Wethouder Dogger, raadsvergadering Zwolle - Foto: Screenshot Webcast
Wethouder Dogger, raadsvergadering Zwolle
Foto: Screenshot Webcast

Roerige raadsvergadering na illegaal bruiloftsfeest

Zwolle – Maandagavond kwam de Zwolse gemeenteraad bijeen om een debat te voeren over de kwestie van het illegale bruiloftsfeest die op 29 juni 2019 werd gehouden aan de Noorderkolk in Zwolle.

De Noorderkolk is een beschermd natuurgebied en er was geen vergunning aangevraagd voor dit feest. Wethouder René de Heer was spreker op deze bruiloft. Er was veel ophef over deze bruiloft, mede vanwege het feit dat het een ondernemer betreft die in de beveiligingsbranche werkzaam is. Ook was de Heer, locoburgemeester, op persoonlijke titel aanwezig op het feest waarover hij mogelijk kon weten dat het een locatie betrof waar geen vergunning voor aanwezig was. Dit bleek tijdens de raadsvergadering een hoofdvraagstuk. Wethouder de Heer lichtte dit vervolgens toe, met onder andere het verweer dat hij te goed van vertrouwen was en niet op de hoogte zou zijn van het feit dat het gebied een natuurgebied betrof.

Wethouder Dogger liet menig wenkbrauw fronsen nadat hij verklaarde dat er geen vergunning was, en er dus geen “feest” zou zijn: er zou dus alleen een besloten groepje mensen bij elkaar zijn maar geen “echt feest”, waardoor men van hogerhand geen actie zou hebben kunnen ondernemen.

Het CDA sprak de wens uit dat de gemeente Zwolle alle banden verbreekt met het beveiligingsbedrijf van de betreffende bruidegom. Wethouder de Heer liet tot algemene ontsteltenis weten geen verdere gevolgen aan het illegale bruiloftsfeest te willen verbinden.

Inmiddels is, na vele uren, het debat afgelopen. Bekijk hier ons diepere follow-up-artikel.

Kijk hier het debat terug:

Artikel delen: