Henk Wolters - Foto: Opsporing Verzocht
Henk Wolters
Foto: Opsporing Verzocht

Vermoorde Henk Wolters in verband gebracht met liquidatie Robert Voorhorst

Zwolle – De moord op Henk Wolters werd in verband gebracht met de liquidatie van kok Robert Voorhorst, in september 2014 op de Akkerbergstraat in Stadshagen. Wolters werd op oudejaarsavond 2019 in de buurt van zijn huis aan de Buitengasthuisstraat doodgeschoten. De dader is nog niet gepakt.

Wolters zou betrokken zijn bij de verkoop van het vuurwapen dat werd gebruikt bij de liquidatie van Robert Voorhorst. RTV Oost meldt dat dit bleek tijdens de rechtszaak donderdag tegen veertien verdachten die in de bende van Wolters zouden hebben gezeten. Er ontstaat een beeld dat Wolters volop in de onderwereld actief was, aldus RTV Oost.

Het onderzoek tegen de drugs- en wapenverdachten heeft de naam Macan. Tijdens een verkeerscontrole op de A9 bij Badhoevedorp werd in een auto met vier inzittenden een Skorpion-machinepistool gevonden. De inzittenden van de auto zaten in de toenmalige motorclub Alcatraz Wanted, waarvan de Zwolse rapper Makka president was.

In het huis van Makka werd nog een wapen gevonden, met sporen van Henk Wolters. Bij verder onderzoek vond de politie een ruimte aan de Veemarkt in Zwolle, waar door Wolters wapens werden opgeslagen. Hij bleek ook wapens in huis te hebben.

Wolters werd vorig jaar vrijgelaten uit voorarrest. Hij werd verdacht van het leidinggeven aan de wapen- en drugsbende. Het proces dat nu is begonnen, zou hij afwachten in vrijheid. Wolters werd ‘Oortje’ genoemd, zo meldt RTV Oost, omdat een politiehond ooit een stuk uit zijn oor beet.

Artikel delen: