Slachtoffer liquidatiepoging bekende van politie - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Slachtoffer liquidatiepoging bekende van politie

Zwolle – De man van 25 die in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer werd van een poging tot liquidatie is een bekende van politie en justitie. Inmiddels is duidelijk dat het gaat om de man die in 2014 verdacht werd van brandstichting in zijn eigen grillroom, Da Vinci, aan de Oude Vismarkt. Tot een veroordeling is het in die zaak niet gekomen.

Tevens zou de man met zijn jongere broer betrokken zijn geweest bij een schietincident aan de Caspar Fagelstraat tijdens oud en nieuw op 31 december 2013. Ook hier is geen veroordeling uit voortgekomen.

Wel is de 25 jarige Zwollenaar veroordeeld voor andere delicten, waaronder drugsbezit, mishandeling en andere strafbare feiten.

Maandag gaat het politieonderzoek op de plaats delict in Stadshagen volop verder. De zwaarbewapende agenten van de speciale dienst Dienst Bewaken, Beveiligen en Burgerluchtvaart houden ter plaatse een oogje in het zeil.

Maandagavond zal in de raadsvergadering het CDA mondelinge vragen stellen over de veiligheid in Stadshagen. U kunt deze vergadering live bekijken via dit artikel.

Foto's 2
Slachtoffer liquidatiepoging bekende van politie - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria
Artikel delen: