Onbekend tweetal probeert scooter te roven - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Onbekend tweetal probeert scooter te roven

Zwolle – Twee onbekende jongens hebben op dinsdagavond 16 januari geprobeerd een 19-jarige Zwollenaar te beroven van zijn scooter. Het slachtoffer reed rond 20.35 uur over de Biezenknoppen richting de Bultkroos toen twee onbekende jongens hem de doorgang beletten. Onder bedreiging van een mes probeerden ze hem zijn scooter afhandig te maken. Nadat hij dit weigerde, gingen de twee er lopend vandoor richting de Mattenbies.

De twee onbekende jongens die de Zwollenaar probeerden te beroven waren 15 a 16 jaar oud en ongeveer 1.70 m lang. Eén had een donkere huidskleur en was gekleed in een legergroene jas met camouflageprint. De andere was blank of licht getint en droeg een wit masker. Beiden hadden een smal postuur en spraken Nederlands.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Ten tijde van het incident zouden er meerdere auto’s op de Biezenknoppen gestaan of gereden hebben. Mogelijk dat zij iets gezien hebben van deze poging beroving. De politie roept hen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Vind wel dat hier een punt heeft. Mannen zijn nogal oververtegenwoordigd in de misdaad en bij misdrijven.
  Dat spul zal zich wel “superieur met de spierballetjes” vinden. Verder wil ik me niet in hun zieke geest verplaatsen.


  ⚠️ Meld

 2. Veldwachter. Waarom wil jij zo graag de getinte medemens uitlichten en gretig “naar jullie wijzen. Niet erg Christelijk toch?
  Lispelt iets over bruggen bouwen en kloven scheppen. Vind daarentegen dat het punt van Riet heel vaak onderbelicht blijft. Zou het ook met testosteron te maken kunnen hebben?


  ⚠️ Meld

 3. En deze: ot nu toe deden 25 vrouwen aangifte van schennispleging of aanranding. Zij zijn tussen oktober en januari in of bij een natuurgebied in Deventer-Oost door een potloodventer benaderd, een aantal vrouwen is ook betast. De politie heeft een 17-jarige verdachte aangehouden.

  De Deventer burgemeester Andries Heidema gaf zijn goedkeuring aan de aanpak. ,,Als je het openbaar maakt, verjaag je de schennispleger naar een andere locatie.” Dat door die werkwijze mogelijk meer slachtoffers zijn gevallen, betreurt Heidema. ,,Maar ik sta er nog altijd achter.” ,,Het was ons doel de man op heterdaad aan te houden”, vult Simen Klok, voorlichter van de politie, aan.?

  Verward en/of “foute kleur”?
  In elk geval “man”… “keerl zonder kloot’n weliswaar, maar wel man”


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.