Isala Zwolle wil medewerkers rust gunnen, maar aantal Covid-patiënten daalt niet - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Isala Zwolle wil medewerkers rust gunnen, maar aantal Covid-patiënten daalt niet

Zwolle – In Isala Zwolle worden 32 Covid-patiënten behandeld, van wie tien op de intensive care liggen. Deze nieuwe cijfers kreeg Weblog Zwolle vrijdagmiddag van Isala-woordvoerder Gerben Hart.

Twee weken geleden was het totaal aantal Covid-patiënten niet veel anders: op 27 november lagen 33 mensen in het Isala vanwege besmetting met het virus. Toen werden vijftien mensen met ernstige klachten op de intensive care behandeld, deze week zijn dat er gelukkig vijf minder. Achter deze cijfers gaat menselijk lijden schuil, dat moeten we niet vergeten. Lijden bij de Covid-patiënten zelf, maar ook bij hun naasten. Dit lijden is niet in cijfers uit te drukken.

Ook moeilijk in cijfers uit te drukken is de enorme inspanning die het medisch personeel in het ziekenhuis aan het leveren is. Dit geldt evenzeer voor zorgmedewerkers die buiten een ziekenhuis te maken hebben met de verzorging van Covid-patiënten.

De zorg staat al onder zeer grote druk en het aantal besmettingen blijft stijgen. Momenteel is 10% procent van de afgenomen coronatesten positief in de regio IJsselland. Begin oktober was dit percentage 5%.

De Veiligheidsregio IJsselland uit een hartenkreet: “Het zorgpersoneel is vermoeid en ziekenhuizen houden hun hart vast voor wat nog komen gaat. De maatregelen hebben enkel een effect als we ons hier allemaal aan houden. Laten we er daarom samen voor zorgen dat de cijfers weer naar beneden gaan!”

Isala-woordvoerder Gerben Hart voegt hieraan toe: “Wij zien ook de stijgende cijfers van het aantal besmettingen en corona-patiënten. Dat baart ons zorgen. Zoals overal in Nederland, is de druk op met name de IC en de reguliere zorg nog steeds erg hoog. Dat maakt het werk intensief en zwaar. Het is belangrijk om daarbij veerkracht te houden.”

“Er is ons veel aan gelegen onze medewerkers ook hun rust te gunnen, bijvoorbeeld tijdens de aankomende kerstvakantie. Zoals het er nu uitziet worden er dan ook geen verloven ingetrokken,” aldus Gerben Hart.

Foto's 2
Isala Zwolle wil medewerkers rust gunnen, maar aantal Covid-patiënten daalt niet
Artikel delen: