Negentien coronapatiënten in Isala ziekenhuis Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Negentien coronapatiënten in Isala ziekenhuis Zwolle

Zwolle – Vrijdag worden negentien patiënten vanwege Covid-19-besmetting verpleegd in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Drie hiervan liggen op de intensive care. Er zijn speciale cohort-corona-afdelingen ingericht in het ziekenhuis. Dit deelde Isala-woordvoerder Gerben Hart vrijdagmiddag mee aan Weblog Zwolle.

“Van deze patiënten is ongeveer zeventig procent overgenomen uit een ander ziekenhuis in het land, zodat het afschalen van de reguliere zorg bij de ziekenhuizen zo veel mogelijk kan worden beperkt,” aldus Gerben Hart. Vorige week lagen twaalf coronapatiënten in Isala Zwolle.

Deze week kwamen uit het land berichten dat de reguliere zorg in sommige ziekenhuizen wordt ingeperkt in verband met de toename van het aantal coronapatiënten.

Gerben Hart: “Ook in Isala is de zorg inmiddels afgeschaald, conform landelijke afspraken. Het gaat bij ons dan om een aantal operatiekamers die zijn gereduceerd, maar niet om de acute planbare zorg. Vooralsnog is het afschalen van de poliklinische zorg – de afspraken in het ziekenhuis bij een afdeling – nu gelukkig nog niet nodig. De verwachting is dat het aantal patiënten met Covid-19 de komende tijd blijft stijgen, aangezien het aantal besmettingen ook in onze regio blijft stijgen.”

In de afgelopen week zijn op de vier coronatestlocaties van GGD IJsselland, waaronder in Zwolle, 6622 mensen getest op corona. Daarnaast zijn 111 mensen thuis getest. Van de afgenomen testen bleek zeven procent positief. In de week daarvóór was dat nog vijf procent.

Het aantal bevestigde nieuwe besmettingen was vrijdag volgens gegevens van de Veiligheidsregio IJsselland 92. Dit aantal wordt door de veiligheidsregio nog gekwalificeerd als ‘zorgelijk’, maar komt nu dichtbij de hoogste categorie ‘ernstig’. Het totaal aantal nieuwe besmettingen over de hele vorige week was volgens Veiligheidsregio IJsselland 363 en is deze week 596. De getallen spreken voor zich.

Het RIVM deelde begin deze week mee dat de eerste effecten van de op 30 september door het kabinet afgekondigde maatregelen naar verwachting op zijn vroegst vanaf volgende week zichtbaar kunnen worden.

Foto's 2
Negentien coronapatiënten in Isala ziekenhuis Zwolle
Artikel delen: