Openbaar openingscollege ’Werken voor goede doel’

Zwolle – Als aftrap van de minor ‘Fundraising, grantmaking & sponsoring’ (FG&S) verzorgt Windesheim op 2 februari om 15.00 uur een openbaar openingscollege ‘Werken voor het goede doel’. De minor is uniek, omdat dit in Nederland de enige hbo-minor is op dit gebied.

albertvanzadelhoff.jpg
Albert van Zadelhoff

De minor gaat in op de vraag hoe organisaties op een professionele manier met fondsenwerving, sponsorwerving en toekenning van fondsen aan goede doelen om dienen te gaan. De presentatie van dit vrij toegankelijk publieke gastcollege ligt in handen van Albert van Zadelhoff, directeur Private Banking bij de Triodos Bank.

Albert van Zadelhoff zal ingaan op de rol van duurzaamheid in de goede doelensector en geeft aan welke mogelijke ontwikkelingen hij de komende jaren verwacht. Ook zal hij het beleid en de bijzondere missie van het ‘buitenbeentje’ in de bankwereld Triodos toelichten: bevorderen van de levenskwaliteit voor de huidige en toekomstige generaties. Albert van Zadelhoff: "Op de keper beschouwd, vraag je je af waarom goede doelen niet allemaal duurzaam zijn. Immers, per definitie dienen de goede doelen een maatschappelijk doel. Maar in de praktijk komen goede doelen nogal wat hinderpalen tegen. In mijn college zal ik deze dilemma’s schetsen."

Projectleider van de minor FG&S, Bert Sleijster: "Nederland kent vele duizenden geregistreerde organisaties voor goede doelen. Het lijkt me geen geheim – en we zijn daar in recent onderzoek ook tegenaan gelopen – dat de meeste organisaties nog wel een flinke slag te maken hebben op het gebied van duurzaamheid. De goede niet te na gesproken! Maar dat je goede initiatieven ondersteunt, wil niet zeggen dat je dus ook duurzaam bezig bent. Hier mag nog wel meer de focus op komen te liggen." Door deze minor krijgen studenten inzicht in het soms complexe reilen en zeilen binnen de filantropische sector. Zaken als duurzaam beleid, maar ook transparantie en diverse financiële, juridische en ethische aspecten komen daarin aan de orde. Na het volgen van een tweede (vervolg)minor hebben de studenten een brede professionele hbo-basis, waarmee ze in deze sterk groeiende sector aan de slag kunnen. Vooral studenten van de Schools of Business & Economics en Social Work van Windesheim hebben belangstelling voor de minor, Maar deze wordt ook nauwlettend gevolgd door de sportwereld, waar sponsoring ‘hot’ is,

Windesheim zet de deuren wijd open voor het openbaar college van Albert van Zadelhoff.

Aanmelden vooraf kan: mail naar k.rozendal-de-groot@windesheim.nl en vermeld bij onderwerp ‘CollegeZadelhoff’.

Belangstellenden ontvangen dan vooraf per mail een wegwijzer en zijn vanaf 14.30 uur welkom in het H-gebouw op de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle.

 

 

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Wat is het doel? Personeel werven? Zou best in die sector willen werken eigenlijk, maar ze vragen vast andere competenties als die mij zouden passen. Succes in elk geval.


    ⚠️ Meld

Reageer