Isala Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Isala Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Dalende trend aantal coronapatiënten in Isala Zwolle zet door

Zwolle – Het Isala in Zwolle maakt opnieuw een flinke daling bekend van het aantal coronapatiënten. In totaal worden nu 35 mensen die besmet zijn met COVID-19 verpleegd in het Zwolse ziekenhuis.

Een update met de nieuwste cijfers ontving Weblog Zwolle vrijdagmiddag van Isala. Afgelopen dinsdag was het totaal aantal coronapatiënten dat in Isala Zwolle lag al afgenomen naar 54. En nu, binnen een week tijd, is er een afname van maar liefst 19 patiënten. Er zijn geen mensen met corona verplaatst naar andere ziekenhuizen.

Van de 35 coronapatiënten liggen 19 op de reguliere cohortafdeling in Zwolle en 16 op de intensive care. Vergeleken met dinsdag is op beide afdelingen een sterke afname van het aantal patiënten te zien. Isala is dan ook bezig om de normale zorg te hervatten.

Isala-woordvoerder Gerben Hart vertelt: “De dalende trend van het aantal patiënten met corona in ons ziekenhuis zet zich door. Dat is goed om te zien en geeft vertrouwen voor de toekomst. Al blijven we natuurlijk voorzichtig.”

“We zijn druk bezig om de reguliere zorg weer op te starten. Dat is een grote en complexe klus en vergt veel planning”, zegt Gerben Hart. “Er wordt gekeken welke afspraken en operaties weer door kunnen gaan en op welke termijn. Fysiek moet er weer worden geschoven, want bijvoorbeeld verzamelde beademingsapparatuur en bloeddrukmeters moeten terug naar niet-COVID-afdelingen. Personeel dat is ingezet op de corona-afdelingen of IC, is weer nodig voor de reguliere operatiekamers.”

“We willen dit allemaal behoedzaam opstarten. Isala is gedurende de crisis overigens steeds doorgegaan met niet-coronazorg. Urgente operaties of behandelingen voor patiënten met kanker of hartproblemen zijn steeds doorgegaan”, aldus woordvoerder Herben Hart.

Artikel delen: