Isala ziekenhuis: Stijging aantal coronapatiënten naar 34 - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Isala ziekenhuis: Stijging aantal coronapatiënten naar 34

Zwolle – Het Isala ziekenhuis in Zwolle behandelt momenteel 34 mensen die besmet zijn met Covid-19. Zeven hiervan liggen op de intensive care. Dit deelde Isala-woordvoerder Gerben Hart vrijdagmiddag mee aan Weblog Zwolle.

Dit zijn fors meer coronapatiënten dan vorige week werden verpleegd in Isala. Toen lagen in totaal negentien mensen op de corona-afdeling, van wie drie op de IC. Ook gaat de stijging door van het aantal mensen met coronabesmetting die niet in het ziekenhuis terechtkomen. De Veiligheidsregio IJsselland meldde vrijdag 144 nieuwe besmettingen, afgelopen woensdag waren dat er 125.

Het totaal aantal nieuwe besmettingen afgelopen week bedroeg 967 in de Veiligheidsregio IJsselland. Vorige week was dit aantal 596. Het besmettingsniveau is deze week verhoogd naar ‘ernstig’, het op een na hoogste niveau. Vorige week was het niveau nog ‘zorgelijk’. Volgens cijfers bijgewerkt tot 11 oktober is in de regio IJsselland 8% van de mensen die worden getest op Covid-19 positief. Begin oktober werd 5% positief getest.

Isala-woordvoerder Hart zegt dat de stijging van het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis nog niet heeft geleid tot verdere inperking van de reguliere zorg. “De OK-capaciteit is conform landelijke afspraken afgeschaald. Maar de poliklinische zorg gaat vooralsnog gewoon door.”

Isala-verpleegkundige Anne Trompert, werkzaam op de Acute Opname Afdeling, verklaarde deze week dat patiënten wat eerder lijken te herstellen en dat ook het verloop van het virus – in de meeste gevallen – iets minder progressief lijkt. Het overgrote deel van de patiënten kan na een verblijf op de corona–afdeling naar huis en hoeft niet opgenomen te worden op de intensive care, aldus Anne Trompert.

Foto's 2
Isala ziekenhuis: Stijging aantal coronapatiënten naar 34
Artikel delen: