Dieze Oost als een vlinder uit zijn cocon

Zwolle – Wie langs het Simon van Slingelandtplein in Dieze Oost rijdt, ziet het direct: het doek is voor de steiger weg en als een vlinder uit een cocon komen geheel gemoderniseerde, duurzame woningen te voorschijn. Nieuwe kozijnen, dakpannen, maar vooral binnenin alles nieuw en comfortabel.

slingelandtplein.jpg
Eigen foto

De eerste nieuwe bewoners betrekken in december hun woning. Deltawonen gaat tot 2013 verder met de modernisering van 102 woningen in Dieze-Oost. Van deze woningen gaan 22 woningen begin volgend jaar in de verkoop. Uniek is de transformatie van appartementen naar 10 herenhuizen aan de Paulus Buysstraat en 12 eengezinswoningen aan de Jacob Gillesstraat. Meer informatie hierover komt in december beschikbaar via de website van deltaWonen.

DeltaWonen heeft besloten deze woningen niet te slopen, omdat bleek dat de woningen goed te moderniseren waren. De woningen worden op hoog woontechnisch niveau gebracht van energielabel E,F,G naar energielabel A. Door de huidige woningen te laten bestaan, blijft het authentieke karakter en het herkenbare hart van de wijk behouden en wordt het zelfs versterkt. Daarnaast worden de woningen comfortabeler door nieuwe, ruime badkamers, toiletten en keukens.

Dieze-Oost ligt dicht bij het centrum en de uitvalswegen van Zwolle. Het is een wederopbouwwijk uit de jaren ’50 met verrassend veel ruimte en volop groen. Ook de woonomgeving wordt opgeknapt. Dieze-Oost heeft volgens deltaWonen de potentie om een gezellige, levendige wijk te worden. Met goed gerenoveerde huur- en koopwoningen rond het bruisend hart van de buurt; het Simon van Slingelandtplein.

Als maatschappelijk verantwoorde onderneming biedt deltaWonen nu en in de toekomst woonen leefkwaliteit, in het bijzonder voor mensen die dat niet zelf kunnen realiseren. Duurzaamheid is daarbij het leidende principe. Onder duurzaamheid verstaat deltaWonen het verantwoord omgaan met de aarde, met mensen en met geld, zonder afwenteling op andere mensen, andere werelddelen of op de toekomst.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. …en hoeveel winters zitten wij nog met onze gaskachels in de kou in de Pieter Steynstraat. JAREN GELEDEN is ons al een renovatie toegezegd. Het resultaat was alleen weer jaren later een soort PR aktie van Dieze dat ben jij…
  Het wordt koud hier!


  ⚠️ Meld

 2. In dit document uit 2009 (ik hoop dat de link werkt, komt uit Google cache) wordt beloofd dat de Pieter Steynstraat in fases in de periode 2010-2011-2012 aangepakt wordt. Succes Jan, ik hoop dat ze hun belofte houden!

  Maar misschien hebben ze wel gewacht zodat ze de zonnepanelen van de parkeergarage[/url] die nu wordt gesloopt bij de renovatie kunnen gebruiken! 😉


  ⚠️ Meld

 3. Kunnen ze niet beter die flats bij de Pieter Steinstraat slopen net als holtenbroek en er mooie nieuwe voor neer zetten die aan de eisen van de tijd voldoen.


  ⚠️ Meld

 4. Bericht door Pieters, op 18 november 2011 om 09:24
  Kunnen ze niet beter die flats bij de Pieter Steinstraat slopen net als holtenbroek en er mooie nieuwe voor neer zetten die aan de eisen van de tijd voldoen.

  Nee, dat kan niet. Volgens de regeltjes staan de flats te dicht bij de snelweg. Slopen betekent dat er niets nieuws gebouwd mag worden.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.