Wederom daling aantal coronapatiënten in Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Wederom daling aantal coronapatiënten in Isala Zwolle

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle verpleegt momenteel 87 coronapatiënten. Daarvan liggen 56 op de speciale corona-afdeling en 31 op de intensive care.

Deze update met de actuele cijfers ontving Weblog Zwolle vrijdagmiddag. Het aantal van 87 betekent dat er voor de tweede maal deze week een daling is van het aantal patiënten in het ziekenhuis vergeleken met de dagen ervoor. Woensdag lagen er nog 103 coronapatiënten in Isala Zwolle en maandag zelfs 111.

In zijn update vertelt Isala-woordvoerder Gerben Hart dat er donderdagavond twee patiënten naar Hannover in Duitsland zijn gebracht. “Wij zijn blij dat wij in overleg met internationale collega’s de druk op de zorg kunnen spreiden. Wij verzorgen op dit moment 87 COVID-19 patiënten en werken in een opgeschaalde situatie.”

Gerben Hart verklaart dat Isala nog steeds capaciteit over heeft op de IC’s. Isala is ook traumacentrum in de regio en daarvoor moeten intensive care-bedden beschikbaar worden gehouden. Onderling contact tussen de ziekenhuizen zal de komende tijd evenals landelijke coördinatie heel belangrijk blijven, aldus Gerben Hart.

Ondanks signalen die deze week klonken over tekorten aan mondkapjes, isolatiejassen en chirurgische maskers – onlangs was er een succesvolle inzamelingsactie van vuurwerkbrillen – is de beschikbaarheid van materialen nog goed. Woordvoerder Hart: “We hebben nu nog voorraad. We monitoren dat dagelijks en waar nodig wordt de voorraad regionaal gereguleerd via het ROAZ.”

Artikel delen: