Huize Nieuw Hofvliet wordt brasserie

Zwolle – Huize Nieuw Hofvliet wordt een brasserie. dat werd woensdagmiddag bij de afronding van de herstelwerkzaamheden bekend gemaakt. Ton Kolman krijgt het beheer van de horecagelegenheid bij de Rodetorenbrug.

 

20-08-2014_openingshandeling_huize_hofvlied_02.jpg

 

DLH Ontwikkeling, de provincie Overijssel en de gemeente Zwolle organiseeerden woensdag een persbijeenkomst voor de afronding van de herstelwerkzaamheden van het exterieur van Huize Nieuw Hofvliet. Het beeldbepalende, karakteristieke gebouw maakt onderdeel uit van de stadsentree van de Overijsselse hoofdstad. Die entree wordt grootschalig opgeknapt. Tijdens de bijeenkomst waren onder andere Dick Huiskamp van DLH Ontwikkeling, gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel en de Zwolse wethouder Ed Anker aanwezig. Beide bestuurders gaven een toelichting geven op het belang van Nieuw Hofvliet. Er komt een restaurant voor 40 bezoekers, een glazen serre met ruimte voor 80 klanten. Daarnaast komt er een groot terras met een capaciteit voor nog eens 80 bezoekers.De provincie stelde een subsidie beschikbaar om de kwaliteit van de omgeving in dit deel van Zwolle te verbeteren. De gemeente heeft eerder al het bestemmingsplan aangepast om de villa uit 1929 op deze bijzondere locatie een openbare functie te geven.

 

20-08-2014_openingshandeling_huize_hofvlied_01.jpg

 

20-08-2014_openingshandeling_huize_hofvlied_03.jpg 

 

huize_nieuw_hofvliet.jpg 

  Artist impression van Villa Nieuw Hofvliet na uitbreiding. Bron: Gemeente Zwolle  

Artikel delen:
Reacties 83
 1. Ben blij dat dit eindelijk de goede richting op gaat. Hoop dat er nu ook snel eens wat duidelijkheid komt over de locatie aan de overkant van de weg waar de nieuwe bioscoop zou moeten komen.


  Maak melding

 2. Wat een belangrijkerdanzezijn bericht zeg.

  Het beeldbepalende, karakteristieke en meer van dat soort bla bla, terwijl ze het eerst een jaar of wat compleet verpauperd aan de junks en de zwervers hebben gelaten.  Maak melding

 3. Maar ziet er nu weer een stuk beter uit dan voorheen.
  En gaan DLH en de uitbater er dus geld mee verdienen. Moet die twee ton subsidie van de Provincie ook ooit nog terugbetaald? Weet iemand dat?


  Maak melding

 4. Meer dan terecht dat dit pand behouden is gebleven. Er zijn al genoeg mooie gebouwen gesloopt in Zwolle. Straks Horeca erin met een terras aan het water, TOP!!


  Maak melding

 5. In tegenstelling wat Johan van Boven zegt is het helemaal geen mooi plekje, tenminste niet meer. Grote kans dat je lekker op het terras zit, dat je dan geconfronteerd wordt met lijkkisten, lijkauto’s en rouwende mensen, want aan de overkant zit uitvaartcentrum/mortuarium/uitvaarthuis en daar lijk je precies op uit. Gezellig als je net lekker gezellig aan het eten of drinken bent.  Maak melding

 6. Nou Degi, dat vind ik wel heel negatief. Die foto is waarschijnlijk de meest onflatteuze foto die je kon vinden. Evenals jou kwalificaties over dit pand uit het verleden.
  Een overbodige horeca tent? Waarschijnlijk net zo overbodig als dat ook steeds overbodig genoemde “Kromme Brugje” dat nu al druk gebruikt wordt.
  Ik vind dat dat “likje verf” dan toch wonderen gedaan heeft. Alles (inclusief het rieten dak) ziet er nu weer pico bello uit.
  Wel fijn dat je hem onbereikbaar vindt en hopelijk dat ook zult blijven vinden.

  Groeten,
  Het Plebs


  Maak melding

 7. Een lekker ons-kent-ons driehoekje met Ton, z’n maatjes van de CU (Anker, Boerman en de al eerste reagerende Van Boven)en DLH. Bah, wat een doorzichtig subsidierondje!


  Maak melding

 8. John W,
  Zoals je kunt zien op de ‘Artist impression’ is het terras straks aan de andere kant. Je kijkt dan uit over de gracht richting centrum.
  Mooie stek!


  Maak melding

 9. Mooi dat er eindelijk wat gebeurd met dit prachtige pand maar de gemeente Zwolle zou dat pand al jaren geleden hebben moeten onteigenen van DLH. Dick Huiskamp zorgt al jaren voor veel verwaarloosde en/of lege plekken in Zwolle en omstreken. Het zal tijd worden om een dergelijk sujet eens op zijn plaats te zetten, maar kennelijk zijn er personen die hem al jaren een hand boven het hoofd houden…


  Maak melding

 10. Hebben de heren beleidsmakers niets beters te doen dan aanwezig te zijn op een meeting waarbij vriendjespolitiek zo overduidelijk het hoofdgerecht is? Hypocrisie ten top!


  Maak melding

 11. Dat Dick Huiskamp van DLH dit pand meerdere jaren bewust heeft laten verpauperen en dat nu met de Bankenlocatie ook doet neem ik hem zeer kwalijk.


  Maak melding

 12. Dat zijn de leuke berichten! Ik zie het al helemaal voor mij! Een zwoele zomeravond, glaasje wijn, hapje eten en dat aan de zwolse stadsgracht!
  Of een koude zondagmiddag op de schaatsen over de stadsgracht en dan een mok hete chocolademelk. En als je warm bent, schaatsen aan en nog een rondje schaatsen.  Maak melding

 13. Wat jammer dat er zoveel negatieve mensen zeuren over vriendjespolitiek, plebs, uitzicht etc. In plaats van te zien dat dit weer een mooi plekje in Zwolle wordt, en er een goede ondernemer op komt die zijn sporen ruimschoots verdient heeft. Jaloezie ten top komt zeker van mensen die zelf geprobeerd hebben deze plek te gaan exploiteren maar die het niet gelukt is. Gun elkaar eens wat mensen en support deze onderneming. He marc038 je piest zeker ook groen de kleur van jaloezie, triest hoor. Gefeliciteerd Ton Kolman met deze fantastische plek die zeker een succes wordt!!


  Maak melding

 14. Als je een negatieve instelling hebt, ben je kennelijk ook in staat om een positief resultaat – want dat is het – een negatieve inkleuring te geven. Al was het maar op basis van veronderstellingen.
  Ik keek vanmorgen op weblog Zwolle en toen was net dit item geplaatst. Hupla, dat is natuurlijk een ons-kent-ons driehoekje dat de subsidie heeft geregeld. Alsof het zo werkt.
  Azijn of geen azijn, het is een mooie plek met terras aan de waterkant. Door de brug snel bereikbaar vanuit de binnenstad.
  Nogmaals, Ton veel succes. Ik kom gauw een kop koffie drinken.


  Maak melding

 15. Ik vind het super dat er weer een bestemming gevonden is voor de villa en wens de heer Kolman heel veel succes. De manier waarop de heer Huiskamp zijn projecten ontwikkeld vind ik echter ronduit schandalig. Je laat je panden gewoon verpauperen, strijkt een hoop subsidie op waarna je voor veel huurpenningen het pand aan de man brengt en de winst opstrijkt.


  Maak melding

 16. Tsja @ johnvB, zwollenaarIB en Klara: waar komt dan al die negativiteit vandaan (ik noem het liever scepsis)? Er zijn toch een aantal zaken waar men vraagtekens bij kan zetten en dat wordt dan in diverse reacties gedaan. Dit hangt al een tijd boven dit pand. Er wordt in achterkamers het een en ander rondgebreidt en op zo’n moment gepresenteerd alsof er iets fantastisch is bereikt. Ik ben wel benieuwd wat de deal is voor die twee ton subsidie van de Provincie. Wat heeft Dickie Huiskamp bedongen voordat de papieren getekend werden?
  Ik ben bang dat het niemand wat aangaat behalve men ook mee moet betalen d.m.v. belastingen.


  Maak melding

 17. @tsja. Dat bedoel ik nou.
  Je was er niet bij, je weet niet wat de condities en afspraken zijn. Toch worden ambtenaren, wethouder, gedeputeerde en Dick Huiskamp negatief weggezet.
  Dus niet op basis van kennis, maar op basis van veronderstellingen.
  En dat is dan ook nog eens een grondhouding. Tsja.


  Maak melding

 18. Gunnen moet je kunnen, lijkt mij.
  Het zegt meer over de mens dan over de situatie.
  Ieder stap voorwaarts is altijd een goede naar mijn mening.


  Maak melding

 19. Wat fijn voor de uitbater dat er toevallig recent een brug is aangelegd.
  Als die er niet zou zijn denk ik dat er weinig animo is voor deze lokatie.


  Maak melding

 20. Niemand zal zeggen dat het geen goede zaak is.
  Maar wat opvalt is, dat toen het pand in slechte staat verkeerde er niemand naar omkeek.
  Nu het gerenoveerd is , is er direct een bestemming voor.
  Geeft toch een beetje een raar gevoel.


  Maak melding

 21. Als de prijzen daar straks redelijk zijn is het een leuk plekje om even te zitten.
  .
  Er zit echter ook provinciaal en zwols belastinggeld in, dus openheid over de financiele cijfers e.d. is wel gewenst.
  .
  Mij. valt wel op dat dit soort dingen vaak erg traag gaan, ook bij de melkmarkt hangt al een hele tijd bij de oude banken een scherm voor, wat is daar de bedoeling van bij die lokatie, wat gaat daar komen en wanneer?


  Maak melding

 22. Ik ben het met de kritische mensen eens dat het hoogst eigenaardig is dat zakenpief het onroerend goed eerst laat verloederen zodat het later met subsidie opgeknapt moet worden. Misschien moest er eerst een brug bij voordat er ontwikkelingsplannen gemaakt konden worden?

  Ignorance is bliss…  Maak melding

 23. Een karakteristiek stukje Zwolle is behouden.
  Ton Kolman heeft haast een 2e Agnietenberg terug.
  Zwolle heeft er weer een mooi eettent bij.
  Het heeft (bouw) werkgelegenheid opgeleverd in een moeilijke tijd.
  Mag wat kosten toch ?


  Maak melding

 24. Het is altijd mooi hoe de mensen hier zo makkelijk met hun vingertje wijzen.

  Er wordt hier ook zo achterlijk geredeneerd dat ik er kromme tenen van krijg. Het is een zakenman dus hij heeft geld… ???? Volgens mij kunnen jullie niet in de portemonnee kijken van de beste man dus het kan inderdaad zo zijn dat hij de boel expres heeft laten verloederen om zo subsidie te vangen. Het kan echter OOK zo zijn dat hij gewoonweg niet genoeg geld had omdat het even tegen zit.

  Als ik vandaag Hennie van der Most op TV zie omdat hij het al moeilijk heeft dan kan ik me voorstellen dat een andere zakenman dat ook heeft.

  Mocht er iets mis zijn met de subsidie of met de deal dan is het zaak dat de politiek hier op toeziet en reageert waar nodig. We hebben dit orgaan niet voor jan met de korte achternaam.

  Los van bovenstaand, het ziet er mooi uit en kan niet wachten om er een keer aan te schuiven (mits betaalbaar 😉 )


  Maak melding

 25. De heer Van Boven suggereert dat een ieder die sceptisch is dat doet vanuit veronderstellingen, tegelijkertijd reageert hij niet inhoudelijk. En waar zouden die veronderstellingen vandaan komen? Inderdaad het wanbeleid van DHL bij de bankpanden?Ik ‘veronderstel’ dat hij zijn CU-maatjes wil dekken, want zo werkt het toch? En als je je reactie dan ook nog afsluit met ‘ Tom,succes ik kom gauw een kop koffie drinken’, hoe zou het dan komen dat de geur van vriendjespolitiek hier nogal penetrant waarneembaar is?


  Maak melding

 26. Treurig, subsidie ontvangen op een pand wat men heeft laten verpauperen. Tevens ben ik benieuwd of de bouw van de overbodige brug invloed heeft gehad op de bestemming van het pand! Met andere woorden deze brug heeft de aanloop naar deze horecapand vanuit de stad heel aantrekkelijk gemaakt!


  Maak melding

 27. Mmmmmm, ik zie jullie schrijven over cijfertjes, maar in mijn ogen is het een stukje Zwolle wat er weer heel mooi bijstaat. Noem het maar nostalgie….


  Maak melding

 28. @johnvanboven,
  Dat je nog steeds de moeite neemt om mensen die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken op deze site te blijven verdedigen zeg, respect!

  Ik heb allang afgeleerd om ambtenaren, wethouders en gedeputeerden (bij Dick Huiskamp heb ik daar nooit zo de behoefte toe gehad) te verdedigen hier, aangezien die bij voorbaat al niets goed kunnen doen.

  @tsja en alle andere azijnpissers,
  Het zal vast allemaal reuze dubieus geweest zijn wat er gebeurt is (als ik jou, “goed geïnformeerde”, verhaal moet geloven), maar een beetje azijn pissen op een internetforum elke keer draagt volgens mij niet echt bij aan een oplossing van het zogenaamde probleem.
  Als het je allemaal niet aanstaat: doe er wat aan. Word zelf ambtenaar, wethouder of gedeputeerde en verander de wereld!
  Of desnoods wordt je ontwikkelaar en laat je zien hoe het wel moet.

  Ik ben vooral blij dat zo’n mooi historisch pand weer opgeknapt word en bewaard blijft voor de stad Zwolle! En verder heb ik geen enkel inzicht hoe dit allemaal tot stand gekomen is, en weerhoud ik me dan ook van een mening daarover.


  Maak melding

 29. @Zwollenaar01: kijk, daar zijn de heren ambtenaren, wethouders en gedeputeerden dol op: mensen die geen inzicht hebben en zich dan ook maar van een mening onthouden. Jouw opmerking naar Van Boven bevestigt dit: je complimenteert hem met het feit dat hij zijn hand boven het hoofd van mensen houdt die -zoals jij het noemt- hun hoofd boven het maaiveld uitsteken. In de eerste plaats zijn dat zijn politieke CU-draaivriendjes, ten tweede steken zij hun hoofd niet boven het maaiveld uit, maar de portemonnee van de burgers! Want die subsidie en hobbyprojectjes financieren ze niet zelf, er is weinig inzicht voor nodig om dat te begrijpen!


  Maak melding

 30. @Marc038,

  Het deel van mijn bericht over: kap es met zeuren en doe er wat aan heb je volgens mij gemist of niet?
  Lijkt me ook voor jou te gelden als je het er zo mee oneens bent…

  Succes en ik merk het wel als je de wereld verbeterd hebt!


  Maak melding

 31. Prima idee om daar een kop koffie of een pot bier te kunnen drinken ondanks er nou een luchtje aan zit of niet op welke manier dit tot stand komt. Ik denk zelfs dat er veel meer locaties en gelegenheden zijn waar een luchtje aan zit of misschien wel stinkt. Ik kan me wel overal druk om maken, maar gezellig een drankje kopen of leuke dingen doen vind ik tegenwoordig veel belangrijker!  Maak melding

 32. @marc038 je redeneert vanuit begrippen als CU-maatjes, politieke draaivriendjes. Op basis daarvan oordeel je. En als ik zeg dat ik bij Ton (niet met een m, trouwens) koffie kom drinken, dan heet het vriendjespolitiek.
  Alsof dit inhoudelijke argumenten zijn.

  – Ik ben blij met de ontwikkelingen. Na zoveel jaar stil liggen, is er schot in de zaak en er is een ondernemer die het aandurft. Daar heb ik respect voor en dat mag gezegd.
  – welke projectontwikkelaar investeert in opknappen zolang hij nog geen zicht heeft op een gegadigde? Je moet eerst weten wat de bestemming wordt, dan pas kun je gericht verbouwen en opknappen.
  – subsidieverstrekking door provincie en gemeente kent voorwaarden. Boven passeert dat Provinciale Staten en gemeenteraad. Niks geen onderhands gedoe.
  – ik hoef de wethouder en de gedeputeerde niet te verdedigen of wat dan ook. Ze zijn zelf mans genoeg.

  Maar ja, dit klinkt allemaal nogal burgerlijk en daar is dus geen eer aan te behalen.

  Wees blij met het resultaat. Zwolles weer een stukje opgeknapt. Op een punt dat straks een druk punt wordt.  Maak melding

 33. @ marco_z; Waar heb je deze informatie vandaan en op wat voor een termijn zou dat moeten gaan gebeuren? Ik vind dat er op de ‘bankenlocatie’ snel wat moet gebeuren, we kijken al veels te lang tegen dat scherm aan. Dan maar compleet niet, op het filmpje hoe het eruit moet komen te zien lijkt er wel goed rekening gehouden te zijn met het historische karakter van de plek.

  Verder natuurlijk mooi dat Huize Nieuwe Hofvliet in oude luister wordt herstelt, weer in gebruik wordt genomen en dat er een mooie plek komt om te zitten aan het water, maar de omstandigheden zijn wel enigszins verdacht.


  Maak melding

 34. Laster is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar te beschuldigen van zaken waarvan degene die de beschuldiging uit weet of had moeten weten dat deze onwaar zijn. Het doel is het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer.  Maak melding

 35. @Zwollenaar01: sorry, ik heb andere prioriteiten. En ben van mening dat de mensen daarvoor betaald worden door ons belastinggeld daar zorgvuldig mee om moeten gaan. Maar blijf gerust je kop in het zand steken, dan komt het vanzelf goed.

  @Johnvanboven: ik beweer niet dat het inhoudelijke argumenten zijn, het zijn slechts feiten, dat is iets anders. En dat jij blij bent met de ontwikkelingen, ja, dat is wel duidelijk. Maar hou op met die onzin over de subsidieverstrekking en voorwaarden. Alsof de invloed van de PS en gemeenteraad een garantie is voor het zuiver toekennen en besteden van subsidies! Jij weet ongetwijfeld dat dit veel te vaak misgaat of op dubieuze gronden plaatsvindt. Veel gemeenschapsmiddelen kunnen aanzienlijk beter besteed worden dan aan het opknappen van locaties waarvan eigenlijk niemand weet wie er nu echt beter van wordt (behalve de gesubsidieerde bouwondernemer en uitbater).


  Maak melding

 36. Aan iedereen die mij een azijnpisser vindt: in het tweede bericht van mij zeg ik dat het gebouwtje er weer prima uitziet. Beter dan voorheen (20 aug. 15.16 uur).
  Voor de rest wordt een ondernemer beloont om het door hem verwaarloosde pand met gegeven geld weer op te knappen. Mag ik daar niks van vinden? Dat zijn toch bekende gegevens en geen ongefundeerd gezeik?

  En ja ik vraag me dan ook nog af of dat geld nog weer eens terugbetaald gaat worden. Er zijn vast meer ondernemers die graag twee ton krijgen om hun zaak een beetje op te knappen voor dat ze van start gaan. Je zou het zelfs nog een vorm van concurrentievervalsing kunnen vinden.

  Als je dat al azijnzeiken vindt, dan heb je mijn azijn nog nooit geproefd.;)


  Maak melding

 37. @marco038
  – jij verweet mij niet inhoudelijk te reageren
  – graag een paar voorbeelden dat subsidieverstrekking misging
  – graag een paar voorbeelden van subsidieverstrekking op dubieuze gronden
  – beslissingen van een Raad of van PS kun je niet op conto schrijven van wethouder of gedeputeerde.

  Hier laat ik het bij.
  ( het zou je sieren als je dit soort stevige taal gewoon onder je eigen naam schrijft)


  Maak melding

 38. Groot respect voor heer Van Boven. Zijn communicatie vaardigheden, of je het met de inhoud eens bent of niet, sla ik hoog aan! Er bestaat nu een grote kans dat @marco038 geen verweer heeft en blijft steken in roddelpraat.


  Maak melding

 39. Als ik mij niet vergis, stond er enige tijd terug een artikel in de Stentor mbt de subsidie verlening van ongeveer ??200.000. Het bedrag was niet zoveel ten opzichte van het totaalbedrag, ong. 5 procent.
  Ben geen rekenwonder maar dan zou de totale verbouwing ongeveer 4 miljoen euro gaan kosten……….. Tevens ben ik geen aannemer, maar als leek lijkt het mij aardig veel of zijn de kosten van de brug hierin meegenomen……….


  Maak melding

 40. Ik mag echt hopen dat iedereen die kritiek heeft op de gang van zaken rondom deze villa ook daadwerkelijk zorgt dat deze kritiek de betreffende partijen bereikt. Het is namelijk nogal zonde van je tijd om hier lange betogen te plaatsen zonder dat er wat mee gebeurd.

  Want je kan het prima met elkaar oneens zijn maar als je niks DOET dan is dit online geruzie ook voor niks…


  Maak melding

 41. Voor 4 miljoen kun je bij wijze van spreken wel acht van dat soort huizen volledig nieuw uit de grond stampen. Wellicht is dat bedrag, indien kloppend, gebaseerd op het kopen van de grond + pand + renovatie en uitbreiding. Zelfs dan zou het erg veel zijn in mijn optiek. Ik weet dat menig pand aan de Emmawijk en de Eekwal zoals ze dat de laatste tijd noemen behoorlijk ‘onder water staan’. Die zijn vroeger voor bijvoorbeeld 10 miljoen gekocht en nu nog maar een fractie van dat bedrag waard. En dat zijn veel grotere panden vaak met nog meer grond.


  Maak melding

 42. wanneer de nieuwe bios er staat en de parkeergarage zit de brasserie mooi in het midden tussen bios/garage/studentenhuizen en aan de overkant de binnenstad. Met de brug die precies uitkomt waar de brasserie straks is zal er genoeg klandizie zijn.  Maak melding

 43. Het rietendak overstijgt de subsidie van 200.000??. Die 4 milj is reeel.
  Prachtig dat dit gedaan is, aanwinst voor Zwolle. Echt een A1 lokatie


  Maak melding

 44. @john. Je maakt het makkelijk:
  Falend subsidiebeleid: 1)stichting Byou? 2) Bijna 3 ton naar de ‘Stichting Kreatieve Industrie’? 3)Miljoenen voor De Fundatie (alweer zo’n kostenverslindende imagoverbeteraar voor zelfingenomen cultuuraanhangers en ambtenaren met een meerwaarde die slechts op aannames en wensdenken is gebaseerd. En dan heb ik het nog niet over landelijk falen van de politiek (zie vandaag: 1.8 miljoen voor ‘electrische taxi’s’ en allerlei dubieuze onderwijs- en cultuurprojectjes).

  Maar John, jij hebt jaren rondgelopen in dit soort kringen en daar ook echt goede dingen gedaan. Dat waardeer ik ook. Maar doe nu alsjeblieft niet alsof de (Zwolse) politiek zo integer is en objectief belangen afweegt. Vriendjes netwerken, ons-kent-ons en een oogje dichtknijpen hoort bij ,maar geef dat dan ook gewoon toe.


  Maak melding

 45. @jasper: ja precies, die. Ondanks veel bezoekers kost die toko nog steeds klauwenvol geld. Maar blijkbaar vindt het incrowd gedeelte van de zwolse beleidbepalers het allemaal geweldig.
  Zie ook:

  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/42255/55/

  Vraag: kun jij buiten de kunstscene een directeur noemen van een verliesgevend en dus subsidieslurpend hobbyproject die genomineerd wordt voor een prijs? Ik realiseer me dat we nu offtopic gaan, maar het heft verdacht veel raakvlakken.


  Maak melding

 46. Het valt me op dat de gemeente Zwolle de laatste decennia veel grote en dure projecten heeft gebouwd, mede gefinancierd met belastinggeld van Zwolse burgers.
  Ik krijg de indruk dat het niet altijd erg efficient gebeurt, ik geef toe dat ik niet de harde cijfers ken, maar duur was het vaak wel en als ik op mijn onderbuikgevoel afga (wat vaak klopt) zijn er een aantal mensen rijk van geworden, en dat was niet de gemeente:
  -De buitensocieteit
  -De Spiegel
  -Ecodrome
  -De Fundatie
  Het zijn toch projecten waar veel Zwollenaren niet of nauwelijks heen gaan…


  Maak melding

 47. @Japser
  Volgens mij trek jij je niets aan van cijfers, ik meen me te herinneren dat ik eens op deze site met CBS cijfers kwam over het verband tussen etnische afkomst en criminaliteit. (op jouw eigen verzoek trouwens).
  Toen ik met die harde cijfers kwam, ging je je ineens in allerlei bochten wringen om maar niet aan te hoeven nemen wat iedereen die kan lezen ook eenvoudigweg kan snappen.


  Maak melding

 48. Waarom zou ik mij hier uit moeten draaien? Ik vroeg mij af of het niet zo maar uit de lucht gegrepen was. Nee dus. Het is jammer dat het niet kan draaien zonder subsidie. Ben benieuwd hoe het volgend jaar eruit ziet. Zonder verbouwing. Hopelijk zijn er dan nog meer mensen die gaan genieten van het gebouw en de kunst daarin 🙂


  Maak melding

 49. We gaan een beetje off-topic maarrrrr… kunst daar moet altijd geld bij en dat mag je er als samenleving (gemeente Zwolle) best bij leggen. Het levert ook veel positieve reklame en dagjesmensen voor Zwolle op.


  Maak melding

 50. Ik heb geen problemen met kunst, maar het zijn de extraatjes van de huishouding. In tijden van crisis moet je zorgen dat je rond kunt komen met het geld dat je binnenkrijgt. Lukt dat niet, dan moet je snijden en zuiniger gaan leven. In geval van de politiek is dan altijd de oplossing om juist meer geld te gaan plukken van de burger. Dat voelt bij mij in ieder geval als zeer onrechtvaardig.


  Maak melding

 51. Als de overheid ophoudt met uitgeven, kun je het land wel in de verkoop zetten. Waar de overheid geld aan uit geeft is een discussiepunt en dat zal het altijd blijven. Gelukkig hebben we een redelijke manier gevonden om die discussie te voeren: stemmen.


  Maak melding

 52. Ik zeg niet dat de overheid moet stoppen met het uitgeven van geld. Ik zeg dat ze niet meer moeten uitgeven dan er binnenkomt. En soms is het een goed economisch middel om een economie (weer) op gang te krijgen door meer geld uit te geven. Maar je snapt zelf ook wel dat het dan NIET om subsidies gaat.


  Maak melding

 53. Oh? Even er vanuit gaande dat het doel wat men zoekt bereikt wordt:
  – gemeente subsidieert de Fundatie
  – Fundatie trekt toerisme aan van binnen, maar vooral buiten Zwolle
  – toeristen geven ook geld uit in horeca en winkels in Zwolle
  – economie op Zwols niveau verbeterd

  Ik begrijp best dat dit niet een wet van Meden en Persen is, maar voorstanders hier van mikken hier wel op.


  Maak melding

 54. Misschien zou er meer toerisme komen als de parkeertarieven niet zo belachelijk hoog waren. Dan trekt de gehele binnenstand ipv. slechts een museumpje veel meer dagjesmensen…

  En er zijn veel makkelijkere manieren om een economie aan te zwengelen. Ik noem bijvoorbeeld de regelgeving aanpassen zodat lang leegstaande kantoorpanden een woonbestemming kunnen krijgen en het renoveren / ombouwen van dit soort panden financieel aantrekkelijk te maken voor vastgoedeigenaren / ontwikkelaars. Meer werkgelegenheid, minder woningnood. Ik roep het al jaren, maar het is blijkbaar makkelijker om cheques te schrijven.


  Maak melding

 55. Ton veel succes. Je maakt er vast een succes van net als je ooit met de agnietenberg hebt gedaan.:) Zwolle mag blij zijn met mensen die initiatief nemen en niet alleen aan de zijlijn staan.


  Maak melding

Reageer