‘Dodelijke’ drempel Hermenlenweg vervangen

Zwolle – De flexibele verkeersdrempel op de Hermenlenweg wordt vervangen voor een gewone verkeersdrempel. De werkzaamheden vinden plaats op woensdag 27 mei tussen 06.00 en 20.00 uur. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om de automobilisten tijdens de werkzaamheden over het fietspad te leiden.

hermelen_weg_2.jpg

De flexibele drempel was een van de aanpassingen die vorig jaar aan de Hermelenweg zijn gedaan. Daarnaast is een vrijliggend fietspad aangelegd, de rijbaan is versmald en er zijn diverse snelheidsremmers aangelegd. De drempel is als proef aangelegd. Het gewicht van het voertuig bepaalt hoever de drempel naar beneden gaat. Een zwaar voertuig zoals een bus drukt door zijn gewicht de drempel naar beneden en kan de drempel comfortabel passeren. Bij een personenauto werkt de drempel als een gewone drempel.

Na de aanleg kwamen er klachten binnen over de zichtbaarheid en werd duidelijk dat automobilisten de drempel vermijden en liever over het fietspad rijden. Daarom is na overleg met de buurtvereniging, wijkbeheer, politie en Syntus uit oogpunt van verkeersveiligheid besloten om de proef te stoppen en de flexibele drempel te vervangen voor een reguliere drempel.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Wat is er niet zichtbaar aan dat ding?!? En dan maar over het fietspad crossen 🙁

    Waar ik wel eens mijn vraagtekens bij heb is de bussluizen in Zwolle Zuid. Diverse automobilisten rijden daar over het fietspad langs (zeker bij de Octopus) en sommige auto’s kunnen ook gewoon normaal de bussluis passeren.
    Wat ik me vooral afvraag is waarom het gat zo diep moet zijn! Dat lijkt me (in tegenstelling tot boven genoemde drempel) pas echt levensgevaarlijk! Je zou maar eens niet opletten en in dat gat fietsen….


    Maak melding

Reageer