Zwarte Water - Foto: Wouter Steenbergen
Zwarte Water
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Wolkenvelden, zon en weinig wind

Zwolle – Vrijdag wijkt de bewolking voor de zon. Maar de vraag is wanneer dat gebeurt. Sommige weermodellen geven de zon in de ochtend al ruimte en andere laten het pas in de middag breed opklaren. Hoe dan ook, we gaan ervan uit dat de zon boven Zwolle tevoorschijn komt.

Levert dat warmte op? Wel als je je ergens uit de wind en in de zonneschijn kunt manoeuvreren. Dat moet mogelijk zijn want de noordoostenwind is maar zwak. ‘s Morgens is het rond 6 graden koud. De middagtemperatuur in de schaduw komt niet hoger dan ongeveer 12 graden, wat je niet behaaglijk kunt noemen. Je moet het buiten dus hebben van opwarming onder de zon. In de avond maak je om 18.38 uur tijdens opklaringen kans op een mooie zonsondergang.

Rustig weer, ook in het weekend. Hogedrukinvloed met kleine luchtdrukverschillen in onze omgeving zorgen voor weinig wind. Met in de loop van zaterdag een voorkeur voor de westhoek. Die wind is zwak, zodat de vele trekvogels die in deze periode naar het warme zuiden vliegen er waarschijnlijk weinig hinder van ondervinden.

In het weekend hebben de trekvogels in de lucht net als Zwollenaren op de grond te maken met wolkenvelden. Zaterdag lijken de kansen voor de zon het best, maar geweldig zonnig belooft het niet te worden.

Zondag wordt de bewolking dikker omdat een zwak front passeert vanuit het noorden. Grijze luchten waaruit ook een paar spetters kunnen neerdalen. Het kwik stijgt naar ongeveer 12 graden. De wind neemt toe naar matig, kracht 3, uit het zuidwesten.

Na maandag klimt de temperatuur uit het huidige dal, maar de kans op regen en wind neemt ook fors toe.

Artikel delen: