Industrieweg - Foto: Wouter Steenbergen
Industrieweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: De zon heeft de overhand

Zwolle – Dinsdag zit het wel snor met de zon boven Zwolle. Er is veel blauw te zien boven de stad, soms wat sluierwolken en ook wat stapelwolkjes. Die zitten de zonnestralen nauwelijks dwars. Bij dit weertype blijft het natuurlijk droog.

De wind speelt het nazomerspel mee, want hij is niet te sterk. Maximaal een matig briesje, kracht 3, uit het noordoosten. Maandag scoorde het weerstation van Weblog Zwolle in Stadshagen een middagmaximum van 23,7 °Celsius en het weerstation in Dieze-Centrum maar liefst 24,8 °Celsius. Bijna zomerse temperaturen, die dinsdag zeer waarschijnlijk weer gehaald worden. In de nacht naar woensdag koelt het af naar ongeveer 15 graden. Er kunnen hoge sluierwolken voor de maan en Jupiter langs drijven.

Meer informatie over maan en Jupiter in het vorige weerbericht.

Het weer bij ons wordt bepaald door een krachtig hogedrukgebied met het centrum momenteel boven Schotland. Dat blijkt echter geen sluitende garantie tegen bewolking.

Want woensdag ziet Zwolle behalve sluierbewolking ook lagere wolkenvelden, die de zon gaan afschermen. Dat gebeurt waarschijnlijk vooral in de middag. Tot die tijd heeft de zon de overhand. Droog is het woensdag onder de wolken nog steeds. De middagtemperatuur komt met ongeveer 20 graden iets lager uit.

Donderdag en vooral vrijdag lijkt er vanuit het noordoosten wat regen op ons af te koersen. Hoe veel of hoe weinig dat wordt, bekijken we in de volgende weerberichten, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Afgelopen nacht het nuttige met het aangename gecombineerd. Eerst liggen tegelwippen en ook nog naar een sterretje gekeken. Het was een geweldige ervaring.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.