Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Lichte stijging aantal coronapatiënten in ziekenhuis Isala Zwolle

Zwolle – Er liggen 58 mensen op de corona-afdeling van het Isala ziekenhuis in Zwolle. Op de intensive care worden 35 coronapatiënten verpleegd.

Uit deze cijfers, die Weblog Zwolle dinsdagmiddag van Isala ontving, blijkt dat het aantal patiënten op zowel de corona-afdeling als op de intensive care licht is gestegen. Afgelopen vrijdag lagen er 56 mensen op de corona-afdeling en 31 mensen op de IC.

Isala-woordvoerder Gerben Hart verklaart dat er deze week geen patiënten naar ziekenhuizen in Duitsland zijn gebracht. Vorige week gebeurde dat nog wel. Er werden toen enkele coronapatiënten naar Münster en Hannover vervoerd.

Uiteraard herstellen mensen van COVID-19. Maar Isala kan tot nu toe geen cijfers verschaffen over het aantal patiënten dat voldoende hersteld de corona-afdeling in Zwolle verlaat.

Klinisch psychologe Rik Withaar, die werkzaam is in het Isala ziekenhuis, zei maandag in het NPO-radioprogramma Spraakmakers dat ze een toename verwacht van psychische klachten bij de zorgverleners in haar ziekenhuis.

Withaar denkt dat als het hoogtepunt van de corona-uitbraak achter de rug is en het medisch personeel meer rust krijgt, dan merkt dat ze “hyper-alert zijn en nog hoog in de stress zitten”. Er rust behoorlijk wat druk op de schouders van de zorgverleners, zei Withaar. “En dan ervaar je je eigen behoeften om bijvoorbeeld te eten en te drinken of naar het toilet te gaan veel minder. Wij zijn beter in het zorgen voor de ander dan zorgen voor onszelf”, aldus psycholoog Withaar.

Artikel delen: