinet-Rutte.

    Het CDA presenteert om 11.30 uur zes kandidaat-lijsttrekkers. U kunt dit live volgen op Politiek 24. De leden van de partij kunnen tot en met 21 maart hun voorkeur uitspreken.

    Er blijven na deze eerste ronde twee kandidaten over, die zich op het CDA-congres op 2 april zullen presenteren. De tweede stemronde loopt tot de sluiting van dit congres.

    Er zijn inmiddels twee namen van kandidaten bekend: Sjaak van der Tak en Ruth Peetoom.

    Van der Tak is burgemeester van Westland. Eerder was hij wethouder in Rotterdam, waar het CDA een college vormde met Leefbaar Rotterdam.

    Peetoom is predikant in Utrecht. Op het partijcongres in oktober stemde zij TEGEN de vorming van een kabinet met gedoogsteun van de PVV. Peetoom is getrouwd met voormalig CNV-voorzitter René Paas……ANP LIJKT NIET TE WETEN HOE RENé stemde…..LIJKT ME ERG BELANGRIJK!!

  19. De sociaal-democraten van de PvdA. organiseerden afgelopen woensdag een adembenemende avond. Ome Job is op zijn best als hij een overwinningsspeech uitspreekt.

    Overwinning? Hij heeft niks gewonnen. Hij heeft zelfs een beetje verloren. Dit is een nieuw type overwinningsspeech, waar verliezers zoals ome Job goed in zijn: het valt behoorlijk mee omdat het er in de peilingen veel slechter uit zag.:D

    Dan maar gefeliciteerd met deze denkbeeldige overwinning. Tegenwoordig is een utopische overwinning ook een overwinning. 🙂

  20. Zorgleerlingen nu al geweerd op scholen

    Scholen adviseren ouders van ‘zorgleerlingen’ nu al na te denken over alternatieve oplossingen … Bezuinigingen dwingt scholen selectie aan de poort te houden … Ook het speciaal onderwijs selecteert
    Bij de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) zijn nu al meldingen binnengekomen van selectie aan de poort. Ouders van zorgleerlingen lukt het niet op hun kind op de school naar keuze te plaatsen. Hoewel de bezuinigingsmaatregel van het kabinet pas in 2012 ingaat, nemen scholen bepaalde leerlingen nu al niet aan voor het schooljaar 2011 – 2012.

    “De bezuinigingsmaatregelen in het passend onderwijs gaan pas in in 2012, maar werpen nu al hun schaduw af. Sommige scholen weren al kinderen voor het schooljaar 2011-2012”, zei Ad Poppelaars, directeur van de CG-Raad tegen NU.nl. Ook scholen voor speciaal onderwijs zijn op hun hoede. “Ze weten dat ze het straks met minder geld en minder leerkrachten moeten gaan doen. Ze adviseren ouders nu alvast om na te denken over alternatieve oplossingen voor hun kinderen.”

    Vanaf 2012 moeten ouderen kinderen die extra zorg nodig hebben, aanmelden bij een school van hun voorkeur. De school bepaalt dan op welke school in de regio het kind geplaatst kan worden. Het probleem doet zich nu al voor dat een weigering in strijd kan zijn met de Wet Gelijke Behandeling. Poppelaars heeft verscheidene gevallen al doorgespeeld naar de commissie.

    Lees meer bij NU.nl: Scholen weren nu al zorgleerlingen

  21. Onderwerp: Vieze vuile smeerkeezerij

    ‘Commissie Deetman niet onpartijdig’
    PvdA, SP en GroenLinks willen onafhankelijk onderzoek naar seksueel misbruik in katholieke kerk

    PvdA, SP en GroenLinks willen een parlementair onderzoek naar het misbruik in de katholieke kerk. De commissie-Deetman zou de schijn van onpartijdigheid niet kunnen vermijden. Dat meldt Trouw vrijdag.

    GroenLinks pleit voor een onafhankelijke waarheidscommissie, zo schrijft Trouw. De PvdA en SP denken aan een parlementair onderzoek, onder meer omdat getuigen dan onder ede worden gehoord. Dat zeiden de drie partijen gisteren na afloop van gesprekken in de Tweede Kamer met onder anderen vertegenwoordigers van de kerk, deskundigen en slachtoffers.

    De steun voor een onafhankelijk onderzoek groeit hiermee in de Kamer. In 2008 stond de PvdA nog alleen in haar oproep tot een parlementair onderzoek, aldus Trouw.

    Lees hier verder

    (Vervolg = op www. joop. nl te lezen).

  22. ==Nixxx gewonnen?==

    Ohh, de oppositie heeft gewonnen, wat zielig, dat zegt alleen de oppositie.

    Wat is het geval de PvdA, SP en CU hebben verloren, de PvdA zelfs 2.7% als je kijkt naar de vorige TK verkiezingen. Over de twee andere ⤽oppositie partijen zal ik het maar niet hebben.

    En wat heet oppositie?, wil je daar de SGP, CU en D66 ook onder rekenen? Nou die hebben een heel andere strategie, die wandelen echt niet met de ideeën van de PvdA, SP en GRL de poort uit. Het is leuk voor de b?hne, maar ECHTE oppositie bestaat niet.

    Coalitie 37 zetels + 1 zetel stille gedoger = 38 zetels, met restzetel misschien 39+ = appel / eitje
    Het wordt de komende regeer periode nagelbijten voor PvdA, SP en GRL. :'(

  23. Teeven papegaait Pownews
    Raad voor de Rechtspraak bekeurt staatssecretaris van Veiligheid en Justitie omdat hij een onjuist beeld gaf van de rechtspraak
    Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) is door de Raad voor de Rechtspraak bekeurd wegens het napraten van Pownews/Telegraaf. Dat meldt NRC. De VVD??er had van de nieuwszender vernomen dat de rechtbank in Arnhem een ??zeer gevaarlijke tbs??er?? op straat had gezet. Nog diezelfde dag bleek die beslissing niet genomen te zijn door de rechtbank in Arnhem maar door het Openbaar Ministerie in Rotterdam waarvoor Teeven zelf politieke verantwoordelijkheid draagt.

    De Raadsvoorzitter Frits van der Ernster vindt het zeer kwalijk dat Teeven, nota bene staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, een onjuist beeld heeft geschapen van de rechtspraak in Nederland. “Het is van essentieel belang dat het publieke debat wordt gevoerd op basis van feiten. Dit geldt te meer voor deelnemers aan dit debat die regeringsverantwoordelijkheid dragen”. De brief die de Raad voor de Rechtspraak had gepubliceerd verdween vanochtend echter plots van de site.

    Teeven had de quote letterlijk van Pownews overgenomen: “De rechtbank in Arnhem heeft afgelopen vrijdag een ??zeer gevaarlijke?? tbs??er op straat gezet. Daarmee negeerde de rechter een advies van de behandelaars van Cliff S.” De rechtbank in Arnhem verklaarde diezelfde dag nog dat dit een fout bericht was.

    NRC: Staatssecretaris Teeven op vingers getikt voor napraten PowNews

    NRC link ff zelf opzoeken of op www. joop. nl kijken.

  24. ==Noem het zielig VVD/er het zal mij jeuken, maar wat was het doel van deze verkiezingen…..waarom zagen we al die landelijke jokers?==

    Ja??, ik krijg van jou reactie`s ook jeuk, maar dan van plezier. Inderdaad, je verwoord het goed??.wat was het doel van deze verkiezingen?.. volgens het linkse ⤽blokje⤝, om de huidige regering naar huis te sturen, dat is meermalen geroep toetert door jou goed bekende personen. En wat betreft die landelijke jokers?…… ik zal je de namen nog een keer noemen??.Cohen, Roemer, Sap, Pechtold en Rouvoet, ze waren niet weg te slaan tijdens de TV debatten. Hadden de lijsttrekkers voor de 1e kamer niet voldoende kwaliteit?

    Hoe was het ook al weer??.druiven??euhhh??zuur? Ach, dat weet jij vast wel. 😉

  25. @ VVD-er: Was jij hier ook bij?

    Na verkiezingen vorig jaar:

    Van de VVD-stemmers heeft 57 procent een voorkeur voor een coalitie met de PVV en het CDA. Dat blijkt uit een peiling van het tv-programma EenVandaag onder 17.000 mensen, onder wie 3000 VVD-stemmers.

  26. Foute Zin

    Soms heb je dat, je herkent het vast wel. Je was dol op iemand, bewonderde hem: een idool, een geliefde, een minnaar, een vriend, een leerkracht, een collega, een politicus. Niet dat je blind was voor zijn zwakke kanten, maar die werden ruimschoots gecompenseerd door gevoel voor humor, intelligentie, uitstraling, spitsvondigheid of een van die talloze andere kwaliteiten die juist jou in het bijzonder raken en charmeren.

    Taalstriptease
    En toen kwam De Foute Zin. De zin waarvan je denkt: ??Heb ik dat echt goed gehoord??? De zin wiens echo je niet vertrouwt: ??Die moet ik zelf verzonnen hebben??. De zin die je onthutst en met ongeloof achterlaat, zo??n zin waarvan je oren gaan klapperen en je ogen knipperen. Zo??n zin die niet waar kan zijn.

    Dat besluiten we dan ook vaak, na het horen van De Foute Zin. We negeren hem. We nemen het De Foute Zin eigenlijk kwalijk dat hij zich heeft laten uitspreken. Hij had ook verborgen kunnen blijven. Het was nergens voor nodig geweest om zich lettergreep voor lettergreep te onthullen, een taalstriptease met als resultaat een naakte waarheid die je bespaard had kunnen blijven.

    Als iemand anders je vertelt over De Foute Zin ?? vooruit. Dat is uit de tweede hand. De mensen kunnen wel meer zeggen, nietwaar. Maar als je zelf De Foute Zin hebt gehoord en, erger nog, als ook je ogen kunnen bevestigen dat De Foute Zin is uitgesproken omdat ze de mond hebben gezien die de woorden vormde ?? dan is het negeren van De Foute Zin vrijwel onmogelijk.

    Bam
    Meestal is De Foute Zin eenmalig. Maar De Foute Zin op televisie vermenigvuldigt zich. Je kunt de televisie uitzetten, maar je weet dat De Foute Zin zal terugkomen, en je zal overvallen op de meest onverwachte momenten. Nietsvermoedend zit je te kijken en bám, daar is-ie: De Foute Zin die je een illusie armer maakte, die je ontgoochelde.

    Op de verkiezingsavond voor de Provinciale Staten was er zo??n Foute Zin. Ik had hem goed gehoord: dat bleek wel toen De Foute Zin werd herhaald, op televisie, maar vooral op twitter. ??We geven Nederland weer terug aan de Nederlanders??.

    We kennen deze zin natuurlijk allang, als een uitspraak van Geert Wilders. Gewoon een onzinnige zin die past bij de man en zijn boodschap.

    Maar uit de mond van Mark Rutte is het een Heel Foute Zin.
    Ik bleef ontdaan achter.
    ===========
    Malou van Hintum, VK-Opinie

  27. dick, 14:44

    Een vies suggestief artikeltje opgezocht meneer Dick?, maar dat is jou wel toevertrouwd, of niet?
    Om niet achterbaks te zijn, zoals bepaalde personen, zal ik hier, ⤽zoals altijd⤝ een eerlijk antwoord op geven.

    Ik ben t.n.t. zeer tevreden over de samenwerking met de PVV. Ze hebben t.n.t. aangetoond een eerlijke gedoogpartner te zijn voor deze coalitie, ze komen hun afspraken na.
    Dit in tegenstelling tot partijen, die er de vorige regeerperiode onder Balkenende een puinhoop van hebben gemaakt.

    Ik was op voorhand niet gecharmeerd over deze samenwerking, daar deze partij standpunten heeft die niet de mijne zijn. maar aangezien het geen regeringspartij is, maar gedoogd, kan ik hier zeer goed mee leven. Alles, liever dan met LINKS!

  28. Defensie spant zich in om de identiteit geheim te houden van de Nederlandse piloot die momenteel wordt vastgehouden in Libië. Vandaar de geblurrde gezichten in het NOS-journaal gisteren. Maar wanneer Pauw & Witteman (of het VARA-bestuur) zo opzichtig de uitzending van 3 mei 2010 verwijderen met daarin (r) Hans Lodder, commandant van de Hr. Ms. Tromp en de hoogblonde helikopterpiloot Yvonne Niermans (l) dan wordt het media natuurlijk wel erg gemakkelijk gemaakt. Bewuste uitzending is overigens nog steeds HIER en HIER te bekijken. Zie ook die kewle piratenvideo op dumpert. Om 14:30 houdt premier Rutte een persconferentie over onze militairen in Libië. UPDATE: De MP zegt drie keer helemaal niks over de kwestie.

    Bron: stijllozen.nl

  29. @Dick 14:57
    wat een onzin ; uit de context getrokken zin van Rutte (ik heb ze beide gehoord);

    “Maar uit de mond van Mark Rutte is het een Heel Foute Zin.
    Ik bleef ontdaan achter.
    ===========
    Malou van Hintum, VK-Opinie”

    Let vooral op het woordje “is”.; een beetje bescheidenheid zou “vind ik” met zich meebrengen, maar ja, de VK-opinie is voor sommigen zaligmakend. Ik hoop dat Malou nog heel lang ontdaan achterblijft.

  30. Ik heb het al eens eerder aangegeven, je hebt een TIK! Nu beticht je me weer van HAAT, wanneer ik aangeef niets van LINKSE denkbeelden te moeten hebben, maar meneer DICK, ik heb niets tegen mensen die links denken, of links stemmen. Maar wel tegen mensen die geen weerwoord hebben op reactie`s, en dit afdoen met achterlijke oneliners en plak en knipwerk. Jij verstiert op een vreselijke manier dit log, met deze rotzooi.

    Kies een andere hobby, of ga aan het werk!

  31. Koningin Beatrix gaat een hapje eten in het onrustige Oman.

    Koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima gaan toch naar Oman. Dinsdagavond hebben gaan zij namelijk met de sultan Qaboos bin Said al-Said eten. Dat heeft minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.
    De Rijksvoorlichtingsdienst maakte eerder bekend dat het staatsbezoek aan Oman begin volgende week is uitgesteld door onrust in het land. “In het kader van het goede overleg tussen Oman en Nederland is ingegaan op een persoonlijke invitatie van de sultan voor een privédiner”, schrijft Rosenthal aan de Tweede Kamer.
    Er is beroering ontstaan om het besluit van de koningin. Premier Mark Rutte heeft echter geen problemen met het etentje, zei hij vanmiddag op een persconferentie. Het uitstellen van het staatsbezoek zou volgens hem uitgelegd kunnen worden als het innemen van een standpunt over de situatie in Oman. Met het aannemen van de uitnodiging van de sultan kan dit beeld een beetje worden rechtgezet. Rutte besprak de kwestie uitvoerig met de koningin. De conclusie was dat het aannemen van de uitnodiging niet onverstandig was.

    Stjilloze Bron 😉

  32. VVDer.

    Als je nou eens begint niet zo balinerend over personen te praten met je hautaine houding ,gezegdes als ga eens aan het werk,en voorheen waterschappertje,ik heb diverse benamingen over links van je gehoord,en dat waren niet de fraaisten.Krijg het idee dat jij van jezelf denkt het wiel uitgevonden te hebben,en je daardoor neerbuigend mag oordelen over andersdenkenden.Het spreekwoord dat ik van mijn grootouders /ouders heb geleerd dat je nooit wordt overeden door een koets,maar meestal door strontwagens,is toepasselijk op jou gedrag en houding.Gelukkig sta ik hier ver boven en heb voor mijzelf al een profiel van je samengesteld,niet eentje die ik in mijn vriendenkring zou willen hebben.

  33. Nos brengt het anders

    Er zit natuurlijk weer een vage, (min of meer geheime) handelsmissie achter. Het VOC-bloed kruipt toch waar het niet gaan kan…..maar ze doen maar, hier is ’t bijna weeeeeeeeeekend :D:D:D

  34. @ Zwolse, VVD-er (uit fatsoen gebruik ik geen verkleinwoordje) is zo gefrustreerd als een baal hooi en denkt dat ie boven iedereen verheven is. Laat maar aan prutsen. 15:54 (zeker over dat ‘profiel’) is treffend verwoord gelukkig zien we hem er ook niet bij.

  35. Ghadaffi zit op zwart zaad

    Sinds al zijn banktegoeden in de wereld zijn bevroren, komt de bodem van Ghadaffi’s schatkist in zicht. Ook kan hij het Libische geld, dat in het Noordoosten van Engeland wordt gedrukt, niet meer naar Libië laten verschepen. Deze week nog is een vrachtschip dat onderweg was naar Libië onderschept in de Britse wateren. Aan boord waren containers met Libische valuta ter waarde van 100 miljoen pond. Vorige week verijdelden de Britten ook al een poging van Ghadaffi??s getrouwen die Libisch geld ter waarde van 900 miljoen pond Engeland probeerden uiit te voeren.
    Ghadaffi heeft het geld hard nodig. Hij moet niet alleen de huurlingen betalen, die hij ronselt in onder andere Tsjaad. Ook heeft hij de Libische dinars hard nodig om de burgers die zijn regime trouw blijven cash te betalen.
    Maar de kolonel en zijn zonen zijn sluw; ze zullen vast iets bedenken om op de een of ander manier toch aan geld te komen.

    Bron: Daily Mail

    Libische leger schiet met mini-kanonnen

    Geweld tegen Libische demonstranten wordt heviger. Egyptische arts: “Er zijn meer doden dan gewonden die het ziekenhuis bereiken”

    In Libië heerst opnieuw angst voor bloedvergieten. De Libische oppositie heeft vrijdag opgeroepen om na het middaggebed opnieuw de straat op de gaan om het aftreden van Khadaffi te eisen. De repressieve maatregelen van de Libische leider worden steeds heftiger. Journalisten zouden worden vastgehouden en de legermunitie wordt steeds zwaarder.

    Egyptische vaatchirurg Ahmed Radwan legt voor de camera uit dat de slachtoffers die hij van de dood moest redden zijn geraakt door kleine mini-kanonnen.

    “Tegen dat soort verwondingen kan ik niets meer doen. Bij de meeste schietincidenten die ik heb meegemaakt overleefd het grootste deel van slachtoffers, maar hier niet. Er zijn meer doden dan gewonden die het ziekenhuis bereiken.”

    Een woordvoerder van de rebellen zei tegen Al Jazeera dat zij Tripoli zullen binnenvallen zodra er een no-fly zone wordt ingesteld door internationale overheden. De leider van de Libische oppositie Mustafa Abdel Jalil zei vrijdag tegen de betogers in Al Bayda niet te zwichten, maar wel uit de kijken voor de ??dreiging van militieleden??. “Het is de overwinning of de dood. We zullen niet stoppen tot we dit hele land bevrijden.”

    De VN Mensenrechtenorganisatie UNHCR vreest dat de Libiers die vluchten naar de Tunesische grens vandaag worden tegengehouden door pro-Khadaffi demonstranten. Aan de Libische kant van de grens zouden zwaarbewapende aanhangers van Khadaffi de grens bewaken. Het lijkt erop alsof veel Libiers de plek ontwijken. De vluchtelingenstroom richting Tunesie is de afgelopen dagen afgenomen.

    Ook in Jemen zijn de demonstraties verhevigd. Het leger opende vrijdag het vuur op demonstranten waarbij twee tot acht doden vielen. In Bahrein braken vannacht rellen uit tussen honderden soennieten en sjieten. In de hoofdstad Manam gingen ze elkaar met messen en stokken te lijf. De bevolking van Bahrein bestaat grotendeels uit sjieten, maar sinds kort hebben ook soenieten het staatsburgerschap van het land gekregen. De sjieten zeggen dat zij alleen maar het staatsburgerschap hebben gekregen om de bevolkingssamenstelling te beïnvloeden.

    ————-

    BRON: WWW. JOOP. NL

  36. Nou Nou beschuldig een ander niet wat jij hem aan doet en dan bedoel ik verkleinende woorden en denigrerende woorden @Zwolse en dick.

  37. Tweet van de dag
    vr 04 maart 2011
    Elsevier roept Uri Rosenthal uit tot “Stijger vd Week”: “Tijdens de Libische crisis regelde hij effectief de evacuatie van Nederlanders”

    Peter van Heemst

  38. Omstreden bezoek koningin Beatrix aan Oman gaat door
    Protesten in het land van bevolking tegen de overheid bruut neergeslagen. Rutte: Niet gaan is partij kiezen. Tweede Kamerlid Ineke van Gent (GroenLinks) gaat spoeddebat aanvragen
    De koninklijke familie gaat volgende week toch naar Oman. Dat meldt de NOS. Dinsdagavond hebben koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima een privédiner met de sultan van het land, waar protesten van de bevolking tegen de overheid keihard zijn neergeslagen. Dat heeft minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken aan de Tweede Kamer geschreven.

    Een officieel staatsbezoek aan Oman werd deze week uitgesteld, vanwege de onrust in het Arabische land, aldus de NOS. De koningin is nu ingegaan op een persoonlijke invitatie van sultan Kabus. Dat is gebeurd in het kader van het goede overleg tussen Oman en Nederland, schrijft Rosenthal.

    Premier Rutte zei tijdens zijn wekelijkse persconferentie dat het uitstellen van het staatsbezoek zou kunnen worden uitgelegd als partij kiezen door de Nederlandse regering in een binnenlandse aangelegenheid.

    De reis van de koningin is omstreden. In een eerste reactie op Twitter zegt Tweede Kamerlid Ineke van Gent dat ze een spoeddebat zal aanvragen hierover:

    Ik ga dinsdag een spoeddebat aanvragen met de minister president en met de minister van buitenlandse zaken. #privébezoek #Oman #beatrix

    Lees meer bij de NOS: Koningin Beatrix toch naar Oman (link hier eerder geplaatst).

  39. Ook Stadshagenees is, bij de buren, in vorm:

    nieuw partijprogramma lwl 2014
    Rogier
    Woonplaats: Zwolle 04-03-11 17:52
    ——————————————————————————-
    Punten voor het partijprogramma;
    1) Graag 2 moskeeën erbij in Zwolle.
    2) Meer 30 km zones in woonwijken.
    3) Alle uitgaansgelegenheden open tot 06.00 uur.
    4) Geen subsidie meer voor Odeon/De Spiegel.
    5) Meer investeren in sportactiviteiten voor kinderen uit arme gezinnen.
    6) Hangjongeren verplichten vrijwilligerswerk te doen in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, bij de plantsoenendienst en de Rova.
    7) Hergebruik stimuleren van ingeleverde rollators, rolstoelen, scootmobiels, krukken en andere hulpstukken.
    8) Geen salarisverhoging voor ambtenaren, behalve voor politie, brandweer en mensen met zwaar lichamelijk werk.
    9) Geen verhoging van de gemeentelijke belastingen.
    10) Een wethouder moet afkomstig en woonachtig zijn in Zwolle.
    11) Meer voorzieningen voor fietsers maken.
    12) Sluiten van de patatboer in Berkum, ook al bakt hij nu in plantaardige olie.
    13) Mensen die wel kunnen werken, maar niet willen werken met 50% korten op hun bijstandsuitkering.
    14) Betere daklozen en verslaafdenopvang.
    15) Gratis opnebaar vervoer voor ouderen en gehandicapten.
    16) Meer nieuwbouw in Berkum, vooral sociale woningbouw en starterswoningen.
    17) Alcohol duurder maken.
    18) Lagere benzine-prijzen.
    19) Opheffen van de provincie.
    20) Meer bevoegdheden voor stadswachten.
    21) Gratis internet en computers voor minima.
    22) Stoppen met de Zwolse Omroep.
    23) FC Zwolle zelf laten betalen voor politie-inzet bij risico-wedstrijden.
    24) Mensen als Sjakel terugsturen naar hun eigen land.
    25) Meer aandacht voor homo-emancipatie.
    26) Jongeren tot 16 jaar uiterlijk om 20.30 uur thuis bij hun ouders in plaats van rondhangen op straat. Zoniet, boete van 500 euro per overtreding voor de ouders.
    27) Instellen buurtwacht in Berkum, dit in verband met de ongure zaakjes die daar s’nachts plaatsvinden.
    28) Betere straatverlichting.
    29) Lagere parkeertarieven in de binnenstad of anders gratis openbaar vervoer voor iedereen in het weekend en op koopavonden.
    30) Opheffen van de LWL en samengaan met de SGP door diezelfde LWL.

    :D:D:D

  40. Rutte beweerde steevast dat een ruime meerderheid zijn beleid steunt. Daarvan is niets gebleken. Ook ongelimiteerd racen over de Afsluitdijk heeft niet geholpen: zijn kabinet is nu in drijfzand vastgereden. Qua percentage heeft het zelfs – al dan niet door de lage opkomst – terrein moeten prijsgeven, terwijl het al geen meerderheid had: van 49,6 naar 46,2 procent. Mij lijkt het overigens sterk dat dit nog steeds de helft van die 76 Tweede Kamerzetels (en dus een meerderheid) opleveren kan.

    De VVD verloor ten opzichte van 2010 licht – geen reden voor paniek, maar ook geen premierbonus: de doorbraak en de enorme voorsprong op de anderen waarop men net als toen op grond van de peilingen hoopte bleef uit. Misschien is Rutte toch veel minder ‘populair’ dan hij zelf denkt – of wordt hij vanwege zijn beleid sterker gewantrouwd dan gedacht, zelfs door kiezers die zeggen hem na Balkenende zo’n verademing te vinden.

  41. Geachte debaters,

    De redactie constateert de laatste uren tussen een aantal personen een oeverloze discussie resulterend in gescheld en het spelen op de man. Dit is niet wat we waarderen en vragen u uw toon te matigen. Verder zien we een duidelijke actie – reactie: wees wijs!

    Fijn weekend!

    Redactie WZ

  42. Goedenavond heren en dames, ‘mam’ 😉 is terug op het log en ‘not amused’ wat ze leest. Tjongejonge, het is wel van dik hout zaagt men planken hier vanmiddag. Dick, VVD-er heeft wel een punt dat met name de oppositie deze verkiezingen tot landelijke verkiezingen heeft gemaakt. Het ging echter om provinciale verkiezingen. Belangrijk genoeg dunkt mij. Wie gelooft nu echt dat de EK een kabinet naar huis stuurt, ook al zou ‘links’ de meerderheid hebben? Dat is niet de rol van de EK. De TK is de rechtstreeks gekozen volksvertegenwoordiging. Die bepaalt. De EK heeft een toetsende rol en geen politieke. Voor mij is democratie belangrijker dan het eigen gelijk.
    Ik vind het kwalijk om nu vanuit de eigen overtuiging de – toch minder democratische – EK te willen gebruiken voor het eigen gelijk. En hoe kwalijk ik dit kabinet vind (biedt podium aan voor abjecte ideeën), en hoe slecht ik vele voorstellen ook vind, moeten we het ook niet overdrijven. Ageer tegen de vele asociale voorstellen, graag en veel, maar doe niet net alsof de wereld vergaat met dit kabinet. We overleven het wel met ons allen.
    Het stoort me hoe VVD-er wordt gestigmatiseerd en Dick – sorry – maar hij is niet de enige die zich stoort aan al dat kopieerwerk. Hou daar toch eens mee op, dan leest het log een stuk prettiger en daar zou je velen een plezier mee doen, incluis mijzelf. Ik lees zelf de krant en allerlei stukken op internet wel. Ik hoor liever wat jijzelf vindt. Een linkje als service is goed zat. Hoop dat je dit leest en serieus neemt.:)

  43. Ik vind het jammer dat er zoveel berichten van VVDer weggehaald zijn.
    Maar Dame ik moet je gelijk geven met je posting. Die lappen tekst die copie/paste neergeplempt worden lees ik wel overheen ,maar ze gaan ineens ergens anders over als de discussie hier, dat geeft aan hoe serieus iemand met de discussie bezig is.

    Bericht door dick, op 4 maart 2011 om 19:29
    @ Admin: Wijs besluit, lekker weekend allemaal en wij gaan zo naar een feestje.

    Dit had je kunnen voorkomen dick 😉

  44. Ik denk dat ik al die berichten heb gemist, Derk, maar wat ik las vond ik vervelend genoeg. Hoop dat Dick het zich eens écht aantrekt en niet eigenwijs door blijft gaan. Da’s jammer voor dit toch leuke discussieplatform.:(

  45. Wees blij dat je het gemist hebt, VVder werd gewoon door 2 mensen aangevallen en antwoorde op zijn manier. Oke maar dat was dat schone lei, hoop dat VVDer zich niet hierdoor heeft laten wegjagen.

    Wat vind jij van de campagne van Ger Driessen?

  46. Daar moet ik wel om lachen. Is niet echt CDA-achtig en naar mijn mening een filmpje beetje te plat, maar wel uniek en getuigt van lef. dat mag ik wel. Jij dan?

  47. Ja, ik ook. Mensen met lef hebben in het algemeen mijn sympathie. Gewoon meehobbelen kunnen we allemaal, maar tegen de stroom ingaan is een stuk lastiger. Dat waardeer ik van VVD-er hier ook, hoewel de door hem gekozen woorden mij ook niet altijd bevallen. Neem aan dat hij ook genoeg lef heeft om zich niet te laten verjagen. Niet meer naar Zwolle geweest, Derk?

  48. RTV Oost

    Het CDA in Overijssel wil een formatiedebat met alle fracties in Provinciale Staten.

    In het debat kunnen de fracties aangeven welke politieke onderwerpen ze belangrijk vinden bij een te vormen coalitie. Het CDA heeft bij de Statenverkiezingen fors verloren, maar is nog steeds de grootste partij in Overijssel. Nog nooit eerder werd een debat gehouden over een te vormen coalitie. Voorheen werd er achter gesloten deuren gesprekken gevoerd over een mogelijke coalitievorming.

    Bijzonder. De eerste verandering heeft al plaatsgevonden. De VVD gaf in Tubantia aan het geen automatisme te vinden dat het CDA de lead neemt in de onderhandelingen. Daar reageert het CDA nu soepeltjes op met dit voorstel. Knap. Ben benieuwd hoe het uitpakt.

  49. Derk, Dame, dat de Admin. vooringenomen is, was mij al een tijdje duidelijk, en dat blijkt ook uit het weghalen van veel van mijn reactie`s. Hierdoor krijg je altijd een verkeerd beeld van het ontstaan van de controverse, omdat reactie`s van de andere personen wel blijven staan.

    Waar ik mij mateloos aan stoor, dat er hier een persoon rondzwalkt die dagelijks van 08:30u t/m 17.00u op dit log een stroom van plak en knip werk neerplemt. Plak en knip werk dat voor 90% geen hout snijdt, en op een gemakkelijker manier gelezen kan worden in de krant of op sites. Wat mij ook zeer aan erger, is het feit dat dit log verworden is tot een dependance van Joop.nl en allerlei linkse sites en kranten.

    Op een politiek log mag best verwezen worden via een link naar een bepaald artikel, dat maakt de discussie interessant, maar door constante stroom van plak en knip werk, is dit log verworden tot een verzamel log. En of dat de bedoeling was?

    Jammer!!!

    ==========

    Je toon was na een aantal postings nogal kleinerend. De reacties daarop van anderen zijn ook verwijderd.

  50. Bericht door Dame, op 4 maart 2011 om 19:38

    @Dame, ik ben het volledig met je eens en heb er verder geen woord aan toe te voegen. Kan me heel goed voorstellen dat dit agressie oproept bij andersdenkenden. Hetzelfde zal ook gebeuren als dat gedaan wordt vanuit de rechtse hoek. Ik dacht dat dit Log in het leven was geroepen om met elkaar te discussieren in plaats van lange lappen tekst te knippen en plakken. Volgens mij ben je een aardige pittige Dame. >:(

  51. Volgens mij ben je een aardige pittige Dame.

    Je zou me eens echt moeten leren kennen, Assie, dan begrijp je dat je je te zwak uitdrukt.8)

  52. Zit weer in de censuur

    Wat mij betreft niet, VVD-er. Misschien laat je je teveel meeslepen en dan grijpt Admin weleens in. Heb ik ook weleens meegemaakt. Voelt niet fijn. In de kroeg zouden Dick en jij even naar buiten lopen om af te koelen, en hier speelt Admin voor koelelement.;)

  53. Dame, wat ik nu schrijf is geen drukmiddel, maar als de normaal geschreven reactie op jou en Derk niet door de Amin. censuur komt, ben ik hier weg.
    Het zal bepaalde personen, goed uitkomen want dat betekend minder oppositie.

  54. haha…m`n compliment voor de gevonden beeldspraak….”naar buiten lopen en afkoelen…enz.” Maar me zelf kennende, zou er weinig terecht komen van afkoelen, of het moet zijn dat een van beide in de gracht terecht komt. 🙂

  55. Nou VVD-er, dan stel ik een ontmoeting midden in de stad voor. Zolang Zwolle de Aa niet opnieuw openbreekt, hebben we niks te vrezen.;)
    En, is je reactie door Admin gekomen?

  56. Bericht door Dame, op 4 maart 2011 om 20:42
    Volgens mij ben je een aardige pittige Dame.

    Je zou me eens echt moeten leren kennen, Assie, dan begrijp je dat je je te zwak uitdrukt.

    @Dame, ik ben niet gauw bang maar begin me nu een beetje angstig te voelen en dan druk ik me nog zwak uit.8)

  57. dat betekent minder oppositie.

    Ik geniet juist van oppositie, VVD-er. Alleen met gelijkgestemden is misschien wel even fijn, maar uiteindelijk dodelijk saai. Het csherpt je ook niet in je eigen gedachten. Dus, blijf iig míj bestrijden, dan kan ik lekker – maar wel beschaafd – terugslaan.:P

  58. Heb jij mijn reactie op jou en Derk al gezien, het gaat nog spannend worden. De Admin. is mij natuurlijk ook liever kwijt dan rijk.:'(
    Of? 😀

  59. Dame, ik ben niet gauw bang maar begin me nu een beetje angstig te voelen en dan druk ik me nog zwak uit.

    Prima, dan gedraag je je tenminste in mijn gezelschap om mijn toorn niet te wekken.:P

  60. VVD`er, ik ben je niet liever kwijt dan rijk. Stem al jaren niet meer maar misschien kun jij mij over de streep trekken. 😉

    Maar me zelf kennende, zou er weinig terecht komen van afkoelen, of het moet zijn dat een van beide in de gracht terecht komt.

    Mezelf kennende gooi ik jullie er allebei in of geen van beiden.;)

  61. @VVD-er Sommige woorden komen ook niet automatisch op het log maar gaan eerst langs Admin, ook als je ze in gewoon verband gebruikt. Je kunt dan een * zetten om dat te voorkomen. Ik sprak bijvoorbeeld laatst over de FC Twentesupporters als e*kels en dat duurde even voordat het was goedgekeurd. Ik vind dat wel goed, dat voorkomt echte scheldpartijen.

  62. Stem al jaren niet meer maar misschien kun jij mij over de streep trekken.

    Nounounou, daar doe je dan zo’n moeite voor. Fanatiek tegen Dick ingaan zou dus meer effect hebben gehad om je over de stemstreep te trekken. Heb nog wel zo mijn best gedaan en echt álles uit de kast getrokken. Niets hielp, en dan nu dit…:(

  63. Nee Dame, de reactie was van ± 20:30u. Ik heb het donkerbruine vermoeden dat ze het er bewust uitlaten. V.w.b. de reactie; deze zou zelfs bij de EO:o door de censuur komen, het was een reactie op het plak en knip werk. En waarom zou ik tegen jou en Derk, buiten het potje piesen? Geen reden voor.

    Ik ben geen complotdenker, maar ik heb het vermoeden dat er bij Admin. een vriend of vriendin van de desbetreffende personen werkt, dan ben je bij voorbaat de loser. 😉

  64. Mijn lieve Dame toch, ik heb toch niet gezegd waarop ik dan ga stemmen? Dat linkerspul op het Log heeft me tot nu toe ook niet kunnen overtuigen. 🙂

  65. Mijn lieve Dame toch, ik heb toch niet gezegd waarop ik dan ga stemmen?

    Assie, je weet toch dat het me (bijna) niet uitmaakt wát je stemt áls je maar stemt.:)

  66. @VVD-er Wacht maar even. Soms komt het later alsnog. Kan ook zijn dat ze alles wat herinnert aan vanmiddag (heb het gemist, dus geen oordeel) niet meer plaatsen. Ik kan me je wantrouwen voorstellen, heb ikzelf ook weleens last van, maar als je hier langer zit, dan weet je dat er bij Admin ook mensen zitten die zich ergeren aan die lange lappen en vele linken naar ‘rode’ sites. Volgens mij heeft je opponent-in-het-kwaad 😉 zelfs om die reden weleens een lange ban gehad.
    En zijn Derk, Assie, ik en anderen niet genoeg reden om je kostbare ondernemerstijd af en toe aan te offeren?:-*

  67. Dame, v.w.b. mijn ⤽kostbare ondernemerstijd⤝ dat is een kwestie van inventief met deze tijd omgaan. Op dit moment doe ik wat administratief werk, en leef mij uit op dit log.
    Kwestie van inspanning en/of ontspanning. Ik ben net een octopus, die af en toe 8 tentakels gebruikt, en op die manier veel werk kan verzetten.

    En wat ik in tegenstelling, tot bepaalde personen, nog leuk vindt ook. 😉

  68. Bericht door Dame, op 4 maart 2011 om 21:43
    Mijn lieve Dame toch, ik heb toch niet gezegd waarop ik dan ga stemmen?
    Assie, je weet toch dat het me (bijna) niet uitmaakt wát je stemt áls je maar stemt.

    Je hebt al je charmes in de strijd geworpen maar je hebt me nog steeds niet over kunnen halen. 😉

  69. Even snel tussendoor VVDer, anders gaan de dames hier klagen dat het te lang duurt met de wijn enzo. Fijn je weer te zien Amice 😉 Zo nu weer naar de visite

  70. @ vvd’er toch weer een sneer, hou daar toch mee op. Ik vind net zoals Dame, dat ook Dick en Zwolse daar mee op moeten houden.

    Laat een ieder toch in zijn waarde. We hoeven hiet toch geen verantwoording af te leggen waar, hoevaak in wie zijn tijd je hier reageerd. Bestrijd elkaar met argumenten.

  71. Admin. bedankt voor het ruim 2 en half uur later plaatsen van mij reactie van 20:39u. Dat komt op ‘leuke” manier de discussie ten goede.
    Je moet toch wel een bijzonder mens zijn, om dan nog enig samenhang te ontdekken. 😮

    ========

    Geen dank. Met onze vrijwilligers doen we ons uiterste best, maar zijn dus niet 24/7 paraat. Daar werken we wel aan 😉

  72. @VVD-er Dus wat om 22:05 staat heb je om half negen gepost? Vreemd. Ik heb ook graag veel tentakels in verschillende potjes. WLZ is er een van.

  73. Alle statenfracties doen op 10 maart mee aan een openbaar formatiedebat.

    Dat gebeurt op initiatief van het CDA. In het debat kunnen de fracties aangeven welke politieke onderwerpen ze belangrijk vinden bij het vormen van een coalitie. Ook mogen de fracties aangeven met welke partijen ze het liefst een coalitie vormen. Het debat wordt direct na de installatie van de nieuwe statenleden gehouden. Het is nog niet eerder voorgekomen dat zo’n debat in het openbaar werd gehouden. Voorheen werden er achter gesloten deuren gesprekken gevoerd over een mogelijke coalitievorming.

    Het is openbaar. Dat betekent dat wij er dus ook naar toe mogen. Lijkt me machtig interessant om te horen welke punten de verschillende partijen naar voren brengen.

  74. Je hebt al je charmes in de strijd geworpen maar je hebt me nog steeds niet over kunnen halen.

    Meer dan mijn charmes heb ik niet om in de strijd te werpen en zelfs daarbij kun je vraagtekens zetten. Vrees dat ik het maar moet opgeven om je tot stemmen te bewegen.:(
    Jij lijkt me meer het type dat pas wil stemmen wanneer van hogerhand je stemrecht wordt ingetrokken. Misschien kan ik mijn ‘invloed’ beter daartoe aanwenden…;)

  75. VVD-er Lees net je vertraagde reactie van half negen. Weet wel welk woord je posting heeft tegengehouden. Misschien kun je het zelf moeilijk geloven, maar als je de vele postings van je vriend echt zou hebben gelezen, weet je dat hij erover klaagt dat het woord j**p.nl vaak wordt tegengehouden. En haha, dat vind ik in dit verband dan oergrappig.:D

  76. Goedenacht mensen. Eens Ingrid

    Bericht door ingrid, op 4 maart 2011 om 22:44
    @ vvd’er toch weer een sneer, hou daar toch mee op. Ik vind net zoals Dame, dat ook Dick en Zwolse daar mee op moeten houden.

    Laat een ieder toch in zijn waarde. We hoeven hiet toch geen verantwoording af te leggen waar, hoevaak in wie zijn tijd je hier reageerd. Bestrijd elkaar met argumenten

    Weinig nieuws gemist vanavond. Zie niet in wat er mis is met een kopietje van elders, overigens. Hier hoort alles wat met politiek te maken heeft.

  77. Bericht door VVD`er, op 4 maart 2011 om 20:39
    Derk, Dame, dat de Admin. vooringenomen is, was mij al een tijdje duidelijk, en dat blijkt ook uit het weghalen van veel van mijn reactie`s. Hierdoor krijg je altijd een verkeerd beeld van het ontstaan van de controverse, omdat reactie`s van de andere personen wel blijven staan.

    Waar ik mij mateloos aan stoor, dat er hier een persoon rondzwalkt die dagelijks van 08:30u t/m 17.00u op dit log een stroom van plak en knip werk neerplemt. Plak en knip werk dat voor 90% geen hout snijdt, en op een gemakkelijker manier gelezen kan worden in de krant of op sites. Wat mij ook zeer aan erger, is het feit dat dit log verworden is tot een dependance van Joop.nl en allerlei linkse sites en kranten.

    Op een politiek log mag best verwezen worden via een link naar een bepaald artikel, dat maakt de discussie interessant, maar door constante stroom van plak en knip werk, is dit log verworden tot een verzamel log. En of dat de bedoeling was? jammer!!!

    VVD`er , ik ben het helemaal eens met jou. Zo bouw je bruggen en schep je geen kloven.;)

  78. Als we premier Rutte moeten geloven staan ons Belgische toestanden te wachten nu het heel wel mogelijk is dat de coalitie geen meerderheid in de Eerste Kamer haalt. België zit al tijden zonder volwaardig kabinet, omdat het maar niet lukt een nieuwe regering te vormen.

    Yves Desmet, politiek commentator van de Belgische krant ‘De Morgen’, reageerde geïrriteerd op de uitspraken van de premier. In zijn artikel haalt hij fel uit naar Rutte.

    ????Wat eens de consensusnatie bij uitstek was, is nu een vulgair scheldland geworden, waar alles wat gezegd kan worden, ook maar meteen gezegd moet worden. Waar verkeerd begrepen assertiviteit en hufterigheid het hebben overgenomen van beschaafdheid en beleefdheid.????

    Verder zegt Desmet in de verste verte niet jaloers te zijn op Nederland waar een wankelend populistisch minderheidsexperiment de politiek beheerst. ????Nergens anders is het partijlandschap verdeelder, dan nog liever Belgische toestanden,???? aldus Desmet.
    ————

    Nee, dat pikken onze Zuiderburen niet 😮

  79. @Dick

    Zie niet in wat er mis is met een kopietje van elders, overigens. Hier hoort alles wat met politiek te maken heeft.

    Lees mijn reactie van 19:38 uur maar. Ik vind die lange lappen ook irritant omdat het mijn zicht op originele reacties belemmert. Het maakt het log ook saai. Je wilt ons kennelijk informeren, maar de meesten hier volgen het nieuws zelf ook uit de krant en op internet. Het voegt wat mij betreft niets toe. Dit log hoeft wat mij betreft geen dependance te zijn van de joop-site of de Volkskrant.
    Dus vriendelijk verzoek dat – zoals ik het lees – door velen wordt gesteund: wees zuinig met kopieerwerk, plaats evt. een linkje of kaart alleen het onderwerp aan met daarna je eigen mening. Daar zou je mij echt en plezier mee doen.:)

  80. Een briljant Youp van ’t Hek vandaag, met een perfecte weergave van de stand van ons land! Alaaf!

    Louter losers
    Natuurlijk is het erg wat Job gedaan heeft. Dodelijk zelfs. Die polonaise zal hem de rest van zijn leven achtervolgen. Joop den Uyl ging in 1974 in de tuin van het Catshuis ook in de fout, maar dat was anders. Toen viel er iets te vieren, was er gedronken, waren er voetballers bij, was het hele land euforisch lam. Nu was het ochtend, koffietijd. Koffie die je overigens niet rook. Alles speelde zich af in een geur van doordrenkte pampers. Activiteitenbegeleidster Myrna Goossens had de leiding. Meneer Ribbens van kamer 23 zong nog één keer zijn oude hit. In die sfeer gebeurde het. Had Job geweigerd dan had men hem een zuurpruim gevonden. Hij deed het. Met besmuikt gezicht. Hij zag zichzelf lopen. Wist dat deze beelden eindeloos herhaald zouden worden.

    Welke spindocter had eigenlijk voor dit muffe programma gekozen? Natuurlijk is er een bejaardenberg en ik begrijp dat die oudjes mee moeten murmelen, maar de PvdA heeft toch wel iemand anders die zo??n klusje kan klaren. De koningin stuurt in dat geval altijd Pieter of Margriet. Waarom Job in die polonaise liep? Omdat hij domweg te aardig is. Opeens stond hij daar. To do or not to do. Hij nam de verkeerde beslissing. Hij deed het. Maar je moet voorkomen dat een man als Job zover komt. De spindocters van de PvdA hadden hem een tijdje geleden ook al een keer in een soort poppenkast gezet. Die was toen door de partij zelf verzonnen. Het was een variant op Achterwerk in de kast, een VPRO-programma uit de tijd dat de bejaarden van Myrna nog aan de triatlon meededen.

    Wie verzint dit soort oubollige treurigheid in de tijd van Facebook? Zo heft de PvdA zichzelf toch op? Ze verhangen zich niet, maar het gaat pilletje voor pilletje. De PvdA is een bejaardenclub. Duizenden Myrna Goossens zingen En we gaan nog niet naar huis??..Tragisch om te zien hoe politici zichzelf wurgen. Neem Maxime. Hij staat te boek als een roomse gluiperd en volgens mij is hij dat ook. Als hij ontkent dat ambtenaren verkiezingspeeches van hem hebben moeten schrijven dan twijfelt iedereen. Misschien hebben ze dat inderdaad niet gedaan, maar wie gelooft Maxime? Ik durf trouwens te wedden dat ze het wel hebben gedaan. Dat ze dat moesten van de roomse gluiperd. Maxime is klaar. Kan zelfs geen burgemeester van Juinen meer worden.

    Het is trouwens niet alleen klaar met Maxime, het is klaar met het hele CDA. Met die sneue Henk Bleker als curator. En dat faillissement komt niet door Dries van Agt, Veerman of Hannie van Leeuwen. Uitsluitend door Maxime. En niemand anders. Vergeet bijna collega-gluiperd Eurlings. Sorry Camiel. Maar de grootste verliezer van deze week is Mark Rutte. Hij riep in zijn overwinningsroes: ⤽We geven Nederland terug aan de Nederlanders!⤝ Maar dat meende je toch niet? Dat is toch tekst voor dat provinciesikje Machiel de Graaf. Dit schurkt toch tegen Janmaat aan? Dit zijn toch geen woorden van een echte liberaal? We zijn toch niet bezet Mark? Dat je regeert bij de gratie van de PVV snap ik en dat je ze een beetje naar de rechtse bek moet praten begrijp ik ook.

    Maar Nederland is toch al van de Nederlanders? Hoeft toch niet terug? Oké, we hebben wat meer kleuren gekregen. Er is een god bij gekomen. De zoete geur van oma??s appeltaart uit die veilige jaren vijftig gaat inderdaad nooit meer overheersen. Je ruikt pizza, shoarma, kebab en??????..appeltaart. Het is een mengeling geworden. En ook niet nerveus over vluchtelingen roepen dat dat probleem in hun eigen regio opgelost moet worden. Vluchtelingen waren in het rijke Nederland toch altijd welkom? Daar ben ik juist zo trots op. Anders word je zo??n sneue Volendammer, die een onschuldig meisje haar hoofddoekje verbiedt, terwijl ze twee meter verderop toeristen voor miljoenen per jaar in debiele klederdracht staan te hijsen. Kortom Mark, hou je in. Je partij is de VVD en niet de PVVD! Dus: gedraag je!

  81. @ Dame 7:31, hier horen allerlei politieke items. Vind dat hier veel te weinig inhoudelijk politieke discussie is. Dat was wel, lang geleden. Die leemtes vul ik op met actuele zaken, vind ik nl erg interessant. In het besef dat er veel meer mensen meekijken als dat er posten. De links en (helaas, maar dat ligt aan de admin) integrale stukken van www. joop .nl zal ik blijven plaatsen, zodra het actueel en aansprekend is. Misschien iets korter. Hoe erg om er overheen te lezen?
    Het is (bijna) stuk voor stuk prima stof tot discussie. Vind het ook terecht dat Youp HIER wordt geplaatst. Het is hier immers een ‘Politiek Log’. Past goed bij mijn nieuwshonger. Weet dat ik die honger met vele, ook niet posters, deel.

  82. @ Stadshagenees; Geweldigde column. De polonaise mooi overdreven; Youp geeft ook toe dat ie em moest lopen. En dit is de mooiste episode

    Maar de grootste verliezer van deze week is Mark Rutte. Hij riep in zijn overwinningsroes: ⤽We geven Nederland terug aan de Nederlanders!⤝ Maar dat meende je toch niet? Dat is toch tekst voor dat provinciesikje Machiel de Graaf. Dit schurkt toch tegen Janmaat aan? Dit zijn toch geen woorden van een echte liberaal? We zijn toch niet bezet Mark? Dat je regeert bij de gratie van de PVV snap ik en dat je ze een beetje naar de rechtse bek moet praten begrijp ik ook.

    Maar Nederland is toch al van de Nederlanders? Hoeft toch niet terug?….Vluchtelingen waren in het rijke Nederland toch altijd welkom? Daar ben ik juist zo trots op. Anders word je zo??n sneue Volendammer, die een onschuldig meisje haar hoofddoekje verbiedt, terwijl ze twee meter verderop toeristen voor miljoenen per jaar in debiele klederdracht staan te hijsen. Kortom Mark, hou je in. Je partij is de VVD en niet de PVVD! Dus: gedraag je!

  83. ‘Reddingsactie Libië was overbodig’

    Nederlandse piloten: ‘Actie knullig en zeer onverstandig. Vliegmaatschappij vloog gewoon op Sirte’ ?? Libië beschuldigt Nederland van spionage

  84. Hoe lult Marky zich nou weer uit die Libië-zaak 😮 Vind zijn minister van Buitenlandse Zaken niet alleen slecht in het formeren….Hij faalt ook keer op keer als min BuZa.

  85. @ Henk,

    Henk, op 2 maart 2011 om 23:42

    Moet zeggen dat de uitslag van D’66 me positief op het dak kwam. Maar weet jij welke koers ze nu willen varen? Tot nu toe komt het me aardig VVD-light over en werken ze aan weinig tot geen progressieve actie mee?

  86. Wageningen betaalt langstudeerboete masterstudent
    Rector magnificus vindt maatregel onterecht omdat sommige masters nu eenmaal meer tijd in beslag nemen
    De Universiteit Wageningen springt in de bres voor haar masterstudenten. Rector magnificus Martin Kropff heeft besloten de langstudeerboete van studenten sociale wetenschappen te betalen omdat de stof nu eenmaal niet in één studiejaar past.

    Bron: www. joop. nl (verkorte weergave)

  87. Tweet van de dag
    za 05 maart 2011
    Overigens lijkt het evident dat de coalitie Verhagen nodig heeft, maar dat CDA niet kan herstellen met Verhagen aan het roer.
    Bas Heijne

  88. Oppositie wil debat over misstanden bij marine

    De PvdA en de SP in de Tweede Kamer willen opheldering van minister Hans Hillen van Defensie over misstanden bij de marine in Den Helder.

    Nav dit artikel De Volkskrant

  89. Het is (bijna) stuk voor stuk prima stof tot discussie. Vind het ook terecht dat Youp HIER wordt geplaatst. Het is hier immers een ‘Politiek Log’. Past goed bij mijn nieuwshonger. Weet dat ik die honger met vele, ook niet posters, deel.

    Dick, die honger deel je zeker met de anderen, maar je vergist je deerlijk als je denkt dan mensen op dit log zitten te wachten op al die nieuwsitems van jou. Ik voel me niet echt serieus genomen door je. Ik lees die items zelf ook en hoef ze niet dubbel. Dit log is niet bedoeld om uit tweede hand te zenden maar vooral om te ontvangen en daarop te reageren. Ik weet dat ik nu belerend doe, dat wil ik eigenlijk liever niet, maar ik weet niet hoe ik je anders kan bereiken. Hou het leuk voor iedereen en blijf vooral je eigen mening posten, maar KAP met die lange lappen.:(

  90. Hoi Dame, gelukkig mag iedereen hier plaatsen wat ie wil. Anders lees je er maar overheen. Vrijheid is een groot goed Dame. Start maar een discussie dan doe ik misschien wel mee. De laatste tijd waren er meer discussies op topics over de knip en zo.

  91. Dick, als het een eigen stuk is, heb ik geen probleem met een lange tekst. Ik vond de bijdragen van Elrey van de week geweldig. Het gaat om plak- en knipwerk. Daar zijn velen hier strontziek van. Tuurlijk mag je doen wat je wilt – dat is een dooddoener wat mij betreft -, maar als je er iets mee wilt bereiken, besef je dan wel dat het waarschijnlijk het tegendeel is van wat je beoogt. Vandaag heb je het niet gedaan, waarvoor dank, maar ik reageerde op de posting in de trant van ‘ik doe wat ik doe en vraag niet waarom’. Je hebt best veel zinnigs te melden, maar laat het daarbij. Ook die Youp hoef ik niet hier te lezen. Een link is goed zat voor mij. Volgens mij begrijp je me best, maar komt de eigenzinnige dwarsligger in je naar boven. Het is goedbedoelde feedback. Ik zoek contact met je, maar dat lukt niet erg. Dit is mijn laatste posting over dit onderwerp; dus alsjeblieft, help. .:)

  92. Start maar een discussie dan doe ik misschien wel mee.

    Dat doe je totdat je weer iets vind van he dat moet ik even posten dus weer een lap tekst en einde discussie

  93. 😉 Dame hoe is die? Weet je wat mij zorgen baart? Die hele situatie in Jemen en Ivoorkust er is daar in de contreien een hoop aan de hand.

  94. Mijn schoonopa (of hoe heet dat) zei altijd “Wat een toestand in Marokko”. Maar je hebt gelijk, er is een hoop aan de hand. Wel heel interessant, ook in Nederlands verband. Waar Wilders en consorten steeds hameren op de verschillen tussen de islam en onze christelijk-humanistische cultuur, zie je nu dat ook in moslimlanden mensen gewoon vrijheid willen. Ik denk dat dat een universele waarde is.

  95. Ik vind het ontzettend knap van de bevolking dat ze nu in opstand komen. Wat een lef sommige hebben er hun leven voor over. Ik zou het niet durven.

  96. Ik ook niet. Daar ben ik een te grote lafbek voor. Anderzijds als vrienden van je edreigd worden, komt er misschien wel een oerkracht in je op, zodat je dingen doet die in normale omstandigheden niet voor mogelijk had gehouden.
    Het schijnt trouwens dat deze mensen zich laten inspireren door een Engelse man die een boek over geweldloze weerbaarheid heeft geschreven. Zijn clou is, dat een massa ook een dictatuur omver kan werpen zonder zelf geweld te gebruiken.
    Bij geweldadige machtsovernames zie je vaak dat de nieuwe machtshebbers zich later net zo dictatoriaal ontpoppen als degene die ze bestrijden. Dan is het uiteindelijk voor het gewone volk lood om oud ijzer.

  97. Welke mafkees trekt hier elke dag de boel uit zijn verband. Het is toch wel duidelijk hoeveels pics, of hoe heet dat ook, zo’n foto mag hebben?

  98. Toch maar even en positief berichtje ( in samenwerking met onze gerenommeerde verslaggevers ) over de PvdA neer typen over de afgelopen PS verkiezingen. Afgaande op een verkiezingspoll van het blad Binnenlands Bestuur, waarin gevraagd werd op welke partij ambtenaren gestemd hebben, het navolgende verslag;

    **Van onze wielerverslaggever Mart Smeets 🙂

    Met 18% van de stemmen was er voor de PvdA een close finish, door de VVD (17%) met een banddikte te verslaan. Gevolgd door GrLinks en D66 die beide als derde over finish kwamen met 14%. Op enige afstand gevolgd door de SP met 11%, met in hun slipstream de PVV met 9%, ( voor de toeschouwers verbazingwekkend, omdat dit de eerste keer was dat deze equipe uit de kast kwam ) gevolgd door een amechtige CDA met slechts 7%.

    **Hieronder de analyse van onze parlementaire (VVD) verslaggever. 🙂

    Zoals u weet , is de PvdA de afgelopen vijftig jaar dé ambtenaren partij bij uitstek.
    En is het duidelijk dat het vooral de oudere ambtenaren zijn, die zich het beste thuis voelen bij deze partij. Maar er is een generatie-effect zichtbaar, de VVD aanhang schiet de laatste jaren omhoog. Het blijkt dat de partij van Rutte, steeds populairder wordt onder de jonge ambtenaren. Dat er een stop zit in de aanwas bij de PvdA, blijkt uit feit, dat de PvdA met 18% ongeveer het zelfde % scoorde als bij de PS verkiezingen. Dat de grootste aanhang van de PvdA zich bevindt onder het z.g. topkader, is een kwestie van rangorde dat uiteraard in de toekomst af gaat nemen.
    Het CDA heeft vrijwel geen aanhang onder ambtenaren in de grote steden, dat is de conclusie van de amechtige 7% score, maar is nog wel sterk in de plattelandsgemeenten.

    Zo, toch nog een positieve opkikker voor de PvdA, in barre tijden. 😀

  99. VVDer Er is een tijdje terug een onderzoek gedaan naar de vooroordelen over ambtenaren. Het vooroordeel dat er relatief veel linkse/linksige ambtenaren zijn, bleek te kloppen. De verklaring was eenvoudig. Veel mensen die ambtenaar worden, doen dat omdat ze graag iets willen betekenen voor de maatschappij. Hun drijfveer is midner om zelf rijk te willen worden. Dat type mens, is dan vervolgens weer relatief vaak links georiënteerd.

  100. de grootste aanhang van de PvdA zich bevindt onder het z.g. topkader,

    Nog bedankt overigens voor het compliment, VVD-er.;)

  101. Dame, ik mag toch aannemen dat je mijn intentie van dit verslag op de juiste wijze inschat? Positief! Ik mag toch aannemen dat ik niet tussen de regels moet lezen, dat je wat anders bedoeld.:o

    Ik hoop dat je het mij niet kwalijk neemt, dat ik je stelling ⤽ideologische drijfveren⤝ met een grote korrel zout neem? Er zijn maar weinig mensen die eerlijk toegeven, dat ze werken om financieel gewin, omdat ze bang zijn door de goegemeente aangemerkt worden als???????? Deze persoon durft hier wel voor uit te komen, als mijn inspanning tot werk niet voldoende gehonoreerd zou worden, ging ik figuurlijk de hele dag vissen.:)

  102. Ik ben niet bang om te zeggen dat ik mijn werk doe om er financieel belang bij te hebben, wij moeten immers ook leven. Mijn werk is ondernemen, risico lopen en toch een zekerheid op te bouwen. Moet vaak veel uren of kosten maken en dan heb ik kat in de zak. Maar ik ken ook “ondernemers” die iets doen mits er een financiering van gemeente, provicie en staat. Zij vullen makkelijk hun zakken. >:(

  103. ==de grootste aanhang van de PvdA zich bevindt onder het z.g. topkader,==
    Nog bedankt overigens voor het compliment, VVD-er.

    Graag gedaan! Mag ik daaruit opmaken dat jij ook tot dat topkader behoort? 😀

    Dat de grootste aanhang zich onder dat topkader behoort is niet zo vreemd, daar de PvdA al vijftig jaar de partij van / en voor ambtenaren is. Rangorde / doorschuiven naar hoger functie`s is daar dan een uitvloeisel van.

  104. VVD-er Als je me wat beter zou kennen zou je weten dat ik (meestal) bloedserieus ben. Ik lees zelf graag tussen de regels, maar schrijf zelf netjes op de lijntjes.;)
    Ik meende het echt en bedoelde het zeker niet flauw. “Ideologische drijfveren” vind ik wat zwaar uitgedrukt, maar het arbeidsmotief van veel ambtenaren is toch dat ze graag de publieke zaak dienen. Ambtenaren hebben in het algemeen niet te klagen over de beloning, maar vergeleken met mensen met hetzelfde opleidingsniveau blijft de beloning wat achter. Ook al door de salarisbevriezingen uit verleden (en toekomst:().
    Daar staat de (inmiddels vermeende) baanzekerheid dan weer tegenover. Het is niet helemaal een op een te vergelijken. Maar als je rijk wilt worden, kun je beter niet kiezen voor een ambtelijke loopbaan.
    Ik heb een link naar een artikeltje in De Pers over dat onderzoek. http://www.depers.nl/economie/523588/Harder-lachen-om-die-ambtenaren.html

  105. Mag ik daaruit opmaken dat jij ook tot dat topkader behoort?

    Dat waren toch jouw woorden, die ik me graag laat aanleunen, maar – nee – “topkader” klinkt mij wat te hooggegrepen voor deze eenvoudige Dame.:)

  106. Derk 22:04

    Correct Derk, maar dat zijn vaak ⤽ondernemers⤝ uit een bepaalde hoek, subsidiezuigers. Die hun bedrijfsrisico afdekken doormiddel parasiteren op de gemeenschap. Geen ondernemers die figuurlijk met hun poten in de modder staan, vaak van s`morgens vroeg tot s`avonds laat. >:(

  107. daar de PvdA al vijftig jaar de partij van / en voor ambtenaren is. Rangorde / doorschuiven naar hoger functie`s is daar dan een uitvloeisel van.

    Dit snap ik niet, VVDer. Leg eens uit wat je bedoelt. Het klinkt mij alsof je zegt dat mensen doorschuiven omdat ze PvdA-lid zijn. Dat lijkt me stug gezien de vele topambtenaren die of helemaal geen partijlid zijn of van VVD, CDA, D66 etc.

  108. die figuurlijk met hun poten in de modder staan, vaak van s`morgens vroeg tot s`avonds laat

    Daar herken ik me dan weer wel in.;)

  109. Bericht door VVD`er, op 5 maart 2011 om 22:18

    Helemaal mee eens het is wat anders als een 8-5 uur job met zekerheid en dus niet snapt hoe kostbaar tijd is 😉

  110. Dame, natuurlijk zit er veel er vooroordelen aan ambtenaar bashing. Ik ben er voor 100% van overtuigd dat het merendeel op en goede en efficiënte manier functioneert.
    En ook in het bedrijfsleven zitten er rotte plekken tussen. Maar in het bedrijfsleven kunnen deze rotte plekken weggesneden worden, wat binnen de ambtenarij, doormiddel van een dichtgetimmerde ontslag regeling vaak niet mogelijk is.

    Dat iemand zich aangetrokken voelt tot de publieke zaak, is een kwestie van keuzes maken, dat niet de mijne zou zijn. Maar,??. zoveel mensen, zoveel wensen. 😉

  111. wat binnen de ambtenarij, doormiddel van een dichtgetimmerde ontslag regeling vaak niet mogelijk is.

    Dat valt wel mee, VVD’er, of tegen, afhankelijk aan welke kant van de streep je staat. Ambtenaren kunnen net zo gemakkelijk ontslagen worden als iemand in het bedrijfsleven, mits er een onderbouwd dossier is. Daar mankeert het nogal eens aan, maar dat geldt in het bedrijfsleven ook.
    Overigens is het natuurlijk maar goed ook dat ‘ambtelijke types’ niet naar het bedrijfsleven gaan en omgekeerd. De juiste kwaliteiten bij de juiste baan.

  112. Dame, 22:33

    Ik geef hier niet aan dat er specifiek PvdA ambtenaren doorschuiven naar een hogere functie, maar dat de kans dat deze ingenomen wordt door een PvdA ambtenaar groter is, omdat de PvdA al vijftig jaar de ambtenarenpartij is. Dus het grootste % ambtenaren vertegenwoordigd.

    Dame, 22:48

    Eerlijk gezegd, zit ik ook niet zitten te wachten op die vergadertijgers. Zij komen uit een hele andere cultuur, ⤽die in de commerciële cultuur van presteren⤝, niet optimaal zullen functioneren. :'(

  113. hele andere cultuur, ⤽die in de commerciële cultuur van presteren⤝, niet optimaal zullen functioneren

    Eens, net zoals de ondernemende types niet (of beter ‘minder’) floreren in een ambtelijke omgeving waar specifieke kwaliteiten als zorgvuldigheid (met oog op rechtzekerheid en rechtsgelijkheid), politiek-bestuurlijke sensitiviteit en integriteit een belangrijk rol spelen.

  114. VVD’er Ik lees net een mooi, eigenlijk schokkend, artikel in de Volkskrant dat onze stellingen illustreert. Het Britse leger schijnt – veroorzaakt door de privatiseringsdrift volgens het artikel – ??27 te betalen voor een gloeilamp van ??0,80 en ??123 voor schroefjes van ??3. Goed voorbeeld van gebrek aan prijsbewustzijn bij de ambtenaren en van oplichterij (mijn woorden) door bedrijfsleven. Een moedige soldaat heeft dit gelekt.

  115. Dame.

    Dick, die honger deel je zeker met de anderen, maar je vergist je deerlijk als je denkt dan mensen op dit log zitten te wachten op al die nieuwsitems van jou. Ik voel me niet echt serieus genomen door je. Ik lees die items zelf ook en hoef ze niet dubbel. Dit log is niet bedoeld om uit tweede hand te zenden maar vooral om te ontvangen en daarop te reageren. Ik weet dat ik nu belerend doe, dat wil ik eigenlijk liever niet, maar ik weet niet hoe ik je anders kan bereiken. Hou het leuk voor iedereen en blijf vooral je eigen mening posten, maar KAP met die lange lappen.
    ——————————————————————–
    Naar mijn mening heeft ieder zijn/haar de vrijheid om te posten op de manier die hij/zij verkiest.
    Net zoals iedere forumgast de vrijheid heeft om teksten te willen lezen of niet.
    Zolang het binnen de toegestane regels valt,vind ik persoonlijk dat NIET de forumgast een ander zijn/haar wil kan opleggen,naar mijn mening is daar een admin voor,en volgens mij is die prima in staat om te beoordelen wat wel of niet kan,en in zal grijpen als zaken over de scheef gaan.
    Bedenk wel dat sommige forumgasten dit als een platform zien om vrienden te maken,waar anderen weer geen heil in zien.
    Laat ieder in zijn waarde en lees/reageer wat je aanspreekt,scrol verder als het geen nieuws waarde/intresse voor je heeft.

  116. Het zal mij benieuwen hoe er gereageerd gaat worden als ik de hele dag lappen tekst van rechtse sites hier ga plaatsen. Ik denk dat het dan volledig uit de hand gaat lopen en daar is toch niemand bij gebaat.

  117. Zwolse Wat denk je van ‘eigen verantwoordelijkheid’? Het Admin zijn is ook maar vrijwilligerswerk. We hoeven met elkaar toch niet de grens op te zoeken en Admin te laten bepalen waar die ligt? Er is ook niks mis met een beetje rekening met elkaar houden.
    “Samen maken we het log”, om de gemeente te parafraseren.

  118. Dame.

    Aan eigen verantwoording is niks mis mee,maar een ander zijn /haar wil opleggen omdat hij/zij geen lange lappen tekst willen wel.
    Jou stelling ,,Samen maken we het log,,is wel mooi geformuleerd,maar dat houd ook in dat ieder zichzelf mag en kan blijven.
    Heb niet de indruk dat een forum/log de doelstelling heeft om een gezellig clubje ouwe jongens krentenbrood te formeren.Met elkaar rekening houden betekend voor mij meer in woord en gebaar,niet of ik teksten wel of niet te lang of interressant vindt,want die keuze ligt gelukkig bij mijzelf.

  119. dat ieder zichzelf mag en kan blijven

    Misschien is het je ontgaan, maar dat was ook net de portée van mijn oproep: dat iedereen “zichzelf is” en zich niet verschuilt achter tweedehands nieuwsberichten. De mensen die zich op dit politieke log laten zien zijn niet dom en onbelezen. Allen zijn geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en volgen het nieuws. Ik vind het in die zin ook haast beledigend. Ik hoef hier geen vrienden te maken, hoewel dat wel mooi meegenomen is, maar wil wel graag in gesprek zijn, liefst met politieke opponenten. Om alleen maar te zenden en niets te ontvangen, vind ik vrij zinloos.
    Maar ik laat me nu toch weer verleiden tot een discussie, terwijl ik gisteren 18:58 uur mijn laatste comment daarop had willen geven.
    Als een simpel – maar wel beargumenteerd – verzoek wordt opgevat als “je wil opleggen”, dan is verdere discussie waarschijnlijk zinloos.:(

  120. Dame.
    De uitspraak tweedehands berichten zijn voor jou rekening,ieder beoordeeld zijn of haar posting naar eigen waarde lijkt mij.
    En Dame ook in het dagelijkse leven worden verzoeken niet altijd ingewilligd,daarom zijn mensen verschillend van signatuur/meningen en opvattingen.Niemand kan discussies in een bepaalde richting sturen,en dat zou ook niet moeten .Het belangrijkste is dat dit log toegankelijk is voor iedereen ,belezen of onbelezen,links of rechts,maar ook dat ieder zijn eigen werkwijze mag en kan hanteren en niet beknopt gaat worden of er wel of niet kranten artikelen bij geplaatst mogen/kunnen worden.de 1 stoord zich aan knip en plakwerk ,waar de ander zich weer stoord aan one-liners.Zo zal er voor ieder wel een element in zitten wat hij/zij graag veranderd zou willen zien.Ik persoonlijk vindt het al met al erg overtrokken en de kool in de soep niet waard.Er zijn volgens mij wel ernstiger zaken aan de orde waar men zich bezorgd/druk om zou kunnen .

  121. Zwolse , misschien ben jij de enigste hier die die lange lappen tekst van Dick wel leest. Ik zou dan ook willen voorstellen dat jullie dat fijn onderling gaan mailen.

    Er zijn hier reeds vaker voorstellen gedaan om de leesbaarheid van het log te bevorderen: korte samenvattingen of een verwijzing, gevolgd door de eigen mening. Admin is ook steeds bezig met de leesbaarheid, en neemt maatregelen: POL- en CHATlog toegevoegd ; verwijzingen in linker rijtje niet vermelden.

  122. De Hond peilt (vgl TK) vvd 31 pvv 26 (+2) cda 17 (-4) (- coal 74 – ) pvda 25 (-5) sp 18 (+3) d66 12 (+2) gl 9 (-1) cu 5 50+ 3 (+3) sgp 2 dier 2.

  123. Dick, gisteren aardige discussie met VVD’er en Derk over verschil tussen kwaliteiten die ambtenaren nodig hebben met die van werkers in bedrijfsleven. Laat jij je licht daar ook maar eens over schijnen. Ben benieuwd,. Tot straks.

  124. Vanaf 21:11 VVD’er, daarna Derk en ik erbij tot middernacht ongeveer. Ook idd interessant gesprek met Derk over moslimlanden irt behoefte aan vrijheid.

  125. Zo, terug van het balkon. Heb het vluchtig doorgelezen, maar de info-uitwisseling (niet bepaald een skerpe discussie toch?) bevatte geen nieuws voor mij. Vond dit wel interessant, van Zwolse,

    Bedenk wel dat sommige forumgasten dit als een platform zien om vrienden te maken,waar anderen weer geen heil in zien.

  126. Gaat goed dick, ik was nog met Dame in discussie over de ellende in Noord Afrika

    Als Mabel onderweg is, komt het daar vast wel goed, Derk.;)

  127. Wat was is het weer een ⤽feest⤝ de afgelopen maanden, politici van ⤽rechtse⤝ en ⤽linkse⤝ signatuur die elkaar in de haren vliegen over eventuele bezuinigingen, en die allemaal handvaten aandragen om deze naar hun inzicht te veranderen. Aan beide kanten wordt er met veel bla..bla..de voor hen juist krenten uitgehaald, die ze dan als eetbare brokken aan ons proberen te verkopen. En met deze ⤽krenten⤝ (voor ons altijd nadelig) vechten ze elkaar de tent uit.

    Soms droom ik wel eens van een (utopische?) oplossing, dat wij als burger, de handrem aantrekken. Hoe dat er dan uit ziet?

    We geven de overheid gewoon 35 Miljard minder budget, met de opdracht ⤽je zoekt het maar uit⤝ >:(. Moeten wij dat als burger, ook niet?
    Wedden dat er dan hele creatieve en doelmatige oplossingen te voorschijn komen?

    Heerlijk, ik blijf nog even doordromen??..:)

  128. Anderzijds, 35 miljard, terwijl de huidige bezuingingen van 18 miljard de gehandicapten, bijstandsgerechtigden, mensen uit de cultuursector, socaile werkplaatsen, ambtenaren, studenten en anderen al zo’n pijn doet.:(

  129. Dame, 18:31

    =Zullen wij die 35 miljard dan onder elkaar verdelen? Dat is toch een kleine 2500 de mens=.

    Dat zou ⤽om nog even door te dromen⤝ voor iedereen, een leuk douceurtje zijn.:)

    Maar het is mijn overtuiging dat er op een veel doelmatige manier bespaard kan worden, dan dat de ⤽deskundigen⤝ aangeven. In dat geval, wijs ik nog maar even op de door jou aangegeven geldverspilling in Engeland. Dat er bij ons op dezelfde en op andere manieren ook ongeïnteresseerd met geld gesmeten wordt, hebben we de laatste jaren meermalen kunnen lezen, of aan den lijve ondervonden.

    Als wij als burger daadwerkelijk de rem konden zetten, op niet noodzakelijke prestige objecten, persoonlijke geldverkwisting van personen, bonussen in de publieke sector en meerdere andere nutteloze zaken zou dat mij een beter gevoel geven.

  130. Ik zou het nog iets breder willen trekken. Zoals ik al eerder betoogde baal ik ook van de vette bonus die in de lampen en andere producten verwerkt zit die ík koop. Dat zou mij ook wat uitgaven besparen.
    Buiten dat ben ik het volledig met je eens dat het niet slecht is dat er nu eens kritisch wordt gekeken naar de uitgaven en dat overheden niet zomaar betalen, maar de rekeningen goed controleren en bij de inkoop aan prijsvergelijking doen. Er zijn teveel Handige Harry’s die de handjes dichtknijpen bij een overheidsorder en er tig % bovenop doen. Daarover vertellen ze dan weer stoere verhalen op verjaardagen. Dat ze zich niet doorschamen voor hun graaigedrag snap ik, maar ik snap de cultuur bij de overheid ook niet.
    Dit kabinet doet overigens ook grote uitgaven waar het nut van betwijfeld kan worden: weet je nog, ?? 500.000 per opgeleide agent in Kunduz?:(

  131. Zoals je uit vorig reactie`s van mij wel hebt begrepen, ben categorische tegen de Kunduz missie. Een geldverspillend speeltje van deze coalitie, om internationaal mee te mogen spelen. Maar hoe we ook goochelen met woorden, de kosten van de crisis moeten betaald worden. Dat betekent dat er fors gesneden moet gaan worden op b.v. onderwijs en uitkeringen enz. Maar dat betekend ook dat de lastendruk het zelfde blijft, want het geld wat daardoor los komt, is nodig voor rente en aflossing. Dat betekent dat de bijdrage van de overheid minder wordt, maar we wel steeds meer gaan betalen.

    Als dan ook de lasten van het bedrijfsleven onevenredig omhoog gaan ⤽wat dit kabinet probeer te voorkomen⤝ is het niet meer mogelijk om te concurreren met het buitenland. Volgens mij is de trukendoos van de overheid leeg. Het voordeel dat hieruit kan voorkomen, is dat de politiek van rechts tot links, eindelijk tot inzicht komt dat onzinnige uitgaven op wat voor vlak dan ook voorkomen moet worden.

    Er kan volgens mij (hier zullen veel mensen het niet mee eens zijn) drastisch bezuinigd worden op de betalingen aan de EU, ontwikkelingssamenwerking, prestige objecten, aanschaf JSF enz, enz. als hierop met een efficiëntere manier met het geld wordt omgegaan, zou dat al een lovenswaardig begin zijn.

  132. Een Dame naar mijn hart;

    Er zijn teveel Handige Harry’s die de handjes dichtknijpen bij een overheidsorder en er tig % bovenop doen. Daarover vertellen ze dan weer stoere verhalen op verjaardagen. Dat ze zich niet doorschamen voor hun graaigedrag snap ik, maar ik snap de cultuur bij de overheid ook niet. :-*

    Ik haalde het al eerder aan dus ben het helemaal met je eens!

  133. Bericht door VVD`er, op 6 maart 2011 om 20:20
    Er kan volgens mij (hier zullen veel mensen het niet mee eens zijn) drastisch bezuinigd worden op de betalingen aan de EU, ontwikkelingssamenwerking, prestige objecten, aanschaf JSF enz, enz. als hierop met een efficiëntere manier met het geld wordt omgegaan, zou dat al een lovenswaardig begin zijn.

    Haal de stromannetjes er maar eens tussen uit dan ben je al 40% goedkoper uit 😉

  134. Niet eens met de afdracht aan de EU. Nederland is zijn positie al grotendeels kwijtgeraakt door dat gezever van Zalm erover. Per saldo levert Europa ons nog steeds meer financieel gewin op dan het ons kost. Dat geldt overigens ook voor ontwikkelingssamenwerking. Besetdingen daaraan gaan vaak gepaard met afspraken over orders voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ik ben ook niet vergeten wat Bert Koenders, de voorvorige minister van ontwikkelingssamenwerking zei, namelijk dat er in één jaar op Wall Street meer aan bonussen is uitgereikt dan dat er wereldwijd aan ontwikkelingsgeld is uitgegeven. Shocking!
    Wel eens met je overige punten van verspilling. Dit kabinet legt de rekening van de crisis bij de laagstbetaalden, terwijl de crisis toch echt is veroorzaakt door de bankiers. Bovendien denk ik dat het economisch beter is om de consumentenuitgaven niet teveel te remmen. Daardoor verhardt de crisis alleen maar.
    Jammer dat de PvdA bij de TK-verkiezingen niet net een paar stemmetjes meer had om het initiatief in de onderhandelingen te kunnen nemen. Ook dan zou er hard bezuinigd zijn, maar zou de pijn wel eerlijker verdeeld zijn, althans dat is mijn opvatting.

  135. Een Dame naar mijn hart

    Nou, dat hoor ik graag, Derk! Ik ken die verhalen van heel dichtbij, van een familielid die producten verkocht aan het Amerikaanse leger in Duitsland en rustig de dubbele prijs vroeg. Oh, wat zijn ze dan trots. Je kunt dat ook als stelen zien, net zoals belastingontduiking of – ontwijking.

  136. Ik maak ze ook vaak mee Dame bv met een aanbesteding van Rijkswaterstaat, te triest hoor wat je gewoon ziet gebeuren, gewoon gegund werk dat met concurrenten voor de aanbesteding al is afgekocht.

  137. Derk, 21:08

    Ik ben het volledig met je opmerking eens, probeer zo eerlijk mogelijk zaken te doen, dat verhoogt de continuïteit van je bedrijf.

    Maar ik moet toegeven, dat ik ook wel eens aan mijzelf de vraag heb gesteld, moet ik die ⤽nitwit⤝ inkoper vertellen dat hij beter een andere baan kan gaan zoeken, of moet ik me verijken aan zoveel onnozelheid? Ik kan t.n.t. nog zonder schaamte in de spiegel kijken, maar sommige dombo`s maken je het wel heel moeilijk. 😮

  138. Nooit profiteren van Dombo’s, VVD’er. Jezelf recht in de spiegel kunnen aankijken is belangrijker dan het kortstondig geluk van een mazzaltje.

  139. “soort bouw fraude”is er nog steeds Dame Maar wie gaat de klok luiden? Als burgers het doen komen ze in een camper terecht of nog slechter. De overheid moet eens bij hun eigen gaan kijken en die gedachten van de jaren 70 weggooien. immers toen was sex in de natuur vrij en nu is het verboden. Waarom is dit dan niet aangepakt? Lekker vast in hun eigen regels

  140. Ik hoor het op beurzen en partijtjes vaak hoor, Nee ik werk bij de overheid dus ik doe die paar jaar nog of nee ik heb zekerheid. Terwijl dat soort baantjes zo weg kunnen. Stelt niets voor echt en waar ik nu over praat is voornamelijk Rijkswaterstaat.

  141. Raar? maar waar. de Dumbo’s zijn van alle tijden bij (semi)overheden. Zelfs zo dumbo dat ze na het sluiten van de deal, mij als leverancier onder druk probeerde te zetten, dat het voor een volgend seizoen van hen af zou hangen of de deal doorging, en daar kon ik wat aan doen…

  142. Dame, 21:28

    Op wat voor manier zijn we onze positie kwijt geraakt? We draaien nog altijd als klein landje op een voor ons acceptabele manier mee. Maar dat houd niet in dat we in Brussel de eerste viool spelen, verre van dat. Dat we daarnaast één van de grootste nettobetalers zijn, is nou ook niet iets om het Wilhelmus aan te heffen. Ik kan niet de recente cijfers opdiepen, maar dat er flinke hap geld naar toe gaat, is een vast staand feit.

    Het prijskaartje in 2007: afdracht 275 euro per hoofd van de bevolking per jaar. Rekening houdend met de terugvloeiende subsidies en de recentelijk door de Nederlandse regering bedongen korting van 1 miljard euro zal in 2007 zo`n 150 euro per hoofd van de bevolking worden afgedragen. Ik zeg nog altijd bedankt: als Zalm deze korting niet had afgedwongen zou het bedrag van 150 euro beduidend hoger zijn geweest.

    V.w.b. ontwikkelingsamenwerking: prima dat we dat doen, maar doe het wel efficiënt (zoals Derk al aangaf, minder stromannetjes) waterputjes slaan is leuk, voor incidentele hulp, maar probeer na al die jaren en tig miljarden eens structureel wat te verbeteren, op en bedrijfsmatige manier b.v. Wat ontwikkelingssamenwerking en bonussen in het bedrijfsleven (Wall Street) met elkaar te maken hebben ontgaat mij, maar het was natuurlijk wel een leuke sound byte van Koenders.

    En of de pijn eerlijker verdeeld zou zijn, hadden we nog maar eens moeten af wachten, zoals ik al eerder aangeven hebt, als komt de regen van “links” of “rechts”, nat wordt je toch. 😉

  143. VVD’er Ik neem maar een citaat uit onverdachte hoek:

    CDA-Europarlementariër Wim van de Camp vindt de huidige Nederlandse EU-afdracht van netto 2 miljard euro per jaar ‘een zeer rendabele investering’. Van de Camp wees donderdag in een reactie op het regeerakkoord op het ‘gigantische” economische profijt (20 tot 30 miljard euro per jaar) dat Nederland als handelsland heeft van de EU.

    Dat de Nederlandse stem de laatste jaren minder meetelt kun je afleiden uit de posities die we niet hebben gekregen (Balkenende als EU-‘president’ bv) en ik hoor dat van vrienden die in Brussel werken, die echt verschil merken met vroeger toen wij – als een van de oprichters van de EU – een relatief sterke positie hadden.

  144. Ik zie nu dat je ook een (Montesquieu)site citeert, waar ik net ook op snuffelde. Dan ook dit citaat meenemen, VVD’er;):

    een grotere welvaart door het goeddeels wegvallen van interne grenzen, waar Nederland als handelsland mooi van profiteert. Het Centraal Planbureau i heeft becijferd dat het nationaal inkomen van Nederland sinds 1970 6 tot 8 procent hoger ligt dankzij afspraken over vrijere handel die binnen de Europese Unie én de Wereldhandelsorganisatie WTO zijn gemaakt. Per jaar levert dat een voordeel op van circa ?? 1400 per persoon. De export nam tussen 1969 en 2007 met 51 procent van het Bruto binnenlands product op

    Ergo, baten zijn vele malen hoger dan kosten.

  145. Er is veel tegen ontwikkelingssamenwerking te zeggen, VVD’er, zeker als het geld rechtstreeks in de zakken van corrupte dictators vloeit of door neo-koloniale ontwikkelingssamenwerkers aan onzinnige projecten worden verspild. Anderzijds is het een kwestie van beschaving (en trouwens ook van economie, zowel handelsbelangen als voordeel als er meer besteed kan worden) om de allerarmsten figuurlijk niet in de kou te laten staan. Er gebeuren ook heel veel goede dingen met het geld: ziektebestrijding (er sterven daar nog mensen aan kinderziekten als mazelen), microkrediet (zodat met name vrouwen zelfstandig voor het gezinsinkomen kunnen zorgen) en andere hulpprojecten.
    Persoonlijk zou ik ook liever zien dat het niet nodig was. Ik denk dat het ook niet nodig zou hoeven te zijnals wij een normale prijszouden betalenvoor de producten die we kopen. Maarook daar komt de Hollandse koopmansgeest naar boven: pakken wat je pakken kunt.
    Ken je dat schrijnende voorbeeld van die leuke gadgets zoals de Ipod: de mensen in de Chinese fabriek werken soms wel 120 uur per week voor een hongerloontje. Nadat er veel zelfmoorden waren omdat de inkomsten nog steeds onvoldoende waren voor de primaire levensbehoeften, heeft Apple de lonen met tientallen procenten verhoogd en nog was het maar net genoeg. En dan wij maar mekkeren over die paar luizige eurootjes ontwikkelingsgeld. Dat vind ik een schandaal.

  146. Dame, iedereen mag er over denken zoals men wil, voor mij is de huidige vorm van de EU een aanfluiting. Laten ze terug gaan, naar het economisch samenwerkingsverband zoals het vroeger opgezet is. Deze moloch, met zijn eurofielen, slokt onze zelfstandigheid op. Ik voel er niets voor om door een van Rompy en kompanen mij de wet te laten voorschrijven. Alle bijverschijnselen, die niet gerelateerd zijn aan economisch samenwerking, kosten ons bakken met geld, waar alleen de heren in Brussel goede sier mee maken. En als ik mij goed herinner denkt een meerderheid van onze bevolking er net zo over. >:(

  147. Dame, na je reactie te hebben lezen, zou ik er uit kunnen opmaken dat ik tegen ontwikkelingsamenwerking ben. Verre van dat! Ik stipte aan dat de manier waarop deze uitgevoerd wordt, volgens mijn mening niet effectief is. Hoe is het mogelijk dat na vijftig jaar ontwikkelinghulp, nog zo weinig resultaat tastbaar is geworden? Zitten hier incapabele figuren aan de knoppen? Blijft er te veel hangen aan de strijkstok?
    Zijn er landen bij die zich zelf op heel goede manier kunnen bedruipen, maar die door ons uit gewoonte nog steeds gedoneerd worden? Al met al, is het een ondoorzichtige brij van organisaties, die allemaal pretenderen de zieligheidindustrie te vertegenwoordigen, maar waar geen vinger achter te krijgen is.

  148. Alle bijverschijnselen, die niet gerelateerd zijn aan economisch samenwerking, kosten ons bakken met geld,

    Dat is een gevoel, VD’er, feiten wil ik lezen. Hoop dat je niet alleen met Straatsburg en de onkostenvergoedingen aan komt zetten, maar met substantiële zaken.

  149. Na de periode-Pronk is er fors geschoond in het aantal landen dat van ons ontwikkelingsgeld ontvangt. En nog kun je wel voorbeelden vinden waar het allemaal niet deugt. Dat geldt overigens voor het hele buitenlandse beleid van Nederland (die in de kielzog van de VS loopt). Bevreemdt het je niet dat al die dictaturen waar de mensen nu hun leven wagen voor meer vrijheid, bevriende naties zijn? Hoeveel geld zou dat ons allen kosten? Hoeveel blijft er bij het bninenhalen van grote orders aa de strijkstok van een misdadig regiem hangen?

  150. VVD’er Weet niet of je de Volkskrant leest. Vandaag staat op pagina 3 een interessant artikel over een klacht van een Afrikaanse organisatie dat de Nederlandse hulporganisaties SNV en HIVOS ism de Nederlandse regering het intellectuele eigendom van een gezamenlijk ontwikkeld idee voor biogastechnologie hebben gestolen. Grote delen van Afrika zijn bezig zich grotendeels op eigen kracht te ontwikkelen. Ze wilden met dit project voorkomen dat blanken weer een idee aan Afrika oplegt. ‘Zieligheid’ is niet altijd aan de orde. Wel steun.
    Als je ons economisch belang meeweegt, dan is het wel van belang goede contacten te houden en – op basis van eigen Afrikaanse initiatieven – die steun te verlenen die zíj wensen ipv ons al nieuwe kolonialisator te gedragen. Wist je trouwens dat China bezig is zich een stevige positie te verwerven in Afrika? Als we geen antwoord hebben zijn wij over tientallen jaren geheel afhankelijk van Chinees geld en Chinese wensen. In die zin is ontwikkelingssamenwerking een eigen belang.

  151. Omstreden bezoek aan Oman dient defensieorder
    ——————–
    Tweet van de dag
    ma 07 maart 2011
    Denk dat Trix in haar komende kersttoespraak iets moois gaat zeggen over verwerpelijke dictaturen als Oman!

    Youp van ’t Hek
    ——————-
    Spanje denkt na. Dat kan je van Nederland niet zeggen

    In Spanje moeten een aantal verkeersborden worden veranderd, tijdelijk. In verband met de hoge olieprijs heeft de Spaanse regering besloten de maximum snelheid te verlagen van 120 naar 110 kilometer per uur. Na 30 juni wordt bekeken of de maximum snelheid weer omhoog mag.
    Doordat auto’s minder hard mogen, daalt het benzineverbruik en hoeft er minder olie geïmporteerd te worden. Uitgaand van de huidige olieprijzen, besparen de Spanjaarden zo’n 1,4 miljard euro op jaarbasis.
    Ook gaat Spanje minder verlichting inzetten langs de snelwegen en het kaartje voor openbaar vervoer goedkoper maken.
    Eenvoudige en doeltreffende maatregelen.
    Gek toch dat Nederland net het tegenovergestelde doet: de maximum snelheid verhogen van 120 naar 130.
    Had de regering die hoge olieprijs nu echt niet zien aankomen?

  152. Dame

    Natuurlijk zijn er hulpprojecten waar het geld op de juiste wijze gebruikt wordt.
    Zoals je aangeeft: ziektebestrijding, (microkredieten?) e.d.
    Maar de tegenzin die het bij mij opwekt, zit hem in het probleem dat het geld dat aan NGO`s wordt gegeven voor het grootste deel weer opgeslokt wordt door die zelfde organisaties. Aan organisatorische kosten als salarissen, logistiek, administratie enz. Natuurlijk is het niet mogelijk, om zonder kosten een organisatie draaiend te houden, maar als ik kijk naar de salarissen die er betaald worden in de (idealistische?) top van deze organisaties, begint er bij mij wat te kriebelen. In mijn beleving komt er te weinig terecht bij de mensen die het echt nodig hebben. In veel van de 36 landen waaraan wij doneren, komt het geld te vaak terecht bij de machthebbers (vaak zelf corrupt) die zich niet richten op de bevolking, maar het in andere projecten steken. (of zich zelf verrijken)

    Het probleem is ook dat er teveel hulporganisaties zijn, iedereen loopt elkaar voor de voeten. Te vaak zie je ook bij noodhulp, dat er ongeorganiseerd en ongestructureerd hulpmiddelen ingezet worden, doordat men de hulp niet op elkaar af stemt. Een recent voorbeeld, (een noodhulp fiasco) is Haïti.

    Ik ben maar een leek, maar zou het niet zinniger en efficiënter zijn om al deze NGO`s, kleine partijen en goedwillende idealisten onder één paraplu te brengen?
    Kosten verlagend doormiddel van minder overhead, transparantere werkwijze,gerichte aansturing doormiddel van één projectmanager met specialisme voor een desbetreffend project die geheel verantwoordelijk is voor de uitvoering enz.
    Aanbrengen van structuur, verantwoording en transparantie, i.p.v. ontelbare organisaties die langs elkaar heen werken, en daardoor vaak het goedbedoelde doel missen.

    Dan zal misschien ook de tegenzin, die er heerst onder de bevolking verdwijnen. Dat volk wil zien dat na ± 50 jaar doneren, deze hulp ook daadwerkelijk helpt, en dat het aantoonbaar is dat het geld van inzamelingen en ontwikkelingssamenwerking ook echt goed besteed wordt.

    We spreken toch over ontwikkelingssamenwerking? In mijn beleving is er nog weinig ontwikkeld.

    Om nog even terug te komen op dat VK artikel wat je aanhaalde, hieruit blijkt wel dat deze organisaties geen enkel belang hebben bij zelfontplooiing (een Afrikaans project ) binnen deze landen, maar om wat reden dan ook de regie in eigen hand willen houden, ( onterechte prestige, wij kunnen het beter?) en de Afrikanen hun eigen project afhandig maken. Google even, dan is te lezen dat Hivos 261 miljoen en SNV 90 miljoen van de overheid ontvangt. Hier klinkt weer het aloude liedje: wie betaalt, bepaalt.

    Noot: dat project is mede betaald met (subsidie) geld van de overheid, maar deze hebben geen invloed gehad in het asociale gedrag van deze organisaties.

  153. Ik ben het met veel eens, VVD’er, maar niet met je conclusie. Dat komt omdat ik me liever richt op de positieve zaken dan op de negatieve (en is is ook voldoende wat hoop geeft) en omdat ik altijd de gezichten van de mensen erachter zie. Kleine organisaties zijn wellicht effectiever dan hele grote. Er heeft trouwens al een (bestuurs)fusie plaatsgevonden.
    Over die salarissen hebben we hier al eens gehad. Wanneer je goed gekwalificeerde mensen wilt, dan moet je toch een enigszins marktconform salaris betalen. Dat hoeft wat mij betreft niet gigahoog te zijn, maar ik vrees dat weinig mensen (overdreven gesteld) voor een salaris op bijstandsniveau gaan werken wanneer ze in een andere sector het 10-voudige kunnen verdienen, behalve missionarissen. Het idealisme houdt voor velen op bij de eigen portemonnee.

  154. VVD’er Net nog een interessant artikeltje gelezen over ons voedsel en de gevolgen voor de 3e wereld. Walther Grotenhuis heeft een film ‘Smakelijk eten’ gemaakt met als insteek het regenwoud dat in vlammen opgaat voor veevoedersoja, garnalenkweek Filipijnen en boontjesteelt in Kenia. Legt bloot wat onze wensen en keuzes betekenen voor anderen die aan de verkeerde kant van de streep staan. Vanaf 10 maart in het filmtheater, dus vast ook in het Fraterhuis. Tip?

  155. En het zal allemaal niets uithalen: de EK stuurt dit kabinet écht niet naar huis. En maar goed ook, want dat is niet hun rol.

  156. Dat het geld niet goed wordt besteed, er teveel aan de strijkstok blijft hangen, de salarissen te hoog zijn en de organisaties te veel, te log en te bureaucratisch. Klopt dat?
    Wat vind je van mijn tip van 19:23 uur?

  157. Dame.
    Dat zal ook niet zo 123 gebeuren,maar mocht dit kabinet geen meerderheid krijgen in de EK,dan zal het een stuk moeilijker worden om hun voorgenomen plannen er doorheen te krijgen.In veel gevallen zullen ze moeten gaan shoppen bij de oppositie en die gaan zeker een tegenbod indienen,wat in mijn ogen niet verkeerd is.Naar mijn mening zullen de touwtjes van de PVV ook minder strak komen te staan,en dat lijkt mij helemaal niet verkeerd.

  158. Dat betekent dus dat je het met 80% van mijn stelling oneens bent. Zal er ooit een dag zijn dat % daalt? Nee,dus! 😉

    De tip van 19:23u is niet aan mij besteed, ik begrijp de frustratie die daarover bestaat, maar ik ga echt niet selectief shoppen. Dat moeten de multinationals en hun toeleveringbedrijven zelf maar oplossen.

  159. VVD’er Mag ik jou nu vragen wat míjn conclusie is. Volgens mij is het begrijpelijk lezen en schrijven tussen ons beiden niet sterk ontwikkeld. 😉

  160. Sorry, verkeerde interpretatie van je reactie, had één oog op mijn werk, en het andere op het log. Ik zou er scheel van worden.:)

  161. Ze kunnen met restzetels smijten wat ze willen, maar ik tel nog altijd 75 zetels in de 1e kamer. Waarvan de coalitie er 37 heeft. Daarna ga ik heel positief uit van de stille gedoger SGP + 1 = 38.

  162. Nou VVD’er, ik moet jouw postings ook twee keer lezen om door mijn vooroordelen heen te lezen wat je echt vind. We kunnen elkaar dus de hand schudden.;)

  163. Dick 11:50

    ===Gek toch dat Nederland net het tegenovergestelde doet: de maximum snelheid verhogen van 120 naar 130.
    Had de regering die hoge olieprijs nu echt niet zien aankomen?==

    Dat mag ik toch aannemen. Maar op autobrandstof bezuinigen begint toch echt bij je zelf. Ik heb nergens kunnen lezen dat de regering je verplicht 130 km/u te rijden.

  164. Mooi nieuws vandaag, de kunstsector is er achter gekomen dat ze sponsors onder kunstliefhebbers zelf kunnen vinden. Immers vele kleine maken een grote.
    Bijkomende zaak is zij die sponsoren hebben meer betrokkenheid met de kunst! 😀 😀 😀

    Hadden ze 10 jaar geleden al moeten doen!

  165. Zwolse leuk geprobeerd, maar het schrijfseltje van Marcel Hulspas is een column.:)
    Wishful thinking, zoals in alle columns. Er wordt van alle kanten, nog volop gelobbyd.

  166. VVDer.

    Het is mislukt. Het kabinet-Rutte krijgt geen meerderheid in de Eerste Kamer. Jan Nagel mag de reststemmen van de Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) tot de zijne rekenen, zo heeft de OSF meegedeeld, en kan daarmee een tweede zetel verwerven voor zijn 50-pluspartij. De kans op een meerderheid is daarmee verkeken.

    Meegedeeld,en het staat er in oerhollands toch?;)

  167. Dat geeft Jan Nagel een prima onderhandelingspositie om in ruil voor steun aan het kabinetsbeleid een aantal van zijn eigen punten te realiseren. Reken je maar niet rijk, Zwolse, dan is de teleurstelling straks ook niet zo groot.

  168. Zwolse er is nog niets duidelijk, lees hieronder het stukje uit de VK, van vandaag.
    Het lijkt wel een affaire die nog even geheim moet blijven: de samenwerkingsplannen van ouderenpartij 50Plus en de Onafhankelijke Senaats Fractie (OSF). Beide partners hebben afgesproken om voorlopig zo weinig mogelijk over hun bondgenootschap los te laten.
    Toch zijn de voortekenen duidelijk: bij 50Plus-lijsttrekker Jan Nagel thuis ligt het telefoonnummer van OSF-voorzitter Jabik van der Bij binnen handbereik. Van der Bij geeft op zijn beurt toe dat 50Plus de meest voor de hand liggende partij is om mee samen te werken. De heren zijn in gesprek over de manier waarop ze de stemmen van hun statenleden het slimst kunnen inzetten.

    Bij de verkiezingen voor de provinciale staten haalde 50Plus op eigen kracht een zetel. De regionale partijen, samen vertegenwoordigd in de OSF, bleven steken op nul zetels. Door de reststemmen van beide partijen bij elkaar te vegen, kan één van hen een (extra) zetel in de Eerste Kamer bemachtigen.
    Vooralsnog is onduidelijk welke partij die extra zetel zal innemen. Er liggen op zijn minst twee scenario’s op tafel: één waarin de regionale statenleden hun stemmen aan 50Plus gunnen en één waarin sommige 50Plussers op de OSF stemmen, zodat die toch in de Eerste Kamer komt.

    Dubbel
    Over wie er op de zetel komt te zitten zijn de berichten eensluidender: Kees de Lange, de nummer 2 van 50Plus, zou bereid zijn te wisselen naar de OSF. Dat is een aantrekkelijke optie, want twee partijen in de Eerste Kamer betekent dubbele subsidie (die politieke partijen krijgen) en dubbele spreektijd. De OSF kan blijven bestaan en 50Plus krijgt een extra vertegenwoordiger in de senaat- een die bovendien alles weet van pensioenen.

    Mochten 50Plus en de OSF de handen ineenslaan, dan lijkt dat ten koste gaan van de SP, die zakt van acht naar zeven zetels in de Eerste Kamer.

    Maar zover is het nog niet. In de week van windstilte en overleg die de twee partijen hebben ingelast, zullen ze nog één vraag moeten beantwoorden: zal de kiezer de flirt tussen hen beiden als vreemdgaan veroordelen? Of, in duidelijkere taal: is het kiezersbedrog als statenleden op een andere partij stemmen dan waarvoor ze in de provincie gekozen zijn?

  169. Nee, dat is geen kiezersbedrog, VVD’er. Mensen stemmen rechtstreeks op de leden van provinciale staten en niet op die van de Eerste Kamer. Toen alleen de FNP nog in de staten vertegenwoordigd was, hadden ze ook onvoldoende zetels voor een ‘eigen’ EK-lid. Pas de laatste keer hebben ze de handen ineengeslagen met de andere provinciale partijen (Limburg) en konden ze een EK-zetel bemachtigen. Daarbij moet je ook rekenen dat de provinciale partijen volstrekt van elkaar verschillen. Het enige dat ze gemeen hebben is een zeker provincialisme, aandacht voor streektaal en wat dies meer zij.
    Nu hebben ze ook te weinig statenleden voor een EK-zeten. Wil hun stem niet verloren gaan, dan moeten ze zich wel ‘verkopen’ (in ruil voor een paar wensen) aan een andere club.
    Maar wees niet bevreesd: dit kabinet zal er (nauwelijks) last van hebben.

  170. Ook ambtenaren kunnen rekenen;

    Ruim 40.000 vroegpensioeners

    Voor 43.302 mensen die bij de overheid werken, is het gunstiger voor hun 65e te stoppen met werken. Dat blijkt uit antwoorden van de ministers Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) en Henk Kamp (Sociale Zaken).

    PvdA-Kamerleden Heijnen en Vermeij vroegen de ministers om opheldering nadat burgemeester Wim Denie van Moerdijk zijn vertrek aankondigde. De eerste burger gaf aan eerder te stoppen met werken, omdat hij anders zijn vroegpensioenrechten verliest en minder geld ontvangt als hij doorwerkt tot zijn 65e.

    Volgens Donner en Kamp lost de kwestie vanzelf op. Het gaat om overheidspersoneel geboren voor 1950, dat in aanmerking komt voor een overgangsregeling die bij de afschaffing van vut- en prepensioenregelingen is ingesteld. Vanaf 2015 hebben al deze mensen de leeftijd van 65 jaar bereikt.

    Gossie en dan moet Assie nog door met zijn schoffeltje tot zijn 67ste 😉

  171. Dat zijn de babyboomers, Derk. Weet je wel, die groep die in de karige jaren ’60 zijn opgegroeid (geen kleurenTV, PC, Video, IPhone en vakanties naar het verre buitenland), die de machtshebbers van toen met rotte tomaten van het pluche hebben gejaagd om hierop vervolgens zelf breeduit te gaan zitten, die de erfenis van hun zuinige ouders ruim hebben gespendeerd, die het minst betaald hebben aan, maar het langst genieten van een ruim (eindloon)pensioen, die bij elke versobering van regeling aan de goede kant van de streep staan.

  172. Ik vind het ongelooflijk waar vind je dit nog? Vroegpensioen 😮 Nederland in crisis? Ja echt wel 🙂

    Ze willen die ambtenaren gewoon bij dat raam weg hebben, dus is het financieel aantrekkelijk gemaakt. Ik snap hem 😉

  173. Geraniums? He nee, nee er is in het midden van het gebouw meestal een soort van tuin.
    De designer zou dat nooit toelaten in een overheidsgebouw

  174. Bericht door Derk, op 8 maart 2011 om 22:18
    Gossie en dan moet Assie nog door met zijn schoffeltje tot zijn 67ste

    Derk, ik zit nog in de proefperiode en ben nog niet aangenomen. Ben dat werk niet gewend en heb nu al rugklachten. Ik denk niet dat ik dat werk tot mijn 67ste vol kan houden.;)

  175. Gewoon goed je best doen en je andere kwaliteiten laten zien. Wie weet kom je nog op kantoor en is er ook een vroegpensioen regeling voor je. 😛

  176. Tweet van de dag

    wo 09 maart 2011
    Val midden in debat met #Hillen over misstanden marine en hoor hem zeggen: “als ik van alle misstanden moet weten, heb ik dagwerk”. Pardon?!

    Andre Rouvoet

  177. @Dick, ik denk dat Hillen hier de plank goed raakt. Laatst den Haag, en nu den Helder, plus de wetenschap dat een klokkenluider binnen defensie z’n eigen vonnis kan uittekenen. Dan kan ik me voorstellen dat er stemmen opgaan om de hoge pieten in dit geval niet over te plaatsen, maar direct te ontslaan.

  178. Eens drama, gelijk dumpen inderdaad, voor ze nog meer kwaad aanrichten. Maar als de minister niet meer van de (enorme hoeveelheid) misstanden weet, lijkt het einde zoek.

  179. Dan moeten we dat einde maar tevoorschijn gaan toveren. En op Nato-niveau beleid gaan maken; we hoeven als bondgenoten toch niet allemaal ons eigen legertje aan te houden? En op grond van dat nieuwe beleid bezien wat wij alsNederland moeten leveren, en dus eens goed gaan reorganiseren.

  180. Drama.

    Ze zouden er zo ondershands misselijk van worden om constant in de politieke draaimolen te zitten.:D:D

    Motie “dubbele nationaliteit” verworpen
    Toegevoegd: vrijdag 2 mrt 2007, 06:22

    De Tweede Kamer heeft vannacht een motie van afkeuring tegen de staatssecretarissen Albayrak en Aboutaleb verworpen. De motie kreeg alleen de steun van de Partij voor de Vrijheid, die hem ook had ingediend.

    PVV-leider Wilders zei dat de motie niet tegen de staatssecretarissen persoonlijk was gericht, maar tegen hun dubbele nationaliteit. Volgens hem hebben ze daardoor de schijn van belangenverstrengeling tegen.

    Maar volgens de andere fracties is de loyaliteit van beide staatssecretarissen boven elke twijfel verheven. De vergadering die ’s morgens begon duurde uiteindelijk tot ongeveer twee uur vannacht.

    Optimaal geïntegreerd

    De VVD wil wel een wet die de dubbele nationaliteit voor alle Nederlanders verbiedt. Maar PvdA-fractieleider Tichelaar waarschuwde dat dat onbespreekbaar is. Hij zal geen wet aanvaarden die Albayrak dwingt haar Turkse paspoort in te leveren.

    Premier Balkenende verzekerde de PvdA dat het kabinet het grondwetsartikel waarin staat dat iedereen met de Nederlandse nationaliteit een publieke functie kan vervullen, niet zal wijzigen. Ook bestaat er volgens hem geen twijfel over de loyaliteit van de “optimaal geïntegreerde” Albayrak en Aboutaleb.

  181. @Zwolse, dit gedoe roept Wilders over zich zelf af. Ik beschouw het als een storm in een glas water, maar ben wel benieuwd naar de interne maatregelen binnen de PVV-beweging.

    Voorlopig mag de PVV zich 4 jaar lang provinciaal en in de EK met de piketpaaltjes bemoeien. Ik zie voorlopig ook geen TK-verkiezing, want dit kabinet laat zich de pies niet lauw maken. Dat geeft de huidige oppositie tijd genoeg om een plan te bedenken om bij de volgende verkiezing toe te slaan. Ben zeer benieuwd naar dat plan, want om stemmen weg te halen bij de PVV helpen geen duidelijke argumenten.

  182. Hahah ik zie het al voor me

    Lokale politici in Overijssel draaien een beetje door wat betreft de ‘Maand van het Dialect’. Na voorstellen voor raadsvergaderingen in de streektaal -onder andere in Rijssen en Wierden-, wil een CDA-raadslid uit Vriezenveen nu plaatsnaamborden in het plaatselijke dialect.

    Bertus Wessels deed zijn voorstel via Twitter: “Ik zou het wel mooi vinden wanneer we in Twenterand ook namen in het dialect zouden geven, dit zou ook op de toegangsborden moeten staan.” Wessels noemt Friesland als voorbeeld waar de plaatsnamen zowel in het Fries als het Nederlands op de borden staan.

    Wessels benadrukt tegenover de Twentsche Courant Tubantia dat zijn plan vooralsnog niet meer is dan een proefballon: “Ik denk dat het goed is voor de herkenbaarheid van het dorp. En volgens mij vinden de inwoners het ook leuk. Misschien ga ik dit wel inbrengen in onze fractie. Al kost zoiets natuurlijk geld. En de gemeente is vooral aan het bezuinigen.”

  183. @Derk ; uttis maar een proefballon, maar als we dit serieus moeten nemen, stel ik voor dat de bordjes in Vriezenveen drie-talig worden:
    Nederlands, Twents en Russisch (doen we ook nog aan een stukje cultuurhistorie);)

  184. @Derk ; ik denk te weten waar ze zitten: het provinciegebouw, waar de komende coalitie wordt voorgekauwd: en de PvdA lijkt buiten gezet! VVD+CDA+SGP+PVV lijkt voorlopig de samenstelling…..

  185. Buursink zag het nog niet zo zwaar in; maar die betweter Meedendorp van RTV-oost wist het zeker: de PvdA staat buitenspel.
    Met ongeveer een kwartier wordt de formateur bekend gemaakt.

  186. Derde optie is huidige coalitie CDA-PvdA-VVD. Die drie opties worden verkend, teminste daar was een meerderheid voor. Nu gaan de echte onderhandelingen beginnen.

  187. PvdA buitenspel: zou voor het eerst sinds 1648 zijn. Alles is nog mogelijk, maar CDA-voorkeur lijkt meest waarschijnlijk, tenzij PvdA flink stof hapt.

  188. @drama

    Gisterenavond vol verbijstering gekeken naar het interview tussen Buursink en Meedendorp van RTV Oost. Wat is er gebeurt met objectieve verslaggeving? Die Meedendorp ging echt ver over de grenzen van het betamelijke heen!

  189. @ElRey ; alle talenten bij RTV-oost zijn allang verdwenen naar de landelijke zenders. En met die Meedendorp wil dat maar niet lukken; raar h?.

    gisteravond nog een beste quote van hem:
    “ik heb er geen verstand van, maar neem van mij aan dat de PvdA niet meer meedoet”

  190. Pensioenen in een notedop

    Bron

    Morgen tussen 11.00 en 12.00 is Sophie in ’t Veld bij tros_kamerbreed over de eurozone.

  191. Bron: RTV-oost:

    De Staten hebben donderdagavond in het Zwolse provinciehuis informateur Hendrikx de opdracht gegeven om drie coalitievoorstellen van respectievelijk het CDA, de VVD en de PvdA onderzoeken. Het CDA stelde een coalitie voor waarin naast het CDA de VVD, ChristenUnie en SGP deelnemen. Dit betekent volgens Rietkerk niet dat dit de voorkeurscoalitie van het CDA is.

    ————————————————
    gisteravond al moeite met die uitspraak van partijgenoot Verhagen; deze past er probleemloos bij

  192. @Drama Welke uitspraak van Verhagen?
    Overigens is Hendrikx de voorvorige commissaris van de Koningin van Overijssel. Gepokt en gemazeld in het provinciaal bestuur dus. Kan een voordeel zijn, maar kan het anderzijds ook lastiger maken. Een informateur-echt-van-buiten-en boven-de-partijen-staand zou misschien met een meer frisse blik kunnen handelen. Afijn, afwachten maar wat er uit komt. Alles ligt nog min of meer open en de heren onderhandelaars zullen goed moeten nadenken over de punten die ze echt belangrijk vinden en of ze elkaar kunnen vinden op een nieuwe bestuursfilosofie en bestuurscultuur.

  193. @Dame;

    “Feitelijk is het zo dat toestemming had moeten worden gevraagd”, zei vicepremier Maxime Verhagen vrijdag na de wekelijkse ministerraad.
    “Op het moment dat dat wordt erkend, kunt u dat opvatten als een excuus. De vraag is hoe je het formuleert.”

    ——————————-
    Verhagen kannut altijd goed zeggen……

    Dame, van welke politieke club is Hendrikx?

  194. Sommige zaken zijn onveranderlijk, Drama, overigens ook net zoals de vorge commissaris. Ik denk al zo’n beetje sinds 1648.;)

  195. Dat waren nog eens tijden:

    De staten vergaderden in het voorjaar en in de herfst in Deventer, Kampen of Zwolle. Tussendoor werden de dagelijkse besognes door zes gedeputeerden geregeld. Elke stad en elke ridderschap benoemde één gedeputeerde. De zes gedeputeerden kwamen dagelijks bijeen om de besluiten van provinciale staten voor te bereiden of uit te voeren

    —————
    hoezo verkiezingen8)

  196. Onze Joan Derk van de Capellen op den Pol was de eerste democraat in deze provincie en zo’n beetje in Nederland. Hij is nog eens een tijdje geschorst geweest uit de Staten van Overijssel omdat de hoge heren zijn acties niet zagen zitten.
    Dat waren zeker nog eens tijden: Twente was een moeras, Lonneker groter dan Enschede en de Hanzesteden oppermachtig.

  197. vandaag was er in de 2ekamer niets te doen.
    Morgen is er vanaf 14.00 uur een plenaire vergadering met o.a.:

    16.30 uur – VAO Integriteitsschendingen DMO (AO d.d. 9/3)!

    woensdag en donderdag hele dag vergadering, en vrijdag niets.

    Derk, misschien iets voor jou (tijdelijk) ipv groepswerk bij Assie: 2,5 dag in de week aanwezig zijn (klein tonnetje plus onkosten per jaar, en riante recessen…)

  198. Nou drame daar zeg je me wat, mocht het fout gaan en dat zien ze toch pas na 4 maand dan heb ik wel zekerheid he 😉 ene voorlopig is het toch rustig want zo’n campagnetijd vergt wat van je dus de eerste 2 maand gebeurd er niets. * Gaat rond bellen in z’n netwerk* 🙂

  199. dan maar wat anders:

    Nederland krijgt waarschijnlijk een leger zonder tanks. Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) is van plan alle tanks weg te bezuinigen, schrijft het AD donderdag op basis van ingewijden. De plannen zouden nog niet definitief zijn, maar de discussies bevinden zich wel in een eindfase.
    bron: NRC.nl

    ————————–
    Cavalerie, tabeh

  200. Gister: Oppositie wil bonussen harder aanpakken

    Jan-Kees de Jager, minister van Financien ziet niets in strengere maatregelen

    Minister Jan-Kees de Jager moet bonussen bij banken veel harder aanpakken. Daarvoor pleit een Kamermeerderheid van PVV, PvdA, SP en GroenLinks. Vanavond praat de Kamer over de conclusies van de commissie-De Wit die de bankencrisis onderzocht.

    ————–

    Vandaag: ING-Bestuursvoorzitter krijgt een bonus van maar liefst 1,25 miljoen euro

    ING: Schuld geen reden om te bezuinigen op bonussen

    Het bestuur van ING krijgt over 2010 een riante bonus uitgekeerd. Het Algemeen Dagblad meldt dat op basis van het jaarverslag van het Nederlandse financieel concern. Bestuursvoorzitter Jan Hommen krijgt een bonus van maar liefst 1,25 miljoen euro uitgekeerd. Zijn jaarsalaris bedraagt overigens al 1,35 miljoen. Het is opmerkelijk dat ING kiest voor zo’n riante beloning aangezien de bank nog 5 miljard euro aan de Nederlandse staat verschuld is.

    Niet alleen Jan Hommen loopt weg met een volle beurs. Financieel topman Patrick Flynn krijgt een bonus van 600.00 euro, Koos Timmermans (onder andere risicobeheer) krijgt 690.000 euro. Het jaarsalaris van beiden bedraagt 750.000 euro.

    In 2009 is een bankencode opgesteld waarin onder andere is afgesproken dat banken alleen bonussen mogen uitkeren wanneer zij winst maken.
    ===========

    Blij dat ik er weg ben. Anders had ik het alsnog gedaan.

  201. @Dick; is id niet goed te praten; maar noem mij intussen ??n bank, die geen bonus meer uitdeelt; maw bij welke bank ben je gaan bankieren?

  202. ASN-bank Drama. Heb er al een paar maand een heel goed gevoel bij. http://www.asnbank.nl/

    Niet goed te praten, bovendien is er ook nog een bankencode

    In 2009 is een bankencode opgesteld waarin onder andere is afgesproken dat banken alleen bonussen mogen uitkeren wanneer zij winst maken. PvdA, SP en PVV willen dat minister Jan-Kees de Jager (Financiën) banken veel strenger aanpakt. De minister is dit echter niet van plan, maar zegt er wel voor te zorgen dat de banken zich aan hun belofte houden.

    —————–
    Hans Hillen: geen tanks, wel JSF en ontslagen?

  203. @Dick ; de JSF-vraag komt nu vanzelf bovendrijven. De tanks hebben we niet meer nodig want geen koude oorlog meer: waarom dan wel straaljagers………(ik denk dat we wel met een mooi bettien minder toe kunnen). M.a.w. hoeveel F16’s hebben we momenteel ter ondersteuning van de huidige 2 tankbataljons nodig…

  204. @ drama: Duidelijk verhaal. Een herijking. Bij Marine kan veel bezuinigd worden en dit is ook duidelijke taal

    Dat betekent dat Defensie diverse onderdelen bijna of helemaal kan schrappen.
    – De Landmacht kan afscheid nemen van haar dure tanks. Tankbataljons van de Landmacht, die meer geschikt zijn voor gemechaniseerde oorlogvoering, namen nooit aan missies deel en tanks waaraan blijkbaar nauwelijks behoefte is, zijn kostbaar in exploitatie.
    – Ook artillerie werd maar één keer (in Uruzgan) uitgezonden ?? en dan nog mondjesmaat. Een deel van de stukken kan dus weg.
    – Dan de Luchtmacht. Opstandelingen die zelf geen vliegtuigen hebben, kunnen met minder F-16??s worden bestreden dan wij nu hebben, om over de aanschaf van de even onbetaalbare als onnodige JSF maar te zwijgen. Met minder F-16??s, die bovendien langer dienst doen, kunnen we de komst van onbemande vliegtuigen afwachten. Apache-helikopters kunnen trouwens ook uitstekend luchtsteun geven.

  205. Natuurlijk ontvangt niet iedereen bij ING een bonus:

    Pensioenen bij ING bevroren
    ANP | Gepubliceerd op 19 maart 2011, 11:08
    Laatst bijgewerkt op 19 maart 2011, 11:16
    AMSTERDAM –
    ING Nederland gaat de pensioenen bevriezen omdat de bank er te slecht voor zou staan. De pensioenen gaan op de nullijn wegens de aangescherpte kapitaaleisen, de aanhoudende onzekerheid op de financiële markten en omdat er staatssteun moet worden terugbetaald. Vakbondsbestuurder Ike Wiersinga van CNV Dienstenbond bevestigde zaterdag berichtgeving hierover in dagblad Trouw.

    bron: DvhN

  206. Yeb maar de verkiezingen zijn voorbij dus is het stil hier.
    Trouwens net zoals die bankiers hun zakken vullen doen ze dat bij de DSM en Shell ook hoor en dat gaat maar door. Zitten trouwens ook oud PvdAers/CDAers/ VVDers bij die flink hun zakken aan het vullen zijn nu het nog kan.

  207. Hoog zelfreinigend vermogen!

    PvdA eist aftreden europarlementariërs na corruptieschandaal

    Europarlementariër Ernst Straffer liet zich voor honderdduizenden euro??s omkopen door undercoverjournalist Sunday Times
    De Sunday Times heeft een corruptieschandaal ontdekt. Journalisten van de krant die zich voordeden als lobbyisten wisten een aantal Europarlementariërs voor honderdduizenden euro??s om te kopen. In ruil voor dat bedrag moesten zij wijzigingsvoorstellen van Europese wetgeving indienen.

    De Oostenrijkse christendemocraat en oud-minister van Binnenlandse Zaken, Ernst Strasser werd als eerste betrapt en pakte gelijk zijn biezen toen het schandaal boven water kwam. De PvdA eist nu het aftreden van twee sociaaldemocratische afgevaardigden: Adrian Severin oud-vicepremier van Roemenië en Zoran Thaler, oud-minister van Buitenlandse Zaken van Slovenië.

    PvdA-Europarlementariër Thijs Berman vindt dergelijke corrupte praktijken absoluut ontoelaatbaar zegt hij tegen de Volkskrant. “Deze mensen horen niet in een parlement thuis, en moeten onmiddellijk uit onze fractie worden gezet.” De voorzitter van het parlement, Jerzy Buzek, eist een volledig onderzoek. Berman wil ook een onafhankelijk onderzoek waarbij lobbyisten en Europarlementariërs financieel worden doorgelicht.

  208. Tweet van de dag

    di 22 maart 2011
    CPB heeft koopkrachteffecten van Kabinetsbeleid doorgerekend. Rutte doet wat ie belooft: de klappen vallen bij de lage en midden inkomens

    Diederik Samsom

  209. Er wordt nog helemaal niet gesproken over “afschaffing chronisch zieken-aftrek”:

    Bezuiniging AWBZ treft gros zwakkeren hard

    Negentig procent van de mensen die persoonlijke begeleiding nodig hebben gedupeerd ***
    Uit de Cliëntenmonitor AWBZ blijkt dat de bezuinigingen op de AWBZ hard aan komen bij hulpbehoevenden. Ruim negentig procent van de mensen die persoonlijke begeleiding nodig heeft komt in de problemen, van financieel tot logistiek, doordat die zorg buiten de AWBZ valt.

    De Cliëntenmonitor heeft de veranderingen binnen de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten in kaart gebracht en concludeert dat bezuinigingen op de AWBZ bijna alle mensen die persoonlijke begeleiding nodig hebben raakt.

    De problemen variëren van geen alternatieve zorg kunnen vinden, doordat gemeentes nog te weinig alternatieven voor de weggevallen langdurige zorg hebben, tot financiële problemen omdat er apart betaald moet worden voor de begeleiding.

    NOS: ‘Mensen knel door bezuiniging AWBZ’
    cc-foto: Rene Passet

  210. Broedertwist CDA rond minister Hillen

    Partijgenoot en Europarlementariër Wim van de Camp: ‘Hillen is nooit een collega geweest’…………
    Minister van Defensie Hans Hillen ligt zwaar onder vuur. Niet alleen de oppositie keurt zijn beleid af, maar ook vanuit CDA-gelederen klinkt kritiek. De mislukte reddingspoging in Libië, de affaire rond Defensie Materieel Organisatie waar integriteitscodes zijn geschonden en de aankomende bezuiniging van één miljard euro – niet veel ministers zouden de druk aan kunnen. Hans Hillen is ondanks alle kritieken niet weg te slaan. Na jaren doorpakken is hij eindelijk op de plek waar hij wilde zijn.

    Volgens partijgenoot en Europarlementariër Wim van de Camp is Hans Hillen altijd gefocussed geweest op macht. Andere doelen had hij niet. In De Volkskrant zegt Van de Camp:

    “Hillen is nooit een collega geweest, hij was alleen maar bezig met macht. Ik heb hem nog nooit op een collegiale actie betrapt. Nooit eens een stapje opzij ten faveure van een ander Kamerlid. Hillen concentreerde zich op de fractieleiding, totdat hij er zelf in zat. Hij is machiavellist, maar geen slechterik. Ik weet niet wat hij wil, hij is ongrijpbaar en dat vind ik een beetje eng.”

  211. De foute vrienden van de PvdA

    Dat de PvdA het niet zo op heeft met vrijheid van de pers bleek vorige week toen Martijn van Dam de publieke omroep wilde censureren. Misschien dat ze daarom zo close zijn met dictators.
    Tot voor kort was de PvdA dikke maatjes was met zowel de partij van Ben Ali als die van Mubarak, door te betalen voor een ideologische vereniging met onder meer de partijen van deze dictators. Maar ook na het royement van deze partijen heeft de PvdA nog foute vrienden over in de Socialistische Internationale.
    Eén van die foute vrienden waarmee ze samen in de rode vereniging zitten is de MPLA, de marxistische partij die Angola onder haar duim houdt. Het christelijke Angola is rijk aan olie en diamanten. Maar onder het bewind van dictator José Eduardo dos Santos, die al sinds 1979 aan de macht is, kent het land ondanks de rijkdom één van de grootste verschillen tussen arm en rijk ter wereld, zoals een sociaal-democratie betaamt.

    Na de fatale verkiezingen van 1992, die de burgeroorlog opnieuw op deed vlammen, werden nieuwe parlementsverkiezingen tot 2008 uitgesteld. De MPLA haalde meer dan 80% van de stemmen in die oneerlijke verkiezingen, waar de communisten groot overwicht hadden door de controle over de staatsmedia en het gebrek aan financiering van de oppositiepartijen. Dat gaf ze genoeg zetels in het parlement om zonder tegenspraak een grondwetswijziging door te voeren die de macht van de president verder zou consolideren: de president, in Angola zowel staatshoofd als hoofd van de regering, zou niet meer door het volk, maar door het parlement worden gekozen. Dos Santos werd meteen verkozen. Democratie werd hierdoor professioneel de nek omgedraaid.
    Met dit land als volwaardig lid blijkt maar weer eens dat de Socialistische Internationale hypocriet is tot op het bot. Afgelopen zaterdag heeft het presidium van de vereniging (waartoe onder meer Jeltje van Nieuwenhoven en een MPLA-lid behoren) gepraat over opstanden in de Arabische wereld en het belang van democratisering. Maar ook onder het regime van de MPLA groeit de onrust, al is de oppositie zwak en niet georganiseerd. Het referendum in Soedan en de Arabische onrust hebben in Angola vooral gezorgd voor een (nog) hardhandig(er) optreden jegens journalisten en intimidatie van mogelijke opstandelingen

    En dat is dan een partij waarmee de PvdA zich ideologisch verbonden voelt. Tja. Ik zou geen lid willen zijn van een vereniging als de Socialistische Internationale, en daar zeker niet voor willen betalen, maar de PvdA zal haar redenen wel hebben. Misschien de gedeelde afkeer voor nieuws met een andere dan de gewenste kleur, wie zal het zeggen? Jeltje?

  212. NOS.nl:

    Rekenkamer ziet JSF als risico
    »
    De Amerikaanse ambassade is ongerust over het JSF-debat in Nederland
    Beeldbewerking NOS Toegevoegd: donderdag 24 mrt 2011, 11:16

    De betrokkenheid van Nederland bij de Joint Strike Fighter neemt toe, zonder dat besloten is of de JSF de F16 gaat vervangen, hoeveel de vervanging mag kosten en hoeveel toestellen moeten worden gekocht.

    Dat schrijft de Algemene Rekenkamer, die de gang van zaken omschrijft als een risico. Het kabinet meldde eind vorig jaar dat de kosten voor de JSF veel hoger uitvallen dan eerder was gedacht.

    ‘Heldere keuze’
    De Rekenkamer meent juist dat nu er bezuinigd moet worden op defensie, er een ideaal moment is aangebroken om het project nog eens te bekijken. “Nu de minister van Defensie heeft aangekondigd dat hij de hele krijgsmacht tegen het licht gaat houden, schept dat de mogelijkheid voor een heldere keuze over de gevechtstoestellen.”

    Nederland heeft al 800 miljoen dollar gestoken in de ontwikkelingskosten van de JSF. In het regeerakkoord staat dat het kabinet dit jaar een tweede testtoestel wil aanschaffen. De beslissing voor de uiteindelijke aankoop van JSF-toestellen is doorgeschoven naar een volgend kabinet.

    In het rapport staat verder dat het ministerie van Defensie de rapportages over de JSF beter moet afstemmen op die van het Pentagon.

Reacties zijn gesloten.