De Librije Zwolle sleept wederom drie Michelinsterren binnen

De Librije Zwolle sleept wederom drie Michelinsterren binnen

Zwolle – Restaurant De Librije in Zwolle heeft drie sterren gescoord in de Michelingids 2020. Van de 111 Nederlandse restaurants die in de gids staan hebben slechts twee de topwaardering van drie Michelinsterren gekregen.

Ook vorig jaar behaalde De Librije de drie felbegeerde sterren. Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingids, presenteerde maandagmiddag 13 januari de gloednieuwe editie van de gids in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Op het podium mocht Thérèse Boer van De Librije de felicitaties in ontvangst nemen.

Michelinsterren worden uitgereikt op basis van het oordeel van anonieme inspecteurs die honderden restaurants bezoeken. De prijs-kwaliteitverhouding van de gerechten is een van de belangrijke criteria voor het aantal sterren dat wordt verleend. Drie sterren staat voor een “voortreffelijke keuken, dit restaurant is de reis waard”.

Een ster in de Michelingids betekent nationale en internationale naamsbekendheid. Een vermelding in de gids leidt vaak tot meer gasten.

In Nederland zijn er dit jaar zeventien restaurants met twee sterren en 92 restaurants met één ster. In 2004 ontving De Librije voor het eerst drie Michelinsterren. Vorig jaar verscheen het Zwolse etablissement in de top-50 van beste restaurants ter wereld.

Artikel delen: