Ter Pelkwijkpark - Foto: Wouter Steenbergen
Ter Pelkwijkpark
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst vriendelijk, daarna kans op buien

Zwolle – Maandagochtend werpt de zon zijn stralen op de straten en parken van de stad. De zon krijgt gezelschap van wolken, maar nog niet te veel. Het weer is aanvankelijk vriendelijk, met een prettige temperatuur van minstens 20 graden rond het middaguur. De kans op een stevige bui stijgt echter. Misschien zit daar ‘s middags hagel en onweer bij. Buien blijven tot in de avond mogelijk, al wordt de onweerskans dan wel kleiner. De wind is zuidwest tot west, overwegend windkracht 3. Tijdens buien kan de wind flink uithalen.

Voor wie meteoren van de Perseïden-zwerm wil zien in de nacht van maandag op dinsdag ziet de weersverwachting er niet gunstig uit. Er kan ‘s nachts op diverse hoogtes bewolking worden verwacht en er is ook nog kans op een regenbui. Met een beetje geluk vallen er toch gaten in de bewolking. En anders is de hoop gevestigd op de komende nachten.

Dinsdag overdag overheerst de bewolking en kunnen er de hele dag buien opdoemen. Om de moed van de vakantievierder in Zwolle erin te houden, zijn er tussendoor zonnige momenten. De temperatuur blijft al steken bij 18 graden, wat te koel is voor deze tijd van het jaar. Dit klinkt als een herfstweerbericht minus de wind, want die houdt zich met windkracht 4 enigszins in toom.

Woensdag is er in de middag en avond kans op wat regen. De ochtend lijkt droog te verlopen met de meeste zonneschijn tussen alle wolken door. Met 20 graden ‘s middags is het iets minder fris.

Artikel delen: